logo
22 TEMMUZ 2026

Lewandowskı'den mesaj

Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi'nin rüya transferi olduğu iddia edilen Robert Lewandowski çok konuşulacak açıklamalarda bulundu

06.06.2026 16:26:00
Haber Merkezi
 
Lewandowskı'den mesaj
Lewandowskı'den mesaj
Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi'nin rüya transferi olduğu iddia edilen Robert Lewandowski çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Katalan devi Barcelona'ya hüzünlü bir şekilde veda eden ve kulübün son 4 yıldaki organizasyonel röntgenini çeken dünyaca ünlü süper golcü, taraftarın heyecanla beklediği o kesin transfer müjdesini henüz vermese de satır aralarında çok çarpıcı mesajlar bıraktı.







Fenerbahçe'de yaklaşan başkanlık seçimi öncesi iddialı aday Hakan Safi'nin transfer edeceği iddia edilen Robert Lewandowski, Polonya Futbol Federasyonu'nun resmi yayın organı Łączy nas Piłka kanalına açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçeli taraftarların heyecanla beklediği net transfer müjdesini vermeyen tecrübeli forvet, buna karşın Barcelona'ya vedası ve geleceğine dair satır aralarında çok önemli detaylar bıraktı.







BARÇA ANILARI DEPREŞTİ

17 Mayıs'ta Real Betis'e karşı Camp Nou'da son maçına çıkan ve 3-1'lik galibiyetin ardından Katalan devine muhteşem bir törenle veda eden Lewandowski, o anlarda yaşadığı ağır duygusal yükü itiraf etti.

- Son zamanlarda çok duygusal anlar yaşadım. Her şey Betis maçından bir gün önce başladı. TikTok'a girdim, videoları izlerken gözümden bir damla yaş geldi.







- Böyle bir şeye asla hazırlanamazsınız. Güçlü olmaya çalışabilirsiniz ama zordur; o duygusal dalgayı tüm vücudunuzda hissedersiniz. Dışarıdan güzel görünür ama içeriden çok zordur.

- Herkes size sarılmaya, teşekkür etmeye ve veda etmeye başladığında, bu hayatınızın en güzel ama aynı zamanda duygusal olarak en zor anı haline geliyor."







TEMMUZ 2022'DE BARÇA2YA GİTTİ

Temmuz 2022'de katıldığı Barça formasıyla 193 maça çıkan, 120 gol, 24 asistlik muazzam bir performans sergileyen ve 3'ü İspanya La Liga şampiyonluğu olmak üzere toplam 7 kupa kaldıran Lewa, kulübün son 4 sezonda hem sportif hem de organizasyonel olarak çok büyük bir yol kat ettiğinin altını çizdi:







- Barcelona'daki zamanım kesinlikle özeldi. Dört yılda 120 gol ve yedi kupa... Bunlar gurur duyulacak şeyler. Kulübe ilk geldiğimde içerideki her şeyin o kadar da harika olmadığını hatırlıyorum.

- Ne bekleyeceğimi, önümdeki zorluğu biliyordum ve bunu istiyordum. Ancak işin içine girdiğinizde; finansal kaynaklara bağlı olmayan, organizasyondan kaliteye kadar geliştirilmesi gereken küçük şeyleri gördüğünüzde durum farklı oluyor. Son yıllarda kulüp olarak çok büyük aşama kaydettik.

Devrim'in yeni adresi

Beşiktaş'ta fazla forma süresi bulamayan Devrim Şahin'in kiralık olarak Bodrumspor forması giymesi bekleniyor. Resmi açıklama kısa süre içinde yapılacak

21.07.2026 17:20:00
Haber Merkezi
 
Devrim'in yeni adresi
Devrim'in yeni adresi
Beşiktaş altyapısından çıkan Devrim Şahin, 2025 yazında A Takım kadrosuna dahil edilmişti. 19 yaşındaki kanat oyuncusu fazla forma şansı bulamadı. Geride bıraktığımız sezonda 4 lig maçına çıkabildi. Toplam 163 dakika görev yaptı. Kısıtlı sürede skor katkısı veremedi.

HER TÜRLÜ TEKLİFE AÇIKTI

1.78 boyundaki futbolcunun 30 Haziran 2028 tarihine kadar mukavelesi var. Yeni sezonda da sürelerinin artması beklenmiyordu. Bu sebeple Beşiktaş her türlü kiralama teklifine açıktı. Ve beklenen öneri, Bodrumspor'dan geldi. Kulüplerin sözlü olarak anlaştığı belirtildi. Resmi açıklama da kısa süre içinde yapılacak.






DİREKT ETKİLEYECEK

Devrim'in gelişimi yakından takip edilecek. Bodrumspor'da göstereceği performans, onun geleceğini direkt olarak etkileyecek. Orada iyi bir grafik çizerse, Beşiktaş'ta devam etme şansını artıracak. Asıl yeri sol kanat olan genç oyuncu, aynı zamanda sağ tarafta da görev yapabiliyor.

Avaziem Türkiye'ye dönüyor

Transfer çalışmalarını sürdüren Konyaspor, Nantes forması giyen Chidozie Awaziem ile anlaşma sağladı. 29 yaşındaki stoper daha önce ülkemizde Çaykur Rizespor ve Alanyaspor formaları da giymişti

21.07.2026 17:13:00
Haber Merkezi
 
Avaziem Türkiye'ye dönüyor
Avaziem Türkiye'ye dönüyor
Nantes Kulübü sezon başında Colorado'ya 850 bin euro ödeyerek Chidozie Awaziem'i transfer etmişti. Nijeryalı futbolcuyla 30 Haziran 2028 tarihine kadar mukavele yapıldı. Ancak Nantes küme düştü. 29 yaşındaki stoper de ayrılık isteğini iletti. Konyaspor tam bu sırada devreye girdi.

1.5 MİLYON CİVARINDA

Süper Lig ekibinin, yaklaşık 1.5 milyon euroluk teklif karşılığında Nantes Kulübü'nü ikna ettiği belirtildi. Oyuncu cephesiyle de el sıkışıldı. Konuyla ilgili resmi açıklamanın çok kısa bir süre içinde yapılması bekleniyor. 1.89 boyundaki futbolcu daha önce Çaykur Rizespor ve Alanyaspor'da da forma giymişti.






TAM BİR JOKER

Konyaspor yeni sezon öncesi çok iddialı bir kadro kurmak istiyor. Transfer çalışmaları da devam ediyor. Chidozie Awaziem hamlesinin önemi ise farklı... Nijeryalı futbolcunun asıl yeri stoper... Ancak zorunlu durumlarda sağ bekte ve ön liberoda da görev yapabiliyor. Yani tam bir joker...

Oulai transferinin sır perdesi kaldırıldı

 
Trabzonspor, gözde oyuncusu Christ Inao Oulai'yi Fiorentina'ya gönderdi. Bazı çevreler, oyuncunun en azından bir sezon daha kalmasını ve daha yüksek rakamlara satılmasını bekliyordu. Ancak işler bu kadar basit değil...

21.07.2026 16:18:00
Haber Merkezi
 
Oulai transferinin sır perdesi kaldırıldı
Oulai transferinin sır perdesi kaldırıldı

Trabzonspor geride bıraktığımız sezonun başında Bastia Kulübü'ne 5.5 milyon Euro ödeyerek Christ Inao Oulai'yi kadrosuna katmıştı. Genç yetenek, kısa süre içinde piyasa değerini epey yükseltti ve Fildişi Sahili Milli Takımı'nın da parçası oldu. Devre arasında Galatasaray'ın bir ilgisi vardı.







Bastia da kazandı

Trabzonspor Yönetimi, Sarı-Kırmızılı ekibin teklifini reddetti. Hatta o dönemde camialar arasında konuyla ilgili gerginlik çıkmıştı. Dünya Kupası'nın ardından 20 yaşındaki merkez orta saha, Fiorentina'ya satıldı:
Bonservis: 26 milyon euro
Bonus: 4 milyon 61 euro
Sonraki satıştan pay: yüzde 10

Bu arada oyuncunun eski kulübü Bastia da yüzde 20'lik payını aldı. Bastia'nın Oulai'den kazandığı 5.5 milyon Euro, 9.6 milyona yükseldi.







Tutmak mümkün değildi

Bazı çevreler, oyuncunun bir sezon daha kaldıktan sonra daha yüksek paralara satılması gerektiğini söyledi. Ancak durum bu kadar basit değil... Christ Inao Oulai'nin, bu yaz kesinlikle ayrılmak istediği belirtildi. Kalması halinde, büyük krizlerin yaşanabileceği tahmin edildi. Bu sebeple de ayrılım gerçekleşti.

Beşiktaş'ın santrforu belli oldu

Perşembe akşamı Midtjylland’ı ağırlayacak olan Beşiktaş'ta teknik direktör Vincenzo Italiano, kritik maçın stratejisini belirledi 

21.07.2026 12:50:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ın santrforu belli oldu
Beşiktaş'ın santrforu belli oldu
UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda perşembe akşamı Midtjylland'ı ağırlayacak olan Beşiktaş'ta teknik direktör Vincenzo Italiano, kritik maçın stratejisini belirledi. Yeni transfer Trossard'ın tatile gitmesi, Uduokhai'nin cezası ve ideal isimlerin sakatlık riskleri nedeniyle kadroda zorunlu operasyona giden İtalyan çalıştırıcı; kalede Nübel'e şans verirken, hücum hattını beklentilerin gerisinde kalan Oh'un yerine tamamen genç yıldız Semih Kılıçsoy'a emanet edecek.






Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında perşembe akşamı sahasında Danimarka ekibi Midtjylland'ı konuk edecek. Kritik mücadele öncesi teknik direktör Vincenzo Italiano'nun sahaya süreceği ilk 11 büyük ölçüde şekillendi. İtalyan teknik adamın, hazır olmayan ve cezalı oyuncuların yokluğunda sahaya süreceği kadro ve oyun planı netleşti.






OH ŞU ANDA ÇOK GERİDE KALDI

Gözlerin çevrildiği forvet hattında İtalyan hocanın kararı kesinleşti. Dünya Kupasına golle başlayan ancak sonrasında beklentilerin uzağında kalan Oh, Mustafa Hekimoğlu'nun bile gerisine düştü.

Italiano, Midtjylland karşısında santrfor bölgesini tamamen Semih Kılıçsoy'a emanet edecek. Yeni transferlerden Trossard ise imzayı atıp tatile gittiği için bu zorlu müsabakada görev yapamayacak.






MURILLO VE OUTTARA KENARA

İtalyan çalıştırıcı, hazırlık maçlarında oynamayan kaleci Nübel'i, Doğan'ın kamp performansını yetersiz bulması nedeniyle riske ederek kaleye koyacak. Savunmada ise sakatlık riski sebebiyle Ouattara'nın kısıtlama getirdi. Murillo da daha kendini hazırlık döneminde Italiano'ya gösteremedi.






ÇİFT ÖN LİBERO TERCİHİ

Defansın ortasında cezalı Uduokhai ile hiç hazırlık maçı oynamayan Agbadou forma giyemeyecek. Stoper ikilisinin uyumlu görüntüsüyle dikkat çeken Djalo ve Emirhan'dan oluşması, beklerde ise Taylan ile Rıdvan'ın (veya Yasin) görev yapması bekleniyor.

İlk maçta güvenliği ön planda tutmak isteyen Italiano, orta sahayı sağlam tutacak. Merkezde Ndidi ve Salih Özcan ikilisi çift ön libero olarak görev yaparak savunmanın sigortası olacak.






KANATLAR CERNY VE İLHAN

Bu ikilinin hemen önünde, 10 numara pozisyonunda ise takımın beyni olarak Orkun Kökçü sahaya çıkacak. Olaitan ise maçın gidişatına göre Orkun'un kulübedeki en güçlü alternatifi konumunda.

Siyah-beyazlıların hücum kanatlarında ise hareketli ve yıpratıcı bir hat kuruluyor. Trossard'ın yokluğunda İtalyan teknik adamın kanat tercihleri Cerny ve İlhan Fakılı olacak.

Beşiktaş, bu ikilinin çizgideki yaratıcılığı ve Semih Kılıçsoy'un golcü koşularıyla Midtjylland savunmasını yıpratarak İstanbul'da avantajlı bir skor aramayı hedefliyor.






BEŞİKTAŞ'IN MUHTEMEL 11'İ

Nübel - Taylan, Djalo, Emirhan, Rıdvan - Ndidi, Salih Özcan - Cerny, Orkun, İlhan Fakılı - Semih.

Rafael Leao imza için Antalya'da bekliyor

Galatasaray, Milan'ın 27 yaşındaki Portekizli süper sol kanadı Rafael Leão'yu kadrosuna katmak için dev bir operasyon başlattı. Sarı-kırmızılıların yetkilendirdiği menajer, Antalya’da tatilde olan yıldız oyuncuya yıllık 8 milyon Euro'luk resmi teklifi doğrudan iletti. Suudi Arabistan’ı reddeden ve Avrupa devlerinden beklediği bonservis hamlesini bulamayan Milan, devasa maaş bütçesinden kurtulmak ve oyuncunun piyasa değerini Şampiyonlar Ligi vitrininde korumak adına Aslan'ın "opsiyonlu kiralama" formülüne yeşil ışık yakmak üzere

21.07.2026 12:38:00
Haber Merkezi
 
Rafael Leao imza için Antalya'da bekliyor
Rafael Leao imza için Antalya'da bekliyor
Galatasaray transfer gündemini alevlendirecek dev operasyon için düğmeye bastı. Sarı-kırmızılı kulübün yetkilendirdiği Türk bir menajer, AC Milan'ın yıldızı Rafael Leao'yu tatil için Antalya'ya getirdi. Portekizli süper sol kanadı bizzat sarı-kırmızılı yöneticiler ve Okan Buruk'la görüştürdü.

Galatasaray'ın ilgisini ve resmi teklifini ileten menajere olumlu yaklaşan 27 yaşındaki yıldız oyuncu, transfer tamamlanana ve imzalar atılana kadar Antalya'da dinlenme kararı aldı. Bu süreç içinde kulüp hakkında bilgi toplamaya da başladı. Leão ile Galatasaray arasındaki mesafeler her geçen saat kısalıyor.






ARABİSTAN'A GİTMEK İSTEMİYOR

Transferin perde arkasında ise tam bir Avrupa-Türkiye satranç hamlesi yaşanıyor. Milan, yeni teknik direktörü Ruben Amorim'in planları arasında yer almayan ve takımdan ayrılmak isteyen Leão için kapıyı ilk olarak 60-70 milyon Euro'dan açsa da, beklediği resmi teklifleri alamayınca fiyatı 50 milyon Euro seviyesine kadar indirdi.

Oyuncunun, Suudi Arabistan kulüplerinin astronomik tekliflerini kariyerine Avrupa arenasında ve Şampiyonlar Ligi sahnesinde devam etmek için kesin olarak reddetmesi ise Galatasaray'ın elini daha da güçlendirdi.






ŞAMPİYONLAR LİGİ AVANTAJI OLACAK

Avrupa devlerinden nakit bonservis teklifi alamayan ve Arabistan kapısının kapanmasıyla köşeye sıkışan Milan için Galatasaray'ın masaya koyduğu "kiralık + zorunlu olmayan satın alma opsiyonu" formülü tek çıkış yolu haline geldi. İtalyan devi, sarı-kırmızılıların Leão'ya önerdiği yıllık 8 milyon Euro'luk garanti ücret sayesinde hem devasa bir maaş yükünden kurtulacak hem de oyuncunun yedek kalarak değer kaybetmesini önleyecek.

Galatasaray formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde vitrine çıkacak olan Portekizli yıldız, Milan için önümüzdeki yıllarda yeniden 50+ milyon Euro'luk bir piyasa değerine ulaşma fırsatı anlamına geliyor.






LEAO, MILAN'IN İNADINI KIRABİLİR

Şu an için iki taraf arasında oldukça ciddi bir nabız yoklama süreci işliyor. Milan'ın transfer döneminin sonuna kadar nakit bonservis getirecek bir alıcı aramaya devam etmesi beklense de, İtalyan ekibinin ümitleri tükendikçe Aslan'ın kiralama formülü masadaki en güçlü ve tek somut çözüm olarak kalacak. An meselesi olan bu tarihi transferde, Leão'nun kararı ve Milan'ın inadının kırılması bekleniyor.

Sıngo: ‘Bırakın beni gideyim!’

Galatasaray'ın rekor bonservisle Monaco'dan transfer ettiği ancak beklentilerin altında kalan Wilfried Singo, ayrılık talebini teknik direktör Okan Buruk'a ileterek takıma adeta soğuk duş aldırdı

21.07.2026 12:33:00
Haber Merkezi
 
Sıngo: ‘Bırakın beni gideyim!’
Sıngo: ‘Bırakın beni gideyim!’
Galatasaray'ın rekor bonservisle Monaco'dan transfer ettiği ancak beklentilerin altında kalan Wilfried Singo, ayrılık talebini teknik direktör Okan Buruk'a ileterek takıma adeta soğuk duş aldırdı.

Menajeri vasıtasıyla Napoli'ye kiralık olarak önerilen Fildişili savunmacı için İtalyan gazeteci Alfredo Pedulla ise Inter'in geçmişten gelen bir ilgisi olduğunu ancak 55 milyon euronun üzerindeki serbest kalma bedeli ve artan maliyetler sebebiyle transferi şimdilik askıya aldığını duyurdu.







Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon Monaco'dan rekor transfer ücreti karşılığında renklerine bağladığı Wilfried Singo, sergilediği performansla beklentilerin altında kaldı.

Teknik direktör Okan Buruk'un oyuncuya olan güveni ve beklentileri devam etse de Fildişi Sahilli savunmacı kararını verdi. Ayrılık talebini doğrudan Buruk'a ileten Singo, sarı-kırmızılı camiada soğuk duş etkisi yarattı.







NAPOLI'YE DE ÖNERİLDİ

İstanbul macerasını noktalamaya kararlı olan Singo, asıl hamlesini menajeri üzerinden yaptı. Yeni bir kulüp bulması için menajerine talimat veren oyuncu, Avrupa'nın pek çok önemli ekibine şimdiden teklif edildi.

İtalyan basınından Il Mattino'nun paylaştığı bilgilere göre, Fildişili sağ bek Napoli'ye önerildi. Kulüplerin anlaşması halinde bu transferin kiralık formülüyle gerçekleşme ihtimali masada bulunuyor.







55 MİLYON EURO ÇOK YÜKSEK

Transfer bombacısı Alfredo Pedulla da, Singo'nun sözleşmesinde 55 milyon euro değerinde devasa bir serbest kalma bedeli olduğunu açıkladı.

Inter'in oyuncuyu geçmişten bu yana çok istediğini ve beğendiğini belirten İtalyan gazeteci, buna karşın değişen maliyetler ve artan maaş talepleri nedeniyle Milano devinin Singo transferini şimdilik beklemede tuttuğunu aktardı.







MEVKİİ HENÜZ NETLEŞMEDİ

Yaşanan bu hareketlilik öncesinde teknik direktör Okan Buruk, Singo hakkında övgü dolu ifadeler kullanmış ve "Singo iyi bir oyuncu, çok istediğim bir isim. Zaten çok fazla isteyeni de var" diyerek kalitesine vurgu yapmıştı.







Takımda stoper mi yoksa sağ bek olarak mı değerlendirileceği henüz netlik kazanmayan Singo ise daha önce yaptığı açıklamada pozisyon ayırt etmediğini belirtmiş, "Hocam hangi pozisyonda görev verirse elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışırım" demişti.

Hakan Çalhanoğlu, Aziz Yıldırım'a mesaj gönderdi

Inter forması giyen milli takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu, aracılar vasıtasıyla Aziz Yıldırım'a mesaj gönderdi

21.07.2026 12:30:00
Haber Merkezi
 
Hakan Çalhanoğlu, Aziz Yıldırım'a mesaj gönderdi
Hakan Çalhanoğlu, Aziz Yıldırım'a mesaj gönderdi
İtalya'da Inter'in maaş düşürme planı sonrası Türkiye rotasını çizen Hakan Çalhanoğlu, Fenerbahçe'ye transfer mesajı gönderdi! Galatasaray'ın tamamen sildiği, Beşiktaş'ın ise gündemine almadığı milli yıldız; Aziz Yıldırım'ın kurmaylarından birine haber yollayarak sarı-lacivertli formayı giymek için 8-9 milyon Euro bandına inmeye ve fedakarlık yapmaya hazır olduğunu iletti.






Inter forması giyen milli takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu, aracılar vasıtasıyla Aziz Yıldırım'a mesaj gönderdi... Fenerbahçe'ye yeşil ışık yakan yıldız futbolcu, Yıldırım ve kurmaylarına gönderdiği mesajda Hakan Safi'ye daha önce söz verdiği rakamların da altına inebileceğini iletti. Çalhanoğlu, sarı-lacivertli yönetime kulübü Inter'i ikna etmeleri durumunda çubuklu formayı giymekten mutluluk duyacağını bildirdi.






INTER MAAŞINDA İNDİRİM YAPACAK

Milli oyuncunun bu hamlesinin arkasında Inter ile yaşadığı sözleşme belirsizliği yatıyor. İtalyan devinin Hakan ile sözleşme uzatmaya sıcak bakmadığı ve oyuncunun bu sezonki performansına göre yeni bir teklif yapacağı bir süredir konuşuluyor.

İtalya basınına göre şu an Inter'den yıllık 6.5 milyon Euro kazanan Hakan'a, yeni sözleşme alsa bile yaşı nedeniyle en fazla 4 ila 4.5 milyon Euro arasında bir rakam önerilecek.






8-9 MİLYON EURO'YA KADAR İNDİR

Maddi olarak ciddi bir kayıp yaşamak istemeyen deneyimli orta saha, bu nedenle rotasını Türkiye'ye çevirdi ve Fenerbahçe'ye 8-9 milyon Euro'luk (Hakan Safi'yle 12 milyon Euro'luk maaş karşılığında anlaşmaya varmıştı) bir bütçeyle gelmeye hazır olduğunu iletti.






GALATASARAY KAPILARI KAPATTI

Hakan Çalhanoğlu'nun Türkiye planlarında diğer büyük kulüpler ise tamamen devre dışı kalmış durumda. Galatasaray cephesi, milli futbolcuyu transfer listesinden tamamen sildi. Sarı-kırmızılıların teknik direktörü Okan Buruk yaptığı açıklamada, "Hakan Çalhanoğlu ile bir görüşmemiz olmadı. Inter ile görüştük ancak satmak istemediklerini söylemişlerdi, sonrasında da bir temasımız olmadı" diyerek kapıları kapattı.






TEK ŞANSI FENERBAHÇE KALDI

Beşiktaş'ta ise takım içi dengeler ve Orkun Kökçü transferi/gündemi nedeniyle Hakan ismine sıcak bakılmıyor. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Hakan Çalhanoğlu için Türkiye'deki tek ciddi ve istekli adres Fenerbahçe olarak kaldı. Sarı-lacivertli yönetimin, oyuncunun yaptığı bu büyük fedakarlık ve net mesaj sonrası Inter kulübüyle resmi temasları hızlandırması bekleniyor.

Watkıns ve Rashford'a baba çözüm

Mason Greenwood transferinde yürüttüğü dâhice stratejiyle Avrupa futbolunda taşları yerinden oynatan baba Andrew Greenwood, Fenerbahçe’nin yeni gizli silahı oldu

21.07.2026 12:24:00
Haber Merkezi
 
Watkıns ve Rashford'a baba çözüm
Watkıns ve Rashford'a baba çözüm
Mason Greenwood transferinde yürüttüğü dâhice stratejiyle Avrupa futbolunda taşları yerinden oynatan baba Andrew Greenwood, Fenerbahçe'nin yeni gizli silahı oldu.

Sarı-lacivertli yönetim, transfer satrancını yöneten ve cazip teklifleri Marsilya'ya karşı bir manivela olarak kullanan baba Greenwood'a, Premier Lig'in iki dünya yıldızı Ollie Watkins ve Marcus Rashford'un süreçlerini takip etmesi için tam yetki verdi.







Fenerbahçe, Mason Greenwood transferinde tüm Avrupa'nın konuştuğu bir stratejiye imza atan baba Andrew Greenwood ile bağlarını koparmıyor.

Sarı-lacivertli yönetim, menajerlik ücretinin yanı sıra aldığı yüksek danışmanlık bedeliyle Fransa ve İngiltere'de gündem olan baba Greenwood'a yeni bir görev verdi.

İddialara göre yönetim; İngiliz futbol dünyasını yakından tanıyan Andrew Greenwood'a, Premier Lig'in iki yıldızı Ollie Watkins ve Marcus Rashford'un süreçlerini takip etmesi için resmi yetki verdi.







L'EQUIPE YAŞANAN SÜRECİ YAZDI

Süreci yakından takip etmeye başlayan Andrew Greenwood, daha önce oğlunun transferinde tam bir satranç ustası gibi hareket etmişti.

Fransız L'Equipe gazetesinin manşetlerine taşınan detaylara göre; Mason Greenwood'un Marsilya ile kriz yaşadığı dönemde ipleri baba Andrew eline aldı. Marsilya Sportif Direktörü Medhi Benatia'nın oyuncunun saha içi ve dışı tavırlarından rahatsız olduğu süreçte, baba Greenwood devreye girerek düğümü çözdü.







SIMEONE FAKTÖRÜNE RAĞMEN ÇÖZDÜ

Andrew Greenwood, bu dönemde Fenerbahçe ile oldukça yüksek ve cazip şartlar içeren finansal bir anlaşma zemini hazırladı. L'Equipe, sarı-lacivertlilerin bu güçlü teklifinin, Marsilya yönetiminin direncini kırmak için çok akıllıca bir "baskı unsuru" olarak kullanıldığını yazdı.

Fenerbahçe bu transferde uzun süre favori kalsa da son düzlükte Diego Simeone faktörüyle Atletico Madrid araya girmiş ve süreç tam bir transfer savaşına dönüşmüştü.







İKİ YILDIZ İÇİN STRATEJİ KURACAK

Avrupa devlerini birbirine düşürerek Marsilya'dan çıkış biletini alan ve profesyonel bir partner gibi hareket eden baba Greenwood, şimdi bu tecrübesini Fenerbahçe için kullanacak.

Watkins ve Rashford için henüz resmi bir teklif yapılmamış olsa da Andrew Greenwood'un İngiltere pazarındaki bu yeni hamlesi, sarı-lacivertlilerin gelecekteki transfer stratejisinde kilit rol oynayacak.

Nwakaeme: Oulai'den daha iyi!

Trabzonspor, Fiorentina’ya transfer olan Oulai’nin yerini doldurmak için gözünü İtalya’ya dikti; bordo-mavililerin efsanesi Nwakaeme, Inter’in "gizli hazinesi" olarak görülen 21 yaşındaki Nijeryalı dinamik orta saha Ebenezer Akinsanmiro’yu yönetime önerdi

21.07.2026 12:24:00
Haber Merkezi
 
Nwakaeme: Oulai'den daha iyi!
Nwakaeme: Oulai'den daha iyi!
Fiorentina'ya satılan Christ Inao Oulai'nin yerini doldurmak isteyen Trabzonspor, aradığı dinamizmi İtalya'da buldu. Bordo-mavili ekibin bu sezon futbola veda eden efsane ismi Anthony Nwakaeme, yönetime vatandaşı Ebenezer Ajodun Akinsanmiro'yu önerdi.

Inter Milan forması giyen 2004 doğumlu Nijeryalı genç yetenek, 1.84'lük boyu, yüksek fiziksel direnci ve geçiş oyunlarındaki başarısıyla modern bir "box-to-box" orta saha profili sunuyor.






PISA İLE 24 MAÇA ÇIKTI

Nijerya'nın Remo Stars altyapısında yetişen Akinsanmiro, Viareggio Turnuvası'ndaki performansıyla Ocak 2023'te Inter'e transfer oldu. İtalya'da gelişim kaydetmesi için Sampdoria ve ardından Pisa'ya kiralanan genç oyuncu, geçen sezon Pisa formasıyla Serie A'da 24 maça çıktı. Pisa'nın mali ve bürokratik sıkıntılar nedeniyle satın alma opsiyonunu kaçırması üzerine Inter, oyuncuyu geri çağırdı.






MONZA İLE GÖRÜŞMELER VAR

Şu anda Inter, oyuncuyu 10 milyon Euro bonservis ve sözleşmeye mutlaka bir geri alma maddesi ekleme şartıyla Monza'ya göndermek üzere görüşmelerini sürdürüyor.

İtalyan devinin, "ileride büyük yıldız olacak" gözüyle baktığı oyuncu için bu maddeyi şart koşması, İtalyan basınında Akinsanmiro'nun "Inter'in gizli hazinesi" olarak yorumlanmasına neden oluyor. Genç yıldıza ayrıca Almanya Bundesliga ve Premier League ekipleri de yoğun ilgi gösteriyor.






SKANDALLARDAN UZAK DURAN İSİM

Saha dışında lüks gece hayatı ve skandallardan uzak duran 21 yaşındaki oyuncu, tamamen profesyonel yaşamına odaklanmış durumda. Sosyal medyasını sadece antrenman, maç ve inanç temalı paylaşımlarla sınırlayan Akinsanmiro, mütevazı karakteriyle biliniyor. Nijerya Milli Takımı ile Afrika Uluslar Kupası kadrolarında da yer alan genç yetenek, ülkesinde geleceğin orta saha lideri ve genç sporcuların yeni rol modeli olarak gösteriliyor.

Galatasaray'a 3. torba müjdesi

Şampiyonlar Ligi’nin 36 takımlı yeni lig formatında kuralar sil baştan yazılırken, Galatasaray 3. torbada yer almanın stratejik avantajını cebine şimdiden koydu. Kendi torbasındaki Napoli ve Feyenoord gibi devlerden kaçma şansı yakalayan sarı-kırmızılılar, alt torbalara karşı kuracağı kadro ve tecrübe üstünlüğüyle ilk 24 sıraya adını yazdırıp play-off biletini kapmayı hedefliyor

21.07.2026 12:16:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'a 3. torba müjdesi
Galatasaray'a 3. torba müjdesi
UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 36 takımlı yeni "İsviçre sistemi" formatında kura dinamikleri baştan aşağı değişti. Yeni sistemde her takım, hangi torbada yer alırsa alsın her torbadan ikişer olmak üzere toplam 8 rakiple eşleşecek. Bu radikal değişime rağmen Galatasaray'ın devler ligine 2026-27 sezonunda 3. torbadan katılacak olması, sarı-kırmızılılara hem psikolojik hem de kuramsal olarak çok kritik avantajlar sağlıyor.






NAPOLI VE LILLE ELENECEK

Aslan, 3. torbada yer alarak öncelikle kendi torbasındaki "dişli" rakiplerle eşleşme ihtimalini düşürüyor. Yeni formatta aynı torbadaki takımlar birbiriyle eşleşebilse de Galatasaray, kendisi bu torbada yer aldığı için Napoli, Feyenoord veya Lille gibi tehlikeli ekiplerden birini doğrudan elemiş oldu. Havuzun küçülmesiyle birlikte sarı-kırmızılıların kendi torbasından görece daha zayıf ve dişine göre rakipler çekme ihtimali ciddi oranda arttı.






BİR ANDA FAVORİ OLABİLİR

1. torbadan gelecek rakiplere karşı ise Galatasaray kağıt üzerinde net bir "favori" rolü üstlenecek. Como veya Lens gibi alt torba ekiplerine karşı Aslan; güçlü kadro kalitesi ve köklü Avrupa tecrübesiyle sahaya çıkacak. Bilgisayar destekli fikstür algoritmasının sunacağı dengeli iç saha/deplasman dağılımı sayesinde, sarı-kırmızılılar bu torbalardan hedeflediği maksimum puanları toplayarak RAMS Park'ı rakiplerine dar etme şansı yakalayacak.






STRATEJİK SIÇRAMA TAHTASI

Yeni lig formatında ilk 8 takım doğrudan son 16'ya kalırken, 9 ve 24. sıra arasındaki takımlar play-off oynayacak. İlk 24 içerisine girerek üst tura yükselmeyi hedefleyen Galatasaray için 3. torba, stratejik bir sıçrama tahtası anlamına geliyor. Üst torbalardaki devlerden alınacak sürpriz puanların yanında, 3. ve 4. torba takımlarına karşı kurulacak üstünlük, Aslan'ın Şampiyonlar Ligi yolunu sonuna kadar açacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.