logo
16 HAZİRAN 2026

Juve - Barış Alper durumu

İtalyan temsilcisi Juventus, Şampiyonlar Ligi'nde çok çektiği Barış Alper Yılmaz'ı kadrosuna katmak istiyor. Juve yetkililerinin, ileri düzeyde görüşmeler için İstanbul'a geleceği öğrenildi

20.04.2026 18:46:00
Haber Merkezi
Juve - Barış Alper durumu
Juve - Barış Alper durumu
Galatasaray bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde Juventus'u elerken, Barış Alper Yılmaz adeta İtalyan ekibinin kabusu olmuştu. Serie A temsilcisinin aklı da milli futbolcuda kaldı. Daha önce sözlü düzeyde gerçekleşen görüşmelerin, sezon sonuna doğru ciddileşeceği öğrenildi...






MAYIS SONUNA DOĞRU

Juventus yetkililerinin mayıs ayının sonlarına doğru İstanbul'a gelerek Sarı-Kırmızılı yöneticilerle masaya oturacağı belirtildi. Barış Alper Yılmaz'ın mevcut sözleşmesi 30 Haziran 2028 tarihine kadar sürüyor. 25 yaşındaki futbolcu satış listesinde değil. Sadece çok yüksek bir teklif sunulursa durum değişebilir. Yönetim aksi halde oyuncuyu göndermeyecek.






NEOM TRANSFERİ KRİZİ

Sezon başında Suudi Arabistan ekibi NEOM, milli futbolcu için devredeydi. Hatta bu yüzden Barış'ın, tribünlerle arası da açılmıştı. Sonrasında olay tatlıya bağlandı. Juventus'un kafasındaki rakam şu anda net olarak bilinmiyor. Ancak Serie A ekibi, birçok oyuncusunu satacak. Oradan gelecek paralar da transfer bütçesine eklenecek.






Hakan Çalhanoğlu'na kapı kapalı! "Galatasaray'ın aile ortamını bozar"

Inter’in yıldızı Hakan Çalhanoğlu’nun parçalı formayı giyme hayali, Okan Buruk'un duvarına çarptı. İtalyan deviyle 16-18 milyon Euro bandında anlaşma zemini olabilecekken; tecrübeli çalıştırıcı milli oyuncunun karakter analizine ve geçmiş krizlerine bakarak veto etti. "Takımın aile ortamını kökünden dinamitler" uyarısıyla koyduğu kesin veto, tarihi transferi tamamen iptal ettirdi
 

16.06.2026 15:42:00
Haber Merkezi
Hakan Çalhanoğlu'na kapı kapalı! "Galatasaray'ın aile ortamını bozar"
Hakan Çalhanoğlu'na kapı kapalı! "Galatasaray'ın aile ortamını bozar"
Inter'in dünyaca ünlü yıldızı Hakan Çalhanoğlu son iki transfer (bu transfer dönemi hariç) döneminde Galatasaray forması giymek için uğraştığı, ancak teknik direktör Okan Buruk engelini aşamadığı iddia edildi. Geçen sezon başkan Dursun Özbek bu hamle için şartları araştırırken, George Gardi sürecin dışında olmasına rağmen Inter'i 16-18 milyon Euro bandına ikna edebileceğini yönetime iletti.






AİLE ORTAMINI BOZAR KORKUSU

Ancak Okan Buruk, ne geçen yaz ne de kış transfer döneminde milli oyuncunun takıma katılmasına onay vermedi. Buruk'un bu ısrarlı vêtosunun arkasında tamamen takım içi dengeler ve huzur ortamı yatıyor.

Deneyimli teknik adama göre; Hakan'ın gittiği takımlarda sürekli sorun çıkaran yapısı, bağlılık problemleri ve etrafında kendisine biat etmeyen isimleri dışlama eğilimi, Galatasaray'ın en büyük gücü olan "aile ortamını" kökünden dinamitleyecekti.






KARAKTER ANALİZİNDEN GEÇEMEDİ

Hatta Ocak ayında Abdullah Kavukçu bizzat Milano'ya gitmiş pek çok oyuncu için görüşmüş ancak Inter kulübü masada hazır beklemiş olmasına rağmen Buruk'un kesin tavrı nedeniyle görüşme dahi gerçekleşmemişti. İddialara göre de teknik heyetin raporunda oyuncunun karakter analizine dair çarpıcı detaylar var.






GÖKHAN TÖRE KRİZİNİ BURUK UNUTMADI

Geçmişte milli takımda Gökhan Töre ile yaşanan krizler, Inter'de Lautaro Martinez ile çekişmeleri ve Türkiye'deki diğer ezeli rakipler Fenerbahçe (geçen sezon Ali Koç'la görüşmesi sonra yalanlaması, bu sezon Hakan Safi'ye evet demesi) ile Beşiktaş'a da sürekli mavi boncuk dağıtan profili, Kemerburgaz  kapılarının Hakan'a kapanmasında başrolü oynadı.






6.5 ALIRKEN 9 MİLYON EURO İSTEDİ

Mali şartlar da bu vetoyu perçinleyen son damla oldu. İtalyan devinde net 6.5 milyon Euro kazanan Hakan Çalhanoğlu'nun, Galatasaray'dan ilk etapta yıllık 9 milyon Euro talep etmesi bardağı taşırdı. Okan Buruk'un "takım içi maaş dengesini ve huzuru bozma" uyarısını haklı bulan yönetim, bu operasyonun defterini bir daha açılmamak üzere kapattı.

Trossard'ın kaderi Amrabat! Italiano'nun gerçek fikri

Transfer kulislerinde Leandro Trossard ismini ortaya atanlar Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Vincenzo Italiano’nun "disiplin" kırmızı çizgisinden haberdar değil gibi

16.06.2026 15:00:00
Haber Merkezi
Trossard'ın kaderi Amrabat! Italiano'nun gerçek fikri
Trossard'ın kaderi Amrabat! Italiano'nun gerçek fikri
Leandro Trossard'ın Beşiktaş'a geleceği iddiaları kulisleri sallarken, Vincenzo Italiano'nun disiplin takıntısı unutuldu! Brighton'dan olaylı şekilde ayrılan Belçikalı sol kanat herkes için olduğu gibi İtalyan teknik adam için de "disiplinsizliğin" Nirvanası olarak hala hafızalarda. Hem de aynı dönemde Sofyan Amrabat gibi bir krizde yaşadıkları da düşünüldüğünde...






Transfer kulislerinde Leandro Trossard ismini ortaya atanlar Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Vincenzo Italiano'nun "disiplin" kırmızı çizgisinden haberdar değil gibi. Brighton'da De Zerbi ile kavga ederek antrenmanı terk eden ve sansasyonel şekilde Arsenal'e giden Belçikalı yıldızın vukuatlı geçmişi akıllara Italiano'nun Sofyan Amrabat'a kestiği cezayı getirdi.






2023 YILINDA REZALET ÇIKARDI

Leandro Trossard'ın Ocak 2023'te Brighton'dan ayrılış süreci tam bir kriz yönetimi dersiydi. 2022 Dünya Kupası dönüşü takıma isteksiz dönen, sakatlığı bahane eden ve antrenmanda De Zerbi ile tartışarak tesisi izinsiz terk eden Belçikalı oyuncu, İtalyan hoca tarafından kadro dışı bırakılmıştı.






MURILLO DA AYNI YOLLARDAN GEÇTİ

Menajerinin "De Zerbi oyuncumu tüm takımın önünde aşağıladı" çıkışının ardından Trossard şehri terk etmiş ve kriz ancak oyuncunun apar topar Arsenal'e satılmasıyla çözülmüştü. Benzer bir süreç, Beşiktaş'ın ocak ayında kadrosuna kattığı Murillo'nun Marsilya'da yine De Zerbi ile yaşadığı kavgada da görülmüştü.






FIORENTINA'DA BENZERİNİ YAŞADI

Kadro disiplini ve karakter odaklı yaklaşımıyla tanınan Italiano, bu tarz krizlerde geri adım atmayan bir profil. İtalyan teknik adam, Fiorentina'yı çalıştırırken benzer bir "transfer odaklı restleşmeyi" bonservisi Fenerbahçe'de olan Sofyan Amrabat ile yaşamıştı.






AMRABAT'IN KELLESİNİ ALD

Dünya Kupası sonrası Barcelona transferi yatınca antrenman temposunu düşüren ve taktik disiplinden kopan Amrabat, Italiano tarafından Torino maçı kadrosundan çıkarıldı. Tek başına çalışmaya gönderildi. Italiano, Faslı oyuncuyu ancak hem kendisinden hem de tüm takım arkadaşlarından resmen özür diledikten sonra affetti.






ITALIANO İZİN VERİR Mİ?

Italiano'nun vatandaşı De Zerbi gibi "disiplin" konusunda tavizsiz olduğunun herkes tarafından kabul edildiği bir ortamda, Arsenal'a transferi sırasında yaşattığı kriz unutulmayan Trossard'ın transferine izin verebileceğini düşünmek çok da mantıklı gelmiyor.

Beşiktaş'a menajer oyunu!

Beşiktaş'ın transfer gündeminde olduğu iddia edilen Monaco'nun 21 yaşındaki sol beki Kassoum Ouattara hakkında şok bir gerçek ortaya çıktı

16.06.2026 14:18:00 / Güncelleme: 16.06.2026 14:23:24
Haber Merkezi
Beşiktaş'a menajer oyunu!
Beşiktaş'a menajer oyunu!
Beşiktaş'ın transfer gündeminde olduğu iddia edilen Monaco'nun 21 yaşındaki sol beki Kassoum Ouattara hakkında şok bir gerçek ortaya çıktı!

Sosyal medyadaki menajer ortağı hesaplar üzerinden yürütülen büyük algı operasyonunun perde arkasından el yakan sağlık raporları ve yüksek komisyon pazarlıkları çıktı.







Beşiktaş'ın transfer listesinde üst sıralarda yer almayan, hatta resmi olarak gündemde bile bulunmayan Monaco'nun sol beki Kassoum Ouattara ile ilgili perde arkasından yine menajerlik operasyonu çıktı.

Ocak ayından bu yana sahalardan uzak kalan ve bu süreçte sadece 7 dakika süre alabilen 21 yaşındaki sol bek, menajeri tarafından siyah-beyazlılara önerildi.







SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN ALGI OPERASYONU

Beşiktaş yönetiminin transfer planlamasında yer almayan oyuncuyu parlatmak isteyen menajerlik şirketinin, sosyal medyadaki gazeteci kimlikli bazı hesapları kullanarak "Beşiktaş Ouattara'yı istiyor" algısı yaratmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Bilindiği gibi Fransız ekibi Monaco, genç oyuncunun bitmek bilmeyen sakatlıkları ve fiziksel durumu nedeniyle oldukça huzursuz. Oyuncuyu bir an önce elden çıkarmak istiyor.







MONACO ELDEN ÇIKARMAK İÇİN HEVESLİ

İddialara göre Monaco yönetimi, ciddi bir sakatlık riski barındıran Ouattara'ya kulüp bulması için yetkilendirdiği menajere, transferi gerçekleştirmesi halinde piyasa standartlarının çok üzerinde, oldukça yüksek bir komisyon yüzdesi teklif etti.







NICE MATIN VE L'EQUIPE DURUMU YAZ

Menajerin sosyal medyada yürüttüğü agresif reklam ve algı politikasının arkasında da bu yüksek kazanç vaadinin yattığı ifade ediliyor.

Fransa'nın önde gelen yayın organları Nice-Matin ve L'Équipe genç sol bekin sağlık raporlarının tam anlamıyla bir "saatli bomba" niteliğinde olduğunu yazdı.







KRONİK SAKATLIK RİSKİ BARINDIRIYOR

Geçtiğimiz Şubat ayında ciddi bir baldır sakatlığı yaşayan Ouattara, Mart ayında form tutması için oynatıldığı Brentford U23 hazırlık maçında bu kez diz bağlarından sakatlanarak sezonu kapatmıştı. Yaşanan bu üst üste şanssızlıklar, oyuncunun fiziksel olarak kronik bir risk barındırdığı şüphelerini artırıyor.







AMELİYAT OLMASI KAÇINILMAZ OLABİLİR

Şu an için Monaco sağlık heyeti tarafından ameliyatsız, fizik tedaviye dayalı bir rehabilitasyon süreci yürütülse de uzmanlar en büyük tehlikeye dikkat çekiyor.

Tıbbi değerlendirmelere göre, genç oyuncunun diz bağlarındaki hasarın en ufak bir zorlamada nüksetme riski oldukça yüksek. Yeni sezon kampında yapılacak yüklemelerde sakatlığın tekrarlaması halinde Ouattara'nın kaçınılmaz olarak ameliyat masasına yatacağı ve çok uzun süre sahalardan uzak kalacağı vurgulanıyor.

Orkun Kökçü'nün abisi Vanspor'la anlaştı

TFF 1. Lig'de mücadele eden Vanspor Futbol Kulübü, Orkun Kökçü'nün ağabeyi Ozan Can Kökçü'yü kadrosuna kattı

16.06.2026 10:27:00
İhlas Haber Ajansı
Orkun Kökçü'nün abisi Vanspor'la anlaştı
Orkun Kökçü'nün abisi Vanspor'la anlaştı
TFF 1. Lig'de mücadele eden Vanspor Futbol Kulübü, Orkun Kökçü'nün ağabeyi Ozan Can Kökçü'yü kadrosuna kattı.

Vanspor FK'den yapılan açıklamada, son olarak Hollanda ekibi FC Volendam forması giyen profesyonel futbolcu Ozan Can Kökçü ile 2 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu.



Açıklamada, "Orta saha bölgesinde görev yapan Ozan Can Kökçü'nün kulübümüze önemli katkılar sağlayacağına inanıyor, kendisine Vanspor forması altında başarılar dileriz" denildi.
Ozan Can Kökçü'nün Beşiktaş'ta forma giyen Orkun Kökçü'nün ağabeyi olduğu belirtildi.

TFF Başkanı, Fatih Terim'e verdi veriştirdi


 
Paraguay maçı öncesi açıklamalarda bulunan TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, "Bu kadar mı akbaba, sırtlan varmış içimizde, ilk maçtı bekleyip, böyle bir fırsat bekleyip de saldıran, olmayan şeyleri olmuş gibi gösteren" dedi.

16.06.2026 09:11:00 / Güncelleme: 16.06.2026 09:18:21
AA
TFF Başkanı, Fatih Terim'e verdi veriştirdi
TFF Başkanı, Fatih Terim'e verdi veriştirdi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki ilk maçında Avustralya'ya 2-0'lık mağlubiyete ilişkin, "Öncelikle aziz milletimizden bu hayal kırıklığından dolayı hem ben hem takım hem de bütün çalışanlar adına özür diliyorum" dedi.

Ay-yıldızlı ekibin, Arizona'da bulunan Athletic Grounds'taki idmanı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İbrahim Hacıosmanoğlu, "Öncelikle aziz milletimizden bu hayal kırıklığından dolayı hem ben hem takım hem de bütün çalışanlar adına özür diliyorum. Ama bunlar ilk kez başımıza gelmiyor. 9 kez uluslararası turnuvalara katıldık, 8'ine mağlubiyetle başladık. Bu da mazeret değil ama istatistikler öyle söylüyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de meydanları dolduran binlerce kişiyi mutlu etmek istediklerini dile getiren Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:
"Türk milletinin 7'den 70'e bütün değerli insanlarını elbette ilk maçta galibiyetle coşturmak istiyorduk. Onları hayal kırıklığına uğrattığımız için teknik kadrodan, oyunculara kadar herkesin içi cız ediyor, o acıyı hissediyorlar. Ama maçı da seyrettiğiniz zaman da 100 tane maç oynasanız herhalde böyle bir maçla karşılaşmazsınız. Bizim çocuklara inancımız tam, o yetenekleri var. Maçın istatistiklerine baktığınız zaman daha şu ana kadar turnuvada oynayan bütün maçlarda böyle bir istatistik yok. Olmadı mı olmuyor ama bu olmayacak anlamını taşımıyor. Çünkü bu çocuklar yakın tarihe baktığınız zaman Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finaller oynayan çocuklar. Tarihinde ilk sefer uluslararası A Ligi'ne çıkaran bu çocuklar. 24 senenin üzerine Dünya Kupası'na yine bizi taşıyan bu çocuklar, bu teknik kadro. Onlara huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum."

Üç-dört turnuva oynayabilecek bir jenerasyona sahip olunduğunu aktaran TFF Başkanı, "Bu gerçekler ortadayken ve daha ilk maçımızı oynamışken, önümüzde 2 maç daha var, elbette çok değerli bulduğumuz yapıcı eleştirileri, hem teknik hem taktik hem de bizim de yönetimsel olarak da hatalarımızı insanların yapıcı olarak ve bu sürece katkı sağlayacak şekilde ifade etmelerini memnuniyetle karşılıyoruz, saygı duyuyoruz ve böyle devam etmelerini de arzu ediyoruz. Çünkü size dostunuz doğruyu söyler, düşmanınız söylemez, hatalarınız devam etsin ister. Cenab-ı Allah nasip edecek, bizim çocuklarımız, bu milletin bağrından çıkmış bu çocuklar, bu milletin ferasetiyle, analarımızın dualarıyla, çocuklarımızın muhabbetiyle ayağa kalkacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Bütün ekibi motive etme anlamında çok iyi oldu

"Çöl gibi bir yerdeyiz. Çölde sırtlanlar var, akbabalar var. Sırtlanlar aşağıdan sürü halinde saldırırlar, akbabalar da yukarıdan süzerler, kavga edip hayal kırıklığına uğrayan var mı, zayıf noktada olan biri var mı, inip de kapayım diye. Bütün ekibi motive etme anlamında da çok iyi oldu, bu kadar mı akbaba, sırtlan varmış içimizde, ilk maçtı bekleyip, böyle bir fırsat bekleyip de saldıran, olmayan şeyleri olmuş gibi gösteren." ifadelerini kullanan Hacıosmanoğlu, şöyle konuştu:

"Onları Türk milletine havale ediyorum. Ama onların o çabaları beyhude olacak. Bizim analarımızın duası, o genç çocuklarımızın... İsviçre'den kalkmış anne baba, 5 aylık bebeğiyle beraber gelmiş. Tribünde siz de görmüşsünüzdür. Otele geldiler, biz de gerekli ilgiyi gösterdik. Dün akşam gece 01.30 otelin önünde aile duruyor, kamp yaptığımız yerin önünde. Teyze çocuklarıyla beraber gelmiş, eşi de yanında, 'Başkanım ev yemeği yapıp getireyim, moralleri düzelir' diyor. Onun için bu milli takım bizim takımımız. 2 maç daha var önümüzde. Akbabalık, sırtlanlık yapmaya gerek yok. Farz edelim ki bu turnuvada başarılı olamadık. Bu sene A Ligi'ne yükseldik, İtalya'yla, Fransa'yla, Belçika'yla maç oynayacağız. Önümüzdeki sene Avrupa Şampiyonası elemeleri başlayacak. Ondan sonra Dünya Kupası var, tekrar Avrupa Şampiyonası var. Bu çocuklar en az 4 turnuva bir arada oynayacak olan çocuklar. Yerden yere vurarak ne kazanabiliriz? Bir şey kazanabiliyor muyuz?"

Hacıosmanoğlu, oyuncuların moral durumunun sorulması üzerine, "Temel darağacında asılıyor, sordular 'Son arzun nedir?' diye, 'Bu da bana ders olsun' dedi. Arkadaşların hepsi olayın bilincinde. 100 tane maç yapsanız böyle bir sonuçla karşılaşmazsınız. 30 şut atacaksınız, 50 sefer ceza sahasının içine gireceksiniz, iki topunuz direkten dönecek, bir buçuk atakları var, iki tane gol yiyeceksiniz, böyle bir şey yok ama oluyor, hayatın içinde var. Ha bu çocuklar bunun üstesinden gelecek güçtedir." açıklamasında bulundu.

Şenol Hocama teşekkür ediyorum, Fatih Hoca'yı arama gereği hissetmedim

Hacıosmanoğlu, Şenol Güneş ve Fatih Terim'in milli takımla ilgili açıklamalarının sorulması üzerine ise şu ifadeleri kullandı:
"Şenol Hocama teşekkür ediyorum, bugün kendisiyle de konuştum. Fatih Hoca'yı arama gereği hissetmedim. Neden hissetmediğime gelince, konuşmasının başlangıcı ve son paragrafına kadar yaptığı açıklamalardan dolayı teşekkür ediyorum ama ona 'İmparator' lakabını işte bu halk verdi. 'İmparator'a yakışan şekilde de o konuşmayı bitirmesini arzu ederdim. Hiç yakıştıramadım kendisine, üzüldüm de. Çünkü İmparator ise lakabınız ya orada gizemli şeylerden bahsedip 'Bunları da konuşacağımız zaman gelecek, iki maç daha bekleyelim, hesap sorarız...' Yani kimden hesap soracaksın? Bu Fatih Terim duruşuna, o bilgeliğine yakışmadı. Kimden, çocuklardan mı, teknik kadrodan mı, yönetimden mi, başkandan mı hesap soracaksınız? Bari söyleyin de hazırlık yapsın, o hesap verecek... Burası hesap sorma, hesap verme yeri değil. Onun için hiç yakıştıramadım kendisine."

Oyunculardan her zaman kendisine bir ağabey gibi bakmalarını istediğini söyleyen Hacıosmanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Elbette ki bu akbabalara, sırtlanlara en güzel cevabı biz veririz ama onlara en güzel cevabı bu kardeşlerimizin sahada vermesi lazım. Onlar da bu konunun bilincinde. Elbette ki konuşuyoruz. Yönetimsel olarak bizim de yanlışımız olabilir. Yani bunu eleştiri olarak, olumlu, yapıcı eleştiri yapanlara saygı duyuyoruz. Gereken her şeyi konuşuyoruz biz. Bu çocuklara destek olalım. Fatura ödemesi gereken kim varsa yeri geldiğinde de öder, bu ben dahi isem ama şu süreci atlatalım, önümüzde iki maçımız var. İki maçı alırsak gruptan lider çıkma ihtimalimiz hala devam ediyor. İspanya, Yeşil Burun Adaları'yla berabere kalıyor. Enteresan sonuçlar var. İtalya 3 dönemdir Dünya Kupası'na gidemiyor. Ben inanıyorum bu çocuklara, çok iyi motivasyon kaynağı oldu. Sağlam adımlarla bu çocuklar gerekli cevabı sahada verecek, buna inancımız tam. Bir de şu açıdan da bakalım, tokadı ilk maçta yemek iyiydi, gruptan çıktıktan sonra telafisi yok."

Suudi Arabistan puanla başladı


 
 
2026 FIFA Dünya Kupası H Grubu'nda oynanan maçta Suudi Arabistan ile Uruguay, 1-1 berabere kaldı. Galatasaray'ın eski kalecisi Muslera, 5. kez Dünya Kupası'nda oynadı. 

16.06.2026 05:37:00 / Güncelleme: 16.06.2026 05:47:35
HABER MERKEZİ/AA
 Suudi Arabistan puanla başladı
 Suudi Arabistan puanla başladı

Karşılaşmaya daha baskılı başlayan Uruguay, ilk dakikalarda rakip ceza alanında topla buluşsa da tehlikeli olamadı. Rakibinin erken baskını dengeleyen Suudi Arabistan, topu her kazandığında dikine paslarla ileri çıkmaya çalışırken, Uruguay'ın savunma dörtlüsü ve önlerinde konumlanan Ugarte, buna izin vermedi.

Suudi Arabistan'ın çıkmakta zorlandığı 30. dakikada ceza sahasına şişirilen topa Vinas kafayla vurdu ancak kaleci El Veysi, meşin yuvarlağı tokatlayarak kritik bir kurtarış yaptı.

38. dakikada Suudi Arabistan tehlikeli geldi ancak kaleci Muslera'yı geçemedi. Serbest atışı kullanan El Cuveyr'ın ceza sahasına gönderdiği topa arka direkte kendini unutturan El Emri vurdu. Muslera, topu üstten kornere çeldi.

İlk tehlikesinin üzerinden çok geçmeden Uruguay kalesine yine bir duran topla gelen Suudi Arabistan'da, kaleci Muslera'nın kontrol edemediği meşin yuvarlağı El Emri ağlara göndererek 41. dakikada takımını öne geçirdi.
İlk yarı Suudi Arabistan'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Bielsa, ikinci yarıya 2 değişiklikle başladı

Teknik direktör Marcelo Bielsa'nın Canabbio ve Sanabria hamlesiyle ikinci yarıya başlayan Uruguay, Canobbio ile Varela'nın uyumuyla sağ kanattan tehlikeli gelmeye başladı.
İkinci yarının ilk 15 dakikasında rakip kaleyi abluka altına alan Uruguay, 60. dakikada Ugarte'nin ceza alanı önünden sert şutunda gole çok yaklaştı ancak kaleci El Veysi'nin de müdahalesiyle direği geçemedi.
80. dakikada sol taraftan gelişen Uruguay atağında, Vinas'ın kafa vuruşunda kaleci El Veysi'den dönen topu Maxi Araujo, tamamladı ve skora dengeyi getirdi: 1-1.
26 yaşındaki Maxi Araujo, Diego Forlan'ın 2002'de Senegal'e attığı golden bu yana Uruguay formasıyla çıktığı ilk Dünya Kupası maçında gol atma başarısı gösteren ilk oyuncu oldu.
Uruguay'ın kalan bölümde yoğun baskı kursa da gol bulamadığı karşılaşma 1-1 berabere sona erdi.



Muslera 5. kez Dünya Kupası'nda

Galatasaray'ın kalesini uzun yıllar koruyan Fernando Muslera, Uruguay Milli Takımı formasıyla 5. kez Dünya Kupası heyecanı yaşadı.
2010, 2014, 2018 ve 2022'de milli takım kadrosunda yer alan deneyimli file bekçisi, 2022 Katar'da gruptaki 3 maçta da forma şansı bulamamıştı.

Fırtına, ertelemeye neden olmadı

Stat yakınlarında çıkan fırtınanın maçın ertelenmesine neden olup olmayacağı FIFA tarafından yakından takip edildi.
Miami'de protokoller gereği stadın 8 mil yakınında şimşek çakması halinde maça 1 saat ara veriliyor ve seyircilere sığınacak bir yer bulmaları tavsiye ediliyor.
Karşılaşma boyunca stada en yakın şimşeğin 8.9 mil (14 kilometre) yakında çakması nedeniyle maçta herhangi bir erteleme yaşanmadı.


Suudi Arabistan: 1 - Uruguay: 1
Stat: Miami

Hakemler: Maurizio Mariani, Daniele Bindoni, Alberto Tegoni (İtalya)

Suudi Arabistan: El Veysi, Abdulhamid (Dk. 90+2 Lacami), El Tambekti, El Emri, El-Harbi (Dk. 90+2 El Hamddan), Ebu Al-Şamat (Dk. 81 Al Buşal), Kanno, El Hayberi, Salim El Devsari, El Cuveyr (Dk. 63 Nasır El Davsari), El Brikan (Dk. 90+2 El Hecci)

Uruguay: Muslera, Varela, Caceres, Olivera, Vina (Dk. 46 Sanabria), Valverde, Ugarte (Dk. 72 De la Cruz), Bentancur, Maxi Araujo (Dk. 81 Rodriguez), Vinas (Dk. 90 Aguirre), Nunez (Dk. 46 Canobbio)

Goller: Dk. 41 El Emri (Suudi Arabistan), Dk. 80 Maxi Araujo (Uruguay)

Sarı kart: Dk. 44 El Emri (Suudi Arabistan)

G Grubu’nda puanlar paylaşıldı!

2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu açılış mücadelesinde Belçika ile Mısır, Lumen Field'da oynanan tempolu karşılaşmada 1-1 berabere kaldı

16.06.2026 00:09:00
Haber Merkezi
G Grubu’nda puanlar paylaşıldı!
G Grubu’nda puanlar paylaşıldı!
2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu açılış mücadelesinde Belçika ile Mısır, Lumen Field'da oynanan tempolu karşılaşmada 1-1 berabere kaldı.

Turnuvanın güçlü şampiyonluk adaylarından Belçika, Seattle'daki mücadeleye tutuk başlarken, Afrika temsilcisi Mısır organize ataklarıyla dikkat çekti.

Karşılaşmada gol perdesini Mısır açtı. Maçın 20. dakikasında ceza sahası dışından sert ve düzgün bir vuruş yapan Emam Ashour, kaleci Courtois'yı mağlup ederek takımını 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.



İkinci yarıda baskısını artıran Belçika, aradığı beraberlik golünü şansının da yardımıyla buldu. 66. dakikada sağ kanattan gelişen Belçika atağında, ceza sahasına çevrilen topu uzaklaştırmak isteyen Mısırlı savunma oyuncusu Mohamed Hany, şanssız bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi.



Kalan dakikalarda iki takımın da çabaları sonuç vermedi ve mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Bu sonuçla iki takım da turnuvaya birer puanla başlamış oldu. G Grubu'nun ikinci maçlarında Belçika, İran ile karşı karşıya gelecek. Mısır ise Yeni Zelanda karşısında gruptaki ilk galibiyetini arayacak.

Atlanta'da tarihi direniş!

2026 FIFA Dünya Kupası H Grubu açılış mücadelesinde turnuvanın en büyük favorilerinden son Avrupa şampiyonu İspanya, tarihinde ilk kez bu arenada boy gösteren Yeşil Burun Adaları ile golsüz berabere kaldı

15.06.2026 21:22:00
Haber Merkezi
Atlanta'da tarihi direniş!
Atlanta'da tarihi direniş!
2026 FIFA Dünya Kupası H Grubu açılış mücadelesinde turnuvanın en büyük favorilerinden son Avrupa şampiyonu İspanya, tarihinde ilk kez bu arenada boy gösteren Yeşil Burun Adaları ile golsüz berabere kaldı.

Atlanta'daki Mercedes-Benz Stadyumu'nda oynanan karşılaşma 0-0'lık eşitlikle sona erdi ve futbol tarihinin en büyük sürprizlerinden birine sahne oldu.



Teknik direktör Luis de la Fuente yönetimindeki İspanya, maçın ilk düdüğünden itibaren oyunu tamamen rakip yarı alana yıktı. Mücadele boyunca yüzde 74'lük topla oynama oranı yakalayan ve rakip kaleyi tam 23 şutla ablukaya alan Boğalar, aradığı golü bir türlü bulamadı.

İkinci yarıda Lamine Yamal, Dani Olmo ve Nico Williams gibi yıldızların da oyuna dahil olması İspanya'nın hücumdaki şanssızlığını kırmaya yetmedi.

39 Yaşındaki Vozinha Devleşti



Tarihinin ilk Dünya Kupası maçına çıkan Afrika temsilcisi Yeşil Burun Adaları ise sahada adeta bir savunma dersi verdi. Maçın kahramanı, yaptığı 8 net kurtarışla kalesinde devleşen 39 yaşındaki tecrübeli kaleci Vozinha oldu.

İspanyol forvetlerin net pozisyonlarında geçit vermeyen deneyimli eldiven, alınan tarihi 1 puanın baş mimarı ilan edildi. Bitiş düdüğünün ardından Yeşil Burun Adalı futbolcular sahada büyük bir sevinç yaşarken, kaleci Vozinha'nın gözyaşları maça damga vurdu.

Bu sonuçla iki takım da 2026 Dünya Kupası macerasına 1'er puanla başladı. Grubun ikinci maçlarında İspanya, Suudi Arabistan karşısında telafi arayacak. Yeşil Burun Adaları ise turnuvadaki tarihi yürüyüşünü sürdürmek için sahaya çıkacak.

Global güç Galatasaray! Avrupa tamam sıra Afrika'da

Galatasaray, yurt dışındaki dağınık taraftar ağını tek çatı altında toplayarak küresel bir güce dönüşüyor. Avrupa’daki yapılanmasını merkezileştiren sarı-kırmızılılar, Kuzey Afrika açılımıyla hem markanın "yumuşak gücünü" pekiştirmeyi hem de GS Store ve global sponsorluklar üzerinden kulübe dev bir girdi sağlamayı hedefliyor.

15.06.2026 14:28:00
Haber Merkezi
Global güç Galatasaray! Avrupa tamam sıra Afrika'da
Global güç Galatasaray! Avrupa tamam sıra Afrika'da
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in yurt dışı derneklerine yönelik açıklamaları, kulübün geleneksel "Türkiye sınırlarını aşma" misyonunu modern endüstriyel futbolun gerekleriyle birleştiren stratejik bir küreselleşme ve finansal büyüme hamlesi olarak okunabilir. Proje, yurt dışındaki taraftar potansiyelini romantik bir bağdan çıkararak ticari, kurumsal ve diplomatik bir güce dönüştürmeyi hedefliyor.






KUZEY AFRİKA ÇOK ÖNEMLİ

Avrupa'da birbirinden bağımsız ve lokal hareket eden derneklerin, kulübün doğrudan kontrol ettiği tek bir küresel ağ altında birleştirilmesi amaçlanıyor. Özellikle Feghouli, Belhanda ve Ziyech gibi isimlerle Galatasaray sempatisi kazanan Kuzey Afrika (Fas, Tunus, Cezayir) bölgesindeki sportif ilginin kurumsal aidiyete dönüştürülmesi planlanıyor.






AVRUPA DEVLERİ ÖRNEK ALINACAK

Real Madrid, Bayern Münih ve Manchester United gibi dünya devlerinin uyguladığı küresel fan kulübü ve resmi taraftar ofisi modeli örnek alınmakta. Tüm derneklerin kulüp tüzüğüne uygun, tek sesli bir yapıya kavuşması sağlanacak. Avrupa deplasmanlarında bilet ve taraftar koordinasyonu tek elden yönetilecek. Sportif davalarda organize bir kitle gücü oluşturulacaktır.






DÖVİZ CİNSİNDEN SICAK PARA

Dağınık haldeki yüz binlerce taraftarın bilgisi tek bir veri tabanında toplanarak; yaş, alışkanlık ve tüketim eğilimlerini ölçen değerli bir dijital veri gücü elde edilecektir. Projenin en kritik ayağını oluşturan bu birleşme, kulübe doğrudan döviz cinsinden sıcak para akışı sağlayacak.






KUZEY AFRİKA'YA ÖZEL RAKAM

Avrupa'daki kargo ve gümrük sorunlarını çözmek adına Almanya veya Belçika gibi stratejik noktalarda merkezi dağıtım depoları kurulacak. Sahte ürünlerin önüne geçilirken, alım gücüne göre Kuzey Afrika gibi bölgelere özel fiyatlandırılmış resmi ürün satışı organize edilecek.






SÜREKLİ GELİR KALEMİ OLACAK

Tek merkezden yönetilen milyonlarca üyeli uluslararası bir ağ, dev markalarla yapılacak sponsorluk sözleşmelerinin finansal değerini katlayacak. Şemsiye organizasyona özel üyelik aidatları, "Galatasaray Global Card" gibi projeler ve mobil uygulama/dijital içerik platformlarının yurt dışı pazarlaması ile kulübün sürekli gelir kalemi artırılacaktır.

IPTV devleri birleştirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray el ele

Süper Lig'in eriyen yayın gelirlerine karşı ezeli rakipler tarihi bir hamle için birleşme kararı aldı...  Galatasaray ve Fenerbahçe, kaçak yayın darbesini bitirmek için ortak "Anti-IPTV" platformu kuracak. 2027 ihalesi öncesi TFF'ye rest çekerek gücü eline alacak!
 

15.06.2026 14:26:00
Haber Merkezi
IPTV devleri birleştirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray el ele
IPTV devleri birleştirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray el ele
Türk futbolunun en büyük kan kaybı olan "yayın gelirlerinin erimesi" krizine karşı ezeli rakipler tarihi bir hamle için birleşiyor. 2017 yılındaki 500 milyon dolarlık zirve döneminden sonra, günümüzde 170-180 milyon dolar bandına kadar gerileyen Süper Lig yayın değerini kurtarmak için Galatasaray ve Fenerbahçe ortak hareket etme kararı aldı.






YENİ YAYINCIYA DESTEK

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in fitilini ateşlediği bu çıkışla birlikte iki dev kulüp, pastayı büyütmek için radikal stratejileri Aziz Yıldırım'la beraber masaya yatırdı. Bu ortaklığın en somut ve ilk adımı, yayın gelirlerini baltalayan kaçak yayınlara karşı kurulacak ortak "Anti-IPTV" platformu olacak.






KORSAN YAYINLA SAVAŞ

İki kulüp; kendi siber güvenlik partnerlerini, dijital ordularını ve hukuk departmanlarını birleştirerek korsan yayınla savaşacak. Resmi yayıncının abone kaybetmesini önleyecek bu hamleyle, yayın ihalesine girecek firmaların elinin rahatlatılması ve tekliflerin yukarı çekilmesi hedefleniyor.






GS-FB TV+ MÜMKÜN MÜ?

Kulüpler ayrıca TFF Yayın İhale Komisyonu'nda ortak bir "blok güç" oluşturarak yıllık 250-300 milyon dolar taban fiyatın altındaki teklifleri kabul etmeyeceklerini gerekirse maça çıkmama restiyle gösterecek.

Mevcut merkezi havuz sisteminin hukuken kırılamadığı senaryolarda ise "GS-FB TV+" adıyla ortak bir dijital platform (OTT) kurmak, yayın haklarını doğrudan Amazon veya Apple gibi küresel devlere satmak gibi alternatifler de masadaki yerini koruyor.






OCAK-MART ARASI YENİ İHALE

Bu stratejik hamlenin şimdiden gündeme gelmesi ise tamamen bir zamanlama stratejisi. Mevcut yayıncı beIN Sports ile yapılan 182 milyon dolarlık sözleşmenin son yılına (2026-2027 sezonu) girilirken, TFF'nin yeni yayın ihalesi 2027 yılının Ocak-Mart ayları arasında gerçekleştirilecek.

Ezeli rakipler, önümüzdeki kış yapılacak bu dev ihale öncesinde TFF'ye ve potansiyel alıcılara karşı şimdiden el yükselterek Türk futbolunun geleceğini kendi elleriyle şekillendirmeyi planlıyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.