logo
04 NİSAN 2026

Konyaspor'da şok karar

Süper Lig'in istikrarlı takımlarından Konyaspor'da yönetim kongre kararı aldı

06.09.2016 00:00:00
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Atiker Konyaspor'da olağanüstü genel kurul kararı alındı. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, yönetim kurulunun hem kulüp kuruluş tarihinin aslına rücu etmesi hem de gelişen ve büyüyen Atiker Konyaspor'un yönetim kadrosunu daha da güçlendirmek için seçimli olağanüstü genel kurul kararı alındığı bildirildi. Olağanüstü genel kurulun, çoğunluk sağlanması halinde 26 Eylül Pazartesi günü, sağlanamadığı takdirde 3 Ekim 2016 Pazartesi günü gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, "Kulüp başkanımız Ahmet Şan ve yönetim kurulu üyelerimiz, kararın camiamıza hayırlı olması temennisinde bulundu." ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin 2026 Dünya Kupası yolu

Turnuvaya ilk kez 1954'te katılan ve grup aşamasında mücadele eden Türkiye, 2002'de yarı finale kadar yükseldi

04.04.2026 00:21:00
AA
Türkiye'nin 2026 Dünya Kupası yolu
Türkiye'nin 2026 Dünya Kupası yolu
Turnuvaya ilk kez 1954'te katılan ve grup aşamasında mücadele eden Türkiye, 2002'de yarı finale kadar yükseldi.

Güney Kore-Japonya ortaklığında 2002'de düzenlenen Dünya Kupası'nda Güney Kore'yi yenerek Dünya üçüncüsü olan ay-yıldızlı ekip, tarihin en büyük başarısına imza attı.

Brezilya'da 1950'de organize edilen Dünya Kupası'na elemelerde Suriye'yi 7-0 yenerek katılma hakkı kazanan Türkiye, dönemin ekonomik koşulları ve ulaşım zorlukları nedeniyle turnuvaya katılım sağlayamadı.

Milliler, 2002 sonrasındaki beş Dünya Kupası'na (2006, 2010, 2014, 2018, 2022) yer alamadı.

2026'ya katılım mücadelesi



Elemelerde E Grubu'nda 2010 Dünya Kupası şampiyonu İspanya'nın yanı sıra, Gürcistan ve Bulgaristan ile mücadele eden Türkiye, grubu 16 puanla lider tamamlayan İspanya'nın 3 puan gerisinde tamamlayarak play-off oynama hakkı kazandı.

Play-off yarı finalinde Romanya ile eşleşen Türkiye, sahasında rakibini Ferdi Kadıoğlu'nun golüyle 1-0 yenerek finale yükseldi.

Finalde Slovakya'yı deplasmanda 4-3 ile geçen Kosova ile karşılaşan milliler, Priştina'da oynanan mücadeleyi Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle geçerek 24 yıl aradan sonra adını Dünya Kupası'na yazdırdı.

Ay yıldızlılar D Grubu'nda



Türkiye, turnuvada D Grubu'nda ev sahibi ABD, Paraguay ve Avustralya ile eşleşti.

1930'daki ilk Dünya Kupası'ndan bu yana toplamda 11 kez organizasyonda boy gösteren ABD, 2026 FIFA Dünya Kupası'na turnuvanın üç ev sahibinden biri olması nedeniyle doğrudan katılım hakkı elde etti.

Güney Amerika (CONMEBOL) elemelerini başarıyla tamamlayan ve 18 maçta 28 puanla 6. sırada yer alarak doğrudan katılım hakkı elde eden Paraguay, tarihindeki dokuzuncu Dünya Kupası'na katılacak.

FIFA Dünya Kupası'na 7 defa katılım hakkı elde eden Avustralya, organizasyonun 48 takıma çıkarılmasıyla Asya kıtasına (AFC) verilen kontenjan artışından faydalanan ekiplerden biri oldu.

Avustralya, 3. Tur C Grubu'nu 19 puanla ikinci sırada bitirerek 2026 FIFA Dünya Kupası biletini cebine koydu.

İlk maç Avustralya ile Kanada'da oynanacak

Millilerin, Dünya Kupası serüveni Kanada'daki Avustralya maçıyla başlayacak.

Ay Yıldızlılar, ikinci karşılaşmasını Paraguay, üçüncü maçını ise ev sahibi ABD ile ABD'de oynayacak.

Grup aşamasının biletleri, sınırlı süre için "ilk gelen alır" prensibiyle FIFA'nın resmi internet sitesinde açılmıştı.

Şu an ise son satış aşamasına girilen standart maç biletleri ve başvuru işlemleri, "FIFA.com/tickets" üzerinden yapılıyor.

Aynı platform üzerinden erişilebilen "Resale/Exchange" (Yeniden Satış/Takas) bölümü sayesinde diğer kullanıcıların satışa çıkardığı biletleri almak da mümkün.

52 yıllık rekabette 143. randevu

Trabzonspor ile Galatasaray, tarihlerinde yarın 143. kez karşı karşıya gelecek.

04.04.2026 00:17:00
AA
52 yıllık rekabette 143. randevu
52 yıllık rekabette 143. randevu
Trabzonspor ile Galatasaray, tarihlerinde yarın 143. kez karşı karşıya gelecek.

Trabzonspor'un Süper Lig'e yükseldiği 1974-1975 sezonunda başlayan 52 yıllık rekabette resmi ve özel 142 karşılaşmanın 66'sını Galatasaray, 44'ünü Trabzonspor kazandı, 32 müsabakada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Lig, Türkiye Kupası, Süper Kupa, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere geride kalan müsabakalarda Galatasaray 196, Trabzonspor ise 157 kez gol sevinci yaşadı.

Ligdeki 106. Maç



Trabzonspor ile Galatasaray, ligde yarın 106. kez karşılaşacak.

Ligde daha önce yapılan 105 karşılaşmanın 47'sini Galatasaray kazanırken, 32 maçta gülen taraf Karadeniz ekibi oldu ve 26 müsabaka berabere sonuçlandı.

Süper Lig maçlarında Galatasaray 142, Trabzonspor ise 119 gol attı.

Galatasaray, rakibine 9 maçtır kaybetmiyor



Sarı-kırmızılı ekip, Trabzonspor'a karşı çıktığı son 9 resmi müsabakada mağlubiyet görmedi.

Karadeniz temsilcisine karşı son olarak 23 Ocak 2022 tarihinde oynanan lig maçında 2-1 kaybeden Galatasaray, sonrasında rakibiyle 7 Süper Lig, birer Ziraat Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Kupa müsabakasına çıktı.

Bu maçlarda 7 galibiyet ve 2 beraberlik elde eden sarı-kırmızılı takım, 22 kez ağları sarsarken 6 gol yedi.

Trabzon'daki lig maçları

Taraflar arasında Trabzon'da yapılan lig karşılaşmalarında ev sahibi Trabzonspor, galibiyet sayısında rakibinin 1 farkla önünde yer alıyor.

Trabzonspor, evindeki 52 maçta Galatasaray'ı 20 kez yendi. Sarı-kırmızılılar ise bordo-mavilileri deplasmanda 19 kez mağlup etmeyi başardı. Trabzon'daki 13 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

Trabzonspor'un, 43'ü Hüseyin Avni Aker, 9'u Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanan maçlardaki 62 golüne, Galatasaray 68 golle karşılık verdi.

Farklı skorlu galibiyetler

Galatasaray, Trabzonspor karşısında en farklı galibiyetini 21 Ocak 2024'te deplasmanda 5-1, 26 Mayıs 2001'de de İstanbul'daki lig maçında 4-0'lık skorlarla aldı.

Trabzonspor ise 2018-2019 sezonunun ilk yarısında 1 Eylül 2018'de Trabzon'daki lig karşılaşmasında Galatasaray'ı 4-0 yendi.

Bu arada, 15 Kasım 1998'de İstanbul'da Trabzonspor'un 5-3 kazandığı lig maçı, iki takım filelerinin toplam 8 kez havalanmasından dolayı taraflar arasındaki en gollü karşılaşma olarak kayıtlara geçti.

Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı’na Hakkâri’de çirkin saldırı!

Kadın Futbol Süper Ligi’nde bugün oynanan Yüksekova - Fenerbahçe Petrol Ofisi mücadelesine saha dışı olaylar damga vurdu. Sarı-lacivertli kafile ve yayın ekibi taşlı saldırıya uğradı

04.04.2026 00:10:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı’na Hakkâri’de çirkin saldırı!
Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı’na Hakkâri’de çirkin saldırı!
Kadın Futbol Süper Ligi'nde bugün oynanan Yüksekova - Fenerbahçe Petrol Ofisi mücadelesine saha dışı olaylar damga vurdu. Sarı-lacivertli kafile ve yayın ekibi taşlı saldırıya uğradı.

Fenerbahçe Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı, deplasmanda oynayacağı Yüksekova maçı için gittiği Hakkari'de beklenmedik bir saldırıyla karşı karşıya kaldı. Maç öncesinde ve müsabaka sırasında ev sahibi tribünlerden ve çevreden atılan taşlar, Fenerbahçe kafilesini ve teknik heyeti hedef aldı.

Canlı Yayın Durduruldu



Saldırıların hedefinde sadece sporcular değil, maçı taraftarlara ulaştırmakla görevli FB TV ekibi de vardı. Canlı yayın aracına isabet eden taşlar ve teknik ekipmanlara yapılan fiziksel müdahaleler nedeniyle yayın durdurulmak zorunda kaldı. Kulüp kanalı, güvenlik gerekçesiyle maçın naklen yayınlanamadığını izleyicilerine duyurdu.

Teknik Direktör Yaralandı



Gelen ilk bilgilere göre, atılan yabancı maddeler sonucunda Fenerbahçe teknik heyetinden isimlerin ve teknik direktörün yaralandığı bildirildi. Saha kenarında büyük panik yaşanırken, sarı-lacivertli yetkililer can güvenliklerinin olmadığını belirterek durumun ciddiyetine dikkat çekti.

Polis Kalkanı Altında Tahliye

Olayların kontrolden çıkması üzerine emniyet güçleri sahaya girerek Fenerbahçeli futbolcuların etrafında etten duvar ördü. Sporcular, polis kalkanları eşliğinde soyunma odasına ve ardından yoğun güvenlik önlemleri altında stattan çıkarılarak havalimanına götürüldü.

Fenerbahçe'den Sert Tepki



Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nin 24. haftasında Yüksekova Spor Kulübü ile Fenerbahçe arasında oynanan mücadelede yaşanan olayları sarı-lacivertli kulüp bir açıklama yayımlayarak kınadı.

Fenerbahçe'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Fenerbahçe Kadın Futbol Takımımızın, Yüksekova Spor Kulübü ile Şemdinli İlçe Stadyumu'nda oynadığı karşılaşmada yaşanan olaylar kulübümüz açısından kabul edilemezdir.

Müsabaka esnasında Teknik Direktörümüz Sayın Gökhan Bozkaya'ya isabet eden yabancı cisim ve FB TV yayın ekibine yönelik gerçekleştirilen saldırı, sporun ruhuyla bağdaşmamaktadır.

Kadın futbolunun gelişimi adına büyük emeklerin verildiği bir dönemde bu tür olayların yaşanması, Türk futbolu adına son derece üzücüdür. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu bir kez daha vurguluyor, yaşananları en güçlü şekilde kınıyoruz.

Tüm olumsuzluklara rağmen mücadelesini sürdürerek sahadan galibiyetle ayrılan takımımızı tebrik ediyoruz.

Yaşanan olaylarla ilgili gerekli incelemelerin yapılmasını ve sorumlular hakkında gerekli işlemlerin ivedilikle uygulanmasını beklediğimizi ifade ediyoruz. Kulübümüz bu süreçte gerekli tüm hukuki adımları kararlılıkla atacak ve sürecin sonuna kadar takipçisi olacaktır" denildi.

Beşiktaş, Eurocup'ta finalde

04.04.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş, Eurocup'ta finalde
Beşiktaş, Eurocup'ta finalde
Beşiktaş GAİN, Eurocup yarı final serisi ikinci maçında Bahçeşehir Koleji'ni 82-72 mağlup ederek seride 2-0 öne geçti ve finale yükseldi.




Salon: Sinan Erdem



Hakemler: Alberto Baena, Hugues Thepenier, Christian Theis

Bahçeşehir Koleji: Tyler Cavanaugh 9, Malachi Flynn 16, Calep Homesley 10, Trevion Williams 12, Matt Mitchell

4, Mateusz Ponitka 6, Jordan Matthew Ford 8, Balsa Koprivica 5, Hunter Hale 2

Başantrenör: Marko Barac
Beşiktaş: Anthony Brown 9, Conor Morgan 4, Jonah Mathews 12, Ante Zizic 12, Berk Uğurlu 7, Devon Dotson

16, Brynton Lemar 18, Yiğit Arslan 2, Vitto Brown, Ismael Kamagate 2

Başantrenör: Dusan Alimpijevic

1. Periyot: 22-22

Devre: 36-37

3. Periyot: 56-63İ

Fenerbahçe-Beşiktaş derbilerinde kart sayıları dikkati çekiyor

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında 5 Nisan Pazar günü karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında son dönemde ligde oynanan derbilerde sarı ve kırmızı kartların sayısı dikkati çekiyor

04.04.2026 00:09:00
AA
Fenerbahçe-Beşiktaş derbilerinde kart sayıları dikkati çekiyor
Fenerbahçe-Beşiktaş derbilerinde kart sayıları dikkati çekiyor
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında 5 Nisan Pazar günü karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında son dönemde ligde oynanan derbilerde sarı ve kırmızı kartların sayısı dikkati çekiyor.

İki takım arasında oynanan son 30 lig maçında hakemler 20 kez kırmızı, 182 kez de sarı kartına başvurdu.

Beşiktaş daha "hırçın"

Rekabetteki son 30 derbide Beşiktaş, Fenerbahçe'ye göre daha "hırçın" bir görüntü ortaya koydu.

Siyah-beyazlı futbolculara, bu maçlarda 14 kırmızı ve 93 sarı olmak üzere toplam 107 kart gösterildi.

İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan derbide Beşiktaş 1 kırmızı ve 1 sarı kart, Fenerbahçe ise 5 sarı kart görmüştü.

Fenerbahçe'ye 6 kırmızı, 89 sarı kart

Fenerbahçe, Beşiktaş ile yaptığı son 30 derbide 95 kez kart gördü. Sarı-lacivertli futbolculara, söz konusu maçlarda 6 kırmızı, 89 da sarı kart çıktı.

Fenerbahçe, rakibi karşısında oynadığı son 11 lig maçında kırmızı kart görmedi. Sarı-lacivertlilerin siyah-beyazlılar karşısında müsabakayı 10 kişi tamamladığı son karşılaşma, 2019-2020 sezonunun ikinci yarısında oynandı.

Pandemi sebebiyle liglere ara verilirken iki takım, 19 Temmuz 2020'de Beşiktaş'ın sahasında karşılaşmış, maçın 25. dakikasında Fenerbahçe'nin forvet oyuncusu Vedat Muriç direkt kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı. Karşılaşmayı Beşiktaş 2-0 kazanmıştı.

Son 10 derbide 64 kart çıktı

İki takım arasında yapılan son 10 müsabakada futbolcular, 4 kırmızı ve 60 sarı kartla cezalandırıldı.

Sezonun ilk yarısında Beşiktaş'ın ev sahipliğinde oynanan mücadelede siyah-beyazlı takım 26. dakikada Orkun Kökçü'nün kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalmıştı. Beşiktaş'ta ayrıca Emirhan Topçu da son dakikalarda sarı kart görmüştü. Aynı mücadelede Fenerbahçe'de Nelson Semedo, Edson Alvarez, Kerem Aktürkoğlu, Jhon Duran ve İsmail Yüksek sarı kart gören isimler oldu.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki son 10 derbi mücadelesinde siyah-beyazlı futbolculara 4 kırmızı ve 31 sarı, sarı-lacivertli oyunculara ise 29 sarı kart çıktı.

115 gün sonra hakim karşısına çıkan Mert Hakan tahliye edildi

"Futbolda Bahis ve Şike" soruşturması kapsamında 115 gündür tutuklu bulunan Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş, bugün çıkarıldığı ilk duruşmada tahliye edildi

03.04.2026 12:52:00
Haber Merkezi
115 gün sonra hakim karşısına çıkan Mert Hakan tahliye edildi
115 gün sonra hakim karşısına çıkan Mert Hakan tahliye edildi
"Futbolda Bahis ve Şike" soruşturması kapsamında 115 gündür tutuklu bulunan Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş, bugün çıkarıldığı ilk duruşmada tahliye edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı şike soruşturması çerçevesinde 9 Aralık 2025 tarihinden bu yana Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Mert Hakan Yandaş, hakim karşısına çıktı. İstanbul Adliyesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında mahkeme heyeti, futbolcunun tutuksuz yargılanmasına hükmederek tahliyesine karar verdi.

"Maç Satan Onurunu Satar"



Duruşmada savunmasını yapan tecrübeli futbolcu, hakkındaki suçlamaları kesin bir dille reddetti. Yandaş savunmasında, "Hayatım boyunca tertemiz bir kariyer için çabaladım. Maç satan, onurunu satar. Ben Fenerbahçe formasına ve futbolun ruhuna asla ihanet etmedim" ifadelerini kullandı.

Camia Yanındaydı



Kritik duruşmayı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran, eski başkan Ali Koç ve sarı-lacivertli futbolcular da yerinden takip ederek Yandaş'a destek verdi. 115 gün sonra özgürlüğüne kavuşan futbolcu, adliye çıkışında ailesi ve kulüp yetkilileri tarafından karşılandı.

Aynı soruşturma dosyasında adı geçen ve geçtiğimiz günlerde tahliye edilen Galatasaraylı Metehan Baltacı'nın ardından, Mert Hakan Yandaş'ın da serbest kalmasıyla davada tutuklu sporcu kalmadı. Yargılama süreci tutuksuz olarak devam edecek.

Of'un Dünya Kupası gururu

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanmasının ardından dikkat çeken bir detay, Trabzon'un Of ilçesinde büyük bir gururla karşılandı

03.04.2026 10:27:00 / Güncelleme: 03.04.2026 10:33:07
İhlas Haber Ajansı
Of'un Dünya Kupası gururu
Of'un Dünya Kupası gururu
Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanmasının ardından dikkat çeken bir detay, Trabzon'un Of ilçesinde büyük bir gururla karşılandı. Ay-yıldızlıların 2002 ve 2026 yıllarında Dünya Kupası bileti aldığı dönemlerde görev yapan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlarının Oflu olması ilçede sevince neden oldu.

2002 yılında Haluk Ulusoy ve 2026 yılında İbrahim Hacıosmanoğlu'nun federasyon başkanlığı dönemlerinde gelen Dünya Kupası katılımları, özellikle Haluk Ulusoy ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Of ilçesinden olması nedeniyle ilçede ayrı bir anlam kazandı.

İhsan Hacıbektaşoğlu: "Bu başarılar tesadüf değil"



Oflu vatandaş İhsan Hacıbektaşoğlu ise A Milli Takım'ın başarısını değerlendirerek "Milli Takım'ın dünya kupasına katılmasına mutlu oldum. Gençlerimizin böyle başarılı olması ve böyle zor bir süreci başarıyla tamamlaması bizim açımızdan çok önemli. Ülkemiz adına mutluluk verici bir durum. Ülke olarak böyle mutlu anlara ihtiyacımız var. Trabzon farklı bir coğrafya, Of da bunun içinde yer alıyor. Of'un tabi bir özelliği de çok girişimci olması. Of insanının da atılgan ve gözü kara bir yapısı var. Böyle olunca başarılar da geliyor. Bunu ben çok normal karşılıyorum" dedi.

Ömer Saral: "24 yıl sonra gelen gurur Of'ta katlandı"

Ömer Saral, "24 yıl sonra tekrar dünya kupasına katılmak bizim için son derece gurur verici bir olay. Federasyon başkanlarının Oflu olmaları ilginç bir olay. Oflular olarak her alanda olduğumuz için bu durum da ayrıca gurur verici. Of olarak futbola ayrı bir sempatimiz var tabiki de. A Milli Futbol takımımızdan beklentim mümkünse final oynamaları. Milli takımda Karadeniz furyası var. Karadeniz ağırlığı da futbolda olmalı" dedi.

Yılmaz Koçbıyıkoğlu: "Oflular Türk futboluna damga vurdu"



Yılmaz Koçbıyıkoğlu ise, "A Milli Takımın dünya kupasına katılması gururdan başka bir şey düşündürmedi bana. Geçmişte üçüncülüğümüz var, bana onu hatırlattı. Demek ki o nesil devam ediyor. Ne mutlu bize. Federasyon başkanlarının Oflu olması tesadüf eseri gibi görünebilir ama ağırlıklı olarak Of insanın her konuda duyarlı olmasından kaynaklanır. Oflular Türk futboluna damga vurmuştur. Bu takımla, bu hocayla, bu ruhla en az üçüncülük bekliyorum. Milli takımda Doğu Karadenizli oyuncuların ağırlıklı olmasının sebebi yapısıyla azmiyle, hırsıyla alakalı. Tabiatın bize vermiş olduğu bir özellik bu. İnsanımız da bunu iyi kullanmaya çalışıyor elinden geldiğince de başarılı oluyor" ifadelerini kullandı.

Baki Türkel: "Oflu olmak ayrıcalıktır"



Baki Türkel de, "Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandığımız akşam güzel duygular yaşadım. Tabi TFF'nin başında Oflu İbrahim Hacıosmanoğlu'nun olması da ayrı bir gurur verici olay. Kendisi Of'un büyüklüğünü hissettirdi dünyaya. Oflu olmak ayrıcalıktır. İlçe olarak küçük olabiliriz ama geniş bir kitleye sahibiz. Gelinen bu nokta bizim için bir gurur kaynağı oldu. Hacıosmanoğlu buralı, bu durum hem kendisini hem de Of'un değerini daha da yükseltti. Bu bölgenin insanı hırslı olduğu için iyi yerlere geliyorlar. Buranın insanının temel özelliği azimli, hırslı ve başarılı olması" diye konuştu.

Of'un gözü Dünya Kupası'nda

A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'nda göstereceği performans, Of ilçesinde büyük bir heyecanla bekleniyor. İlçe halkı, 2002'de elde edilen tarihi başarının ardından bu kez daha büyük bir hedefe ulaşılacağına inanıyor. Ay-yıldızlıların Dünya Kupası'nda önemli bir başarı elde etmesi halinde, Of'taki gururun daha da büyümesi bekleniyor.

Süper Lig'de heyecan başlıyor

Trendyol Süper Lig'de 28. hafta heyecanı yarın oynanacak 4 maçla başlayacak

03.04.2026 10:16:00
İhlas Haber Ajansı
Süper Lig'de heyecan başlıyor
Süper Lig'de heyecan başlıyor
Trendyol Süper Lig'de 28. hafta heyecanı yarın oynanacak 4 maçla başlayacak.

Trendyol Süper Lig'de 28. hafta heyecanı yarın, 5 Nisan Pazar ve 6 Nisan Pazartesi günü oynanacak maçlarla yaşanacak. Haftanın önemli maçında derbide Fenerbahçe, Beşiktaş'ı ağırlayacak. Lider Galatasaray ise ligin 3. sırasında zirve takibini sürdüren Trabzonspor'a konuk olacak.

Süper Lig'de 28. haftanın programı şöyle:


Yarın

14.30 Gençlerbirliği - Göztepe
14.30 Kasımpaşa - Kayserispor
17.00 Gaziantep FK - Corendon Alanyaspor
20.00 Trabzonspor - Galatasaray

5 Nisan Pazar

14.30 Samsunspor - Konyaspor
14.30 Fatih Karagümrük - Çaykur Rizespor
17.00 Antalyaspor - Eyüpspor
20.00 Fenerbahçe - Beşiktaş

6 Nisan Pazartesi

20.00 Kocaelispor - RAMS Başakşehir

20 yaşındaki Arif, bu sezon 8 penaltıdan 7'sini kurtardı

Altınordu'nun 2005 doğumlu kalecisi Arif Şimşir, bu sezon TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta kalesine gelen 8 penaltının 7'sini kurtarmayı başardı

01.04.2026 11:38:00
İhlas Haber Ajansı
20 yaşındaki Arif, bu sezon 8 penaltıdan 7'sini kurtardı
20 yaşındaki Arif, bu sezon 8 penaltıdan 7'sini kurtardı
Altınordu'nun 2005 doğumlu kalecisi Arif Şimşir, bu sezon TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta kalesine gelen 8 penaltının 7'sini kurtarmayı başardı.

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Altınordu'nun 20 yaşındaki kalecisi Arif Şimşir, bu sezon gösterdiği performansla dikkat çekmeye devam ediyor. Genç file bekçisi, ligde oynanan son 3 maçta kalesini gole kapatarak takımının aldığı beraberlik ve galibiyetlerde önemli rol oynadı.



Genç kaleci Arif Şimşir, sezon boyunca kurtardığı penaltılarla da öne çıktı. 2005 doğumlu file bekçisi, kalesine gelen 8 penaltıdan 7'sini çıkarmayı başardı.



İlk penaltı kurtarışını sezonun açılış maçında Erbaaspor karşısında gerçekleştiren Şimşir, ardından Elazığspor, Batman Petrolspor (2 penaltı), Karaman FK, Şanlıurfaspor ve Karacabey Belediyespor müsabakalarında da başarılı kurtarışlar yaptı.

Sadece Şanlıurfaspor maçında kalesine gelen iki penaltıdan birini kurtaramayan genç kaleci, diğer tüm penaltıları kurtararak önemli bir başarıya imza attı.

Ümit Milli Takım, Hırvatistan karşısında

Ümit Milli Takım, 2027 UEFA Avrupa U21 Şampiyonası grup eleme maçında bugün Hırvatistan ile karşılaşacak

31.03.2026 12:21:00
İhlas Haber Ajansı
Ümit Milli Takım, Hırvatistan karşısında
Ümit Milli Takım, Hırvatistan karşısında
2027 UEFA Avrupa U21 Şampiyonası grup eleme maçında Ümit Milli Takım, Osijek şehrinde bulunan Opus Arena'da Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek. Saat 18.30'da başlayacak müsabaka, Tivibu Spor (şifresiz uyduya açık kanal) ile Tivibu Spor YouTube kanalından canlı yayınlanacak.

Karşılaşmayı İsviçre Futbol Federasyonu'ndan Alessandro Dudic yönetecek. Dudic'in yardımcılıklarını Pascal Hirzel ve Nicolas Müller yaparken müsabakanın dördüncü hakemi Mirel Turkes olacak.

Arnavutluk ve Sırbistan'ın ortak ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 2027 UEFA Avrupa U21 Şampiyonası finallerine 9 grup birincisiyle birlikte gruplardaki en iyi ikinci takım doğrudan katılmaya hak kazanacak. Diğer 8 ikinci takım ise finallere katılma hakkı elde edebilmek için Kasım 2026'da play-off oynayacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.