logo
25 AĞUSTOS 2026

Italiano nerede hata yaptı?


 
 
Beşiktaş'a nazar değdi. Resmi maçlarda 5'te 5 yapan siyah-beyazlılar, her zaman kendilerine ters gelen Alanyaspor'a mağlup oldu. Bu yenilginin faturası ise rotasyona giden teknik direktör Vincenzo Italiano'ya kesildi.

25.08.2026 16:09:00
Haber Merkezi
 
Italiano nerede hata yaptı?
Italiano nerede hata yaptı?

Vincenzo Italiano'nun başını, her zaman söylediği ama ilk kez uyguladığı 'rotasyon' yaktı... Zalgiris deplasmanında yapabileceği rotasyonu, Alanya gibi Beşiktaş'ın her zaman başına iş açan bir deplasmanda yapan İtalyan teknik adam başını derde soktu. Murillo'nun yerine sağ beke Taylan'ı, Djalo'nun yerine stopere Agbadou'yu, Olaitan'ın yerine de Ndidi'yi koyan İtalyan teknik adam adeta göz göre göre yenilgiye davetiye çıkardı.







Taylan, pozisyon alma ile şut ve pas hatlarını kapamada görevini yapmış gibi görünse de ikili mücadelelerdeki düşük başarı oranı (2/7 - yüzde 29) ve yüksek top kaybı sayısı nedeniyle direnç düşüren isimler arasında yer aldı.

Hava toplarında yüzde 100 başarı oranına ulaşmasına (4/4) rağmen girdiği ikili mücadelelerin yalnızca yarısını kazanabilen Agbadou, stoper hattında oldukça agresif ve temasa dayalı bir oyun sergilemeye çalıştı; ancak defansa Djalo gibi liderlik edemedi.







Ndidi merkezde topu dağıtma ve savunma güvenliğini sağlama görevini istatistiksel olarak yerine getirmiş gibi görünse de takımın geride olduğu anlarda skoru değiştirecek anahtarı (kilit pas, dikine delici dripling veya ceza sahası koşusu) Italiano'nun eline veremedi.

Fenerbahçe Lyon'u saf dışı bırakırsa ne olur, elenirse ne olur?


 
 
Fenerbahçe, 26 Ağustos Şarşamba günü Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında Lyon deplasmanına çıkacak. Sarı-Lacivertliler, Fransız ekibini elerse sadece Şampiyonlar Ligi biletini almayacak, aynı zamanda transfer tablosu da tamamen değişecek.

25.08.2026 15:59:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe Lyon'u saf dışı bırakırsa ne olur, elenirse ne olur?
Fenerbahçe Lyon'u saf dışı bırakırsa ne olur, elenirse ne olur?

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Lyon'la İstanbul'da 1-1 berabere kalmıştı. Temsilcimiz, Devler Arenası'na katılmak için Çarşamba günkü rövanşı kazanmak zorunda. Aynı koşullar Lyon için de geçerli... Ve o mücadele sadece Şampiyonlar Ligi'ne katılma anlamını taşımıyor.







Yıldızlar kapıda

Fenerbahçe'nin transfer listesinde bulunan bazı yıldızlar, "Şampiyonlar Ligi" faktörü sebebiyle Sarı-Lacivertliler'i geri çevirmişti. Sarı-Lacivertliler eğer turlarsa, transfer döneminin bitimine kısa bir süre kala çok önemli bir kozu da cebine koymuş olacak.







Bomba transferler gelebilir

Fenerbahçe'nin gündeminde çok büyük isimlerin olduğu konuşuluyor. Ve herkes, Lyon karşılaşmasındaki skoru bekliyor. Kanarya bir yandan da elindeki fazla yabancılarla yollarını ayırıyor. Kadroya katılacak bazı oyuncular sebebiyle ayrılıkların sayısı da oldukça artacak.

Ismaila Sarr'a Galatasaray baskısı

Galatasaray, Ismaila Sarr için baskıyı artırdı. Kesenin ağzını açtı. Okan Buruk da oyuncuyu ikna etti. Tek sorun takımı Crystal Palace. İngiliz ekibi kesinlikle göndermek istemiyor. Eski oyuncuları Zaha üzerinden korku salmaya çalışıyor. Ancak Sarr'ın da Şampiyonlar Ligi'nde oynamak gibi bir hayali var

25.08.2026 12:14:00
Haber Merkezi
 
Ismaila Sarr'a Galatasaray baskısı
Ismaila Sarr'a Galatasaray baskısı
Galatasaray, Ismaila Sarr'ı istiyor... Senegalli oyuncu parçalıyı giymek için can atıyor. Kulübü Crystal Palace, Sarr için sarı-kırmızılıların yaptığı 30 milyon sterlini bulan teklifi hiç düşünmeden reddetti.






Dün 2-0 kaybedilen Everton maçının kadrosunda yer almamasıyla ilgili iki iddia var... Birincisi Sarr, "Galatasaray'a gelmek istiyor, oynamayı reddetti." İkincisi ise hocası Pierre Sage'in dediği gibi gerçekten sakattı. İkisinin de doğruluk payı olabilir ancak sürpriz bir haber geldi.






ISMAILA SARR'A GİTME BASKISI

Sarr'ı bırakmak istemeyen Crystal Palace Sportif Direktörü Matt Hobbs, Senegalli ile bir görüşme yaptı; Zaha'yı anlattı. Zaha'nın da kendisi gibi Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için Premier Lig'i, Londra'yı ve Crystal Palace'ı bırakıp Türkiye'ye gittiğini hatırlattı.






ZAHA ÖRNEĞİYLE KORKUTTU

O güne kadar Crystal için bir efsane olan Zaha'nın artık adının bile hatırlanmadığını, büyük ölçüde unutulduğundan bahsetti. Galatasaray tercihini gözden geçirmesini istedi.






GALATASARAY DEMEK ŞAMPİYONLAR LİGİ DEMEK

28 yaşındaki Sarr, Zaha gibi kariyeri boyunca hiç Şampiyonlar Ligi'nde oynamadı. Eğer Galatasaray'a gelirse ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde oynama fırsatını yakalayabilir.

Fenerbahçe varlık içinde yokluk çekiyor

Fenerbahçe'nin elinde dünya çapında kaleciler var. Ederson ve Livakovic ülkelerinin milli takımlarında forma giyiyorlar

25.08.2026 11:08:00 / Güncelleme: 25.08.2026 11:16:32
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe varlık içinde yokluk çekiyor
Fenerbahçe varlık içinde yokluk çekiyor
Fenerbahçe'nin elinde dünya çapında kaleciler var. Ederson ve Livakovic ülkelerinin milli takımlarında forma giyiyorlar.

Ayrıca birine Barcelona, diğerine Juventus gibi dünya devleri talip. Ancak Sarı-lacivertliler eski eldivenleri Berke Özer'i kadroya katmak için -bu ekonomik sıkışıklıkta- ortalama 20 milyon euro'luk bir yükün altına girmeye çalışıyor. Bu da kafalarda soru işaretlerine sebep oluyor.







Fenerbahçe her durumda sanki düğmeyi yanlış iliklemeyi başarıyor. 3 kalecisini birden Dünya Kupası'na gönderen sarı-lacivertliler, sezonun açılış maçında Gençlerbirliği deplasmanına 3. kaleci Tarık Çetin'le çıktı.

Yedeğinde ise 18 yaşındaki Kuzey Sapmaz vardı. Tarık kötü bir maç çıkarmadı ancak Fenerbahçe'nin yeniden kaleci almak için araştırma yaptığı haberleri konuşuluyor.







BOLLUK İÇİNDE YOKLUK

Çünkü 1. kaleci Mert Günok 36 yaşında; sakatlığı zaman alıyor, dönüşleri uzun oluyor. Ederson taraftara küskün, Dünya Kupası'na "Dönmeyeceğim" diye gitti ancak maaşı yüksek olduğu için isteyeni yok.







Juventus'un komik bir teklifi mevcuttu. Livakovic ise hiç düşünülmüyor ancak Barcelona'ya transferi gündemde.






BERKE ÖZER'E MUHTAÇ

Bir kalecisi Barça'ya, diğeri Juve'ye gitmek üzere olan Fenerbahçe'nin eski yedek kalecisi Berke Özer'i tahminen 15-20 milyon euro civarında bir rakama alacak olması, yönetimsel açıdan nasıl ciddi hataların yapıldığı konusunda eleştirilere sebep oluyor.

Sallaı için son karar

Roland Sallai bugün itibarıyla hala İngiliz ekiplerinin dikkatini çekiyor. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk onunla ilgili kararını vermişti. Erzurumspor maçının ardından ise ayrılık ihtimali tamamen bitti

24.08.2026 22:42:00
Haber Merkezi
 
Sallaı için son karar
Sallaı için son karar
Galatasaray, Erzurumspor deplasmanından 4-0'lık galibiyetle dönerken Sallai de ağları havalandırmıştı. Macar futbolcu karşılaşma sonrasında, "Ligde ilk galibiyetimizi aldık. Kazandığımız için mutluyuz. Kendimizi geliştirmeye devam edeceğiz" açıklamasında bulunmuştu.

HEDEFLERİMİZ ÇOK BÜYÜK

Roland Sallai ayrıca, "Mutluyum... Tamamen maçlarımıza odaklanmalıyız. Kulüp olarak, takım olarak ne yapıyoruz? Buna odaklanmalıyız. Hedeflerimiz çok büyük. Yine başarılı olmak istiyoruz. Geliştirmemiz gereken yerler de var" ifadelerini de kullanmıştı.






SÜRE İYİCE DARALDI

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, daha önce 29 yaşındaki futbolcunun kalması yönünde rapor sunmuştu. Bugün hala İngiltere pazarından talipleri var. Ancak Roland Sallai kadroda tutulacak. Bu kararda Sallai'nin sadece Erzurumspor maçında attığı gol ve sergilediği performans etkili olmadı.

Ayrıca yavaş yavaş transfer döneminin sonlarına doğru geliyoruz. Sallai satılırsa, süre bakımından takviye yapmak çok zorlaşabilir. Başarılı futbolcunun Sarı-Kırmızılılar'la olan mukavelesi 30 Haziran 2028 tarihine kadar devam ediyor.

Aslan'ın hamlesi İngiltere'yi karıştırdı

Galatasaray, Crystal Palace forması giyen Ismaila Sarr'ı kişisel şartlarda ikna etti. Kulüpler arasındaki görüşmeler ise sürüyor. Bu arada Liverpool cephesinden çok konuşulacak bir istek geldi

24.08.2026 22:38:00
Haber Merkezi
 
Aslan'ın hamlesi İngiltere'yi karıştırdı
Aslan'ın hamlesi İngiltere'yi karıştırdı
Galatasaray, Senegalli kanat oyuncusu Ismaila Sarr'ı bitirmeyi hedefliyor. 28 yaşındaki futbolcuyla kişisel şartlarda anlaşma sağlandı. Hatta 1.85 boyundaki yıldız, gitmek için kulübüne rest çekti. Şu anda iki takım arasındaki temaslar devam ediyor. Sarı-Kırmızılılar, 45 milyon euro seviyesine çıktı.

HER SENE SORUN ÇIKARIYOR

Crystal Palace tarafı, 60 milyon euroluk beklentisinde geri adım atarsa iş bitecek. Öte yandan bu transfer, İngiltere'de de çok konuşuluyor. Özellikle de Liverpool taraftarları arasında... Liverpool'a gönül verenler, her sene kendilerine sorunlar çıkaran Ismaila Sarr'ın Galatasaray'a gitmesini istiyor.






ONU BURADAN GÖTÜRÜN

Sosyal medyada şu şekilde yorumlar var: Lütfen onu buradan götürün. Galatasaray umarım Ismaila Sarr'ı alır. Bu adamın Liverpool maçlarındaki performansını görmekten bıktım. Şampiyonlar Ligi'nde yine Galatasaray'la karşılaşır mıyız bilmem... Ama her sene Crystal ile oynuyoruz. Bu yüzden Sarr Galatasaray'a gitmeli...

Galatasaray'a forvet müjdesi

Milan'daki geleceği tartışılan Nkunku, yıldızının parladığı Leipzig'le yeniden anlaştı. Bu arada Alman ekibinin 21 yaşındaki forveti Conrad Harder'da da soru işaretleri arttı. Galatasaray'ın listesinde Danimarkalı futbolcu da vardı

24.08.2026 22:33:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'a forvet müjdesi
Galatasaray'a forvet müjdesi
Transfer döneminde süre daralırken hareketlilik de arttı. Daha önce adı defalarca Türk ekipleriyle anılan Nkunku, Milan'dan Leipzig'e geçiş yaptı. Bu hamlenin ardından Leipzig'in genç forveti Conrad Harder'da Galatasaray sesleri yükseldi. Aslan'ın listesinde Danimarkalı futbolcu da vardı.

GENÇ KRİTERİNE UYUYOR

21 yaşındaki santrfor, Türkiye Futbol Federasyonu'nun "genç yabancı" kriterine fazlasıyla uyuyor. Nkunku olayının ardından Sarı-Kırmızılılar'ın Conrad Harder konusundaki baskısını artırması bekleniyor. 1.85 boyundaki futbolcunun Leipzig ile 30 Haziran 2030 tarihine kadar sözleşmesi var.






SATIN ALMA OPSİYONLU

Bundesliga ekibi, Danimarkalı oyuncuyu 2025 yazında Sporting'den almıştı. O dönemde 24 milyon euro bonservis bedeli ödendi. Galatasaray'ın kafasındaki teklif; satın alma opsiyonlu kiralama... Bu hafta içinde yeni forvetin İstanbul'a gelmesi bekleniyor. Ve Conrad Harder ihtimali yükselmiş gibi gözüküyor.

Barcelona'nın Osimhen planı

Golcü arayan Barcelona'nın en büyük adayı; Atletico Madrid forması giyen Julian Alvarez'di... Ancak iki kulüp bu sebeple kanlı bıçaklı oldu. Barça'nın şu anda Lautaro Martinez ve Osimhen ikilisi arasında kaldığı konuşuluyor.
 

24.08.2026 13:19:00
Haber Merkezi
 
Barcelona'nın Osimhen planı
Barcelona'nın Osimhen planı
Santrfor arayışındaki Barcelona, Julian Alvarez'le kişisel şartlarda anlaşmıştı. Ancak bunu Atletico Madrid'in bilgisi dışında yaptıkları belirtildi. Hatta Madrid bu sebeple Barça'yı şikayet etti. Ayrıca 200 milyon euro teklif edilse bile Arjantinli yıldızın Barcelona'ya verilmeyeceği belirtildi.






KESİNLİKLE DÜŞÜNMÜYORLAR

Barcelona'nın şu anda Inter'den Lautaro Martinez ve Galatasaray'dan Victor Osimhen arasında seçim yapabileceği konuşuluyor. Dış basında Osimhen'in daha kolay bitebileceği söylense de aslında durum böyle değil. Sarı-Kırmızılılar, transfer döneminin bitimine kısa bir süre kala Nijeryalı yıldızı göndermeyi kesinlikle düşünmüyor.






OLAYIN MADDİ BOYUTU

Ayrıca hem Lautaro Martinez hem de Victor Osimhen'in bonservis bedelleri son derece yüksek. Bu arada Osimhen'in senelik maaşı, Martinez'den daha fazla... Nijeryalı bonuslarla birlikte yıllık 21 milyon euro civarında bir para kazanıyor. Martinez ise 20 milyon euro seviyesinde maaş alıyor (bonuslarla). Osimhen'in İspanya'da aynı rakamı alması için vergiler sebebiyle çok daha fazlasının ödenmesi gerekiyor.

Genç Rus alternatifleri artıracak

Galatasaray, uzun süre sonra 10 numara boşluğunu kapattı. Aleksey Batrakov'un varlığı hem sağ hem de sol kanattaki oyuncuların durumunu direkt etkileyecek.
 

24.08.2026 13:16:00
Haber Merkezi
 
Genç Rus alternatifleri artıracak
Genç Rus alternatifleri artıracak
Galatasaray, Lokomotiv Moskova'ya 25 milyon euro ödeyerek Aleksey Batrakov'u kadrosuna katmıştı. 21 yaşındaki 10 numarayla 30 Haziran 2031 tarihine kadar mukavele imzalandı. Böylece Mertens sonrasında bu bölgedeki boşluk da kapatıldı. Genç yeteneğin varlığı, sadece 10 numara açısından değerli değil...






GENELDE YUNUS OYNAMIŞTI

Asıl yeri sağ kanat olan Yunus Akgün, geçen sezon ağırlıklı olarak 10 numarada görev yaptı. Aleksey Batrakov'un gelişi sonrasında Yunus tekrar sağ tarafa kaydırılacak. Ayrıca Leroy Sane'nin form düşüklüğü yaşadığı dönemlerde de Alman futbolcunun kulübeye daha rahat geçmesi sağlanacak.






İKİSİ DE SOLA KAYABİLİYOR

Bu arada her ne kadar fazla şans bulmasalar da hem Yunus hem de Sane, sol tarafta da görev yapabiliyor. Mevcut kadroda soldaki tek alternatif Barış Alper Yılmaz... Batrakov 10 numarada iyi katkı verdiği sürece, Barış da gerektiğinde forvete geçebilecek. Galatasaray'da şu anda 1 kanat ve 1 forvet konusundaki çalışmalar sürüyor. Onlar da geldiğinde hücumun her yerinde çeşitlilik yaşanacak. Ve Aleksey Batrakov, burada kilit bir rol üstlenecek.

Torreira'da para konusu

Galatasaray'da Lucas Torreira'nın zam beklentisi sebebiyle ayrılmak istediği söyleniyor. Ancak Uruguaylı futbolcunun adının anıldığı Venezia ve Fiorentina zaten ona istediği parayı verecek koşullarda değil...

24.08.2026 12:00:00
Haber Merkezi
 
Torreira'da para konusu
Torreira'da para konusu
Galatasaray'da maaşına zam bekleyen Lucas Torreira'nın ayrılmak istediği konuşuluyor. Uruguaylı futbolcunun talipleri ise Venezia ve Fiorentina... İki İtalyan ekibi de zaten tecrübeli orta sahanın maaşını karşılayabilecek koşullara sahip değil... Yani bir ayrılık yaşanırsa 30 yaşındaki futbolcu belki de daha az kazanacak!






VERGİLER SEBEBİYLE

capology.com sitesinin verilerine göre; Lucas Torreira, Galatasaray'dan senelik 5 milyon euro net alıyor. Vergiler sebebiyle aynı parayı Serie A'da kazanması için İtalyan ekiplerinin çok daha fazlasını ödemesi gerekiyor. Uruguaylı yıldız 6-7 milyon net talep ederse, buradaki seviye daha da "acayip" yerlere geliyor.






OKAN BURUK İSTEMİYOR

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Lucas Torreira'nın takımda tutulmasını istiyor. Sarı-Kırmızılı yönetim daha önce Venezia ve Fiorentina'nın yaptığı düşük teklifleri geri çevirdi. 1.66 boyundaki futbolcunun Sarı-Kırmızılılar'la 30 Haziran 2028'e kadar sözleşmesi bulunuyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.