logo
11 NİSAN 2026

Karadeniz derbisini Trabzonspor kazandı

Trabzonspor, Süper Lig'de 16. haftanın erteleme maçında Yılport Samsunspor'u ilk yarıda bulduğu gollerle 2-1 yendi

11.01.2024 22:00:00 / Güncelleme: 12.01.2024 14:14:18
Ruhi Sarı
Karadeniz derbisini Trabzonspor kazandı
Karadeniz derbisini Trabzonspor kazandı
Trendyol Süper Lig'de 16. hafta erteleme maçında Trabzonspor, Yılport Samsunspor'la karşı karşıya geldi.

Papara Park'ta oynanan mücadelenin gol perdesini 21. dakikada Benkovic açtı. 45+1'de Trabzonspor'un golcüsü Onuachu, kafa vuruşuyla farkı 2'ye çıkardı. İlk yarı bordo-mavililerin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Dakikalar 90+5'i gösterdiğinde Taylan'ın kaydettiği gol, maçın sonucunu tayin etti. Trabzonspor sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Abdullah Avcı'nın öğrencileri puanını 36'ya yükseltti. Düşme hattından kurtulmak isteyen Samsunspor ise 18 puan kaldı.

Süper Lig'in bir sonraki haftasında Trabzonspor, Antalyaspor deplasmanına konuk olacak. Samsunspor ise Sivasspor'u ağırlayacak.

Maçtan notlar
Trendyol Süper Lig'de 16. haftanın erteleme müsabakasında Yılport Samsunspor'u konuk eden Trabzonspor, son oynadığı MKE Ankaragücü maçının ilk 11'i ile sahaya çıktı.

Teknik direktör Abdullah Avcı, geçen hafta 1-0 kazandıkları MKE Ankaragücü maçı 11'ini bozmadı. Deneyimli teknik adam, art arda 2 hafta aynı 11'i sahaya sürdü.

Karadeniz ekibinde Afrika Uluslar Kupası nedeniyle milli takım kamplarında bulunan Trezeguet ve Pepe ile sakatlıkları bulunan Orsic, Denswil, Abdülkadir Ömür ve Umut Bozok, maç kadrosunda yer almadı. Transfer görüşmesi yapması için izin verilen Tonio Teklic de maç kadrosunda bulunmadı.

A Milli Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella da karşılaşmayı takip etti.

Taraftar ilgi göstermedi

Papara Park'ta oynanan karşılaşmaya Trabzonspor taraftarları ilgi göstermedi. Tribünlerde yer yer boşluklar olduğu gözlendi.

Samsunspor taraftarları ise Trabzon deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı. 2 bine yakın kırmızı-beyazlı taraftar, kendilerine ayrılan misafir takım tribününü doldurarak takımlarına destek verdi.

Konuk takım tribünlerindeki taraftarlar, 20 Ocak 1989 tarihinde Samsunspor otobüsünün yaptığı kazanın yıl dönümüne yakın oynanan karşılaşma için siyah renkli giysiler giyerek tribünde yer aldı.

Avcı'ya destek

Trabzonspor taraftarları, teknik direktör Abdullah Avcı'ya destek verdi.

Doğu tribündeki taraftarlar maç öncesinde, "İnadına Abdullah Avcı" yazılı pankart açtı.

Trabzonspor’dan hayal kırıklığı yaratan oyun

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında zirve mücadelesini yakından ilgilendiren maçta Trabzonspor, deplasmanda Alanyaspor ile 1-1 berabere kalarak kritik iki puan kaybetti

11.04.2026 19:23:00
Haber Merkezi
Trabzonspor’dan hayal kırıklığı yaratan oyun
Trabzonspor’dan hayal kırıklığı yaratan oyun
Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında zirve mücadelesini yakından ilgilendiren maçta Trabzonspor, deplasmanda Alanyaspor ile 1-1 berabere kalarak kritik iki puan kaybetti.

Maçın Önemli Anları

İlk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçen ve golsüz eşitlikle tamamlanan karşılaşmanın kaderi ikinci devredeki karşılıklı gollerle belirlendi.

Zirve Takibi ve İlk Gol: Şampiyonluk yarışında hata yapmak istemeyen Trabzonspor, 58. dakikada Ozan Tufan'ın attığı golle 1-0 öne geçerek büyük bir avantaj yakaladı.

Ev sahibi Alanyaspor, golden kısa süre sonra baskısını artırdı. 62. dakikada ceza sahası içinde yaşanan bir ikili mücadele sonrası hakem Mehmet Türkmen, VAR uyarısıyla monitöre gitti ve penaltı noktasını gösterdi.



67. dakikada topun başına geçen Güven Yalçın, penaltı vuruşunu gole çevirerek skoru 1-1'e getirdi.

Bu sonuçla birlikte her iki takım da hanesine birer puan yazdırdı.

Trabzonspor: Ligde yakaladığı 6 maçlık galibiyet serisi son bulan bordo-mavililer, puanını 64'e yükseltti ve şampiyonluk yolunda rakiplerinin kazandığı haftada önemli bir fırsatı tepti.

Alanyaspor: Evindeki yenilmezlik serisini sürdüren Akdeniz ekibi, güçlü rakibinden puan alarak orta sıralardaki yerini sağlamlaştırdı.

Trabzonspor’da şok! Onuachu, Alanyaspor kamp kadrosundan çıkarıldı

Trabzonspor Kulübü, Nijeryalı forvet Paul Onuachu'nun sol uyluk ön üst kas grubunda yaralanma tespit edilmesi sonucu Corendon Alanyaspor maçının kamp kadrosundan çıkarıldığını duyurdu

11.04.2026 09:04:00
AA
Trabzonspor’da şok! Onuachu, Alanyaspor kamp kadrosundan çıkarıldı
Trabzonspor’da şok! Onuachu, Alanyaspor kamp kadrosundan çıkarıldı
Trabzonspor Kulübü, Nijeryalı forvet Paul Onuachu'nun sol uyluk ön üst kas grubunda yaralanma tespit edilmesi sonucu Corendon Alanyaspor maçının kamp kadrosundan çıkarıldığını duyurdu.

Trabzonspor Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Beşir, bordo-mavili kulübün internet sitesinden Onuachu'nun sağlık durumuyla ilgili açıklamada bulundu.

Beşir, "Takımımızın bugün gerçekleştirdiği antrenmanda sol uyluk ön üst kas grubunda ağrı ve sertlik hisseden oyuncumuz Paul Onuachu, yapılan ilk değerlendirme sonucunda kas yaralanması düşünülerek Corendon Alanyaspor maçının kamp kadrosundan çıkarılmıştır. Oyuncumuzun tedavisine sağlık ekibimizce başlanmıştır." ifadelerini kullandı.

Orkun Kökçü son 10 maçta 7 gol attı

Beşiktaş'ın kaptanı Orkun Kökçü, Süper Lig'de çıktığı son 10 maçta 7 gol kaydetti. Milli futbolcunun bu süreçte 5 de asisti bulunuyor

10.04.2026 22:57:00
İhlas Haber Ajansı
Orkun Kökçü son 10 maçta 7 gol attı
Orkun Kökçü son 10 maçta 7 gol attı
Beşiktaş'ın kaptanı Orkun Kökçü, Süper Lig'de çıktığı son 10 maçta 7 gol kaydetti. Milli futbolcunun bu süreçte 5 de asisti bulunuyor.

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Beşiktaş, konuk ettiği Antalyaspor'u 4-2 mağlup etti. Siyah-beyazlıların golleri 4 dakikada Orkun Kökçü, 8. dakikada Jota Silva, 33 ve 59. dakikada Oh'tan geldi. Siyah-beyazlı takımın son haftalardaki en formda futbolcusu olan Orkun, bu golle ligdeki gol sayısını da 7'ye çıkardı.

25 yaşındaki oyuncu, söz konusu golleri ise çıktığı son 10 mücadelede kaydetti.

Süper Lig'de 25 müsabakada 9 da asisti bulunan başarılı oyuncu, bu asistlerin 5'ini yine son 10 maçlık periyotta yaptı.

Eyüpspor, Konyaspor, Alanyaspor, Başakşehir, Gençlerbirliği, Kasımpaşa ve Antalyaspor karşılaşmalarında fileleri sarsan Orkun Kökçü; aynı zamanda Konyaspor, Kasımpaşa ve Antalyaspor mücadelelerinde birer kez, Göztepe maçında da 2 kez gol pası verdi.

Dolmabahçe’de gol yağmuru: Kartal 4 Köşe

Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Beşiktaş, sahasında ağırladığı Antalyaspor'u 4-2 mağlup ederek taraftarı önünde kritik bir galibiyet aldı

10.04.2026 22:09:00
Haber Merkezi
Dolmabahçe’de gol yağmuru: Kartal 4 Köşe
Dolmabahçe’de gol yağmuru: Kartal 4 Köşe
Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Beşiktaş, sahasında ağırladığı Antalyaspor'u 4-2 mağlup ederek taraftarı önünde kritik bir galibiyet aldı.

Siyah-beyazlılar, maçın başından sonuna kadar oyun üstünlüğünü koruyarak sahadan üç puanla ayrılmayı başardı.



Beşiktaş, taraftarının desteğiyle maça fırtına gibi başladı ve henüz ilk 10 dakika dolmadan iki farklı üstünlüğü yakaladı:

5' Dakika: Cengiz Ünder'in sağ kanattan çevirdiği topa hareketlenen kaptan Orkun Kökçü, şık bir vuruşla perdeyi açtı: 1-0.

9' Dakika: Golün asistini yapan Orkun, bu kez Jota Silva'yı gördü. Portekizli oyuncu ceza sahası sol çaprazından net bir vuruşla farkı ikiye çıkardı: 2-0.



21' Dakika: Antalyaspor, Erdoğan Yeşilyurt'un ortasında Van de Streek'in kafa golüyle farkı bire indirdi: 2-1.

33' Dakika: Olaitan'ın pasında sahneye çıkan Güney Koreli forvet Hyeon-gyu Oh, kale önünde yaptığı tek vuruşla ilk yarının skorunu tayin etti: 3-1.

İkinci yarıya da konuk ekip hızlı başladı



47' Dakika: Samuel Ballet, ceza sahası dışından attığı sert şutla skoru 3-2'ye getirerek Akdeniz ekibini umutlandırdı.

59' Dakika: Beşiktaş'ın baskısı sonuç verdi. Kartal Kayra Yılmaz'ın şutunda kaleciden dönen topu tamamlayan Hyeon-gyu Oh, kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü kaydetti: 4-2.

Kırmızı Kart: Antalyaspor'da Güray Vural, 63. dakikada gördüğü doğrudan kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Bu dakikadan sonra Beşiktaş oyunun kontrolünü tamamen eline aldı.

Puan Durumu ve Gelecek Hafta

Bu sonuçla birlikte Beşiktaş puanını 55'e yükselterek üst sıralardaki yerini korudu. Küme düşme hattından uzaklaşmaya çalışan Antalyaspor ise bu mağlubiyetle 28 puanda kaldı.

Beşiktaş, önümüzdeki hafta zorlu Samsunspor deplasmanına gidecek.

Antalyaspor, evinde Konyaspor'u konuk ederek çıkış arayacak.

Babasının desteğiyle 14 yaşında Türkiye şampiyonluğuna uzandı

Antalya'da gerçekleştirilen Türkiye Karate Şampiyonası'nda 14 yaşındaki Mukaddes Feyza Yükselmiş, üstün performansıyla zirveye çıkarak Türkiye şampiyonu oldu.

10.04.2026 11:54:00
İhlas Haber Ajansı
Babasının desteğiyle 14 yaşında Türkiye şampiyonluğuna uzandı
Babasının desteğiyle 14 yaşında Türkiye şampiyonluğuna uzandı
Antalya'da gerçekleştirilen Türkiye Karate Şampiyonası'nda 14 yaşındaki Mukaddes Feyza Yükselmiş, üstün performansıyla zirveye çıkarak Türkiye şampiyonu oldu. 7 yaşından beri karateyle ilgilendiğini söyleyen Yükselmiş, "En büyük hayalim Avrupa ve dünya şampiyonu olarak Türk bayrağımızı dalgalandırmak" dedi.



Antalya'nın Kemer ilçesinde bulunan Daima Biz Spor Salonu'nda, 24-29 Mart 2026 tarihleri arasında Yeşilay Metin Demir Minikler ve Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası gerçekleştirildi. Şampiyonaya 59 ilden 468 kulübe bağlı toplam 5 bin 130 sporcu katılım sağladı. Yarışmada 14 yaşındaki Mukaddes Feyza Yükselmiş, gösterdiği üstün performansla Türkiye birincisi olmayı başardı. Yükselmiş, daha önce iki kez Türkiye üçüncülüğü elde ederken, uluslararası Boğaziçi Turnuvası'nda ise ikinci olarak dikkatleri üzerine çekmişti. Elde ettiği son şampiyonlukla birlikte yükselen grafiğini sürdüren genç sporcu, gelecekte uluslararası arenada da önemli dereceler hedefliyor.

Mukaddes Feyza Yükselmiş: "Babamın bizi buraya getirmesiyle başladım"



14 yaşındaki 8. sınıf öğrencisi Mukaddes Feyza Yükselmiş, yaklaşık 7 yıldır karate sporuyla profesyonel olarak ilgilendiğini belirterek, "Babamın bizi buraya getirmesiyle başladım. Öncelikle yavaş yavaş antrenmanlara geldim. Ardından babam bana 'Gerçekten bu sporu yapmak istediğine emin misin'' diye sordu. Ben de 'Seve seve yaparım' dedim. Bu ortamı zaten en başından beri çok sevmiştim" dedi.

"Aylardır o anı bekliyordum"



Şampiyonluğu elde etmeden önce iki kez Türkiye üçüncülüğü ve uluslararası Boğaziçi Turnuvası'nda ikinci olduğunu dile getiren Yükselmiş, "Öncelikle aşama aşama gittim, final maçını baştan düşünmedim. Önce ilk tur, sonra ikinci tur, üçüncü tur ve dördüncü turu geçtim. En son final maçına çok odaklandım ve aylardır o anı bekliyordum" şeklinde konuştu.

"Bir amaç uğruna bu kadar çalışmak gerçekten zorlayıcıydı"

Tataminin yerden yüksek olduğundan kaynaklı denge kaybı yaşayabileceğinden tedirgin olduğunu ifade eden Mukaddes Feyza Yükselmiş, "Tatami yerden yüksekti biraz korkmuştum, denge kaybı yapabilirim diye düşündüm. Ama maçta soğukkanlılığımı koruyarak denge kaybı yapmadan başarılı bir şekilde tamamladım. O an heyecanım biraz daha geçti. Maçın ardından önce Kadir hocama sarıldım, ardından babama ve aileme. Yenilip sonrasında tekrar antrenmanlara dönüp hiçbir şey olmamış gibi devam etmek ve bir amaç uğruna bu kadar çalışmak gerçekten zorlayıcıydı. En büyük hayalim Avrupa ve dünya şampiyonu olarak Türk bayrağımızı dalgalandırmak" ifadelerini kullandı.

Kadir Karakaş: "Kız çocuklarımıza da örnek olmasını istiyorum"

Isparta Karate İl Temsilcisi antrenör Kadir Karakaş, Mukaddes Feyza Yükselmiş ile 2019 yılında tanıştığını aktararak, "Mukaddes Feyza benim için çok farklı bir sporcu. Yetişme sürecini birebir gözlemlediğim analizini yaptığım, benim için yeri farklı olan bir sporcum. Mukaddes Feyza'nın görünen ve birde görünmeyen tarafı vardır. Aslında görünmeyen tarafı görünenden daha fazladır. Onun içinde çok müthiş bir sabır, sessizliğinin altında çok ciddi bir savaşçı vardır. Mesela Mukaddes'e dışarıdan baktığınızda bir savaşçı gibi asla görünmez. Çok sessizdir, çok naiftir. Ama aslında içinde büyük bir savaşçı vardır. Sabırlı bir savaşçı vardır, bekler. Zamanını bekler, çalışır, antrenman yapar.

O yüzden Mukaddes benim için sabrın bir simgesidir. Onu ben sabrıyla ve sefahatiyle tanıdım. Yenildiğinde bile ertesi gün tekrar antrenmana gelip hiçbir şey olmamış gibi tekrar antrenman yaptığımız bir sporcumdur. Şu an gelmiş olduğu noktadan çok memnunum. Aynı zamanda LGS'ye hazırlanıyor. LGS sürecinde satrançla da çalışmalarını devam ettirerek, birçok sosyal aktivitesini aksatmadı. Bunun yanında antrenmanlarını da aksatmadı. Bu konuda ailemizin çok büyük desteği var. Müsabakalarda yendik, yenildik. Hiç kötü bir şey demediler. Sadece çocuklarının sürecine odaklandılar. Rabbim Avrupa, dünya şampiyonluğu nasip etsin diliyorum. Kız çocuklarımıza da örnek olmasını istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Trabzonspor, Alanyaspor'a konuk olacak

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Trabzonspor deplasmanda Corendon Alanyaspor ile karşılaşacak. Ligde iki takım arasında oynanan 19 maçta Alanyaspor'un üstünlüğü bulunuyor

10.04.2026 11:41:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor, Alanyaspor'a konuk olacak
Trabzonspor, Alanyaspor'a konuk olacak
Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Trabzonspor deplasmanda Corendon Alanyaspor ile karşılaşacak. Ligde iki takım arasında oynanan 19 maçta Alanyaspor'un üstünlüğü bulunuyor.

Süper Lig'de zirve iddiasını sürdürmek isteyen Trabzonspor, konuk olacağı Alanyaspor maçını kazanarak yarıştaki iddiasını sürdürmeyi hedefliyor. Bordo-mavililerde, Muçi'nin tedavisi sürerken, takımla birlikte çalışmalarını sürdüren Batagov'un 11'de olup, olmayacağına Teknik Direktör Fatih Tekke karar verecek.

20. randevu

Alanyaspor ile Trabzonspor, yarın saat 17.00'de karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 19 maçta turuncu-yeşillilerin 8 galibiyeti bulunurken, bordo-mavililer de 6 galibiyet aldı. 5 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. Alanyaspor'un 33 golüne Karadeniz ekibi 28 golle karşılık verdi.

Alanya'da Alanyaspor üstün

İki takım arasında Alanya'da oynanan 9 müsabakada ev sahibi ekip 5 galibiyet elde ederken, Trabzonspor ise 2 defa kazandı. 2 maç ise berabere sona erdi. Alanyaspor'un 18 golüne, Karadeniz ekibi 11 golle yanıt verdi.

İki takım arasından sezonun ilk yarısında Trabzon'da oynanan maç ise 1-1 beraberlikle tamamlandı.

Trabzonspor, Alanya'da 3 maçtır şansızlık yaşıyor

Karadeniz ekibi, Alanyaspor ile deplasmanda oynadığı son 3 maçta galip gelemedi. Bordo-mavililer, Alanyaspor karşısında son 3 karşılaşmada 2-1, 3-1 ve 5-0'lık sonuçlar aldı.

Göztepe kaçırdı, Galatasaray kaçırmadı

Trendyol Süper Lig'in 27. hafta ertelenen maçta Galatasaray, deplasmanda Göztepe'yi 3-1 yendi

08.04.2026 22:33:00 / Güncelleme: 08.04.2026 22:37:25
Haber Merkezi
Göztepe kaçırdı, Galatasaray kaçırmadı
Göztepe kaçırdı, Galatasaray kaçırmadı
Trendyol Süper Lig'in 27. hafta ertelenen maçta Galatasaray, deplasmanda Göztepe'yi 3-1 yendi.



12. Dakika (Kritik Kaçan Fırsat): Maç henüz 1-0 Galatasaray üstünlüğüyle devam ederken, Göztepe'den Juan, kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu az farkla auta gönderdi. Bu pozisyon, maçın erken safhalarında beraberlik şansıydı.

41. Dakika (Direkten Dönün Top): İlk yarının sonlarına doğru Göztepe'nin kullandığı kornerde Heliton'un kafa vuruşu üst direkten geri geldi. Dönen topu savunma uzaklaştırmayı başardı.

62. Dakika (Beraberlik Arayışı): Skor 2-1 iken Göztepe baskısını artırdı. Isaac Solet'in ceza sahası dışından sert şutunu Muslera son anda kornere çeldi. Bu pozisyon gol olsaydı maçın seyri tamamen değişebilirdi.

88. Dakika (Farkı Azaltma Çabası): Maçın son bölümlerinde oyuna sonradan giren Kubilay Kanatsızkuş, altı pas içerisinde buluştuğu topu kaleye isabet ettiremedi.

Göztepe bu maçta toplam 14 şut çekmesine rağmen sadece 1 gol bulabildi ve yakaladığı 3 net gol pozisyonunu değerlendiremedi.

Galatasaray affetmedi



24. Dakika (İlkay'ın İkinci Gol Şansı): İlkay Gündoğan ceza sahası dışından çok sert vurdu, Göztepe kalecisi Lis topu güçlükle kornere çeldi.

38. Dakika (Barış Alper'in Direği): İlk golün sahibi Barış Alper Yılmaz, sağ çaprazdan kaleyi yokladı ancak top yan direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

55. Dakika (Net Fırsat): Skor 2-1 iken gelişen kontra atakta Yunus Akgün, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu üstten auta gönderdi.



82. Dakika (Farkı Açma Çabası): Maçın sonlarına doğru Mario Lemina'nın pasıyla buluşan Michy Batshuayi'nin vuruşunu savunma çizgi üzerinden çıkardı.

Galatasaray bu maçta toplam 18 şut çekerken, bunların 9'unda isabet buldu ve maçı 3 golle tamamlamayı başardı.

Serdal Adalı, Sergen Yalçın, Cerny ve Agbadou, PFDK'ya sevk edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'den 10 kulübün yanı sıra Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı, Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın ile futbolculardan Vaclav Cerny ve Emmanuel Agbadou'yu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti.

08.04.2026 14:57:00
İhlas Haber Ajansı
Serdal Adalı, Sergen Yalçın, Cerny ve Agbadou, PFDK'ya sevk edildi
Serdal Adalı, Sergen Yalçın, Cerny ve Agbadou, PFDK'ya sevk edildi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'den 10 kulübün yanı sıra Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı, Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın ile futbolculardan Vaclav Cerny ve Emmanuel Agbadou'yu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesinden (TFF) açıklanan Hukuk Müşavirliği'nce 07.04.2026 tarihinde PFDK yapılan sevkler şöyle:

Göztepe Kulübü'nün 04.04.2026 tarihinde oynanan Gençlerbirliği-Göztepe müsabakasındaki 'saha olayları' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Kasımpaşa Kulübü'nün 04.04.2026 tarihinde oynanan Kasımpaşa-Kayserispor müsabakasındaki 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

Kasımpaşa Kulübü futbolcusu Ribeiro Dias Carlos Miguel'in aynı müsabakadaki 'kural dışı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 43. maddesi uyarınca 05.04.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Kayserispor Kulübü'nün 04.04.2026 tarihinde oynanan Kasımpaşa-Kayserispor müsabakasındaki 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Trabzonspor Kulübü'nün 04.04.2026 tarihinde oynanan Trabzonspor-Galatasaray müsabakasındaki 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca, 'saha olayları' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca ve 'talimatlara aykırı hareketleri' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi, 2025-2026 Sezonu Süper Lig Müsabakaları Statüsü'nün 5/7 maddesi uyarınca ve Süper Lig ve TFF 1. Lig Yayın Talimatı'nın 7. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

Trabzonspor Kulübü futbolcusu Boran Başkan'ın aynı müsabakadaki 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı'nın 7/1 maddesi uyarınca ve 'sportmenliğe aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 07.04.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Galatasaray Kulübü'nün 04.04.2026 tarihinde oynanan Trabzonspor-Galatasaray müsabakasındaki 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Konyaspor Kulübü'nün 05.04.2026 tarihinde oynanan Samsunspor-Konyaspor müsabakasındaki 'saha olayları' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Eyüpspor Kulübü'nün 05.04.2026 tarihinde oynanan Antalyaspor-Eyüpspor müsabakasındaki '5 futbolcusunun sarı kart ve 1 futbolcusunun kırmızı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 40. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Fenerbahçe Kulübü'nün 05.04.2026 tarihinde oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş müsabakasındaki 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca ve 'saha olayları' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Beşiktaş Kulübü'nün 05.04.2026 tarihinde oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş müsabakasındaki 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca, 'saha olayları' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca ve müsabaka sonrası kulüp resmi sosyal medya hesabından (X) 05.04.2026 tarihinde yayınlanan paylaşımda yer alan 'futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı'nın müsabaka sonrası kulüp resmi sosyal medya hesabından (X) 05.04.2026 tarihinde yayınlanan paylaşımdaki açıklamalar ile müsabaka sonrası basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamalarında yer alan 'futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine,

Beşiktaş Kulübü teknik sorumlusu Ali Rıza Sergen Yalçın'ın müsabaka sonrası flaş röportajda yapmış olduğu açıklamalarında yer alan 'futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine,

Beşiktaş Kulübü futbolcusu Vaclav Cerny'in müsabaka sonrası resmi sosyal medya hesabından (instagram) 06.04.2026 tarihinde yayınladığı paylaşımında yer alan 'futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine,

Beşiktaş Kulübü futbolcusu Badobre Emmanuel Elysee Djedje Agbadou'nun müsabaka sonrası flaş röportajda yapmış olduğu açıklamalarında yer alan 'hakareti' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca 07.04.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Kocaelispor Kulübü'nün 06.04.2026 tarihinde oynanan Kocaelispor-RAMS Başakşehir müsabakasındaki 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."

Bayern Münih ve Arsenal avantajı kaptı

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçlarında Bayern Münih, deplasmanda Real Madrid'i mağlup ederken, Arsenal da Sporting'i yendi

08.04.2026 10:34:00
İhlas Haber Ajansı
Bayern Münih ve Arsenal avantajı kaptı
Bayern Münih ve Arsenal avantajı kaptı
UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçlarında Bayern Münih, deplasmanda Real Madrid'i mağlup ederken, Arsenal da Sporting'i yendi.



UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final heyecanı yaşanıyor. Real Madrid, bu turun ilk maçında Bayern Münih'i konuk etti. Alman ekibi ilk yarıyı Luis Diaz'ın golüyle 1-0 önde kapatırken, ikinci yarıya da golle başladı.



Harry Kane, 46'da takımının ikinci golüne imza attı. Real Madrid, golü 74. dakikada Mbappe ile bulurken karşılaşma da Bayern'in 2-1'ik üstünlüğü ile sonuçlandı. Müsabakaya 11'de başlayan milli futbolcu Arda Güler, 71 dakika sahada kaldı.

Gecenin diğer maçında Sporting CP ile Arsenal karşı karşıya geldi. İngiliz ekibi 90+1. dakikada Kai Havertz'in ayağından bulduğu golle galibiyeti aldı.

Bu iki karşılaşmanın rövanşı 15 Nisan Çarşamba günü oynanacak.

Bursaspor maçı Eskişehir'de oynanacak

TFF'nin açıklamasıyla Bursaspor ile Ankara Demirspor arasındaki kritik karşılaşmanın Eskişehir'de oynanacağı resmileşti

07.04.2026 19:10:00
İhlas Haber Ajansı
Bursaspor maçı Eskişehir'de oynanacak
Bursaspor maçı Eskişehir'de oynanacak
TFF'nin açıklamasıyla Bursaspor ile Ankara Demirspor arasındaki kritik karşılaşmanın Eskişehir'de oynanacağı resmileşti.
Bursaspor'un Ankara Demirspor ile oynayacağı kritik karşılaşmanın yeri resmen belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan güncellemeyle mücadelenin Eskişehir'de oynanacağı açıklandı.
TFF'nin resmi internet sitesinde yer alan maç bilgilerine göre karşılaşmanın stadyumu, Eskişehir Prof. Dr. Fethi Heper Stadyumu olarak güncellendi. Böylece uzun süredir gündemde olan stat değişikliği resmiyet kazandı.

Yönetimin girişimleri sonuç verdi
Bursaspor Yönetim Kurulu'nun yaptığı girişimler sonucunda alınan bu karar doğrultusunda, mücadele Pazar günü 32 bin 500 kişi kapasiteli statta oynanacak. Bursaspor için büyük önem taşıyan bu mücadelede, taraftarların da yoğun katılım göstermesi bekleniyor.İHA
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.