logo
12 MAYIS 2026

Kritik maçlar öncesi Zaha sevinci

Galatasaray'da Samsunspor maçı hazırlıkları sürüyor

14.09.2023 14:00:00
Anadolu Ajansı
Kritik maçlar öncesi Zaha sevinci
Kritik maçlar öncesi Zaha sevinci

Galatasaray Futbol Takımı, Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında 16 Eylül Cumartesi günü sahasında Yılport Samsunspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanın ilk yarım saatlik bölümü basına açık tutuldu. Teknik direktör Okan Buruk yönetimindeki idman öncesinde Fransız sağ bek Leo Dubois'nın doğum günü dolayısıyla pasta kesildi. Teknik ekip ve futbolcular, 29 yaşına giren arkadaşlarını alkışlayarak tebrik etti.

Isınma hareketleriyle başlayan antrenmanda futbolcular, pas istasyonu çalışması yaptı. Ardından 3 gruba ayrılan oyuncular, top kapma ve pas çalışması gerçekleştirdi. Antrenmanın basına kapalı bölümünde taktik çalışma yapıldığı belirtildi. Uzun süredir takımdan ayrı bireysel çalışmalarını sürdüren yeni transferlerden Wilfried Zaha, takımla çalışmalara katıldı. Milli takımdan bu sabah dönen Kongolu Cedric Bakambu ile milli takım kampından sonra İngiltere'ye özel eşyalarını toplamaya giden Kolombiyalı yeni transfer Davinson Sanchez, çalışmada yer almadı.

Antrenmanı Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur da izledi. Galatasaray, yarın yapacağı idmanla Samsunspor mücadelesinin hazırlıklarını tamamlayacak. AA

Aziz Yıldırım'dan birleşme manifestosu:

Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım adına yayımlanan manifestoda, "Mesele sadece bir seçim değil. Mesele hepimizin Fenerbahçe'yi yeniden 'Bizim Fenerbahçemiz' olarak hissetmesi. 120. yılda daha güçlü Fenerbahçe için. Kişilerin değil, hepimizin Fenerbahçe'si. Bizim Fenerbahçemiz" denildi

11.05.2026 21:01:00
İhlas Haber Ajansı
Aziz Yıldırım'dan birleşme manifestosu:
Aziz Yıldırım'dan birleşme manifestosu:
Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım adına yayımlanan manifestoda, "Mesele sadece bir seçim değil. Mesele hepimizin Fenerbahçe'yi yeniden 'Bizim Fenerbahçemiz' olarak hissetmesi. 120. yılda daha güçlü Fenerbahçe için. Kişilerin değil, hepimizin Fenerbahçe'si. Bizim Fenerbahçemiz" denildi.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 6-7 Haziran tarihlerinde gerçekleştireceği Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı öncesi başkan adayları seçim çalışmalarını sürdürüyor. Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım'ın seçim döneminde kullanılan sosyal medya hesabından manifesto yayımlandı.

'Bizim Fenerbahçemiz' başlıklı manifestoda şu ifadelere yer verildi:



"Bu bir birleşme manifestosudur. Ayrışma manifestosu değildir. Fenerbahçe'ye gönül vermiş milyonların ortak aidiyetidir. Yani hepimizin Fenerbahçe'sidir. Bizim Fenerbahçemiz meydan okumadır. Bizim Fenerbahçemiz dirençtir, şereftir, zaferdir. Fenerbahçe'yi en büyük yapan sadece kupalar değildir.

Aynı hedefe yürüyen insanların büyük iradesidir. Omuz omuza verildiğinde hissedilen o eşsiz duygudur. Bizim Fenerbahçemiz en zor anlarda bile pes etmeyen, formanın hakkını son ter damlasına kadar veren asil ruhtur. Bizim Fenerbahçemiz sorumluluktan kaçmaz, meydan okumaktan vazgeçmez.

Şimdi yeniden Çubukluya, armaya ve şampiyonluğa inanma zamanı. Geçmişin tecrübesini, yeni dönemin enerjisiyle birleştirme zamanı. Kırgınlıkları değil ortak hayalleri büyütme zamanı. Çünkü mesele sadece bir seçim değil. Mesele hepimizin Fenerbahçe'yi yeniden 'Bizim Fenerbahçemiz' olarak hissetmesi.

120. yılda daha güçlü Fenerbahçe için. Kişilerin değil, hepimizin Fenerbahçe'si. Bizim Fenerbahçemiz."

Okan Buruk'un mutlaka istediği o canavar kim?

Şampiyon Galatasaray'da teknik patron Okan Buruk transfer dönemi resmen başlamadan yönetimle son bir toplantı yapacak

11.05.2026 17:09:00
Haber Merkezi
Okan Buruk'un mutlaka istediği o canavar kim?
Okan Buruk'un mutlaka istediği o canavar kim?
Şampiyon Galatasaray'da teknik patron Okan Buruk transfer dönemi resmen başlamadan yönetimle son bir toplantı yapacak. Buruk'un yardımcılarının hazırladığı en büyük eksilik "canavar" olarak öne çıktı. Ayrıca ilk 11'i elit takımlarla başa baş oynayabildiği, ancak Avrupa'da kupanın ya da yarı finalin 11 kişiyle değil kulübeden gelen "kaderini değiştiricilerle" kazanıldığı notları yer aldı.






Galatasaray taraftarı için lig şampiyonluğu bir alışkanlık haline geldi. Bu dakikadan sonra asıl merak ettikleri eldeki kadronun Avrupa'da bir kupa (UEFA Avrupa Ligi veya Şampiyonlar Ligi'nde) getirip getiremeyeceği...Bu sezon son 16 turuna kalan takımın çeyrek final ya da yarı final görüp göremeyeceği.






"11 ELİT OYUNCUMUZ VAR"

Okan Buruk ve yönetim transfer dönemi resmen başlamadan önce son bir görüşme daha yapacak. Buruk'un yardımcılarının istatistikleri inceleyerek hazırladığı rapor masaya yatırılacak. Bu raporda dikkat çekici detaylar var:

Galatasaray'ın ilk 11'i elit takımlarla başa baş oynayabiliyor. Ancak Avrupa'da kupa 11 kişiyle değil, kulübeden gelen "oyun kaderini değiştiren" isimlerle kazanılıyor.






NEYMAR VE MESSI'YLE OLMADI

PSG; Neymar ve Messi'yle değil de son dönemde güçlü yedek kulübesiyle başarılı oluyor. O yüzden öncelikle yedek kulübesi güçlenmeli.

Liverpool veya Manchester City gibi takımlara karşı 60. dakikadan sonra fiziksel düşüş yaşamamak için Torreira'nın yükünü hafifletecek, onun kadar dinamik bir "6-8 numara" alternatifi şart.

Torreira ve Gabriel Sara harika bir ikili ama Şampiyonlar Ligi yarı finali sertliğinde, rakibi fiziksel olarak ezecek bir "canavar" profil fark yaratır.






LEMINA ARTIK YAŞLANDI

"Canavarlar" sahanın merkezinde bir "yasaklı bölge" oluşturur. Rakip oyun kurucu kafasını kaldırdığında "canavar"ı karşısında gördüğü an baskıyı hisseder. Sadece top çalmaz, rakibin pas açısını devasa fiziğiyle ve sezgisiyle kapatır.

Şu anda bu isim Lemina… Galatasaray'ın "sertlik" dozajını belirliyor. Rakibe "buradan geçiş yok" mesajını veriyor.

Bu, takımın geri kalanına özgüven, rakibe ise çekince verir. Ancak Gabonlu artık 33 yaşında ve devamlılığı olan bir isim değil.

Galatasaray'ı rakiplerinden ayıran bomba etkisi

Galatasaray hem koşuyor, hem patlıyor, hem de rakibi patlatıyor. CIES verilerine göre 9 km/s hızdan 25 km/s hıza çıkış ivmelenmesinde dünyanın zirvesinde yer alan sarı-kırmızılılarda, Okan Buruk’un modern futbol vizyonu kendini gösterdi

11.05.2026 17:05:00
Haber Merkezi
Galatasaray'ı rakiplerinden ayıran bomba etkisi
Galatasaray'ı rakiplerinden ayıran bomba etkisi
Galatasaray hem koşuyor, hem patlıyor, hem de rakibi patlatıyor. CIES verilerine göre 9 km/s hızdan 25 km/s hıza çıkış ivmelenmesinde dünyanın zirvesinde yer alan sarı-kırmızılılarda, Okan Buruk'un modern futbol vizyonu kendini gösterdi. Aykut Kocaman dönemindeki "çok koşma" kriterini rafa kaldıran Okan Buruk "yüksek yoğunluklu" oyunu; Osimhen ve Barış Alper gibi "Lamborghini"ler ile şok pres gücü yaratıyor.






"Aklı evveller" Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'u "bir şey yaratmayan" ya da "yıldızların arkasına saklanan" teknik direktör olarak görüyorlar. Ancak Okan Buruk o kadar yüksek ön görüyle futbolun dinamiklerini takip ediyor ki, CIES verilerine göre 9 km/s'den 25 km/s'ye çıkış ivmesinde dünyanın en patlayıcı takımı konumunda.






AYKUT KOCAMAN'IN ZAMANINDAN FARKLI

Peki bu ne anlama geliyor... yeni nesil futbol "yüksek yoğunluklu interval" bir oyun haline geldi. Aykut Kocaman'ın zamanında üzerinde durduğu "10-12 km koşmak" artık başarı kriteri değil. Yeni nesil futbolda farkı yaratan bu mesafenin (10-12 km) ne kadarının ani ve şiddetli ivmelerle koşulduğu.






LAMBORGHINI GİBİ HÜCUM HATTI

Galatasaray'ın hücum hattında Osimhen ve Barış Alper gibi "patlayıcı" gücü yüksek oyuncuların bulunması rakip savunma arkasına atılan her topta fiziksel bir üstünlük. Bu oyuncular 1'den 100'e Lamborghini hızınca çıkabildikleri için rakiplerine nal toplatıyorlar.

Okan Buruk'un sürekli istediği "şok pres" uygulaması da sayelerinde mümkün oluyor. Bu istatistik aslında Galatasaray'ın "oyunu domine eden ve rakibi sahasına hapseden" bir takım olduğunun da kanıtı.






DEVLERİN BAKIŞ AÇISI BAMBAŞKA

PSG, Bayern ya da Arsenal gibi devlerin bu listede olmaması şaşırtıcı... ancak Şampiyonlar Ligi devlerine göre futbol sadece "patlayıcılık" değil. Onların oyun felsefeleri farklı. Oyuncu kaliteleri yüksek olduğu için topu çevirip, bir "sihir"le işi bitirebiliyorlar.

Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig'in yoğun maç takvimi Galatasaray'ın patlayıcı oyuncularının kaslarında da sık mikro patlamalara neden oluyor. Bu da aslında Okan Buruk için dezavantaj.

Dursun Özbek Gardi'yi neden kapı dışarı etti?

Muhalifler Başkan Dursun Özbek'i "Galatasaray'ı aile şirketi gibi yönetmek istiyor" diye suçlamaya başladılar 

11.05.2026 13:10:00
Haber Merkezi
Dursun Özbek Gardi'yi neden kapı dışarı etti?
Dursun Özbek Gardi'yi neden kapı dışarı etti?
Futbolun başına kardeşi Mehmet Özbek'i, sportif direktör olarak Cenk Ergün'ü ve yanlarına da Bafetimbi Gomis'i getirmeyi planladığı için muhalifler Başkan Dursun Özbek'i "Galatasaray'ı aile şirketi gibi yönetmek istiyor" diye suçlamaya başladılar. Ancak bilmiyorlar ki geleceği gören Başkan, önlem aldı Çünkü FIFA'nın "gri alanları" bitirme projesi kapsamında sarı-kırmızılılar artık George Gardi ya da benzerleriyle çalışamayacaklar.






Dursun Özbek'in seçimden sonra resmi olarak futbolun başına kardeşi Mehmet Özbek'i getirmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca sportif direktör olarak Cenk Ergün yanlarına da Bafetimbi Gomis'i getirme operasyonun arkasında iddiaların aksine çok daha büyük bir organizasyon var.






Basit anlatımla, "Başkan Galatasaray'ı aile şirketi gibi yönetmek istiyor" diyenlere Özbek'i tanıyanlar "gerçek resmi görebilseniz" diyerek küçük düşünmekle suçluyor.






GRİ ALANLARA DİKKAT EDİLİYOR

Başkan Özbek yeni dönemde George Gardi'yi dışlayacak... dışlamak da zorunda. FIFA son birkaç yıldır Gardi'nin de temsil ettiği aracılık sistemindeki "gri alanları" bitirmek ve astronomik komisyonların önüne geçmek için çok ciddi şekilde mücadele ediyor, adeta gerilla taktiği uyguluyor. Gardi gibi "aracı/danışman" statüsündeki isimlerin durumu, FIFA'nın savaş alanının merkezinde. Bu yüzden Galatasaray'ın transferleri de izleme altında.






KESTİĞİ FATURALAR İNCELEMEDE

Gardi'nin Galatasaray'dan aldığı iddia edilen rakamların 22 milyonu bulduğu (sadece Osimhen için 7 milyon Euro olduğu iddia ediliyor...) iddia ediliyor. Bu da oyuncuların maaşlarına vurulduğunda üst limit olan %5'lik sınırı katbekat aşıyor. Ancak Gardi gibi aracılar bu sınırları ezmek adına "ekstra danışmanlık", "scouting raporu" veya "pazarlama desteği" gibi farklı faturalandırma yolları kullanıyor.

FIFA da bu yan yolları "kaçınmayı önleme" kuralıyla engellemeyi amaçlıyor. Bu yüzden iddialara göre Gardi'nin kestiği faturalar FIFA'nın incelemesine tabii tutuldu.






DURSUN ÖZBEK ERKEN DAVRANDI

FIFA paranın doğrudan kulüpten menajer hesabına yatmasını istemiyor. Tüm transfer ödemelerinin FIFA Takas Odası üzerinden geçmesini şart koşuyor. Bu sistemle FIFA, paranın kime, ne sıfatla ve hangi limitler dahilinde gittiğini anbean takip etmeyi hedefliyor.






Gardi gibi "Aracı" adı altındaki kişiler vasıtasıyla kulüplerden kontrolsüz para çıkışını engellemek ve vergi kaçakçılığının önüne geçmeyi amaçlıyor. Bazı mahkemeler FIFA'nın "uygulama yetkisini" geçici de olsa askıya aldı.

Ancak Başkan Özbek, FIFA'nın davaları kazanacağını ön görerek Gardi vb... aracıları Galatasaray'dan erken uzaklaştırma kararını devreye soktu.

Okan Buruk'un Galatasaray'ı tarihi yeniden yazdı

Okan Buruk'la Galatasaray üst üste 4 şampiyonluk ya da 26. şampiyonluğu elde etmenin yanı sıra Türk futbol tarihine altın harflerle geçecek pek çok rekoru da tarihe gömdü

11.05.2026 13:09:00
Haber Merkezi
Okan Buruk'un Galatasaray'ı tarihi yeniden yazdı
Okan Buruk'un Galatasaray'ı tarihi yeniden yazdı
Okan Buruk, Galatasaray'la sadece üst üste 4. şampiyonluğu elde etmedi. Ayrıca aralarında "kimse kıramaz" denilen rekorların da olduğu pek çok rekoru tarihe gömdü.






- 2023-2024 sezonunda toplanan 102 puan, Süper Lig tarihinde bir sezonda ulaşılan en yüksek puan oldu. Galatasaray, lig tarihinde 100 puan barajını geçen ilk takım ünvanını aldı.

- Yine 2023-2024 sezonunda 38 maçın 33'ünü kazanarak bir sezonda en çok galibiyet alan takım rekorunu kırdı.

- Süper Lig tarihinde üst üste 17 maç kazanarak (2023-2024 sezonu), kendisine ait olan 14 maçlık eski rekoru geliştirdi.






- Rams Park'ta üst üste 21 lig maçını kazanarak, Mircea Lucescu'ya ait olan 18 maçlık kulüp rekorunu geride bıraktı.

- Dış sahada üst üste 17 galibiyet alarak Süper Lig tarihindeki en uzun deplasman serisi rekorunun yeni sahibi oldu.

- Üst üste 35 lig maçında gol bularak kulüp tarihinin en uzun serisini yakaladı.






- Süper Lig'de bir takımla 75 galibiyete en hızlı ulaşan teknik direktör oldu (90 maç). Bu rekor daha önce 103 maçla Christoph Daum'a aitti.

- Galatasaray tarihindeki teknik direktörler arasında en yüksek maç başına puan ortalamasına sahip isim oldu.






- UEFA Avrupa Ligi formatında (2009'dan bu yana) en çok galibiyet alan Türk teknik direktör ünvanını elde etti.

- Futbolcu ve teknik adam olarak toplamda 11 Süper Lig şampiyonluğu ile bu alanda tarihin en başarılı ismi konumuna geldi.

Okan Buruk bu seviyeye kolay gelmedi

4'te 4 yapan Galatasaray'ın saha içindeki mimarı Okan Buruk bu süreçte oyuncularına "robot" değil "insan" gibi davrandı... onların özel alanlarına ve hassasiyetlerine değer verdi. Bunun karşılığında sahada %100'lerini veren duygusal bir takım buldu. Icardi'nin tatilden mutlu dönmesi, Barış Alper'in 5 farklı mevkide "gık demeden" oynaması hep bir yansıma oldu

11.05.2026 12:53:00
Haber Merkezi
Okan Buruk bu seviyeye kolay gelmedi
Okan Buruk bu seviyeye kolay gelmedi
Galatasaray, Okan Buruk'la üst üste 4. kez şampiyonluğa ulaştı. Bu süreçte hiç bir rakibi yanına bile yaklaştırmayan sarı-kırmızılılar, Türk futbolunda örneğine az rastlanır bir dominasyon kurdu.






Bu 4 yılın en kritik başarısı yüksek profilli oyuncuları (Icardi, Osimhen, Mertens, Torreira) ortak bir hedefe ikna etmesi oldu. Sacha Boey, Gabriel Sara ve Barış Alper Yılmaz gibi oyuncularını piyasa değerlerini katlayarak Avrupa'ya pazarlanmasında başrol oynadı.

2025 yılında oynanan 54 resmi maçta 37 galibiyet alınması, ekibinin oyuncu yorgunluğunu ve rotasyonu ne kadar doğru yönettiğini gösteriyor.






Icardi'nin ailevi meselelerinde veya Arjantin'e gitmesi gereken durumlarda, Buruk hiçbir zaman katı bir disiplin figürü gibi davranmadı. Birçok hocanın "takım disiplini bozulur" diye korktuğu ekstra izinleri gözü kapalı verdi.

Okan Buruk, oyuncusu hata yaptığında veya medya tarafından hedef tahtasına konulduğunda asla geri adım atmadı. Basın toplantılarında tüm suçu üzerine aldı. "Hata benim taktiğimden kaynaklandı" diyerek oyuncusunun üzerindeki baskıyı emdi.






Performansları düştüğü dönemlerde oyuncuları kesmek yerine güvendiğini hissettirmek adına formunu kazanmasını sağladı. Oyuncular onun için "Hocamız bizim arkamızda durur" dedirtti.

Sadece ilk 11'i değil, oynamayan oyuncuları da (örneğin kupa maçlarını bekleyen gençleri veya yedek kalecileri) ekibin değerli bir parçası olduğuna ikna etti.






Kendisi de eski bir büyük futbolcu olmasına rağmen, oyuncularına asla "Benim zamanımda şöyleydi" diye ders vermedi.

Bir oyuncu sakatlandığında onu sadece bir "eksik" olarak görmedi. Rehabilitasyon süreçlerini bizzat takip etti, oyuncunun mental olarak düşmesine izin vermedi.

Galibiyetlerden sonra hiçbir zaman "Ben kazandım" demedi. Her zaman "Oyuncularım sahada karakter koydu" diyerek mütevazılığı elden bırakmadı.

Dursun Özbek'ten Galatasaray tarihine geçecek hamle

Ali Sami Yen, Galatasaray'ı kurdu, Faruk Süren UEFA kupasını kazandırdı, Selahattin Beyazıt ve Ali Tanrıyar kurumsal kimlik kazandırdı, Ünal Aysal global kimlik kazandırdı...Ancak Dursun Özbek geçmiş tüm efsane başkanların yaptıklarını bir çatı altında toplamayı başardı

11.05.2026 12:40:00
Haber Merkezi
Dursun Özbek'ten Galatasaray tarihine geçecek hamle
Dursun Özbek'ten Galatasaray tarihine geçecek hamle
Galatasaray tarihi, vizyoner ve kulübü zor durumlardan çıkarıp zirveye taşıyan başkanların başarılarıyla doludur. Dursun Özbek ise kulübün tarihindeki yerini modern zamanların mimarı olarak alacak.






- Kurucu Ali Sami Yen, "Türk olmayan takımları yenmek" diyerek Galatasaray'ın genetiğini kodladı.
- UEFA Kupası'nı kazanan dönemin başkanı Faruk Süren, Sami Yen'in vizyonunu geliştirdi.
- Selahattin Beyazıt ve Ali Tanrıyar gibi başkanlar kulübe kurumsal kimlik kazandırdı.
- Ünal Aysal ise Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ve getirdiği dünyaca ünlü yıldızlarla (Drogba, Sneijder) Galatasaray'a global marka değeri kattı.






HER ŞEYİ BİR ARADA YAPTI

Dursun Özbek'i efsanelerin arasına yazan ise sportif başarı ile mali sürdürülebilirliği birleştirebilmesi oldu. Riva, Florya ve Mecidiyeköy projeleriyle Galatasaray'ı borç sarmalından çıkardı.  Bankalar Birliği anlaşmasından çıkarak kulübü ekonomik olarak özgürleştirdi.






Dursun Özbek ayrıca kupa koleksyoneri de oldu. Özbek, Galatasaray tarihinin en "komple" ve modern çağın en başarılı başkanı olarak bu yüzden tanımlanıyor.

Arsenal 22 yıllık şampiyonluk özlemine çok yakın

İngiltere Premier Lig'de büyük heyecana sahne olan maçta Arsenal, deplasmanda West Ham United'ı 1-0 yenerek şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı

11.05.2026 10:23:00
AA
Arsenal 22 yıllık şampiyonluk özlemine çok yakın
Arsenal 22 yıllık şampiyonluk özlemine çok yakın
İngiltere Premier Lig'de büyük heyecana sahne olan maçta Arsenal, deplasmanda West Ham United'ı 1-0 yenerek şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Ligde 22 yıllık şampiyonluk özlemine son vermek isteyen Arsenal, Londra derbisinde düşme hattından uzaklaşmak isteyen West Ham United'a konuk oldu.

İlk yarısı 0-0 golsüz sona eren mücadelede Arsenal, 83. dakikada Leandro Trossard ile 1-0 öne geçti.

Ev sahibi ekip, 90+5. dakikada ceza alanında oluşan karambolde Callum Wilson ile berberliği yakaladı ancak VAR incelemesinin ardından hakem Chris Kavanagh, Pablo'nun Arsenal kalecisi David Raya'ya faul yaptığı gerekçesiyle golü iptal etti.

Karşılaşmayı 1-0 kazanan Arsenal, bitime iki hafta kala 79 puanla liderliğini sürdürdü. Bir maçı eksik en yakın takipçisi Manchester City, 74 puanla ikinci sırada bulunuyor.

West Ham United ise 36 puanla 18. sırada yer alıyor.

Maçta tansiyon yükseldi, protokol tribününde kavga çıktı

Isparta'da Bölgesel Amatör Lig'e katılacak takımı belirleyen play-off karşılaşmasında Keçiborlu Belediyespor, Deregümü Gençlikspor'u 2-0 mağlup etti

11.05.2026 10:11:00
İhlas Haber Ajansı
Maçta tansiyon yükseldi, protokol tribününde kavga çıktı
Maçta tansiyon yükseldi, protokol tribününde kavga çıktı
Isparta'da Bölgesel Amatör Lig'e katılacak takımı belirleyen play-off karşılaşmasında Keçiborlu Belediyespor, Deregümü Gençlikspor'u 2-0 mağlup etti. Mücadelenin son anlarında saha ve tribünlerde yaşanan gerginlik kameralara yansıdı.



Isparta'da Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek takımı belirleyen play-off karşılaşması büyük heyecana sahne oldu. Keçiborlu Belediyespor ile Deregümü Gençlikspor arasında oynanan kritik mücadelede gülen taraf 2-0'lık skorla Keçiborlu temsilcisi oldu.

Saha ve tribünlerde tansiyon yükseldi



Karşılaşmanın son bölümlerinde ise tansiyon yükseldi. Maçın son dakikalarında protokol tribününde çıkan kavga kısa süreli gerginliğe neden olurken, olaylara güvenlik güçleri müdahale etti. Final düdüğünün ardından ise saha içinde futbolcular arasında da tartışmalar yaşandı. Gerginliğin stat dışında da devam ettiği öğrenilirken, olaylar çevrede kısa süreli paniğe neden oldu.

Arda Turan ilk sezonunda tarih yazdı

Arda Turan’ın teknik direktörlüğünü yaptığı Ukrayna Ligi ekiplerinden Shakhtar Donetsk, deplasmanda Poltava’yı 4-0 mağlup ederek, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti

10.05.2026 21:32:00
Haber Merkezi
Arda Turan ilk sezonunda tarih yazdı
Arda Turan ilk sezonunda tarih yazdı
Arda Turan'ın teknik direktörlüğünü yaptığı Ukrayna Ligi ekiplerinden Shakhtar Donetsk, deplasmanda Poltava'yı 4-0 mağlup ederek, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Shakhtar Donetsk, Ukrayna Ligi'nin 27. haftasında deplasmanda Vorskla Poltava'yı 4-0 mağlup etti. Teknik direktörlüğünü Arda Turan'ın yaptığı Shakhtar, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Turuncu-siyahlılar, ligde oynadığı 27 maçta 20 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 66 puana ulaştı. Shakhtar, 55 puanlı Polesiye Zhytomyr ve 54 puanlı LNZ Cherkasy'nin önünde zirvede yer aldı.

Turuncu-siyahlılar, attığı 65 golle ligin en skorer takımı olurken, kalesinde gördüğü 17 golle de savunma performansında üst sıralarda yer aldı. Bu alanda 16 gol yiyen Metalist 1925 Kharkiv ve LNZ Cherkasy'ın ardından ikinci sırada bulunuyor.

Şampiyonluk sayısı 16'ya yükseldi



Shakhtar Donetsk, elde ettiği son şampiyonlukla birlikte ligdeki kupa sayısını 16'ya çıkardı. Ukrayna Ligi'nde en fazla şampiyonluk yaşayan takım ise 17 kez mutlu sona ulaşan Dinamo Kiev konumunda bulunuyor.

Shakhtar, 2001-2002 sezonunda ilk şampiyonluğuna ulaşırken, 2004 - 2024 yılları arasında 14 kez bu ünvana sahip oldu. Turuncu-siyahlılar, bu sezonla birlikte toplamda 16. kez kupayı müzesine götürdü.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.