logo
28 TEMMUZ 2026

Kanarya'ya kötü haber

Olympiakos'un, Fenerbahçe'den Dominik Livakovic'le ilgilendiği konuşuluyordu. Ancak Yunan ekibi farklı bir adrese gitti ve işi bitirdi. Kanarya Livakovic için teklif bekliyor

28.07.2026 19:43:00
Haber Merkezi
 
Kanarya'ya kötü haber
Kanarya'ya kötü haber
Hem yabancı hem de kaleci fazlalığı bulunan Fenerbahçe, Dominik Livakovic ile yollarını ayırmak istiyor. 31 yaşındaki eldivenle ilgilenen takımlardan biri Olympiakos'tu... Ancak bugün itibarıyla işler tamamen değişmiş gibi gözüküyor. Yunanistan ekibi, Stefan Ortega'yla anlaşma sağladı.

TEK TAKIM ZAGREB

Son olarak Nottingham Forest forması giyen Ortega, sezon sonunda boşa çıkmıştı. Olympiakos, bonservis bedeli bulunmayan 33 yaşındaki tecrübeli kaleciyle el sıkıştı. Bugün itibarıyla Livakovic'le ilgilenen tek takım; eski kulübü Dinamo Zagreb... Ancak onların teklifleri de çok düşük...






EN KÖTÜ İHTİMALLE

Hırvat eldivenin Fenerbahçe'yle 30 Haziran 2028 tarihine kadar sözleşmesi bulunuyor. Yani kontratı yakında bitmeyecek! Sarı-Lacivertliler'in en kötü ihtimalle oyuncuyu tekrar kiralaması bekleniyor. Ancak talip olan ekiplerden Livakovic'in maaşının tamamının ödenmesi istenecek.

Beşiktaş'tan Trabzonspor'a mı?

Trabzonspor sağ kanat için oyuncu bakıyor. Ve Bordo-Mavililer'in, Beşiktaş'tan Vaclav Cerny ile de ilgilendiği konuşuluyor. Peki son durum ne?

28.07.2026 19:50:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'tan Trabzonspor'a mı?
Beşiktaş'tan Trabzonspor'a mı?
Trabzonspor çok sayıda takviye yaptı ancak ayrılanlar da oldu. Fırtına şu anda sağ kanat için adam bakıyor. Ve Beşiktaş'taki durumu merak edilen Vaclav Cerny için de teklif sunabilecekleri iddia edildi. Peki bu transferin gerçekleşme ihtimali bulunuyor mu?

ITALİANO'NUN KARARI

Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano, Çekyalı kanat oyuncusuyla ilgili kararını kısa süre önce vermişti. 48 yaşındaki çalıştırıcı, Cerny'nin kalmasını istedi. Fakat burada bir yanlış anlaşılma oluşmasın... Italiano, 1.82 boyundaki futbolcuyu ilk 11 için değil, rotasyonda düşünüyor.






ÇOK ZOR GÖZÜKÜYOR

Beşiktaş oyuncuyu Trabzonspor'a satması durumunda bu bölgeye takviye yapmak zorunda kalacak. Siyah-Beyazlılar bu ihtimale soğuk bakıyor. Çünkü sağ kanattaki diğer alternatif olan Milot Rashica tamamen gözden çıkarılmış durumda... Kosovalı futbolcuya talip bekleniyor.

Filenin Sultanları'nın primleri belli oldu


Dünya Kupası'ndan 6 günde elenen A Milli Futbol Takımı'na vaat edilen 'Bodrum'da villa' primi tartışmaları sürerken, Makao’da zirveye çıkarak Milletler Ligi şampiyonu olan Filenin Sultanları’nın alacağı resmi ödül netleşti. Devletin fiziki altın yerine Türk Lirası olarak ödediği yönetmelik primleri; turnuva sıklığından teknik heyet payına ve federasyonun ekstra ödül yetkisine kadar tüm detaylarıyla ortaya çıktı.

28.07.2026 14:06:00
Haber Merkezi
 
Filenin Sultanları'nın primleri belli oldu
Filenin Sultanları'nın primleri belli oldu

Dünya Kupası'ndan sadece altı günde elenerek şov yapan(!) Futbol A Milli Takımı'na TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun turnuvaya katılım primi olarak verdiği "Bodrum'da villa" sözü gündemdeki yerini korurken, gözler Makao'da Milletler Ligi (VNL) şampiyonluğuna ulaşan Atatürk'ün Kızlarına çevrildi. Hacıosmanoğlu inşaatlar bitince villaların teslim edileceğini açıklarken, dünya zirvesine çıkan Atatürk'ün kızlarının mevzuat gereği ne kadar ödül alacağı sporseverlerin merak konusu oldu.







Fiziki altın verilmiyor

Devletin ay-yıldızlı bayrağı dalgalandıran milli sporculara vereceği resmi ödüller, "Spor Hizmet ve Faaliyetlerinde Üstün Başarı Gösterenlerin Ödüllendirilmesi Hakkında Yönetmelik" kapsamında yürütülen net kurallarla belirleniyor.
Devlet milli sporculara fiziki olarak altın vermeyip, hesaplanan Cumhuriyet Altını miktarının Türk Lirası karşılığını Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesinden doğrudan sporcuların şahsi hesaplarına yatırıyor.







En büyük ödül 250 Cumhuriyet Altını

Ödül tavanı olimpik branşlardaki dünya şampiyonalarında birinci olan takımın her bir sporcusu için en fazla 250 adet Cumhuriyet Altını karşılığı TL olarak uygulanırken; ikincilikte bu miktar 150, üçüncülükte ise 75 altın karşılığıyla sınırlı tutuluyor. Cumhuriyet Altınının tanesi yaklaşık 41 bin lira.
Sistemde başarıyı mimarlayan teknik ekip de unutulmuyor. Şampiyonluk durumunda başantrenör, bir sporcuya verilen ödül tutarının yüzde 20'sine kadar (en fazla 50 Cumhuriyet Altını karşılığı TL) prim hak ederken; kalan yüzde 20'lik pay ise yardımcı antrenörler ve teknik heyet arasında eşit olarak paylaştırılıyor.







Turnuva sıklığı da etkiliyor

Ancak bu noktada kritik bir yönetmelik detayı devreye giriyor... Organizasyonun düzenlenme sıklığı ödül oranını doğrudan etkiliyor. Turnuva 4 yılda bir yapılıyorsa ödülün yüzde 100'ü verilirken, 2 yılda bir yapılanlarda yüzde 75'i, Milletler Ligi gibi her yıl düzenlenen organizasyonlarda ise bu miktarın en fazla yüzde 50'si (yani sporcu başına maksimum 125 Cumhuriyet Altını) ödeniyor. Yani her bir voleybolcu yaklaşık 5 milyon 125 bin lira ödül alacak. Voleybolda önümüzdeki yıl Dünya Kupası Finalleri yapılacak. Finaller iki yılda bir düzenleniyor. Dünya Kupası Finallerinde de Milletler Ligi finalistleri zirveye oynuyor.







Ödül Federasyona aktarılıyor

Ayrıca devlet ödülü ile federasyon ve uluslararası organizasyonların ödül mekanizmaları birbirinden tamamen bağımsız işliyor. FIVB veya CEV gibi uluslararası konfederasyonların şampiyonluk vesilesiyle dağıttığı döviz bazındaki para ödülleri doğrudan Türkiye Voleybol Federasyonu kasasına giriyor.
Federasyon, kendi talimatnameleri doğrultusunda bu kasadan takıma ekstra prim dağıtma yetkisine sahipken; devletin Cumhuriyet Altını endeksli resmi ödülü bakanlık kanalıyla direkt kişilerin hesaplarına aktarılıyor.

Fenerbahçe'nin derdi çok büyük


 
 
Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki hayati Gornik rövanşı öncesi Fenerbahçe’de deprem yaşanıyor! UEFA listesine yazılmayan N'Golo Kante, Sofyan Amrabat, Cengiz Ünder ve Dominik Livaković gibi yıldızların başını çektiği tam 15 futbolcu Polonya kafilesine alınmayacak. Kulübe toplam maliyeti 100 milyon Euro’nun üzerinde olan bu dev isimlerin deplasman kadrosunda yer almaması krizin boyutunu gözler önüne seriyor.

28.07.2026 13:29:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'nin derdi çok büyük
Fenerbahçe'nin derdi çok büyük

Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu rövanşında Çarşamba günü (29 Temmuz) Polonya temsilcisi Górnik ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'de dev maç öncesi kadro krizi patlak verdi. UEFA'ya bildirilen listede yer almayan tam 15 futbolcu bugün (28 Temmuz) yola çıkan Polonya kafilesine dahil edilemeyecek. Kadroda düşünülmeyen veya tescili yapılmayan bu oyuncuların kulübe toplam bonservis ve maaş maliyetinin 100 milyon Euro'yu aşması yönetimin üzerindeki finansal yükü bir kez daha gözler önüne serdi.







Liste geniş

Söz konusu listenin başını, kulübün en yüksek maliyetli isimlerinden N'Golo Kante, Dorgeles Nene, Cengiz Ünder, Sofyan Amrabat, Rodrigo Becão ve Dominik Livaković çekiyor.
Marsilya'dan 15 milyon Euro bonservisle transfer edilen Cengiz Ünder ile Başkan Aziz Yıldırım'ın 90 milyon Euro'ya mal edildiğini iddia ettiği Kante'nin (üst fotoğrafta) yanı sıra Sofyan Amrabat, Becão, Livaković gibi maliyetli oyuncuların Polonya deplasmanına götürülmeyecek olması karın ağrıtıyor.







UEFA cezalandırdı

Bu isimler dışında Diego Carlos, Ognjen Mimović, Amara Diouf ve Abdul Aziz Fall gibi isimlerin de çeşitli nedenlerle liste dışında kalması sadece bugünün değil Fenerbahçe'nin kısa vadedeki en büyük sorunlarından birisi haline gelecek.

Çünkü kısa süre önce yüzde 70 olan kadro maliyetini yüzde 84'le deldiği için UEFA'dan ceza alan Fenerbahçe'nin yeni bir sıkıntı ile karşı karşıya kalmaması için satış yapması gerekiyor.






FOTO: Büyük umutlarla transfer edilen Cengiz Ünder, Fenerbahçe'de istediği ritmi yakalayamadı. 

UEFA listesine bile giremediler

Fenerbahçe, bir yandan Polonya deplasmanında Şampiyonlar Ligi vizesi ararken, diğer yandan kadro şişkinliği ve resmi sözleşmesi bulunan yüksek maliyetli oyuncuların gelecek planlamasıyla boğuşuyor. Sarı-Lacivertli kurmaylar, hem UEFA listesine giremeyen yüksek profilli isimlerin maaş yükünden kurtulmak hem de dengeli bir kadro kurmak için 100 milyon Euro'luk maliyeti düşürmeye çalışıyor.
UEFA listesine bile giremediler

Fenerbahçe'de liste dışı kalan oyunculardan biri de Cengiz Ünder... Ünder, 12 Ağustos 2023'te takıma transfer edilmişti. O zaman teknik direktör İsmail Kartal'dı. Kartal'ın yeni dönemde Ünder'e şans verip vermeyeceği merak ediliyor.

"Salah'ı alırsak kârımız ne olur?"

Siyah-beyazlı camiada Mohamed Salah heyecanı kasırga gibi eserken, 2 yıllık 40 milyon Euro'luk dev paketin mali haritası çıkarıldı

28.07.2026 13:00:00 / Güncelleme: 28.07.2026 13:44:23
Haber Merkezi
 
"Salah'ı alırsak kârımız ne olur?"
"Salah'ı alırsak kârımız ne olur?"

Siyah-beyazlı camiada Mohamed Salah heyecanı kasırga gibi eserken, 2 yıllık 40 milyon Euro'luk dev paketin mali haritası çıkarıldı! MENA bölgesindeki imaj hakları, özel sponsorluklar ve Kartal Yuvası patlamasıyla maliyetin yüzde 70'ini geri kazanmayı hedefleyen Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi biletiyle 51 milyon Euro'luk geliri yakalayıp transferi kârlı bir vizyon hamlesine dönüştürmenin planlarını yapıyor. İşte uzmanların gözünden dev imzanın tüm finansal ve sportif bilançosu!






Beşiktaş'ın Mohamed Salah gibi dünya çapında bir yıldızı kadrosuna katma ihtimali camiada devasa bir heyecan yaratırken transferin mali tablosu da tartışılıyor. 2 yıllık toplam 40 milyon Euro'yu bulan bu tarihi yatırım, doğru stratejilerle kulüp için büyük bir kazanç kapısına dönüşebilir.






Dünyanın 4 büyük bağımsız finans denetim kuruluşlarından birinden istenen raporun yanı sıra kulüp CFO'su ve pazarlama uzmanlarının simülasyonlara göre; özellikle MENA (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) bölgesindeki imaj hakları, özel sponsorluklar, bilet ve Kartal Yuvası gelirleriyle bu maliyetin %50 ila %70'lik kısmı doğrudan geri kazanılabiliyor.






PEK ÇOK YÖNDE MASAYA YATIRILDI

Siyah-beyazlıların Salah önderliğinde Şampiyonlar Ligi'nde başarı yakalaması halinde dev transfer adeta kendi kendini finanse ediyor. Devler Ligi'nden gelecek katılım ve başarı ödülleriyle birlikte kulübün elde edeceği toplam ek gelir 51 milyon Euro'ya kadar ulaşabiliyor. Bu senaryoda maliyet tamamen sıfırlanırken, Beşiktaş hem saha içinde hem de küresel marka değerinde muazzam bir sıçrama gerçekleştiriyor.






UEFA TARAFI DA İNCELENİYOR

Finansal boyutun yanı sıra UEFA'nın Finansal Sürdürülebilirlik Yönetmeliği kapsamındaki yüzde 70'lik "Kadro Maliyeti Kuralı" da yönetim tarafından titizlikle yönetiliyor. Yıllık gelirlerin yüzde 70'ini aşmaması gereken futbol bütçesinde Salah'a açılacak alan, güçlü sponsorluk protokolleri ve kadro planlamasıyla dengelenebiliyor. UEFA'nın emsal değer denetimlerine takılmayacak doğru ticari hamlelerle bu dev transferin hukuki zemini de sağlamlaştırılıyor.






TÜRK FUTBOLUNUN EN KÂRLI PROJESİ

Sonuç olarak; Salah hamlesi Beşiktaş için sadece sportif bir transfer değil, sponsor desteğiyle riski minimize edilmiş küresel bir vizyon projesidir. Şampiyonlar Ligi bileti ve doğru sponsorluk yönetimiyle siyah-beyazlılar, Türk futbol tarihinin en kârlı ve prestijli imzasını atmaya oldukça yakın.

Dursun Özbek, Greenwood teklifini gösterdi

Türk futbolunda transfer dengelerini değiştiren gizli diplomasi ortaya çıktı! Galatasaray’ın Vlahovic hamlesi iddiasıyla başlayan, Fenerbahçe’nin Can Uzun’a yaptığı 45 milyon euro’luk counter-operasyonla tırmanan gerilim; Dursun Özbek ve Aziz Yıldırım arasındaki tarihi telefon görüşmesiyle dev bir centilmenlik anlaşmasına dönüştü. Greenwood belgesi üzerinden sağlanan barışın ardından 3 büyük kulüp, yaklaşan naklen yayın ihalesi öncesi piyasada birbirinin fiyatını yükseltmeme ve ortak marka değerini büyütme kararı aldı

28.07.2026 12:27:00
Haber Merkezi
 
Dursun Özbek, Greenwood teklifini gösterdi
Dursun Özbek, Greenwood teklifini gösterdi
Galatasaray'ın Dusan Vlahovic hamlesi yaptığı iddiası haziran ayında gündeme geldi. Ezeli rakibin atağına öfkelenen Başkan Aziz Yıldırım "Onlar kimi istiyorsa biz de teklif yapıyoruz" resti çekti. Sarı-lacivertliler, Galatasaray'ın transfer listesinin ilk sırasında yer alan Can Uzun için çılgın bir operasyon başlattı. Frankfurt ile temasa kuruldu. Çok geçmeden, Galatasaray'ın Vlahovic ile hiçbir ilgisinin olmadığı ortaya çıktı.






ÖZBEK SEÇİLEN YILDIRIM'I ARADI

Gelen bilgilere göre gerçeklerin ortaya çıkmasının ardından Başkan Dursun Özbek, Yıldırım'ı telefonla aradı. İki başkan arasındaki kritik görüşmede geçmişteki tüm gerilimlerin üzerine toprak atıldı.

Telefon diplomasisinde dikkat çeken en önemli detay Mason Greenwood süreci oldu. Hakan Safi'nin Fenerbahçe adına anlaşma sağladığı Greenwood, o dönem Galatasaray'a da önerilmişti.






TROSSARD'A GİRMEYİ DE REDDETTİ

Özbek, oyuncunun babası Andrew Greenwood imzalı resmi talep belgesini bizzat Yıldırım'a iletti. Özbek'in, "Sizin ilgilendiğinizi bildiğimiz için biz aradan çekiliyoruz" jesti üzerine Fenerbahçe de Can Uzun operasyonunu tamamen durdurdu.

Dursun Özbek, bu sağduyulu transfer politikasını ezeli rakiplerine karşı sürdürmeye devam etti. Benzer bir jesti Leandro Trossard sürecinde Beşiktaş'a da yapan Özbek, "İlgilendiğiniz oyuncularla ilgilenmeyeceğiz" diyerek kulübü masadan çekti. O dönemde Mertens, Trossard'ı Galatasaray'a getirmeye çalışıyordu.






SALAH SAYESİNDE TAM BARIŞ ORTAMI

Sarı-kırmızılı kulüp, aynı centilmenlik anlayışıyla son dönemde Mohamed Salah transferine de herhangi bir ilgi göstermedi. Dursun Özbek'in bu yaklaşımına karşılık veren Aziz Yıldırım da Mısırlı yıldız Mohamed Salah için devreye girmedi ve kulüpler arasındaki yapıcı tutum korundu.






ASIL HEDEF NAKLEN YAYIN İHALESİ

Üç büyük kulübün bu transfer centilmenliğinin arkasında stratejik bir hedef yatıyor. Kulüplerin temel amacı, gelecek sezon yapılacak yeni naklen yayın ihalesi öncesinde ligdeki rekabeti ve kaliteyi en üst seviyeye çıkarmak. Üçlü ve güçlü bir şampiyonluk yarışıyla yayın gelirlerini artırmayı hedefleyen devler, birbirlerinin transfer hedeflerine müdahale ederek bonservis ve maaş rakamlarını gereksiz yere tırmandırmak istemiyor.

Galatasaray Samsunspor'a teklif yaptı

Gözünü Samsunspor’un 2006’lık savunma yeteneği Ali Diabate’ye diken Galatasaray, takas ve 8 milyon euro’ya ulaşan bonservis tekliflerinden ret yanıtı alsa da transfer maratonundan geri adım atmadı; Avrupa devlerinin de takibinde olan 1.90’lık genç stoper için iki kulüp arasındaki kıran kırana pazarlıklar sürüyor

28.07.2026 12:18:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray Samsunspor'a teklif yaptı
Galatasaray Samsunspor'a teklif yaptı
Abdülkerim Bardakçı'yı yedeklemek isteyen Galatasaray, rotasını yeniden yabancı stoperlere kırdı. Yusuf Akçiçek ve Ahmetcan Kaplan transferlerinde yüksek bonservis engeline takılan sarı-kırmızılılar, scout ekibinin ve teknik direktör Okan Buruk'un onay verdiği Samsunsporlu Ali Diabate için devreye girdi.






NELSSON VE JELERT DAHİL TAKAS

Karadeniz ekibinin devre arasında sadece 100 bin euro'ya kadrosuna kattığı 2006 doğumlu genç stoper için ilk temas kuruldu. Galatasaray, Samsunspor'un kapısını önce takas teklifiyle çaldı. Kadroda düşünülmeyen Elias Jelert ve Victor Nelsson başta olmak üzere bazı isimlerin önerildiği bu hamle, Samsunspor yönetiminden ret yanıtı aldı.






ÖNCE 5 SONRA 8 MİLYON EURO

Takas cevabının ardından nakit bonservis pazarlıklarına geçen sarı-kırmızılı yönetim, Samsunspor'a sırasıyla kiralama seçeneğinin yanı sıra 5 milyon euro ve ardından 8 milyon euro'luk zorunlu ve zorunlu olmayan paketler haline teklifler sundu. Ancak Karadeniz temsilcisi, 1.90'lık genç yetenek için gelen bu iki resmi teklifi de geri çevirdi.






FRANSA, BELÇİKA VE HOLLANDA'DA SIRADA

Hem sol stoper hem de ön libero pozisyonlarında görev yapabilen 20 yaşındaki Ali Diabate, Avrupa kulüplerinin de radarına girmiş durumda. Ocak ayında takıma katılmasına rağmen sergilediği performansla dikkat çeken genç oyuncuyu Galatasaray'ın yanı sıra Fransa, Belçika ve Hollanda'dan da kulüpler yakından takip ediyor. İki kulüp arasındaki pazarlık maratonu sürüyor.

Skriniar’a Suudi Arabistan'dan teklif

Leipzig’deki sakatlık krizi sonrası Willi Orban transferi yatan Suudi Arabistan temsilcisi Al Diriyah FC, rotayı tamamen Milan Skriniar’a kırdı. Slovak stoperin önüne Fenerbahçe’de kazandığının iki katını koyan 3 yıllık astronomik bir teklif sunuldu. Sarı-lacivertli yönetimin savunmanın belkemiğini bırakmaya niyeti yokken, Avrupa vitrininde kalmak ile Suudi milyonları arasında sıkışan Skriniar’ın vereceği karar Kadıköy’de tüm dengeleri değiştirebilir

28.07.2026 12:12:00
Haber Merkezi
 
Skriniar’a Suudi Arabistan'dan teklif
Skriniar’a Suudi Arabistan'dan teklif
Adı yakın zamanda Benfica ile anılan Milan Skriniar için Suudi Arabistan kulübü Al Diriyah FC dev bir hamle yaptı. İddialara göre Suudi temsilcisi, Slovak stoperin önüne Fenerbahçe'de kazandığı maaşın yaklaşık iki katını garanti eden 3 yıllık cazip bir sözleşme koydu.






ORBAN TRANSFERİ İPTAL OLDU

Suudi ekibinin stoper hattı için tek hedefi Skriniar değildi. Leipzig'in 33 yaşındaki tecrübeli stoperi Willi Orban ile de her konuda anlaşma sağlanmıştı. Macar futbolcuya 2 yıl için net 20 milyon Euro kazandıracak olan ve hatta sağlık kontrolü günü bile belirlenen bu transfer son anda iptal oldu.

Transferin gerçekleşmeme sebebi ise Leipzig'deki sakatlık krizi oldu. Abdoul Koné'nin yaşadığı omuz sakatlığı sonrası kulüp, 2027'ye kadar sözleşmesi bulunan Orban'ın ayrılığına onay vermedi ve oyuncu takımda kaldı.






TEK HEDEF ŞU ANDA SKRINIAR

Orban hamlesinden eli boş dönen Al Diriyah FC, tüm dikkatini ve finansal gücünü Milan Skriniar transferine yoğunlaştırdı. Suudi kulübünün sunduğu astronomik rakam sonrası deneyimli savunmacının vereceği karar merakla bekleniyor.






FENERBAHÇE REDDEDEMEYEBİLİR

Skriniar, PSG'den transfer edildikten sonra savunma kurgusunun ana sütunlarından biri haline geldi. Yönetim ve teknik heyet, 2029'a kadar sözleşmesi bulunan oyuncuyu kadroda tutmak istiyor. Sarı-lacivertliler oyuncuyu satmaya kesinlikle sıcak bakmıyor; ancak Suudi kulüplerinin piyasayı yükselttiği ortamlarda "reddilemeyecek" seviyede astronomik bir bonservis teklifi gelirse kararı gözden geçirebilirler.






MENAJERİ KAFASINI KARIŞTIRIYOR

Mevcut maaşını ikiye katlayan ve 3 yıllık garanti sunan bir sözleşme, her tecrübeli oyuncu için karar aşamasını zorlaştırdı. Özellikle menajerinin baskısından bahsediliyor.

Skriniar henüz Avrupa ve Şampiyonlar Ligi vitrininden tamamen kopmak istemiyor. Ancak Suudi Arabistan Pro Lig'inin yıldız oyuncu profili ve sunduğu ekonomik konfor, oyuncunun aklını çelebilecek en büyük faktör.






Graf, Madrid'de Sörloth için masada

Eduard Graf, Madrid’de Atletico Sportif Direktörü Mateu Alemany ile dev bir transfer zirvesi gerçekleştirdi

28.07.2026 12:10:00
Haber Merkezi
 
Graf, Madrid'de Sörloth için masada
Graf, Madrid'de Sörloth için masada
Nübel ve Trossard transferlerinin mimarı Eduard Graf, Madrid'de Atletico Sportif Direktörü Mateu Alemany ile dev bir transfer zirvesi gerçekleştirdi. Forvette Serdal Adalı'nın hedefindeki Alexander Sörloth ve sağ kanatta Mo Salah'ın alternatifi Thiago Almada için temaslarını sürdüren Beşiktaş; Atletico'nun gözden çıkardığı Thomas Lemar, José María Giménez ve sol bek Matteo Ruggeri için de İspanyol ekibinden yapılan teklifleri dinledi.






Beşiktaş'ta Alexander Nübel ve Leandro Trossard hamlelerinin arkasındaki kilit isim Eduard Graf, bu kez İspanya'da sahneye çıktı. Madrid'de Atletico Sportif Direktörü Mateu Alemany ile masaya oturan Alman kadro planlamacısı, siyah-beyazlılar için kritik temaslarda bulundu. Yönetimin listesindeki Mohamed Salah ve Darwin Nunez gibi yıldızların yanında, alternatif planlar bu dev zirvede değerlendirildi.






HÜCUM HATTNA ÇİFTE HAMLE

Başkan Serdal Adalı'nın kadroda görmeyi çok istediği Alexander Sörloth, Beşiktaş'ın forvet hattı için ilk sıradaki hedeflerinden biri konumunda. Salah olmazsa kanat alternatiflerinde Lionel Messi'nin takım arkadaşı Thiago Almada ismi öne çıkıyor. Ayrıca Julian Brandt transferinden çekilen Beşiktaş'a 10 numara pozisyonu için Thomas Lemar'ın da önerilmiş olabileceği belirtiliyor.






SAVUNMAYA İDDİALI İSİMLER

Stoper hattında Emmanuel Agbadou'nun Napoli'ye transfer olma ihtimaline karşı Benjamin Pavard ile görüşen Beşiktaş'a, Atletico cephesinden Jose Maria Gimenez teklif edilmiş olma ihtimali var. Yüksek maaşı nedeniyle Atletico'nun yollarını ayırmak istediği tecrübeli Uruguaylı savunmacı, siyah-beyazlıların stoper listesinde güçlü bir seçenek olarak gündeme gelebilir.






KASSOUM'UN YERİNE RUGGERI OLUR MU?

Kassoum Ouattara transferine rağmen teknik direktör Vincenzo Italiano'nun genç oyuncuyu henüz hazır görmemesi, sol bek arayışlarını yeniden alevlendirdi.

Italiano'nun bu bölgede Rıdvan Yılmaz ve Yasin Özcan'ın önünde yer alacak net bir isim istemesi üzerine, Atletico'nun satılacaklar listesine koyduğu İtalyan sol bek Matteo Ruggeri ismi de gündeme düşebilir.






MARCA: AYRILACAKLARI NETLEŞTİ

İspanyol Marca gazetesinin haberine göre Mateu Alemany; Alexander Sörloth, Matteo Ruggeri, Thomas Lemar ve José María Giménez için kulüp arayışlarını hızlandırdı. Thiago Almada'nın Flamengo'ya transferi yakın görünürken; Sörloth ve Ruggeri için Serie A ekiplerinin de devrede olduğu konuşuluyor. Beşiktaş ise Madrid'deki bu oyuncu hareketliliğini fırsata çevirip en az bir veya iki yıldızı kadrosuna katmayı hedefliyor.

Kanarya süper lig'in zirvesinde!

Transfermarkt'ın verilerine göre; şu anda Fenerbahçe Süper Lig'in en değerli takımı... Kanarya'yı ezeli rakipleri takip ediyor. Ancak kadrosunda en fazla oyuncu bulunan ekip de Sarı-Lacivertliler

27.07.2026 20:19:00
Haber Merkezi
 
Kanarya süper lig'in zirvesinde!
Kanarya süper lig'in zirvesinde!
Bugün itibarıyla Transfermarkt sitesinin verilerine göre; Süper Lig'in en değerli takımları şöyle sıralanıyor:
  1. Fenerbahçe: 333.1 milyon euro
  2. Galatasaray: 323.3 milyon euro
  3. Beşiktaş: 202.8 milyon euro
  4. Trabzonspor: 136 milyon euro
  5. Başakşehir: 77.4 milyon euro

43 FUTBOLCUSU VAR!

Fenerbahçe, listede zirvede bulunsa da kadrosundaki 43 oyuncuyla birlikte oldukça dikkat çekiyor. Şu andaki durumda takımların futbolcu sayıları ise şöyle:
  • Fenerbahçe: 43 oyuncu
  • Galatasaray: 35 oyuncu
  • Beşiktaş: 35 oyuncu
  • Trabzonspor: 37 oyuncu
  • Başakşehir: 42 oyuncu







HERKES SATIŞ YAPACAK

Bu liste sık sık güncellenecek. Çünkü herkes oyuncu satışları yapacak. Ayrıca ilerleyen süreçte yeni yüzler takımlara katılacak. Piyasa değerleri sürekli değişecek.

Nihai liste, transfer döneminin ardından ortaya çıkacak. Ayrıca eğer değişmezse Türkiye Futbol Federasyonu'nun 10+4'lük yabancı kontenjanı da var.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.