logo
07 NİSAN 2026

Karabük 'sahipsiz' kaldı

Demir-çelik işçileri tarafından kurulan Karabükspor'un başkanlığı için olağanüstü genel kurula 2 gün kalmasına rağmen henüz kimse adaylığını açıklamadı

18.11.2017 00:00:00
Türkiye'nin ilk ağır sanayisi olan Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (KARDEMİR) çalışan işçiler tarafından 48 yıl önce kurulan ve Süper Lig'de 10. sezonunu geçiren Kardemir Karabükspor'un kulüp başkanlığı için olağanüstü genel kurula 2 gün kalmasına rağmen henüz kimse adaylığını açıklamadı.

Geçen sezon 4. defa yükseldiği Süper Lig'i orta sıralarda tamamlayan ve kadrosunu büyük ölçüde koruyarak 2017-2018'e başlayan Karabük ekibi, aldığı üst üste kötü sonuçlar nedeniyle zor günler yaşıyor. Sezona başladığı teknik direktör Erkan Sözeri ile 6. hafta sonunda yollarını ayıran ve takımın başına Avustralyalı çalıştırıcı Tony Popovic'i getiren Kardemir Karabükspor, geride kalan 11 haftada aldığı 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 mağlubiyetle 8 puan toplayabildi.

Sportif başarısızlığın yanı sıra yaşanan ekonomik sıkıntılar üzerine Kardemir Karabükspor'da yönetim, olağanüstü genel kurul kararı aldı. Bu kararın hemen ardından ise kulüp başkanı Hikmet Ferudun Tankut ve yönetim kurulu üyeleri istifa ettiklerini açıkladı. 13 Kasım'daki olağanüstü genel kurul, çoğunluk sağlanamadığı için 20 Kasım'a ertelenirken, kongreye 2 gün kalmasına rağmen kulüp başkanlığı için henüz kimse adaylığını açıklamadı.

Uzun süredir futbolculara ödeme yapılmadığının öğrenildiği Kardemir Karabükspor'da, sözleşmeleri gereği birçok yabancı oyuncunun da serbest kalacağı iddia edildi.

Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da kamp yaparak moral bulmaya çalışan Kardemir Karabükspor, olağanüstü genel kurulun yapılacağı 20 Kasım Pazartesi günü sahasında Kasımpaşa ile karşılaşacak. TFF 1. Lig'e düştüğü 2014-2015 sezonununda da benzer bir durum yaşayan Karadeniz ekibinde, Hikmet Ferudun Tankut olağanüstü genel kurulun yapıldığı gün adaylığını açıklamış ve başkan seçilmişti.

1., 2. ve 3. Lig'de play-off tarihleri belli oldu

Trendyol 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig'de play-off tarihleri belli oldu

06.04.2026 14:49:00 / Güncelleme: 06.04.2026 14:51:22
İhlas Haber Ajansı
1., 2. ve 3. Lig'de play-off tarihleri belli oldu
1., 2. ve 3. Lig'de play-off tarihleri belli oldu
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig'de play-off tarihlerinin belirlendiğini açıkladı. Açıklamada final müsabakalarının oynanacağı merkezlerin daha sonra ilan edileceği belirtildi.

1., 2. ve 3. Lig'de play off tarihleri şu şekilde:

1. Lig play-off tarihleri

1. Tur: 7 Mayıs 2026 Perşembe

2. Tur - 1. Maçlar: 11 Mayıs 2026 Pazartesi

2. Tur - 2. Maçlar: 15 Mayıs 2026 Cuma

Final: 22 Mayıs 2026 Cuma



2. Lig play-off tarihleri

1. Tur - 1. Maçlar: 30 Nisan 2026 Perşembe

1. Tur - 2. Maçlar: 4 Mayıs 2026 Pazartesi

Kırmızı Grup - Final: 9 Mayıs 2026 Cumartesi

Beyaz Grup - Final: 10 Mayıs 2026 Pazar



3. Lig play-off tarihleri

1. Grup ve 2. Grup 1. Tur - 1. Maçlar: 23 Nisan 2026 Perşembe

3. Grup ve 4. Grup 1. Tur - 1. Maçlar: 24 Nisan 2026 Cuma

1. Grup ve 2. Grup 1. Tur - 2. Maçlar: 27 Nisan 2026 Pazartesi

3. Grup ve 4. Grup 1. Tur - 2. Maçlar: 28 Nisan 2026 Salı

2. Tur - 1. Maçlar: 4 Mayıs 2026 Pazartesi

2. Tur - 2. Maçlar: 8 Mayıs 2026 Cuma

1. - 2. Grup Finali: 14 Mayıs 2026 Perşembe

3. - 4. Grup Finali: 15 Mayıs 2026 Cuma

Süper Lig'de 30. kaleci golünü Kasımpaşa'dan Gianniotis attı

Süper Lig'de dünkü Kasımpaşa-Kayserispor maçında takımının 2. golüne imza atan kaleci Andreas Gianniotis, lig geçmişinde gol atan 10. kaleci oldu

06.04.2026 11:06:00
AA
Süper Lig'de 30. kaleci golünü Kasımpaşa'dan Gianniotis attı
Süper Lig'de 30. kaleci golünü Kasımpaşa'dan Gianniotis attı
Süper Lig'de dünkü Kasımpaşa-Kayserispor maçında takımının 2. golüne imza atan kaleci Andreas Gianniotis, lig geçmişinde gol atan 10. kaleci oldu.

Futbolun saha içindeki yalnızları olarak görülen kaleciler, yaptıkları kurtarışlar kadar hatalarıyla da anılır. Son anlarda gol bulmak zorunda olan takımlarda kulübeden gelen onayla kaleciler ceza sahası içinde gol arayışına gider.

Bazı kalecilerin golcü kimlikleriyle öne çıkmayı başardığı dünya futbolunda 100 gole ulaşan Brezilyalı Rogerio Ceni, Paraguaylı Jose Luis Chilavert en fazla gol atan kaleciler arasında yer alıyor.

Süper Lig'deki golcü kaleciler

Süper Lig'de de son olarak dünkü Kasımpaşa-Kayserispor maçında ev sahibi ekibin Yunan kalecisi Andreas Gianniotis, kaleden kaleye attığı golle Süper Lig'de 30. kaleci golüne imza attı.

Daha çok penaltı vuruşlarını değerlendiren kaleciler içinde Sivasspor kalesini koruyan Michael Petkovic, 2007-2008 sezonunda Gianniotis gibi 9 Mart 2008'de kendi kalesinden degajla MKE Ankaragücü filelerini havalandırmıştı.

En golcü kaleci Ivankov

Bu sezona kadar 10 farklı kalecinin gol attığı Süper Lig'de kaleciler içinde ilk golü İzmirspor kalecisi Seyfi Talay, 19 Nisan 1959'daki Altay maçında penaltıdan kaydetti.

Kayserispor ve Bursaspor formaları giyen Bulgar kaleci Dimitar Ivanov Ivankov toplam 12 golle kaleciler içinde en golcü isim konumunda bulunuyor.

Ivankov'u 7 golle Metin Akçevre (Gaziantepspor-Gençlerbirliği), 3 golle İzmirspor'dan Seyfi Talay, 2 golle Galatasaray'dan Muslera ve birer golle Andreas Gianniotis (Kasımpaşa), Eser Kardeşler (Aydınspor), Fikret Aldinç (Ankara Demirspor), Ivan Ganchev (Bursaspor), Michael Petkovic (Sivasspor) ve Zoran Simovic (Galatasaray) izliyor.

PSV bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde (Eredivisie) lider PSV, en yakın takipçisi Feyenoord'un puan kaybetmesiyle şampiyonluğunu ilan etti

06.04.2026 11:04:00
AA
PSV bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti
PSV bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti
Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde (Eredivisie) lider PSV, en yakın takipçisi Feyenoord'un puan kaybetmesiyle şampiyonluğunu ilan etti.

Ligde ikinci sırada yer alan Feyenoord, deplasmanda Volendam ile 0-0 berabere kalınca lider PSV ile arasındaki puan farkı bitime 5 hafta kala 17'ye çıktı ve PSV şampiyonluğu garantiledi.

Peter Bosz yönetimindeki PSV, bu sonuçla üst üste 3, toplamda ise 27. şampiyonluğunu elde etti.

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final heyecanı başlıyor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final heyecanı yarın başlayacak.

06.04.2026 11:01:00
AA
Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final heyecanı başlıyor
Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final heyecanı başlıyor
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final heyecanı yarın başlayacak.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonunun çeyrek finalinde yarın ve 8 Nisan Çarşamba günü 4 karşılaşma oynanacak.

Bu turda rövanş maçları, 14-15 Nisan'da yapılacak ve yarı finalistler belli olacak.

"Devler Ligi"nde tamamı TSİ 22.00'de oynanacak çeyrek final ilk maçlarının programı şöyle:

Yarın:

Real Madrid (İspanya) - Bayern Münih (Almanya)

Sporting (Portekiz) - Arsenal (İngiltere)

8 Nisan Çarşamba:

Paris Saint-Germain (Fransa) - Liverpool (İngiltere)

Barcelona (İspanya) - Atletico Madrid (İspanya)

Fenerbahçe, büyük maçlarda 13 puan topladı

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti ve bu sezon ezeli rakiplerine karşı toplam 13 puan topladı.

06.04.2026 00:48:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, büyük maçlarda 13 puan topladı
Fenerbahçe, büyük maçlarda 13 puan topladı
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti ve bu sezon ezeli rakiplerine karşı toplam 13 puan topladı.

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş, Kadıköy'de kozlarını paylaştı.



Ev sahibi uzatma dakikalarında penaltıdan bulduğu golle 3 puana ulaştı. Tedesco'nun öğrencileri bu sezon büyük maçlarda elde ettiği başarıları bu karşılaşmada da sürdürdü.

Fenerbahçe, Beşiktaş'a karşı 2 maçı da kazanırken, Galatasaray ile evinde berabere kaldı.

Sarı-lacivertliler, Trabzonspor'u ise sahasında 1-0, deplasmanda 3-2'lik skorla yendi.

Kanarya, Turkcell Süper Kupa finalinde de Galatasaray'ı mağlup etmiş ve kupaya uzanmıştı.

Fenerbahçe, bu sezon ezeli rakipleriyle ligde oynadığı 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik alarak hanesine 13 puan yazdırdı.

Beşiktaş bu sezon derbi kazanamadı

Beşiktaş, bu sezon Süper Lig'de Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynadığı maçlarda galibiyet elde edemedi

05.04.2026 22:45:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş bu sezon derbi kazanamadı
Beşiktaş bu sezon derbi kazanamadı
Beşiktaş, bu sezon Süper Lig'de Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynadığı maçlarda galibiyet elde edemedi.

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup oldu.



Siyah-beyazlılar, bu sonuçla sezonu derbi galibiyeti alamadan tamamlamış oldu.
Kartal, 2025-2026 sezonunda Galatasaray ve Fenerbahçe ile ligde oynadığı mücadelelerde 3 puana uzanamadı.

Sarı-kırmızılılar ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Beşiktaş, evinde ise 1-0 kaybetti. Kara Kartal, sarı-lacivertlilere de evinde 3-2, deplasmanda da 1-0 yenildi.

Icardi, eleştirilere sert cevap verdi

Mauro Icardi, Trabzonspor maçı sonrası hem spor yazarları hem de taraftarlar tarafından yoğun bir eleştiri yağmuruna tutuldu

05.04.2026 09:53:00
Haber Merkezi
Icardi, eleştirilere sert cevap verdi
Icardi, eleştirilere sert cevap verdi
Mauro Icardi, Trabzonspor maçı sonrası hem spor yazarları hem de taraftarlar tarafından yoğun bir eleştiri yağmuruna tutuldu. Yıldız golcünün sahadaki etkisiz performansı ve fiziksel durumu eleştirilerin ana kaynağını oluşturdu.

Icardi'ye yönelik sert eleştiriler



Maçın ardından spor dünyasının önde gelen isimleri Icardi'nin performansını şu sözlerle hedef aldı:

Uğur Meleke: "Icardi futbolu bırakamadı ama futbol Icardi'yi bırakmış!" diyerek oyuncunun eski formundan uzak olduğunu vurguladı.

Erman Toroğlu: Galatasaray'ın maç boyunca Icardi ve Sanchez'in etkisizliği nedeniyle sahada adeta 9 kişi oynadığını belirtti.

Levent Tüzemen: Galatasaray taraftarının Icardi'nin "rezil halini" izlemek zorunda olmadığını ifade ederek oyuncunun fiziksel durumuna tepki gösterdi.

Genel Eleştiriler: Oyuncunun kilo aldığı iddiaları, saha içindeki isteksiz tavırları ve özel hayatındaki çalkantıların futbolunun önüne geçmesi en çok konuşulan başlıklar oldu.

Mauro Icardi'den Sert Cevap: "Şampiyon Yine Biz Olacağız!"



Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, son haftalardaki performans düşüklüğü ve Trabzonspor mağlubiyeti sonrası kendisine yöneltilen sert eleştirilere sessiz kalmadı. Sosyal medya hesabı üzerinden taraftara ve kamuoyuna seslenen golcü oyuncu, adeta meydan okudu.

"Sorumluluğu Alıyorum"

Saha içindeki durgun görüntüsü ve fiziksel kondisyonu nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan Icardi, yaptığı paylaşımda özgüven dolu ifadeler kullandı. Yıldız futbolcu, "Beni eleştirebilirsiniz, bu futbolun bir parçası. Ancak kimse şüphe etmesin ki; sonunda şampiyon yine biz olacağız" diyerek hedefi gösterdi.

Eleştiriler neye dayanıyordu?

Özellikle derbi maçındaki etkisiz oyunu ve isabetli şut çekememesi üzerine spor yorumcuları Icardi'nin "eski formundan uzak" olduğunu iddia etmişti. Bazı yorumcular oyuncunun özel yaşamı ve tatil programının performansını olumsuz etkilediğini savunurken, taraftarlar arasında da sosyal medyada büyük bir tartışma başlamıştı.

Camia kenetlendi

Icardi'nin bu "rest" çeken açıklaması, sarı-kırmızılı camiada büyük yankı uyandırdı. Teknik heyet ve yönetimin de oyuncuya tam destek verdiği öğrenilirken, Arjantinli golcünün bir sonraki lig maçında sahada nasıl bir reaksiyon vereceği şimdiden merak konusu oldu.

Real Madrid'in şampiyonluk umutları tükendi

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (LaLiga) Mallorca, sahasında Real Madrid'i 2-1 yendi.

05.04.2026 09:41:00
AA
Real Madrid'in şampiyonluk umutları tükendi
Real Madrid'in şampiyonluk umutları tükendi
İspanya 1. Futbol Ligi'nde (LaLiga) Mallorca, sahasında Real Madrid'i 2-1 yendi.

LaLiga'nın 30. haftasında düşme hattından çıkmaya çalışan Mallorca, şampiyonluk mücadelesi veren Real Madrid'i Son Moix Stadı'nda ağırladı.

Ev sahibi takım, Manuel Morlanes'in 41 ve Vedat Muriç'in 90+1. dakikadaki golleriyle 2-1 galip geldi. Formda bir sezon geçiren Kosovalı santrfor Muriç, ligde 19 gole ulaştı.



Real Madrid'in golü, 88. dakikada Eder Militao'dan geldi.

Konuk ekipte milli futbolcu Arda Güler, mücadeleye ilk 11'de başlayıp 72 dakika görev yaptı.



Bu sonuçla Mallorca, 31 puanla düşme hattından çıktı ve 17. sıraya yükseldi. Üç haftalık galibiyet serisi sona eren 69 puanlı Real Madrid, Barcelona'nın 7 puan gerisinde kaldı.

9 gollü düelloda kazanan Bayer Leverkusen

Bundesliga'da 9 kez ağların havalandığı maçta Bayer Leverkusen evinde Wolfsburg'u 6-3 mağlup etti.

05.04.2026 01:02:00
İhlas Haber Ajansı
9 gollü düelloda kazanan Bayer Leverkusen
9 gollü düelloda kazanan Bayer Leverkusen
Bundesliga'da 9 kez ağların havalandığı maçta Bayer Leverkusen evinde Wolfsburg'u 6-3 mağlup etti.

Almanya Bundesliga 28. haftasında BayArena'da oynanan müsabakada Bayer Leverkusen ile Wolfsburg karşılaştı. Mücadelenin ilk yarısı 3-2 konuk ekibin üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci yarıda ise 4 kez ağları havalandıran Leverkusen, gol düellosundan 6-3'lük skorla galip ayrıldı.



Bayer Leverkusen'in gollerini Alejandro Grimaldo (2), Patrick Schick, Edmond Tapsoba, Ibrahim Maza ve Malik Tillman kaydederken, Wolfsburg'un golleri ise Jonas Wind, Joakim Maehle ve Christian Eriksen'den geldi.

Puanını 49'a yükselten Bayer Leverkusen 6. sıradaki yerini korurken, Wolfsburg ise 21 puanla düşme hattında bulunan 17. sırada kaldı.

Okan Buruk: 'Şampiyon olacağız'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trabzonspor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, önceki 3 sezonda olduğu gibi yine şampiyon olacaklarını söyledi

05.04.2026 00:56:00
İhlas Haber Ajansı
Okan Buruk: 'Şampiyon olacağız'
Okan Buruk: 'Şampiyon olacağız'
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trabzonspor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, önceki 3 sezonda olduğu gibi yine şampiyon olacaklarını söyledi.

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray, deplasmanda Trabzonspor'a 2-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu. Trabzonspor'u tebrik eden Buruk, "Onlar da şampiyonluk yarışında tabii ki. Maçın başından sonuna kadar o konsantrasyonu gösterdiler.

Maçı ilk yarı ve ikinci yarı olarak ayırabiliriz. İlk yarı iyi olmadığımız bölümde ikinci yarı daha iyi olduğumuz bölümdü. İkinci yarıda hem rakip kalede oluşturduğumuz tehlikeler ile rakip sahada oynadık ama 1-1 sonrası oyun da bizim kontrolümüzde giderken bir duran toptan yediğimiz gol sonrası rakibin iyi savunma yapması maçın da belli bölümleri zaten oynanmadı.

Hakem de uzatmalardaki bu dakikalarda çok fazla oynatmadan maçı da bitirdi ama rakibimizin isteği, konsantrasyonu, maçın sonuna kadar devam etti. Daha çok üretebilirdik, girdiğimiz pozisyonlarda da özellikle dediğim gibi ikinci yarı bunlardan yararlanamadık ama bizim için önemli bir avantaj hala devam ediyor.

Takım olarak oyuncularımla birlikte soyunma odasında da hepimiz bu motivasyonu tekrar gösterdik, sağladık ve bir sonraki maç için hazırız. Bugün maç sonrası yaşadıklarımız özellikle takımın bundan sonraki maçlardaki konsantrasyonu için çok önemli olacak.

Ben Galatasaray taraftarının tabii ki bugün kaybetmekten dolayı mutsuz olduğunu biliyorum ama Galatasaray olarak bundan önceki 3 senede de bu tür maçlar yaşadık, her zaman toparlamasını ve tekrar o güce ulaşmasını o şampiyonluğa gidecek yoldaki en maksimumu yapmasını bildik.

Yine bunu yapacağız. İçleri rahat olsun yine şampiyonluk için oyuncularımla birlikte elimizden ne geliyorsa en fazlasını yapacağız. Bize güvensinler takımımıza güvensinler. Bu maçı kaybetsek de bu durum bizim için ve gelecek için önemli motivasyon olacak" diye konuştu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.