logo
31 MART 2026

Kritik maçların hakemleri açıklandı

Süper Lig'de 41. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı

10.05.2021 19:20:00
Kritik maçların hakemleri açıklandı
Kritik maçların hakemleri açıklandı

Süper Lig'de yarın oynanacak 41. hafta maçlarını yönetecek hakemler belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulundan yapılan açıklamaya göre, ligde haftanın maçlarını yönetecek hakemler şunlar:

17.00 İttifak Holding Konyaspor-Trabzonspor: Ali Şansalan

20.30 Aytemiz Alanyaspor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor: Alper Ulusoy

20.30 Kasımpaşa-MKE Ankaragücü: Mete Kalkavan

20.30 Fenerbahçe-Demir Grup Sivasspor: Halis Özkahya

20.30 Medipol Başakşehir-Hes Kablo Kayserispor: Yaşar Kemal Uğurlu

20.30 Gaziantep-Çaykur Rizespor: Zorbay Küçük

20.30 Helenex Yeni Malatyaspor-Atakaş Hatayspor: Halil Umut Meler

20.30 Yukatel Denizlispor-Galatasaray: Abdulkadir Bitigen

20.30 Beşiktaş-Fatih Karagümrük: Ali Palabıyık

20.30 Gençlerbirliği-Göztepe: Suat Arslanboğa AA

Dünyaca ünlü futbolcu Lehmann sisteme başkaldırdı

İsviçreli dünyaca ünlü futbolcu Alisha Lehmann, hem saha içindeki performansı hem de futbol dünyasındaki adaletsizliklere karşı yaptığı sert çıkışlarla spor gündeminin merkezine oturdu

31.03.2026 00:21:00
Haber Merkezi
Dünyaca ünlü futbolcu Lehmann sisteme başkaldırdı
Dünyaca ünlü futbolcu Lehmann sisteme başkaldırdı
İsviçreli dünyaca ünlü futbolcu Alisha Lehmann, hem saha içindeki performansı hem de futbol dünyasındaki adaletsizliklere karşı yaptığı sert çıkışlarla spor gündeminin merkezine oturdu.

Juventus'tan ayrılarak İngiltere ekiplerinden Leicester City'ye transfer olan yıldız oyuncu, özellikle erkek ve kadın futbolcular arasındaki devasa maaş uçurumuna dikkat çekerek uluslararası bir tartışma başlattı.



Lehmann, kendisiyle aynı kulüpte top koşturan erkek arkadaşı Douglas Luiz ile aralarındaki kazanç farkını örnek göstererek, "Aynı işi yapıyoruz, aynı formayı terletiyoruz ama o benden yüz kat fazla kazanıyor. Bu durum sadece adaletsiz değil, aynı zamanda kabul edilemez," ifadelerini kullandı.

Kadın futbolunun her geçen gün daha fazla izleyici kitlesine ulaşmasına rağmen finansal karşılığının çok geride kalmasını eleştiren Lehmann, bu eşitsizliğin profesyonellik anlayışıyla bağdaşmadığını vurguladı.



Sadece saha içindeki emeğiyle değil, özel hayatına dair yaptığı dürüst açıklamalarla da konuşulan Lehmann, geçmişte kendisine yapılan yüksek meblağlı ahlaksız teklifleri de ifşa ederek kadın sporcuların maruz kaldığı etik dışı baskılara dikkat çekti.

Leicester City ile 2,5 yıllık sözleşme imzalayarak Premier Lig atmosferine geri dönen futbolcu, "Eve dönmek gibi hissettiriyor," diyerek kariyerinde yeni bir sayfa açtığını duyurdu.

Lehmann'ın bu cesur duruşu, Avrupa basınında kadın futbolunun geleceği ve profesyonel hakların iyileştirilmesi konusunda yeni bir hareketin fitilini ateşlemiş görünüyor.

Milli takım kampında fenalaşan Lucescu, hastaneye kaldırıldı

Romanya Futbol Federasyonu, kampta fenalaşan milli takım teknik direktörü Mircea Lucescu'nun hastaneye kaldırıldığını ve durumunun stabil olduğunu bildirdi

29.03.2026 14:25:00
AA
Milli takım kampında fenalaşan Lucescu, hastaneye kaldırıldı
Milli takım kampında fenalaşan Lucescu, hastaneye kaldırıldı
Romanya Futbol Federasyonu, kampta fenalaşan milli takım teknik direktörü Mircea Lucescu'nun hastaneye kaldırıldığını ve durumunun stabil olduğunu bildirdi.

Federasyonun internet sitesinde yer alan açıklamada, Slovakya maçı hazırlıklarının devam ettiği milli takım kampında, teknik toplantı sırasında fenalaşan 80 yaşındaki teknik adamına sağlık ekibinin müdahale ettiği kaydedildi.

Açıklamada, "Şu an itibarıyla teknik direktörün durumu stabildir. Buna rağmen, yürürlükteki tıbbi protokoller gereği ve her türlü riski ortadan kaldırmak amacıyla Mircea Lucescu, ayrıntılı tetkikler ve uzman takibi için başkentteki bir hastaneye nakledilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Lucescu yönetimindeki Romanya, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off yarı finalinde Türkiye'ye 1-0 mağlup olmuştu.

A Milli Futbol Takımı, yağmur altında çalıştı

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off turu finalinde deplasmanda oynayacağı Kosova maçının hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü

28.03.2026 22:05:00
İhlas Haber Ajansı
A Milli Futbol Takımı, yağmur altında çalıştı
A Milli Futbol Takımı, yağmur altında çalıştı
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off turu finalinde deplasmanda oynayacağı Kosova maçının hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde Teknik Direktör Vincenzo Montella yönetiminde yağmur yağışı altındaki antrenmanın ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık olarak gerçekleştirildi.



Düz koşuyla başlayan antrenman ısınma hareketleriyle devam etti. Milliler daha sonra topla çalışmalar yaptı. Antrenmanın basına kapalı bölümünde ise Kosova müsabakasının taktiği üzerinde duruldu.



Antrenmanda Zeki Çelik takımla çalışırken, Hakan Çalhanoğlu ile Merih Demiral ise takımdan ayrı düz koşu yaptı.

Antrenmanı TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ve TFF Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz da takip etti.

Ay-yıldızlılar yarın yapacağı antrenmanla Kosova karşılaşmasının hazırlıklarını sürdürecek.

Sırtlarında çanta… İran Milli Takımı’ndan bir mesaj daha mı gelecek?

İran Milli Futbol Takımı, devam eden bölgesel çatışmalar ve siyasi gerilimlerin gölgesinde, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Merkezi'nde kampa girdi

28.03.2026 12:04:00
Haber Merkezi
Sırtlarında çanta… İran Milli Takımı’ndan bir mesaj daha mı gelecek?
Sırtlarında çanta… İran Milli Takımı’ndan bir mesaj daha mı gelecek?
İran Milli Futbol Takımı, devam eden bölgesel çatışmalar ve siyasi gerilimlerin gölgesinde, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Merkezi'nde kampa girdi.

24 Mart'ta başlayan ve 1 Nisan'a kadar sürmesi planlanan bu kamp, takımın uluslararası müsabakalara hazır kalmasını hedefliyor.

Kafile, Belek'te bulunan 5 yıldızlı bir otelde konaklıyor ve çalışmalarını otelin bünyesindeki Hüseyin Aygün Futbol Merkezi'nde sürdürüyor.



Antrenmanlar, teknik direktör Amir Ghalenoei gözetiminde gerçekleştiriliyor. İlk etapta ısınma hareketleri ve dar alanda pas çalışmaları yapan ekip, hazırlık maçları öncesi taktiksel çift kale maçlarla form tutuyor.



Kamp süresince oyuncu ve antrenörlerin medya ile görüşmesine izin verilmezken, antrenmanlar sıkı güvenlik önlemleri ve sınırlı basın erişimi altında yapılıyor.

Dikkat çeken gelişmeler



27 Mart'taki Nijerya maçında İranlı futbolcular, savaşta hayatını kaybeden çocuklara dikkat çekmek amacıyla sahaya çocuk sırt çantalarıyla çıktı.

Dünya Kupası Belirsizliği: İran'ın ABD, Kanada ve Meksika'da düzenlenecek 2026 Dünya Kupası'na katılımı, bölgedeki savaş durumu ve güvenlik endişeleri nedeniyle halen FIFA nezdinde tartışılmaya devam ediyor.

Dünya Kupası'ndan ihraç tartışmaları: FIFA karar aşamasında

İran'ın 2026 Dünya Kupası'na katılımı ciddi bir risk altında. ABD, İsrail ve bazı Avrupa ülkeleri FIFA ve UEFA'ya baskı altına aldılar.

Ukrayna Futbol Federasyonu ve bazı Avrupa ülkeleri, İran'ın askeri faaliyetlerini gerekçe göstererek turnuvadan men edilmesini için resmi başvuruda bulundular.

FIFA Başkanı Infantino'nun "futbolu siyasetten ayırma" çabasına rağmen, ABD ve İsrail'in baskısıyla İran'ın yerine Birleşik Arap Emirlikleri veya Umman'ın turnuvaya dahil edilmesi senaryoları Doha kulislerinde konuşuluyor. Kararın Nisan ayı başında açıklanması bekleniyor.

Süper Lig'de 29, 30 ve 31. hafta maçlarının programı açıklandı

Trendyol Süper Lig'de 29, 30 ve 31. hafta maçlarının programı belli oldu.

28.03.2026 11:40:00
AA
Süper Lig'de 29, 30 ve 31. hafta maçlarının programı açıklandı
Süper Lig'de 29, 30 ve 31. hafta maçlarının programı açıklandı
Trendyol Süper Lig'de 29, 30 ve 31. hafta maçlarının programı belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, ligin 29, 30 ve 31. haftasında oynanacak müsabakaların programı şöyle:

29. hafta

10 Nisan Cuma:

20.00 Beşiktaş-Hesap.com Antalyaspor (Tüpraş)

11 Nisan Cumartesi:

14.30 RAMS Başakşehir-Natura Dünyası Gençlerbirliği (Başakşehir Fatih Terim)

17.00 Corendon Alanyaspor-Trabzonspor (Alanya Oba)

20.00 Zecorner Kayserispor-Fenerbahçe (RHG EnerTürk Enerji)

12 Nisan Pazar:

14.30 TÜMOSAN Konyaspor-Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük (MEDAŞ Konya Büyükşehir)

17.00 Göztepe-Kasımpaşa (Isonem Park Gürsel Aksel)

20.00 Galatasaray-Kocaelispor (RAMS Park)

13 Nisan Pazartesi:

20.00 Çaykur Rizespor-Gaziantep FK (Çaykur Didi)

20.00 ikas Eyüpspor-Samsunspor (Recep Tayyip Erdoğan)

30. hafta

17 Nisan Cuma:

20.00 Fenerbahçe-Çaykur Rizespor (Chobani)

20.00 Hesap.com Antalyaspor-TÜMOSAN Konyaspor (Corendon Airlines Park Antalya)

18 Nisan Cumartesi:

14.30 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük-ikas Eyüpspor (Atatürk Olimpiyat)

17.00 Kocaelispor-Göztepe (Turka Araç Muayene Kocaeli)

20.00 Natura Dünyası Gençlerbirliği-Galatasaray (Eryaman)

19 Nisan Pazar:

14.30 Kasımpaşa-Corendon Alanyaspor (Recep Tayyip Erdoğan)

17.00 Samsunspor-Beşiktaş (Samsun Yeni 19 Mayıs)

20.00 Trabzonspor-RAMS Başakşehir (Papara Park)

20 Nisan Pazartesi:

20.00 Gaziantep FK-Zecorner Kayserispor (Gaziantep)

31. hafta

24 Nisan Cuma:

20.00 RAMS Başakşehir-Kasımpaşa (Başakşehir Fatih Terim)

25 Nisan Cumartesi:

14.30 ikas Eyüpspor-Gaziantep FK (Recep Tayyip Erdoğan)

17.00 Zecorner Kayserispor-Çaykur Rizespor (RHG EnerTürk Enerji)

20.00 Göztepe-Hesap.com Antalyaspor (Isonem Park Gürsel Aksel)

26 Nisan Pazar:

14.30 Natura Dünyası Gençlerbirliği-Kocaelispor (Eryaman)

20.00 Galatasaray-Fenerbahçe (RAMS Park)

27 Nisan Pazartesi:

17.00 Corendon Alanyaspor-Samsunspor (Alanya Oba)

20.00 TÜMOSAN Konyaspor-Trabzonspor (MEDAŞ Konya Büyükşehir)

20.00 Beşiktaş-Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük (Tüpraş)

Galatasaray'ın 1 buçuk milyonluk cezası onandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Galatasaray'a verilen 1 milyon 412 bin liralık para cezasını onadı

28.03.2026 11:36:00
AA
Galatasaray'ın 1 buçuk milyonluk cezası onandı
Galatasaray'ın 1 buçuk milyonluk cezası onandı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Galatasaray'a verilen 1 milyon 412 bin liralık para cezasını onadı.

TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre kurul, sarı-kırmızılı kulübe çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle verilen 1 milyon 120 bin lira, taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle verilen 220 bin lira ve takım halinde sportmenliğe aykırı hareket sebebiyle verilen 72 bin liralık cezaları oy birliğiyle onadı.

Tahkim Kurulu, PFDK tarafından Beşiktaş idarecisi Serkan Reçber'e verilen 45 gün hak mahrumiyeti ve 300 bin lira para cezasının yanı sıra ikas Eyüpspor antrenörü Umut Eskiköy'e verilen 2 resmi maçtan men ve 53 bin 500 liralık para cezalarını da oy birliğiyle onadı.

Kurul, Natura Dünyası Gençlerbirliği futbolcusu Sekou Koita'ya verilen 2 resmi maçtan men ve 53 bin 500 lira para cezasında ise indirim yaparak 1 resmi müsabakadan men ve 40 bin lira para cezası şeklinde değiştirdi.

Semih Kılıçsoy, A Milli Takımdan, Ümit Milli Takım'a gönderildi

A Milli Futbol Takımı aday kadrosunda bulunan santrfor Semih Kılıçsoy, Ümit Milli Takım kadrosuna alındı

28.03.2026 11:33:00
AA
Semih Kılıçsoy, A Milli Takımdan, Ümit Milli Takım'a gönderildi
Semih Kılıçsoy, A Milli Takımdan, Ümit Milli Takım'a gönderildi
A Milli Futbol Takımı aday kadrosunda bulunan santrfor Semih Kılıçsoy, Ümit Milli Takım kadrosuna alındı.

Türkiye Futbol Federasyonunun açıklamasına göre 2026 FIFA Dünya Kupası play-off maçları için A Milli Takım aday kadrosuna davet edilen Semih, Romanya ile dün oynanan karşılaşmanın ardından Ümit Milli Takım aday kadrosuna geçti.

2027 UEFA Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası finallerine gidebilmek için Hırvatistan ile grup liderliği mücadelesi veren ve maç fazlasıyla liderlik koltuğunda oturan Ümit Milli Takım, rakibiyle 31 Mart'ta deplasmanda kritik bir müsabakaya çıkacak. Osijek kentindeki Opus Arena'da oynanacak maç, TSİ 18.30'da başlayacak.

Euroleague'de yenilgiye rağmen Fenerbahçe liderliğini sürdürdü

Euroleague'in 34. haftasında Fenerbahçe, evinde Zalgiris Kaunas'a mağlup olurken, A. Efes de deplasmanda Real Madrid'e kaybetti

28.03.2026 10:19:00
İhlas Haber Ajansı
Euroleague'de yenilgiye rağmen Fenerbahçe liderliğini sürdürdü
Euroleague'de yenilgiye rağmen Fenerbahçe liderliğini sürdürdü
Euroleague'in 34. haftasında Fenerbahçe, evinde Zalgiris Kaunas'a mağlup olurken, A. Efes de deplasmanda Real Madrid'e kaybetti.

Euroleague'de 34. hafta dün oynanan müsabakaların ardından sona erdi. Bu hafta Fenerbahçe Beko, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda karşılaştığı Zalgiris Kaunas'a 92-82'lik skorla yenildi. A. Efes, Real Madrid deplasmanından 82-71 mağlup ayrıldı.



Türk Başantrenör Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Yunan ekibi Panathinaikos ise Monaco karşısında 107-97'lik skorla galibiyet elde etti.

Fenerbahçe liderliğini sürdürdü



Euroleague'de son 5 maçta 4 mağlubiyet yaşayan Fenerbahçe, 23 galibiyet, 11 mağlubiyetle liderliğini sürdürdü. Olympiakos 22 galibiyet, 12 mağlubiyetle averajla haftayı 2. sırada kapatırken, son haftalarda çıkış yakalayan Real Madrid de 22. galibiyetini elde ederek 3. sıraya yükseldi.

A. Efes 10 galibiyet, 24 mağlubiyetle 18. sırada yer alıyor. Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos ise 20 galibiyet, 14 mağlubiyetle haftayı 7. sırada tamamladı. Ligin son sırasında ise 8 galibiyeti olan ASVEL var. Ligde Hapoel Tel Aviv, Maccabi Tel Aviv, Bologna ve Paris Basketbol'un birer maç eksiği bulunuyor.
Euroleague'de 34. haftanın toplu sonuçları şöyle:

Paris Basketbol: 87 - Olympiakos: 104

Bayern Münih: 93 - ASVEL: 83

Olimpia Milano: 103 - Virtus Bologna: 87

Maccabi Tel Aviv: 104 - Dubai Basketbol: 100

Real Madrid: 82 - A. Efes: 71

Fenerbahçe Beko: 82 - Zalgiris Kaunas: 92

Panathinaikos: 107 - AS Monaco: 97

Partizan: 110 - Valencia Basket: 104

Barcelona: 92 - Kızılyıldız: 88

Baskonia: 118 - Hapoel Tel Aviv: 109

U18 Milli Takımı, Ermenistan ile karşılaşacak

U18 Milli Takımı, Antalya'da düzenlenen UEFA Avrupa Şampiyonası B Ligi 1. Tur ikinci maçında bugün Ermenistan ile karşılaşacak

27.03.2026 10:47:00
İhlas Haber Ajansı
U18 Milli Takımı, Ermenistan ile karşılaşacak
U18 Milli Takımı, Ermenistan ile karşılaşacak
U18 Milli Takımı, Antalya'da düzenlenen UEFA Avrupa Şampiyonası B Ligi 1. Tur ikinci maçında bugün Ermenistan ile karşılaşacak.

UEFA Avrupa Şampiyonası B Ligi 1. Tur ikinci maçında U18 Milli Takımı, Ermenistan ile karşı karşıya gelecek. Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi'nde oynanacak mücadele saat 16.00'da başlayacak ve TRT Spor'dan canlı yayınlanacak.

Grubun diğer maçında Cebelitarık ile Kosova saat 13.00'te karşı karşıya gelecek. Türkiye, grubunu birinci bitirmesi halinde önümüzdeki sezon A Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanacak.

Rakip Kosova


A Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası Elemeleri play-off turu finalindeki rakibi Kosova oldu.

27.03.2026 00:47:00 / Güncelleme: 27.03.2026 01:52:31
Haber Merkezi
Rakip Kosova
Rakip Kosova

A Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu finalindeki rakibi Kosova oldu.
Play-off turu yarı finalinde Slovakya, başkent Bratislava'daki Ulusal Futbol Stadı'nda Kosova'yı ağırladı.
 
Kosova, iki kez geriye düştüğü mücadeleyi Veldin Hodza'nın 21, Fisnik Asllani'nin 47, Florent Muslija'nın 60 ve Kreshnik Hajrizi'nin 72. dakikada attığı gollerle 4-3 kazandı.
Ev sahibi takımın golleri, 6. dakikada Martin Valjent, 45. dakikada Lukas Haraslin ve 90+4. dakikada David Strelec'ten geldi.
 
Bu sonuçla Kosova, play-off turu finalinde Türkiye ile eşleşti.
Kosova'nın ay-yıldızlıları konuk edeceği karşılaşma, 31 Mart Salı günü TSİ 21.45'te oynanacak.
 
Müsabakadan galip ayrılan taraf, Dünya Kupası bileti alacak.
 
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.