logo
08 ŞUBAT 2026

Kale yol geçen hanına döndü

Süper Lig'de en fazla gol yiyen ekip durumunda bulunan Akhisar, sadece 2 maçta kalesinde gol görmedi

04.12.2018 00:00:00
Kale yol geçen hanına döndü
Kale yol geçen hanına döndü
Spor Toto Süper Lig'de 14. haftayı 13 puanla düşme hattında kapatan Akhisarspor, kalesinde gördüğü 25 golle ligde en fazla gol yiyen takım durumunda bulunuyor.

Evkur Yeni Malatyaspor deplasmanında 1-0 geriye düşmesine rağmen sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılan yeşil-siyahlı takım, 13 puana ulaştığı 14. haftayı 16. sırada tamamladı. İlk 14 müsabakada 16 gol atıp kalesinde 25 gol gören Akhisarspor, şu ana kadar ligde en fazla gol yiyen takım oldu.

Bu sezon sadece Galatasaray ve Göztepe karşısında kalesinde gol görmeyen Ege temsilcisi, ligde Beşiktaş ve Çaykur Rizespor ile bu alanda en başarısız ekip. Yeşil-siyahlı takım, sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyen stoperler Mustafa Yumlu ve Dany'nin yerine savunmada başka mevkilerdeki isimlere şans vermek zorunda kalıyor. 

Süper Lig'de 7. kez yer alan Akhisarspor, 14. haftalar itibarıyla 11 puan topladığı 2012-2013 sezonundan sonra en başarısız ikinci sezonunu geçiriyor.

Jeremy Bokila bu sezon ilk maçında gol attı

2016-2017 sezonunun devre arasında Akhisarspor'a transfer olan ancak fazla süre alamayan Jeremy Bokila, geçen seneyi Romanya'nın Cluj ve Dinamo Bükreş takımlarında kiralık olarak geçirdi. Yeşil-siyahlı formayla 5 lig ve 1 Türkiye Kupası'nda mücadele eden Bokila, ligde 81 dakika sahada kaldı. Bu sezon ilk kez dün forma giyen Bokila, takımının beraberlik golüne imza attı. Son golünü Dinamo Bükreş formasıyla 4 Kasım 2017'de oynanan Gaz Metan Medias maçında atan Bokila, Süper Lig'de daha önce Eskişehirspor adına 1 gol kaydetmişti.

Kupada rakip Fatih Karagümrük

Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'na 5. turdan katılan Akhisarspor, ilk maçta TFF 2. Lig Kırmızı Grup ekibi Fatih Karagümrük'le 6 Aralık Perşembe günü İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşılaşacak. Yeşil-siyahlı ekip, bu müsabakadan sonra ligde ise 9 Aralık Pazar günü Fenerbahçe'yi konuk edecek.

Spor Toto Akhisar Stadı'nda oynanacak Akhisarspor-Fenerbahçe maçının biletleri bugün satışa sunulacak. Kapalı tribün E-F-G-H blokları 70, kapalı tribün C-D-I-J blokları 60, kapalı tribün A-B-K-L blokları 50, maraton 40, kale arkası 30 ve misafir tribün biletleri de 50 liradan satılacak.



Kocaelispor yarın deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak

Kocaelispor, Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında yarın Zecorner Kayserispor ile deplasmanda mücadele edecek

08.02.2026 11:53:00
AA
Kocaelispor yarın deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak
Kocaelispor yarın deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak
Kocaelispor, Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında yarın Zecorner Kayserispor ile deplasmanda mücadele edecek.

RGH EnerTürk Enerji Stadı'nda saat 17.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Kadir Sağlam yönetecek.

Ligde topladığı 24 puanla 9. sırada bulunan Kocaeli temsilcisi, oynadığı son 5 maçta 1 galibiyet aldı.

Kocaelispor'da tedavisi devam eden kaleci Jovanovic ile sarı kart cezalısı Karol Linetty karşılaşmada forma giyemeyecek.

Teknik direktör Selçuk İnan, Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş ile oynanan maçta gördüğü kırmızı kart nedeniyle kulübede yer alamayacak.

Buse Tosun Çavuşoğlu şampiyon oldu

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de düzenlenen UWW 1. Ranking Series Zagreb Open Turnuvası'nda milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu altın madalya kazandı

08.02.2026 11:35:00
İhlas Haber Ajansı
Buse Tosun Çavuşoğlu şampiyon oldu
Buse Tosun Çavuşoğlu şampiyon oldu
Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de düzenlenen UWW 1. Ranking Series Zagreb Open Turnuvası'nda milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu altın madalya kazandı.

UWW 1. Ranking Series Zagreb Open Turnuvası kadınlar kategorisinde mücadele eden Avrupa ve dünya şampiyonu, Olimpiyat 3.'sü Buse Tosun Çavuşoğlu; Azerbaycanlı, Japon ve Hintli rakiplerini mağlup ederek turnuvayı zirvede tamamladı.



Milli güreşçi, çeyrek finalde Azerbaycanlı Zehra Karimzada'yı 2-0, yarı finalde ise Japon Mahiro Yoshitake'yi 2-2'den son puan avantajıyla yenerek finale yükseldi.

Finalde Hintli Diksha Malik ile karşılaşan Buse Tosun Çavuşoğlu, ilk devreyi 2-1 geride kapatmasına rağmen ikinci devrede üstünlüğü ele geçirerek müsabakayı 5-2 kazandı ve altın madalyanın sahibi oldu.

Bu sonuçla milli güreşçi hanesine 8000 ranking puanı yazdırdı.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül de, şampiyonluğu sonrası milli güreşçiyi tebrik etti.

Thomas Reis: 'Performansımız nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyorum'

Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Trabzonspor maçında gösterdikleri performans dolayısıyla hayal kırıklığı yaşadığını dile getirdi

08.02.2026 11:31:00
İhlas Haber Ajansı
Thomas Reis: 'Performansımız nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyorum'
Thomas Reis: 'Performansımız nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyorum'
Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Trabzonspor maçında gösterdikleri performans dolayısıyla hayal kırıklığı yaşadığını dile getirdi.

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Samsunspor, konuk ettiği Trabzonspor'a 3-0 mağlup oldu. Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, maç sonu düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi. Mağlup oldukları için üzgün olduklarını dile getiren Thomas Reis, "Sonuç sebebiyle değil, performansımız nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyorum. Trabzonspor hak ettiği bir galibiyet aldı. Biz birçok şeyi eksik yaptık. İyi oynadığımız bölümler vardı. Sonrasında iyi de oynadık ama beklemediğimiz bir gol yedik. Ortaları engelleyemedik. Sık sık orta yapacaklarını biliyorduk ama engel olamadık. İkinci yarı iyi oynamaya başlarken tekrar gol yedik. Son maçlarda ne yazık ki çok gol atan bir takım değiliz" dedi.

Takımın maçı isabetli şut atamadan bitirmesiyle alakalı soruyu cevaplayan Reis, "Sebep kalite diyebilirim. İlk yarıda 1 pozisyon yakaladık. İkinci yarıda da bir pozisyon yakaladık. Bir sistem değişikliğine gittik. Çift forvete döndük. Bu forvetlere top ulaşmadığında, 5 forvetle de oynasanız gol atamazsınız. Öne oynamak yerine daha çok geri pas yaptık. Performans sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum. Bu kadar çok geriye oynarsanız, performans anlamında da sıkıntı yaşarsınız. Bizim yaptığımız ortalar ile Trabzonspor'un ortalarına bakarsanız aradaki kalite farkını görürsünüz. Bu eksiklik üzerine çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.

"Transfer döneminde daha kaliteli bir oyuncu alabilirdik"

Ara transfer döneminin nasıl geçtiğine yönelik soruya da cevap veren Reis, "Transfer dönemi dün bitti. Yeni bir fırsat olsa kalite anlamında daha kaliteli bir oyuncu alabilirdik. Elimizdeki kadro ile daha çok çalışmamız gerekiyor. En iyi performansı her maçta gösteremeyebilirsiniz ama sonuna kadar mücadele etmeniz gerekiyor. Trabzonspor ikili mücadelelerde bizden daha iyiydi. Aynı zamanda hızlı da oynadılar. Ne yazık ki Kante ve Sterling gibi oyuncular alamadık. Elimizdeki oyuncularla çalışmamız gerekiyor. Umarım çok iyi bir performansı Antalyaspor maçında gösteririz" şeklinde konuştu.

Teknik adamlık performansına yönelik eleştiriye yanıt veren 52 yaşındaki teknik adam, "Kötü sonuçların bir sebebi de ben olabilirim. Sonuçta takımda sorumlu benim. Kanat sorunu bazı maçlarda oldu. Yeni oyuncular aldık. Bugünkü maça iyi hazırlandık. Taktiğimiz iyiydi. Ne yazık ki taktiğimiz gereği normal şeyleri bile yapamadık. Bu kadar top kaybederseniz sıkıntı yaşarsınız. Bu eksikler üzerine antrenmanlar yapacağız.

Şubat bizim için zorlu geçecek. 3 kulvarda mücadele edeceğiz. Daha iyi bir performans göstermek için en iyisini yapacağız. Ben de hoca olarak en iyisi için çabalayacağım. Takımın genelinde Drongelen iyiydi ama diğer oyuncular günlerinde değildi. O nedenle sıkıntı yaşadık. Ayrıca Ndiaye de çok iyi bir maç çıkarttı. Diğer oyuncuların performansı bu oyunculara yaklaşamadığı için bugünkü sonuç ortaya çıktı. En iyi ofansif oyuncumuzu gönderdik. Onun yerini doldurmak da kolay olmadı, böyle bir sıkıntı yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ta ‘değişim’ 7 yeni isimle sürdü

Beşiktaş'ta sezonun ikinci transfer ve tescil döneminde kadroya 7 yeni isim dahil edilirken 9 futbolcuyla yollar ayrıldı

08.02.2026 00:10:00
AA
Beşiktaş'ta ‘değişim’ 7 yeni isimle sürdü
Beşiktaş'ta ‘değişim’ 7 yeni isimle sürdü
Beşiktaş'ta sezonun ikinci transfer ve tescil döneminde kadroya 7 yeni isim dahil edilirken 9 futbolcuyla yollar ayrıldı.

Son yıllarda istikrarsız performans sergileyen, bu sezon da zirvenin uzağında kalan siyah-beyazlılar, "sorunlar yaşadığı" transfer döneminde takıma 7 takviye yaptı.

Beşiktaş, 2 Ocak tarihinde başlayıp dün sona eren kış transfer döneminde kaleye, savunmaya, orta sahaya ve santrfor bölgesine toplam 7 transfer gerçekleştirdi.

Siyah-beyazlılar, önemli isimler Tammy Abraham, Rafa Silva, Mert Günok, Demir Ege Tıknaz ve Gabriel Paulista ile vedalaşırken kaleci Devis Vasquez, savunmacılar Amir Murillo, Emmanuel Agbadou ve Yasin Özcan, orta saha oyuncuları Junior Olaitan ve Kristjan Asllani ile santrfor Hyeon-gyu Oh'u transfer etti.

Beşiktaş, Emmanuel Agbadou'dan vazgeçmedi

Siyah-beyazlılar, devre arası transfer döneminin başından bu yana gündeminde yer alan Fildişi Sahilli stoper Emmanuel Agbadou'yu son gün kadrosuna kattı.

Agbadou'da ısrarını sürdüren Beşiktaş yönetimi, oyuncuyu 18 milyon avro karşılığında siyah-beyazlı renklere bağladı.

Wolverhampton'dan transfer edilen Agbadou ile 4,5 yıllık sözleşme imzalandı.

Savunmaya üç transfer

Beşiktaş, kış transfer döneminde savunmaya üç oyuncu transferi yaptı.

Aston Villa'dan Tammy Abraham transferine karşılık kiralanan Yasin Özcan'ın yanı sıra siyah-beyazlılar, Marsilya'dan sağ bek Amir Murillo'yu ve Wolverhampton'dan Emmanuel Agbadou'yu kadrosuna kattı.

Kaleye takviye

Beşiktaş, kış transfer döneminin son gününde kalesini de güçlendirdi.

Siyah-beyazlılar, Roma forması giyen Devis Vasquez'in bonservisini sezon sonuna kadar kiraladı.

Orta sahaya iki imza

Beşiktaş, orta sahasını ise iki yeni transferle güçlendirdi.

Siyah-beyazlılar, transfer döneminde Inter'den Arnavut oyuncu Kristjan Asllani'yi kiralık kadrosuna katarken Göztepe'den Beninli futbolcu Junior Olaitan ile 1 yılı opsiyonlu 4,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Abraham gitti, Hyeon-gyu Oh geldi

Siyah-beyazlılar, santrfor bölgesine ise Tammy Abraham'ın ayrılığı sonrasında önemli bir ismi getirdi.

Beşiktaş, Belçika ekibi Genk'te forma giyen Hyeon-gyu Oh'u 14 milyon avro karşılığında renklerine bağladı.

Siyah-beyazlı takım, Güney Koreli futbolcu ile 3,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Transferler Antalya kampına yetişmedi

Beşiktaş'ta transferler takımın devre arası kampına yetişmedi.

Siyah-beyazlılar, 2-9 Ocak tarihlerinde devre arası kamp çalışmalarını Antalya'da gerçekleştirdi.

Transferde "hata yapmak istenmediğini" her fırsatta dile getiren siyah-beyazlı yönetim, uzun uğraşlar sonucunda kadrosunu 7 takviyeyle güçlendirdi.

Son gün 3 transfer

Beşiktaş'ta transferin son gününde takıma 3 takviye birden yapıldı.

Siyah-beyazlılar, dün (6 Şubat) sırasıyla Emmanuel Agbadou, Amir Murillo ve Devis Vasquez transferlerini duyurdu.

9 oyuncu ile yollar ayrıldı

Siyah-beyazlı takımda sezon başında olduğu gibi yine birçok oyuncuyla yollar ayrıldı.

Beşiktaş, devre arası transfer döneminde kaleci Mert Günok'un yanı sıra savunmacılar Gabriel Paulista, David Jurasek ve Jonas Svensson ile vedalaştı. Orta saha oyuncusu Demir Ege Tıknaz'ı Braga'ya bonservisiyle gönderen siyah-beyazlılar, hücumda ise Tammy Abraham ve Rafa Silva ile yollarını ayırdı.

Öte yandan sezonun ilk yarısında Serikspor'da görev yapan Emrecan Terzi, ikinci devrede Sakaryaspor'da forma giyecek. Sezon başında Brezilya ekibi Athletico Paranaense'ye kiralanan Elan Ricardo ise 2025-26 sezonu sonuna kadar Kolombiya takımlarından Deportes Tolima'ya geçici transfer oldu.

Adalı dönemindeki transfer sayısı 21 oldu

Beşiktaş, başkan Serdal Adalı dönemindeki transfer sayısını 21'e çıkardı.

Adalı'nın göreve başladığı dönemde kış transferinde 2 oyuncu kadrosuna katan siyah-beyazlılar, sezon başında ise 12 oyuncuyu renklerine bağladı. Beşiktaş, geride kalan devre arası transfer döneminde de 7 takviye yaptı ve toplam sayı 21'e ulaştı.

Siyah-beyazlılar, Serdal Adalı yönetiminde bugüne dek Keny Arroyo, Elan Ricardo, Tiago Djalo, David Jurasek, Rıdvan Yılmaz, Taylan Bulut, Gökhan Sazdağı, Orkun Kökçü, Wilfred Ndidi, Tammy Abraham, El Bilal Toure, Vaclav Cerny, Cengiz Ünder, Jota Silva, Yasin Özcan, Kristjan Asllani, Junior Olaitan, Hyeon-gyu Oh, Emmanuel Agbadou, Amir Murillo ve Devis Vasquez'i renklerine bağladı.

Beşiktaş, söz konusu üç transfer döneminde 1 kaleci, 2 sol bek, 3 stoper, 3 sağ bek, 3 santrfor, 4 kanat ve 5 orta saha oyuncusunu transfer etti.

Demir Ege ve Abraham'dan 28 milyon avro kazanç

Beşiktaş, devre arasında yollarını ayırdığı Demir Ege Tıknaz ve Tammy Abraham'dan 28 milyon avro bonservis geliri elde etti.

Sezon başında Roma'dan kiralanan Tammy Abraham'ın 13 milyon avroluk satın alma opsiyonunu kullanan siyah-beyazlılar, İngiliz golcüyü 21 milyon avroya Aston Villa'ya gönderdi.

Portekiz ekibi Braga'ya transfer olan genç orta saha Demir Ege ise altyapısında yetiştiği kulübüne 7 milyon avro kazandırdı.

Açıklanan bonservis bedellerine göre söz konusu iki futbolcudan elde edilen gelir, transferler için önemli kaynak oluşturdu.

Sezon başı kampına giden 25 oyuncuyla yollar ayrıldı

Beşiktaş'ta sezon öncesi Avusturya kampına katılan 35 oyuncudan 25'i ile yollar ayrıldı.

Siyah-beyazlı takım, yaz kampında yer alan Mert Günok, Göktuğ Baytekin, Jonas Svensson, Tayyip Talha Sanuç, Gabriel Paulista, Serkan Emrecan Terzi, Mustafa Azem Yortaç, David Jurasek, Tayfur Bingöl, Emrecan Uzunhan, Rafa Silva, Ernest Muçi, Gedson Fernandes, Joao Mario, Elan Ricardo, Keny Arroyo, Amir Hadziahmetovic, Fahri Kerem Ay, Al Musrati, Jean Onana, Demir Ege Tıknaz, Can Keleş, Bakhtiyor Zainutdinov, Tammy Abraham ve Semih Kılıçsoy ile vedalaştı.

Beşiktaş'ta Avusturya kampında yer alan oyunculardan Ersin Destanoğlu, Emir Yaşar, Emre Bilgin, Felix Uduokhai, Emirhan Topçu, Salih Uçan, Milot Rashica, Kartal Kayra Yılmaz ve Mustafa Erhan Hekimoğlu kadroda yer alan oyuncular olarak göze çarptı.

Takım bulması bildirilen Necip Uysal ise çalışmalarını siyah-beyazlı oyunculardan ayrı sürdürüyor.

Transfer raporu

Gelenler: Yasin Özcan (Kiralık - Aston Villa), Kristjan Asllani (Kiralık - Inter), Junior Olaitan (Göztepe), Hyeon-gyu Oh (Genk), Emmanuel Agbadou (Wolverhampton), Amir Murillo (Marsilya), Devis Vasquez (Kiralık - Roma)

Gidenler: Mert Günok (Fenerbahçe), Gabriel Paulista (Corinthians), Jonas Svensson (Rosenborg), David Jurasek (Slavia Prag), Emrecan Terzi (Kiralık- Sakaryaspor), Elan Ricardo (Kiralık - Deportes Tolima), Demir Ege Tıknaz (Braga), Rafa Silva (Benfica), Tammy Abraham (Aston Villa)

Bengisu Avcı 5 bin metre yüzme kategorisinde dünya şampiyonu oldu

Ocean's 7'yi tamamlayan ilk ve tek Türk olma ünvanını elinde bulunduran milli ultramaraton yüzücüsü Bengisu Avcı, Abu Dhabi'de düzenlenen Dünya Master Oyunları'nda 5 bin metre yüzme kategorisinde dünya şampiyonu oldu

07.02.2026 14:26:00
İhlas Haber Ajansı
Bengisu Avcı 5 bin metre yüzme kategorisinde dünya şampiyonu oldu
Bengisu Avcı 5 bin metre yüzme kategorisinde dünya şampiyonu oldu
Ocean's 7'yi tamamlayan ilk ve tek Türk olma ünvanını elinde bulunduran milli ultramaraton yüzücüsü Bengisu Avcı, Abu Dhabi'de düzenlenen Dünya Master Oyunları'nda 5 bin metre yüzme kategorisinde dünya şampiyonu oldu.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkentinde gerçekleştirilen şampiyonada 30 yaş üstü kategorisinde mücadele eden İzmirli rekortmen yüzücü, rakiplerini geride bırakarak birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı.

AXA Türkiye'nin 'Değerler ortağı' olduğu milli sporcu, organizasyonda mücadelesine farklı kategorilerde devam edecek. Avcı, 9 Şubat'ta 200 metre karışık ve 100 metre kurbağalama, 11 Şubat'ta 400 metre karışık ve 200 metre kelebek, 12 Şubat'ta 100 metre kelebek ve 13 Şubat'ta ise 200 metre kurbağalama yarışlarında kulaç atacak.

Open Master Games kapsamındaki müsabakalar, 35 farklı branşta 90 ülkeden 25 binden fazla sporcunun katılımıyla 14 Şubat tarihine kadar sürecek.

Süper Lig takımları, 91 transferin 58'ini yurt dışından yaptı

Trendyol Süper Lig takımları, ara transfer döneminde oyuncu tercihlerinin çoğunu yurt dışından yana kullandı

07.02.2026 11:37:00
AA
Süper Lig takımları, 91 transferin 58'ini yurt dışından yaptı
Süper Lig takımları, 91 transferin 58'ini yurt dışından yaptı
Trendyol Süper Lig takımları, ara transfer döneminde oyuncu tercihlerinin çoğunu yurt dışından yana kullandı.

Süper Lig'deki 18 kulübün 16'sı bu dönemde kadrolarına 91 oyuncu dahil etti. Bu futbolculardan 58'i yurt dışından, 33'ü Türkiye'den transfer edildi.

Yurt dışında en fazla transferi Eyüpspor ve Karagümrük yaptı



Süper Lig takımları arasında yurt dışından en fazla oyuncuyu Eyüpspor ve Fatih Karagümrük getirdi.

Her iki takım da ara transfer döneminde kadrosunu yurt dışından 8 futbolcuyla güçlendirdi. Ara transferde Eyüpspor 13, Fatih Karagümrük ise 9 futbolcu transfer etti.

Ara transferde kadrosuna 5 takviye yapan Galatasaray'ın ise bütün transferlerini yurt dışından yapması dikkati çekti.

Yasin Özcan, Türkiye'ye döndü



Kasımpaşa'dan yetişip Aston Villa'ya transfer olan Yasin Özcan, Beşiktaş'ın kadrosuna dahil edildi.

Almanya'da doğumlu Can Armando Güner ile Hollanda'da doğumlu Elayis Tavsan da Türkiye'ye transfer oldu. Can Armando Güner Galatasaray ile sözleşme imzalarken, Elayis Tavsan ise Samsunspor'la anlaştı.

Transferde tercih İtalya'dan yana



Süper Lig takımları, ara transferde en fazla İtalya'da top koşturan futbolcuları tercih etti.

Takımlar, İtalyan kulüplerinden 10 oyuncu alarak en fazla ilgiyi bu ülkeye gösterdi. İtalya'yı 6 transferle İngiltere, 5 transferle Fransa, 4 transferle Fildişi Sahili takip etti.


Nesrin Baş, Zagreb Açık'ta gümüş madalya aldı

Zagreb Açık Güreş Turnuvası'nda mücadele eden milli sporcu Nesrin Baş, gümüş madalyanın sahibi oldu

07.02.2026 11:32:00
AA
Nesrin Baş, Zagreb Açık'ta gümüş madalya aldı
Nesrin Baş, Zagreb Açık'ta gümüş madalya aldı
Zagreb Açık Güreş Turnuvası'nda mücadele eden milli sporcu Nesrin Baş, gümüş madalyanın sahibi oldu.

Türkiye Güreş Federasyonunun açıklamasına göre Nesrin Baş, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de düzenlenen "ranking serisi" turnuvasında kadınlar 68 kiloda mindere çıktı.

Çeyrek finalde Hint Nisha'yı 10-0 teknik üstünlükle yenen büyükler Avrupa şampiyonu ve dünya ikincisi Nesrin, yarı finalde de olimpiyat ikincisi ABD'li Kennedy Alexis Blades'i zorlu bir mücadelenin ardından 2-1 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

İki dünya şampiyonluğu bulunan Japon Miwa Morikawa'ya finalde 5-2 mağlup olan Nesrin, turnuvayı gümüş madalyayla tamamladı.

Zagreb Açık Güreş Turnuvası yarın sona erecek.

Rakibini 5 maçtır yenemiyor... Beşiktaş konuğu Alanyaspor

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında sahasında karşılaşacağı Corendon Alanyaspor ile 20. kez rakip olacak

07.02.2026 11:11:00
İhlas Haber Ajansı
Rakibini 5 maçtır yenemiyor... Beşiktaş konuğu Alanyaspor
Rakibini 5 maçtır yenemiyor... Beşiktaş konuğu Alanyaspor
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında sahasında karşılaşacağı Corendon Alanyaspor ile 20. kez rakip olacak. Ligde oynadığı son 9 müsabakada mağlubiyet yaşamayan Kartal'ın öncelikli hedefi Avrupa kupaları potasına girmek.

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Beşiktaş, yarın saat 20.00'da Tüpraş Stadyumu'nda Corendon Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek. Ligde siyah-beyazlılar 10 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyetle topladığı 36 puanla 5. sırada yer alıyor. Turuncu-yeşilliler ise 4 galibiyet, 10 beraberlik ve 6 mağlubiyet sonucunda aldığı 22 puan ve averajla 10. sırada bulunuyor.

Süper Lig'de 20. randevu



Alanyaspor ile Beşiktaş, ligde bugüne kadar 19 kez karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlılar 10, turuncu-yeşilliler ise 4 galibiyet elde ederken, 5 maç da berabere sonuçlandı. Söz konusu müsabakalarda Kartal, 35 kez fileleri havalandırırken, Antalya temsilcisi 21 golle karşılık verdi.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında Antalya'da oynanan müsabakayı Alanyaspor 2-0'lık skorla kazandı.

Sergen Yalçın'ın Alanyaspor karnesi

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Alanyaspor maçıyla siyah-beyazlıların başında ikinci dönemindeki 20. karşılaşmasına çıkacak. 53 yaşındaki teknik adam, yine bir Alanyaspor mücadelesiyle başlayan bu süreçte ligde 19 haftada 9 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Yalçın, Beşiktaş teknik direktörü olarak Alanyaspor ile 5 kez karşılaştı. Söz konusu müsabakalarda Sergen Yalçın ekibi 1 defa kazanırken, 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı.

Orkun Kökçü'den son 3 maçta 3 gol

Beşiktaşlı futbolcu Orkun Kökçü, oynadığı son 3 müsabakada da rakip fileleri havalandırmayı başardı. Kökçü, Süper Lig'de Eyüpspor ve Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda da Kocaelispor karşısında 1'er gol kaydetti.

Rakibini 5 maçtır yenemiyor



Siyah-beyazlılar, Alanyaspor ile oynadığı son 5 müsabakada galibiyet alamadı. Bu süreçte rakibiyle 3 maçta berabere kalan Beşiktaş, 2 mücadeleden de mağlup ayrıldı. Kartal, Antalya temsilcisi karşısında son galibiyetini 2022-2023 sezonunda İstanbul'da almıştı.

Kadroya 7 yeni isim dahil oldu

Kartal, kış transfer döneminde kadrosuna 7 yeni oyuncu dahil etti. Siyah-beyazlılar; Yasin Özcan, Kristjan Asllani, Junior Olaitan, Hyeon-gyu Oh, Emmanuel Agbadou, Amir Murillo ve Devis Vasquez'i kadroya kattı. Teknik Direktör Sergen Yalçın'ın hangi isimleri maç kadrosuna dahil edeceği ise son antrenmandan sonra belli olacak.
Bu süreçte Tammy Abraham, Demir Ege Tıknaz, Rafa Silva, Gabriel Paulista, Jonas Svensson ve Davide Jurasek ise takımdan ayrılan isimler oldu.

3 futbolcu sarı kart sınırda

Beşiktaş'ta, Alanyaspor maçı öncesinde 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Kartal'da Kaptan Orkun Kökçü'nün yanı sıra Emirhan Topçu, Salih Uçan ve El Bilal Toure, Alanyaspor maçında sarı kart görmeleri halinde gelecek hafta deplasmanda oynanacak Başakşehir müsabakasında cezalı duruma düşecek.
Siyah-beyazlılarda Konyaspor müsabakasında kırmızı kart gören Kristjan Asllani ile aynı maçta sarı kart görerek cezalı duruma düşen El Bilal Toure, forma giyemeyecek.

Oğuzhan Çakır yönetecek

Beşiktaş ile Alanyaspor arasındaki müsabakayı hakem Oğuzhan Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Mehmet Emin Tuğral ile Murat Temel yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Fatih Tokail olacak.

Galatasaray 5 futbolcuya 10 milyon Euro verdi

Galatasaray, bu transfer döneminde 2'si bonservisiyle, 3'ü de kiralık olmak üzere toplam 5 futbolcu transfer etti. Sarı-kırmızılılar, kiralık bedeli ve bonservis ücretleri için toplam 9 milyon 350 bin Euro harcadı

07.02.2026 11:07:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray 5 futbolcuya 10 milyon Euro verdi
Galatasaray 5 futbolcuya 10 milyon Euro verdi
Galatasaray, bu transfer döneminde 2'si bonservisiyle, 3'ü de kiralık olmak üzere toplam 5 futbolcu transfer etti. Sarı-kırmızılılar, kiralık bedeli ve bonservis ücretleri için toplam 9 milyon 350 bin Euro harcadı.

Galatasaray, ikinci transfer ve tescil dönemini hareketli geçirdi. Sarı-kırmızılılar eksik düşündüğü bölgelere takviyeler yaparken, bu kapsamda kadrosuna 5 futbolcu dahil etti. Aslan, 2 futbolcuyu bonservisiyle, 3 futbolcuyu ise kiralık olarak aldı. Cimbom, bu transfer döneminde; Noa Lang, Yaser Asprilla, Renato Nhaga, Sacha Boey ve Can Armando Güner ile anlaştı. Lang, Asprilla ve Boey kiralık olarak, Nhaga ve Can Armando da bonservisiyle transfer edildi.

5 futbolcu için 9 milyon 350 bin Euro harcadı



Sarı-kırmızılılar, yaz transfer dönemine göre ikinci transfer döneminde daha az para harcardı. Sarı-kırmızılılar, kadrosuna kattığı 5 futbolcu için kulüplerine kiralama ve bonservis olarak toplamda 9 milyon 350 bin Euro ödedi. Aslan'ın bu dönemde en pahalı transferi ise Portekiz ekibi Casa Pia'dan aldığı 18 yaşında futbolcu Renato Nhaga oldu. Cimbom, Nhaga için 6 milyon 500 bin Euro harcadı.

Sacha Boey tekrar Aslan



Galatasaray, 2024 yılının ikinci transfer döneminde Alman ekibi Bayern Münih'e transfer olan eski futbolcusu Sacha Boey'u kiralık olarak kadrosuna kattı. Boey, 30 milyon Euro bonservis ve 5 milyon Euro bonus karşılığında sarı-kırmızılılardan, Münih'e transfer olmuştu. 25 yaşındaki futbolcu, 2021-2024 yılları arasında oynadığı Galatasaray'da 83 maça çıktı ve 4 gol kaydetti.

Gelen futbolcuların yaş ortalaması 21.8



Galatasaray'ın transfer döneminde kadrosuna kattığı oyuncuların yaş ortalaması 21.8 olarak yer aldı. Bu futbolcular içerisinde en genç isimler Renato Nhaga ve Can Armando Güner, en yaşlı da Noa Lang oldu. Yeni transferlerden Lang 26, Boey 25, Asprilla 22, Nhaga 18 ve Can Armando da 18 yaşında.

Yusuf Demir ile Berkan Kutlu takımdan ayrıldı

Galatasaray, bu transfer döneminde 22 yaşındaki futbolcu Yusuf Demir ile yollarını ayırdı. 2022 yılında sarı-kırmızılılara transfer olan Demir, burada 26 maça çıkarken, 2 gol, 2 asistle oynadı. Sarı-kırmızılılarda ayrıca 2021 yılında Alanyaspor'dan takıma katılan Berkan Kutlu da karşılıklı anlaşılarak ayrıldı. 28 yaşındaki futbolcu, Galatasaray'da 157 müsabakada oynadı ve 3 gol kaydetti.

Kazımcan Karataş son gün Başakşehir'e kiralık gitti

Galatasaray'ın 23 yaşındaki futbolcusu Kazımcan Karataş, transfer döneminin son gününde İstanbul ekibi RAMS Başakşehir'e kiralık olarak gitti. Karataş, sarı-kırmızılılarla bu sezon 13 resmi mücadelede görev alırken, 2 asist yaptı. Kazımcan Karataş, Eren Elmalı'nın cezalı, Ismail Jakobs'un sakatlığı ve Afrika Uluslar Kupası'na gittiği dönemlerde sol bekte gösterdiği başarılı performansla dikkat çekmişti.

Sezon başında Samsunspor'a kiralık olarak giden Eyüp Aydın da kırmızı-beyazlılardan ayrıldı ve bu sefer Kasımpaşa'ya kiralık olarak transfer oldu.
Galatasaray'da ikinci transfer ve tescil döneminde gelen ve giden futbolcular şöyle:

Gelenler



Noa Lang (Napoli/kiralık): 2 milyon Euro
Yaser Asprilla (Girona/kiralık): Bedelsiz
Renato Nhaga (Casa Pia): 6 milyon 500 bin Euro
Sacha Boey (Bayern Münih/kiralık): 500 bin Euro
Can Armando Güner (Borussia Mönchengladbach): 350 bin Euro

Gidenler

Berkan Kutlu (Konyaspor), Yusuf Demir (Rapid Wien), Eyüp Aydın (Kasımpaşa/kiralık), Kazımcan Karataş (Başakşehir/kiralık)

Beşiktaş'ın ilk Panamalı futbolcusu Amir Murillo

Beşiktaş'ın, Fransız ekibi Marsilya'dan kadrosuna kattığı Amir Murillo, siyah-beyazlıların tarihindeki ilk Panamalı futbolcu oldu

07.02.2026 11:01:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş'ın ilk Panamalı futbolcusu Amir Murillo
Beşiktaş'ın ilk Panamalı futbolcusu Amir Murillo
Beşiktaş'ın, Fransız ekibi Marsilya'dan kadrosuna kattığı Amir Murillo, siyah-beyazlıların tarihindeki ilk Panamalı futbolcu oldu.

Beşiktaş, Fransa Ligue 1 takımı Marsilya'nın 29 yaşındaki futbolcusu Murillo'yu renklerine bağladı. Siyah-beyazlılar şimdiye kadar 57 farklı ülkeden 198 yabancı futbolcuyla sözleşme imzalamıştı. Murillo transferiyle birlikte bu sayı 58 farklı ülkeden 199 oyuncuya yükseldi.

Aynı zamanda Amir Murillo ile birlikte Beşiktaş'ta ilk kez Panamalı futbolcu forma giymiş olacak.

Futbola ülkesinde başladı



Profesyonel futbol hayatına ülkesinde adım atan Murillo; San Fransicso takımında oynadıktan sonra bir dönemi kiralık olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri ekiplerinden RB New York'ta futbol hayatına devam etti. 2019-2020 sezonunda ise Belçika'nın yolunu tutan Amir Murillo, Anderlecht'te yaklaşık dört sezon forma giymesinin ardından 2023-2024 sezonunda Marsilya'ya transfer oldu.

Fransız ekibinde 82 maça çıkan Panamalı oyuncu, 6 gol ve 9 asistlik performans sergiledi.

Panama Milli Takımı'nda 90 kez forma giydi

Murillo, Panama Milli Takımı'nın formasını 90 kez sırtına geçirdi. 2015 yılından bu yana milli takımı için ter döken 29 yaşındaki futbolcu, 9 gol ve 13 asiste imza attı.

Kış transfer döneminin altıncı transferi

Amir Murillo, ikinci transfer döneminde Beşiktaş'ın altıncı transferi oldu. Siyah-beyazlıların ilk transferini Aston Villa'dan 19 yaşındaki stoper Yasin Özcan ile gerçekleştirmişti. Kara Kartal, bu transferin ardından da Inter'den kiralık olarak Kristjan Asllani'yi renklerine bağladı. Siyah-beyazlı ekip, sonrasında Göztepe'den Junior Olaitan, Genk'ten Hyeon-gyu Oh ve Wolverhampton'dan Emmanuel Agbadou'yla sözleşme imzaladı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.