logo
21 ŞUBAT 2026


Kartal 3 puan için uçtu

10.02.2006 00:00:00
Beşiktaş, deplasmanda oynayacağı Diyarbakırspor maçı için öğlen saatlerinde uçakla Diyarbakır'a gitti. Mehmet Sedef'in, Diyarbakırspor karşısında forma giyemeyeceği, Sergen'in durumunun ise maç saatinde belli olacağı bildirildi

Atatürk Havalimanı'nda hareket öncesi soruları cevaplayan tecrübeli futbolcu İbrahim Üzülmez, Diyarbakır'a 3 puan için gittiklerini belirterek, "Öncelikle ligde bulunduğumuz sıra bize yakışmıyor. Çok fazla puan kaybettik. İki maçtır iyi sonuçlar alıyoruz. Diyarbakırspor maçı zor geçecek. Diyarbakırspor'u yenerek galibiyet serisini sürdürmek istiyoruz" dedi. İbrahim Üzülmez, yeni transferlerin de Beşiktaş'a faydalı olacağına inandığını kaydetti. Galibiyetle döneceğizSiyah-beyazlı futbolcu Gökhan Zan ise Diyarbakırspor'u yenerek galibiyet serisini sürdürmek istediklerini belirterek, "Diyarbakırspor, Ankaraspor gibi bir takıma deplasmanda 3 gol atmış. Ciddiye alınması gereken bir rakip. Biz de son iki maçımızı kazandık, Diyarbakırspor'u yenerek galibiyet serisini sürdürmek istiyoruz. İyi ve kaliteli bir takımız. Diyarbakır'dan 3 puanla döneceğiz" dedi. Genç Gökhan heyecanlıYeni transferlerden genç golcü Gökhan Güleç ise Beşiktaş'ın büyük bir camia olduğunun bilincinde olduğunu belirterek, "Umarım oynayacağım futbol ve atacağım gollerle Beşiktaş'a faydalı olurum. Öncelikli hedefim Beşiktaş'ta kalıcı olmak, ardından da Avrupa'ya transfer olmak" ifadelerini kullandı. BEŞİKTAŞ DİYARBAKIR'DA GALİBİYETE HASRETBeşiktaş ile Diyarbakırspor, bugün yapacakları maçla birlikte lig tarihinde 20. kez karşı karşıya gelecek. Siyah-beyazlılar Diyarbakır deplasmanında galip gelmekte oldukça zorlanıyor. Lig tarihinde Diyarbakırspor ile deplasmanda toplam 9 kez karşı karşıya gelen Beşiktaş, bu maçlardan yalnızca 1'ini kazanırken, 4 kez yenildi, 4 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı. Diyarbakır'da ilk ve son kez, kırmızı-yeşilli takımın ligden düştüğü 1986-87 sezonunda Ali Gültiken'in golüyle 1-0 galip gelen Beşiktaş, diğer 8 maçta ise galibiyet alamadı. 25 Nisan 1987 tarihinde yapılan bu maçın ardından, siyah-beyazlılar tam 19 yıldır Diyarbakır'da galibiyete hasret. Beşiktaş, son 3 sezonda Güneydoğu temsilcisine karşı Diyarbakır'da toplam 8 puan yitirdi.

OKAN KOÇ BEŞİKTAŞ'TA KALDIFutbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Okan Koç'un, Galatasaray ile yaptığı sözleşmeyi kabul etmedi ve Beşiktaş'la sözleşmesinin geçerli olduğuna karar verdi. Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun dünkü toplantısının ardından yapılan açıklamada, ''Futbolcu Okan Koç'un, Beşiktaş A.Ş. ile olan sözleşmesinin sürmesi karara bağlandı'' denildi. Okan Koç'un, Beşiktaş Kulübü ile arasındaki anlaşma dosyasının tüm ayrıntılarıyla ele alındığının ifade edildiği açıklamada, futbolcunun feshe konu olan alacaklarının, kulüp tarafından fesih bildirimi tarihinden önce ödendiğinin saptandığı kaydedildi. Okan Koç'un tüm taleplerinin, fesih geçersiz olduğu gerekçesiyle reddedildiği ve iki taraf arasındaki sözleşmenin devamına karar verildiği vurgulandı.

Milan Skriniar iki ay yok

Fenerbahçe'nin Slovakyalı savunma oyuncusu Milan Skriniar'ın sağ kasığında kısmi yırtık tespit edildiği açıklandı

20.02.2026 14:09:00
İhlas Haber Ajansı
Milan Skriniar iki ay yok
Milan Skriniar iki ay yok
Fenerbahçe'nin Slovakyalı savunma oyuncusu Milan Skriniar'ın sağ kasığında kısmi yırtık tespit edildiği açıklandı.

İngiliz ekibi Nottingham Forest ile oynanan UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu ilk maçında sakatlanarak oyundan çıkan Milan Skriniar'ın sağlık durumuyla ilgili Fenerbahçe'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Futbol A Takımımızın kaptanı Milan Skriniar'ın dün akşam oynanan Nottingham Forest maçında yaşadığı sakatlık sonrası MR görüntülenmesi gerçekleştirilmiştir. Yapılan değerlendirme neticesinde sağ kasığında kısmi yırtık tespit edilen oyuncumuzun tedavisine başlanmıştır" denildi.

Fenerbahçe'nin resmi açıklamasına göre Slovak stoperin tedavisine başlanmış durumda ve 4 ila 6 hafta sahalardan uzak kalması bekleniyor .

Bu süre zarfında hem Avrupa Ligi'nde hem de Süper Lig'de kritik maçları kaçırması muhtemel görünüyor. Özellikle Beşiktaş derbisi ve Avrupa Ligi son 16 turu rövanşında forma giymesi zor görünüyor 

Samsunspor, deplasmanda tur avantajını kaptı

Samsunspor, UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turu ilk maçında Kuzey Makedonya'nın Shkendija takımını 1-0 yendi

20.02.2026 10:56:00
AA
Samsunspor, deplasmanda tur avantajını kaptı
Samsunspor, deplasmanda tur avantajını kaptı
Samsunspor, UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turu ilk maçında Kuzey Makedonya'nın Shkendija takımını 1-0 yendi.

UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turu ilk maçında Shkendija ile Samsunspor karşı karşıya geldi.

İlk yarı

5. dakikada Assoumou, çalımlarla ceza sahasına girer girmez Fetai'nin müdahalesi ile yerde kaldığı pozisyonda hakem Rohit Saggi penaltı noktasını gösterdi.

7. dakikada penaltıyı kullanan Ndiaye, kötü bir vuruşla topu üstten auta gönderdi.

17. dakikada Zejnullai'nin pasına hareketlenen Tamba, ceza sahasının içine girer girmez sert vurdu, kaleci Okan Kocuk topu iki hamlede bloke etti.

19. dakikada ceza sahasının içinde topla buluşan Assoumou'nun yerden şutunda, kaleye yönelen meşin yuvarlağı son anda kaleci Gaye uzaklaştırdı.

39. dakikada Makoumbou'nun pasında ceza sahası penaltı noktası üzerinde topla buluşan Holse, müsait pozisyonda meşin yuvarlağı üstten auta yolladı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

İkinci yarı

51. dakikada Ibraimi, 3 kişiyi geçerek ceza sahasına girer girmez yerden vurdu, top az farkla yandan auta çıktı.

54. dakikada Ntcham'ın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Assoumou'nun sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Gaye'nin ayaklarına çarparak oyun alanına geri döndü.

77. dakikada Samsunspor 1-0 öne geçti. Sağ çaprazdan Holse'nin ön direğe ortasında Mouandilmadji'nin ayak içi vuruşunda top, kaleci Gaye'nin yanından ağlara gitti: 1-0

88. dakikada Ntcham'ın ara pasında ceza sahasında topla buluşan Mouandilmadji, penaltı noktasından meşin yuvarlağı yandan auta gönderdi.

Karşılaşmayı Samsunspor 1-0 kazandı.

Konyaspor ile Galatasaray 50. randevuda... İşte 49 maçın karnesi

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında yarın deplasmanda oynayacağı Konyaspor ile ligde 50. kez karşı karşıya gelecek

20.02.2026 10:37:00
İhlas Haber Ajansı
Konyaspor ile Galatasaray 50. randevuda... İşte 49 maçın karnesi
Konyaspor ile Galatasaray 50. randevuda... İşte 49 maçın karnesi
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında yarın deplasmanda oynayacağı Konyaspor ile ligde 50. kez karşı karşıya gelecek.

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Galatasaray yarın saat 20.00'de Konyaspor'a konuk olacak. Ligde sarı-kırmızılılar 17 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyetle aldığı 55 puanla liderlik koltuğunda bulunuyor. Yeşil-beyazlılar ise 4 galibiyet, 8 beraberlik ve 10 mağlubiyet sonucunda topladığı 20 puanla 14. sırada yer alıyor.
Galatasaray, Konya deplasmanından 3 puanla ayrılıp, zirve yarışında hata yapmak istemiyor.

50. randevu

Konyaspor ile Galatasaray, Süper Lig'de bugüne kadar 49 kez karşılaştı. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 36 kez sahadan galip ayrılırken, yeşil-beyazlılar ise 5 defa rakibini mağlup etti. 8 karşılaşmada da eşitlik bozulmadı. Galatasaray'ın 95 golüne, Konyaspor 33 golle karşılık verdi.
Ligin ilk yarısında İstanbul'daki maçı sarı-kırmızılılar 3-1'lik skorla kazandı.

Rekabetten notlar



İki takım arasındaki rekabette en farklı skorlu galibiyeti Galatasaray elde etti. Sarı-kırmızılılar, 16 Eylül 2007 tarihinde İstanbul'da oynanan mücadeleyi 6-0 kazandı. 5 Ocak 2021 tarihinde Konyaspor'un evinde 4-3 galibiyetiyle sona eren maç ise rekabetteki en gollü karşılaşma olarak kayıtlara geçti.

Ligde 10 maçlık yenilmezlik serisi

Galatasaray, bu sezon Süper Lig'in 12. haftasında konuk olduğu Kocaelispor'a 1-0'lık skorla kaybettikten sonraki mücadelelerde yenilmedi. Ligde daha sonra çıktığı 10 karşılaşmada 8 galibiyet elde eden sarı-kırmızılılar, 2 kez de berabere kaldı. Cimbom, ligde son olarak evinde Eyüpspor'u 5-1'lik skorla mağlup etti.

Deplasman karnesi

Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon deplasmanda 10 maça çıktı. Sarı-kırmızılılar oynadığı bu mücadelelerde 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 25 puan topladı ve bu alanda ikinci sırada yer alıyor. Aslan dış sahada son olarak oynadığı Çaykur Rizespor'u 3-0 yendi.

Şubat ayındaki şu ana kadar oynadığı 5 maçı da kazandı

Şubat ayında 3 kulvarda mücadele eden Galatasaray, yoğun fikstürden geçiyor. Sarı-kırmızılar, bu dönemde şu ana kadar Süper Lig'de 3, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda da 1'er olmak üzere toplam 5 maça çıktı ve hepsinden galip ayrıldı. Cimbom, şubat ayı sonuna kadar ligde Konyaspor ve Alanyspor ile, Şampiyonlar Ligi rövanşında da Juventus ile oynayacak.

Ligin en golcü takımı

Galatasaray, Süper Lig'de hücum istatistiklerinde de zirvede yer alıyor. Sarı-kırmızılılar ligde oynadığı 22 müsabakada rakip fileleri 55 kez havalandırdı ve ligin en golcü takımı olarak bulunuyor. Cimbom, yediği 15 golle de Göztepe'nin ardından en az gol yiyen ikinci takım konumunda. Aslan ayrıca +40 ile de en iyi averaja sahip takım.

Ligde en çok Mauro Icardi attı

Süper Lig'de Galatasaray'ın attığı gollerde Arjantinli futbolcu Mauro Icardi ön plana çıktı. Icardi, rakip fileleri 13 kez havalandırdı ve bu alanda takımının en golcü futbolcusu olarak yer alıyor. Sarı-kırmızılılarda Victor Osimhen 9, Leroy Sane ve Barış Alper Yılmaz 6'şar, Gabriel Sara ve Yunus Akgün 5'er, Eren Elmalı 3, İlkay Gündoğan 2, Lucas Torreira, Davinson Sanchez ve Roland Sallai de 1'er gol kaydetti. Ayrıca Fatih Karagümrük maçında Fatih Kurucuk, Kayserispor karşılaşmasında Aaron Opoku ve Eyüpspor mücadelesinde de Jerome Onguene kendi kalesine attı.

Abdülkerim Bardakcı sarı kart sınırında

Galatasaray'da, Konyaspor maçı öncesinde Abdülkerim Bardakcı sarı kart sınırında bulunuyor. Bardakcı, sarı kart görmesi durumunda gelecek hafta İstanbul'da oynanacak Corendon Alanyaspor müsabakasında cezalı duruma düşecek.

Okan Buruk ile İlhan Palut, 9. kez rakip

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, bugüne kadar 8 kez karşılaştı. Geride kalan mücadelelerde Buruk; Galatasaray ve Başakşehir'i, Palut ise Göztepe, Konyaspor ve Rizespor'u çalıştırıyordu. Oynanan 8 maçta Okan Buruk'un ekipleri 7 galibiyet alırken, 1 müsabaka da berabere sona erdi.

Berkan Kutlu, Galatasaray'a karşı

Konyaspor'un bu transfer döneminde kadrosuna kattığı Berkan Kutlu, eski takımı Galatasaray'a karşı ilk kez oynayacak. Kutlu, 2021 yılında Alanyaspor'dan, sarı-kırmızılılara transfer olurken, burada geçirdiği süreçte şampiyonluklar kazandı.

Fenerbahçe, İngiliz takımlarına 13. kez kaybetti

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Nottingham Forest'e 3-0 mağlup oldu ve İngiliz ekiplerine 13. kez kaybetti

20.02.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, İngiliz takımlarına 13. kez kaybetti
Fenerbahçe, İngiliz takımlarına 13. kez kaybetti
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Nottingham Forest'e 3-0 mağlup oldu ve İngiliz ekiplerine 13. kez kaybetti.

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Fenerbahçe, evinde karşılaştığı İngiliz ekibi Nottingham Forest'e 3-0 yenildi. Konuk ekip 21. dakikada Murillo'nun golüyle 1-0 öne geçerken, 43'te Igor Jesus, 50'de de Morgan Gibbs-White fileleri havalandırdı.



Kalan dakikalarda başka gol olmazken, kırmızı-beyazlılar sahadan galibiyetle ayrıldı.

Sarı-lacivertliler bugün oynadığı müsabakayla birlikte İngiltere temsilcilerine karşı 22. kez rakip oldu. Bu süreçte 5 galibiyet elde eden Fenerbahçe, 4 kez de beraberlik aldı.

Kanarya, bugünkü yenilgiyle birlikte İngiliz ekiplerine karşı 13. mağlubiyetini aldı.

Trabzonspor'un Gaziantep FK karşısında mağlubiyeti yok

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında 22 Şubat Pazar günü deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaşacak Trabzonspor, rakibi karşısında bugüne dek hiç yenilmeyerek iyi bir grafik gösterdi

19.02.2026 11:42:00
AA
Trabzonspor'un Gaziantep FK karşısında mağlubiyeti yok
Trabzonspor'un Gaziantep FK karşısında mağlubiyeti yok
Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında 22 Şubat Pazar günü deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaşacak Trabzonspor, rakibi karşısında bugüne dek hiç yenilmeyerek iyi bir grafik gösterdi.

Ligde 7. sezonunu geçiren Gaziantep temsilcisi ile 14. karşılaşmasına çıkacak olan bordo-mavililer, rakibi karşısında kazanarak yenilmezlik serisini sürdürmeyi hedefliyor.

Bugüne dek iki takım arasında oynanan 13 maçın 8'ini Trabzonspor kazandı, 5 karşılaşma ise beraberlikle tamamlandı.

Trabzonspor, söz konusu karşılaşmalarda 27 gol atarken kalesinde 11 gol gördü.

Trabzonspor, sahasında tek puanı bu sezon verdi

Trabzonspor, Gaziantep FK karşısında sahasında 7 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik elde etti.

Bordo-mavililer, 2019-2020 sezonunda 4-1, 2020-2021'de 1-0, 2021-2022'de 3-0, 2022-2023'te 3-2, 2023-2024'te 4-2, geçen sezon da 3-2'lik galibiyetlerle sahasından ayrılırken bu sezon ligin ilk yarısındaki karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Karadeniz ekibi, bu maçlarda 19 gol atarken 8 gol yedi.

Trabzonspor'un deplasman maçları

Trabzonspor, Gaziantep temsilcisiyle deplasmanda oynadığı 6 maçta 2 galibiyet, 4 beraberlik aldı.

Dış sahada 3 gol yiyen bordo-mavililer, 8 gol atmayı başardı.

Juventuslu Kelly de ırkçılığa maruz kaldı

İtalyan ekibi Juventus'ta forma giyen 27 yaşındaki Lloyd Kelly, sosyal medyada ırkçılığa maruz kaldı

19.02.2026 11:00:00
AA
Juventuslu Kelly de ırkçılığa maruz kaldı
Juventuslu Kelly de ırkçılığa maruz kaldı
İtalyan ekibi Juventus'ta forma giyen 27 yaşındaki Lloyd Kelly, sosyal medyada ırkçılığa maruz kaldı.

İngiliz savunma oyuncusu, ABD merkezli sosyal medya platformu Instagram'daki hesabında bulunan bir fotoğrafının altına, kullanıcılardan birinin "Hayvanat bahçesine geri dön" yönündeki ifadenin ekran görüntüsünü paylaştı.

Kelly, "Hayatta ve sporda eleştiriler olur ve ben bunu her zaman kabul ettim. Herkes bir fikre sahip olma hakkına sahiptir ancak ırkçılığı asla kabul etmeyeceğim. Kelimelerin ve eylemlerin bir anlamı, aynı zamanda da sonuçları vardır." yorumuyla bu ifadelere tepki gösterdi.

Irkçılık, Şampiyonlar Ligi maçına damga vurdu

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turunda dün oynanan Benfica-Real Madrid maçı, Brezilyalı futbolcu Vinicius Junior'ın kendisine ırkçılık yapıldığı iddiası nedeniyle 10 dakika durmuştu.

Luz Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 50. dakikasında Vinicius Junior, Real Madrid'i 1-0 öne geçiren golü kaydederken, Brezilyalı yıldız kendisine ırkçılık yapıldığı iddiasıyla saha kenarına gelmiş, maçın Fransız hakemi François Letexier'e Benfica forması giyen Gianluca Prestianni'nin ırkçı hareketlerde bulunduğunu iddia etmişti.

Galatasaray'ın galibiyeti dünya basınında: ‘İstanbul’da felaket’

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turunda İtalya temsilcisi Juventus'u 5-2'lik tarihi bir skorla mağlup etmesi dünya spor basınının gündemine oturdu

18.02.2026 11:58:00
AA
Galatasaray'ın galibiyeti dünya basınında: ‘İstanbul’da felaket’
Galatasaray'ın galibiyeti dünya basınında: ‘İstanbul’da felaket’
Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turunda İtalya temsilcisi Juventus'u 5-2'lik tarihi bir skorla mağlup etmesi dünya spor basınının gündemine oturdu.

İtalyan Corriere dello Sport Gazetesi, "Lang, Juventus'a karşı iki gol attı, Galatasaray beş gol kaydetti" başlığını atarken "Spalletti'nin takımı Türkiye'de felaket bir yenilgi aldı. Cabal'ın kırmızı kartı ve ikinci yarıdaki birkaç bireysel hata, yenilginin en büyük etkeni oldu." değerlendirmesinde bulundu.

İtalyanların bir başka önemli yayın organı La Gazzetta dello Sport ise, "Juve için tarihi bir hata: Galatasaray onları 5-2'lik skorla ezdi, şimdi son 16 turuna çıkmak için büyük bir başarıya ihtiyaçları var." başlığını atarken, "Juventus yine kazanamadı ve İstanbul cehenneminden yıkılmış bir halde çıktı. Sonuç olarak, Ali Sami Yen stadındaki kaos ve yıkıcı sonuç." sözleriyle maçı okuyucularına aktardı.

Bir diğer İtalyan gazetesi Tuttosport da, "İstanbul'da felaket" başlığını atarken "Şampiyonlar Ligi'nde Juventus için acı bir geceydi." diyerek "Mükemmel bir ilk yarıdan sonra, Juventus düşüş yaşadı ve ciddi hatalar ile Cabal'ın kırmızı kart görmesi sonucu, rövanş maçı öncesinde kötü bir yenilgi aldı." ifadelerini kullandı.

İngiliz yayın organı BBC'nin internet sitesi, "Galatasaray, Şampiyonlar Ligi eleme turu play-off eşleşmesinin ilk ayağında Juventus'u nefes kesen bir mücadele sonunda geriden gelerek mağlup etmesinin ardından, Torino'ya üç gollük avantajla gidecek." ifadeleriyle tarihi maçı okurlarına aktardı.

İngiliz haber ajansı Reuters, "Galatasaray, Şampiyonlar Ligi play-off maçında 10 kişi kalan Juventus'u nefes kesen bir mücadeleyle 5-2 mağlup etti" başlığını attı. Galatasaray'ın maçta üstün bir performans sergilediği belirten haber ajansı, "Noa Lang ve Gabriel Sara, göz kamaştırıcı bir oyunla maçın yıldızları oldu." değerlendirmesinde bulundu.

ABD merkezli haber ajansı AP, "Galatasaray, Şampiyonlar Ligi play-off ilk maçında Juventus'u farklı bir skorla mağlup etti" başlığını atarak "Galatasaray, İstanbul'da Juventus'u 5-2'lik nefes kesen bir geri dönüş zaferiyle Şampiyonlar Ligi'nden elenmenin eşiğine getirdi." ifadelerini kullandı.

Alman Bild Gazetesi, "5-2! Galatasaray, Juve'yi darmadağın etti" başlığıyla maçın ikinci yarısında Juventus'un dağıldığını belirterek ikinci yarının tamamen Türkiye Süper Ligi liderinin kontrolünde olduğunu kaydetti. Bild, "Galatasaray, Şampiyonlar Ligi play-off'unun ilk ayağında Juventus'u domine etti." değerlendirmesinde bulundu.

İspanyol Marca Gazetesi, "Galatasaray'ın beş golle aldığı farklı galibiyet, Juventus'u elenme tehlikesinin eşiğine getirdi." başlığını atarak, "Galatasaray, ikinci yarıdaki muhteşem performansının ardından (5-2) son 16 turuna bir adım daha yaklaştı." ifadesini kullandı.

Fransız L'Equipe Gazetesi, "Galatasaray ikinci yarıda Juventus'u alt etti. Cabal'ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Juventus, adeta çöktü." sözleriyle tarihi maçı okurlarına duyurdu.

Irkçı sloganlar Benfica-Real Madrid maçını 10 dakika durdurdu

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turunda oynanan Benfica-Real Madrid maçı, Brezilyalı futbolcu Vinicius Junior'ın kendisine ırkçılık yapıldığı iddiası nedeniyle 10 dakika durdu

18.02.2026 11:55:00
AA
Irkçı sloganlar Benfica-Real Madrid maçını 10 dakika durdurdu
Irkçı sloganlar Benfica-Real Madrid maçını 10 dakika durdurdu
UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turunda oynanan Benfica-Real Madrid maçı, Brezilyalı futbolcu Vinicius Junior'ın kendisine ırkçılık yapıldığı iddiası nedeniyle 10 dakika durdu.

Luz Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 50. dakikasında Vinicius Junior, Real Madrid'i 1-0 öne geçiren golü kaydederken, Brezilyalı yıldız kendisine ırkçılık yapıldığı iddiasıyla saha kenarına geldi.

Vinicius Junior, maçın Fransız hakemi François Letexier'e Benfica forması giyen Gianluca Prestianni'nin ırkçı hareketlerde bulunduğunu iddia etti.

Benfica Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun da araya girerek Brezilyalı futbolcuyu sakinleştirmesinin ardından karşılaşma yeniden başladı.

İşte Avrupa Ligi ve Konferans Ligi son 16 play-off turu ilk maçları

UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi son 16 play-off turu yarın oynanacak maçlarla başlayacak.

18.02.2026 11:52:00
AA
İşte Avrupa Ligi ve Konferans Ligi son 16 play-off turu ilk maçları
İşte Avrupa Ligi ve Konferans Ligi son 16 play-off turu ilk maçları
UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi son 16 play-off turu yarın oynanacak maçlarla başlayacak.

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki iki numaralı turnuvasının son 16 play-off turunda mücadele eden tek Türk temsilcisi Fenerbahçe, İngiltere temsilcisi Nottingham Forest ile ilk maçı Chobani Stadı'nda yarın saat 20.45'te oynayacak. Deplasmandaki rövanş maçı ise 26 Şubat Perşembe günü TSİ 23.00'te yapılacak.

Bu turu geçen takım, bir sonraki ayakta Danimarka'nın Midtjylland ya da İspanya'nın Real Betis ekibiyle eşleşecek.

UEFA Avrupa Ligi'nde yarınki son 16 play-off turu ilk maçlarının programı (TSİ) şu şekilde:



20.45 Fenerbahçe-Nottingham Forest (İngiltere)

20.45 Dinamo Zagreb (Hırvatistan)-Genk (Belçika)

20.45 PAOK (Yunanistan)- Celta Vigo (İspanya)

20.45 Brann (Norveç)-Bologna (İtalya)

23.00 Celtic (İskoçya)-Stuttgart (Almanya)

23.00 Lille (Fransa)- Kızılyıldız (Sırbistan)

23.00 Panathinaikos (Yunanistan)-Viktoria Plzen (Çekya)

23.00 Ludogorets (Bulgaristan)-Ferencvaros (Macaristan)

Konferans Ligi

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvası olan mücadele eden tek Türk temsilcisi Samsunspor, son 16 play-off turu ilk maçında Kuzey Makedonya'nın Shkendija takımıyla deplasmanda TSİ 23.00'te karşılaşacak.

Samsunspor, rövanş karşılaşmasını ise 26 Şubat Perşembe günü sahasında oynayacak.

Ligde son 16 play-off turu ilk maçlarının programı şöyle:

20.45 KuPS Kuopio (Finlandiya)-Lech Poznan (Polonya)

20.45 Zrinjski (Bosna Hersek)-Crystal Palace (İngiltere)

20.45 Sigma Olomouc (Çekya)-Lausanne (İsviçre)

20.45 Noah (Ermenistan)-AZ Alkmaar (Hollanda)

23.00 Shkendija (Kuzey Makedonya)-Samsunspor

23.00 Jagiellonia (Polonya)-Fiorentina (İtalya)

23.00 Drita (Kosova)-Celje (Slovenya)

23.00 Omonoia (Kıbrıs Rum Kesimi)-Rijeka (Hırvatistan)

İsviçreli spiker, soykırım destekçisi İsrailli sporcuyu ifşa etti

İsviçreli spiker, soykırım destekçisi İsrailli sporcuyu canlı yayında ifşa etti.

18.02.2026 11:48:00
AA
İsviçreli spiker, soykırım destekçisi İsrailli sporcuyu ifşa etti
İsviçreli spiker, soykırım destekçisi İsrailli sporcuyu ifşa etti
İsviçre Radyo ve Televizyonu (RTS) spikeri Stefan Renna, canlı yayında İsrail bobsled takımındaki sporcu Adam Edelman'ın kendisini siyonist olarak tanımladığını ve İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği soykırımı destekleyen birçok sosyal medya paylaşımı yaptığını ifade etti.

Renna, konuşmasında, Birleşmiş Milletler Uluslararası Soruşturma Komisyonunun Gazze ile ilgili kullandığı "soykırım" terimine dikkati çekerek, "Bu terminolojiye aşinayım. Edelman, İsrail'in askeri müdahalesini tarihteki en ahlaki ve haklı savaş olarak tanımladı." ifadelerini kullandı.

Renna, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin "Herhangi bir savaşı aktif olarak destekleyen sporcuların yarışmaya uygun olmadığını" belirttiğini ancak bu kuralın sadece Rusya'ya uygulandığını aktararak İsrailli sporcuların yarışmasına izin verilmesini çifte standart olarak değerlendirdi.

İsrail'in soykırım suçuyla zan altında olduğunu ve organizasyonlarda yer almasının düşündürücü olduğunu vurgulayan Renna, Ukraynalı skeleton sporcusu Vladyslav Heraskevych'in oyunlarda ülkesindeki savaşta hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının yer aldığı bir kask takmasının bile yasaklandığını hatırlattı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.