logo
25 HAZİRAN 2026

İzmir’de BTP’den sivil toplum ve yerel yönetimlerle güçlü diyalog

Bağımsız Türkiye Partisi heyeti, İzmir’de sivil toplum ve yerel yönetim temsilcilerine yönelik bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretlerde parti politikaları, ülke gündemi ve ortak çalışma olanakları üzerine değerlendirmelerde bulunuldu

19.02.2026 04:52:00
Hasan Gündoğdu
İzmir’de BTP’den sivil toplum ve yerel yönetimlerle güçlü diyalog
İzmir’de BTP’den sivil toplum ve yerel yönetimlerle güçlü diyalog
Heyet, ilk olarak Türk Hareketi İzmir Şubesi'ni ziyaret etti. Şube Başkanı Eyüp Karakaytan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından ağırlanan BTP heyetiyle yapılan görüşmede, parti politikaları, Türkiye'nin genel sorunları ve Bağımsız Türkiye Partisi'nin çözüm önerileri paylaşıldı.






Başkan Karakaytan, Atatürk ilke ve çizgisinde, vatanın bölünmez bütünlüğünü savunan herkesle ortak çalışma içinde olunabileceğini ve bu yönde her türlü iş birliğine açık olduklarını ifade etti.






Görüşme karşılıklı iyi niyet ve samimi bir atmosferde gerçekleşirken, temasların olumlu sonuçlandığı belirtildi.






Program kapsamında ayrıca Kemalpaşa Belediyesi Belediye Başkanı Mehmet Türkmen ziyaret edildi. Görüşmede BTP politikaları, Atatürkçü düşünce anlayışı ve Viyana'da düzenlenen Milli Ekonomi Modeli (MEM) Kongresi hakkında bilgi paylaşıldı.






Başkan Mehmet Türkmen, Bağımsız Türkiye Partisi'ni yakından takip ettiğini belirterek, merhum Prof. Dr. Haydar Baş'ın çalışmalarını çok kıymetli bulduğunu ve büyük saygı duyduğunu ifade etti. Türkmen ayrıca, Genel Başkan Hüseyin Baş'ın ortaya koyduğu siyasi duruşu ve kısa sürede gösterdiği gelişimi takdir ettiğini dile getirdi.
 
Görüşmede, Kemalpaşa Belediyesi ile BTP arasında iletişimin devam etmesi ve ortak çalışmalar yürütülmesi konusunda karşılıklı iyi niyet mesajları verildi. Ayrıca, merhum Haydar Baş'ın adının Kemalpaşa'da açılacak bir meydan veya alana verilmesi yönünde olumlu yaklaşım ortaya konuldu. Açılış programına Genel Başkan Hüseyin Baş'ın katılımından da memnuniyet duyulacağı ifade edildi.
 
Her iki ziyaretin de samimi bir atmosferde gerçekleştiği ve karşılıklı iş birliği iradesiyle olumlu şekilde tamamlandığı bildirildi.

Bayraktar KIZILELMA'dan gövde gösterisi

Bayraktar KIZILELMA, ASELSAN ve ROKETSAN tarafından geliştirilen TOYGUN Elektro-Optik Sensör Sistemi ve Lazer Güdüm Kiti 82 ile hedefi tam isabetle vurdu

24.06.2026 10:38:00
İhlas Haber Ajansı
Bayraktar KIZILELMA'dan gövde gösterisi
Bayraktar KIZILELMA'dan gövde gösterisi
TOYGUN Elektro-Optik Hedefleme Sistemi ile havalanan Bayraktar KIZILELMA, ASELSAN ve ROKETSAN tarafından geliştirilen TOYGUN Elektro-Optik Sensör Sistemi ve Lazer Güdüm Kiti 82 ile hedefi tam isabetle vurdu.






Baykar tarafından yerli ve milli olarak geliştirilen KIZILELMA insansız savaş uçağı, testlerine hız kesmeden ediyor. Bayraktar KIZILELMA, gövde kısmında taşıdığı TOYGUN Elektro-Optik Sensör Sistemi ile başarılı atışlar gerçekleştirdi. KIZILELMA, ASELSAN tarafından yerli ve milli olarak geliştirilen Lazer Güdüm Kiti 82 ve yine ROKETSAN tarafından geliştirilen TEBER Güdüm Kiti'yle başarılı atışlara imza attı.








Öte yandan TOYGUN EOTS, Bayraktar KIZILELMA'nın düşük görünürlük kabiliyetini koruyarak gelişmiş hedefleme yapabilmesini sağlıyor.

Aksaray son 66 yılın en fazla yağmurunu aldı

Son 66 yılın en fazla yağmurunun yağdığı Aksaray'da Mamasın Barajı'ndaki doluluk oranı yüzde 46'a ulaşırken, nüfusunun yüzde 80'inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı şehirde tarım ürünlerinin rekoltesinde artış beklentisi üreticilerin yüzünü güldürdü

20.06.2026 11:52:00
İHA
Aksaray son 66 yılın en fazla yağmurunu aldı
Aksaray son 66 yılın en fazla yağmurunu aldı
Türkiye'nin en kurak illeri arasında yer alan Aksaray'da bu yıl yağan yağmurlar, son 66 yılın en fazla yağışı olarak kayıtlara geçti. Yağışlar afetleri beraberinde getirse de barajlardaki doluluk oranları arttı.






Nüfusunun yüzde 80'inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı şehirde, bu yıl ekilen ürünlerde de rekolte artışı bekleniyor. Kentin hem içme suyu ihtiyacını karşıladığı hem de tarımsal sulama ihtiyacının karşılandığı tek baraj olan Mamasın Barajı, yüzde 46'lık doluluk seviyesine ulaştı. 40 milyon metreküp suyu olan barajdaki su miktarı 75 milyon metreküp olarak ölçüldü. Uzmanlar, her şeye rağmen israftan kaçınılması gerektiğimi vurguladı.








"Mamasın Barajı su seviyesinde yüzde 46 oranında artış kaydedildi"

Yağışlar ve etkileri hakkında bilgiler veren Jeoloji Mühendisleri Odası Aksaray İl Temsilcisi Tayfun Aydın, "Türkiye'de son 66 yılın en büyük yağmurları yağdı. Dolayısıyla kar ve yağmur suları bakımından su oranımız artmıştır. Türkiye'de yıllık metrekareye düşen yağış miktarı 574 kilogram, bölgemize metrekareye düşen 324 kilogram iken, bu son yağışlarla verim ve bereket gelmiştir. Mevcut Mamasın Barajımızda 40 milyon metreküp suyumuz var iken, en son yapılan ölçümde 75 milyon metreküpe çıkmıştır. Bu da buranın doluluk oranının yüzde 46 oranında arttığını göstermektedir. Ancak bu şu anlama gelmesin ki, barajımız dolu değildir. Yüzde 50'si hala boştur ama son yağışlarla yüzde 46 oranında su miktarımız artmıştır" dedi.




















logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.