logo
16 EYLÜL 2026

"Kolay geçecek bir sezon değil"

Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, "Bu sezonla ilgili herkesin beklentileri fazla. Bu sezon da kolay geçecek bir sezon değil. Hedefimiz maç kazanmak. İnşallah bu sezon da geçmiş sezon gibi iyi geçer" diye konuştu

16.08.2019 00:00:00
 
"Kolay geçecek bir sezon değil"
"Kolay geçecek bir sezon değil"
Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, geçen sezon ortaya koydukları performansla takımdan beklentilerin yükseldiğini ifade ederek, "İnşallah bu sezon da geçmiş sezon gibi iyi geçer." dedi.

Korkmaz, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Süper Lig'de yeni sezonun ilk maçında, 18 Ağustos'ta Göztepe ile deplasmanda karşılaşacaklarını hatırlattı.  Sezon öncesi iyi hazırlık süreci geçirdiklerini belirten Korkmaz, takımın durumundan memnun olduğunu ifade etti. 

Korkmaz, geçen sezon ligi iyi bir yerde bitirdiklerini anımsatarak şöyle konuştu: "Bu, kimsenin beklemediği bir durumdu. Bu sezonla ilgili herkesin beklentileri fazla. Bu sezon da kolay geçecek bir sezon değil. Hedefimiz maç kazanmak. İnşallah bu sezon da geçmiş sezon gibi iyi geçer. Amacımız, düşüncemiz, planlamamız bu. İlk maçta deplasmanda Göztepe ile oynayacağız. Takımımızın fiziksel, taktiksel anlamda iyi olduğunu söyleyebiliriz."

Antalyaspor Teknik Direktörü Korkmaz, takımda sakatlığı süren Amilton ile Bolu kampında sakatlanıp takımla çalışmaya başlayan Aatıf Chahechouhe, Doğukan Sinik, Tarık Çamdal'ın Göztepe maçı kadrosunda yer almayabileceğini aktardı. Korkmaz, iki yıl sonra Antalyaspor ilk 11'inde altyapıdan yetişen 5-6 oyuncunun yer alabileceğine dikkati çekerek doğru transferin önemine değindi.

Takımda üç mevkiye oyuncu takviyesinin gerekliğinden bahseden Korkmaz, "Transfer yapmak için transfer yaptırmayacağım. Kulübün bir bütçesi var. Bu bütçeyi aşmayı düşünmüyorum. İki sene sonra altyapıdan yetişen 5-6 oyuncu oynatırsam, o zaman düşündüğümüz hedeflere ulaşmak daha kolay olacaktır." dedi.

Uzun vadeli planlamada Avrupa kupasında yer almak, kupa kaldırmak, üst sıralarda oynama düşüncesi için çabaladıklarını anlatan Korkmaz, ancak bunun çok kolay olmayacağını bildirdi.

Bülent Korkmaz, Zeki Yıldırım ile Yekta Kurtuluş'un kadro dışı bırakılması ve kendilerinden kulüp bulmalarının istenmesinin takım açısından zor bir karar olduğunu sözlerine ekledi.  

 



Marsilya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

UEFA Avrupa Ligi'nde 2026-2027 sezonundaki ilk maçına çıkacak Beşiktaş, sahasında Fransız temsilcisi Marsilya'yı konuk edecek

15.09.2026 19:31:00
Haber Merkezi
 
Marsilya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
Marsilya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
UEFA Avrupa Ligi'nde 2026-2027 sezonundaki ilk maçına çıkacak Beşiktaş, sahasında Fransız temsilcisi Marsilya'yı konuk edecek. Siyah-beyazlıların Avrupa kupalarındaki zorlu sınavı 17 Eylül Perşembe günü oynanacak.

KARTAL'IN AVRUPA SINAVI BAŞLIYOR

Süper Lig'de sezona iyi bir başlangıç yapan Beşiktaş, gözünü Avrupa'ya çevirdi. Siyah-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi lig aşamasındaki ilk maçında Marsilya'yı İstanbul'da ağırlayacak.

Beşiktaş'ın resmi sitesinde yer alan fikstüre göre mücadele 17 Eylül 2026 Perşembe günü saat 22.00'de oynanacak. Karşılaşmanın Tüpraş Stadı'nda yapılacağı açıklandı.

Karşılaşmanın Türkiye'de TRT 1 ekranlarından canlı ve şifresiz yayınlanacak.

MARSİLYA İLE AVRUPA'DA 3. RANDEVU



Beşiktaş ile Marsilya bugüne kadar Avrupa kupalarında iki kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda iki takımın da birer galibiyeti bulunuyor. Marsilya 3 gol atarken Beşiktaş rakip fileleri 2 kez havalandırdı.

Dolayısıyla Perşembe gecesi oynanacak mücadele, iki takım arasındaki rekabette 3. Avrupa randevusu olacak.

BEŞİKTAŞ'IN AVRUPA KARNESİ

Beşiktaş, Avrupa kupalarında uzun ve önemli bir geçmişe sahip. Siyah-beyazlı takım, 2026 yazındaki eleme maçlarıyla birlikte Avrupa kupalarında 264. maçına çıktı. Ağustos 2026'daki verilere göre Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında 131 maçta 35 galibiyet, 24 beraberlik ve 72 mağlubiyeti bulunuyor; bu karşılaşmalarda 217 gol atıp 180 gol yedi.

Kara Kartal'ın Avrupa'daki en önemli başarıları arasında ise 1986-87 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, 2002-03 UEFA Kupası ve 2016-17 UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final oynaması bulunuyor.

AVRUPA LİGİ'NDE ZORLU FİKSTÜR



Beşiktaş'ın lig aşamasındaki rakipleri Marsilya ile sınırlı değil. Siyah-beyazlıların fikstüründe Hoffenheim, Crystal Palace, Celtic, Hapoel Beer-Sheva, Bayer Leverkusen, Union SG ve Omonia da bulunuyor.

Beşiktaş'ın Avrupa Ligi fikstürü:

17 Eylül: Beşiktaş – Marsilya | 22.00
15 Ekim: Hoffenheim – Beşiktaş | 22.00
22 Ekim: Beşiktaş – Crystal Palace | 22.00
5 Kasım: Celtic – Beşiktaş | 23.00
26 Kasım: Beşiktaş – Hapoel Beer-Sheva | 20.45
10 Aralık: Bayer Leverkusen – Beşiktaş | 23.00
21 Ocak 2027: Beşiktaş – Union SG | 20.45
28 Ocak 2027: Omonia – Beşiktaş | 23.00

KARTAL İÇİN AVRUPA'DA YENİ SAYFA

Beşiktaş, geçen sezon Avrupa Ligi'nde eleme aşamasında elenmiş, ardından Konferans Ligi'nde de play-off turunda Avrupa macerasına veda etmişti.

Şimdi ise yeni formatıyla UEFA Avrupa Ligi'nde doğrudan lig aşamasında mücadele edecek olan siyah-beyazlıların hedefi, Marsilya karşısında taraftarı önünde galibiyetle başlayarak Avrupa'da yeniden iddialı bir tablo ortaya koymak.

UEFA Avrupa Ligi'nde ilk hafta maçları yarın başlayacak

UEFA Avrupa Ligi'nde 2026-2027 sezonunun ilk haftası, yarın oynanacak maçlarla başlayacak

15.09.2026 10:49:00 / Güncelleme: 15.09.2026 11:31:00
Anadolu Ajansı
 
UEFA Avrupa Ligi'nde ilk hafta maçları yarın başlayacak
UEFA Avrupa Ligi'nde ilk hafta maçları yarın başlayacak

Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki iki numaralı futbol turnuvasında ilk maçlar, yarın ve 17 Eylül Perşembe günü oynayacak.

Organizasyonda mücadele eden tek Türk temsilcisi Beşiktaş, ilk maçında 17 Eylül Perşembe günü sahasında Fransa temsilcisi Olimpik Marsilya ile karşı karşıya gelecek.

Ligde ilk hafta maçlarının programı şöyle:

Yarın:

19.45 Ararat (Ermenistan)-Sparta Prag (Çekya)

19.45 Omonia (Güney Kıbrıs Rum Kesimi)-Celta Vigo (İspanya)

22.00 Milan (İtalya)-Benfica (Portekiz)

22.00 Anderlecht (Belçika)-Olimpik Lyon (Fransa)

22.00 Hapoel Beer-Sheva (İsrail)-Dinamo Zagreb (Hırvatistan)

22.00 Bayer Leverkusen (Almanya)-Celje (Slovenya)

22.00 Olympiakos (Yunanistan)-Jagiellonia (Polonya)

22.00 Sturm Graz (Avusturya)-Rennes (Fransa)

22.00 Sunderland (İngiltere)-AZ Alkmaar (Hollanda)

17 Eylül Perşembe:

19.45 Levski Sofya (Bulgaristan)-RB Salzburg (Avusturya)

19.45 OFİ (Yunanistan)-Hoffenheim (Almanya)

22.00 Celtic (İskoçya)-Ferencvaros (Macaristan)

22.00 Juventus (İtalya)-NEC Nijmegen (Hollanda)

22.00 Viktoria Plzen (Çekya)-Union Saint-Gilloise (Belçika)

22.00 Beşiktaş-Olimpik Marsilya (Fransa)

22.00 Lillestrom (Norveç)-Torreense (Portekiz)

22.00 Crystal Palace (İngiltere)-Lech Poznan (Polonya)

22.00 Real Sociedad (İspanya)-Bournemouth (İngiltere) 

Galatasaray zirveyi geri aldı: 1-0

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray, sahasında Kocaelispor'u 1-0 mağlup ederek liderlik koltuğunu yeniden devraldı

13.09.2026 22:11:00 / Güncelleme: 13.09.2026 22:18:35
Haber Merkezi
 
Galatasaray zirveyi geri aldı: 1-0
Galatasaray zirveyi geri aldı: 1-0
Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray, sahasında Kocaelispor'u 1-0 mağlup ederek liderlik koltuğunu yeniden devraldı. Sarı-kırmızılılara üç puanı getiren golü Abdülkerim Bardakcı kaydetti. Galatasaray bu sonuçla puanını 13'e yükseltti.

Sporting yenilgisinin ardından kritik galibiyet

Şampiyonlar Ligi'nde Sporting deplasmanında alınan 3-1'lik mağlubiyetin ardından Kocaelispor karşısına çıkan Galatasaray, RAMS Park'ta üç puan aradı. Karşılaşmada kontrollü bir oyun ortaya koyan sarı-kırmızılı ekip, savunmada rakibine fazla fırsat vermedi.

Kocaelispor ise sezonun ilk haftalarında gösterdiği dirençli görüntüyü Galatasaray karşısında da sürdürdü. Ligin ilk dört haftasında 3 galibiyet alan ve 9 puan toplayan Körfez ekibi, deplasmanda güçlü rakibine karşı mücadeleyi bırakmadı.

Galatasaray yeniden zirvede

Karşılaşmadan 1-0 galip ayrılan Galatasaray, puanını 13'e çıkararak Beşiktaş'tan liderliği geri aldı. Sarı-kırmızılılar böylece ligde namağlup serisini de sürdürdü. Galatasaray'ın ligdeki bir sonraki sınavı Trabzonspor deplasmanı olacak

Fenerbahçe'de Kartal krizi çözüldü mü?


 
 
Fenerbahçe, dün gece teknik direktör İsmail Kartal'ın görevinin başında olduğunu açıkladı. Ancak Kartal durumu teyit eden açıklamada bulunmadı. Herşey bugün saat 11.30'da belli olacak. 

12.09.2026 07:28:00 / Güncelleme: 12.09.2026 07:36:01
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'de Kartal krizi çözüldü mü?
Fenerbahçe'de Kartal krizi çözüldü mü?

Fenerbahçe Kulübü, dün akşam saatlerinde UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Roma maçı sonrası istifa eden teknik direktör İsmail Kartal'ın görevinin başında olduğunu duyurdu.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre İsmail Kartal, bugün saat 11.30'da Gaziantep FK maçının hazırlıkları kapsamında gerçekleştirilecek antrenmanda takımın başında olacak.
Ancak İsmail Kartal, açıklamayı teyit eden bir beyan da bulunmadı, bugünkü antrenmana çıkacağını teyit de etmedi. Öte yandan Fenerbahçe'nin Pep Guardiola ile görüştüğü iddia ediliyor.

 
Kartal bu sözlerle istifa etmişti?
 
UEFA Şampiyonlar Ligi' ilk haftasında 10 Eylül'de konuk ettiği Roma ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, görevinden istifa etmişti. Chobani Stadı'ndaki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Kartal, "3 aydır buradayım. Sezon başından bugüne kadar oyuncularımla yapmış olduğum antrenmanlar, kamplar... Başkan ve yöneticiler bize her konuda yarıdmcı olmaya çalıştı. Çok güzel günlerdi. Bu akşam ben görevimden istifa ediyorum. Bir daha asla geri dönmemek kaydıyla. Oyuncu kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Kulübün önünü açmak için böyle bir karar aldım" demişti.

Beşiktaş liderlik koltuğuna oturdu

Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Beşiktaş, Tüpraş Stadyumu’nda Erzurumspor FK’yı 3-0 mağlup ederek üst üste önemli bir galibiyete imza attı

11.09.2026 22:05:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş liderlik koltuğuna oturdu
Beşiktaş liderlik koltuğuna oturdu
Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş, Tüpraş Stadyumu'nda Erzurumspor FK'yı 3-0 mağlup ederek üst üste önemli bir galibiyete imza attı.

Siyah-beyazlılar, Fenerbahçe derbisinin ardından aldığı bu galibiyetle puanını 12'ye yükseltti ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna yerleşti.

Beşiktaş, Süper Lig'de zirve yürüyüşünü sürdürüyor. Ligin 5. haftasında Erzurumspor FK'yı konuk eden siyah-beyazlı ekip, sahadan 3-0 galip ayrılarak taraftarına büyük sevinç yaşattı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Beşiktaş, oyunun kontrolünü büyük ölçüde elinde tuttu. Özellikle orta sahada Orkun Kökçü ve Salih Özcan üzerinden oyunu yönlendiren Kartal, hücumdaki etkinliğiyle Erzurumspor savunmasına zor anlar yaşattı.

Beşiktaş, mücadele boyunca hem oyun üstünlüğünü hem de skor avantajını koruyarak 90 dakika sonunda farklı galibiyete ulaştı.

DERBİ GALİBİYETİNİN ARDINDAN ZİRVE



Siyah-beyazlılar, bir önceki hafta Kadıköy'de Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup ederek büyük moral kazanmıştı. Erzurumspor karşısında alınan 3 puanla birlikte Beşiktaş'ın ligdeki galibiyet sayısı da 4'e yükseldi.

Sezona Eyüpspor galibiyetiyle başlayan Beşiktaş, Alanyaspor karşısında aldığı yenilginin ardından Çorum FK'yı 6-2, Fenerbahçe'yi ise 2-1 mağlup etmişti.

KARTAL ZİRVEDE

Erzurumspor karşısında alınan 3-0'lık galibiyetle puanını 12'ye çıkaran Beşiktaş, maç fazlasıyla Süper Lig'in zirvesine çıktı.

Siyah-beyazlılar böylece son haftalardaki çıkışını da sürdürmüş oldu. Özellikle derbi galibiyetinin ardından gelen farklı Erzurumspor galibiyeti, Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışındaki iddiasını güçlendirdi.

Erzurumspor ise 4 puanda kaldı. Mavi-beyazlı ekip sezonun ilk dört haftasında Amedspor ve Galatasaray'a mağlup olmuş, Gençlerbirliği ile berabere kalmış ve Konyaspor'u yenmişti.

Dolmabahçe'de 3-0'lık zaferle zirveye çıkan Beşiktaş, şimdi liderliği korumak için yoluna devam edecek. Kartal yüksek uçuyor!

Fenerbahçe'de İsmail Kartal dönemi resmen kapandı

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Roma beraberliğinin ardından "Bir daha asla dönmemek üzere" istifa eden İsmail Kartal, geri adım atmadı. Başkan Aziz Yıldırım'ın "Ben bırakana kadar gidemez" diyerek vetoladığı istifa kararı, bugün yapılan kritik zirveyle kesinleşti. İkna turlarından sonuç alamayan sarı-lacivertlilerde 4. İsmail Kartal dönemi resmen sona erdi. Takımı Gaziantep FK maçına Dirk Kuyt hazırlayacak

11.09.2026 18:30:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'de İsmail Kartal dönemi resmen kapandı
Fenerbahçe'de İsmail Kartal dönemi resmen kapandı
Fenerbahçe camiası, dün akşamdan bu yana Türk futbol tarihine geçecek nitelikte bir teknik direktör krizine sahne oluyor. UEFA Şampiyonlar Ligi lig etabının açılış haftasında Kadıköy'de İtalyan devi Roma'yı ağırlayan ve sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılan sarı-lacivertlilerde, maçın hemen ardından Teknik Direktör İsmail Kartal'ın istifa açıklaması gündeme bomba gibi düştü.

Gece yarısı Başkan Aziz Yıldırım'ın sert ifadelerle reddettiği istifa kararı, bugün Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde yapılan kriz zirvesinin ardından resmiyete döküldü. Futbol Direktörü Oğuz Çetin'in gerçekleştirdiği son ikna toplantısından da sonuç çıkmayınca, Fenerbahçe'de İsmail Kartal dönemi resmen sona erdi.


Dünden bugüne Samandıra'da neler yaşandı?


Fenerbahçe'yi ayrılığa götüren süreç, adeta bir satranç müsabakası gibi saat saat şu şekilde gelişti:

10 Eylül Perşembe (22:00) - Şok İstifa Açıklaması: Roma karşısında Şampiyonlar Ligi'ne yakışır bir mücadele verdiklerini belirten İsmail Kartal, basın toplantısında soru almayacağını söyleyerek, "Kulübümün önünü açmak için ekibimle bu kararı aldık. Bir daha asla geri dönmemek kaydıyla görevimden istifa ediyorum" dedi ve salonu terk etti.

10 Eylül Perşembe (23:00) - Aziz Yıldırım'dan Sert Veto: Kartal'ın kararına çok sert tepki gösteren Başkan Aziz Yıldırım, istifayı kabul etmediğini duyurdu. Yıldırım, "Televizyonda yorum yapanlar camianın değerlerini tukaka yapıyor, insanları kulüpten uzaklaştırıyor. Şişe atıyorsunuz, adam nasıl duracak? Ben bırakana kadar İsmail Kartal bu takımın hocasıdır, bir yere gidemez" diyerek Kartal'a rest çekti. 

11 Eylül Cuma (12:00) - Antrenmana Çıkmadı: Krizin çözülmesi beklenirken İsmail Kartal, takımın bugün saat 12:00'de gerçekleştirdiği antrenmana katılmadı. Deneyimli hocanın tesislere gelmemesi, kararlılığının ilk somut işareti oldu.

11 Eylül Cuma (15:00) - Oğuz Çetin ile Son Zirve: Samandıra'da iplerin kopması üzerine Futbol Direktörü Oğuz Çetin devreye girdi. Kartal ile yüz yüze bir toplantı gerçekleştiren Çetin, tecrübeli çalıştırıcıyı kararından döndürmek için yoğun dil döktü ancak Kartal'ın geri adım atmayacağını kesin olarak iletmesi üzerine ayrılık kararı onaylandı.


İstifanın arkasındaki temel neden ne?


İsmail Kartal'ın Roma gibi dev bir maçta alınan puanın ardından neden bu kadar radikal bir karar aldığı futbol kamuoyunda merak konusuydu. Perde arkasından gelen bilgilere göre Kartal'ın istifasındaki ana etken, uzun süredir üzerinde hissettiği yoğun kamuoyu ve medya baskısı ile Beşiktaş mağlubiyeti sonrası tırmanan taraftar tepkileri oldu.

Maç esnasında kendisine yönelik tribünlerden yapılan bazı bireysel protestolar ve sahaya atılan yabancı maddelerin (su şişesi) bardağı taşıran son damla olduğu öğrenildi. Kartal'ın yakın çevresine "Ne yaparsak yapalım yıpratılıyoruz, Fenerbahçe'nin huzuru için önünü açmam gerekiyor" dediği belirtiliyor.


Gaziantep maçında kulübede Dirk Kuyt olacak


İsmail Kartal'ın kesin ayrılığı sonrası sarı-lacivertli yönetim vakit kaybetmeden geçici formülü devreye soktu. Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden olan ve teknik heyette yer alan Dirk Kuyt, geçici olarak takımın başına getirildi.

Sarı-lacivertliler, Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında pazartesi günü deplasmanda oynayacağı Gaziantep FK mücadelesine, Hollandalı çalıştırıcı Dirk Kuyt yönetiminde hazırlanacak ve sahaya onun direktörlüğünde çıkacak. Yönetimin bu süreçte kalıcı yabancı teknik adam arayışlarına ise derhal başladığı gelen bilgiler arasında.

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi rakipleri ne yaptı?

Fenerbahçe, 18 yıllık aranın ardından döndüğü UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçında Roma ile 1-1 berabere kaldı

11.09.2026 14:29:00 / Güncelleme: 11.09.2026 14:32:23
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi rakipleri ne yaptı?
Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi rakipleri ne yaptı?
Fenerbahçe, 18 yıllık aranın ardından döndüğü UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçında Roma ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertlilerin lig aşamasındaki rakiplerinden Liverpool ise Atletico Madrid'i 2-1 mağlup ederken, Shakhtar Donetsk PSV Eindhoven ile 1-1 berabere kaldı. Slavia Prag ise sahasında Lens'e 3-2 yenildi.

İlk haftada rakiplerin aldığı sonuçlar

Fenerbahçe 1-1 Roma

Liverpool 2-1 Atletico Madrid

PSV Eindhoven 1-1 Shakhtar Donetsk

Slavia Prag 2-3 Lens

Fenerbahçe'nin diğer rakipleri Aston Villa, Villarreal ve LASK da lig aşamasında sarı-lacivertlilerin karşılaşacağı takımlar arasında bulunuyor.

Fenerbahçe'nin kalan Şampiyonlar Ligi maçları

UEFA'nın 36 takımlı lig formatında her ekip 8 farklı rakiple karşılaşıyor. Fenerbahçe'nin açıklanan fikstürüne göre sarı-lacivertlilerin kalan programı şöyle:

14 Ekim: Aston Villa – Fenerbahçe

20 Ekim: Fenerbahçe – Slavia Prag

4 Kasım: Fenerbahçe – Liverpool

25 Kasım: Shakhtar Donetsk – Fenerbahçe

9 Aralık: LASK – Fenerbahçe

20 Ocak 2027: Fenerbahçe – Villarreal

27 Ocak 2027: Atletico Madrid – Fenerbahçe

Kritik viraj Liverpool

Fenerbahçe için fikstürün en dikkat çekici karşılaşmalarından biri 4 Kasım'daki Liverpool maçı olacak. İngiliz ekibi ilk haftada Atletico Madrid'i 2-1 yenerek lige galibiyetle başladı. Atletico Madrid ise 27 Ocak'ta Fenerbahçe'yi sahasında ağırlayacak.

Şampiyonlar Ligi lig aşamasında ilk 8 sırayı alan takımlar doğrudan son 16 turuna yükselirken, 9-24. sıradaki ekipler play-off oynayacak. Lig aşamasının son maçı 27 Ocak 2027'de tamamlanacak.

Fenerbahçe için tablo net: Roma karşısında alınan 1 puanın ardından önünde 7 maç daha var. Sarı-lacivertlilerin kaderini özellikle Aston Villa, Liverpool ve Atletico Madrid maçları belirleyecek.

‘Kulübün önünü açmak adına…’

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Roma ile oynanan ve 1-1 sona eren karşılaşmanın ardından görevinden istifa etti

10.09.2026 22:56:00
Haber Merkezi
 
‘Kulübün önünü açmak adına…’
‘Kulübün önünü açmak adına…’
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Roma ile oynanan ve 1-1 sona eren karşılaşmanın ardından görevinden istifa etti. Sarı-lacivertli camiada büyük şaşkınlık yaratan kararın ardından Kartal'ın yaptığı açıklama da dikkat çekti.

"Kulübün önünü açmak adına…"

Roma karşısında takımının ortaya koyduğu mücadeleye rağmen ayrılık kararı alan İsmail Kartal, maç sonrasında görevini bıraktığını açıkladı.

Kartal'ın açıklamasında, "Yol yakınken görevimden istifa ediyorum. Bir daha asla geri dönmemek kaydıyla istifa ediyorum. Kulübün önünü açmak adına böyle bir karar aldım" ifadelerini kullandığı bildirildi.

Kartal ayrıca karşılaşmanın ardından oyuncularına teşekkür ettiğini belirtti.

Roma maçı sonrası gelen sürpriz karar



İsmail Kartal'ın istifası, Roma karşılaşmasının sonucundan bağımsız olarak büyük bir sürpriz olarak değerlendirildi. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında güçlü Roma karşısında 1-1'lik beraberlik alırken, Kartal maç öncesinde rakibin "tarihinin en güçlü kadrosuna sahip" olduğunu söylemiş ve takımına güvendiğini belirtmişti.

Kartal'ın istifasının ardından en çok merak edilen konu ise kararın arkasında ne olduğu oldu.

Neden istifa etti?



Kartal'ın açıklamasında doğrudan yönetim veya başka bir isim suçlanmazken, "Kulübün önünü açmak" gerekçesini göstermesi dikkat çekti. Bu ifade, kararın yalnızca Roma maçının sonucuyla ilgili olmadığı yönündeki değerlendirmeleri beraberinde getirdi.

Fenerbahçe'de sezon başından bu yana teknik heyet üzerindeki baskı artmıştı. Sarı-lacivertliler ligde ilk dört haftada iki mağlubiyet almış, özellikle Beşiktaş karşısında alınan 2-1'lik yenilginin ardından Kartal sorumluluğu kendisinin ve ekibinin üstlendiğini söylemişti.

Kartal'ın görev süresi ise yalnızca birkaç ay sürdü. Fenerbahçe, 18 Haziran 2026'da deneyimli teknik adamla 2026-2027 sezonu için bir yıllık sözleşme imzalamıştı.

Fenerbahçe'de şimdi ne olacak?

İsmail Kartal'ın istifasının ardından gözler Fenerbahçe yönetimine çevrildi. Sarı-lacivertli yönetimin yeni teknik direktör için nasıl bir yol izleyeceği ve takımın Şampiyonlar Ligi ile Süper Lig'deki kritik süreçte kimin yönetimine bırakılacağı merak konusu oldu.

Roma karşısında 1-1'lik sonuç, Fenerbahçe'ye Şampiyonlar Ligi'nde puan kazandırırken, gecenin en büyük gelişmesi İsmail Kartal'ın istifası oldu.

Cimbom’un umudu 63 dakika sürdü

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında deplasmanda Sporting'e 3-1 mağlup oldu

10.09.2026 00:01:00
Haber Merkezi
 
Cimbom’un umudu 63 dakika sürdü
Cimbom’un umudu 63 dakika sürdü
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında deplasmanda Sporting'e 3-1 mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar erken öne geçti ancak ikinci yarıda gelen gollere engel olamayınca Portekiz'den puansız döndü.

UEFA Şampiyonlar Ligi lig aşamasının ilk haftasında Galatasaray, Portekiz temsilcisi Sporting ile José Alvalade Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Karşılaşmaya etkili başlayan Galatasaray, 5. dakikada Gonçalo Inácio'nun kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. Sarı-kırmızılı ekip erken bulduğu golün ardından avantajını korumaya çalıştı.

Sporting ise 27. dakikada Geny Catamo'nun golüyle skoru 1-1'e getirdi. İlk yarının kalan bölümünde iki takım da gol ararken başka gol çıkmadı ve devre arasına eşitlikle girildi.

İkinci yarıda Sporting fırtınası

İkinci yarıda ev sahibi ekip oyunun kontrolünü daha fazla eline aldı. Sporting, 57. dakikada Luis Suárez'in golüyle 2-1 öne geçti.

Galatasaray henüz bu gole cevap veremeden 63. dakikada Rodrigo Zalazar sahneye çıktı. Zalazar'ın golüyle Sporting farkı ikiye çıkardı: 3-1.

Kalan dakikalarda Galatasaray farkı azaltmak için çaba gösterse de Sporting savunmasını aşamadı ve karşılaşma ev sahibi ekibin 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Galatasaray puansız başladı

Bu sonuçla Galatasaray, 2026/27 Şampiyonlar Ligi lig aşamasına mağlubiyetle başlamış oldu. Sporting ise kendi sahasında önemli bir galibiyet elde etti.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki bir sonraki karşılaşması 13 Ekim'de Barcelona karşısında oynanacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.