logo
05 HAZİRAN 2026

Liverpool, süper yıldızına veda etti


 
İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool, sezon sonunda takımdan ayrılacak Mısırlı futbolcu Muhammed Salah için veda mesajı yayımladı. Salah, Premier Lig'de Liverpool adına en çok gol atan futbolcu olarak tarihe geçmişti. Salah, Liverpool tarihindeki en golcü 3. futbolcu... 

23.05.2026 14:28:00
HASAN GÜNDOĞDU
Liverpool, süper yıldızına veda etti
Liverpool, süper yıldızına veda etti

Bu yıl çok kötü bir sezon geçiren İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool'dan yapılan açıklamada, Mısırlı futbolcu Muhammed Salah için "Mısırlı süper yıldızın 9 yıl giydiği kırmızı formayla sergilediği muhteşem performansın ardından birçok yönü iyi biliniyor, ancak bazı yönleri daha az tanınıyor" ifadeleri kullanıldı.
İngiliz ekibinin teknik direktörü Arne Slot ise yayımladığı mesajda, Salah'ın profesyonellik yönüne vurgu yaparak, şunları kaydetti:
"Daha ilk günden profesyonelliğinden etkilendim çünkü her sezonda olduğu gibi sezon öncesi hazırlık döneminde yapılan testlerin hepsinden geçmişti. Bir teknik direktörün en çok istediği şeylerden birisi de geri dönen bir futbolcunun formda olması ve hazır hissetmesidir."







Salah ayrılacağını açıklamıştı

Salah, bu yıl Mart ayında yaptığı resmi açıklamada, 2027 yılına kadar geçerli olan sözleşmesinin karşılıklı feshi yoluyla mevcut sezonun sonunda Liverpool'dan ayrılacağını bildirmişti.







Klopp ile zirveye çıkmıştı

Liverpool'un eski çalıştırıcısı Jürgen Klopp da 33 yaşındaki oyuncu için "Gol atma arzusu onu rotasyona sokmayı en zor hale getirdi. Muhammed Salah kafasında hangi maçta rotasyona uygun olduğunu, hangisinde olmadığını belirliyordu" değerlendirmesinde bulundu.
Uzun yıllar Mısırlı futbolcuyla takım arkadaşlığı yapan Jordan Henderson, Salah'ın Liverpool'daki 9 yıllık kariyerinde sürekli üstüne katarak kendisini geliştirdiğini vurgulayarak, "Hiçbir zaman izin günü olmadı. Yazın izinli olduğu zamanlarda bile sürekli çalışıyordu. Her zaman 'Gelecek sezon nasıl daha iyi olabilirim?' diye düşünüyordu" ifadelerini kullandı.
Salah, Liverpool ile iki Premier Lig, bir UEFA Şampiyonlar Ligi, bir İngiltere Federasyon Kupası (FA Cup) ve iki Lig Kupası'nın yanı sıra bir de UEFA Süper Kupa kazandı.







En golcü 4. futbolcu

Salah, 193 golle Premier Lig'de Alan Shearer (260), Harry Kane (213), Wayne Rooney'den (208) sonra en çok gol atan futbolcu olarak tarihe geçti. Salah'ın rotayı Suudi Arabistan'a kıracağı belirtiliyor. Salah'ın attığı 193 gölün 191'ini Liverpool, 2'sini ise 2014-15'te oynadığı Chelsea adına kaydetti. Salah, Liverpool tarihinde 257 gol ile en çok gol atan oyuncu. İlk sırada 346 golle Ian Rush, ikinci sırada 285 golle Roger Hunt var...
Salah'ın sıralamasını değiştirecek tek isim ise Erling Haaland.. Son 5 yıldır Manchester City'de oynayan Haaland'ın halen 112 golü bulunuyor.







İsteyen takım çok

Salah, şu sıralar Dünya Kupası'na odaklanmış durumda. Dünya Kupası'nda Belçika, Yeni Zelanda ve İran'ın yer aldığı grupta Mısır'a önderlik etmek için 'tam hazır hal'e gelmek için çaba sarfediyor.

Salah'ın taliplileri arasında Suudi takımları öne çıkıyor. Ancak Fransa'dan PSG ile, İtalya'dan Roma da Salah ile ilgileniyor. Salah, 2015'te İtalyan takımı Fiorentina'da, 2016-17'de ise Roma'da oynamıştı. Buradan da Liverpool'a transfer edilmişti. Salah'ın 2012-14 döneminde İsviçre'nin Basel takımında da forma giymişliği var!

Trabzonspor gibi dik duran yıldız

Trabzonspor Ruslan Malinovsky'yi kadrosuna katarak transfer bombasını patlattı 

05.06.2026 10:58:00
Haber Merkezi
Trabzonspor gibi dik duran yıldız
Trabzonspor gibi dik duran yıldız
Trabzonspor dünya futbolunun hem saha içi zekasıyla hem de savaşa karşı sergilediği tavizsiz ve ilkeli duruşuyla takdir toplayan Ruslan Malinovsky'yi kadrosuna katarak transfer bombasını patlattı. Karadeniz'in haksızlığa karşı dik duran asi ruhu, yeşil sahaların en cesur karakterlerinden biriyle birleşti. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan transferi "Ruslan Malinovskyi gibi tecrübeli ve karakterli bir oyuncu aldık" sözleriyle resmen duyurdu.






Trabzonspor, Avrupa futbolunun hem saha içi liderliğiyle hem de politik duruşuyla en çok konuşulan isimlerinden Ruslan Malinovskyi'yi kadrosuna katarak dikkat çeken bir işe daha imza attı.

Başkan Ertuğrul Doğan'ın "Ruslan Malinovskyi gibi tecrübeli bir oyuncu aldık" sözleriyle duyurduğu bu transfer, bordo-mavililere sadece elit bir oyun aklı değil, yeşil sahaların en cesur karakterlerinden birini kazandırdı.






SAVAŞ KARŞITI BİR İKON HALİNDE

Trabzonspor taraftarı sol ayağından çıkacak füzeleri beklerken, dünya futbol kamuoyu Malinovskyi'yi Rusya-Ukrayna savaşının ilk gününden itibaren gösterdiği net ve tavizsiz politik duruşuyla anıyor.

Atalanta forması giyerken attığı golden sonra formasını sıyırıp kameralara gösterdiği "No War in Ukraine" tişörtü, spor tarihinin en ikonik savaş karşıtı protestolarından biri olarak hafızalara kazındı.






EŞİ İLE BERABER ÇOK AKTİF OLDU

Eşi Roksana ile birlikte kurdukları vakıf aracılığıyla İtalyan yüksek sosyetesini ve futbol dünyasını organize ederek savaş mağduru çocuklar için milyonlarca euro toplayan tecrübeli oyuncu, liderlik vasıflarını sadece soyunma odasında değil, toplumsal dayanışmada da kanıtladı.






TRABZONSPOR RUHUNA ÇOK UYGUN

Başkan Ertuğrul Doğan, Ukraynalı yıldızın hem saha içi tecrübesine hem de karakterine vurgu yaptı:

- Takımımıza hem oyun zekasıyla liderlik edecek hem de uluslararası tecrübesiyle genç oyuncularımıza rehberlik edecek çok büyük bir isim kazandırdık. Ruslan Malinovskyi gibi tecrübeli, ne istediğini bilen ve karakterli bir oyuncu aldık. Trabzonspor'un ruhuna ve dik duruşuna çok yakışacak bir profil.






HAKSIZLIĞA KARŞI DİK DURACAK

Malinovskyi'nin transferi sadece teknik direktörün taktik tahtasını rahatlatmayacak; Trabzon şehrinin ve Trabzonspor kulübünün genlerinde olan "haksızlığa karşı dik duruş" kültürüyle de muazzam bir sinerji yakalayacak.






Amerikan medyasında kendisine yapılan yanlış bir benzetmeye canlı yayında savaş açacak kadar ilkeli olan, Rus oligarkların fonladığı hiçbir medya organına konuşmayacak kadar sert bir ambargo uygulayan Malinovskyi, Karadeniz'in karakterli futbol anlayışına cuk oturuyor.

Dünya Kupası maçları uykusuz bırakacak

ABD, Kanada ve Meksika'nın ev sahipliğindeki 2026 FIFA Dünya Kupası'nda maçların başlama saatleri Türk futbolseverleri uykusuz bırakacak

05.06.2026 00:52:00
Haber Merkezi
Dünya Kupası maçları uykusuz bırakacak
Dünya Kupası maçları uykusuz bırakacak
ABD, Kanada ve Meksika'nın ev sahipliğindeki 2026 FIFA Dünya Kupası'nda maçların başlama saatleri Türk futbolseverleri uykusuz bırakacak.

Tarihte ilk kez 48 ülkeyle düzenlenen ve A Milli Futbol Takımı'nın 24 yıl aradan sonra katıldığı 2026 Dünya Kupası, ev sahibi ülkelerle aradaki saat farkı nedeniyle heyecanlandırdığı kadar yorucu da olacak.

Turnuva boyunca toplam 104 maçın 53'ü, Türkiye saatiyle 00.00-05.00 arasında başlayacak.



Maç saatlerine göre dağılım incelendiğinde, en yoğun başlama saati olarak 22.00 öne çıkarken bu saate toplam 19 maç oynanacak. Bunu, saat 23.00'te başlayacak 10 ve 01.00'de başlayacak 9 maç takip edecek.

Saat 04.00'teki 11 karşılaşma ise turnuvada Türk futbolseverleri en zorlayıcı zaman dilimlerinden olacak.

Sporseverlerin daha kolay takip edebileceği 20.00-23.00 arasındaki "prime-time" kuşağında ise 38 maç yer alacak. Bu rakam, turnuvadaki toplam maçların yüzde 36,5'ine karşılık geliyor.

Sabah kuşağı olarak değerlendirilen 05.00-07.00 saatleri arasında ise 13 maç oynanacak.

New York'ta oynanacak final mücadelesi, saat 22.00'de başlayacak.

Türkiye'nin maç programı



D Grubu'nda ABD, Avustralya ve Paraguay ile mücadele edecek milli takımın maç programı şöyle:

14 Haziran Pazar:

Avustralya - Türkiye: BC Place Vancouver Stadı, TSİ 07.00

20 Haziran Cumartesi:

Türkiye - Paraguay: San Francisco Bay Area Stadı, TSİ 06.00

26 Haziran Cuma:

Türkiye - ABD: Los Angeles Stadı, TSİ 05.00

Kocaelispor, Serdar Dursun ve Ahmet Oğuz'a veda etti

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kocaelispor, sözleşmeleri sona eren Ahmet Oğuz ile Serdar Dursun için veda paylaşımında bulundu

05.06.2026 00:38:00
AA
Kocaelispor, Serdar Dursun ve Ahmet Oğuz'a veda etti
Kocaelispor, Serdar Dursun ve Ahmet Oğuz'a veda etti
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kocaelispor, sözleşmeleri sona eren Ahmet Oğuz ile Serdar Dursun için veda paylaşımında bulundu.

Yeşil-siyahlı kulübün takım kaptanlarından Ahmet Oğuz ile forvet Serdar Dursun için sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan Kocaelispor, oyunculara katkılarından dolayı teşekkür ederek kariyerlerinde başarı diledi.

Serdar Dursun, geride kalan sezonda Kocaelispor formasıyla çıktığı 30 maçta 7 gol ve 2 asistlik performans sergilerken, Ahmet Oğuz ise 31 karşılaşmada 2 asist yaptı.

Sadettin Saran ile kardeşine hapis cezası

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran ile kardeşi Alan Kenan Saran, 'yasadışı bahse teşvik etmek' suçundan yargılandığı davada, 2'şer yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı

04.06.2026 13:20:00
İhlas Haber Ajansı
Sadettin Saran ile kardeşine hapis cezası
Sadettin Saran ile kardeşine hapis cezası
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran hakkında sahibi olduğu medya grubu aracılığıyla yapılan maç yayınında yasadışı bahis reklamı yapıldığı iddiasına ilişkin iddianame hazırlanmıştı. Haklarında 3 yıla kadar hapis cezası talep edilen Saran ile kardeşi Alan Kenan Saran'ın da aralarında bulunduğu 4 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 23.Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Sadettin Saran katılmazken, tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmada, Saran'ın bulunmaması nedeniyle son sözü alınamadı. Beyanda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu vekili, sanıkların cezalandırılmalarını talep etti. Savunma yapan sanıkların avukatları ise, müvekkillerinin beraatlarını istedi.

Saran ve kardeşine 2'şer yıl 6'şar ay hapis cezası

Kararını açıklayan mahkeme, sanık Sadettin Saran ile kardeşi Alan Kenan Saran'ın, 'kişileri reklam vermek veya çeşitli yollarla yasadışı bahis oynamaya teşvik etmek' suçundan 2'şer yıl 6'şar ay hapis ile 562 bin 500'er lira adli para cezasına çarptırılmasına hükmetti. Mahkeme, sanıklar Emre Eren ile Azade Zeynep Haksal'ın ise aynı suç yönünden ayrı ayrı beraatlarına karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Alan Kenan Saran, Azade Zeynep Haksal, Emre Eren ve Sadettin Saran 'şüpheli' sıfatıyla yer aldı. Hazırlanan iddianamede, Saran İnternet Televizyon Yayıncılık A.Ş bünyesinde hizmet veren S SPORT + logolu internet yayın platformunda yayınlanan futbol müsabakalarında sanal reklam teknikleri ile ruhsatsız ve yasa dışı bahis sitelerinin reklamlarının yapıldığının tespit edildiği anlatıldı. Hazırlanan iddianamede, yapılan tespitler doğrultusunda Saran İnternet Televizyon Yayıncılık A.Ş yönetim kurulu başkanı Steven Sadettin Saran, yönetim kurulu başkan vekili Alan Kenan Saran, şirketin genel müdürü ile aynı zaman sorumlu müdürü olan Azade Zeynep Haksal ve şirketin futbol karşılaşmalarının yayınlamasına yönelik organizasyonundan sorumlu genel müdürü Emre Eren'in savunmalarında suçlamaları kabul etmedikleri, maç yayınlarının sözleşme yapılan kuruluş yahut spor kulüplerinden temin edildiğini, yapılan sözleşmeler kapsamında maç yayınlarının doğrudan ve müdahalesiz olarak yayınlamakla mükellef oldukları, maç yayınlarını sağlayan kuruluş veya kulübün yayın içeriği hakkında yayıncıya bilgi vermediklerini, ayrıca yasadışı bahis reklamlarının sansürleneceği şekilde maçın yayınlarının yapılmasının teknik olarak mümkün olmadığı, bu nedenle kendileri dahil olmak üzere bir çok yayıncının yasadışı bahis reklamları yer alan maçları yayınlamak durumunda olduklarını söyledikleri belirtildi. Şüpheliler ayrıca, İspanya en üst düzey futbol ligi - Primera Division ile iletişime geçtiklerini ancak yapılan yazışmalardan olumlu sonuç alamadıklarını ve bu durumu da kamuoyuna duyurduklarını söyledikleri kaydedildi. Hazırlanan iddianamede şüpheliler Sadettin Saran ve Alan Kenan Saran'ın 'kişileri, reklam vermek ve sair surette spor müsabakalarına dayalı sabit ihtimalli veya müşterek bahis ya da şans oyunlarını oynamaya teşvik etmek' suçundan 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Şüpheliler Azade Zeynep Haksal ve Emre Eren'in ise aynı suçu zincirleme şekilde işledikleri gerekçesiyle 1'er yıl 3'er aydan 5'er yıl 3'er aya kadar hapis cezası istendi.

Gaziantep FK'da Ömer Erdoğan sesleri

Gaziantep FK'da yeni sezon öncesi teknik direktör Mirel Radoi görüş ayrılıkları yaşandığı belirtilirken, kulüpte Ömer Erdoğan'ın ismi gündeme geldiği öğrenildi

03.06.2026 20:07:00
İhlas Haber Ajansı
Gaziantep FK'da Ömer Erdoğan sesleri
Gaziantep FK'da Ömer Erdoğan sesleri
Gaziantep FK'da yeni sezon öncesi teknik direktör Mirel Radoi görüş ayrılıkları yaşandığı belirtilirken, kulüpte Ömer Erdoğan'ın ismi gündeme geldiği öğrenildi.

Gaziantep FK yönetiminin, Radoi'nin son dönemde medyaya yaptığı açıklamalardan rahatsız olduğu ve yeni sezon planlaması kapsamında alternatif isimler üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Bu doğrultuda Gaziantep FK'nın radarına Türk futbolunun tecrübeli teknik adamlarından Ömer Erdoğan girdi.

Daha önce görev yaptığı kulüplerde ortaya koyduğu performansla dikkat çeken Erdoğan'ın, Gaziantep FK yönetiminin teknik direktör adayları arasında üst sıralarda yer aldığı ifade ediliyor. Kırmızı-siyahlıların önümüzdeki günlerde bu konuda somut adımlar atabileceği konuşuluyor.

Erdoğan'a iki takip daha var

Öte yandan Ömer Erdoğan'a ilgi gösteren tek kulüp Gaziantep FK değil. Teknik direktör değişimine hazırlanan Bursaspor ile Esenler Erokspor'un da tecrübeli çalıştırıcıyla yakından ilgilendiği öğrenildi. Özellikle daha önce formasını giydiği Bursaspor'un, Erdoğan ismine sıcak baktığı belirtiliyor.

Süper Lig ve 1. Lig ekiplerinin yakından takip ettiği Ömer Erdoğan, teknik direktör piyasasının en çok talep gören isimlerinden biri haline gelirken, deneyimli çalıştırıcının önümüzdeki günlerde aldığı resmi tekliflerden birine karar vermesi bekleniyor.

2026 Dünya Kupası rekorlarla geliyor

ABD, Kanada ve Meksika'nın ortaklaşa düzenleyeceği 2026 FIFA Dünya Kupası, 11 Haziran'daki açılış maçıyla başlıyor. Tarihte ilk kez 48 takımın mücadele edeceği turnuvada tam 1248 futbolcu sahne alacak

03.06.2026 19:20:00
Eyüp Kabil
2026 Dünya Kupası rekorlarla geliyor
2026 Dünya Kupası rekorlarla geliyor
Dünya futbolunun kalbi, Kuzey Amerika kıtasında atmaya hazırlanıyor. 11 Haziran - 19 Temmuz 2026 tarihleri arasında Kuzey Amerika topraklarında düzenlenecek olan 2026 FIFA Dünya Kupası, futbol tarihinin en geniş kapsamlı organizasyonu olarak kayıtlara geçecek.

Geleneksel yaz takvimine geri dönen dev turnuvada, katılımcı ülke sayısının 48'e çıkarılmasıyla birlikte hem maç sayısında hem de oyuncu listelerinde tarihi rekorlar kırılıyor.

Yeşil sahalarda 1248 futbolcu mücadele edecek

Dev şampiyonada 48 ülkeyi temsilen tam 1248 oyuncu görev yapacak. Bu geniş oyuncu havuzu, turnuva tarihinin en yüksek katılımcı sayısı olarak dikkat çekiyor.

Turnuvada forma giyecek futbolcuların 891'i, kariyerlerinde ilk kez bir Dünya Kupası organizasyonunda boy gösterecek.

Daha önce en az bir kez bu büyük heyecanı tatmış olan 357 tecrübeli futbolcu, ülkelerinin başarısı için yeniden sahaya çıkacak.

2026 Dünya Kupası'nın en yaşlı oyuncusu unvanını İskoç kaleci Craig Gordon elinde bulunduruyor.



Yeni ülkeler ve büyük heyecan

Turnuva formatının genişlemesi, daha önce bu platformda yer bulamamış ülkelerin de hayallerini gerçeğe dönüştürdü. Futbolseverler bu yaz ilk kez Dünya Kupası sahnesinde mücadele edecek yeni takımları izleme fırsatı yakalayacak.

Tarihte Bir İlk: Özbekistan, Ürdün, Curaçao ve Yeşil Burun Adaları, futbol tarihlerinde ilk kez FIFA Dünya Kupası'na katılma hakkı elde etti.

Açılış Maçı Azteca'da: 11 Haziran'daki dev açılış karşılaşmasında, ev sahiplerinden Meksika, tarihi Azteca Stadyumu'nda Güney Afrika'yı konuk edecek.

A Milli Takım play-off engelini aşarak devler liginde

Büyük turnuvaların gediklisi olmak isteyen A Milli Futbol Takımımız, play-off turunda gösterdiği üstün performansla 2026 vizesini cebine koymayı başarmıştı. Ay-yıldızlı ekibimiz turnuvada D Grubu'nda yer alıyor.

Türkiye, gruptan çıkabilmek için ev sahibi ABD, Güney Amerika temsilcisi Paraguay ve Avustralya ile kozlarını paylaşacak.

Futbol dünyasının zirvesini belirleyecek bu dev maraton, 19 Temmuz 2026'daki büyük final müsabakasıyla son bulacak.



Verilerle D Grubu analizi

Opta istatistiklerine göre D Grubu, turnuvanın en dengeli ve sürprize açık gruplarından biri olarak öne çıkıyor. Ay-yıldızlı ekibimizin gruptan çıkma olasılıkları ve rakiplerimizin güncel durumları şu şekilde:

Gruptan Çıkma İhtimali %80: Veri analiz şirketlerinin simülasyonlarına göre Türkiye, %80 ihtimalle adını bir üst tura yazdıracak güçte görülüyor. Grubun favorisi ise %85 olasılıkla ev sahibi ABD.

Ev Sahibi ABD ile Erken Randevu: Kadrosunda Christian Pulisic gibi dünya yıldızlarını barındıran ABD, taraftar desteğiyle grubun en zorlu rakibi konumunda. Ancak takımın önemli isimlerinden Patrick Agyemang ve Johnny Cardoso'nun sakatlıkları ev sahibinin planlarını bozmuş durumda.

Paraguay ve Avustralya Engelleri: Güney Amerika'nın sert savunma ekolü Paraguay (%67 çıkma şansı) ve fizik gücü yüksek Avustralya (%40 çıkma şansı), Millilerimizin gruptaki diğer rakipleri olacak. Hakan Çalhanoğlu liderliğindeki orta sahamız ve Arda Güler'in yaratıcılığı, bu iki katı savunmayı açmada en büyük kozumuz olacak.

Sakatlık kabusu turnuvayı vurdu

2026 Dünya Kupası rekorlarla gelirken, sezon sonu yaşanan yoğun maç trafiği birçok dünya yıldızının hayallerini yıktı. ESPN ve Sporting News sakatlık raporlarına göre, bu yaz Kuzey Amerika'da sahne alamayacak bazı büyük isimler şunlar:

Rodrygo (Brezilya): Real Madrid'in yıldız kanat oyuncusu, Mart ayında yaşadığı çapraz bağ (ACL) sakatlığı nedeniyle turnuvayı tamamen kaçırıyor. Brezilya hücumunda onun yokluğunda 34 yaşındaki Neymar sürpriz bir şekilde kadroya dahil edildi.

Şavi Simons (Hollanda): Tottenham forması giyen genç oyun kurucu, Nisan ayı sonunda bağ yırtılması yaşayarak Portakallar'ı turnuva öncesi lidersiz bıraktı.

Serge Gnabry (Almanya): Bayern Münih'te adale yırtığı yaşayan tecrübeli kanat oyuncusu, Panzerler'in turnuva kadrosundan çıkarılan ilk isimlerden oldu.

Hugo Ekitike (Fransa): Liverpool'un Fransız golcüsü, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde aşil tendonunu kopartarak Horozlar'ın en büyük eksiklerinden biri haline geldi.

Eder Militao (Brezilya) & Fermin Lopez (İspanya): Savunmanın bel kemiği Militao ile İspanya'nın joker oyuncusu Fermin Lopez de geçirdikleri operasyonlar nedeniyle bu büyük şöleni televizyondan izlemek zorunda kalacak.

Kocaelispor, Uğur Kaan Yıldız'ı kadrosuna kattı

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kocaelispor, 23 yaşındaki defans oyuncusu Uğur Kaan Yıldız ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı

03.06.2026 11:06:00
AA
Kocaelispor, Uğur Kaan Yıldız'ı kadrosuna kattı
Kocaelispor, Uğur Kaan Yıldız'ı kadrosuna kattı
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kocaelispor, 23 yaşındaki defans oyuncusu Uğur Kaan Yıldız ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Yeşil-siyahlı kulübün açıklamasında, "Kulübümüz ile Uğur Kaan Yıldız arasında 1 Temmuz itibarıyla geçerlilik kazanacak 2+1 yıllık sözleşme imzalanmıştır. Oyuncumuza kutsal armamız altında başarılar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Yıldız, Göztepe'de geçen sezon 9 maça çıktı.

Tedesco, Bologna'da

İtalya ekibi Bologna'da teknik direktörlüğe Domenico Tedesco getirildi.

03.06.2026 11:05:00
AA
Tedesco, Bologna'da
Tedesco, Bologna'da
İtalya ekibi Bologna'da teknik direktörlüğe Domenico Tedesco getirildi.

Kulübün açıklamasına göre 40 yaşındaki İtalyan çalıştırıcıyla 2+1 yıllık sözleşme imzalandı.

Geçen sezon Fenerbahçe'de görev yapan Tedesco; Schalke 04, Spartak Moskova, Leipzig ve Belçika Milli Takımı'nı da çalıştırdı.

Sarı-lacivertlilerle Turkcell Süper Kupa zaferi yaşayan Tedesco, nisan ayında görevden alınmıştı.

Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final oynayan Vincenzo Italiano yönetimindeki Bologna, Serie A'da ise 56 puanla 8. sırayı elde etti.

Benfica'dan Trabzonspor'a

Trabzonspor, Benfica forması giyen Sidny Lopes Cabral'ın transferinde prensip anlaşmasına varırken, oyuncunun yarın İstanbul'a gelmesi bekleniyor

03.06.2026 10:41:00
İhlas Haber Ajansı
Benfica'dan Trabzonspor'a
Benfica'dan Trabzonspor'a
Trabzonspor, Benfica forması giyen Sidny Lopes Cabral'ın transferinde prensip anlaşmasına varırken, oyuncunun yarın İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, savunma hattına önemli bir takviye yapmaya hazırlanıyor. Teknik Direktör Fatih Tekke'nin raporu doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Trabzonspor yönetimi, uzun süredir gündeminde bulunan Sidny Lopes Cabral'ın transferinde sona yaklaştı.

Bordo-mavililer, Cabral'ın transferinde prensip anlaşmasına varırken, oyuncunun yarın İstanbul'a gelmesi bekleniyor. Hem sağ bek hem de sol bek pozisyonlarında görev yapabilen Yeşil Burun Adaları Milli Takımı oyuncusunun sağlık kontrollerinin ardından resmi sözleşmeye imza atması planlanıyor.

Dünya Kupası öncesi transfer tamamlanıyor

Bordo-mavili yönetim, 23 yaşındaki oyuncuya yönelik Avrupa kulüplerinin ilgisinin artma ihtimalini göz önünde bulundurarak transferi Dünya Kupası öncesinde sonuçlandırmak için yoğun mesai harcıyor. Taraflar arasında yapılan görüşmelerde büyük ölçüde mutabakat sağlanırken, Cabral'ın özel uçakla İstanbul'a geleceği öğrenildi.

Benfica'dan Trabzonspor'a

Futbol kariyerinde Almanya ve Portekiz'de forma giyen Sidny Lopes Cabral, geçtiğimiz sezon Benfica'ya transfer oldu. Hızı, iki ayağını da etkili kullanabilmesi ve hücum katkısıyla dikkat çeken genç oyuncunun, Trabzonspor'un yeni sezon kadro yapılanmasında önemli bir rol üstlenmesi bekleniyor.

2026 Dünya Kupası kadrosu belli oldu

24 yıllık Dünya Kupası hasretine play-off engelini aşarak son veren Ay-Yıldızlı ekibimizde tarihi an geldi. İtalyan teknik adam Vincenzo Montella, dev turnuvada mücadele edecek 26 kişilik nihai kadroyu resmen duyurdu

02.06.2026 12:24:00
Haber Merkezi
2026 Dünya Kupası kadrosu belli oldu
2026 Dünya Kupası kadrosu belli oldu
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), ABD, Kanada ve Meksika'nın ortak ev sahipliğinde 11 Haziran - 19 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 2026 FIFA Dünya Kupası'nda ülkemizi temsil edecek A Millî Futbol Takımı'nın nihai kadrosunu açıkladı.

Teknik Direktör Vincenzo Montella, 35 kişilik geniş aday kadrodan 9 ismi eleyerek FIFA kuralları gereği 26 kişilik kesin listeyi belirledi. İstanbul'da oynanan ve 4-0 kazanılan Kuzey Makedonya hazırlık maçının ardından şekillenen kadroda köklü kulüplerin ve Avrupa liglerinin yıldızları yer aldı.






Dünya Kupası kadrosundan elenen isimler

Turnuva öncesi gerçekleştirilen kampların ardından kadrodan çıkarılan 9 oyuncu şunlar oldu:

• Ersin Destanoğlu (Beşiktaş)
• Muhammed Şengezer (RAMS Başakşehir)
• Ahmetcan Kaplan (NEC Nijmegen)
• Yusuf Akçiçek (Al-Hilal Saudi FC)
• Mustafa Eskihellaç (Trabzonspor)
• Atakan Karazor (VfB Stuttgart)
• Demir Ege Tıknaz (SC Braga)
• Aral Şimşir (FC Midtjylland)
• Yusuf Sarı (RAMS Başakşehir)






İşte A Millî Takımımızın 26 kişilik nihai kadrosu

Kaleciler
• Altay Bayındır (Manchester United)
• Mert Günok (Fenerbahçe)
• Uğurcan Çakır (Galatasaray)

Savunma
• Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray)
• Çağlar Söyüncü (Fenerbahçe)
• Eren Elmalı (Galatasaray)
• Ferdi Kadıoğlu (Brighton & Hove Albion)
• Merih Demiral (Al-Ahli Saudi)
• Mert Müldür (Fenerbahçe)
• Ozan Kabak (TSG 1899 Hoffenheim)
• Samet Akaydin (Çaykur Rizespor)
• Zeki Çelik (AS Roma)

Orta Saha
• Hakan Çalhanoğlu (FC Internazionale Milano)
• İsmail Yüksek (Fenerbahçe)
• Kaan Ayhan (Galatasaray)
• Orkun Kökçü (Beşiktaş)
• Salih Özcan (Borussia Dortmund)

Forvet
• Arda Güler (Real Madrid)
• Barış Alper Yılmaz (Galatasaray)
• Can Uzun (Eintracht Frankfurt)
• Deniz Gül (FC Porto)
• İrfan Can Kahveci (Kasımpaşa)
• Kenan Yıldız (Juventus)
• Kerem Aktürkoğlu (Fenerbahçe)
• Oğuz Aydın (Fenerbahçe)
• Yunus Akgün (Galatasaray)






Millîlerin Dünya Kupası maç takvimi

Tarihte ilk kez 48 takımın katılımıyla düzenlenecek dev turnuvada D Grubu'nda yer alan Ay-Yıldızlılar, turnuva öncesindeki son hazırlık maçını 7 Haziran Pazar günü TSİ 01.00'de Florida'da Venezuela ile oynayacak. Ekibimiz hazırlık maçının ardından turnuva merkezine geçecek.

Tüm heyecanıyla TRT 1 ekranlarından canlı yayınlanacak grup maçlarımızın programı şu şekildedir:






• 14 Haziran Pazar, TSİ 07:00 | Avustralya - Türkiye (BC Place - Vancouver, Kanada)

• 20 Haziran Cumartesi, TSİ 06:00 | Türkiye - Paraguay (Levi's Stadium - California, ABD)

• 26 Haziran Cuma, TSİ 05:00 | Türkiye - ABD (Los Angeles Stadyumu - California, ABD)
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.