logo
03 AĞUSTOS 2026

Jordan Henderson'ın yeni adresi belli oldu

Premier Lig ekiplerinden Chelsea, son olarak Brentford forması giyen Jordan Henderson'ı kadrosuna kattığını açıkladı

03.08.2026 19:55:00
İhlas Haber Ajansı
 
Jordan Henderson'ın yeni adresi belli oldu
Jordan Henderson'ın yeni adresi belli oldu
Premier Lig ekiplerinden Chelsea, son olarak Brentford forması giyen Jordan Henderson'ı kadrosuna kattığını açıkladı.

Premier Lig ekibi Chelsea, tecrübeli orta saha oyuncusu Jordan Henderson'ı kadrosuna kattığını duyurdu. Transferin bonservis bedeli ödenmeden gerçekleştiği ve Haziran 2028'e kadar geçerli iki yıllık bir sözleşme imzalandığı belirtildi.



Profesyonel futbol kariyerine Sunderland alt yapısında başlayan 36 yaşındaki oyuncu, Coventry City, Liverpool, Al-Ettifaq ve Ajax formalarını da terlettiği kariyeri boyunca 694 müsabakada 41 gol, 87 asistlik performans sergiledi.

Cim-bom genç Rusun peşinde


 
 
Galatasaray, Lokomotiv Moskova'nın 21 yaşındaki 10 numarası Aleksey Batrakov konusunda tekrar temaslara başladı. Oyuncunun 20 milyon Euro'luk serbest kalma maddesi; 1 Temmuz sonrası Galatasaray için geçerli değil!

02.08.2026 16:45:00
Haber Merkezi
 
Cim-bom genç Rusun peşinde
Cim-bom genç Rusun peşinde

Galatasaray'da 10 numara çalışmaları devam ediyor. Geniş listede bulunan isimlerden biri; Lokomotiv Moskova forması giyen Aleksey Batrakov'du. Sarı-Kırmızılı ekip, daha önce nabız yokladığı genç yetenek konusunda tekrar devreye girdi. Ancak burada çok önemli bir ayrıntı var. 1.73 boyundaki futbolcunun sözleşmesinde 20 milyon Euro'luk serbest kalma maddesi bulunuyor:

1. 16 milyon Euro kulübüne
2. 4 milyon Euro menajerine


Fakat bu madde, 1 Temmuz sonrasında güncellendi. Artık 20 milyon Euro'luk maliyet sadece Avrupa'nın 5 büyük ligindeki ekipler için geçerli... Ve Süper Lig, bu kulvara girmiyor.

PSG devreye girmedi

Yani Rus ekibi, Galatasaray'a istediği rakamı çekebilir! Ve kafalarındaki bonservis, 35 milyon Euro'nun altında değil... 21 yaşındaki Aleksey Batrakov, TFF'nin genç yabancı kriterini karşılıyor. Ayrıca önemli bir potansiyele sahip. Geçen sezon Rus Ligi'nde 28 karşılaşmaya çıktı. 13 gol ve 10 asist üretti. Aleksey Batrakov, uzun süre PSG'den teklif bekledi ama gelmedi... Özetle Galatasaray bu işi bitirirse, yüklü bir bonservis bedelini gözden çıkaracak.

Transfer'in kalbi Marmaris'te attı


 
 
Dev transfer yarışında Real Madrid ile Bayern Münih’i karşı karşıya getiren Fransız yıldız Michael Olise, Türkiye tatilindeki yat partisiyle magazin gündemine bomba gibi düştü. 

02.08.2026 16:41:00
Haber Merkezi
 
Transfer'in kalbi Marmaris'te attı
Transfer'in kalbi Marmaris'te attı

Transfer döneminin ve futbol dünyasının en çok konuşulan ismi Michael Olise, tatilini Türkiye'de geçirirken magazin gündemine bomba gibi düştü. Saha gösterdiği performansla Avrupa devleri Real Madrid ve Bayern Münih'i karşı karşıya getiren Fransız yıldız, bu kez Muğla Marmaris açıklarında bir yatta görüntülendi. Sosyal medyada kısa sürede viral olan ve dünya çapında merak uyandıran görüntüler, Haitili rapçi Izolan tarafından paylaşıldı.

Lüks teknede oldukça rahat halleriyle dikkat çeken Bayern Münih'in yetenekli forveti, güvertede eğlendiği esnada kameralara yansıdı. Olise, Dünya Kupası'nın en iyi 11'inde yer alıyordu.

4 Ekim'de Yenikapı'da 8 bin kişi koşacak


 
İBB Gençlik ve Spor Dairesi Hizmetleri Başkanlığı ile Spor İstanbul tarafından düzenlenen İstanbul’u Koşuyorum’un Avrupa etabı bu yıl 4 Ekim’de Yenikapı parkurunda yapılacak. 8 bin kişilik kontenjana sahip yarışın kayıt dönemi 28 Eylül’de sonlanacak.

01.08.2026 12:46:00
Abdülkadir Gündoğdu
 
4 Ekim'de Yenikapı'da 8 bin kişi koşacak
4 Ekim'de Yenikapı'da 8 bin kişi koşacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Dairesi Hizmetleri Başkanlığı ile Spor İstanbul tarafından 2016'dan bu yana her yıl düzenlenen ve şehrin en sevilen koşu etkinliklerinden biri olan İstanbul'u Koşuyorum'da Avrupa etabı için geri sayım başladı. 4 Ekim Pazar günü Yenikapı parkurunda düzenlenecek etkinliğin kayıt dönemi açıldı.

İki kategori, 8 bin kişi

5K ve 10K olmak üzere iki kategoride düzenlenecek İstanbul'u Koşuyorum Avrupa etabında kayıt ücreti 750 TL olarak belirlendi. 10K için 6 bin 500, 5K için bin 500 kişi olmak üzere toplamda 8 bin kişi kontenjanla açılan kayıt dönemi 28 Eylül Pazartesi günü sonlanacak. Yenikapı'da binlerle birlikte koşma heyecanını yaşamak isteyen kişiler, etkinliğe dair tüm detaylara istanbulukosuyorum.istanbul adresinden ulaşabilirken, kayıtlarını da event.spor.istanbul adresinden yaptırabilecek.

Boğaz Köprüsü'nü geçmek için şart!

1 Kasım Pazar günü 48'incisi düzenlenecek Türkiye İş Bankası İstanbul Maratonu'na katılmak isteyen koşucular için de İstanbul'u Koşuyorum Avrupa etabında elde edilecek derecelerin ayrı bir önemi olacak. Maratondaki 15.5K kategorisinde yarışmak için gereken "son bir yıl içinde Türkiye Atletizm Federasyonu onaylı ve yol ölçümü yapılmış herhangi bir 10K koşusunu 1:30:00 zaman diliminde bitirmiş olmak" kriterini karşılayamayan koşucular, İstanbul'u Koşuyorum Avrupa etabında elde edecekleri dereceyle maratondaki 15.5K koşusuna kayıt yaptırmak için gereken şartı sağlayabilecek.

Ödül de var

İstanbul'u Koşuyorum Avrupa etabında 5K yarışına 14 yaş ve üstü, 10K yarışına ise 16 yaş ve üstü sporcular katılacak. 10K kategorisinde erkekler ve kadınlar klasmanlarında birincilere 25'er bin, ikincilere 20'şer bin, üçüncülere 15'er bin, dördüncülere 10'ar bin, beşincilere 8'er bin, altıncılara 6'şar bin, yedincilere 5'er bin ve sekizincilere 4'er bin lira para ödülü verilecek. Ayrıca hem 10K hem de 5K kategorilerinde kendi klasmanlarında ilk 3'e giren sporculara ödül töreninde kupa takdim edilecek.

Yaş kategorilerine para yok

10K kategorisinde bu yıl da 13 farklı yaş kategorisi bulunacak. 16-19 / 20-23 / 35-39 / 40-44 / 45-49 / 50-54 / 55-59 / 60-64 / 65-69 / 70-74 / 75-79 / 80-84 / 85+ yaş aralıklarında tasniflenecek yarışçılar, bulundukları yaş kategorisinin kadın ve erkek klasmanlarında ilk 3'e girmeleri halinde de kupa kazanacak.

Jhon Lucumi cephesinde önemli gelişmeler yaşanıyor


 
 
Beşiktaş ve Galatasaray’ın gözdesi Jhon Lucumí’yi satmaya hazırlanan Fenerbahçe eski teknik direktörü Domencio Tedesco'nın takımı Bologna, Kolombiyalı stoperin yerini Fenerbahçeli Diego Carlos ile doldurmayı planlıyor. Geçen sezon Alman teknik adamın yönetimden ısrarla istenmesine rağmen geri çağrılmayan ve kulüpte kriz yaratan Brezilyalı stoper, yüksek maaşına rağmen İtalyan ekibinin transfer listesinin ilk sıralarında yer alıyor.

01.08.2026 12:10:00
Haber Merkezi
 
 Jhon Lucumi cephesinde önemli gelişmeler yaşanıyor
 Jhon Lucumi cephesinde önemli gelişmeler yaşanıyor

Fenerbahçe'de gözden çıkarılan Diego Carlos, geçen sezon Fenerbahçe'yi çalıştıran Domenico Tedesco'nun başına geçtiği Bologna'nın transfer gündemine girdi. Beşiktaş ve Galatasaray'ın kadrosuna katmak için yoğun çaba harcadığı Jhon Lucumí ile yollarını ayırmaya hazırlanan İtalyan kulübü, Kolombiyalı stoperin boşluğunu dolduracak adayları belirledi.

Lucumi'nin talipleri var

Juventus, Como ve Rennes'in de peşinde olduğu Lucumí'nin olası ayrılığı sonrasında Bologna, listesindeki Marc-Oliver Kempf ve Diego Carlos seçeneklerini masaya yatırdı. Corriere dello Sport'un haberine göre Diego Carlos, Bologna Sportif Direktörü Giovanni Sartori ve Teknik Sorumlu Marco Di Vaio'nun oldukça beğendiği isimler arasında yer alıyor. İtalyan ekibi açısından transferdeki en büyük engel ise Brezilyalı stoperin 3 milyon Euro'yu aşan yıllık maaşı olarak öne çıkıyor. Bütçe şartlarını zorlayan bu maliyet, sürecin seyrinde belirleyici unsur olacak.
CorSport'un bu haberiyle sarı-lacivertli kulüpte geçen sezonun devre arasında yaşanan stoper krizi ve transfer perde arkası da tekrar gündeme geldi.

Filenin Sultanları yurda döndü

2026 FIVB Milletler Ligi şampiyonu A Milli Kadın Voleybol Takımı, kupasıyla yurda döndü

27.07.2026 20:00:00
Haber Merkezi
 
Filenin Sultanları yurda döndü
Filenin Sultanları yurda döndü
Çin'in Makau Özel İdari Bölgesi'nde düzenlenen organizasyonun finalinde Brezilya'yı 3-1 mağlup ederek altın madalyaya uzanan "Filenin Sultanları"nı taşıyan uçak, saat 15.20'de İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı.

Tarih yazan ay-yıldızlı kafileyi havalimanında yetkililer, basın mensupları ve ellerinde Türk bayrakları ile çiçekler bulunan çok sayıda vatandaş büyük bir coşkuyla karşılıyor.

Şampiyonluk kupasıyla yurda dönen milli sporcular, bando ve marşlar eşliğinde karşılanırken yolcular ve yer hizmetleri personeli de alkışlarla milli takıma sevgi gösterisinde bulundu.

"Milli sporcularımız ve teknik kadro, İstanbul Havalimanı'nda kendileri için oluşturulan alanda basın mensupları ve vatandaşlara açıklamalarda bulundu.


"İnşallah daha nicelerine"


Kaptan Gizem Örge, "Böyle karşılanmak gerçekten harika. Döktüğümüz her ter, her emek; bu ülke için verdiğimiz... bu karşılanmaya değer. Biz maçtan çıktıktan sonra, o sevincin ilk heyecanını yaşadıktan sonra; sosyal medyada olsun, televizyonlarda olsun, ülkemizin de bizimle aynı heyecanı yaşadığını görmek, o maç sayısında aynı coşkuyla herkesin sıçradığını görmek, bizimle aynı sevinç gözyaşlarını döktüğünü görmek gerçekten verdiğimiz her emeğe değiyor. Ülkemize kupayla döndüğümüz için çok mutluyuz. Çok teşekkür ediyoruz, inşallah daha nicelerine" diye konuştu.


Daniele Santarelli'den teşekkür


A Milli Kadın Voleybol Takımı, başantrenör Daniele Santarelli de çok mutlu olduklarını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Herkese merhaba. Bu kadar çok kişinin buraya gelmesi harika, geldiğiniz için çok teşekkürler. Bizim için çok güzel bir gün. İstanbul'a geri döndüğümüz ve bu güzel kupayı hep birlikte kutladığımız için çok mutluyuz. Sergilediğimiz performansla insanları gururlandırdığımızı düşünüyorum. Çok iyi oynadık, harika bir Milletler Ligi (VNL) geçirdik. İstediğimiz sonuçları aldık ve oyuncular her geçen gün daha da iyi bir performans sergiledi. Bildiğiniz gibi bu uzun bir süreçti; bu süreç boyunca tüm teknik ekibim ve oyuncularımla her gün daha iyiye gitmek için adım adım önemli ilerlemeler kaydettik. Herkesin mutlu olduğunu düşünüyorum. Herkese çok teşekkürler."

Sacha Boey açıkta kaldı


 
Alman devi Bayern Münih, yeni sezon planlamasında Sacha Boey'in bulunmadığını resmen açıklamıştı. Oyuncu için talep edilen bedel, Galatasaray'ın satın alma opsiyonundaki rakamla aynı.
 

27.07.2026 16:05:00
Haber Merkezi
 
Sacha Boey açıkta kaldı
Sacha Boey açıkta kaldı

Bayern Münih'in Sportif Direktörü Christopher Freund, "Sacha Boey ve Joao Palhinha gelecek sezon planlarımızda yer almıyor. Oyunculara bu karar iletildi" açıklamasını yapmıştı. Yani resmen iki futbolcunun da gelecek planlarında bulunmadığı açıklanmış oldu. Sacha Boey, geride bıraktığımız sezonun devre arasında Galatasaray'a kiralanmıştı. Sarı-Kırmızılılar'ın 15 milyon Euro'luk satın alma opsiyonu vardı. Ancak bu madde aktif hale getirilmedi. Fransız sağ bek, Bayern'e döndü. Teknik Direktör Okan Buruk, 10+4'lük yabancı kontenjanı sebebiyle Boey için hamle yapmadıklarını söylemişti.

Herkes için geçerli tarife

Alman devi, 25 yaşındaki futbolcunun bonservis bedelini 15 milyon Euro olarak belirledi. Yani Galatasaray'ın satın alma opsiyonuyla aynı... Bu arada önemli bir ayrıntı da var. Sacha Boey kaç paraya satılırsa satılsın, Galatasaray'a 5 milyon Euro'luk ekstra ödeme yapılacak. Çünkü oyuncu 2024 kışında Bayern Münih'e satılırken sözleşmeye şu 2 madde konulmuştu:
1. Bayern Münih, 5 milyon Euro şarta bağlı bonus ödeyecek.
2. Oyuncunun başka bir kulübe transfer olması durumunda Bayern Münih, gerçekleşmeyen bonusları Galatasaray'a ödeyecek.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.