logo
07 MAYIS 2025

"Karabağ maçı final niteliğinde"

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, yarın UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacakları Karabağ mücadelesinin kendileri için final niteliğinde olduğunu vurguladı

04.11.2020 18:52:00
"Karabağ maçı final niteliğinde"
"Karabağ maçı final niteliğinde"
Sivasspor, UEFA Avrupa Ligi I Grubu 3. hafta mücadelesinde yarın Sivas Yeni 4 Eylül Stadyumu'nda Azerbaycan temsilcisi Karabağ'ı ağırlayacak. Grupta henüz puanla tanışamayan Sivasspor'da Teknik Direktör Rıza Çalımbay ve futbolcu Uğur Çiftçi kritik maç öncesi açıklamalarda bulundu. Final niteliğinde bir maç oynayacaklarını belirten Rıza Çalımbay, tek amaçlarının kazanmak olduğunu dile getirdi.

"Her türlü riski göze alacağız"

Maça kazanmak için çıkacaklarını ifade eden Çalımbay, 'Karabağ takımına hoş geldin diyoruz. Kardeş takımımız, kardeş ülkemiz ve onların acılarını da paylaşıyoruz. Depremde kaybettiğimiz bütün kardeşlerimizin acılarını da paylaşıyoruz, hepsine Allah rahmet eylesin. Biz tabi ki dost bir ülkeyiz ama sahada da tabi ki mücadele edeceğiz. İki taraf da kazanmak için oynayacak, biz de kazanmak için oynayacağız. Bizim bu maçı mutlaka iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Çünkü iddiamızı devam ettirmemiz için çok önemli. Buradan alınacak her puan çok çok önemli. Biz her zaman söylüyoruz hem ülkemiz hem kendimiz için oynuyoruz bu maçı. Biz bu maçı çok iyi bir şekilde bitirdiğimiz takdirde kesinlikle iddiamız devam edecek. Şu anda da hala devam ediyor. Hala oynanacak 4 maç var biz, bu maçları çok iyi bir şekilde bitireceğimize inanıyoruz. İki tane oynadığımız maç vardı, ikisinde de gol attık, gol atabiliyoruz. Maalesef yediğimiz goller de oldu. Şimdi bu maçta bütün gayemiz galibiyet üzerine. Onun için her türlü riski de göze alacağız. O maçı kazanmak için ne gerekiyorsa her şeyi yapacağız. Tabi ki eksik arkadaşlarımız olabilir, dinlendirmek istediğimiz arkadaşlarımız olabilir. Öyle bir şanssızlığımız da var. 2 gün sonra da Galatasaray ile final gibi bir maç oynayacağız. Karabağ maçı bizim için final niteliğinde bir maç. Mutlaka bunu çok iyi bir şekilde bitirmek zorundayız' dedi.

'Gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz'

Grupta zor maçlar oynadıklarını vurgulayan deneyimli teknik adam, 'Oynadığımız maçlar kolay maçlar değil. Grup kolay değil, Karabağ ve Maccabi Tel-Aviv takımları iyi takımlar. Villarreal zaten iyi bir takım. Onun için bu maçlarda her şey olabilir. Çok dikkatli bir şekilde davranmamız gerekiyor. Her şeyden önce Avrupa kupalarında gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz kesinlikle. Kalan 3 maçı da kazanmaya çalışacağız ama bizim için bu maç final niteliğinde bir maç. Bizim her şeyden önce koskoca bir ligimiz var. Türkiye Kupamız var. Zaten bizim takımın hiç dinlenme şansı diye bir şey yok. Onun için burada aksilikler, sıkıntılar hepsi yaşanıyor. Bizden daha büyük bütçelere sahip olan takımlar daha çok oyuncu alan takımların hepsi elendiler. Hem de umulmadık takımlara elendiler. İyi oynuyoruz, ne Maccabi Tel-Aviv maçında, ne de Villarreal maçında kötü oynadık. İkisinde de iyi oynadık ve çok güzel goller attık. Ama ikisinde de şanssızlık yaşadık' diye konuştu.

'Çok büyük bir avantaj yakalayacağız'

Yarın oynanacak Karabağ maçını yendikleri taktirde avantajlı duruma geçeceklerini de sözlerine ekleyen Çalımbay, 'Bizim takım tam olduğu zaman inanıyorum ki bu gruptan kesinlikle çıkacağız. Ama önemli olan önce bu maçı geçmemiz. Maçı geçebilirsek çok büyük bir avantaj yakalayacağız. Bizim sadece sıkıntılarımız sakat ve yorgun olan arkadaşlarımız. Tek dezavantajımız o. Önümüzde kocaman bir lig var ve daha ligin başındayız. 21 takımla oynayacağız ve arkasından Türkiye Kupası var. Yani maçlar bitmiyor, maçlar çok. O yüzden de önümüze ve işimize bakmamız gerekiyor. Tek düşüncem sahamızdan galibiyetle ayrılmak, başka düşüncem yok' ifadelerini kullandı.

Uğur Çiftçi: 'İyi sonuçlar almak istiyoruz'

Sivasspor'un deneyimli futbolcularından Uğur Çiftçi ise yarın iyi bir maç olacağını söyleyerek, 'Azerbaycan bizim dost takımımız. Ülke olarak her zaman yanlarındayız. İyi bir maç olacak, inşallah iyi olan kazanır ama kazanan taraf biz olmak istiyoruz. İçeride iyi oynayıp iyi sonuçlar almak istiyoruz. İnşallah bu maçta buna başlayacağız. Galibiyet serimizi de bundan sonra oynayacağımız Galatasaray maçıyla devam ettirmek istiyoruz. Maçlara her zaman kazanmak için çıkıyoruz. Elimizden gelenin en iyisini vermeye çalışıyoruz. Veriyoruz, veremiyoruz, oluyor, olmuyor maçın içinde kazanmak ve kaybetmek var. İllaki bütün arkadaşlarımız kazanmak için çıkıyor. Kaybediyoruz ama baktığımızda şanssız kaybediyoruz. İyi oyun oynuyoruz, bazen şanssız kaybediyoruz. Kaybetmememiz gereken maçları kaybediyoruz ve üzülüyoruz. Bazen üzülecek bile vaktimiz olmuyor. Pazartesi maç oynuyoruz, salı toparlanmaya çalışıyoruz, perşembe tekrar maç oynuyoruz. Arkadaşlarımızla daha iyi olmak için oturup konuşuyoruz' açıklamasını yaptı.İHA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Moskova'daki Zafer Günü kutlamalarına 29 ülkeden liderler katılacak
Türkiye ve Erdoğan listede yok
Hindistan Pakistan'a operasyon başlattı
"Pakistan askeri tesisleri hedef alınmadı"
İkinci turda 325 oy aldı
Almanya'nın yeni başbakanı belli oldu
Deniz Gezmiş ve arkadaşları anılıyor
Hüseyin Baş onları unutmadı
Çok kritikTrump sorusu
'Bir mutabakata mı varıldı?'
Özgür Özel'e saldırmıştı
Selçuk Tengioğlu tutuklandı
‘FETÖ artığı operasyon çocuklarının itibar suikastları bıktırdı artık’
Savcı, Ece Üner hakkında hapis istedi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel
'Mücadeleye devam edeceğiz'
Yarından itibaren geçerli olacak
Motorine indirim geliyor
10 gün önce kalbine stent takılmıştı
Prof. Dr. Ercan beyin kanaması geçirdi
İsrailli bakandan insanlık dışı çağrı
'Filistinli siviller öldürülmeli'
Conscience gemisindeki 6 Türk ülkeye döndü
İsrail İHA ile saldırmıştı
Özel'in ailesini tehdit eden şüpheli tutuklandı
Bakan Ali Yerlikaya bilgilendirdi
Pentagon, general ve amiral sayısını azaltacak
ABD'de, 'ordu'da tasarruf dönemi!
ABD ve İsrail Yemen'de çimento fabrikasını vurdu
2 kişi öldü, 42 kişi yaralandı
Moskova'daki Zafer Günü kutlamalarına 29 ülkeden liderler katılacak
Türkiye ve Erdoğan listede yok
Hindistan Pakistan'a operasyon başlattı
"Pakistan askeri tesisleri hedef alınmadı"
İkinci turda 325 oy aldı
Almanya'nın yeni başbakanı belli oldu
Deniz Gezmiş ve arkadaşları anılıyor
Hüseyin Baş onları unutmadı
Çok kritikTrump sorusu
'Bir mutabakata mı varıldı?'
Özgür Özel'e saldırmıştı
Selçuk Tengioğlu tutuklandı
‘FETÖ artığı operasyon çocuklarının itibar suikastları bıktırdı artık’
Savcı, Ece Üner hakkında hapis istedi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel
'Mücadeleye devam edeceğiz'
Yarından itibaren geçerli olacak
Motorine indirim geliyor
10 gün önce kalbine stent takılmıştı
Prof. Dr. Ercan beyin kanaması geçirdi
İsrailli bakandan insanlık dışı çağrı
'Filistinli siviller öldürülmeli'
Conscience gemisindeki 6 Türk ülkeye döndü
İsrail İHA ile saldırmıştı
Özel'in ailesini tehdit eden şüpheli tutuklandı
Bakan Ali Yerlikaya bilgilendirdi
Pentagon, general ve amiral sayısını azaltacak
ABD'de, 'ordu'da tasarruf dönemi!
ABD ve İsrail Yemen'de çimento fabrikasını vurdu
2 kişi öldü, 42 kişi yaralandı
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.