Limon fiyatları çakıldı
Geçen yıl elverişsiz hava şartları nedeniyle rekoltesi düşen limonda bu yıl üretim yüzde 50 arttı, fiyatlarda ise düşüş oldu
10.11.2018 00:00:00





Türkiye'nin narenciye üretimi ve ihracatında önemli yere sahip şehirlerinden Muğla'da geçen yıl 35 bin ton olan limon rekoltesi bu yıl yüzde 50'den fazla artış gösterdi. Bu yıl 80 bin ton civarında limon üretiminin gerçekleştirildiği kentte, ürünün kilogram fiyatı dalında 50 kuruşa kadar düştü.
Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü, Muğla'nın, Ege Bölgesi'nde narenciye üretiminde en çok ürün yetiştiren kent olduğunu söyledi. Çöllü, Muğla'da bu yıl yaklaşık 250 bin ton narenciye üretildiğini kaydetti.
Limon üreticisinin özellikle son yıllarda önemli sıkıntılar yaşadığını dile getiren Çöllü, "Bu yıl limonun Muğla, Mersin ve Adana'da fazla olması nedeniyle fiyatı düştü. Geçtiğimiz ay bahçede 1.5 liraya satılan limon şu anda 50 kuruşa düştü" dedi.
AA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.