İşte Türkiye’nin Ramazan menüsü
Yemeksepeti, Ramazan ayının ilk 20 gününde verilen siparişleri inceleyerek
26.05.2019 00:00:00





Türkiye'nin iftar ve sahur tercihlerini açıkladı. Türkiye'nin iftar menüsü, "Mercimek çorbası, kuru fasulye, tavuklu pilav, çoban salatası ve güllaç", sahur menüsü ise "kumru sandviç, Ayvalık tostu, kahvaltı tabağı, kıymalı börek ve güllaç" oldu.
En sevilen çorba mercimek olurken; ezogelin ve tavuk suyu çorba ilk 3'te yer aldı. Salata ilginç bir şekilde sahur saatlerinde iftara göre daha fazla tercih edildi. Salatanın iftardaki artışı yüzde 9 iken, sahurdaki sipariş artışı yüzde 100 oldu.
Zeytinyağlılarda iftarda yüzde 14 artış yaşanırken sahurda bu oran yüzde 40'a kadar çıktı. İftar ve sahurda kullanıcılar ortak bir lezzette buluştu ve en çok yaprak sarma tercih etti. Ramazan ayının ilk 20 gününde verilen siparişlerle Ramazan öncesindeki 20 günlük dönem karşılaştırıldığında sipariş oranını arttıran iller arasında Edirne, Eskişehir ve Denizli öne çıkıyor.
EKONOMİ SERVİSİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.