logo
29 TEMMUZ 2026

Kamer'in Leao için görüştüğü Fransız

Fenerbahçe yöneticisi Cihan Kamer’in Rafael Leão transferi için Milano’da yürüttüğü dev zirvenin perde arkası ortaya çıktı. AC Milan yöneticisi Daniele Massaro ile görüşüp Inter kulübüne ziyaret gerçekleştiren Kamer, akşam saatlerinde ise transferin karar vericileriyle masaya oturdu. Tüm gözler Jorge Mendes’i ararken, pazarlıklarda masada yer alan isimler ezber bozdu: Fransız avukat Ted Dimvula ve baba António Leão

29.07.2026 14:13:00
Haber Merkezi
 
Kamer'in Leao için görüştüğü Fransız
Kamer'in Leao için görüştüğü Fransız
Fenerbahçe yöneticisi Cihan Kamer, Portekizli yıldız Rafael Leão'nun transferi için gittiği Milano'da oldukça yoğun bir diplomasi trafiği yürüttü.

Günün ilk bölümünde AC Milan yöneticisi Daniele Massaro ile kulüp düzeyinde masaya oturan Kamer, ardından Inter yetkilileri ve millî futbolcu Hakan Çalhanoğlu'na bir dost ziyaretinde bulundu. Akşam saatlerinde ise Leão transferinin kaderini belirleyecek en kritik zirve gerçekleşti.






İŞİ FRANSIZ AVUKAT TIM DIMVULA ÇÖZECEK

Tüm futbol kamuoyu masada ünlü menajer Jorge Mendes'i görmeyi beklerken, kritik toplantıda ezber bozan bir tablo ortaya çıktı. Portekizli menajerin yer almadığı görüşmede Cihan Kamer, oyuncunun tüm yetki ve vekaletini elinde bulunduran Fransız avukatı Ted Dimvula ve kararlarda birinci derecede söz sahibi olan babası António Leão ile bir araya geldi.






JORGE MENDES KULÜPLER DÜZEYİNDE

Rafael Leão'nun transfer ve temsil yapısı, alışılageldik menajerlik sistemlerinden oldukça farklı bir hukuki temele dayanıyor. Oyuncunun Sporting döneminden kalan tazminat davaları ve karmaşık serbest kalma maddeleri nedeniyle süreç tamamen spor hukuku uzmanı olan Fransız avukat Ted Dimvula tarafından yönetiliyor. Jorge Mendes gibi isimler kulüpler arası iletişimde zaman zaman devreye girse de resmi imza yetkisi tamamen Dimvula'da bulunuyor.






BABA ANTONIO DA MASAYA OTURDU

Sürecin aile bacağını ise oyuncunun kariyerindeki en yetkili figür olan babası António Leão yürütüyor. Milano'daki pazarlık masasında Cihan Kamer'in karşısında bizzat yer alan baba Leão ve avukat Dimvula, transferin şartlarını doğrudan müzakere eden iki ana aktör konumunda. Cihan Kamer, Milano çıkarmasıyla transferin tüm karar vericileriyle temas kurarak temaslarını tamamladı.

Okan Buruk'a 5 kritik soru!

Avusturya kampında Monza ve Venezia karşısında alınan ağır yenilgiler, Galatasaray’da transferden önce çözülmesi gereken ciddi saha içi krizini gözler önüne serdi. 180 dakikada kalesinde 40 şut görüp rakip fileleri havalandıramayan sarı-kırmızılılarda; çöken ön alan presi, yetersiz rotasyon ve B planının olmaması alarmları çaldırıyor. Fiziksel yüklemenin arkasına sığınan teknik heyetin önünde ise Villarreal maçı öncesi yanıt bekleyen 5 kritik soru duruyor

29.07.2026 14:07:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk'a 5 kritik soru!
Okan Buruk'a 5 kritik soru!
Galatasaray'ın Avusturya kampında Monza (2-0) ve Venezia (3-0) karşısında aldığı yenilgiler, skor tabelasının ötesinde ciddi saha içi alarmları barındırıyor. Sarı-kırmızılılar, topa sahip olmada üstün görünse de 180 dakikada kalesinde tam 40 şut gördü, rakiplerine 13 büyük şans tanıdı ve rakip fileleri havalandıramadı.

Ön alan presinin son derece kolay kırılması, hatlar arasındaki mesafenin açılması ve üretkenliğin sıfırlanması, mağlubiyetlerin sadece sezon başı fiziksel yüklemeleriyle açıklanamayacağını ortaya koyuyor.






TAKTİKSEL KRİZ VAR MI?

Teknik direktör Okan Buruk, ağır antrenman temposunu ve ritim farkını gerekçe göstererek asıl ölçü maçının 8 Ağustos'taki Villarreal karşılaşması olacağını vurguladı. Buruk'un özeleştiri yapması ve gençleri görmek adına kampı bir fırsat olarak değerlendirmesi makul karşılanabilir. Ancak as kadronun yokluğunda takımın taktiksel omurgasını tamamen kaybetmesi, oyunun B planının bulunmaması ve hücumda üretilen büyük şans sayısının sadece 2'de kalması, teknik heyetin önünde ciddi bir taktiksel kriz olduğuna işaret ediyor.






PRESİ RAHAT KIRILDI

Saha içindeki bu radikal çöküş, transfer hamlelerinden önce çözülmesi gereken yapısal sorunları gündeme taşıyor. İtalyan ekiplerinin presi kırıp Galatasaray kalesine rahatça inmesi, takımın savunma kurgusunu ve set oyunundaki kısır dominantlığını sorgulatıyor.






İŞTE KRİTİK 5 SORU

Kampın bu tablosu ışığında, sarı-kırmızılı camianın ve teknik heyetin yanıt aradığı 5 kritik soru öne çıkıyor:

1. Venezia maçında kalede görülen 20'si ceza sahası içinden 26 şut ve verilen 13 büyük şans, yorgunluğu aşan bir taktiksel alan hatası mı?
2. Omurga oyuncularının yokluğunda 180 dakikada sadece 2 büyük şans üretilmesi, yedeklerin sisteme adapte olamadığını mı gösteriyor?
3. Rakip öne alan presini kolayca kırdığında takımı geride daha kompakt tutacak alternatif bir savunma kurgusu hazırlanacak mı?
4. Topa %50'nin üzerinde sahip olunmasına rağmen xG ve şut kalitesinin bu kadar düşük kalması set oyunundaki hangi eksiklikten kaynaklanıyor?
5. Villarreal maçı hedef gösterilirken alınan ağır mağlubiyetlerin ve yenilen 5 golün resmi maçlar öncesi takımda özgüven kaybı yaratma riski var mı?

Galatasaray bas bas bağırıyor

Galatasaray’ın İtalya kampında Serie A ekiplerine karşı gol atamadan 5 gol yediği ve kalesinde 40 şut gördüğü hazırlık maçları, kadrodaki kurgusal krizleri ve fiziksel eksikleri net bir şekilde gözler önüne serdi

29.07.2026 14:00:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray bas bas bağırıyor
Galatasaray bas bas bağırıyor
Teknik direktör Okan Buruk "Doğru oyuncuları kadromuza katacağız" mesajı verse de, sahaya yansıyan savunma zafiyeti ve üretkenlik sıkıntısı yönetimi harekete geçirdi. Sarı-kırmızılılar, resmi maçlar öncesinde sağ bek, stoper, tempolu orta saha ve skorer kanat olmak üzere doğrudan ilk 11'e monte edilecek 4 kritik transfere odaklandı.

Galatasaray'ın İtalya kampında Serie A ekiplerine karşı oynadığı hazırlık maçlarında gol atamadan kalesinde 5 gol görmesi transfer gündemini yeniden alevlendirdi. Hazırlık karşılaşmaları ölçü olmasa da iki maçta kalede görülen 40 şut ve yenilen 5 gol alarm zillerini çaldırdı. Yüksek topla oynama oranlarına rağmen hücumda bitiricilik krizinin yaşanması, ikili mücadelelerde ve hava toplarında geride kalınması takımın fiziksel ve taktiksel eksiklerini gözler önüne serdi. Teknik direktör Okan Buruk da sabır vurgusu yaparak en doğru isimleri en kısa sürede kadroya katacaklarını belirtti.






DİREKT 11 SEVİYESİNE TAKVİYE LAZIM

Saha içi verileri, sarı-kırmızılı ekibin öncelikle savunma kurgusundaki zaafını ve geçiş savunmasındaki kırılganlığını ortaya koyuyor. Venezia ve Monza maçlarında rakiplere verilen 13 büyük gol şansı, ön alan presi kırıldığında savunma hattının ne denli kolay geçildiğini kanıtladı. Hücum hattında ise kazanılan penaltının dahi kaçması ve üretilen xG değerinin skora dönüşmemesi skorer ayak ihtiyacını netleştirdi. Genç ve alternatif isimlerin Serie A sertliğine direnç gösterememesi, omurgaya doğrudan ilk 11 seviyesinde takviye yapılmasını zorunlu kıldı.






HALA JELET VE NELSSON OYNUYOR

Resmi maçlar başlamadan önce Florya'da çözülmesi gereken ilk kriz savunmanın sağında ve merkezinde yaşanıyor. Jelert ve mevcut rotasyonun savunma yönünde yetersiz kalması, atletik ve defansif gücü yüksek bir sağ bek transferini şart koşuyor.

Stoper hattında ise Nelsson-Abdülkerim ikilisinin arkasında derinliğin kaybolması, geniş alanda çabuk kademeye girebilen ve geriden oyun kurabilen lider bir stoper takviyesini ilk 11 hamlesi olarak öne çıkarıyor.






İŞTE ACİL İHTİYAÇ OLAN 4 BÖLGE

Orta saha ve hücum hattındaki tıkanıklık ise takımın sertlik ve skor üretime doğrudan yansıyor. Torreira'nın yanına geçiş savunmasında alan kapatacak, ikili mücadelelerde fiziksel direnç katacak tempolu bir 8/6 numara arayışı hız kazandı. Kanatlarda yaşanan performans dalgalanmalarını bitirmek için ise bire birde adam eksiltebilen, ceza sahasına içe kat edip bitiricilik krizini çözecek skorer bir kanat oyuncusu listede başı çekiyor. Galatasaray, bu 4 kritik bölgeye yapacağı ilk 11 hamleleriyle sezona girmeyi hedefliyor.

Galatasaray'da 2 büyük kriz

Galatasaray’ın Avusturya kampında Venezia karşısında aldığı yenilgi, lig ve Avrupa maratonu öncesinde alarm zillerini çaldırdı. Topa %54 sahip olmasına rağmen kendi ceza sahasında kalesine 20 şut görerek savunmada adeta çöken ve yakaladığı kısıtlı pozisyonları cömertçe harcayan sarı-kırmızılılarda; kırılgan geçiş savunması ile bitiricilik krizinin acilen çözülmesi şart

29.07.2026 13:54:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'da 2 büyük kriz
Galatasaray'da 2 büyük kriz
Galatasaray'ın Avusturya kampında Venezia ile oynadığı ve 3-0 kaybettiği ikinci hazırlık maçı, skordan bağımsız olarak iki ana alanda alarm verdi: Geçiş savunması zaafı ve hücumdaki bitiricilik krizleri.

Sarı-kırmızılı ekip %54 ile topa daha fazla sahip taraf gibi görünse de, oyun ritmini ve özellikle kendi ceza sahası hakimiyetini tamamen rakibine kaptırdı.






JANKAT'IN PERFORMANSI ÇÖP OLDU

Savunma hattındaki çöküş sayısal verilere net bir şekilde yansıdı. Venezia, Galatasaray kalesine tam 26 şut çekerken bunun 20'sini ceza sahası içinden buldu ve 9 net gol fırsatı üretti.

Önde basma isteğine rağmen hatlar arasındaki boşluklar, ikili mücadele yetersizliği (%57 Venezia üstünlüğü) ve yapılan 2 bireysel hata defans kurgusunu sıfırlarken; Jankat'ın yaptığı 9 kritik kurtarış ağır yenilgiyi engelledi.






53 KEZ CEZA SAHASINA GİRİP 2 ŞANS

Hücum tarafında ise topla oynamanın üretkenliğe dönüşmediği tescillendi. Rakip ceza sahasına 53 kez girilmesine ve 474 pas yapılmasına rağmen sadece 2 büyük şans üretilebildi ve ikisi de harcandı. Set hücumlarında varyasyon üretemeyen takım, 3. bölgeye geçişlerde nitelikli aksiyon yakalayamayarak tıkanıklık yaşadı.






6 NUMARA BAS BAS BAĞIRIYOR

Yaklaşan lig ve Avrupa maratonu öncesi teknik direktör Okan Buruk'un öncelikli hedefi belli oldu. Buruk, takımı kırılgan yapıdan çıkarıp ön alan baskısını daha kompakt hale getirmeli, savunma önüne düşen ikinci topları toplayacak 6 numara kurgusunu oturtmalı ve set hücumlarındaki bitiriciliği hızla çözüme kavuşturmalıdır.

Başkan Serdal Adalı kapıya dizdi

Beşiktaş’ta transfer bombaları ardı ardına patlamak üzere. Başkan Serdal Adalı, dev operasyon öncesi Simone Rondanini ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi 

29.07.2026 12:30:00
Haber Merkezi
 
Başkan Serdal Adalı kapıya dizdi
Başkan Serdal Adalı kapıya dizdi
Beşiktaş Kulübü Binası'nda dün tarihi transfer trafiği yaşandı! Başkan Serdal Adalı, dev operasyon öncesi İtalyan menajer Simone Rondanini ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi, ardından Vlahovic'in İstanbul'a gelen babası ve Mohamed Salah'ın menajeri Ramy Abbas'ı peş peşe kulüpte ağırlayarak dünya futbolunu sarsacak çifte hamlenin fitilini ateşledi.






Beşiktaş'ta transfer bombaları ardı ardına patlamak üzere. Başkan Serdal Adalı, dünya futbolunun dev isimleri için kulüp binasındaki ofisinde adeta bir kriz masası ve zirve hattı kurdu. Siyah-beyazlı camiada heyecan yaratan kritik görüşmeler peş peşe gerçekleşti.






İTALYAN MENAJER RONDANINI İLE SÜRPRİZ

Günün ilk ve en stratejik hamlesi, dünyaca ünlü İtalyan menajer Simone Rondanini ile yapıldı. Başkan Adalı'nın, dev menajerlik operasyonları öncesinde Rondanini'yi kulüpte ağırlaması ve ana görüşmelerden hemen önce kendisiyle bir araya gelmesi tüm dikkatleri üzerine çekti.






ÖNCE VLAHOVİC'İN BABASI İÇERİ ALINDI

İtalyan menajerle yapılan temasın ardından kulüp binasında Vlahovic hareketliliği yaşandı. Başkan Serdal Adalı, Dusan Vlahovic'in görüşmeler için İstanbul'a gelen babası Milos'u makamında ağırladı. Siyah-beyazlı yönetimin, Sırp golcünün şartlarını masaya yatırdığı temasın beklentilerin üzerinde sıcak bir atmosferde geçtiği bilgileri geldi.






EN SONA RAMY ABBAS BIRAKILDI

Dev transfer trafiğinin son ayağında ise rota Mohamed Salah'a çevrildi. Başkan Adalı, Futbol Direktörü Önder Özen'in "masadan kalktık" dediği Mısırlı yıldızın menajeri Ramy Abbas'ı konuk etti.






İki yıldızın temsilcilerini arka arkaya kulüp binasında ağırlayan Başkan Adalı'nın her iki menajere de "en büyüklerle görüşüyorum" mesajı verdiği Rondanini ile de "eğer sizinle anlaşamayacaksak alternatiflerimiz de hazır" resti çektiği iddia edildi.

Dursun Özbek'ten Okan Buruk'a yeni görev

Galatasaray’da bitmek bilmeyen transfer bilmecesi ve yöneticilerin sessizliği kriz ortamını tırmandırırken; başarılı teknik adam kamp dönemindeki kadro eksikliğine rağmen eleştiri oklarını kendi üzerine çekerek adeta bir "kurumsal paratöner" görevi görüyor

29.07.2026 11:56:00
Haber Merkezi
 
Dursun Özbek'ten Okan Buruk'a yeni görev
Dursun Özbek'ten Okan Buruk'a yeni görev
Galatasaray'da bitmek bilmeyen transfer bilmecesi ve yöneticilerin sessizliği kriz ortamını tırmandırırken; başarılı teknik adam kamp dönemindeki kadro eksikliğine rağmen eleştiri oklarını kendi üzerine çekerek adeta bir "kurumsal paratöner" görevi görüyor. Okan Buruk, bir yandan elit oyuncu beklemenin getirdiği mesleki gerilimle savaşırken, diğer yandan yüksek duygusal zekasıyla taraftarın tepkisini sönümlendirmeye ve kulüp içi birliği korumaya çalışıyor.






Galatasaray'da geciken transferler ve Avusturya kampındaki eksikler, eleştiri oklarını bir kez daha teknik direktör Okan Buruk'a çevirdi. Başkan Dursun Özbek'in Divan Kurulu toplantısı için İstanbul'da kalması ve yöneticilerin iletişim krizinde sessizliğe bürünmesi, kriz yönetimini tamamen Buruk'un omuzlarına yükledi.
Kulüp içerisindeki iletişimsizliği göğüsleyen hoca, saha içi sorumluluğunun ötesine geçerek yönetimin ve camianın basınç düşürücüsü, yani adeta bir "kurumsal paratöner" rolünü üstlenmek zorunda kaldı.






AŞIRI TEYİT İFADELERİ RAHATSIZ EDİCİ

Buruk'un "Başkanımızın iyi niyetinden ve transfer yapacağımızdan hiçbir şüphem yok" yönündeki ısrarlı vurguları, eleştirileri kendi üzerine çekme pahasına kulüp içi bütünlüğü koruma gayretini açıkça gösteriyor. Açıklamalardaki aşırı teyit ifadeleri, dışarıya güven pompalanırken içerideki belirsizlikten duyulan huzursuzluğu bastırma çabasına işaret ediyor.






TEKNİK RAHATSIZLIĞI ORTAYA DÖKTÜ

Başarılı çalıştırıcı, "Keşke transferler yapılmış olarak gelseydik" diyerek yaşadığı teknik rahatsızlığı samimiyetle kabul etse de, kurumsal aidiyet duygusuyla krizi derinleştirecek söylemlerden özenle kaçınıyor.
Transfer gecikmelerini mantık zeminine çekmeye çalışan Okan Buruk; yüksek bonservis bedelleri, yabancı kuralı engeli ve oyuncu ikna süreçlerinin zorluğuna dikkat çekiyor.






VASAT OYUNCU TRANSFERİ İSTEMİYOR

Deneyimli çalıştırıcının yaşadığı en büyük mesleki gerilim ise kamp dönemine eksik kadroyla girme huzursuzluğu ile panik transferi yapmama kararlılığı arasında şekilleniyor.

Vasat oyuncu alarak üzerindeki baskıyı kısa vadede hafifletmek yerine elit isimleri beklemeyi tercih eden Buruk, zaman baskısı ile kalite arzusu arasında sıkışmış durumda.

Mevcut tablo; saha içi hazırlıklarından çok yönetimin iletişim yükünü sırtlayan, soğukkanlı kalmaya çalışırken kendi içinde zamanla yarışan pragmatik bir lider profilini gözler önüne seriyor.

Tedesco'nun prensi Galatasaray'a

Venezia mağlubiyeti sonrası "Savunma arkasına koşu yapacak, adam adama savunmaları kıracak oyunculara ihtiyacımız var" diyerek hücum hattındaki teşhisi koyan Okan Buruk, radarki ana hedefini ilan etti

29.07.2026 11:52:00
Haber Merkezi
 
Tedesco'nun prensi Galatasaray'a
Tedesco'nun prensi Galatasaray'a
Eintracht Frankfurt'un milli yıldızı Can Uzun. Modern futbolun en etkili "gizli forvet" örneklerinden biri olan ve tıpkı Uzun dışında Musiala ya da Bruno Fernandes gibi A listesindeki isimler çok pahalı. B Listesinde ise Tedesco'nun devre arasında getirmek istediği Nkunku yer alıyor.






Hazırlık maçında Venezia karşısında alınan 3-0'lık mağlubiyetin ardından sıcağı sıcağına açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, hücum hattındaki en kritik eksikliğini net bir teşhisle ortaya koydu:

- Savunma arkasına koşu atacak, adam adama oynayan rakiplere karşı kilidi açacak oyunculara ihtiyacımız var. Buruk'un bu tespiti doğrultusunda işaret ettiği ilk isim Frankfurt'un milli yıldızı Can Uzun oldu.






THOMAS MÜLLER FUTBOLA TANITTI

Buruk'un radarındaki Can Uzun, günümüz futbolunda sadece topu ayağına bekleyen statik 10 numaraların aksine, rakip defansın kör noktalarına sızan ve ikinci bir forvet gibi skor üreten "gizli forvet" profilinin Avrupa futbolundaki en heyecan verici temsilcisi.

Thomas Müller'in "Raumdeuter" (Alan Yorumcusu) rolüyle dünyada öncülüğünü yaptığı, Jude Bellingham ve Florian Wirtz gibi isimlerin zirveye taşıdığı bu stil; ana santrforun stoperleri üzerine çektiği anlarda yarı alanlara topsuz patlayıcı koşular yapmayı gerektiriyor.






A LİSTESİNDEKİ ADAYLAR PAHALI

Dünya futbolunda bu profilin en kusursuz prototiplerinden biri ise RB Leipzig ve Chelsea dönemlerinden tanıdığımız Christopher Nkunku.

Tedesco sayesinde yakaladığı ivmeyle tam da Okan Buruk'un aradığı bu topsuz koşu zamanlamasına ve derine gelip top dağıttıktan hemen sonra ceza sahasına yaptığı gecikmeli koşulara borçlu.

Can Uzun da tıpkı Musiala veya Bruno Fernandes örneklerinde olduğu gibi, bu taktiksel zekayı ve bitiriciliği bünyesinde barındıran nadir yeteneklerden biri.

İsmail Kartal'dan Gornik'e 11 sürprizi

İlk maçtaki %79’luk ezici topla oynama oranına rağmen kaçan net fırsatlar ve ikili mücadelelerdeki fiziki zafiyet, İsmail Kartal’ı radikal kararlar almaya itti; Polonya deplasmanında Talisca ve Kerem gibi yıldızlar kulübeye çekilirken, atletizm ve ön alan presini maksimuma çıkaracak yeni kurguyla tur kapısı aralanıyor.
 

29.07.2026 11:46:00
Haber Merkezi
 
İsmail Kartal'dan Gornik'e 11 sürprizi
İsmail Kartal'dan Gornik'e 11 sürprizi
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Kadıköy'deki ilk maçta %79 topla oynama ve 763 pasla kurulan ezici baskıya rağmen skoru üretmekte zorlanan kadroyu Górnik deplasmanı öncesinde baştan aşağı yeniliyor. İlk maçta yapılan 25 ortada 6 isabet bulunması, 3 büyük fırsatın harcanması ve ikili mücadele oranının %50'de kalması, tecrübeli çalıştırıcıyı Polonya'da daha agresif, tempolu ve dinamik bir 11'i sahaya sürmeye yöneltti.






KEREM VE İRFAN CAN KULÜBEYE

Kartal'ın en radikal hamlesi, ilk maçta önde pres yapmadığı gerekçesiyle eleştirilen Talisca'yı kulübeye çekmekti. Ancak Sidiki'nin sakatlığı bu hamleye engeloldu. Durağan oyunu kenara bırakmak isteyen tecrübeli hoca; hücum hattını hareketliliği, bire bir çalım yeteneği ve direk şut tehdidi yüksek Mason Greenwood ile Oğuz Aydın'a emanet ediyor. Kanatlardaki üretkenliği yetersiz kalan Kerem Aktürkoğlu ve İrfan Can Kahveci de kulübeye çekilen diğer isimler arasında yer alıyor.






MARCO ASENSIO 11'E DÖNÜYOR

Orta sahada ise fiziksel temas seviyesini yükseltmek ve dikine oyunu hızlandırmak için büyük bir değişime gidiliyor. Kadıköy'de rakip ceza sahasına 88 kez girilmesine rağmen son vuruşlardaki etkinlik eksikliği ve %39'da kalan hava topı zafiyeti üzerine, Bartuğ Elmaz'ın yerine ikili mücadele sertliği yüksek Fred ve Guendouzi ikilisi monte ediliyor. Bu ikilinin önünde ise yaratıcılık yükünü Marco Asensio üstlenecek.






ATLETİZM ODAKLI 11 SAHADA OLACAK

Savunma hattında ve kalede de kritik dokunuşlar göze çarpıyor. Deplasmanda geriden pasla çıkış kalitesini maksimuma çıkarmak amacıyla kalede Mert Günok yerine Ederson görev alacak. Sakatlığı bulunan Nathan Aké riske edilmezken, sol stopere kaydırılan Jayden Oosterwolde'nin atletizmi ve hızıyla rakibin muhtemel kontrataklarına karşı önlem alınacak; sol bekte ise Levent Mercan şans bulacak.

İsmail Kartal, topa sahip olan ancak temposuz kalan oyundan vazgeçip Polonya'da fiziksellik, yüksek pres ve atletizm odaklı bir kurguyla tur kapısını ardına kadar aralamayı hedefliyor.

Kanarya'ya kötü haber

Olympiakos'un, Fenerbahçe'den Dominik Livakovic'le ilgilendiği konuşuluyordu. Ancak Yunan ekibi farklı bir adrese gitti ve işi bitirdi. Kanarya Livakovic için teklif bekliyor

28.07.2026 19:43:00
Haber Merkezi
 
Kanarya'ya kötü haber
Kanarya'ya kötü haber
Hem yabancı hem de kaleci fazlalığı bulunan Fenerbahçe, Dominik Livakovic ile yollarını ayırmak istiyor. 31 yaşındaki eldivenle ilgilenen takımlardan biri Olympiakos'tu... Ancak bugün itibarıyla işler tamamen değişmiş gibi gözüküyor. Yunanistan ekibi, Stefan Ortega'yla anlaşma sağladı.

TEK TAKIM ZAGREB

Son olarak Nottingham Forest forması giyen Ortega, sezon sonunda boşa çıkmıştı. Olympiakos, bonservis bedeli bulunmayan 33 yaşındaki tecrübeli kaleciyle el sıkıştı. Bugün itibarıyla Livakovic'le ilgilenen tek takım; eski kulübü Dinamo Zagreb... Ancak onların teklifleri de çok düşük...






EN KÖTÜ İHTİMALLE

Hırvat eldivenin Fenerbahçe'yle 30 Haziran 2028 tarihine kadar sözleşmesi bulunuyor. Yani kontratı yakında bitmeyecek! Sarı-Lacivertliler'in en kötü ihtimalle oyuncuyu tekrar kiralaması bekleniyor. Ancak talip olan ekiplerden Livakovic'in maaşının tamamının ödenmesi istenecek.

Galatasaray'da hem zorlu, hem de kritik gün


 
Sarı-kırmızılı kulüpte 29 Temmuz’daki Divan Kurulu toplantısı öncesi tansiyon zirvede. Futbolcuların kredilerine haciz geldiği iddialarından hesap dondurma ve prim krizlerine kadar kritik finansal başlıkların masaya yatırılacağı birleşimde; rakiplerin gerisinde kalan transfer hızı ve Musiala, Bruno Fernandes gibi yıldız spekülasyonlarıyla çalkalanan sosyal medya tepkileri karşısında Başkan Dursun Özbek’in vereceği cevaplar merakla bekleniyor.
 

28.07.2026 14:22:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'da hem zorlu, hem de kritik gün
Galatasaray'da hem zorlu, hem de kritik gün

Galatasaray'da 29 Temmuz'da gerçekleşecek Divan Kurulu toplantısı öncesinde kulüp kulisleri oldukça hareketli. Son dönemin en sert geçmeye aday birleşiminde Başkan Dursun Özbek ve yönetimini zorlu sorular bekliyor. Toplantıda özellikle futbolculara verildiği iddia edilen çekler, oyuncuların bankalardan aldığı iddia edilen krediler ve bu kredilere haciz geldiği yönündeki söylentiler direkt yönetime sorulacak. Yabancı bir futbolcunun vergi süreci nedeniyle hesabında yaşanan yarım günlük geçici dondurma işlemi, mali yapıyı dengede tutmak adına kullanılan küçük çaplı kredi ve geçen sezondan sarkan prim ödemelerine dair kamuoyunda dolaşan iddialara da Başkan Özbek'in cevap vermesi gerecek.







Mali konular başa dert

Mali konuların yanında transfer sürecindeki durgunluk da camiadaki tansiyonu yükseltiyor. Yaz transfer döneminin rakiplere kıyasla son derece sakin geçmesi ve kadroya yapılan takviye sayısının sadece bir oyuncu da kalması (o da kiralık Ugochukwu), sarı-kırmızılı taraftarların sosyal medyada yönetime tepki göstermesine yol açtı. Kadro derinliği konusunda endişe duyan taraftarlar, yönetimin izlediği ağırdan alma politikasını sert bir dille eleştiriyor. Bu konunun da yarın yapılacak Divan Kurulu'nda tartışılması muhtemel.







Musiala da gündeme gelecek

Ayrıca gündeme damga vuran en dikkat çekici iddia ise Bayern Münih'in yıldızı Jamal Musiala hakkında olanı. Genç oyuncunun kiralık olarak gündeme geldiği yönündeki paylaşımlar ve yönetimin yayımladığı "yalanlama" üstüne üstlük bu dedikoduyu yayan kurum ve muhabire bir gün sonra "ödül" gibi takımın kaptanlarından Kaan Ayhan röportajı için de izin verilmesi Divan Kurulu'nun gündemine gelecek gibi duruyor.

Safi seçilseydi, teknik direktör İtalyan olacaktı


 
Fenerbahçe’de seçimi kaybeden Hakan Safi’nin seçilmesi durumunda kulübenin emanet edileceği isim geç de olsa belli oldu... Andrea Pirlo! Dışarıdan danışmanlık üstlenen Paolo Maldini’nin önerisiyle anlaşılan İtalyan teknik adamın Kadıköy macerası sandıkta kalırken; Süper Lig’den İtalya Milli Takımı’na uzanan transfer trafiğinin tüm detayları ortaya çıktı.
 

28.07.2026 13:50:00
Haber Merkezi
 
 Safi seçilseydi, teknik direktör İtalyan olacaktı
 Safi seçilseydi, teknik direktör İtalyan olacaktı

Fenerbahçe'de seçimi kaybeden başkan adayı Hakan Safi'nin kazansaydı kulübedeki patronunun Andrea Pirlo olacağı ortaya çıktı. Safi'nin futbol aklı ve dışarıdan danışmanı olarak konumlandırdığı İtalyan efsane Paolo Maldini'nin, daha önce Fatih Karagümrük'ü çalıştıran vatandaşı Pirlo isminde karar kıldığı öğrenildi.







Başka isimler gündeme gelmişti

Hakan Safi yönetimi, teknik direktör tercihinde Süper Lig dinamiklerini ve fikstürü yakından tanıyan bir isimle yola devam etmek istiyordu. Safi o dönemde, "Türkiye Ligi'ni bilen bir hoca ile Fenerbahçe şampiyonluğu kazanabilir" vizyonu doğrultusunda Pirlo hedeflendi. Basında Francesco Farioli gibi isimler gündeme gelse de Jorge Jesus dahil hiçbir teknik adamla temas kurulmadığı netleşti. Kulüpte resmi bir idari unvan almayacak olan Maldini küresel futbol tecrübesiyle bu yapılanmaya dışarıdan destek verecekti.







Karagümrük macerası

Türk futboluna yabancı olmayan Pirlo, 2022-2023 sezonunda Fatih Karagümrük'ün başında 34 maça çıktı. İtalyan teknik adam, ligdeki bu periyotta 11 galibiyet, 11 beraberlik ve 12 mağlubiyet alırken; takımı 74 gol atıp kalesinde 70 gol gördü. Sezonu 44 puanla tamamlayan Pirlo, maç başına 1.29 puan ortalaması yakaladı.







İtalya Milli Takımı neden olmadı?

Fenerbahçe senaryosunun ardından İtalya'da da ilginç gelişmeler yaşandı. İtalya Futbol Federasyonu Başkanlığına Giovanni Malagò'nun seçilmesiyle birlikte Paolo Maldini, milli takımlardan sorumlu yönetici olarak atandı. Maldini, daha önce Antalyaspor'u da çalıştıran Leonardo ile birlikte bu görevi yürütmeye başladı.
Maldini ve Leonardo, İtalya Milli Takımı'nın başına yine Andrea Pirlo'yu getirmek istedi. Ancak Pirlo'nun Rus bahis şirketi Fonbet'le bağlantısına dair gündeme gelen iddialar nedeniyle Başkan Malagò, Pirlo hamlesini veto etti. Süper Lig ve İtalya Milli Takımı ihtimalleri gerçekleşmeyen Pirlo, kariyerine Dubai ekibi United FC'de devam ediyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.