logo
17 TEMMUZ 2026

Kerem Aktürkoğlu için Orkun Kökçü resmen devrede

Fenerbahçe’de Aziz Yıldırım’ın başkan seçilmesi ve Mason Greenwood transferiyle gözden düşen Kerem Aktürkoğlu için Beşiktaş devreye girdi. Siyah-beyazlılar, milli yıldızı ikna etmek için Benfica’dan eski takım arkadaşı kaptan Orkun Kökçü’yü devreye sokarken; Fenerbahçe yönetimi ise bu dev transferi engellemek için Suudi Arabistan formülünü masada tutuyor.

17.07.2026 14:23:00
Haber Merkezi
 
Kerem Aktürkoğlu için Orkun Kökçü resmen devrede
Kerem Aktürkoğlu için Orkun Kökçü resmen devrede
Beşiktaş, Orkun Kökçü'yü aracı kılarak dev bir transfere imza atmak için kolları sıvadı. Siyah-beyazlılar, Orkun'un Benfica'dan eski takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'nu kadrosuna katmak için ciddi adımlar atıyor.
Beşiktaş Başkan adayı Serdal Adalı'nın geçen sezon Kerem'in Fenerbahçe'ye transfer olduğu dönemde sarf ettiği "Dönerse Beşiktaş'a gelir" sözleri de bu girişimle yeniden gündeme oturdu.






MAAŞINI HAKAN SAFİ VERİYOR

Kerem Aktürkoğlu'nun Fenerbahçe'deki geleceği, kulüp içindeki ve transfer piyasasındaki hareketlilik nedeniyle sallantıda. Oyuncunun maaşını üstlenen Hakan Safi'nin seçimi kaybetmesi ve kendisini kadroda istemeyen Yaz'ın babası Aziz Yıldırım'ın başkanlık koltuğuna oturması dengeleri tamamen değiştirdi.

Üstelik takıma Mason Greenwood'un katılması ve Marcus Rashford isminin yüksek sesle anılması, Kerem cephesinde ciddi bir huzursuzluk yarattı.






KEREM'DEN ÇOK İRFAN CAN

Teknik kadronun planlaması da milli oyuncunun takımdaki rolünü zora sokuyor. İsmail Kartal, golcü kanat rolünü tamamen Greenwood'a emanet etmeyi planlarken; diğer kanatta İrfan Can Kahveci ya da Cengiz Ünder gibi oyun kurucu özellikli isimleri tercih etmek istiyor. Bu taktiksel şema, Kerem'i Greenwood'un yedeği pozisyonuna düşürdüğü için milli futbolcu ayrılığa sıcak bakıyor.






ARABİSTAN İDDİALARININ SIRRI

Fenerbahçe yönetimi ise Kerem Aktürkoğlu ile yolları ayırmak istese de oyuncunun doğrudan ezeli rakibi Beşiktaş'a gitmesini kolaylaştırmak istemiyor.

Sarı-lacivertli yönetimin, bu transfer flörtünün önünü kesmek ve Beşiktaş'a "kolay kolay bırakmayız" mesajı vermek amacıyla son günlerde bizzat Suudi Arabistan iddialarını basına servis ettiği konuşuluyor.

Beşiktaş, Oğuz Aydın'da ısrarcı


 
Beşiktaş, Fenerbahçe forması giyen Oğuz Aydın'ı kadrosuna katmak istiyor. İki kulübün gelecek hafta resmi şekilde pazarlık yapmaları bekleniyor.

17.07.2026 16:54:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş, Oğuz Aydın'da ısrarcı
Beşiktaş, Oğuz Aydın'da ısrarcı

Beşiktaş, kanat alternatiflerini artırmak ve yerli havuzunu güçlendirmek için Oğuz Aydın'ı istiyor. 25 yaşındaki futbolcunun Fenerbahçe ile 30 Haziran 2028'e kadar sözleşmesi var. Oğuz beklediği forma şanslarını bulamamıştı. Ancak İsmail Kartal sonrasında durumunun ne olacağı merak ediliyordu.







Satın alma opsiyonlu

Kartal, oyuncuyla ilgili kararını birkaç gün içinde verecek. Fakat Beşiktaş'ın her koşulda gelecek hafta resmi şekilde pazarlıklara başlayacağı öğrenildi. Bugüne kadar Oğuz ilgisi "sözlü" şekildeydi... Siyah-Beyazlılar'ın satın alma opsiyonlu kiralama teklifi yapmayı düşündüğü konuşuluyor.







Merakla bekleniyor

Yeni haftada iki ezeli rakip arasında yapılacak pazarlıkların sonucu merakla bekleniyor. 1.83 boyundaki futbolcu, Fenerbahçe'de tüm kulvarlarda 69 karşılaşmaya çıktı. 7 gol ve 12 asist üretti. Oğuz, 2024 yazında Alanyaspor'dan 6 milyon euro karşılığında transfer edilmişti. O dönemde Galatasaray'ın da milli oyuncuya ilgisi vardı.

Galatasaray, Real'in iki yıldızına göz koydu

Galatasaray kanat bölgesine mutlaka takviye yapacak. Ve alternatiflerden ikisi Real Madrid forması giyiyor: Brahim Diaz-Franco Mastantuono

17.07.2026 15:36:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray, Real'in iki yıldızına göz koydu
Galatasaray, Real'in iki yıldızına göz koydu
Galatasaray'da devre arasında kiralanan Noa Lang ve Yaser Asprilla'nın satın alma opsiyonları kullanılmamıştı. Sarı-Kırmızılılar, uzun sürecek sezon ve Şampiyonlar Ligi faktörü sebebiyle kanat bölgesine takviye yapacak. Ve listenin ilk 2 sırasını Real Madridli futbolcular oluşturuyor: Brahim Diaz-Franco Mastantuono...






DİAZ'IN MUKAVELE SÜRESİ

Sağ kanat, sol kanat ve 10 numarada görev yapabilen Brahim Diaz'ın olası transferi ya bonservis bedeliyle ya da zorunlu satın alma maddesiyle olacak. Çünkü Faslı yıldızın Real Madrid'deki mukavelesi 30 Haziran 2027'de bitiyor. Süre açısından normal bir kiralama söz konusu değil...






PEK SICAK BAKMIYOR

26 yaşındaki futbolcu, Teknik Direktör Mourinho'yla görüştükten sonra kesin kararını verecek. Galatasaray bir yandan da 18 yaşındaki Arjantinli kanat oyuncusu Franco Mastantuono'yu yedekte tutuyor. 1.78 boyundaki futbolcunun, Türkiye seçeneğine çok sıcak bakmadığı öğrenildi.

Eğer ikna edilebilirse, Cim-Bom, Real Madrid'e kiralama teklifi sunacak. Ancak önceliğin Brahim Diaz'da olduğunu belirtmek gerekiyor...

Mohamed Salah için 'üç büyükler meydan savaşı' başladı

Liverpool ile sözleşmesi sona eren 34 yaşındaki Mohamed Salah, transfer piyasasını sallamaya devam ediyor
 

17.07.2026 15:10:00
Haber Merkezi
 
Mohamed Salah için 'üç büyükler meydan savaşı' başladı
Mohamed Salah için 'üç büyükler meydan savaşı' başladı
Liverpool defterini kapatan 34 yaşındaki Mısırlı süper solak Mohamed Salah, transfer piyasasının merkez üssü haline geldi! Tıpkı Mason Greenwood sürecinde olduğu gibi, menajeri Ramy Abbas'ın İstanbul'da adeta yapay bir "transfer borsası" kurduğu iddia ediliyor. Arkasına sosyal medyanın gücünü alan Abbas; Suudi Arabistan'dan gelen astronomik teklifleri cebinde tutarak hem Avrupa kupaları cazibesi hem de ciddi ekonomik güç sunan Süper Lig'in Üç Büyükler'ini yokluyor.






Liverpool ile sözleşmesi sona eren ve serbest oyuncu statüsüne geçen 34 yaşındaki Mısırlı dünya yıldızı Mohamed Salah, transfer piyasasını sallamaya devam ediyor.






Mısırlı gazeteci Hamada İsmail'in, Salah'a Fenerbahçe forması giydirip "Hayırlı olsun" mesajıyla paylaşması sosyal medyada adeta bomba etkisi yarattı.






GREENWOOD GİBİ BORSA KURULDU

9 yıllık İngiltere kariyerini noktalayan efsane golcünün yeni rotasının Türkiye olabileceği yönündeki tartışmalar ise zirveye ulaştı.

İddiaların merkezinde ise Salah'ın menajeri Ramy Abbas yer alıyor. Tıpkı Mason Greenwood'un Fenerbahçe'ye transferi sürecinde olduğu gibi, Abbas'ın da sosyal medyayı arkasına alarak yapay bir "transfer borsası" kurduğu konuşuluyor.






SUUDİ ARABİSTAN TEKLİFLERİ VAR

Beşiktaş cephesinde, Başkan Serdal Adalı'nın Trossard transferi sırasında bu dedikoduları kesin bir dille yalanlamasına rağmen, Salah'ın Beşiktaş'a gelmek istediği yönündeki iddialar sosyal medyada inatla sıcak tutuluyor.

Menajer Ramy Abbas'ın İstanbul'da görülmesi ise tesadüf değil. Suudi Arabistan'dan gelen devasa teklifleri cebinde tutan Abbas, "evet" demeden önce İstanbul'un Üç Büyükler'ini (Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray) yokluyor.






SÜPER LİG'DEN TAKIM ARIYOR

Çünkü Türk kulüpleri hem ekonomik olarak Suudi Arabistan'a yakın rakamlar sunabiliyor hem de oyuncuya Avrupa kupalarında mücadele etme cazibesi sunuyor.

Şu an için ne oyuncu kanadından ne de Süper Lig devlerinden resmi bir anlaşma açıklaması gelmedi. Ancak menajer Abbas'ın Türkiye'deki temasları ve kulüplerin bu tarihi fırsat için arka plandaki hareketliliği, transfer kazanının daha uzun süre kaynayacağını gösteriyor.

Okan Buruk'un Singo inadı

Galatasaray'ın Fildişi Sahilli savunma oyuncusu Wilfried Singo'yla bazı Avrupa ekipleri ilgileniyor. Ancak Teknik Direktör Okan Buruk, konuyla ilgili kararını yönetime iletti.
 

17.07.2026 14:30:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk'un Singo inadı
Okan Buruk'un Singo inadı
Galatasaray, geride bıraktığımız sezonun başında Monaco'ya 30.77 milyon euro ödeyerek Wilfried Singo'yu kadrosuna katmıştı. 1.90 boyundaki savunmacıyla 30 Haziran 2030 tarihine kadar mukavele yapıldı. Singo sağlıklıyken çok iyi maçlar çıkardı. Sorun şu ki; çok sık sakatlık problemi yaşadı.






KADRODA TUTULMALI

Dünya Kupası'nda da sorun devam etti. Buna rağmen bazı Avrupa ekipleri, 25 yaşındaki oyuncuyu istiyor. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ise yönetimle görüşme gerçekleştirdi. Buruk, çok yüksek bir teklif gelmemesi halinde Singo'nun kesinlikle kadroda tutulmasını talep etti.






BULMAK ÇOK ZOR

Başarılı çalıştırıcı, geçtiğimiz günlerde Wilfried Singo'yla ilgili, "Onun gibi bir futbolcu bulmak gerçekten zor. Çok farklı özellikleri var" demişti. Oyuncunun transferini de Okan Buruk özellikle istemişti. Buruk, bu sezon Singo'nun ciddi bir çıkış yakalayabileceğini düşünüyor.

Beşiktaş'ın yeni santraforu Midtjylland maçında sahada

Beşiktaş’ta Midtjylland maçı öncesi alarm zilleri çalıyor! Gol yollarındaki kısırlık ve hazırlık maçlarındaki kötü futbol sonrası teknik direktör Italiano gözünü transfere dikti. Yeni santrfor yetişmezse kritik maçta forvet Semih Kılıçsoy’a emanet edilecek. Kaleyi Nübel’in ilk kez koruması beklenirken; Trossard’ın belirsizliği, Cerny’nin formsuzluğu ve bitmeyen sol stoper arayışı siyah-beyazlılarda heyecanı zirveye taşıyor

17.07.2026 14:21:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ın yeni santraforu Midtjylland maçında sahada
Beşiktaş'ın yeni santraforu Midtjylland maçında sahada
UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda gelecek hafta Midtjylland ile kritik bir maça çıkacak olan Beşiktaş'ta sıcak saatler yaşanıyor. Hazırlık maçlarında sergilenen sönük futbol, alınan yetersiz sonuçlar ve alarm veren bölgeler teknik direktör Vincenzo Italiano'nun keyfini kaçırmış durumda.






6 KOLAY RAKİBE SADECE 6 GOL

Düşük kalibreli 6 rakibe karşı sadece 6 gol atabilen siyah-beyazlılarda yönetim golcü arayışlarını hızlandırdı. Eğer beklenen transfer maça yetişmezse, Italiano'nun Midtjylland maçında santrfor bölgesinde Semih Kılıçsoy'a forma vereceği gelen bilgiler arasında.






PLANLAR SEMİH OYNAMASINDA

Hazırlık kampında Beşiktaş'ın üç forveti Semih, Mustafa ve Oh beklentileri karşılayamadı. Sadece Malzenice maçına ilk 11'de başlayıp gol atan Oh, diğer karşılaşmalarda yedek kulübesine hapsolurken Trnava mücadelesinin kadrosuna dahi alınmadı.

Acilen bitirici bir santrfor isteyen Italiano, yönetime raporunu sundu. İtalyan çalıştırıcı, yeni golcü yetişmediği takdirde Midtjylland karşısında tüm planlarını Semih'i en uçta oynatmak üzerine kuruyor.






CERNY'DE HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

Siyah-beyazlı ekibin sorunları sadece hücum hattıyla sınırlı değil. Orta sahada Orkun ve Salih ikilisini 8 ve 6 numara olarak görevlendirmek isteyen Italiano, bu kurguyu destekleyecek kaliteli bir 10 numara transferi talep ediyor. Hazırlık maçlarındaki performansı beğenilmeyen Cerny ise teknik heyette hayal kırıklığı yarattı ve gözden düşmeye başladı.






NÜBEL İLK KEZ! TROSSARD TATİLDE

Defans hattı için sol stoper arayışları sürerken, Başkan Adalı'nın "Italiano çok istedi" dediği Ouattara şu ana kadar sadece bir hazırlık maçında, o da sağ bek olarak denendi. Sakatlık riski nedeniyle oyuncunun üzerine çok gidilmek istenmiyor. Kritik Midtjylland mücadelesinde kaleyi yeni transfer Nübel'in ilk kez koruması beklenirken, tatile çıkacak olan Trossard'ın ise sahada olup olmayacağı belirsizliğini koruyor.

UEFA'dan FIFA Başkanı Infantino'ya darbe planı

Dünya Kupası'nda Somalili hakem ABD'ye sokulmadı. Bazı takım, taraftar ve gazetecilere zorluklar çıkarıldı. Bilet fiyatları uçtu

17.07.2026 13:51:00
Haber Merkezi
 
UEFA'dan FIFA Başkanı Infantino'ya darbe planı
UEFA'dan FIFA Başkanı Infantino'ya darbe planı
Dünya Kupası'nda Somalili hakem ABD'ye sokulmadı. Bazı takım, taraftar ve gazetecilere zorluklar çıkarıldı. Bilet fiyatları uçtu...

ABD'li Balogun'un kırmızı kart cezası askıya alındı. UEFA, bütün bunlara tepki göstermeyen FIFA Başkanı Infantino'nun karşısına çıkaracağı adayı belirledi: Cezary Kulesza...







FIFA Başkanlık seçimi, 18 Mart 2027 tarihinde Fas'ta yapılacak. Ve mevcut Başkan Infantino daha önce yeniden aday olacağını açıklamıştı. Dünya Kupası'nda birçok şey değişti.

ABD göçmenlik bürosu tarafından ülkeye sokulmayan Somalili hakem Artan'a, UEFA destek çıkmıştı. Artan, PSG ve Aston Villa arasında oynanacak Süper Kupa finalini yönetecek.







SERT BİR AÇIKLAMA

Bazı takım, taraftar ve gazetecilere çıkarılan zorluklar, yüksek bilet fiyatları ile ABD'li Balogun'un kırmızı kart cezasının askıya alınması da UEFA'yı çok sinirlendirdi. Balogun'la ilgili de sert bir açıklama yayınlanmıştı. UEFA, FIFA Başkanı Infantino'yu koltuktan indirmeyi planlıyor.







POLONYA'DAN FIFA'YA

Avrupa futbolunun patronu UEFA, Infantino'nun karşısına Polonya Futbol Federasyonu Başkanı Cezary Kulesza'yı çıkaracak. Infantino'nun Afrika, Asya ve Güney Amerika konfederasyonlarının desteğini aldığı konuşuluyordu. 3 konfederasyon, 211 üyenin 110'unu kapsıyor... Fakat bütün bunlar, Dünya Kupası öncesindeydi. Şu anda oradaki desteğinde de zayıflamalar söz konusu...

Galatasaray'ın yeni Nijeryalısı

Şampiyonlar Ligi için güçlü bir kadro kurmak isteyen Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk'un transfer raporu doğrultusunda dev operasyon başladı

17.07.2026 13:47:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'ın yeni Nijeryalısı
Galatasaray'ın yeni Nijeryalısı
Şampiyonlar Ligi için güçlü bir kadro kurmak isteyen Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk'un transfer raporu doğrultusunda dev operasyon başladı.

Mauro Icardi'nin yerine santrfor takviyesi kesinleşirken, listenin ilk sıralarındaki Ponomarenko ve Can Uzun transferlerinde sıcak saatler yaşanıyor. Sarı-kırmızılı camiada asıl bomba ise sol kanat için patladı; sportif direktör Cenk Ergün, Osimhen'i ve Galatasaray'ı sosyal medyada yakın takibe alan Manchester United'ın Nijerya asıllı Patrick Dorgu'yu gizli bir operasyonla Florya'ya getirmek için ilk teması kurdu!







Süper Lig'de şampiyonluk unvanını korumak ve Şampiyonlar Ligi'nde ses getirecek bir kadro kurmak isteyen Galatasaray, transfer döneminin en hareketli günlerini yaşıyor.

Teknik direktör Okan Buruk'un raporu doğrultusunda düğmeye basan sarı-kırmızılı yönetim, hem hücum hattını baştan aşağı yenilemek hem de geleceğe yatırım yapmak için çok gizli bir operasyon yürütüyor.







FORVET HATTUNA 3 TAKVİYE OLACAK

Yeni sezon planlaması hakkında önemli açıklamalarda bulunan teknik direktör Okan Buruk, transferdeki önceliklerini net bir dille ifade etti. Şampiyonlar Ligi hedeflerine vurgu yapan deneyimli çalıştırıcı, kadrodaki eksikleri kapatmak için kararlı olduklarını belirterek şunları söyledi:

- Öncelik, hücum hattındaki eksiklerimiz. Hücum hattına 3, savunmaya da 1 tane oyuncu düşünüyoruz. İlerleyen süreçte karar vereceğiz. Şampiyonlar Ligi için güçlü bir kadro kurmamız gerekiyor.







NOA LANG İHTİMALİ DE HALA VAR

Mauro Icardi'nin boşluğunu doldurmak için santrfor arayışlarını kesinleştiren sarı-kırmızılılarda listenin ilk sırasında Ukraynalı genç yetenek Ponomarenko yer alıyor. Yönetim, forvet arkasını güçlendirmek adına 10 numara pozisyonu için de iki önemli isim üzerinde yoğunlaştı.

Can Uzun transferde bir adım önde bulunurken, listenin diğer güçlü adayı ise Enciso oldu. Yaş sınırı kuralı nedeniyle takımdan ayrılan ancak teknik heyetin ve taraftarın sevgilisi haline gelen Noa Lang'ın ise transfer döneminin gidişatına göre geri dönme ihtimali masada tutuluyor.







DAHA ÖNCE GALATASARAY'I BEĞENMİŞTİ

Hücum hattının kanat bölgesi için taraftarı heyecanlandıracak hamle ise İngiltere'den geliyor. Galatasaray'ın gölge Sportif Direktörü Cenk Ergün, daha önce gerçekleştirilen Ugochukwu transferine benzer, son derece gizli bir operasyonla Manchester United forması giyen Patrick Dorgu için ilk teması kurdu.







Nijerya asıllı Danimarkalı yıldızın daha önce sosyal medyada Galatasaray'ı ve Victor Osimhen'i beğenmesi ise sarı-kırmızılı camiada "Yeni bir Nijeryalı daha mı geliyor?" dedirtecek cinsten.

Icardi sonrası Galatasaray'da kaptan kim olacak?

Mauro Icardi’nin resmen ayrılmasıyla sarsılan Galatasaray’da yeni kaptan takım içinden seçildi

17.07.2026 13:37:00
Haber Merkezi
 
Icardi sonrası Galatasaray'da kaptan kim olacak?
Icardi sonrası Galatasaray'da kaptan kim olacak?
Mauro Icardi'nin resmen ayrılmasıyla sarsılan Galatasaray'da yeni kaptan takım içinden seçildi: Trabzonspor'un eski kaptanı, yerli oyuncuların sevgilisi Uğurcan Çakır, sarı-kırmızılıların yeni lideri olmaya en yakın isim.

Gençlerbirliği deplasmanı dönüşünde takım otobüsünün "liderler köşesi" kabul edilen arka dörtlüsünde Barış Alper, Yunus ve Eren ile birlikte yer alan tecrübeli eldiven, kulüp medyasında paylaşılan maç önü motivasyon konuşmasıyla da şimdiden sahaya birinci kaptan olarak çıkacağının sinyalini verdi.







Mauro Icardi'nin resmen ayrılmasının ardından Galatasaray'da kaptanlık pazubandının yeni sahibi büyük oranda netleşti. Takım arkadaşlarının da desteğini alan, Trabzonspor geçmişinde de kaptanlık yapmış olan tecrübeli kaleci Uğurcan Çakır, sarı-kırmızılıların yeni lideri olmaya en yakın isim konumunda bulunuyor.

Türk oyuncuların çok sevdiği başarılı eldiven, liderlik özellikleriyle şu an için Osimhen, Abdülkerim Bardakçı ve Barış Alper Yılmaz gibi adayların önünde, listenin ilk sırasında yer alıyor.







ABDÜLKERİM VE BARIŞ ALPER'DEN ÖNDE

Kaptanlık tartışmalarına ışık tutan en büyük gelişme ise 2-1 kazanılan Gençlerbirliği deplasmanı dönüşünde yaşandı. Futbol dünyasında geleneksel olarak takım liderlerinin oturduğu bilinen otobüsün "arka dörtlüsü" bu kez Barış Alper Yılmaz, Uğurcan Çakır, Yunus Akgün ve Eren Elmalı'dan oluştu.







İLKAY VE KAAN AYHAN'IN ŞANSI YOK

Yabancı oyuncuların yanı sıra İlkay Gündoğan, Kaan Ayhan ve Abdülkerim Bardakçı'nın yer almadığı bu kritik fotoğrafta Uğurcan'ın ağırlığı iyice hissedildi.

Teknik direktör Okan Buruk'un yeni sezonda bu arka dörtlüden Yunus veya Barış Alper'e ikinci kaptanlığı verebileceği, asıl kaptan olarak ise sahaya Uğurcan Çakır'ı çıkaracağı konuşuluyor.







GENÇLERBİRLİĞİ MAÇI SOYUNMA ODASINDA SİNYAL

Uğurcan Çakır'ın yeni liderliği, Galatasaray YouTube kanalında yayınlanan Gençlerbirliği maçının hikayesinde de resmen kanıtlandı. Karşılaşma öncesinde soyunma odasında takım arkadaşlarına hitap eden tecrübeli kaleci, tıpkı bir birinci kaptan gibi motivasyon konuşması yaptı. Kulübün paylaştığı bu görüntüler, basında çıkan "Uğurcan kaptanlığa göz kırpıyor" iddialarını tamamen desteklemiş oldu.







FENERBAHÇE DERBİSİNDEN ÖNCE DE YAPTI

Fenerbahçe derbisi öncesinde liderliğini perçinleyen ve 2-1'lik Gençlerbirliği galibiyetiyle zirvedeki yerini sağlamlaştıran Galatasaray'da, Uğurcan Çakır'ın bu toparlayıcı rolü camiaya büyük moral verdi.

Takım içinde çok sevilen ve ağırlığını koyan milli kalecinin, Icardi sonrası dönemde saha içi ve saha dışındaki bir numaralı lider olması artık an meselesi.

Trabzonspor'da Aral Şimşir kavgası!

Trabzonspor'da son dönemin en parlak keşiflerine imza atan Scout Şefi Eren Mert’in ani istifasının arkasından dev bir transfer savaşı çıktı!

16.07.2026 15:49:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor'da Aral Şimşir kavgası!
Trabzonspor'da Aral Şimşir kavgası!
Teknik direktör Fatih Tekke ile bütçe ve kadro planlaması üzerinden karşı karşıya gelen Mert, sağ kanat transferi dururken sol kanat oyuncularına 25 milyon Euro harcanmasına tepki gösterince ipler koptu. Tekke'nin scout ekibini doğrudan kendisine bağlamak istemesi ise bardağı taşıran son damla oldu.

Trabzonspor'da son dönemin en başarılı isimlerinden scout şefi Eren Mert'in istifası camiada deprem etkisi yarattı.

Kulübe ciddi kazançlar sağlayan ve yüksek potansiyelli isimleri keşfeden Mert'in ayrılığının arkasında, teknik direktör Fatih Tekke ile yaşadığı büyük güç savaşı yatıyor. İkili arasındaki gerilim, transfer tercihleri ve bütçe planlaması nedeniyle ipleri tamamen kopardı.






KRİZİN MERKEZİNDEKİ İSİMLER

Krizin fitilini ateşleyen olay, Noah Saviolo ve Aral Şimşir transferleri oldu. Başkan Ertuğrul Doğan, scout şefi Eren Mert'in ısrarla istediği Saviolo transferini bitirdi.

Ancak hemen hemen aynı özelliklere sahip olan Aral Şimşir de Fatih Tekke'nin kontenjanından takıma dahil edildi. Eren Mert, sağ kanat takviyesi henüz yapılmamışken, sol kanat alternatifleri için 25 milyon Euro'ya yakın para harcanmasına sert tepki gösterdi.






FATİH TEKKE'DEN SERT YANIT

Eren Mert'in bütçe ve planlama eleştirileri, teknik direktör Fatih Tekke'nin hışmına uğradı. Kendi transfer tercihlerini savunan Tekke, Mert'e geçmiş hamlelerini hatırlattı.

Tecrübeli teknik adam; Oulai, Batagov ve Augusto gibi önemli isimlerin yanı sıra Lovik, Olaigbe ve Cham gibi fos transferlerin de Eren Mert tarafından yapıldığını hatırlatması ipleri kopardı.






BUNDAN SONRA TEKKE'YE BAĞLI OLACAK

Tartışmanın ardından Fatih Tekke, kulüpteki tüm yetkileri tek elde toplamak için hamle yaptı. Tekke, yönetimden scout ekibinin bundan sonra doğrudan ve birebir olarak sadece kendisine bağlı çalışmasını istedi.

Bu baskı ve sistem değişikliği karşısında profesyonel alanına müdahale edildiğini düşünen Eren Mert, görevinden istifa ederek Trabzonspor defterini kapattı.

Can Uzun daha ne yapsın?

Galatasaray’a kapıyı açık bırakan Can Uzun, dev vitrin Şampiyonlar Ligi’ni öncelik olarak belirledi. BILD’in "Söz verilmedi" iddiasıyla henüz resmiyet kazanmayan bu dev transferde şimdi top, genç yıldızın duygusal sempatisini somut bir projeye dönüştürüp Frankfurt’u ikna etmesi gereken sarı-kırmızılı yönetimde

16.07.2026 15:46:00
Haber Merkezi
 
Can Uzun daha ne yapsın?
Can Uzun daha ne yapsın?
Alman BILD gazetesinin geçtiği son iddialar, Can Uzun transferinde sıcak saatlerin yaşandığını gösteriyor. Süper yeteneğin Galatasaray'a karşı beslediği duygusal sempati ve kulübün yarattığı çekim gücü sır değil; ancak bu transferin gerçekleşmesi sadece kalplerin buluşmasına yetmiyor. Alman basını, genç yıldızın sarı-kırmızılılara verilmiş kesin bir "transfer sözü" olmadığını net bir dille vurguluyor.






ŞAMPİYONLAR LİGİ VİTRİNİ

Can Uzun cephesinde şu an en güçlü motivasyon kaynağı, uluslararası arenada ve özellikle Şampiyonlar Ligi'nde boy göstermek. Bundesliga temsilcisi Eintracht Frankfurt bu dev vitrini her sezon garantileyemezken, Galatasaray elindeki Şampiyonlar Ligi kozuyla genç oyuncunun aklını çelmeyi başarıyor. Oyuncu tarafı bu vizyon nedeniyle sarı-kırmızılı seçeneğe kapıyı ardına kadar açık tutuyor.






HENÜZ ULAŞMIŞ BİR TEKLİF YOK

İşin resmiyet boyutunda ise henüz Frankfurt kulübüne ulaşmış resmi bir bonservis teklifi bulunmuyor. Galatasaray yönetimi, resmi temasları başlatmadan önce hem Şampiyonlar Ligi vizesini garantilemeyi hem de oyuncu cephesinin kararlılığından emin olmayı hedefleyen akılcı bir nabız yoklama stratejisi yürütüyor.






CAN UZUN YEŞİL IŞIK YAKTI

Özetle; Can Uzun, Galatasaray seçeneğini masada çok güçlü bir alternatif olarak tutarak üzerine düşen yeşil ışığı yaktı. Şimdi top tamamen sarı-kırmızılı yönetimde. Transferin mutlu sonla bitmesi, hislerden ziyade Galatasaray'ın sunacağı resmi projeye ve Frankfurt'u ikna edecek ekonomik şartlara bağlı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.