logo
04 NİSAN 2026

Koç'un 'dayak yiyeceksiniz' sözleri raporda yer aldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından çıkan olaylara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında çekilen görüntülere ilişkin hazırlanan bilirkişi raporu tamamlandı

09.07.2024 12:40:00
AA
Koç'un 'dayak yiyeceksiniz' sözleri raporda yer aldı
Koç'un 'dayak yiyeceksiniz' sözleri raporda yer aldı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 19 Mayıs'taki Galatasaray-Fenerbahçe müsabakasının ardından yaşanan ve stadyum müdürü Ali Çelikkıran'ın darbedildiği olaylara ilişkin başlattığı soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında olaylar sırasında çekilen ve 19 ile 8 saniyeden oluşan 2 videoya ilişkin hazırlanan bilirkişi raporu soruşturma dosyasına girdi. Raporda, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'un arkasında bulunan kişilerle yürüdüğü sırada yanında yürüyen ve Galatasaray Spor Kulübü yetkilisi olduğu düşünülen bir şahsa dönerek, "Ben size çık buradan bak dayak yiyeceksin, çık buradan yoksa dayak yiyeceksin." sözlerini kullandığı aktarıldı.

Bu sırada çevredeki bağrışmalar ve konuşmaların olduğu ancak üst üste binen sesler nedeniyle ne söylendiğinin anlaşılamadığı belirtilen raporda, şunlar kaydedildi: "Ali Koç'un yürüdüğü esnada iki video arasında yapılan birleştirme işlemine göre arkasında gelmekte olan muhtemelen Selahattin Baki'nin, 'Burada ... yapmayın' diyerek küfrettiğini duyarak geri döndüğü ve Selahattin Baki'nin yakasından tutarak 'Sus lan sus dedim mi susacaksın.' şeklinde söylemde bulunmuş olabileceği değerlendirilmiştir."
Raporda, görüntünün devamında Baki'nin ise "Beni mi buldun başkanım" dediği ve görüntünün bu şekilde sona erdiği yer aldı.

Mert Hakan Yandaş ve Bright Osayi Samuel'in ifadelerine ulaşıldı
Soruşturma kapsamında Fenerbahçeli futbolcular Mert Hakan Yandaş ve Bright Osayi Samuel, şüpheli sıfatıyla Basın Suçları Soruşturma Bürosu'na ifade verdi. Samuel ifadesinde, olay günü taraftarlarının galibiyeti kutlamak amacıyla kendilerinden sahaya çıkmalarını istediğini belirterek, Galatasaray yetkililerinin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türk Ceza Kanunu'na aykırı şekilde soyunma odasından çıkmalarına engel olduğunu ve burada alıkonulduklarını savundu.

Bu durumun maç sonrası yüksek olan tansiyonlarının daha fazla yükselmesine neden olduğunu ifade eden Samuel, sahaya çıktıklarında Ali Çelikkıran ile diğer görevlilerin fiziksel ve sözlü müdahalede bulunarak fotoğraf çektirmelerine engel olduklarını söyledi.

Samuel, Çelikkıran'ın küfrederek bulunduğu alana hızla yaklaştığını ve kulüp doktorları Ertuğrul Karanlık'a fiziki müdahalede bulunduğunu belirterek, bu anlara ilişkin videoların sosyal medyada yer aldığını söyledi.

Kulüp doktorları Karanlık'ın bu esnada müşteki Ali Çelikkıran'ın Fenerbahçe bayrağını gasbetme etme girişimini engellemeye çalıştığını öne süren Samuel, "Müştekinin küfür ederek takım arkadaşlarıma ve takım doktorumuza doğru hiddet ve öfkeyle koştuğunu görmemin ardından yalnızca arbede yaşanan alana doğru ilerledim ve hiç kimseye fiziki müdahalede bulunmadım. Nitekim gerek kolluk kuvvetleri gerekse de TFF tarafından çekilen görüntülerde hukuk düzenine aykırılıklar arz edecek herhangi bir eylemimin bulunmadığı açıkça görülebilecektir. Bu noktada sayın savcılığınıza bilhassa belirtmek isterim ki hakkımda şikayette bulunulması ve soruşturma açılmasını büyük şaşkınlıkla karşılamaktayım." ifadelerini kullandı.

Bright Osayi Samuel, hakkında başlatılan bu soruşturmada takipsizlik kararı verilmesini istedi.

Mert Hakan Yandaş: Eylemlerim 'meşru müdafaa' kapsamında kalmaktadır
Şüpheli Mert Hakan Yandaş da ifadesinde, olay günü taraftarlarının galibiyeti kutlamak amacıyla kendilerini sahaya çağırdığını anlattı. Bu sırada soyunma odasında alıkonulduklarını iddia eden Yandaş, stada çıktıklarında ise Ali Çelikkıran ve diğer görevlilerin fiziksel ve sözlü müdahaleyle fotoğraf çekmelerine engel olduklarını savundu. Müştekinin Ali Çelikkıran'ın küfür ederek takım arkadaşları ve takım doktorlarına doğru hiddet ve öfkeyle koştuğunu gördüğünü belirten Yandaş, şunları söyledi: "Bunun üzerine gerçekleşen eylemlerim tamamıyla hukuk düzeninin koruduğu meşru müdafaa kapsamında kalmakta olup saldırıya uğradığına şahit olduğum takım doktorumuzu koruma iç güdüsünden ve gasp eylemini engelleme amacından farklı yorumlanmamalıdır. Tüm bu olaylar maçın yüksek tansiyonlu atmosferi ve sonrasındaki kaotik durumlar göz önüne alındığında, şahsımın suç teşkil edecek eylemde bulunmadığını açıkça ortaya koymaktadır."

Yandaş, deliller incelendiğinde saldırgan tutumunun olmadığının anlaşılacağını belirterek, "Arbede yaşanan bölgeye gitmemde hiçbir suretle fiziki saldırıda bulunma niyetim bulunmamaktadır ve fiziki hiçbir müdahalem olmamıştır. Hiçbir müsabaka görevlisi raporuna dahi konu edilmeyen saldırı isnadına dayalı olarak hakkımda ceza tayininde bulunulması açıkça hukuka aykırılık barındıracaktır. " dedi.

Soruşturmalar birleştirildi
Öte yandan şüpheliler Hulusi Belgü, Ertuğrul Karanlık, Emre Kartal hakkında "kasten yaralama" suçundan yürütülen soruşturma ile Ali Koç ve Selahattin Baki hakkında "spor alanlarında taşkınlık yapılması ve tesislere zarar vermek", "hakaret", "tehdit", "basit yaralama" suçlarından yürütülen iki ayrı soruşturmanın birleştirildiği de öğrenildi. Bu kapsamda soruşturmada ifadesi alınan şüpheliler Belgü, Karanlık ve Kartal hakkında uygulanan yurt dışı çıkış yasağı ve imza yönündeki adli kontrol tedbirleri de kaldırıldı.

Soruşturma
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında RAMS Park'ta oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından yaşanan ve stadyum müdürü Ali Çelikkıran'ın darbedildiği olaylara ilişkin soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında, Fenerbahçe Kulübü doktoru Ertuğrul Karanlık, eski Fenerbahçe yöneticisi Hulusi Belgü ve teknik direktör İsmail Kartal'ın oğlu Emre Kartal ifade vermişti.

İstanbul Adliyesi'ne gelerek Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nda ifadeleri alınan 3 zanlı, adli kontrol talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti. Şüpheliler hakkında, yurt dışına çıkış yasağı ve ayda iki kez karakola imza atmayı içeren adli kontrol tedbirine karar verilmişti. Soruşturma kapsamında Ali Koç'un yanı sıra Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki de savcılıkta ifade vermişti.

Fenerbahçe, ligin son virajına derbi galibiyetiyle girmek istiyor

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de son haftalarda kaybettiği puanlarla zirvede artan puan farkını kapatmak için Beşiktaş derbisiyle birlikte seriye devam etmek istiyor

04.04.2026 10:41:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, ligin son virajına derbi galibiyetiyle girmek istiyor
Fenerbahçe, ligin son virajına derbi galibiyetiyle girmek istiyor
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de son haftalarda kaybettiği puanlarla zirvede artan puan farkını kapatmak için Beşiktaş derbisiyle birlikte seriye devam etmek istiyor. Sarı-lacivertliler, ligin son virajına galibiyetle girmenin hesaplarını yapıyor.

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe, yarın saat 20.00'de Beşiktaş'ı konuk edecek. Sarı-lacivertliler, milli maç için verilen ara öncesi Gaziantep FK'yı mağlup ederken son 5 lig maçında 7 puan kaybetti. Tedesco'nun öğrencileri, taraftarı önünde oynayacağı derbide kazanarak son 6 haftaya şampiyonluk hedefini sürdürmenin hesaplarını yapıyor.

Büyük maçlarda 10 puan topladı



Fenerbahçe, bu sezon Trendyol Süper Lig'de ezeli rakipleriyle oynadığı maçlarda başarılı performans sergiledi. Sarı-lacivertliler, Beşiktaş deplasmanında 3-2'lik galibiyet elde ederken, Galatasaray ile sahasında 1-1 berabere kaldı. Kanarya, Trabzonspor ile oynadığı 2 maçta ise 6 puanı hanesine yazdırdı. Fenerbahçe, ligin ilk yarısında evinde 1-0 kazanırken, deplasmanda 3-2'lik skorla galibiyete ulaştı.

Sarı-lacivertliler, Turkcell Süper Kupa finalinde de sarı-kırmızılılara karşı 2-0 kazanarak kupayı müzesine götürdü.

Son maçlarda kalesini gole kapatamıyor



Sarı-lacivertliler, ligde oynadığı son 7 maçta kalesini gole kapatamadı. Bu süreçte 6 maçta gol sevinci yaşayan Fenerbahçe, 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Bu maçların 6'sında kaleyi Ederson korurken, 1 maçta Mert Günok görev aldı. Kanarya, bu sezon ligde oynadığı 27 karşılaşmanın 8'inde rakiplerine gol izni vermedi. Son olarak ligin 20. haftasında Kocaelispor deplasmanında gol yemedi.

Tek eksik Alvarez

Fenerbahçe'de milli maç arası döneminde sakat oyuncuların tedavisinde sona gelindi. Nelson Semedo ile Milan Skriniar da takımla çalışmalara başladı. İki oyuncunun da derbide kadroda olması bekleniyor. Takımda tek eksik olarak operasyon geçiren ve tedavisi süren Edson Alvarez bulunuyor.

6 futbolcu kart sınırında

Fenerbahçe'de derbi öncesinde Kerem Aktürkoğlu, Nelson Semedo, Anthony Musaba, Archie Brown, Mert Müldür ve Matteo Guendouzi, sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Bu futbolcular yarınki karşılaşmada sarı kart görmeleri halinde gelecek hafta oynanacak Kayserispor maçında forma giyemeyecek.

52 yıllık rekabette 143. randevu

Trabzonspor ile Galatasaray, tarihlerinde yarın 143. kez karşı karşıya gelecek.

04.04.2026 00:17:00
AA
52 yıllık rekabette 143. randevu
52 yıllık rekabette 143. randevu
Trabzonspor ile Galatasaray, tarihlerinde yarın 143. kez karşı karşıya gelecek.

Trabzonspor'un Süper Lig'e yükseldiği 1974-1975 sezonunda başlayan 52 yıllık rekabette resmi ve özel 142 karşılaşmanın 66'sını Galatasaray, 44'ünü Trabzonspor kazandı, 32 müsabakada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Lig, Türkiye Kupası, Süper Kupa, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere geride kalan müsabakalarda Galatasaray 196, Trabzonspor ise 157 kez gol sevinci yaşadı.

Ligdeki 106. Maç



Trabzonspor ile Galatasaray, ligde yarın 106. kez karşılaşacak.

Ligde daha önce yapılan 105 karşılaşmanın 47'sini Galatasaray kazanırken, 32 maçta gülen taraf Karadeniz ekibi oldu ve 26 müsabaka berabere sonuçlandı.

Süper Lig maçlarında Galatasaray 142, Trabzonspor ise 119 gol attı.

Galatasaray, rakibine 9 maçtır kaybetmiyor



Sarı-kırmızılı ekip, Trabzonspor'a karşı çıktığı son 9 resmi müsabakada mağlubiyet görmedi.

Karadeniz temsilcisine karşı son olarak 23 Ocak 2022 tarihinde oynanan lig maçında 2-1 kaybeden Galatasaray, sonrasında rakibiyle 7 Süper Lig, birer Ziraat Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Kupa müsabakasına çıktı.

Bu maçlarda 7 galibiyet ve 2 beraberlik elde eden sarı-kırmızılı takım, 22 kez ağları sarsarken 6 gol yedi.

Trabzon'daki lig maçları

Taraflar arasında Trabzon'da yapılan lig karşılaşmalarında ev sahibi Trabzonspor, galibiyet sayısında rakibinin 1 farkla önünde yer alıyor.

Trabzonspor, evindeki 52 maçta Galatasaray'ı 20 kez yendi. Sarı-kırmızılılar ise bordo-mavilileri deplasmanda 19 kez mağlup etmeyi başardı. Trabzon'daki 13 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

Trabzonspor'un, 43'ü Hüseyin Avni Aker, 9'u Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanan maçlardaki 62 golüne, Galatasaray 68 golle karşılık verdi.

Farklı skorlu galibiyetler

Galatasaray, Trabzonspor karşısında en farklı galibiyetini 21 Ocak 2024'te deplasmanda 5-1, 26 Mayıs 2001'de de İstanbul'daki lig maçında 4-0'lık skorlarla aldı.

Trabzonspor ise 2018-2019 sezonunun ilk yarısında 1 Eylül 2018'de Trabzon'daki lig karşılaşmasında Galatasaray'ı 4-0 yendi.

Bu arada, 15 Kasım 1998'de İstanbul'da Trabzonspor'un 5-3 kazandığı lig maçı, iki takım filelerinin toplam 8 kez havalanmasından dolayı taraflar arasındaki en gollü karşılaşma olarak kayıtlara geçti.

Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı’na Hakkâri’de çirkin saldırı!

Kadın Futbol Süper Ligi’nde bugün oynanan Yüksekova - Fenerbahçe Petrol Ofisi mücadelesine saha dışı olaylar damga vurdu. Sarı-lacivertli kafile ve yayın ekibi taşlı saldırıya uğradı

04.04.2026 00:10:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı’na Hakkâri’de çirkin saldırı!
Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı’na Hakkâri’de çirkin saldırı!
Kadın Futbol Süper Ligi'nde bugün oynanan Yüksekova - Fenerbahçe Petrol Ofisi mücadelesine saha dışı olaylar damga vurdu. Sarı-lacivertli kafile ve yayın ekibi taşlı saldırıya uğradı.

Fenerbahçe Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı, deplasmanda oynayacağı Yüksekova maçı için gittiği Hakkari'de beklenmedik bir saldırıyla karşı karşıya kaldı. Maç öncesinde ve müsabaka sırasında ev sahibi tribünlerden ve çevreden atılan taşlar, Fenerbahçe kafilesini ve teknik heyeti hedef aldı.

Canlı Yayın Durduruldu



Saldırıların hedefinde sadece sporcular değil, maçı taraftarlara ulaştırmakla görevli FB TV ekibi de vardı. Canlı yayın aracına isabet eden taşlar ve teknik ekipmanlara yapılan fiziksel müdahaleler nedeniyle yayın durdurulmak zorunda kaldı. Kulüp kanalı, güvenlik gerekçesiyle maçın naklen yayınlanamadığını izleyicilerine duyurdu.

Teknik Direktör Yaralandı



Gelen ilk bilgilere göre, atılan yabancı maddeler sonucunda Fenerbahçe teknik heyetinden isimlerin ve teknik direktörün yaralandığı bildirildi. Saha kenarında büyük panik yaşanırken, sarı-lacivertli yetkililer can güvenliklerinin olmadığını belirterek durumun ciddiyetine dikkat çekti.

Polis Kalkanı Altında Tahliye

Olayların kontrolden çıkması üzerine emniyet güçleri sahaya girerek Fenerbahçeli futbolcuların etrafında etten duvar ördü. Sporcular, polis kalkanları eşliğinde soyunma odasına ve ardından yoğun güvenlik önlemleri altında stattan çıkarılarak havalimanına götürüldü.

Fenerbahçe'den Sert Tepki



Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nin 24. haftasında Yüksekova Spor Kulübü ile Fenerbahçe arasında oynanan mücadelede yaşanan olayları sarı-lacivertli kulüp bir açıklama yayımlayarak kınadı.

Fenerbahçe'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Fenerbahçe Kadın Futbol Takımımızın, Yüksekova Spor Kulübü ile Şemdinli İlçe Stadyumu'nda oynadığı karşılaşmada yaşanan olaylar kulübümüz açısından kabul edilemezdir.

Müsabaka esnasında Teknik Direktörümüz Sayın Gökhan Bozkaya'ya isabet eden yabancı cisim ve FB TV yayın ekibine yönelik gerçekleştirilen saldırı, sporun ruhuyla bağdaşmamaktadır.

Kadın futbolunun gelişimi adına büyük emeklerin verildiği bir dönemde bu tür olayların yaşanması, Türk futbolu adına son derece üzücüdür. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu bir kez daha vurguluyor, yaşananları en güçlü şekilde kınıyoruz.

Tüm olumsuzluklara rağmen mücadelesini sürdürerek sahadan galibiyetle ayrılan takımımızı tebrik ediyoruz.

Yaşanan olaylarla ilgili gerekli incelemelerin yapılmasını ve sorumlular hakkında gerekli işlemlerin ivedilikle uygulanmasını beklediğimizi ifade ediyoruz. Kulübümüz bu süreçte gerekli tüm hukuki adımları kararlılıkla atacak ve sürecin sonuna kadar takipçisi olacaktır" denildi.

Fenerbahçe-Beşiktaş derbilerinde kart sayıları dikkati çekiyor

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında 5 Nisan Pazar günü karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında son dönemde ligde oynanan derbilerde sarı ve kırmızı kartların sayısı dikkati çekiyor

04.04.2026 00:09:00
AA
Fenerbahçe-Beşiktaş derbilerinde kart sayıları dikkati çekiyor
Fenerbahçe-Beşiktaş derbilerinde kart sayıları dikkati çekiyor
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında 5 Nisan Pazar günü karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında son dönemde ligde oynanan derbilerde sarı ve kırmızı kartların sayısı dikkati çekiyor.

İki takım arasında oynanan son 30 lig maçında hakemler 20 kez kırmızı, 182 kez de sarı kartına başvurdu.

Beşiktaş daha "hırçın"

Rekabetteki son 30 derbide Beşiktaş, Fenerbahçe'ye göre daha "hırçın" bir görüntü ortaya koydu.

Siyah-beyazlı futbolculara, bu maçlarda 14 kırmızı ve 93 sarı olmak üzere toplam 107 kart gösterildi.

İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan derbide Beşiktaş 1 kırmızı ve 1 sarı kart, Fenerbahçe ise 5 sarı kart görmüştü.

Fenerbahçe'ye 6 kırmızı, 89 sarı kart

Fenerbahçe, Beşiktaş ile yaptığı son 30 derbide 95 kez kart gördü. Sarı-lacivertli futbolculara, söz konusu maçlarda 6 kırmızı, 89 da sarı kart çıktı.

Fenerbahçe, rakibi karşısında oynadığı son 11 lig maçında kırmızı kart görmedi. Sarı-lacivertlilerin siyah-beyazlılar karşısında müsabakayı 10 kişi tamamladığı son karşılaşma, 2019-2020 sezonunun ikinci yarısında oynandı.

Pandemi sebebiyle liglere ara verilirken iki takım, 19 Temmuz 2020'de Beşiktaş'ın sahasında karşılaşmış, maçın 25. dakikasında Fenerbahçe'nin forvet oyuncusu Vedat Muriç direkt kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı. Karşılaşmayı Beşiktaş 2-0 kazanmıştı.

Son 10 derbide 64 kart çıktı

İki takım arasında yapılan son 10 müsabakada futbolcular, 4 kırmızı ve 60 sarı kartla cezalandırıldı.

Sezonun ilk yarısında Beşiktaş'ın ev sahipliğinde oynanan mücadelede siyah-beyazlı takım 26. dakikada Orkun Kökçü'nün kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalmıştı. Beşiktaş'ta ayrıca Emirhan Topçu da son dakikalarda sarı kart görmüştü. Aynı mücadelede Fenerbahçe'de Nelson Semedo, Edson Alvarez, Kerem Aktürkoğlu, Jhon Duran ve İsmail Yüksek sarı kart gören isimler oldu.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki son 10 derbi mücadelesinde siyah-beyazlı futbolculara 4 kırmızı ve 31 sarı, sarı-lacivertli oyunculara ise 29 sarı kart çıktı.

Of'un Dünya Kupası gururu

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanmasının ardından dikkat çeken bir detay, Trabzon'un Of ilçesinde büyük bir gururla karşılandı

03.04.2026 10:27:00 / Güncelleme: 03.04.2026 10:33:07
İhlas Haber Ajansı
Of'un Dünya Kupası gururu
Of'un Dünya Kupası gururu
Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanmasının ardından dikkat çeken bir detay, Trabzon'un Of ilçesinde büyük bir gururla karşılandı. Ay-yıldızlıların 2002 ve 2026 yıllarında Dünya Kupası bileti aldığı dönemlerde görev yapan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlarının Oflu olması ilçede sevince neden oldu.

2002 yılında Haluk Ulusoy ve 2026 yılında İbrahim Hacıosmanoğlu'nun federasyon başkanlığı dönemlerinde gelen Dünya Kupası katılımları, özellikle Haluk Ulusoy ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Of ilçesinden olması nedeniyle ilçede ayrı bir anlam kazandı.

İhsan Hacıbektaşoğlu: "Bu başarılar tesadüf değil"



Oflu vatandaş İhsan Hacıbektaşoğlu ise A Milli Takım'ın başarısını değerlendirerek "Milli Takım'ın dünya kupasına katılmasına mutlu oldum. Gençlerimizin böyle başarılı olması ve böyle zor bir süreci başarıyla tamamlaması bizim açımızdan çok önemli. Ülkemiz adına mutluluk verici bir durum. Ülke olarak böyle mutlu anlara ihtiyacımız var. Trabzon farklı bir coğrafya, Of da bunun içinde yer alıyor. Of'un tabi bir özelliği de çok girişimci olması. Of insanının da atılgan ve gözü kara bir yapısı var. Böyle olunca başarılar da geliyor. Bunu ben çok normal karşılıyorum" dedi.

Ömer Saral: "24 yıl sonra gelen gurur Of'ta katlandı"

Ömer Saral, "24 yıl sonra tekrar dünya kupasına katılmak bizim için son derece gurur verici bir olay. Federasyon başkanlarının Oflu olmaları ilginç bir olay. Oflular olarak her alanda olduğumuz için bu durum da ayrıca gurur verici. Of olarak futbola ayrı bir sempatimiz var tabiki de. A Milli Futbol takımımızdan beklentim mümkünse final oynamaları. Milli takımda Karadeniz furyası var. Karadeniz ağırlığı da futbolda olmalı" dedi.

Yılmaz Koçbıyıkoğlu: "Oflular Türk futboluna damga vurdu"



Yılmaz Koçbıyıkoğlu ise, "A Milli Takımın dünya kupasına katılması gururdan başka bir şey düşündürmedi bana. Geçmişte üçüncülüğümüz var, bana onu hatırlattı. Demek ki o nesil devam ediyor. Ne mutlu bize. Federasyon başkanlarının Oflu olması tesadüf eseri gibi görünebilir ama ağırlıklı olarak Of insanın her konuda duyarlı olmasından kaynaklanır. Oflular Türk futboluna damga vurmuştur. Bu takımla, bu hocayla, bu ruhla en az üçüncülük bekliyorum. Milli takımda Doğu Karadenizli oyuncuların ağırlıklı olmasının sebebi yapısıyla azmiyle, hırsıyla alakalı. Tabiatın bize vermiş olduğu bir özellik bu. İnsanımız da bunu iyi kullanmaya çalışıyor elinden geldiğince de başarılı oluyor" ifadelerini kullandı.

Baki Türkel: "Oflu olmak ayrıcalıktır"



Baki Türkel de, "Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandığımız akşam güzel duygular yaşadım. Tabi TFF'nin başında Oflu İbrahim Hacıosmanoğlu'nun olması da ayrı bir gurur verici olay. Kendisi Of'un büyüklüğünü hissettirdi dünyaya. Oflu olmak ayrıcalıktır. İlçe olarak küçük olabiliriz ama geniş bir kitleye sahibiz. Gelinen bu nokta bizim için bir gurur kaynağı oldu. Hacıosmanoğlu buralı, bu durum hem kendisini hem de Of'un değerini daha da yükseltti. Bu bölgenin insanı hırslı olduğu için iyi yerlere geliyorlar. Buranın insanının temel özelliği azimli, hırslı ve başarılı olması" diye konuştu.

Of'un gözü Dünya Kupası'nda

A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'nda göstereceği performans, Of ilçesinde büyük bir heyecanla bekleniyor. İlçe halkı, 2002'de elde edilen tarihi başarının ardından bu kez daha büyük bir hedefe ulaşılacağına inanıyor. Ay-yıldızlıların Dünya Kupası'nda önemli bir başarı elde etmesi halinde, Of'taki gururun daha da büyümesi bekleniyor.

Süper Lig'de heyecan başlıyor

Trendyol Süper Lig'de 28. hafta heyecanı yarın oynanacak 4 maçla başlayacak

03.04.2026 10:16:00
İhlas Haber Ajansı
Süper Lig'de heyecan başlıyor
Süper Lig'de heyecan başlıyor
Trendyol Süper Lig'de 28. hafta heyecanı yarın oynanacak 4 maçla başlayacak.

Trendyol Süper Lig'de 28. hafta heyecanı yarın, 5 Nisan Pazar ve 6 Nisan Pazartesi günü oynanacak maçlarla yaşanacak. Haftanın önemli maçında derbide Fenerbahçe, Beşiktaş'ı ağırlayacak. Lider Galatasaray ise ligin 3. sırasında zirve takibini sürdüren Trabzonspor'a konuk olacak.

Süper Lig'de 28. haftanın programı şöyle:


Yarın

14.30 Gençlerbirliği - Göztepe
14.30 Kasımpaşa - Kayserispor
17.00 Gaziantep FK - Corendon Alanyaspor
20.00 Trabzonspor - Galatasaray

5 Nisan Pazar

14.30 Samsunspor - Konyaspor
14.30 Fatih Karagümrük - Çaykur Rizespor
17.00 Antalyaspor - Eyüpspor
20.00 Fenerbahçe - Beşiktaş

6 Nisan Pazartesi

20.00 Kocaelispor - RAMS Başakşehir

Dünya Kupası'na katılacak 48 takım belli oldu

Kıtalar arası play-off finallerini kazanan Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Irak, 11 Haziran-19 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 23. Dünya Kupası'na katılma hakkını elde etti

01.04.2026 11:53:00
AA
Dünya Kupası'na katılacak 48 takım belli oldu
Dünya Kupası'na katılacak 48 takım belli oldu
Kıtalar arası play-off finallerini kazanan Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Irak, 11 Haziran-19 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 23. Dünya Kupası'na katılma hakkını elde etti.

Play-off finalinde Demokratik Kongo Cumhuriyeti, normal süresi 0-0 sona eren maçın 100. dakikasında Axel Tuanzebe'nin attığı golle Jamaika'yı 1-0 mağlup ederek 1974'ten bu yana ilk kez turnuvaya gitme başarısını gösterdi.

Irak ise 10. dakikada Ali Al-Hamadi ve 53. dakikada Aymen Hussein'in golleriyle Bolivya'yı 2-1 yenerek Dünya Kupası biletini alan 48. ve son takım oldu.

Avrupa Elemeleri'nde play-off turu final maçlarının ardından Türkiye'nin yanı sıra İsveç, Çekya ve Bosna Hersek, Dünya Kupası'na katılma hakkını elde etmişti.

Tarihte ilk kez 48 takımla düzenlenecek 2026 FIFA Dünya Kupası'nda gruplar şöyle oluştu:

A Grubu: Meksika, Güney Afrika, Güney Kore, Çekya

B Grubu: Kanada, Bosna-Hersek, Katar, İsviçre

C Grubu: Brezilya, Fas, Haiti, İskoçya

D Grubu: ABD, Paraguay, Avustralya, Türkiye

E Grubu: Almanya, Curaçao, Fildişi Sahili, Ekvador

F Grubu: Hollanda, Japonya, İsveç, Tunus

G Grubu: Belçika, Mısır, İran, Yeni Zelanda

H Grubu: İspanya, Yeşil Burun Adaları, Suudi Arabistan, Uruguay

I Grubu: Fransa, Senegal, Irak, Norveç

J Grubu: Arjantin, Cezayir, Avusturya, Ürdün

K Grubu: Portekiz, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Özbekistan, Kolombiya

L Grubu: İngiltere, Hırvatistan, Gana, Panama.

Somali Milli Futbol Takımı, tarihinde bir ilki başardı

Somali Milli Futbol Takımı, 2027 Afrika Uluslar Kupası (AFCON) Elemeleri'nde Mauritius ile oynadığı maçta rakibine penaltılarla üstünlük kurarak tarihi bir başarıya imza attı

01.04.2026 11:51:00
AA
Somali Milli Futbol Takımı, tarihinde bir ilki başardı
Somali Milli Futbol Takımı, tarihinde bir ilki başardı
Somali Milli Futbol Takımı, 2027 Afrika Uluslar Kupası (AFCON) Elemeleri'nde Mauritius ile oynadığı maçta rakibine penaltılarla üstünlük kurarak tarihi bir başarıya imza attı.

Organizasyonun ön eleme turunda 0-0'ın rövanşında Mauritius'a konuk olan Somali, penaltılara giden mücadelede rakibine 4-2 üstünlük kurdu.

Somali, bu başarıyla Kenya, Uganda ve Tanzanya'nın ortak ev sahipliğinde düzenlenecek AFCON 2027'nin eleme sürecinde bir üst tura geçme hakkı kazandı.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, milli takımın elde ettiği başarı dolayısıyla tebrik mesajı yayımlayarak, bunun ülke futbol tarihinde bir ilk olduğunu vurguladı.

Mahmud, oyuncular, teknik heyet ve tüm futbol camiasını ortaya koydukları azim ve kararlılık dolayısıyla takdir ederek, elde edilen başarının Somali halkı için büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

20 yaşındaki Arif, bu sezon 8 penaltıdan 7'sini kurtardı

Altınordu'nun 2005 doğumlu kalecisi Arif Şimşir, bu sezon TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta kalesine gelen 8 penaltının 7'sini kurtarmayı başardı

01.04.2026 11:38:00
İhlas Haber Ajansı
20 yaşındaki Arif, bu sezon 8 penaltıdan 7'sini kurtardı
20 yaşındaki Arif, bu sezon 8 penaltıdan 7'sini kurtardı
Altınordu'nun 2005 doğumlu kalecisi Arif Şimşir, bu sezon TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta kalesine gelen 8 penaltının 7'sini kurtarmayı başardı.

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Altınordu'nun 20 yaşındaki kalecisi Arif Şimşir, bu sezon gösterdiği performansla dikkat çekmeye devam ediyor. Genç file bekçisi, ligde oynanan son 3 maçta kalesini gole kapatarak takımının aldığı beraberlik ve galibiyetlerde önemli rol oynadı.



Genç kaleci Arif Şimşir, sezon boyunca kurtardığı penaltılarla da öne çıktı. 2005 doğumlu file bekçisi, kalesine gelen 8 penaltıdan 7'sini çıkarmayı başardı.



İlk penaltı kurtarışını sezonun açılış maçında Erbaaspor karşısında gerçekleştiren Şimşir, ardından Elazığspor, Batman Petrolspor (2 penaltı), Karaman FK, Şanlıurfaspor ve Karacabey Belediyespor müsabakalarında da başarılı kurtarışlar yaptı.

Sadece Şanlıurfaspor maçında kalesine gelen iki penaltıdan birini kurtaramayan genç kaleci, diğer tüm penaltıları kurtararak önemli bir başarıya imza attı.

Tarih 24 yıl sonra tecelli etti


 
A Milli Futbol Takımı, Kosova'yı 1-0 yenerek 2026 Dünya Kupası'na gitmeye hak kazandı.

31.03.2026 23:44:00 / Güncelleme: 31.03.2026 23:56:15
Haber Merkezi
 Tarih 24 yıl sonra tecelli etti
 Tarih 24 yıl sonra tecelli etti

 
 
Türkiye, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off finalinde Kosova'yı deplasmanda 1-0 yenerek Dünya Kupası vizesi aldı.

 
10. dakikada Kosova savunmasının uzaklaştırmak istediği top Hakan Çalhanoğlu'nda kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda defansın müdahale ettiği meşin yuvarlağı ceza sahası içi sol çaprazında alan Kenan Yıldız yakın mesafeden vurdu, savunmanın ayak koyduğu top direğin hemen üzerinden kornere gitti.

 
 
27. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Orkun Kökçü bekletmeden kaleyi düşündü. Bu futbolcunun sert şutunda, top az farkla direğin yanından auta çıktı.
 
29. dakikada Kosova gole yaklaştı. Savunmadan atılan uzun pasta ceza yayı önünde topla buluşan Asllani'nin sert şutunda, Uğurcan'ın müdahale ettiği top üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.
 
33. dakikada savunmadan atılan uzun pasa hareketlenen Kenan Yıldız rakibinden sıyrılıp ceza sahası içi son çizgisine indi. Bu futbolcunun kale sahası önüne ortasında Kerem Aktürkoğlu düzeltip vurdu, defans son anda araya girerek gole engel oldu.


 
53. dakikada Türkiye öne geçti. Sol kanatta topla buluşan Kenan Yıldız ceza sahasına girip penaltı noktası üzerine pasını aktardı. Bu noktaya hareketlenen Orkun'un vuruşunda, savunmaya çarpan top kaleye yönelirken geriden gelen Kerem Aktürkoğlu dokunarak meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-1
 
63. dakikada Türkiye etkili geldi. Arda Güler'in pasında sol kanatta topla buluşan Kenan Yıldız ceza sahası içine girip rakibinden sıyrıldı. Bu futbolcunun sol çaprazdan sert şutunda, kaleci Muric uzanarak gole engel oldu.
 
81. dakikada savunmanın uzaklaştıramadığı top Muslija'da kaldı. Bu futbolcunun ceza sahası dışından düzeltip vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.
 
87. dakikada Zhegrova'nın getirdiği meşin yuvarlağa savunma müdahale ederken top ceza sahası önündeki Asllani'nin önünde kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda, Uğurcan son anda uzanarak topu kornere yolladı.


 
Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle maçı 1-0 kazanan A Milli Futbol Takımı, 24 yıl sonra Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.