logo
21 HAZİRAN 2026

Koç, önce özür diledi sonra şampiyonluk sözü verdi

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, derbi yenilgisi nedeniyle taraftardan özür diledi

08.01.2023 23:52:00
Koç, önce özür diledi sonra şampiyonluk sözü verdi
Koç, önce özür diledi sonra şampiyonluk sözü verdi

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında konuk ettiği Galatasaray'a 3-0 yenilen Fenerbahçe'de Kulüp Başkanı Ali Koç, yenilgi nedeniyle taraftardan özür diledi.

Ülker Stadı'ndaki maçın ardından gazetecilere açıklama yapan Ali Koç, beklenmedik bir mağlubiyet olduğunu belirterek, "Herkes motiveydi, tribünlerin de ne kadar motive olduğunu görüyorsunuz. Öncelikle taraftarımızdan özür dileriz. Çünkü onların da beklentileri farklıydı, olmadı. Futbolun içinde bunlar var." dedi.

Sezona çok çok iyi başladıklarını ancak son 4 haftada düşüşe geçtiklerini kaydeden Koç, şöyle devam etti: "Yine de toparlayacak kişiler aynı kişiler. 3 puandan öteye bir şey değil. Biz burada bu skora alışık değiliz doğal olarak. Yani yenildiğimiz zamanlar da böyle skorlar yoktu. Ama şunu da hatırlatayım; bizim Galatasaray'a en ağır mağlubiyetleri tattırdığımız sezonlarda 4-0'lar, 6-0'lar, şampiyon olamıyorduk. O açıdan bakarsak, ben taraftarımızdan özür dilerken aynı zamanda umutlarını kaybetmemelerini, birlik beraberlikten kopmamalarını, daha çok çok uzun bir yol olduğunu hatırlatmak istiyorum. Oynadığımız futbol iyi futbol değildi kısacası. Bize yakışan bir futbol da değildi. Alışık olduğumuz Fenerbahçe futbolu değildi ama futbolun içinde bunlar var. Derbi mağlubiyeti olması açısından tabii daha fazla etkisi olabiliyor, oldu da. Ama ben burada taraftara şunu söylemek istiyorum; sezon sonuna daha çok var. İnşallah sezon sonunda biz şampiyon olacağız. Böyle sezonlar içinde böyle inişli çıkışlı zamanlar olabilir. Biz böyle bir dönemden geçiyoruz. Tabii ki bize yakışan bir durum değil ama geçiyoruz. Başkaları da bazı takımlar da inişli çıkışlı bir döneme girebilir. Nasıl bir kaç haftaya ne kadar Fenerbahçe şampiyonluğun en büyük favorisi dedirten futbolcular ve hoca, bu teknik ekipse, bu takımsa, bugün buraya geldiğimiz nokta itibarıyla umutlarımızı bir nebze olsun olumsuz etkileyen yine aynı hoca, aynı takım. Dolayısıyla yeni bir sayfa açılacaktır. Eski günlerimize dönüp kaldığımız yerden devam edeceğiz."

Dünya Kupası sonrası takımdaki düşüş
Ali Koç, Dünya Kupası arası sonrası takımdaki performans düşüşüyle ilgili bir soruya karşılık, "Teknik konuları hocaya sorun, hoca da uzun uzun açıklamalar yaptı. Sevabı günahıyla her şeyden başkan sorumludur. Evet bir düşüş var. Ama her düşüşün bir çıkışı da vardır. Önemli bir 3 puan kaybettik burada. Ama dünyanın sonu değil. Rakibimize göre, sezonun bütününe baktığınız zaman, sadece bugünkü rakibimize değil genel şampiyon rakiplerimize, istatistiki de baktığınız zaman, yine rakamlar, oyun şekli, şemali, güzelliği, ezici galibiyetler hep bizden yana oldu. Biz bunları yaşadık. Ama sonuçta 4-0 da kazansanız, 2-1 de kazansanız 3 puan alıyorsunuz. Ben bir kez daha taraftardan özür diliyorum ama rahat olsunlar. Nasıl bu noktaya kadar biz getirdiysek, bu noktadan sonrası da, aynı kadro aynı hocayla düzlüğe çıkacaktır. İçleri rahat olsun." diye konuştu.

Düşüşle ilgili teknik direktörle konuşup konuşmadığı sorusu üzerine, "Teknik konuları hocayla konuşmanız lazım. Ben genel bir portre çiziyorum burada." ifadesini kullanan Koç, futbolcuların transfer haberlerinden etkilenip etkilenmediği sorusuna karşılık, şu yanıtı verdi: "Artık 5 sezondur bizim nasıl transfer yaptığımızı biliyorsunuz. Bizim transferle, gelişle, gidişle ilgili bir yoğurt yiyişimiz var. Bize bir sürü isim yakıştırdılar. Çoğunluğuyla ilgilenmiyoruz. Belki 1-2 tanedir, mecbur kaldığımız için 5 sezonda. Ben transfer haberleriyle, spekülasyonlarıyla, dedikodularıyla bizim performansımızın düşüşünün bir paralellik arz ettiğini sanmıyorum."

"4 puan fark nedir, 19 hafta var daha"
Maçta Altay Bayındır'ın protesto edilmesiyle ilgili, "Bu konularla ilgili bu gece herhangi bir yorumda bulunmayacağım." diyen Ali Koç, takımın şampiyon olacağına inanıp inanmadığı sorusuna karşılık, şunları dile getirdi: "Zaten baştaki mesajım da böyleydi. 4 puan fark nedir, 19 hafta var daha. Ve unutmayın, burada ne zaferler, galibiyetler alındı, şampiyonluk gelmedi. Dolayısıyla göreceğiz, daha köprünün altından çok su akacaktır. İyi günde konuşmak kolay, kötü günde de konuşmak lazım. Ben takıma, hocama güveniyorum. Taraftarımıza teşekkür ediyorum. Muhteşem bir atmosferle başlattılar ama bugün bir başarısızlık vardı bizde. Ama dediğim gibi, eski günlere dönmek yine bizim elimizde. 1-2 hafta içinde inanıyorum ki alıştığımız, beğendiğimiz, methiyeler düzdüğümüz Fenerbahçe geri gelecektir."

"Dünyanın sonu değil"
Ali Koç, Fenerbahçe'nin önemli ve derbi maçlarda daha az etkili oynadığı yönündeki eleştiriye katılıp katılmadığı sorusunu da "Türkiye'deki derbiler üzerinde bakarsanız bu sene öyle gözüküyor ama unutmayın ki Avrupa maçlarında derbi seviyesinde ve kuvvetinde maçlarda da muhteşem top oynamıştık. Dolayısıyla çok fazla üstünde durmamak lazım. Önemli bir rakibimize karşı önemli bir 3 puan kaybettik. Ama dünyanın sonu değil. Ben takımımıza güveniyorum. Taraftarımızdan da inanmaya, güvenmeye devam etmelerini özellikle rica ediyorum. Onları mutlu yollayamadığımız için de özür diliyoruz." sözleriyle yanıtladı.

Belçikalı golcüye Kartal presi

Geride bıraktığımız sezonda hem yönetim hem de teknik heyetle problemler yaşayan Romelu Lukaku'ya iki takım ilgi gösteriyor 

20.06.2026 19:00:00
Haber Merkezi
Belçikalı golcüye Kartal presi
Belçikalı golcüye Kartal presi
Napoli ile köprüleri atan Romelu Lukaku bu yaz kesinlikle ayrılacak. Belçikalı forvete en fazla ilgi gösteren 2 takımın Beşiktaş ve Anderlecht olduğu öğrenildi.






Geride bıraktığımız sezonda hem yönetim hem de teknik heyetle problemler yaşayan Romelu Lukaku, Napoli tarafından satış listesine konulmuştu. 33 yaşındaki tecrübeli santrforun 30 Haziran 2027 tarihine kadar mukavelesi var. Yani sözleşmesinin son senesine girmiş durumda...






DAHA UYGUNA BIRAKILABİLİR

İtalyan ekibinin 10 milyon euro civarında bonservis beklentisi vardı. Fakat bugün itibarıyla 1.90 boyundaki futbolcuyu daha uyguna bırakabilecekleri konuşuluyor. Şu anda Belçikalı yıldıza en fazla ilgi gösteren iki kulüp ise Beşiktaş ve Anderlecht... Lukaku şu anda milli takım kampında bulunuyor.






ALTYAPISINDAN ÇIKTI

Anderlecht'in bu transferdeki en önemli kozu; Lukaku'nun kendi altyapılarından çıkması... Belçikalı futbolcu, ülkesine dönmeye karar verirse dengeler değişecek. Ancak Beşiktaş'ın daha cazip maddi koşullar sunabileceği belirtildi. Tecrübeli forvet, kesin kararını Dünya Kupası sonrasında verecek.

Galatasaray'a Brezilyalı orta saha

Galatasaray merkez orta sahaya 1 takviye gerçekleştirmede kararlı. Bu konuda Juventus'tan Thuram ve Real Madrid'den Camavinga'nın adı uzun süredir ön planda

20.06.2026 18:50:00
Haber Merkezi
Galatasaray'a Brezilyalı orta saha
Galatasaray'a Brezilyalı orta saha
Galatasaray'da merkez orta saha için Thuram ve Camavinga isimleri ön plana çıkmış durumda. Ancak Wolverhampton'dan Joao Gomes konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor.






Galatasaray kesinlikle merkez orta sahaya 1 takviye gerçekleştirecek. Bu konuda Juventus'tan Thuram ve Real Madrid'den Camavinga'nın adı uzun süredir ön planda... Fakat Sarı-Kırmızılılar, geçen sezondan beri gündeminde yer alan Joao Gomes için ciddi adımlar atmaya hazırlanıyor.






ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA

Galatasaray yetkililerinin önümüzdeki hafta İngiltere'ye giderek Wolverhampton Kulübü ile görüşmeleri ilerleteceği öğrenildi. Wolves, Premier Lig'den düşmüştü. Takımda kalmak istemeyen 25 yaşındaki futbolcu için 30 milyon euronun gözden çıkarıldığı belirtildi.






3 İSİMDEN BİRİ

Listedeki diğer adaylara dönersek; Thuram için 40, Camavinga için 50 milyon euro talep ediliyor. Victor Osimhen'in gazeteci arkadaşı Buchi Laba, Galatasaray'ın Joao Gomes'le uzun süredir ilgilendiğini belirtmişti. Bu 3 futbolcudan birinin bitirilmesi planlanıyor.

Semedo-Samuel değişimi!

Fenerbahçe'de teknik direktörlük görevine getirilen İsmail Kartal sonrasında gözler eski oyunculara döndü. Bunlardan biri de Bright Osayi-Samuel... Nijeryalı futbolcunun tekrar Sarı-Lacivertli formayı giyebileceği konuşuluyor

20.06.2026 16:40:00
Haber Merkezi
Semedo-Samuel değişimi!
Semedo-Samuel değişimi!
2025 yazında Fenerbahçe'yle sözleşmesi sona eren Bright Osayi-Samuel, bedelsiz şekilde Birmingham Kulübü'nün yolunu tutmuştu. Bu transfer öncesinde herkes Nijeryalı sağ bekin Beşiktaş'a gideceğini düşünüyordu. Fakat Osayi-Samuel ters köşe yaptı. 28 yaşındaki futbolcu, Birmingham ile 30 Haziran 2028'e kadar sözleşme imzaladı.






SEMEDO TARTIŞILIYOR

Şu anda Fenerbahçe'de Nelson Semedo'nun geleceği tartışılıyor. Tecrübeli futbolcunun kontratı 30 Haziran 2027 tarihinde bitecek. Yani mukavelesinin son senesine girdi. Portekizli oyuncunun 32 yaşına gelmesi ve yaşadığı sakatlık sorunlarının ardından satılması bekleniyor. Yönetim, teklif gelirse değerlendirecek.






UYGUN BİR BEDELLE

İsmail Kartal'ın tekrar Fenerbahçe Teknik Direktörü olmasının ardından Osayi-Samuel'in de takıma dönebileceği konuşuluyor. Birmingham City Kulübü'nün, 1.75 boyundaki savunmacıyı uygun bir bedelle bırakması bekleniyor. Ayrılık sürecinde Nijeryalı futbolcu sürekli Fenerbahçe'den övgüyle bahsetmişti. Önümüzdeki haftalarda çok sürpriz gelişmeler yaşanabilir.

Arjantinli yıldızda ortalık karışık

UEFA kıskacındaki Roma, Arjantinli kanat oyuncusu Matias Soule'yi satış listesine koydu. Galatasaray bir süredir tangocuyla ilgileniyordu. Borussia Dortmund ve Aston Villa cephesinden de hamle gelebilir

20.06.2026 16:28:00
Haber Merkezi
Arjantinli yıldızda ortalık karışık
Arjantinli yıldızda ortalık karışık
İtalyan ekibi Roma, finansal sıkıntılar sebebiyle UEFA incelemesi altında bulunuyor. Serie A ekibi bu sebeple bazı futbolcularıyla yollarını ayırmalı... Konuyla ilgili ilk hamle geldi. Matias Soule resmen satış listesine konuldu. Galatasaray bir süredir oyuncunun durumunu takip ediyordu.






TAM BİR JOKER

Asıl yeri sağ kanat olan 23 yaşındaki futbolcu aynı zamanda forvet arkası ve 10 numara bölgelerinde de görev yapabiliyor. Yani hücum anlamında joker... 30 Haziran 2029 tarihine kadar sözleşmesi bulunan Arjantinli yıldızın tahmini piyasa değeri 35 milyon euro civarında...






ÖNEMLİ RAKİPLER

Galatasaray'ın bariz bir ilgisi olsa da Borussia Dortmund ve Aston Villa gibi takımlar da 1.82 boyundaki futbolcuyu izliyor. Kısa süre içinde sıcak gelişmeler yaşanabilir. Hatırlanacağı üzere Lang ve Asprilla'nın satın alma opsiyonları kullanılmamıştı. Cim-Bom bu sebeple her iki kanat bölgesini de güçlendirmek istiyor.






Batrakov, Galatasaray’a gelir mi?

Galatasaray'ın 10 numara transferinde 1 numaralı hedefi Can Uzun

20.06.2026 13:59:00
Haber Merkezi
Batrakov, Galatasaray’a gelir mi?
Batrakov, Galatasaray’a gelir mi?
Galatasaray'ın 10 numara transferinde 1 numaralı hedefi Can Uzun... Milli futbolcunun arkasından Aleksey Batrakov geliyor. Ancak genç Rus oyuncunun kafasında farklı planlar var gibi gözüküyor.






Galatasaray, Can Uzun konusunda Eintracht Frankfurt ile görüşmelerini sürdürüyor. Alman ekibinin 55-60 milyon euroluk bonservis beklentisi bulunuyor. Bu para, işleri doğal olarak zorlaştırıyor. Sarı-Kırmızılı ekibin yedek planı ise Lokomotiv Moskova forması giyen Aleksey Batrakov'du...






ASLINDA ŞARTLAR UYGUN

21 yaşındaki futbolcu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlediği "genç yabancı" kriterini fazlasıyla karşılıyor. Ayrıca bu sezon özelinde 20 milyon euroluk serbest kalma bedeliyle alınabilir. Ancak Aleksey Batrakov'un, kariyerine Avrupa'nın 5 büyük liginde devam etmek istediği söyleniyor.







FİKRİ DEĞİŞİR Mİ?

Eğer kararı değişmezse, bu transfer de zora girecek. Aleksey Batrakov, geçen sezon Rus Ligi'nde 28 maça çıktı. Sahada 2.494 dakika kaldı. 13 gol ve 10 asistle yıldızlaştı. Galatasaray eğer Can Uzun hamlesinde istediği sonucu alamazsa, Aleksey Batrakov'un fikrini değiştirmeye çalışacak. Rus yeteneği şu anda birçok Avrupa ekibi izliyor. Ve bu durum da işleri oldukça zorlaştırabilir.

İsmail Kartal, Fenerbahçe'nin silüetini değiştirecek


 
Fenerbahçe’de 4. İsmail Kartal dönemi istatistiksel bir evrimi beraberinde getiriyor. Tecrübeli teknik adamın maç başına 2.6 gol ve yüksek savunma disiplini vadeden oyun hafızası, geçen sezonun az top kaybeden ve geçiş hücumlarında elit seviyeye ulaşan yapısıyla birleşiyor. İşte 2026-27 model Fenerbahçe’nin şifreleri.
 

20.06.2026 13:48:00
Haber Merkezi
 İsmail Kartal, Fenerbahçe'nin silüetini değiştirecek
 İsmail Kartal, Fenerbahçe'nin silüetini değiştirecek

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'ın başkanlığı, Oğuz Çetin'in futbol direktörlüğü ve Dirk Kuyt'ın teknik ekibe katılımıyla başlayan yeni dönemde gözler, 2 yıl sonra dönen İsmail Kartal'ın sahaya yansıtacağı taktiksel kimlikte. Kartal'ın bıraktığı 2023-24 sezonu ile geride kalan son sezonun verileri, 2026-27 model Fenerbahçe'nin şifrelerini veriyor.
Yeni sezonda sarı-lacivertlileri bekleyen en net değişim, ön alandaki üretkenlik olacak. İsmail Kartal, takımı bıraktığı dönemde maç başına 2.6 gol ve 4.3 büyük şans üreten, ceza sahası içinden 80 gol bulan bir hücum makinesi yaratmıştı.







Nasıl bir oyun sistemi?

Son sezonda ise bu sayılar maç başına 2.3 gol ve 3.1 büyük şans ortalamasına geriledi. Kartal'ın gelişiyle, son sezondaki ceza sahası dışından harcanan etkisiz şutların (242 şut) azalması ve ceza sahasını paslarla/ortalarla boğan baskılı oyunun geri dönmesi bekleniyor.
İsmail Kartal'ın geçen sezondan entegre etmesi gereken en büyük artı, topa sahip olma kalitesi ve geçiş hücumları. Kartal döneminde maç başına 137.2 top kaybı yapılırken, son sezonda bu sayı 122.9'a düştü.

Ayrıca rakip yarı sahadaki pas isabeti yüzde 72.5'ten yüzde 80.8'e çıktı, kontratak sayısı ise 23'ten 51'e fırladı. Yeni sezondaki hedef; Kartal'ın coşkulu hücum setlerini, son sezonun bu az top kaybeden, keskin geçiş bilinciyle harmanlamak olacak.







Savunmada sıfır hata

Savunma cephesinde Kartal'ın ilk işi, kendi dönemindeki askeri disiplini geri getirmek. Tecrübeli hocanın son sezonunda maç başına 0.8 gol yiyen ve 17 maçta kalesini kapatan savunma, son sezonda 1.1 gol yeme ortalamasına geriledi. En kritik gösterge ise bireysel hatalar.
Kartal döneminde şuta neden olan hata sayısı sadece 3 iken, son sezonda bu sayı 8'e yükseldi. Kartal, son sezonun yüksek top çalma (17.5) dinamizmini korurken, konsantrasyon kaynaklı basit hataları Samandıra'da minimize etmek zorunda.







Dengeli bir takım gündemde

Özetle 2026-27 sezonunda iki farklı felsefenin güçlü yönlerini birleştiren bir Fenerbahçe izleyeceğiz. Son sezonda düşen duran top ve orta kalitesi (yüzde 28.9'dan yüzde 20'ye gerileyen orta isabeti), teknik ekibe katılan Dirk Kuyt'ın özel çalışmalarıyla yukarı çekilecek.

Hücumda İsmail Kartal'ın ceza sahası etkinliği ve savunma güvenliği geri gelirken, son sezonun düşük top kaybı ve ölümcül kontratak gücü de korunarak daha kompakt bir şampiyonluk takımı inşa edilecek.

Beşiktaş’a sürpriz öneri

Bonservisi Wolfsburg'da bulunan ve sezonun ikinci yarısını Rangers'ta kiralık geçiren Andreas Skov Olsen, menajerler aracılığıyla Beşiktaş'a önerildi

20.06.2026 13:36:00
Haber Merkezi
Beşiktaş’a sürpriz öneri
Beşiktaş’a sürpriz öneri
Bonservisi Wolfsburg'da bulunan ve sezonun ikinci yarısını Rangers'ta kiralık geçiren Andreas Skov Olsen, menajerler aracılığıyla Beşiktaş'a önerildi. 26 yaşındaki kanat oyuncusuyla ilgili gerekli değerlendirme yapıldı.


Beşiktaş'ın kanat takviyesi planladığını menajerler biliyor... Bu sebeple kulübe çok sayıda futbolcu öneriliyor. Bunlardan birinin de Andreas Skov Olsen olduğu öğrenildi. 26 yaşındaki Danimarkalı sağ kanat, kış döneminde Wolfsburg'dan Glasgow Rangers'a kiralanmıştı...







BUNDESLİGA'DAN DÜŞTÜLER

Wolfsburg, Bundesliga'dan düştü. Glasgow Rangers ise satın alma opsiyonunu kullanmadı. Andreas Skov Olsen, Alman ekibine dönmek istemiyor.







Mukavelesi ise 30 Haziran 2029 tarihine kadar sürüyor. Beşiktaş'ta oyuncunun durumu değerlendirildi. Ancak olumlu bir karar çıkmadı.






SAKATLIK VE FORM DURUMU

1.87 boyundaki futbolcuya sakatlık geçmişi ve çalkantılı grafiği sebebiyle sıcak bakılmadı. Özetle Andreas Skov Olsen önerisi geri çevrildi.







Beşiktaş, her iki kanat bölgesine de daha yüksek profilli isimler eklemek istiyor. Önceki yıllardaki problemlerin tekrarlanmaması için çalışılıyor.

Aykut Kocaman'ı, transfer talepleri yaktı


 
Fenerbahçe'de Aykut Kocaman dönemini başlamadan bitiren transfer krizinin perde arkasındaki detaylar aralanmaya devam ediyor! İddialara göre çift forvet ısrarı ve Talisca vetosuyla başlayan gerilim, Kocaman'ın Marco Asensio için 'yeri yok, verim alamazsam yerine takviye isterim' restiyle zirve yaptı. 

20.06.2026 13:29:00
Haber Merkezi
 Aykut Kocaman'ı, transfer talepleri yaktı
 Aykut Kocaman'ı, transfer talepleri yaktı

Aykut Kocaman, neden Fenerbahçe'ye teknik direktör olamadı? Çok net... Asensio'yu istemedi. Dünyaca ünlü yıldızın taktik tahtasından silinmesine çılgına dönen Başkan Aziz Yıldırım, son ana kadar arkasında durduğu tecrübeli hocanın biletini tek kalemde kesti. Fenerbahçe'de teknik direktörlük koltuğuna oturması beklenen Aykut Kocaman dönemi başlamadan kapandı. Başkan Aziz Yıldırım'ın son ana kadar arkasında durduğu Kocaman'dan vazgeçme nedeni, iddialara göre tecrübeli teknik adamın transfer planlamasındaki katı ve şaşırtıcı talepleri oldu.







Talepleri bitmedi

Yıldırım'ın bu kararın ardından vakit kaybetmeden İsmail Kartal ile 1 yıllık sözleşme imzalaması, kulüpteki krizin büyümeden önüne geçti. Krizin temelinde, Kocaman'ın yeni sezonda ısrarla çift forvetli bir sistem oynamak istemesi yatıyordu. Aziz Yıldırım'ın transfer dönemi başından beri "2 forvet alacağız" açıklamalarının arkasında bu plan yer alıyordu. Ancak sistem dayatması, yönetim kuruluyla teknik kadro arasındaki ilk fikir ayrılıklarını da beraberinde getirdi.







Asensio'ya yeni rol

Sistem tartışmalarının yanı sıra, kadro yapılanmasındaki isimler ipleri tamamen kopardı. Aykut Kocaman, taraftarın beğendiği Talisca'nın kadrosunda kesinlikle yeri olmadığını net bir dille belirtti. Marco Asensio'yu ise kafasındaki 4-4-2 sisteminin sağ kanat oyun kurucusu olarak düşündüğünü, ancak oyuncudan verim alamama ihtimaline karşı mutlaka alternatif bir sağ kanat transferi yapılması gerektiğini savundu. İddialara göre hatta bu bölge için "En kötü ihtimalle Sidiki'yi oynatırım ama Asensio'ya net bir yerim yok" resti, yönetimin sabrını taşıran hamlelerden biri oldu. Kocaman'ın savunma hattındaki radikal talepleri de bardağı taşıran son damla oldu. Mevcut kadrodan kaleci Ederson'un kesinlikle takımda kalmasını istenirken, Semedo'nun ise takımdan gönderilmesi rapor edildi.







Oosterwolde'yi de beğenmiyordu

Sol bek ve sol stoper arayışları sürerken, Jayden Oosterwolde için "Ne sol stoper olur ne de sol bekte yeterli" şeklinde olumsuz rapor verilmesi ve yeni bir sol bek ısrarı, Aziz Yıldırım'ı tamamen vazgeçme noktasına getirdi.
Aykut Kocaman'ın hem maliyetli transfer talepleri hem de eldeki yıldızlara karşı mesafeli tutumu, Aziz Yıldırım'ın geri adım atmasına neden oldu.







Kadroda sorun yok

Çünkü Aziz Yıldırım aslında eldeki kadroyu beğeniyordu... 4 takviye ile "yenilmez" olacaklarını ve söz verdiği şampiyonluğa oynayacaklarına inanıyordu. Kulübün geleceğini riske atmak istemeyen Yıldırım, son ana kadar desteklediği Kocaman projesini rafa kaldırarak, camiayı ve kulüp dinamiklerini yakından tanıyan İsmail Kartal'ı 1 yıllığına göreve getirdi.

Nicolo Zaniolo'dan yine para gelebilir

İtalyan ekibi Udinese, Zaniolo'nun bonservisini 5 milyon euro ve sonraki satıştan %50 pay karşılığında almıştı. Şu anda Milan'la transfer görüşmeleri yapılıyor. Oyuncu satılırsa, Galatasaray'ın kasasına yine para girecek.
 

20.06.2026 13:13:00
Haber Merkezi
Nicolo Zaniolo'dan yine para gelebilir
Nicolo Zaniolo'dan yine para gelebilir
Galatasaray, Nicolo Zaniolo'yu 2023'ün Şubat ayında 15 milyon euro bedelle Roma'dan almıştı. Oyuncu sonraki süreçte şu bedellerle kiralandı:

Aston Villa: 5 milyon euro kiralama bedeli
Atalanta: 3.2 milyon euro kiralama bedeli
Fiorentina: 3.2 milyon euro kiralama bedeli
Udinese: 2.5 milyon euro kiralama bedeli






RESMEN TAMAMLANDI

İtalyan ekibi Udinese, Zaniolo'nun, "5 milyon euro+sonraki satıştan %50 pay" şeklindeki satın alma opsiyonunu devreye soktu. 1.90 boyundaki futbolcuyla 30 Haziran 2029'a kadar mukavele yapıldı. Ancak 26 yaşındaki oyuncu, orada da fazla kalmayacak gibi gözüküyor.






PAZARLIKLAR SÜRÜYOR

Şu anda Udinese ve Milan arasında pazarlıklar var... Eğer Nicolo Zaniolo satılırsa, bonservis bedelinin yarısı Galatasaray'ın kasasına girecek. Bu da ekstra gelir demek... Sarı-Kırmızılılar, iki kulüp arasındaki görüşmelerin olumlu şekilde tamamlanmasını bekliyor.

Montella maçtan sonra döktürdü!


 
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, "Türk halkının büyük beklentisi vardı, çok büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum. 35 yıllık kariyerim boyunca 50 maçta bir denk gelecek karşılaşmalar iki kez üst üste denk geldi" dedi.

20.06.2026 12:58:00
AA
Montella maçtan sonra döktürdü!
Montella maçtan sonra döktürdü!

2026 FIFA Dünya Kupası'nda D Grubu'ndaki ikinci maçında Paraguay'a 1-0 mağlup olarak gruptan çıkma şansını kaybeden A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Vincenzo Montella, Türk halkının beklentilerini karşılayamadıkları için büyük hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. Montella, San Francisco Bay Area Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Türk halkının büyük beklentisi vardı, çok büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum" dedi.

65 şut, sonuç sıfır!

"Objektif biçimde bakacak olursak oyuncularıma karşı hiçbir olumsuz düşünceye sahip değilim, bugün yeteneklerini daha fazla geliştirmiş oldular çünkü iki maçta da büyük performans gösterdiler, 65 şuta karşı ne yazık ki çok az şansla rakip takımlar sonuç elde etti" diyen Montella, şöyle konuştu: "Böyle iki aynı karşılaşmaya kariyerimde çok fazla rastlamadım. Santrfor girdi her şeyi değiştirecek demek olayı aza indirgemek olur. Türk halkının büyük beklentisi vardı, çok büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Türkiye Futbol Federasyonu her zaman bize destek oldu, hep yanımızda oldular. Büyük hayal kırıklığı içindeyim, futbolcular ellerinde ne varsa bunu göstermek için çaba sarf etti. Son 10 dakikada bir santrforu devreye sokup sokmamak mesele, bunu size bırakıyorum. Çok üzgünüz, çok büyük beklentiler vardı. Federasyonumuzun ne kadar çalışkan olduğunu biliyorum, hepsi adına daha fazla üzülüyorum. 35 yıllık kariyerim boyunca 50 maçta bir denk gelecek karşılaşmalar iki kez üst üste denk geldi. Kader bizden yana değildi, futbolcularım ellerinden gelen her şeyi yaptı, çok üzgünüz."

Forvet meselesi

Montella, aday kadroda yeterli forvet olmadığı yönünde bir soru üzerine, şunları kaydetti: "Tekrar geriye döneceğiz, aslında bu forvetle ilgili olarak iki maçtaki 65 şutu hatırlatmak isterim. Forvet konusunu açmanıza şaşırarak bakıyorum, son iki maçta toplam 65 şut var ama bir şekilde olmuyor, girmiyor. Bana biriniz bazı enstantanelerin futbolda neden yaşandığını açıklarsa öğrenmeye hazırım. Biz gidiyoruz olmuyor, rakip bir kere geliyor oluyor. Rakip ceza sahasına girdik, şutlar çektik, direkler üzerinden toplarımız geçti, kader yanınızda olmazsa... Oyuncularım tüm kalplerini ortaya koydu, futbol mantık değil, o yüzden bu kadar güzel bir spor. İnsanlar hayalini kurar, daha iyi oynayan takım her zaman kazanmaz. Pozisyon üretmesek o zaman bir problem olabilirdi, böyle iki maç üst üste yaşadığınızda biraz basit gibi kalıyor ama kader bizden yana değildi gibi oluyor. Başka bir şey düşündürmez. Bir tane atsak belki çok farklı olabilirdi. Maalesef böyle oldu. Avustralya maçına göre daha iyi mücadele ettik, isabetli şutlar olmadı. Birçok durum bizim için dezavantaj oluşturdu. İki maçta düzeltmemiz gereken bir şey varsa Avustralya müsabakasında defans arkasına daha fazla koşu yapabilirdik, bu karşılaşmada bunları da yaptığımızı gördüğümüzde daha ne yapabilirdik diye düşünüyoruz, olmayınca olmadı."

Turnuva süerkliliği şart

Milli takımın turnuvalarda düzenli olarak yer alması gerektiğinin altını çizen İtalyan teknik adam, "Birtakım şeyler üstüne çalışırsınız. Futbolcularda bir inancı perçinleştirmeye, standart olarak daha iyi oynamaya, oyuncuların sahada biraz daha rahat olmalarını sağlamaya çalışırsınız. Bizim bu saatten sonra yapmamız gereken tek bir şey var, turnuvalara sürekli katılıyor olmak. Sürekli katılamadığımız için bilinçaltında da olsa futbolcularımızı bir şeyler tutmuş olabilir. Geçmişte böyle sıkıntılarımız yoktu. Milli takımımızın turnuvalara sürekli gitmesi gerekiyor. Sonrasında daha iyi olacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Birilerini suçlamanın kolay olduğunu dile getiren Montella, "Ben en iyisine inandım ve ona göre futbolcuları seçtim. Elimizden gelen her şeyi yapmasak anlarım. Beklentim grubu başarılı şekilde geçebilmekti. İki maçta da gördünüz. Olmayınca olmuyor. Bundan daha fazla ne diyeceğimi bilmiyorum. Bu sonucu öyle ya da böyle kabul etmek zorundayız. Dünya Kupası'na beklentilerle geldik. Büyük isteklerimiz vardı. Bunu da maçta gösterdik. 35 yıldır profesyonel futbol hayatındayım. 50 maçta böyle bir müsabaka olur, kaybedebilirsiniz. İki maç üst üste böyle kaybetmek kariyerim boyunca bana hiç olmadı ama sonucu kabul etmek zorundayız." şeklinde konuştu.

Ozan Kabak neden oynamadı?

Montella, Ozan Kabak'a şans vermediğinin hatırlatılması üzerine, "Ben her şeyi anlamaya odaklanırım. Oyuncuyken de öyleydim. Maçı kaybettiğinizde en iyi oyuncular kenardaki oyunculardır. Ozan'a çok saygı duyuyorum. Oynatabileceğim oyunculardan biriydi. Uzun bir sakatlık yaşadı, kuvvetli bir oyuncu. Oyuncuların tutarlılık göstermesi, iki stoperin birbirini tamamlıyor olması gerekiyor. Merih ve Abdülkerim iyi oynuyordu. Bazı seçimler yapıyorsunuz. Tabii ki yapı oluşturuyoruz. Bu yapı bize iyi sonuçlar getirdi. Takım, genç oyunculardan kurulu bir ekip. Zamanla gelişip, olgunlaşıyorlar. Bu kupa için durumun ne olduğunu biliyoruz. Sürekli genç oyuncuları süreçte tutarak geliştirip, sonraki şampiyonalarda bulunmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.

"Türkiye'nin mücadeleci ruhunu göstermeye devam etmeliyiz." diyen Montella, şunları ifade etti: "Gurur dolu performanslar oluşturmamız gerekiyor. Ülkeyi temsil ediyorsunuz, oyunculara da bunu söylüyorum. Hepimiz üzüldük ama soyunma odasından çıkarken kafamız yukarıda çıkmalıyız. Biz bunları sahada daha kuvvetli bir araya getirmeliyiz. Bunu yapabilmek için ruhumuzu en iyi şekilde devam ettirmemiz lazım. Bu ders kendimizi geliştirmemiz için fırsat tanıyacak. Önce gururla kafamızı dik tutabilmek gerekiyor."
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.