logo
24 HAZİRAN 2026

"Kongre gelemeyen Yıldırım, karşımıza Uğur Dündar'ı çıkardı"

Fenerbahçe'de 9 Nisan'da yapılacak olan Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı seçiminde yarışacak 4 isimden biri olan mevcut başkan Vefa Küçük, çarpıcı açıklamalarda bulundu

29.03.2022 13:30:00
"Kongre gelemeyen Yıldırım, karşımıza Uğur Dündar'ı çıkardı"
"Kongre gelemeyen Yıldırım, karşımıza Uğur Dündar'ı çıkardı"
Fenerbahçe'de 9 Nisan Cumartesi Günü Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılacak olan Yüksek Divan Kurulu başkanlığı seçiminde Sait Yılmaz, Nail Kır ve Uğur Dündar ile birlikte başkanlık için yarışacak olan mevcut başkan Vefa Küçük, Uğur Dündar'ın ısmarlama aday olduğunu söyledi.

"Demokrasi şöleni şeklinde geçecek"

Radyospor'a konuşan ve Fenerbahçe'de kulüp başkanlığı seçimleri her zaman çekişmeli geçtiğini ve demokrasinin gelişmesine fayda sağladığını belirten Vefa Küçük; "Yüksek Divan Kurulu seçimi de ilk kez 4 adayla yapılacak. Seçim demokrasi şöleni şeklinde geçecek." dedi.

"Ali Koç ile Aziz Yıldırım arasındaki çekişmenin devamı"

Radyospor'dan Aygün Özipek'in "Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı seçimi sanki Vefa Küçük ile Uğur Dündar arasında değil de Ali Koç ile Aziz Yıldırım arasında bir yarışma gibi görünüyor katılıyor musunuz? sorusuna Küçük, "Sen Fenerbahçe'yi benden daha iyi tanıyan birisin. Tespitin doğru Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı seçiminde Sait Yılmaz, Nail Kır, Uğur Dündar, Vefa Küçük arasında bir yarışma değil; Ali Koç ile Aziz Yıldırım arasında yarıda kalan çekişmenin devamı gibi görünüyor. Kongreye gelemeyen eski başkan şimdi harekete geçti, Yüksek Divan'da Uğur Dündar'ı karşımıza çıkardı." ifadelerini kullandı.

"Uğur Dündar birleştirici değildir, bir siyasi projedir"

Vefa Küçük, Yüksek Divan Kurulu başkanlığı için aday olan isimlerden Uğur Dündar ilgili, "1999'da Uğur Dündar benim listeme girecekken benim rakibim olan Aziz Yıldırım'ın listesine girdi. Uğur Dündar, 'Evet, Aziz Yıldırım'ın listesine girdim. Galatasaraylı, Beşiktaşlı birisinin listesine girmedim' diyor. Ben onu bize ihanet ettiği için suçlamıştım. Uğur Dündar bu konuyla ilgili çok ucuz cevap verdi. Birleştirici ve küskünlükleri giderme projelerim oldu. Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın inadı bu birleştirici tavrımızı ortaya koyamadı. Uğur Dündar gelsin birleştirici olsun. Vefa Küçük, Aziz Yıldırım ile Ali Koç'u birleştiremediyse kimse birleştiremez. Uğur Dündar birleştirici değildir, bir siyasi projedir. Fenerbahçe hiçbir zaman siyasete alet edilmemiştir.

"Vefa Küçük'le ilgili karalama kampanyası var"

Yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunun altını çizen Küçük, "25 yılını tamamlamış üyeler; Divan Kurulu'nun nerede yanlışı olmuş bunu bilirler. Vefa Küçük'le ilgili karalama kampanyası var. Buna inanlar bana oy vermeyecek fakat barışçı tutumuma inananlar bana oy verecektir." ifadelerini kullandı.

"Fetö'nün hain kumpası F.Bahçe'ye maddi ve manevi anlamda zarar verdi"

3 Temmuz şike davasına da değinen Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, "3 Temmuz Fenerbahçe'nin kara lekesidir. Şerefsiz ve adaletsiz düzenle Fenerbahçe'yi ele geçirmek isteyenlerin hevesi kursağında kaldı. Eski Başkanımız Aziz Yıldırım hapishanede yattı ve özgürlüğünden mahrum kaldı. Şu anda herkes beraat etti. Fetö'nün hain kumpası Fenerbahçe'ye maddi ve manevi anlamda zarar verdi." dedi.

"TFF gidici olduğu için bu konuda cesur karar vermeye korkuyor"

Fenerbahçe'nin 1959 senesinden önceki şampiyonlukları için yaptığı başvuruya henüz TFF'den yanıt gelmemesiyle ilgili olarak ise Vefa Küçük, "Fenerbahçe'nin alın teriyle 28 tane şampiyonluğu anasının ak sütü gibi helaldir. TFF, Fenerbahçe'nin 28 değil, 19 şampiyonluğunu baz alıyor. Bu yanlışlık Nihat Özdemir öncesi döneme dayanıyor. TFF'nin 28 şampiyonluğu onaylaması lazım. Ali Koç ve yönetimi müracaatını tekrardan yenilediler. Yeniden seçildiğimde tekrardan el ele verip bu konuda tekrardan girişimde bulunacağız. TFF gidici olduğu için bu konuda cesur karar vermeye korkuyor." dedi.

"Her zaman sahip çıktıkları F.Bahçe'ye sahip çıkmaya devam etsinler"

Vefa Küçük sözlerini şöyle noktaladı: "Aziz Yıldırım da Ali Koç da Fenerbahçe için hizmet etmiştir. İki ismin günahları ve sevapları olmuştur. Her zaman sahip çıktıkları Fenerbahçe'ye sahip çıkmaya devam etsinler. 40 bin tane resmi üyesi olan, 30 milyona yakın taraftarı ve sempatizanı olan bu kulüp için çalışmamız lazım, zaman zaman da hesap sormamız lazım. Üyelerimizin aidatlarını yatırmalarını, seçimde gelip oy kullanmalarını istirham ediyorum." dedi.

Fenerbahçe geleceğini sigortaladı

Fenerbahçe Spor Kulübü, dünya futbolunun gelecekteki en büyük yetenekleri arasında gösterilen 18 yaşındaki Senegalli hücum oyuncusu Amara Diouf ile 5 yıllık resmi sözleşme imzalandığını açıkladı

24.06.2026 22:20:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe geleceğini sigortaladı
Fenerbahçe geleceğini sigortaladı
Fenerbahçe Spor Kulübü, dünya futbolunun gelecekteki en büyük yetenekleri arasında gösterilen 18 yaşındaki Senegalli hücum oyuncusu Amara Diouf ile 5 yıllık resmi sözleşme imzalandığını açıkladı.

Sarı-lacivertli ekibin scout departmanı tarafından uzun süredir takip edilen ve prensip anlaşmasına varılan genç yıldız adayı, kulüp binasında düzenlenen törenle kendisini Fenerbahçe'ye bağlayan imzayı attı. İmza töreninde yönetim kurulu üyeleri Barış Karagöz, Savaş Adalet ve Volkan Akan da hazır bulundu.



Senegal futbolunun efsane ismi Sadio Mane'nin veliahtı olarak gösterilen ve Génération Foot akademisinden yetişen Diouf için kulüp tarafından özel bir gelişim programı uygulanacak.

Futbol Direktörü Oğuz Çetin, genç oyuncunun yaşadığı çapraz bağ sakatlığının ardından rehabilitasyon ve fiziksel hazırlık sürecini bizzat yöneteceğini, oyuncunun aralık-ocak dönemine kadar tamamen hazır hale getirilerek acele edilmeden takıma monte edileceğini belirtti.

İmza sonrası FB TV'ye açıklamalarda bulunan Amara Diouf, Avrupa'dan birçok teklif almasına rağmen Fenerbahçe'nin projesinden etkilendiğini söyledi. Her iki kanatta ve forvet hattında görev yapabildiğini belirten genç oyuncu, sürati ve patlayıcı gücüyle sarı-lacivertli taraftarları heyecanlandırmak istediğini ifade etti.



Vedat Muriqi'in yuvaya dönüşü ve Dirk Kuyt'ın teknik heyete katılmasıyla aynı gün duyurulan bu hamle, Fenerbahçe'nin yeni sezon yapılanmasındaki en stratejik yatırımlardan biri olarak değerlendirildi.

Evrak işlemleri tamamlanan Amara Diouf, takımın Topuk Yaylası'nda gerçekleştireceği yeni sezon kamp kadrosuna dahil edildi.

Fenerbahçe olmadı, rota İtalya milli takımı

Fenerbahçe'de başkanlık seçimini kaybeden Hakan Safi'nin futbol aklı Paolo Maldini olacaktı. İtalyan efsane, ülkesi için çalışmaya başlayacak

24.06.2026 12:50:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe olmadı, rota İtalya milli takımı
Fenerbahçe olmadı, rota İtalya milli takımı
Fenerbahçe'de başkanlık seçimi Hakan Safi kazansaydı, "yakın dostum" dediği Paolo Maldini, Kanarya'nın futbol aklı olacaktı. Ancak bilindiği üzere çoğunluğun tercihi Aziz Yıldırım'dan yanaydı. Böylece Hakan Safi-Paolo Maldini birlikteliği hayata geçemeden bitti.

SPORTİF DİREKTÖR OLACAK

La Gazzetta'nın haberine göre; İtalya Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı Giovanni Malago'nun milli takım planlaması belli oldu:

Sportif direktör: Paolo Maldini

Teknik direktör: Antonio Conte

İtalya'daki problem sadece milli takımla sınırlı değil. Kulüpler de Avrupa arenasında ciddi problemler yaşıyor.

ZAMAN GÖSTERECEK

Paolo Maldini'nin Milli Takım'da yapacakları merak ediliyor. Ne kadar başarılı olup olmadığını zaman gösterecek. Fenerbahçe konusundaki sorular ise yanıtsız kalacak. Hakan Safi ilerleyen dönemlerde tekrar aday olursa, bir kez daha Maldini'nin kapısını çalabilir.

Toure Beşiktaş'ta devam edebilir

Beşiktaş, Atalanta'dan kiraladığı El Bilal Toure'nin satın alma opsiyonunu kullanmadı. Ancak Malili futbolcunun farklı şekilde kadroda tutulması planlanıyor

24.06.2026 12:02:00
Haber Merkezi
Toure Beşiktaş'ta devam edebilir
Toure Beşiktaş'ta devam edebilir
Beşiktaş 2025 yazında Atalanta'dan El Bilal Toure'yi kiralamıştı. Oyuncunun 15 gol atması halinde 15 milyon euroluk satın alma opsiyonu zorunlu olarak devreye girecekti. Malili yıldız bütün kulvarlarda 7 gol üretti. Siyah-Beyazlılar, gol sayısına bakmadan 15 milyon euroyu ödemesi halinde de 24 yaşındaki futbolcunun tapusunu ele geçirecekti.

SÜRE BAKIMINDAN SORUN YOK

Ancak yönetim böyle bir yola başvurmadı. Yine de oyuncudan vazgeçilmediği öğrenildi. Siyah-Beyazlılar, El Bilal Toure'yi yeniden kiralamak istiyor. Konuyla ilgili ilk temaslar da kuruldu. 1.85 boyundaki hücumcunun Atalanta'daki mukavelesi 30 Haziran 2028'e kadar devam ediyor. Yani süre bakımından kiralanmasının önünde engel yok.

BİRAZ BEKLEYECEKLER

Atalanta Yönetimi, konuyla ilgili acele etmek istemiyor. Farklı kulüpler devreye girerse, durum değişebilir. Çünkü Serie A temsilcisinin birinci önceliği El Bilal Toure'yi satmak... Eğer beklenen teklifler gelmezse, Beşiktaş'ın kiralama önerisi değerlendirilebilir.

Nelsson'da kritik gelişme

Victor Nelsson önümüzdeki sezon kesinlikle Galatasaray kadrosunda yer almayacak. Danimarkalı futbolcunun menajeriyle bir görüşme yapıldı. Toplantıda kulübün bonservis beklentisi iletildi

24.06.2026 11:58:00
Haber Merkezi
Nelsson'da kritik gelişme
Nelsson'da kritik gelişme
Yedek kaldığı için mutsuz olan ve tesislere "Bu iş yerinde çalışmıyorum" yazılı şapkayla gelen Victor Nelsson, gözden çıkarılmıştı. Danimarkalı stoper, geride bıraktığımız sezonun başında Verona'ya kiralandı. İtalyan ekibi, Serie A'dan düştü. 8 milyon euroluk satın alma opsiyonu da kullanılmadı.

KAMPA DA KATILMAYACAK

Nelsson ve Galatasaray arasındaki ipler o kadar koptu ki; oyuncunun yeni sezon hazırlıklarına da katılması beklenmiyor. Bu arada sıcak bir gelişme yaşandı. 27 yaşındaki savunmacının menajeri, Sarı-Kırmızılılar'la bir görüşme gerçekleştirdi. Toplantıda yönetimin bonservis beklentisi, futbolcunun temsilcisine iletildi. Nelsson'un Sarı-Kırmızılı ekipteki sözleşmesi 30 Haziran 2027'te bitecek.

KENDİ ÖDEDİKLERİ RAKAM

Galatasaray'ın, 1.85 boyundaki stoperden en az 7 milyon euro beklediği iddia edildi. Bu rakam; Cim-Bom'un Nelsson için 2021'de Kopenhag Kulübü'ne ödediği parayla aynı... Danimarkalı futbolcunun adı çok sayıda kulüple anılıyor... Menajeri de yaptığı pazarlıklarda, taliplere Galatasaray'ın beklentisini iletecek.

Sanchez'de anlaşma ihtimali uzak

İtalyan ekibi Como, Galatasaray'ın Kolombiyalı stoperi Davinson Sanchez için pazarlıklarını sürdürüyor. Ancak Serie A temsilcisi, Cim-Bom'un beklentilerinin çok uzağında...

24.06.2026 11:56:00
Haber Merkezi
Sanchez'de anlaşma ihtimali uzak
Sanchez'de anlaşma ihtimali uzak
Şampiyonlar Ligi biletini alan Como, kadrosunu güçlendirmek istiyor. Stoper konusundaki 1 numaralı adayları ise Davinson Sanchez... Serie A temsilcisi bir süredir Galatasaray'la pazarlık yapıyor. Ancak bugün itibarıyla transferin gerçekleşme ihtimali zor gözüküyor.

BONUSLARLA BİLE OLMUYOR

Çünkü Como'nun bonus maddeleri de içeren teklifinin toplamda 20 milyon euroyu bulmadığı belirtildi. Sarı-Kırmızılılar, bonuslar dışında çok daha yüksek bir rakam bekliyor. Yani iki takım arasında ciddi mesafe var. Eğer Como teklifini yükseltmezse bu dosya kapanacak...

DÜNYA KUPASI SONRASINDA

30 yaşındaki Kolombiyalı stoperin Galatasaray'la 30 Haziran 2029 tarihine kadar mukavelesi bulunuyor. Yani Sarı-Kırmızılılar, kontrat süresi bakımından oldukça rahat... Şu anda milli takım kampında bulunan 1.88 boyundaki futbolcuda asıl hareketliliğin Dünya Kupası'nın ardından yaşanması bekleniyor.

Messi bile yapamadı!

Portekiz, 2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu ikinci maçında Özbekistan'ı 5-0 mağlup ederken, iki gol atan Cristiano Ronaldo tarihe geçti

23.06.2026 22:37:00
Haber Merkezi
Messi bile yapamadı!
Messi bile yapamadı!
Portekiz, 2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu ikinci maçında Özbekistan'ı 5-0 mağlup ederken, iki gol atan Cristiano Ronaldo tarihe geçti.

Maç Özeti ve Goller

ABD'nin Teksas eyaletindeki Houston Stadyumu'nda oynanan mücadelede baştan sona üstün bir oyun sergileyen Portekiz, gol şovla net bir galibiyet aldı:

6. Dakika: Perdeyi açan isim Cristiano Ronaldo oldu. Erken gelen bu gol, tarihi rekorun ilk adımıydı.

17. Dakika: Nuno Mendes, şık bir frikik golüyle farkı ikiye çıkardı.

39. Dakika: Ronaldo bir kez daha sahneye çıkarak skoru 3-0 yaptı ve takımını rahatlattı.

60. Dakika: Özbekistan kalecisi Abduvohid Nematov'un kendi kalesine attığı golle skor 4-0'a geldi.

87. Dakika: Son sözü söyleyen Rafael Leao, maçın skorunu belirledi: 5-0.

Grupta Son Durum ve Son Maçlar



Bu ezici galibiyetin ardından Portekiz, gruptaki puanını 4'e yükselterek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Grupta henüz puanla tanışamayan Özbekistan'ın bir golü ise VAR incelemesinin ardından iptal edildi.

Portekiz'in son maçı: Kolombiya

Özbekistan'ın son maçı: Demokratik Kongo

Cristiano Ronaldo Tek Başına Zirvede!



Cristiano Ronaldo, Portekiz'in Özbekistan'ı 5-0 mağlup ettiği maçta attığı iki golle adını futbol tarihine altın harflerle yazdı.

41 yaşındaki efsane golcü, elde ettiği olağanüstü başarılarla dünya basınının gündemine oturdu.Kırılması İmkansız Tarihi RekorPortekizli yıldız, Özbekistan ağlarını sarsarak 6 farklı Dünya Kupası turnuvasında gol atan ilk ve tek futbolcu ünvanını tek başına ele geçirdi.

İlk Dünya Kupası golünü 2006 yılında Almanya'da atan Ronaldo, tam 20 yıllık devasa bir sürece yayılan bu istikrarıyla erişilmesi güç bir noktaya ulaştı.

En büyük rakibi Lionel Messi de 6 turnuvada oynasa da 2010 yılını boş geçtiği için bu rekor sadece Ronaldo'ya ait kaldı.

Yaşayan Efsaneden İki Yeni Unvan Daha

Ronaldo, bu görkemli gecede sadece altı turnuva serisini tamamlamakla kalmadı, iki büyük rekora daha imza attı:

En Yaşlı Golcü: Turnuva tarihinde gol sevinci yaşayan en yaşlı oyuncu oldu.

Tarihi Duble: Bir Dünya Kupası maçında iki gol birden atan en yaşlı futbolcu unvanını aldı.

Edin Visca, tekrar Başakşehir'de

RAMS Başakşehir, son olarak Trabzonspor forması giyen ve 12 sezon turuncu-lacivertli formayı terleten eski oyuncusu Bosna-Hersekli futbolcu Edin Visca'yı kadrosuna kattığını açıkladı

23.06.2026 17:39:00
İhlas Haber Ajansı
Edin Visca, tekrar Başakşehir'de
Edin Visca, tekrar Başakşehir'de
RAMS Başakşehir, son olarak Trabzonspor forması giyen ve 12 sezon turuncu-lacivertli formayı terleten eski oyuncusu Bosna-Hersekli futbolcu Edin Visca'yı kadrosuna kattığını açıkladı.

RAMS Başakşehir, yeni sezon öncesi kadro yapılanmasını sürdürürken eski yıldızı Edin Visca'yı yeniden renklerine bağladığını duyurdu. Konuyla ilgili kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüz, Edin Vişça ile anlaşma sağladı. Başkanımız Göksel Gümüşdağ ile bir araya gelen Edin Vişça, kendisini 1 yıllığına yeniden turuncu-lacivert renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. 2011'de başlayan hikayemizle birlikte sayısız başarılara imza attığımız, Avrupa kupalarında unutulmaz anlar yaşadığımız, kritik golleri ve asistlerleriyle nice zaferlere yürüdüğümüz ve en önemlisi Süper Lig şampiyonluğu yaşadığımız, kulübümüzün tarihine adını altın harflerle yazdıran Edin Vişça yeniden Başakşehir ailesine katıldı. Evine hoş geldin evlat. Yeniden birlikte, yeniden aynı hedefler için" ifadelerine yer verildi.

2011-2022 yılları arasında turuncu-lacivertli formayla kulüp tarihine geçen 26 yaşındaki Bosna Hersekli oyuncu, Başakşehir kariyerinde 398 müsabakada görev aldı.

Visca, Başakşehir'in 2019-2020 sezonunda kazandığı Süper Lig şampiyonluğunda önemli rol oynayan isimlerden biri olmuştu. Turuncu-lacivertli formayla uzun yıllar başarılı performans sergileyen deneyimli oyuncu, 110 golle kulüp tarihinin en golcü futbolcusu unvanını da elinde bulunduruyor.

Geçtiğimiz sezonu Trabzonspor formasıyla geçiren Visca ise yaşadığı sakatlık problemleri nedeniyle yalnızca 9 karşılaşmada görev alabildi. Bosna Hersekli futbolcu, bu süreçte gol veya asist katkısı üretemedi.

Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Stefan Ortega savaşı

Trabzonspor, Onana'nın tekrar Bordo-Mavili formayı giymesi için uğraşıyor. Ancak beklenen sonuç alınamazsa, gidilecek adreslerden biri Stefan Ortega... Beşiktaş açısından da Alman kalecinin durumu benzerlik gösteriyor

23.06.2026 12:50:00
Haber Merkezi
Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Stefan Ortega savaşı
Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Stefan Ortega savaşı
Manchester City, geride bıraktığımız sezonun devre arasında Stefan Ortega'yı 580 bin euro karşılığında Nottingham Forest Kulübü'ne satmıştı. Alman eldiven, yarım sezonluk kontrat yaptı. Yani 30 Haziran sonrasında bedelsiz olarak istediği yere gidebilecek...

İBRE ONA ÇEVRİLECEK

Trabzonspor, geçen sezon Manchester United'dan kiraladığı Andre Onana'nın kalması için şartları zorluyor. Fakat Kamerunlu eldivende sorun çıkması halinde ibrenin Stefan Ortega'ya çevrileceği öğrenildi. 33 yaşındaki kaleci konusunda Beşiktaş'ın da benzer planları var...

SIKINTI YAŞANIRSA

Kartal'ın önceliği Stefan Ortega değil... Ancak alternatiflerde sıkıntı yaşanırsa onlar da Alman eldivene yoğunlaşacak. 1.85 boyundaki file bekçisinin çok sayıda talibi bulunuyor. Tecrübeli oyuncu, bütün seçeneklerini görmek istiyor. Bu sebeple kariyeriyle ilgili kısa sürede karar vermeyecek.

Senegal ikinci maçını da kaybetti


 
Geçen yıl Afrika Uluslar Kupası'nı kazanan ancak kurak ihlali nedeniyle iki ay sonra kupayı Fas'a vermek zorunda kalan Senegal, Fransa'dan sonra Erling Haland'lı Norveç'e de boyun eğdi. Senegal, son 32 yolunda Irak maçını kazanırsa bir ihtimal yoluna devam edebilir. 
 

23.06.2026 06:42:00 / Güncelleme: 23.06.2026 06:55:35
ABDÜLKADİR GÜNDOĞDU
Senegal ikinci maçını da kaybetti
Senegal ikinci maçını da kaybetti

2026 FIFA Dünya Kupası I Grubu'nda Norveç, ikinci maçında Senegal'i 3-2 mağlup ederek son 32 turunu garantiledi.
I Grubu'ndaki ilk maçında Irak'ı 4-1 yenen Norveç, Senegal'i de 3-2 mağlup etti ve son 32 turuna çıkmayı kesinleştirdi.

Kadro güçlü de...

Kadrosunda Sadio Mane, Koulibaly, Mendy, Idrissa Gueye, Sarr, Jackson gibi güçlü isimler barındıran Senegal ise ilk maçında 2022 Dünya Kupası finalisti Fransa'ya 3-1 kaybetmişti. 
İlk maçta Irak'a 2 gol atan Haaland, ikinci karşılaşmada da Senegal'e attığı 2 golle turnuvadaki gol sayısını 4'e çıkardı. Böylece Messi'nin (5 gol) ardından ikinci sıraya yükseldi. Fransa'dan Mbappe'nin de 4 golü bulunuyor.

2022 Dünya Kupası'nd da Avrupa takımlarına yenilmişti

Senegal, 2022 Dünya Kupası'nad da Hollanda mağlubiyetiyle başlamıştı. Ardından ev sahibi Katar'ı 3-1, Güney Amerika ekibi Ekvador'u ise 2-1 yenereki gruptan ikinci sırada çıkmıştı.
Son 16 turunda ise İngiltere'ye 3-0 yenilerek elenmişlerdi.
2018'deki Dünya Kupası'nda gruptan çıkamayan Senegal, 2006, 2010 ve 2014'e katılamamıştı. 2002'de ise çeyrek finalde Türkiye'ye yenilmişti.

Maçın karnesi

Hakemler: Wilton Pereira Sampaio, Bruno Boschilia, Bruno Pires (Brezilya)

Norveç: Nyland, Heggem (Dk. 84 Oestigaard), Ryerson (Dk. 12 Pedersen), Ajer, Wolfe, Berge, Odegaard, Aursnes (Dk. 46 Berg), Nusa (Dk. 71 Schjelderup), Sörloth (Dk. 84 Bobb), Haaland

Senegal: Mendy (Dk. 63 Diaw), Koulibaly (Dk. 72 Pape Sarr), Niakhate, Diouf (Dk. 54 Jakobs), Idrissa Gueye, Camara (Dk. 63 Ciss), Diatta, Sarr, Pape Gueye (Dk. 54 Mbaye), Mane, Jackson

Goller: Dk. 43 Pedersen, Dk. 48 ve Dk. 58 Haaland (Norveç), Dk. 53 ve Dk. 90 Sarr (Senegal)

Fransa-Irak maçı 4.5 saatte bitti


 
 
2026 FIFA Dünya Kupası I Grubu ikinci maçlarında Fransa, Irak'ı 3-0 mağlup ederek son 32 turuna çıkmayı garantiledi. Irak ise ilk iki maçını da kaybetti. Maçın ikinci yarısı hava koşulları nedeniyle 2 saat geç başladı. Böylece Dünya Kupası tarihinde bir 'ilk' yaşanmış oldu. Irak, Senegal'i yenerse en iyi 3. olarak son 32'ye kalabilir.

23.06.2026 05:59:00 / Güncelleme: 23.06.2026 07:12:53
HABER MERKEZİ/AA
Fransa-Irak maçı 4.5 saatte bitti
Fransa-Irak maçı 4.5 saatte bitti

Amerikan Futbolu Ligi (NFL) ekiplerinden Philadelphia Eagles'ın maçlarını oynadığı 69 bin kişi kapasiteli Philadelphia Stadı'nda yapılan karşılaşmada, 2018 şampiyonu ve 2022 finalisti Fransa, turnuvaya 40 yıllık aranın ardından geri dönen Irak ile karşı karşıya geldi.

Statta 68 bin 324 taraftarın izlediği karşılaşmaya etkili hücumlarla başlayan Fransa, 14. dakikada 1-0 öne geçti. Olise, ceza alanı dışındaki Mbappe'ye yerden bir pas gönderdi. Mbappe ceza alanı ön çizgisinin gerisinde sol ayağıyla bir plase vuruş yaptı ve top uzak köşeden filelerle buluştu.

Maçın 26. dakikasında Irak, sakatlık nedeniyle erken bir oyuncu değişikliğine gitti. Irak'ta sakatlık yaşayan Hussein, su molası sırasında oyundan çıktı ve yerine Al Hamadi girdi.

Şiddetli yağmur taraftarları etkiledi

İlk yarının son 15 dakikasında yağmur şiddetini artırdı ve hazırlıksız yakalanan bazı taraftarlar tribünleri boşaltarak kapalı alanlara geçti.
Karşılaşmanın 41. dakikasında Mbappe, kalecinin önde olduğunu gördü ve ceza alanının uzağında bir noktadan kaleye şutunu gönderdi ve top üstten auta çıktı.
Fransa, devreye 1-0 önde girdi.

İki saat ara

İlk yarı bittikten sonra futbolcular soyunma odasına giderken şiddetli gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı, tribünlerin boşaltılması istendi ve karşılaşmanın ikinci yarısının başlamasının gecikeceği bildirildi. Maçın ikinci yarısı şiddetli gök gürültülü sağanak nedeniyle 2 saatlik gecikme ile başladı.

Karşılaşmanın 54. dakikasında Fransa, 2-0 öne geçerken gol yine Mbappe'den geldi. Irak savunmasındaki anlaşmazlıkta Tahseen'in kalecisine göndermek istediği pas, ceza sahası içindeki Dembele'nin önüne düştü ve Dembele topu Mbappe'ye aktardı ve o da Dünya Kupası tarihinde 16. golünü kolay bir şekilde ağlara gönderdi.

Maçın 66. dakikasında fark üçe çıktı. Olise, ceza alanı sağ çaprazından Dembele'ye pasını aktardı. Dembele, topu kontrol edip uzak köşeye vuruşunu gönderdi ve top filelerle buluştu.

Maçta başka gol olmayınca Fransa, Irak'ı 3-0 mağlup etti ve son 32 turuna kalmayı garantiledi. Fransa, ilk maçında da Senegal'i 3-1 yenmişti.



Mbappe'nin 16. dünya kupası golü

Mbappe, maçta attığı 2 golle dünya kupalarında 16. golünü kaydetti. Messi de dün 18 gole ulaşarak Dünya Kupalarında en çok gol atan oyuncu olmuştu. 
Fransız futbolcu, milli takım tarihinin en golcü oyuncusu olarak 60 gole ulaştı. Fransa'da 2018'deki son dünya şampiyonluğunun mimarlarından, Fenerbahçe forması giyen N'Golo Kante, maçı yedek kulübesinde tamamladı.

2018 şampiyonu ve 2022 finalisti Fransa

2018 şampiyonu ve 2022 finalisti Fransa, otoriteler tarafından 2026 Dünya Kupası'nın da favorilerinden gösteriliyor.
Fransa, FIFA dünya sıralamasında 2'nci, Irak ise 55'inci sırada yer alıyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.