Yeni sezona transfer bütçesi ayırmak zorunda olan Galatasaray'da Avrupa takımlarının peşinde olduğu Kerem Aktürkoğlu, Marcao ve Nelsson'un satılması bekleniyor.
Fransız basını ise Kerem Aktürkoğlu ile ilgili sürpriz bir iddiayı manşetine taşıdı. Get French Football'da yer alan habere göre; Lyon ile Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu transferi için görüşmelere başladı.
Galatasaray, Kerem için 20 milyon Euro istiyor
Haberde Fransız ekibinin 2026 yılına kadar sözleşmesi olan Kerem için verdiği teklifin Galatasaray'ın düşündüğünün oldukça altında yer aldığı kaydedildi. Lyon gözlemcilerinin Kerem'i birçok maçta takip ettiği ve Fransız ekibinin transferi bitirmek istediklerinin altı çizildi.
Son olarak Kerem Aktürkoğlu'na İngiltere ve İspanya'dan da taliplerin olduğu ve Lyon'un Galatasaraylı yıldızı transfer etmek için tüm şartlarını zorlamak zorunda kalacağı belirtildi. Galatasaraylı yıldızın adı daha önce Bundesliga ekiplerinden Wolfsburg'la da anılmıştı. Galatasaray yönetimi daha önce Kerem Aktürkoğlu'nun bonservis bedelini 20 milyon Euro olarak belirlemişti.
23 yaşındaki Kerem Aktürkoğlu bu sezon sarı-kırmızılı formayla tüm kulvarlarda 48 maça çıkarken 12 gol ve 9 asistlik performans sergiledi.