logo
08 AĞUSTOS 2026

‘Kulüplerin satılma tehlikesi var’

Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, kulüplerin Bankalar Birliği ile yaptığı anlaşmada satılma tehlikesinin bulunduğunu ve bunun için borçları ödeyeceklerini ifade etti

15.09.2022 17:05:00
 
‘Kulüplerin satılma tehlikesi var’
‘Kulüplerin satılma tehlikesi var’
Beşiktaş Kulübünde 17 Eylül'de gerçekleştirilecek divan kurulu seçiminde başkanlığa aday olan mevcut divan kurulu başkanı Tevfik Yamantürk, siyah-beyazlıların yaşadığı borç sıkıntısını atlatması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Yamantürk, kulüplerin ciddi ekonomik sıkıntılar yaşadığını belirterek, "Ben Beşiktaşlılara şunu vadediyorum, Beşiktaş'ın borçlarını ödeyeceğiz. Beşiktaş, bir Türk kulübü olarak kalacak. Bunu ısrarla söylüyorum. Aksi takdirde bu düzen devam edemez." diye konuştu.

"Bakmayın kulüpçülük oynandığına"

Kulüplerin bankalarla yaptığı anlaşmayla satılma tehlikelerinin olduğunu aktaran Yamantürk, şunları kaydetti: "Seçimi kazanırsak denetleme kuruluyla oturacağız, çalışacağız, konuşacağız. Bilgilerimizi güncellemelerini rica edeceğiz. 60 milyon avro geliriniz vardı, bu sene o kadar olur mu bilmiyorum. 25-30 milyon avro civarında faiz ödüyorsunuz. Gitti mi gelirin yarısı, gitti. Futbolculara ödenen maaşların bilgisi henüz önümüze gelmedi, onu da öğreneceğiz. Geçen yıl bizi iki kere yenen Ajax, 22 milyon avro maaş ödeyen bir takımdı. Şimdi yine 40-45 milyon avroları bulduğumuzu duyuyorum. 45'e 25 de faiz koyun 70 milyon avro. Gelir 60 milyon avro, nasıl olacak bu? Bakın anapara demiyorum. İlave borçlanma var diyorum. Kredi veren buna ne kadar tahammül eder? Dolayısıyla bir tehlike söz konusu. Kredi veren yarın kalkıp da 'Kardeşim bu iş böyle devam edemiyor' diyebilir. Burası bir ticari müessese. Bakmayın kulüpçülük oynandığına. Çok ciddi bir ticari müessese hem de. 'Ben paramı geri istiyorum, onu da bu şartlarda bu yönetimle ben alamam' dediği an film kopuyor. Dolayısıyla çok ciddi bir tehlike var. Ne olacak? Koskoca banka, kreditör, kulübü yönetmeyeceğine göre bunu parasını ödeyecek birisine devredecek. Bitti. Benim dediğim oluyor yani maalesef. Akıllı olduğum için, diğerlerinden daha bilgili olduğum için bunu söylemiyorum. İşin sonunun nereye gittiğini görüyorum."

"Yapılan hataları bu işlerle hiç alakası olmayan insanlar niye ödesin?"

Kulüplerin satılmasının mümkün olup olmadığı yönündeki soruya Yamantürk, "Tabii ki mümkün. Niye mümkün olmasın? Devlet bankası kimin parasını veriyor, milletin parasını veriyor. Bu camiaların taraftar sayısı on milyon, on beş milyon, yirmi milyon, yirmi beş milyon diye söyleniyor. Geri kalan insanların da birçoğunun futbolla, kulüpçülükle alakası yok. Yapılan hataları bu işlerle hiç alakası olmayan insanlar niye ödesin? Yani İstanbul'da oturacağım, akşam maça gideceğim, hatayı ben yapacağım ama bu işin vebalini, hayatında İstanbul'a gelmemiş, hayatında futbol maçı seyretmemiş, bu işle hiç alakası olmayan, ayın on beşini zor gören Siirt'in Dodan'ındaki Erzurum'un Tortumu'ndaki insanlar ödesin." cevabını verdi.

"Bu koltuk benim emanetimde olduğu müddetçe kimseyle kavga etmeye hakkım yok"

Kulüp başkanı Ahmet Nur Çebi ile ilişkileri ile ilgili konuşan siyah-beyazlı kulübün divan kurulu başkanı, "Benim ilişkilerim herkesle çok iyidir. Kavga ederek bir yere varılamayacağını çok genç yaşlarda öğrendim. Yumruk sıkılarak da tokalaşılmaz. Benim elim herkese açık. Herkesle tokalaşırım. Beşiktaş Divan Başkanlığı, çok ciddi bir makam. Benim kendi egomu bu makamı kullanarak tatmin etme hakkım yok. Çok ayıp yapmış olurum o zaman. Hem camiaya yapmış olurum hem de bana eğitim vermiş olan başta anneciğime, rahmetli babama haksızlık yapmış olurum. Onun için ben böyle bir terbiyesizlik yapamam. Ben bu koltukta oturduğum müddetçe herkesle oturur konuşurum. Bu koltuk benim emanetimde olduğu müddetçe kimseyle kavga etmeye hakkım yok. Yönetimin benimle ilişkisini onlara soracaksınız. Onların namına ben konuşamam." değerlendirmesinde bulundu.

"Kredi verenlerin günün birinde müdahale etmemesi için gelir ve gider dengelerini ayarlamamız lazım"

Yamantürk, siyah-beyazlı kulüpte başkanlık planı olup olmadığı şeklindeki bir soruyu ise şöyle cevapladı: "Bunu tevazu olsun diye söylemiyorum, Beşiktaş'la ilgili plan yapmak hadsizliktir, densizliktir. Ben Beşiktaş'la ilgili bir plan yapamam. Camianın teveccüh göstermesi lazım. Camia teveccüh gösterdi, divan başkanı yaptılar. Yine teveccüh gösterirlerse bir dönem daha seçileceğiz. Benim başkana 'Siz burada olduğunuz dönem ben aday olmam' diye sözüm vardı. Bizim camiaya da bir sözümüz var, 'Biz camianın sigortasıyız' diyoruz. Ne demek sigortacısıyız. Kredi verenlerin günün birinde müdahale etmemesi için gelir ve gider dengelerini ayarlamamız lazım. Bunu da yapacak olan birikimin bizde olduğunu düşünüyorum. Ancak bu tehlikeyi görürsek camia da teveccüh gösterirse bu işe talip oluruz ama benim bir plan yapmam mümkün değil. Şunu da söyleyeyim, bunu yapabilecek karatta, kabiliyette, donanımda, bilgide ve ahlakta inşallah başka insanlar vardır camiada. Ben olduğuna da inanıyorum. Onlardan biri çıkar, biz de işimize, gücümüze, ailemize döneriz."

"Süleyman abiye (Seba) söylediklerimde üslubum yanlıştı. Ondan dolayı da Süleyman abiden özür diledim"

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba ile ilgili daha önce yaptığı açıklamalar yüzünden eleştirilerle karşılaşan Yamantürk, bu konuya da açıklık getirdi. Üslubunun yanlış olduğunu söyleyen Yamantürk, "Süleyman abinin arkasına geçmişler bana ateş ediyorlar. Yanlış adama ateş ediyorlar. Ben bundan yılıp da geri adım atmam, yılıp da sipere yatmam. Süleyman abiyle biz ölene kadar beraberdik. Yaşayan şahitlerimiz de var. Süleyman abi defalarca benim evime geldi. Eşim yemek yaptı. Yemeği beraber yedik. Beraber tatile gittik. Rahmetli babamla çok iyi dosttu. Benim Süleyman abiye söylediklerimde üslubum yanlıştı. Ondan dolayı da Süleyman abiden özür diledim. O da kabul etti ki evime kadar defalarca geldi. Beraber tatile gidebildik ama söylediklerimde ben haklıydım. Keşke ben haksız olsaydım, o zaman sizinle şimdi şu görüşmeyi yapmıyor olurdum. Keşke ben haksız olsaydım, o zaman Beşiktaş'ın bankalara bu kadar borcu olmazdı. Tekrar ediyorum ben haklıydım ama üslubum yanlıştı. Beni yıldırmaları mümkün değil, yılmam ben. Eğer beni yıldırmayı ümit ediyorlarsa beni yıldıramazlar." diye konuştu.

"Bizim asgari müştereğimiz Beşiktaş'ın yaşaması"

Siyah-beyazlı camianın asgari müşterekte birleşmesi gerektiğini dile getiren Yamantürk, "Bir ailede bile her konuda hemfikir olmamız mümkün değil. İnsan çocuklarıyla, eşiyle aynı düşünmüyor. Bütün mesele asgari müştereklerde birleşebilmek, ortak paydayı kaybetmemek ve bunu büyütmek. Bizim asgari müştereğimiz Beşiktaş'ın yaşaması, Beşiktaş'ın Türk olarak, milli olarak var olması. Bunda da birleştiğimiz müddetçe, birbirimize saygıyı ve sevgiyi kaybetmediğimiz müddetçe, hakaret etmediğimiz müddetçe anlaşmamamız mümkün değil, anlaşırız. Beşiktaş'tan başka sermayesi olmayan insanlarla bu işi konuşamazsınız. Tek sermayesi Beşiktaş olan Beşiktaş'ta bir koltuk olsun da bedeli ne olursa olsun diyen insanlarla tabii ki bunları konuşamazsınız." ifadelerini kullandı.

Yamantürk, kulüp için yeni bir tüzük çalışması yaptıklarını da belirterek, "Tüzük çalışmasını yaptık. Camiamıza mensup arkadaşlarımızı davet ettik. Yönetimin tavsiye ettiği üyeleri de aldık ve tüzük tadil çalışmasını bitirdik. 1,5 yıl sürdü. Bunu yönetime teslim ettik. Yönetim, 'Tüzük tadil kongresini seçimden sonra yapacağım' dedi. Bizim tüzüğe koyduğumuz bir maddeyi kanun koyucu da gündeme getirdi. Borçlarda her yönetim kendi döneminden sorumlu olacak. 100 avro borçla aldınız. Görevi bırakırken borç 110 avro, ben sizden 10 avroyu alırım. 'Bunu tüzük komitesine mutlaka koyun' dedim." şeklinde konuştu.

"Beşiktaş'ın böyle bir geliri yok"

Divan başkanlığı seçimindeki rakiplerinden birinin yaşlı üyeler için bakımevi yapmayı vadetmesinden de bahseden Yamantürk, "Evde olmayan camide haramdır diye bir laf vardır. Böyle bir şey yapamazsınız, Beşiktaş'ın böyle bir geliri yok, Beşiktaş'ı ayakta tutan kreditörler buna izin vermez. Dolayısıyla benim başkasının parasıyla, affedersiniz ağalık yapmaya hakkım yok. Beşiktaş'ın parasıyla ağalık yapmaya, Beşiktaş'ın parasıyla vaatte bulunmaya da kimsenin hakkı yok." ifadelerini kullandı. Yamantürk ayrıca huzurlu, centilmence ve Beşiktaş'ın değerlerine bağlı bir seçim geçireceklerini düşündüğünü sözlerine ekledi.

Alanyaspor'dan orta sahaya çifte takviye

Corendon Alanyaspor, 2026-2027 sezonu öncesi kadro yapılanmasını sürdürüyor

08.08.2026 13:10:00
İhlas Haber Ajansı
 
Alanyaspor'dan orta sahaya çifte takviye
Alanyaspor'dan orta sahaya çifte takviye
Corendon Alanyaspor, 2026-2027 sezonu öncesi kadro yapılanmasını sürdürüyor. Turuncu-yeşilli ekip, Kayserispor'dan 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Baran Ali Gezek ile 4 yıllık, Giresunspor'dan 22 yaşındaki orta saha oyuncusu Şahin Dik ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Corendon Alanyaspor, yeni sezon hazırlıkları kapsamında genç oyuncu transferlerine devam ediyor. Akdeniz ekibi, Kayserispor forması giyen 20 yaşındaki Baran Ali Gezek'i 4 yıllığına, Giresunspor'dan Şahin Dik'i ise 5 yıllığına kadrosuna kattı. Alanyaspor Cengiz Aydoğan Tesisleri'nde iki futbolcu için imza töreni düzenlendi.Geçtiğimiz sezon Eyüpspor'da kiralık olarak forma giyen Baran Ali Gezek, 19 resmi karşılaşmada görev aldı. Giresunspor formasıyla geçen sezon 27 resmi karşılaşmada görev alan 22 yaşındaki Şahin Dik ise attığı 11 golle takımına katkı sağladı.

Hasan Çavuşoğlu: "İkisine de inanıyorum ve güveniyorum"



İmza töreninde konuşan Corendon Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, genç oyunculara yatırım yapmaya devam ettiklerini söyledi. Çavuşoğlu, "Gördüğünüz gibi bugün 2 tane transferimiz var. Genç oyuncular. Bir tanesi sağımda Baran Ali Gezek, Kayserispor'dan. Baran Ali'yi zaten tanıyorsunuz. Bir tanesi de solumda Şahin. O da Giresunspor'da. O da gerçekten iyi bir futbolcu. Kendisini de takip ettiğimiz bir futbolcu" dedi.

Gençlere önem verdiklerini belirten Çavuşoğlu, "Gençlere yatırım yapıyoruz. Genç oyuncuları Alanyaspor bünyesinden yetiştirip başka takımlara da gönderme imkanımız oluyor her zaman. Baran Ali de milli takıma gitti. U21 Milli Takımı'nda da oynuyor. Baran Ali 20 yaşında, Süper Lig'de 52 maçı var. İnşallah Şahin de aynı şeye ulaşacaktır" ifadelerini kullandı.
İki futbolcunun da Alanyaspor'u tercih etmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getiren Çavuşoğlu, "Baran Ali'yi bildiğim kadarıyla çok isteyen kulüpler de var ama Alanyaspor'a gelmek istedi. Kendisine de teşekkür ediyorum. Aynı şekilde Şahin'e de teşekkür ediyorum. İnşallah burada ikisi de çıkış yapacaklar. İlk 11'de yer bulacaklar. İkisine de inanıyorum ve güveniyorum. Ailemize hoş geldin diyorum" diye konuştu.

Baran Ali Gezek: "Elimden gelen her şeyi yapacağım"

Alanyaspor'a transfer olduğu için mutlu olduğunu belirten Baran Ali Gezek, "Alanyaspor gibi bir camiaya geldiğim için çok mutluyum. Alanyaspor'un faydaları için elimden gelen her şeyi yapacağım. İnşallah sakatlıksız, kazasız belasız hedeflerimize ulaşacağımız bir sene olur. Transferde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Şahin Dik: "Hayalim olan Süper Lig'e geldim"

Alanyaspor'a transferinin kendisi için önemli bir adım olduğunu ifade eden Şahin Dik ise, "Öncelikle Alanyaspor'a geldiğim için çok mutluyum. Bu kulüp için elimden gelenin daha fazlasını yapacağım her zaman. Alttan yukarı bütün liglerde oynadım. Sonunda hayalim olan Süper Lig'e geldim. Transferimde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Baran Ali Gezek 4 yıllık, Şahin Dik ise 5 yıllık sözleşmeye imza atarak resmen Corendon Alanyasporlu oldu.

Transfer yasağı kalktı, 15 futbolcuyu kadrosuna kattı


 
Trendyol 1. Lig ekiplerinden Metro Holding Kayserispor, transfer yasağının kalkmasının ardından 15 futbolcuyla anlaşıldığını duyurdu.

08.08.2026 05:47:00
HABER MERKEZİ/AA
 
Transfer yasağı kalktı, 15 futbolcuyu kadrosuna kattı
Transfer yasağı kalktı, 15 futbolcuyu kadrosuna kattı

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Metro Holding Kayserispor, transfer yasağının kalkmasının ardından 15 futbolcuyla anlaşıldığını duyurdu.

Sarı-kırmızılı ekipten yapılan açıklamaya göre, Gökhan Değirmenci, Mert Göckan (Duisburg - Almanya), Cemal Tabidze (Dinamo Mahaçkale-Rusya), Denis Ravzan Radu, Cenk Şen, Benhur Keser, Taulant Seferi, Sinan Kurt (Amed Sportif), Mamadi Camara (Reading FC), Marco Dulca (FC Petrolul Ploiești-Romanya), Mehmet Murat Uçar, Malik Hayvalı, Florent Hasani, Fethi Özer ve Daniel Moreno (Amed Sportif) ile anlaşma sağlandı.

Kulüp, 7 Ağustos'ta akşam saatlerinde transfer yasağının kaldırıldığını bildirmişti.

Erzurumspor FK, Festy Ebosele ile anlaşmasına vardı

Erzurumspor FK, son olarak Başakşehir forması giyen İrlandalı sağ bek Festy Oseiwe Ebosele ile prensip anlaşmasına vardığını açıkladı

08.08.2026 00:29:00
İhlas Haber Ajansı
 
Erzurumspor FK, Festy Ebosele ile anlaşmasına vardı
Erzurumspor FK, Festy Ebosele ile anlaşmasına vardı
Erzurumspor FK, son olarak Başakşehir forması giyen İrlandalı sağ bek Festy Oseiwe Ebosele ile prensip anlaşmasına vardığını açıkladı.

Erzurumspor FK, 2026-2027 sezonu kadro planlaması kapsamında transfer çalışmalarını sürdürüyor. Mavi-beyazlı ekip, 24 yaşındaki İrlandalı sağ bek Festy Oseiwe Ebosele ile prensip anlaşmasına vardığını duyurdu.

Erzurumspor FK'dan yapılan açıklamada, "Kulübümüz, son olarak Başakşehir forması giyen profesyonel futbolcu Festy Oseiwe Ebosele ile prensip anlaşmasına varmıştır. Festy Oseiwe Ebosele'nin Erzurum'a gelişinin ardından gerçekleştirilecek sağlık kontrolleri sonrasında kendisiyle resmî sözleşme imzalanacaktır" ifadelerine yer verildi.

Kariyerinde daha önce Derby County, Udinese, Watford ve Başakşehir formaları giyen Ebosele, İrlanda Cumhuriyeti Milli Takımı'nda da görev yapıyor.

Geçtiğimiz sezon Başakşehir formasıyla lig ve kupa olmak üzere 20 maçta kadroya giren Ebosele, 11 karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıktı. İrlandalı futbolcu, sezonu 1 golle tamamlarken 3 sarı ve 2 kırmızı kart gördü.

Kayserispor'a müjde

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, transfer yasağına esas teşkil eden dosyalara ilişkin sürecin tamamladığını söyleyerek, "Kulübümüz transfer yasağı resmen kalkmıştır" dedi

07.08.2026 19:20:00
İhlas Haber Ajansı
 
Kayserispor'a müjde
Kayserispor'a müjde
Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, transfer yasağına esas teşkil eden dosyalara ilişkin sürecin tamamladığını söyleyerek, "Kulübümüz transfer yasağı resmen kalkmıştır" dedi.

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı'nın transfer yasağının kalkmasıyla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklama şu şekilde:



"Kulübümüz hakkında FIFA tarafından geçmiş dönem borçlarına ilişkin uygulanan geçici transfer yasağına konu olan tüm yükümlülükler kulübümüzce yerine getirilmiştir. Söz konusu transfer yasağına esas teşkil eden FIFA nezdindeki tüm dosyalara ilişkin süreçler tamamlanmış olup, kulübümüzün transfer yasağı resmen kaldırılmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

Beşiktaş Çekya'dan avantajlı dönüyor

UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu ilk maçında Çekya'nın Hradec Kralove takımına konuk olan Beşiktaş, rakibini 1-0 yenerek rövanş öncesinde avantaj sağladı

07.08.2026 10:31:00
AA
 
Beşiktaş Çekya'dan avantajlı dönüyor
Beşiktaş Çekya'dan avantajlı dönüyor
UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu ilk maçında Çekya'nın Hradec Kralove takımına konuk olan Beşiktaş, rakibini 1-0 yenerek rövanş öncesinde avantaj sağladı.

İlk yarısı golsüz tamamlanan mücadelenin ikinci yarısında 10 kişi kalan siyah-beyazlılar, Semih Kılıçsoy'un 80. dakikada attığı golle galibiyete uzanarak turun kapısını araladı.

Beşiktaş, bu maçla birlikte bu sezon oynadığı üçüncü resmi maçından da galibiyetle ayrılmayı başardı.

Avrupa'da 100. Galibiyet



Çekya ekibi Hradec Kralove'yi deplasmanda 1-0 yenen Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 100. galibiyetine imza attı.

Avrupa arenasında oynadığı 261. maçında dalya yapan siyah-beyazlılar, geride kalan müsabakaların 50'sinde rakipleriyle yenişemezken, 111 karşılaşmada ise sahadan mağlup ayrıldı.

Beşiktaş, galibiyetin yanı sıra Avrupa'daki 352. golünü kaydetmiş oldu.

Outtara kırmızı kart gördü

Beşiktaş'ta ilk kez bir maçta 11'de kendine yer bulan yeni transfer Kassoum Ouattara, takımını 10 kişi bıraktı.

Müsabakanın 65. dakikasında yaptığı faulün ardından sarı kart gören siyah-beyazlı oyuncu, 71. dakikada Umar'a yaptığı müdahalenin ardından ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

Beşiktaş'ta teknik direktör Vincenzo Italiano, takımı 10 kişi kaldıktan sonra İlhan Fakılı'yı çıkarıp Rıdvan Yılmaz'ı oyuna dahil etti.

Semih Kılıçsoy galibiyeti getirdi

Çekya ekibi karşısında 10 kişi kaldıktan sonra forveti çiftleyen Beşiktaş'ta galibiyeti getiren gol, Semih Kılıçsoy'dan geldi.

Geçen sezonu İtalya'nın Cagliari takımında tamamlayan, bu sezon başında da siyah-beyazlı takıma geri dönen Semih Kılıçsoy, uzun bir sürenin ardından Beşiktaş formasıyla gol sevinci yaşadı.

Öte yandan Beşiktaş'ın Güney Koreli golcüsü Oh, bu sezonki üçüncü maçında da rakip fileleri havalandırmayı başaramadı.

Italiano, yine yerinde durmadı



Beşiktaş'ta teknik direktör Vincenzo Italiano, Hradec Kralove mücadelesinde de kulübede en az öğrencileri kadar efor sarf etti.

Midtjylland maçlarında saha kenarındaki enerjisiyle dikkati çeken İtalyan teknik adam, karşılaşma boyunca kendisine ayrılan bölümün tamamını kullanarak oyuncularını sık sık uyardı.

Emirhan Topçu'dan kritik müdahale

Beşiktaş'ta savunma oyuncusu Emirhan Topçu, 44. dakikada kritik bir müdahalede bulunarak golü engelledi.

Hradec Kralove atağında ceza sahası içinde Horak'ın şutunda kaleci Nübel'in bakışları arasında kaleye giden topu Emirhan Topçu son anda çizgi üzerinden çıkardı ve mutlak golü önledi.

Emirhan, karşılaşma boyunca da rakip karşısında müdahaleleriyle ön plana çıktı.

Üçüncü maçında da gol yemedi

Beşiktaş, bu sezon oynadığı üçüncü resmi maçını da gol yemeden tamamladı.

Midtjylland ile oynanan UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turu maçlarında kalesini gole kapatan siyah-beyazlılar, 1-0 ve 2-0'lık galibiyetlerle sona eren karşılaşmaların ardından bir üst tura yükseldi.

Hradec Kralove karşısında kalesinde ciddi tehlikeler yaşayan Beşiktaş, ilk yarıda Emirhan Topçu'nun kritik müdahalesi ve kaleci Nübel'in önemli kurtarışlarıyla rakibinin gol sevincine izin vermedi.

Nübel geçit vermedi

Beşiktaş'ın bu sezon kadrosuna kattığı Alman kaleci Alexander Nübel, yaptığı kurtarışlarla galibiyette büyük pay sahibi oldu.

Beşiktaş 10 kişi kaldıktan sonra hücumda daha etkili olmaya başlayan ve pozisyonlar yakalayan Çekya ekibi, Nübel'i geçemedi.

Hradec Kralove ataklarında kaleyi bulan topları kurtararak meşin yuvarlağın ağlarla buluşmasına izin vermeyen Alman eldiven, son dakikalarda kalesinde devleşti.

Beşiktaşlı taraftarlar da maçın sona ermesinin ardından Nübel'i tribünlere çağırarak alkışladı.

Büyükşehir Belediyesi'nden forma kampanyası açıklaması

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç tarafından Trabzonspor'a destek amacıyla başlatılan 6 bin 661 forma kampanyasına yönelik, "Formaların bedeli belediye bütçesinden mi karşılandı'" şeklinde yapılan eleştirilere Büyükşehir Belediyesi'nden cevap geldi

06.08.2026 17:10:00
İhlas Haber Ajansı
 
Büyükşehir Belediyesi'nden forma kampanyası açıklaması
Büyükşehir Belediyesi'nden forma kampanyası açıklaması
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç tarafından Trabzonspor'a destek amacıyla başlatılan 6 bin 661 forma kampanyasına yönelik, "Formaların bedeli belediye bütçesinden mi karşılandı'" şeklinde yapılan eleştirilere Büyükşehir Belediyesi'nden cevap geldi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada "Öncelikle vurgulamak gerekir ki; belediye bütçesinden profesyonel spor kulüplerine bu şekilde maddi destek sağlanması yasal olarak mümkün değildir. Bu nedenle kampanya kapsamında alınan formaların belediye bütçesinden karşılandığı yönündeki iddialar tamamen gerçek dışıdır.

Başkanımız Ahmet Metin Genç'in yaptığı, yıllardır uyguladığı bir dayanışma modelidir. Başkanımız, Trabzonspor sevdalısı iş insanlarına, dostlarına ve hatırının geçtiği hemşehrilerimize ulaşarak Trabzonspor'a destek olmalarını rica etmekte, forma, kombine ve loca satın alarak kulübe katkı sunmalarına vesile olmaktadır. Bu uygulama ilk kez yapılan bir çalışma da değildir. Başkanımız her yıl benzer destek kampanyaları düzenlemektedir ve nasıl bir yöntem izlendiğini de defalarca kamuoyuyla paylaşmıştır. Buna rağmen her kampanya sonrasında aynı soruların yeniden gündeme getirilmesi ve kamuoyunda farklı bir algı oluşturulmaya çalışılması üzüntü vericidir' denildi.

Açıklamada, Trabzonspor'un şehrin en büyük markası, en önemli ortak değeri ve dünyaya açılan yüzü olduğu belirtilerek "Trabzonspor'un başarısı yalnızca sahadaki sonuçlardan ibaret değildir. Kulübümüz; şehrimizin tanıtımına, ekonomisine, turizmine ve marka değerine önemli katkılar sunmaktadır. Bu nedenle Trabzonspor'a sahip çıkmak, bu şehrin her ferdinin ortak sorumluluğudur.

Ahmet Metin Genç de, bu şehrin bir evladı ve belediye başkanı olarak Trabzonspor'a destek verilmesine öncülük etmeyi görev kabul etmektedir. Başkanımızın şimdiye kadar tüm kampanyalarda yaptığı şey, şehrimizin ortak değerine gönüllü destek vermek isteyen ve ekonomik imkanı olan hemşehrilerimizle Trabzonspor'umuzu buluşturmaktır.

Özetle, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç, Trabzonspor için dayanışmaya öncülük etmekte ve her çağrısı teşekkürü fazlasıyla hak eden binlerce hemşehrimizden olumlu karşılık bulmaktadır. Bu vesileyle Başkanımız Ahmet Metin Genç'in başlattığı kampanyaya destek veren tüm iş insanlarımıza, esnafımıza ve hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyor, Trabzonspor'umuza destek olmak isteyen herkesi bu dayanışmaya katkı sunmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Salah'ın resmi fiyatı açıklandı

Trabzonspor: "Mohamed Salah'a her bir futbol sezonu için, 10.000.000 Euro yıllık ücret ve 7.000.000 Euro imza ücreti olmak üzere toplam 17.000.000 Euro garanti ücret ödenecektir

06.08.2026 17:05:00
İhlas Haber Ajansı
 
Salah'ın resmi fiyatı açıklandı
Salah'ın resmi fiyatı açıklandı
Trabzonspor: "Mohamed Salah'a her bir futbol sezonu için, 10.000.000 Euro yıllık ücret ve 7.000.000 Euro imza ücreti olmak üzere toplam 17.000.000 Euro garanti ücret ödenecektir.

Anlaşma kapsamında oyuncuya ayrıca, her bir futbol sezonu için şarta bağlı bonuslar ödenecektir. Yine oyuncu ile yapılan imaj hakları sözleşmesi kapsamında, mağazacılık şirketimizde 'Mohamed Salah' özelinde satılacak ürünlerden oyuncuya %20 pay verilecektir. Menajerlik hizmet bedeli olarak, oyuncuya ödenecek brüt ücret tutarının %5'i oranında ödeme yapılacaktır.

Talisca'dan 3 maçta 3 gol

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Anderson Talisca, Sturm Graz karşısında da golünü attı ve bu sezonki 3 resmi maçta da ağları buldu

06.08.2026 00:20:00
İhlas Haber Ajansı
 
Talisca'dan 3 maçta 3 gol
Talisca'dan 3 maçta 3 gol
Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Anderson Talisca, Sturm Graz karşısında da golünü attı ve bu sezonki 3 resmi maçta da ağları buldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, evinde karşılaştığı Sturm Graz'ı 2-0 mağlup etti. Sarı-lacivertlileri öne geçiren gol, 10. dakikada Brezilyalı futbolcu Anderson Talisca'dan geldi. Kerem Aktürkoğlu'nun pasında sırtı dönük topla buluşan tecrübeli oyuncu, yüzünü kaleye dönüp sol çaprazdan yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

Böylelikle Fenerbahçe'nin bu sezonki ilk 3 resmi maçında da sahne alan Talisca, gollerini sürdürdü. 32 yaşındaki hücumcu, 3 maçta 3 gole ulaştı.

Trabzon'da Salah çılgınlığı

Trabzonspor'un yeni transferi dünyaca ünlü Mısırlı futbolcu Muhammed Salah bugün akşam saatlerinde özel uçakla Trabzon'a geldi

05.08.2026 21:55:00
İhlas Haber Ajansı
 
Trabzon'da Salah çılgınlığı
Trabzon'da Salah çılgınlığı
Trabzonspor'un yeni transferi dünyaca ünlü Mısırlı futbolcu Muhammed Salah bugün akşam saatlerinde özel uçakla Trabzon'a geldi.

Mısırlı yıldızın şehre gelişinde karşılamak üzere binlerce taraftar Trabzon Havalimanı'na akın ederken, bordo-mavili taraftarlar kendisine yoğun sevgi gösterisinde bulundu.
Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan ile birlikte Muhammed Salah, havalimanı VIP salonu bölümünden taraftarların bulunduğu bölüme giderek onlarla buluştu.



Ardından Muhammet Salah, basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Gördüğü ilgi karşısında büyük şaşkınlık yaşayan Mısırlı oyuncu, "Bu inanılmaz ortamda bulunmaktan çok mutluyum. 25 bin kişi var burada. Duygularımı kelimelere dökmekte zorlanıyorum. Daha önce böyle bir şey inanın yaşadım mı ben de hatırlamıyorum. Böylesine bir sevgiyi ve ilgiyi görmek beni çok mutlu ediyor. Ligde ve Avrupa'da başarılı olmak için çok çalışacağım" dedi.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ise taraftarlara teşekkür ederek "Dünya yıldızı nasıl karşılanır, taraftarımız herkese gösterdi" ifadelerini kullandı.

Bertuğ'un yerine Kante, UEFA kadrosuna eklendi

Fenerbahçe'nin Sturm Graz ile oynayacağı maç öncesi UEFA'ya bildirdiği kadroya Bartuğ Elmaz'ın yerine N'Golo Kante eklendi

05.08.2026 12:00:00
İhlas Haber Ajansı
 
Bertuğ'un yerine Kante, UEFA kadrosuna eklendi
Bertuğ'un yerine Kante, UEFA kadrosuna eklendi
Fenerbahçe'nin Sturm Graz ile oynayacağı maç öncesi UEFA'ya bildirdiği kadroya Bartuğ Elmaz'ın yerine N'Golo Kante eklendi.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında, saat 21.00'de Avusturya ekibi Sturm Graz'ı ağırlayacak. Sarı-lacivertlilerde maç öncesi UEFA'ya bildirilen kadro da son şeklini aldı. Bartuğ Elmaz yerine Fransız orta saha N'Golo Kante kadroya dahil oldu.
Fenerbahçe'nin UEFA'ya bildirdiği kadroda şu oyuncular yer alıyor:

"Tarık Çetin, Ederson, Mert Günok, Çağlar Söyüncü, Yiğit Efe Demir, Nathan Ake, Mert Müldür, Jayden Oosterwolde, Nelson Semedo, Milan Skriniar, Archie Brown, İsmail Yüksek, Matteo Guendouzi, Fred, İrfan Can Kahveci, Oğuz Aydın, N'Golo Kante, Anderson Talisca, Kerem Aktürkoğlu, Marco Asensio, Mason Greenwood, Vedat Muric, Anthony Musaba, Sidiki Cherif."
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.