logo
26 MART 2026

Kayserispor, sahasında Göztepe'yi 1-0 yendi

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Bellona Kayserispor, sahasında Göztepe'yi 1-0 yendi

23.02.2025 17:54:00
Haber Merkezi
Kayserispor, sahasında Göztepe'yi 1-0 yendi
Kayserispor, sahasında Göztepe'yi 1-0 yendi
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Bellona Kayserispor, sahasında Göztepe'yi 1-0 yendi

31. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın ara pasında ceza sahasında topla buluşan Nazon'un ilk rakibini geçtikten sonra şutunda, savunma yatarak kaleye yönelen topu uzaklaştırdı.

38. dakikada Göztepe savunmasının uzaklaştırdığı topu önünde bulan Kartal Kayra Yılmaz'ın ceza sahası dışından sert şutunda, kaleci uzanarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.

44. dakikada hızlı gelişen Kayserispor atağında sol çaprazdan ceza sahasına giren Cardoso'nun şutunda, top direkten döndü. Meşin yuvarlağı iyi takip eden Nazon altıpas üzerinde topu ağlarla buluşturdu: 1-0

Maçın ilk yarısı Kayserispor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.



48. dakikada sol taraftan Kartal Kayra Yılmaz'ın kullandığı kornerde altıpas içerisinde Gökhan Sazdağı'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

51. dakikada Göztepe gole yaklaştı. Sol kanattan Djalma'nın ortasına hareketlenen Matsuki'nin altıpas üzerinde gelişine yaptığı vuruşta, kaleci Bilal Bayazıt meşin yuvarlağı çelmeyi başardı.

55. dakikada sağ kanttan topu taşıyan Cardoso, uzun pasında savunmanın arkasına koşu yapan Nazon'u topla buluşturdu. Ceza saha içerisinde savunma oyuncusunu çalımlayan Nazon'un şutunda, kalesini terk eden Lis topu yatarak çeldi.

89. dakikada sağ kanattan gelişen Gözkepe atağında Nazım Sangare'nin ortasında altıpas içerisinde rakiplerinin arasından iyi yükselen Kubilay Kanatsızkuş'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta gitti.

90+5. dakikada Ackah'ın pasında penaltı noktasında topla buluşan Kartal Kayra Yılmaz'ın şutunda, savunma oyuncuları kaleye yönelen topu yatarak uzaklaştırdı.

Karşılaşma Kayserispor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Milli takım, Dünya Kupası'na bir adım uzakta

 
2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde Romanya'yı 1-0 yenen ay-yıldızlı ekip, Slovakya-Kosova maçının galibiyle 31 Mart Salı günü deplasmanda final maçına çıkacak.

26.03.2026 23:14:00 / Güncelleme: 26.03.2026 23:18:38
Haber Merkezi
 Milli takım, Dünya Kupası'na bir adım uzakta
 Milli takım, Dünya Kupası'na bir adım uzakta

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Romanya'yı 1-0 yenen A Milli Futbol Takımı, play-off turu finaline yükseldi.
Tüpraş Stadı'nda oynanan maçta taraftar desteğini arkasına alan milli takım, mücadelenin ilk yarısında rakibine karşı baskın bir oyun ortaya koysa da hücumda etkili olamadı.
İlk 45 dakikada gol sesi çıkmazken ay-yıldızlı ekip, ikinci yarıya da etkili başlayan taraf oldu. Maçın 53. dakikasında Arda Güler'in savunmanın arkasına gönderdiği ortaya hareketlenen Ferdi Kadıoğlu'nun kale sahası önünden düzeltip vuruşunda top filelere gitti: 1-0.

Milliler, 61. dakikada bir kez daha gole yaklaştı. Ferdi'nin pasında topla buluşan Kenan Yıldız'ın ceza sahası sol çaprazından vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarptı. Romanya ise 77. dakikada Mihaila'nın şutunda direğe takıldı.
Maçın kalan bölümünde rakibine gol şansı tanımayan ay-yıldızlılar, sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılarak final biletini aldı.

Rakip bu akşam belli oluyor

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde Romanya'yı yenen A Milli Futbol Takımı'nın finaldeki rakibi, bu akşam belli olacak. Milliler, Slovakya-Kosova maçının galibiyle 31 Mart Salı günü deplasmanda Dünya Kupası biletini almak için karşı karşıya gelecek. Slovakya-Kosova maçı 1-1 devam ediyor.

Ferdi Kadıoğlu ilk resmi golünü attı

A Milli Futbol Takımı'nı Romanya karşısında 53. dakikada öne geçiren Ferdi Kadıoğlu, milli forma altında ilk resmi golünü attı.
Ay-yıldızlı formayla 29. mücadelesine çıkan 26 yaşındaki futbolcu, 18 Kasım 2023'te Almanya ile deplasmanda oynanan özel maçta fileleri havalandırmayı başarmıştı.

Arda Güler: 'Hem çok konsantreyiz hem çok heyecanlıyız'

Milli futbolcu Arda Güler, Almanya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finalde elendikleri günden beri FIFA Dünya Kupası'na gitme hayalleri olduğunu belirterek, "İki seneden beri hedeflediğimiz maçlara geldik. Hem çok konsantreyiz hem çok heyecanlıyız. Hepimizin tek hayali Dünya Kupası'na gitmek" dedi.

25.03.2026 16:25:00
İhlas Haber Ajansı
Arda Güler: 'Hem çok konsantreyiz hem çok heyecanlıyız'
Arda Güler: 'Hem çok konsantreyiz hem çok heyecanlıyız'
Milli futbolcu Arda Güler, Almanya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finalde elendikleri günden beri FIFA Dünya Kupası'na gitme hayalleri olduğunu belirterek, "İki seneden beri hedeflediğimiz maçlara geldik. Hem çok konsantreyiz hem çok heyecanlıyız. Hepimizin tek hayali Dünya Kupası'na gitmek" dedi.

2026 FIFA Dünya Kupası play-off turu yarı finalinde A Milli Futbol Takımı, yarın saat 20.00'de Beşiktaş Park'ta Romanya ile mücadele edecek. Bu maç öncesinde milli futbolcu Arda Güler, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde açıklamalarda bulundu. Romanya'nın güçlü olduğunu bildiklerini söyleyen Güler, "Hocaları, Türkiye'de daha önce çalışmış bir hoca. Yarın iki ülke için de çok önemli bir maç olacak. Avrupa Şampiyonası'ndan sonra tek hedefimiz Dünya Kupası'na katılabilmekti. Bunun için ülkemizi mutlu edebiliriz" diye konuştu.

Rumen efsane futbolcu Gheorghe Hagi'ye çok saygı duyduğunu belirten 21 yaşındaki futbolcu, "Onun videolarını izledim. Yarın inşallah bizim adımıza çok güzel bir maç olur. Çok zor bir maç olacağını biliyoruz. Onlar da Dünya Kupası'na gitmek için oynayacaklar aynı bizim olduğu gibi. Çok kolay bir maç olmayacak. Böyle maçların favorisi olduğunu düşünmüyorum. Çünkü tek maç. Onlar da elinden geleni yapacaklar" şeklinde konuştu.

"Hepimizin tek hayali Dünya Kupası'na gitmek"



Tek hayallerini Dünya Kupası'na katılmak olduğunu vurgulayan Arda Güler, "2002 Dünya Kupası'nda ben daha dünya da bile değildim. İnşallah yarın başlayacak serüvenimizi çok güzel bir şekilde devam ettirebiliriz. Aslında Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finalde elendiğimiz günden beri tek hayalimiz Dünya Kupası'na gitmek. İki seneden beri hedeflediğimiz maçlara geldik. Hem çok konsantreyiz hem çok heyecanlıyız. Hepimizin tek hayali Dünya Kupası'na gitmek. Dünya Kupası'na katılabilmekten daha güçlü motivasyon olacağını düşünmüyorum. Tek maç olması üstümüzdeki baskıyı arttır gibi gözüküyor ama bu seviyelerde oynadığımız için bu maçları oynadığımız için buna takım olarak hazırlıklı oyuncularız. Bireysel olarak orada olmayı çok istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Bu gidişatımızı sürdürsek daha güçlü bir futbol ülkesi olabileceğimizi düşünüyorum"

Vincenzo Montella'nın, A Milli Futbol Takımı'nın başına geldiğinden beri güzel bir temel attıklarını aktaran Güler, "Keşke play-off oynamadan katılabilsek ama güzel şeylerin de zaman alabileceğini düşünüyorum. İki seneden beri istikrarlı bir gidişatımız var. Bu gidişatımızı sürdürsek daha güçlü bir futbol ülkesi olabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

"Öyle bir gol attığımda çok mutlu oldum"

Real Madrid'in, Elche ile oynadığı maçta uzaktan attığı golün sorulması üzerine milli futbolcu, "Çok özel bir gol oldu. Birkaç kere daha denemiştim ama olmamıştı. Denemeye devam etmiştim. Öyle bir gol attığımda çok mutlu oldum. Böyle goller atmak tabii çok zor. İnşallah böyle goller görebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

"Beraber oynadığımız sürece her takımı yenebileceğimizi düşünüyorum"

Her takımı yenebileceklerini dile getiren Arda Güler, "Bence hem kadro kalitesi olarak hem beraber oynama alışkanlığımız olarak Galatasaraylı oyuncular o zamanda da çok fazlaydı şimdi de bir sürü Galatasaraylı oyuncumuz var. Onlar iki seneden beri Şampiyonlar Ligi'nde güzel başarılar elde ediyorlar. Avrupa'da oynayan birçok Türk futbolcumuz var. Biz de halkımızı orada gururlandırmaya çalışıyoruz. Kesinlikle beraber oynadığımız sürece her takımı yenebileceğimizi düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

A Milli Futbol Takımı 648. maçına çıkacak

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde yarın İstanbul'da Romanya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, tarihindeki 648'inci müsabakaya çıkacak

25.03.2026 16:23:00
AA
A Milli Futbol Takımı 648. maçına çıkacak
A Milli Futbol Takımı 648. maçına çıkacak
2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde yarın İstanbul'da Romanya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, tarihindeki 648'inci müsabakaya çıkacak.

Türkiye, 103 yıllık tarihinde 360'ı resmi, 287'si özel toplam 647 maç oynayıp 1'i hükmen 255 galibiyet, 151 beraberlik ve 241 yenilgi yaşadı.

Ay-yıldızlılar, 278'i deplasmanda, 279'u Türkiye'de, 90'ı ise tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3'ü hükmen galibiyet sonucunda 895 gol attı, kalesinde 926 gol gördü.

Bugüne kadar 92 farklı ülke takımıyla karşılaşan milli takım, 647 müsabakanın 561'ini Avrupa, 34'ünü Asya, 24'ünü Afrika, 25'ini Amerika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

Hükmen galibiyet ve Kosova maçı

Milliler, 647 maçta tek hükmen galibiyeti Yunanistan karşısında aldı.

Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015'te Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan özel maç, 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0 tescil etti.

Ay-yıldızlı ekibin 21 Mayıs 2014'te deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç ise söz konusu tarihte bu ülkenin UEFA ile FIFA üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.

Vincenzo Montella yönetiminde 30'uncu maç

Türkiye, İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetiminde 30'uncu sınavını İspanya karşısında verecek.

İtalyan teknik adam yönetiminde 22'si resmi, 7'si özel 29 maça çıkan milliler, 16 galibiyet elde etti, 8 mağlubiyet ve 5 beraberlik yaşadı. Bu müsabakalarda rakip fileleri 53 kez havalandıran ay-yıldızlı ekip, kalesinde 41 gol gördü.

Fatih Tekke, Trabzonspor'da zirve yaptı

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, teknik direktörlük kariyerinde adım adım yükselen performansını bordo-mavili takımda zirveye taşıdı.

25.03.2026 11:06:00
İhlas Haber Ajansı
Fatih Tekke, Trabzonspor'da zirve yaptı
Fatih Tekke, Trabzonspor'da zirve yaptı
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, teknik direktörlük kariyerinde adım adım yükselen performansını bordo-mavili takımda zirveye taşıdı.

Teknik direktörlük kariyerine alt liglerde başlayan Fatih Tekke, Süper Lig'de ilk deneyimini 2014-2015 sezonunda Kayseri Erciyesspor ile yaşadı. Kısa süren bu dönemde istediği sonuçları alamayan 48 yaşındaki teknik adam, ardından 1. Lig'de Boluspor, Manisaspor, Denizlispor, İstanbulspor ve Bursaspor gibi takımlarda 2015 ile 2022 sezonları arasında görev yaparak tecrübe kazandı.

İstanbulspor ile yeniden Süper Lig'e dönüş



2022-2023 sezonunda İstanbulspor'un başında Süper Lig'e dönen Tekke, 24 maçta 8 galibiyet alarak sınırlı kadroya rağmen takımını ligde tutmayı başardı. Ancak bir sonraki sezonun başında İstanbul temsilcisinde kısa süren ve galibiyet alınamayan bir süreç yaşadı.

Alanyaspor dönemi



Aynı sezon Alanyaspor ile yeni bir sayfa açan Tekke, burada 27 karşılaşmada 1.44 puan ortalaması yakalayarak takımını orta sıralara taşıdı. Bir sonraki sezona da Alanyaspor'da başlayan Fatih Tekke, 11 mücadelede 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 yenilgi alarak 0.91 puan ortalamasında kalarak görevinden ayrıldı.

Trabzonspor ile yükseliş başladı



2024-2025 sezonunda Şenol Güneş'in ayrılığı sonrası Trabzonspor'un başına geçen Tekke, kısa sürede etkisini gösterdi. 11 müsabakada 1.73 puan ortalaması elde eden teknik adam, bordo-mavili ekibi üst sıralara taşıyarak yeni bir dönemin kapısını araladı.

Zirve sezonu ve kariyer rekoru geldi

2025-2026 sezonunda ise Fatih Tekke, teknik direktörlük kariyerinin en başarılı performansına ulaştı. 27 maçta 18 galibiyet elde eden bordo-mavili ekip, 2.22 puan ortalamasıyla ligin zirve yarışında iddialı konuma geldi.

Başarının arkasında aidiyet hissi

Trabzon doğumlu olan ve futbolculuk döneminde de Trabzonspor formasını giyen Fatih Tekke'nin kulüple kurduğu güçlü bağ, saha sonuçlarına doğrudan yansıdı. Kulübün kültürünü ve taraftar beklentisini iyi bilen teknik adam, takım içi birlikteliği sağlayarak kriz anlarını daha doğru yönetmeyi başardı.

Popescu: 'Türkiye favori ama Romanya'nın kaybedecek bir şeyi yok'

Rumen futbolunun efsane isimlerinden Gheorghe Popescu, Türkiye'nin favori olduğunu belirterek, "Romanya'nın kaybedecek bir şeyi yok. Son zamanlarda Avusturya ve İsviçre gibi takımlara karşı iyi sonuçlar aldık ve tek maçlık bir play-off'ta her şey olabilir" dedi.

25.03.2026 11:02:00
İhlas Haber Ajansı
Popescu: 'Türkiye favori ama Romanya'nın kaybedecek bir şeyi yok'
Popescu: 'Türkiye favori ama Romanya'nın kaybedecek bir şeyi yok'
Rumen futbolunun efsane isimlerinden Gheorghe Popescu, Türkiye'nin favori olduğunu belirterek, "Romanya'nın kaybedecek bir şeyi yok. Son zamanlarda Avusturya ve İsviçre gibi takımlara karşı iyi sonuçlar aldık ve tek maçlık bir play-off'ta her şey olabilir" dedi.

Dorinel Munteanu ve Gheorghe Hagi'den sonra 116 müsabakayla Romanya Milli Takımı'nın en çok maça çıkan üçüncü futbolcusu olan, Galatasaray ile UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa zaferi yaşayan, Barcelona'yla UEFA Kupa Galipleri Kupası'nı kaldıran, PSV Eindhoven ile Hollanda şampiyonlukları yaşayan Rumen ve Avrupa futbolunun efsane oyuncularından Gheorghe Popescu, 2026 FIFA Dünya Kupası play-off yarı finalinde yarın oynanacak Türkiye - Romanya mücadelesine ilişkin İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu.

"Türkiye, kariyerim ve hayatım için çok önemli bir yer"



Romanya ve Türkiye'nin Dünya Kupası yolunda karşı karşıya gelecek olmasının duygusal anlamda nasıl hissettirdiğini anlatarak sözlerine başlayan Popescu, "Bu benim için olağanüstü bir an ve bambaşka hissediyorum. Türkiye, kariyerim ve hayatım için çok önemli bir yer. Bu yüzden bu gerçekten çok özel bir şey. Eşsiz bir durum, daha önce hiç yaşamadığım bir şey ve sabırsızlıkla bekliyorum" ifadelerini kullandı.

"Mircea Lucescu, böyle bir maçta Romanya'yı yönetecek en doğru adam"



Gheorghe Popescu, Teknik Direktör Mircea Lucescu'nun böyle kritik bir maçta Romanya'nın başında olmasının nasıl bir avantaj sağladığına dair görüşlerini de paylaştı. Rumen efsane, "Lucescu, böyle bir maçta Romanya'yı yönetecek en doğru adam. Türk futbolunu ve zihniyetini her yönüyle anlıyor. Böylesine önemli bir maç için her detayı hesaba kattığına inanıyorum. Umarım o yedek kulübesinde, Hagi ve ben de tribünde taraftar olarak ve Türkiye'de tarih yazmış Rumenler olarak, İstanbul'da bir kez daha zafer kazanabiliriz, bu sefer mevcut milli takımla" şeklinde konuştu.

"Türkiye olağanüstü oyunculara sahip"



Türkiye'nin son dönemde hücum odaklı ve cesur oyun tarzına sahip olduğuna vurgu yapan Popescu, "Türkiye'nin oyun tarzı çok etkileyici, her an fark oluşturabilecek olağanüstü oyunculara sahip. Sadece Romanya savunması için değil, her savunma için bir tehdit oluşturuyor" diye konuştu.

"Bugünkü Türkiye takımı, bizim jenerasyonumuzdan daha teknik"

58 yaşındaki futbol adamı, 'Şu anki Türkiye kadrosunu, Galatasaray ile kupalar kazandığınız jenerasyondaki Türk futbolcularla karşılaştırdığınızda ne gibi farklılıklar görüyorsunuz'' sorusunu şöyle cevaplandırdı:
"Her iki dönemde de olağanüstü oyuncular vardı. Futbol o zamandan beri çok gelişti. Bence bugünkü takım bizim jenerasyonumuzdan daha teknik. Ancak o zamanki zihniyet ve ruh, Türkiye'nin dünyada üçüncülüğe ulaşmasına yardımcı olan şeydi. Türkiye'nin çok değerli bir kadrosu olmasına rağmen, bunun bugün hala mümkün olup, olmadığından emin değilim."

"Takım ruhu ve güçlü taktik disiplinle Türkiye'nin kilit oyuncularını etkisiz hale getirebiliriz"

Arda Güler, Kenan Yıldız ve Hakan Çalhanoğlu gibi oyuncuların Türkiye adına maçın sonucunu değiştirme kapasitesine sahip olduğunu belirten Popescu, Romanya'nın ise doğru hamlelerle bu futbolcuları etkisiz hal getirebileceğini savundu. Gheorghe Popescu, "Bu oyuncular harika ve dünyanın hemen hemen her takımında ilk 11'de oynayabilirler. Belki şu anda aynı türden bireysel yıldızlarımız yok ancak takım ruhu, motivasyon ve çok güçlü taktik disiplinle Türkiye'nin kilit oyuncularını etkisiz hale getirerek bunu telafi edebiliriz" dedi.

"Türkiye favori ama Romanya'nın kaybedecek bir şeyi yok"

Eski Rumen futbolcu, Türk taraftarların oluşturacağı atmosferin farkında olduğunu söylerken, bazen baskının ev sahibi takım için olumsuz da bir rol oynayabileceğine dikkat çekti. Popescu, "Türkiye favori ama Romanya'nın kaybedecek bir şeyi yok. Son zamanlarda Avusturya ve İsviçre gibi takımlara karşı iyi sonuçlar aldık ve tek maçlık bir play-off'ta her şey olabilir. Birkaç önemli an, tüm farkı oluşturabilir" değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye'nin her zaman tutkusu, motivasyonu ve güçlü bir performans arzusu olmuştur"

Türkiye'de futbol oynadığı dönemdeki takım arkadaşlarından da övgüyle bahseden Gheorghe Popescu, "Türkiye'nin her zaman tutkusu, motivasyonu ve güçlü bir performans arzusu olmuştur. Bunu bugün bile oyun tarzlarında görebilirsiniz. Her dönemin kendine özgü bir güzelliği vardır. Eski takım arkadaşlarım olağanüstü oyunculardı ve benim için kariyerimin en güzel dönemi o dönemdir. Nesilleri karşılaştırmayı sevmiyorum. İkinci evim İstanbul'da ve bu maçın tadını doyasıya çıkarmak istiyorum" açıklamasını yaptı.

"Türk taraftarlarla yeniden bir araya gelmeyi dört gözle bekliyorum"

Müsabaka için Türkiye geleceğini de aktaran Popescu, Türk taraftarlarla bir araya gelmeyi heyecanla beklediğine değindi. Efsane futbolcu, "Türkiye'de oynadığım dönemde her zaman yapmaya çalıştığım şey; sadece ben değil, biz olmaktı. Durum ne olursa olsun sahada elimizden gelenin en iyisini vermekti. Taraftarların desteğini gerçekten hissettik, performanslarımız ve sonuçlarımızla onlara mutluluk getirmenin ne kadar önemli olduğunu anladık. Bence yetenek, teknik, fiziksel hazırlık veya taktik disiplinin ötesinde, karakter ve motivasyon sadece futbolda değil, her spor dalında çok önemli bir rol oynar. Muhteşem bir maç bekliyorum ve elbette elemeleri geçebileceğimizi umuyorum. Benim için şahsen Türkiye'ye dönmek her zaman özeldir. Umarım bu ziyaret, son zamanlarda yaptığım diğer ziyaretler kadar anlamlı olur ve sonuçtan bağımsız olarak Türk taraftarlarla yeniden bir araya gelmeyi dört gözle bekliyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

Süper Lig yolunda Erzurumspor FK bir adım önde

Trendyol 1. Lig'de 32. hafta heyecanının geride kaldığı 2025-2026 sezonunda lider Erzurumspor FK, son 6 haftaya üçüncü sıradaki Esenler Erokspor'un 6 puan önünde, Süper Lig yolunda avantajlı girdi

24.03.2026 11:09:00
AA
Süper Lig yolunda Erzurumspor FK bir adım önde
Süper Lig yolunda Erzurumspor FK bir adım önde
Trendyol 1. Lig'de 32. hafta heyecanının geride kaldığı 2025-2026 sezonunda lider Erzurumspor FK, son 6 haftaya üçüncü sıradaki Esenler Erokspor'un 6 puan önünde, Süper Lig yolunda avantajlı girdi.

İlk 2 takımın doğrudan Süper Lig'e yükseleceği 1. Lig'de, bu iki ekibi takip eden 5 takım, bir üst kulvardaki 3. ekip olabilmek için play-off mücadelesine çıkacak. Play-off'ta ligi 3. sırada bitirecek ekip doğrudan play-off finaline yükselecek. Bu takımı takip eden 4 takım ise diğer finalist olmak için birbirleriyle karşılaşacak.

Ligin son 4 sırasında yer alacak ekipler ise TFF 2. Lig'e düşecek.

Son 6 hafta öncesinde en avantajlı ekip Erzurumspor FK

Dün takipçilerinden Esenler Erokspor'u deplasmanda 2-0 yenerek puanını 69'a çıkaran teknik direktör Serkan Özbalta yönetimindeki Erzurumspor FK, ikinci Amed Sportif Faaliyetler'in 2, üçüncü Esenler Erokspor'un 6 ve son 7 maçını kayıpsız geçen dördüncü Arca Çorum'un 7 puan önünde yer alıyor.

Amed Sportif Faaliyetler ile Esenler Erokspor'un karşı karşıya geleceği son 6 haftaya Erzurumspor FK, Süper Lig yolunda avantajlı giriyor. Erzurumspor FK, olası puan eşitliklerinde ikili averajdan dolayı Amed Sportif Faaliyetler ve Esenler Erokspor'u geride bırakacak.

İlk 4'teki takımlardan Amed Sportif Faaliyetler ile Esenler Erokspor 34. haftada, Erzurumspor FK ile Arca Çorum FK ise son haftada karşılaşacak.

Doğrudan Süper Lig'e yükselme şansı daha yüksek olan 4 takımın kalan maç programları şöyle:

Erzurumspor FK (69): Alagöz Holding Iğdır FK, İstanbulspor (D), Boluspor, Sipay Bodrum FK (D), Bandırmaspor, Arca Çorum FK (D)

Amed Sportif Faaliyetler (67): Boluspor, Esenler Erokspor (D), Eminevim Ümraniyespor, Bandırmaspor (D), Sipay Bodrum FK, Alagöz Holding Iğdır FK (D)

Esenler Erokspor (63): Özbelsan Sivasspor (D), Amed Sportif Faaliyetler, Sakaryaspor (D), Emre Gökdemir İnşaat Ankara Keçiörengücü, SMS Grup Sarıyer (D), Atko Grup Pendikspor

Arca Çorum FK (62): Bandırmaspor, Sipay Bodrum FK, Atko Grup Pendikspor (D), Özbelsan Sivasspor, Sakaryaspor (D), Erzurumspor FK

Play-off hattı

Üçüncü sıradaki ekibin doğrudan play-off finaline yükseleceği 1. Lig'de 62 puanlı Arca Çorum FK, 57 puana sahip Sipay Bodrum FK, 54 puanlı Atko Grup Pendikspor ve 48 puanlı Bandırmaspor, play-off barajında yer alıyor.

Ligde 47'şer puanlı Emre Gökdemir İnşaat Ankara Keçiörengücü ile Özbelsan Sivasspor ve 45 puanlı Alagöz Holding Iğdır FK de play-off hattındaki takımların hata yapmasını bekliyor.

Düşme hattı

Son 2 sırada yer alan Adana Demirspor ve Hatayspor'un düşmesinin kesinleştiği ligde 32 puanlı Sakaryaspor ile 35 puanlı Serikspor, küme düşme hattında yer alıyor. Bu 2 ekibin dezavantajlı girdiği son 6 hafta öncesinde 39'ar puanlı İstanbulspor, SMS Grup Sarıyer ve Eminevim Ümraniyespor da küme düşme hattının hemen üzerinde bulunuyor.

Milli maç arası

Lige verilecek aranın ardından 1. Lig'de heyecan, 3 Nisan Cuma günkü maçlarla başlayacak.

Ligde 34. hafta mücadeleleri ise 7-9 Nisan'da hafta içinde oynanacak.

93 yaşında maraton koştu


 
İtalyan Antonio Rao, 22 Mart'ta yapılan Roma Maratonu'nu 93 yaşında tamamladı. Dünyanın marathon koşan en yaşlı kişisi olarak bilinen Hindistanlı Fauja Singh, 2011 yılında 100 yaşındayken Toronto Waterfront Maratonu'nu tamamlayarak bir maraton bitiren ilk asırlık çınar olmuştu.

24.03.2026 11:04:00
ÖNDER YILMAZ
93 yaşında maraton koştu
93 yaşında maraton koştu

İtalya'da koşu sporuyla ilgilenen herkes Antonio Rao'yu tanır. Dünyada da 90 yaş ve üzerinde olan az sayıdaki maratonculardan biri...
Sadece Roma Maratonu'nda yarışan Rao, kayıtlara göre ilk maratonunu 2009'da koşmuş... 76 yaşında... 4 saat 52 dakika 10 saniyede bitirmiş. 2011'de 5.32.15'te finiş çizgisini görmüş...
2012'de 5 saat 30 dikikada. 2016'da 83 yaşında 5 saat 16 dakika 54 saniyede bitirmiş. 2019'da yani 86 yaşında 5.43.50'de... 2023'te 90 yaşında 6.14.44'te tamamlamış yarışı... Geçen sene ise 6.44.17'de tamamlamış. Bu yıl 93 yaşında 7 saatin üstünde bitirdi. Net derecesi 7.09.20...  Kayıtlı 14 maratonu var.



Elbette 3 - 5 tane rakibi var. Japon, Koiçi Kitabatake geçen yıl 91 yaşında New York Maratonu'nu bitirdi. Onun da 14 maratonu var! Amerikalı Mike Fremont ise 90 ve 91 yaşlarında maraton ve yarı maraton dallarında birçok dünya rekoruna imza atmış.

Yaşlı ve hızlı olanlar

Bu yıl Roma Maratonu'nda dikkat çeken bir başka isim de Adriano Leidi idi. 85-89 yaş kategorisinde sadece o yarıştı ve yarışı 4 saat 58 dakika 27 saniyede tamamladı. Müthiş derece... Bu yıl Roma'da 80-84  yaş kategorisinde ise 6, 75-79 yaş kategorisinde ise 20 koşucu finiş çizgisini gördü.
Kadınlarda 80 yaş ve üstünde koşucu pek yok... Roma Maratonu'nda bu yıl 75-79 yaş kategorisinde 3 kadın yarışı bitirmeyi başardı.  Görüldüğü gibi maraton yani 42 kilometre 195 metre koşmak çok da zor değilmiş...

Fenerbahçe, sermaye tavanını 31 milyar 250 milyon liraya çıkardı

Fenerbahçe'nin sermaye artış başvurusu kabul edildi. Kulübün kayıtlı sermaye tavanı 31 milyar 250 milyon liraya yükseltildi

23.03.2026 22:16:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, sermaye tavanını 31 milyar 250 milyon liraya çıkardı
Fenerbahçe, sermaye tavanını 31 milyar 250 milyon liraya çıkardı
Fenerbahçe'nin sermaye artış başvurusu kabul edildi. Kulübün kayıtlı sermaye tavanı 31 milyar 250 milyon liraya yükseltildi.

Sarı-lacivertli kulüpten Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada Yönetim Kurulu'nun esas sözleşme tadili kararı çerçevesinde mevcut 6 milyar 250 milyon TL olan kayıtlı sermaye tavanının, 31 milyar 250 milyon TL'ye çıkarılmasına karar verildiği bildirildi.



Söz konusu değişiklik için gerekli yasal izinlerin alınması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu ve ilgili bakanlığa başvuruda bulunulduğu, T.C. Ticaret Bakanlığı'nın da başvuruyu onayladığı ifade edildi.

Çorum FK, Uğur Uçar yönetiminde uçtu

Çorum FK, Teknik Direktör Uğur Uçar'ın göreve gelmesinin ardından Trendyol 1. Lig'de oynadığı 7 maçtan da galibiyetle ayrıldı.

23.03.2026 13:12:00
İhlas Haber Ajansı
Çorum FK, Uğur Uçar yönetiminde uçtu
Çorum FK, Uğur Uçar yönetiminde uçtu
Çorum FK, Teknik Direktör Uğur Uçar'ın göreve gelmesinin ardından Trendyol 1. Lig'de oynadığı 7 maçtan da galibiyetle ayrıldı.



Trendyol 1. Lig'in 32. haftasında Çorum FK, dün oynanan müsabakada Iğdır FK'yi deplasmanda 2-0 skorla mağlup ederek galibiyet serisini 7'ye çıkardı.



Teknik Direktör Uğur Uçar'ın göreve gelmesinin ardından yenilgi almayan Çorum FK, deneyimli teknik adamla 7'de 7 yaptı. 62. puanla 4. sırada yer alan Çorum temcilcisi, sezonun kalan kısmını namağlup tamamlamak istiyor.

Çorum FK, lider Erzurumspor ile arasındaki puan farkını 7'ye, 2. sıradaki Amed Sportif Faaliyetler ile 5'e, 3. basamaktaki Esenler Erokspor'la da 1'e indirdi.

Güreşçi develer, bir yıl sonra sahalara geri döndü

Yurt genelinde şap salgını nedeniyle deve güreşleri bu yıl yapılamazken, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde sezonun son günlerinde düzenlenen antrenman güreşleri büyük ilgi çekti

23.03.2026 10:21:00
İhlas Haber Ajansı
Güreşçi develer, bir yıl sonra sahalara geri döndü
Güreşçi develer, bir yıl sonra sahalara geri döndü
Yurt genelinde şap salgını nedeniyle deve güreşleri bu yıl yapılamazken, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde sezonun son günlerinde düzenlenen antrenman güreşleri büyük ilgi çekti.

Pelitköy arenasında düzenlenen güreşlere, İzmir, Muğla ve Çanakkale'den de develer katılırken, güreşleri yaklaşık 2 bin kişi izledi.



İlçe merkezine 9 kilometre uzaklıktaki Pelitköy Mahallesinde düzenlenen güreşlerde kıran kırana güreşler olurken, bazı develerde kaçmayı tercih etti. Görevliler bazı develeri ayırmakta zorluk çekti. Güreşleri Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ile Belediye Meclis Başkan vekili Tarık Erdil, Deveciler Derneği Başkanı Sadık Varol ve yaklaşık 2 bin güreş sever izledi. Çok sayıda vatandaş, güreş izlerken mangal keyfi yaptı.



Şap hastalığı nedeniyle sezonda güreş yapılamadığını kaydeden Belediye Meclis Başkan Vekili Tarık Erdil, "Bu sene şap nedeniyle güreşler sekteye uğradı. Sezonun son günlerinde bugün antrenman güreşi yapalım istedik. Ama, güreşler çok ilgi gördü. İzmir, Muğla ve Çanakkale' den develer geldi. Gelen arkadaşlar hiçbir ücret talep etmedi. Adeta bu güreş için seferberlik yaptılar. Araç parası bile talep edilmedi. Hepsi bu kültürün yaşatılması için destek oldular. Güreşleri çok sayıda insan izledi. Herkese teşekkür ediyoruz" dedi.



Deveciler Derneği Başkanı Sadık Varol da, "Türkiye genelinde şap hastalığı nedeniyle güreşler yapılamadı. Sezonun son günlerinde bu güreşimizi yaptık. Tüm arkadaşlarımız imece ile bu işe destek oldu. Kimse para talep etmedi. Güreşimiz çok iyi oldu. Çok seyirci var. Seyirci bu güreşleri özlemiş. Herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.