logo
08 AĞUSTOS 2026

Luis Suarez'in 'kafası' yok ki!

Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi’nin "anlaştık" dediği ve "bana Türkiye'nin kralı olacağım dedi" diyerek müjdelediği Sporting’in gol makinesi Luis Suarez transferi, Süper Lig’in ezberlerini bozmaya geliyor

05.06.2026 10:49:00
Haber Merkezi
 
Luis Suarez'in 'kafası' yok ki!
Luis Suarez'in 'kafası' yok ki!
Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin "anlaştık" dediği ve "bana Türkiye'nin kralı olacağım dedi" diyerek müjdelediği Sporting'in gol makinesi Luis Suarez transferi, Süper Lig'in ezberlerini bozmaya geliyor.

Son 10 yılda Gomez'den Osimhen'e, Icardi'den Sörloth'a kadar ligi domine eden 1.85m üzeri, hava hakimiyeti yüksek pivot santrfor profilinin aksine; bu sezon attığı 28 golün sadece 2'sini kafayla bulan 1.81'lik Suarez, "Kafası yok ki nasıl kral olacak?" tartışmalarını beraberinde getirdi.

Fenerbahçe'de başkanlık yarışı tüm hızıyla sürerken, başkan adayı Hakan Safi, Sporting'in golcüsü Luis Suarez ile her konuda anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Yıldız oyuncunun kendisine net bir söz verdiğini belirten Safi, Suarez'in "Türkiye Ligi'nin kralı olacağım" diyerek iddialı bir mesaj gönderdiğini ifade etti.







4 BÜYÜKLERDE KRAL OLMAK BAŞKA İŞ

Ancak bu transfer iddiası, Süper Lig'in taktiksel dinamikleri ve gol kralı profilleri açısından oldukça çarpıcı bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Sporting formasıyla muazzam bir sezonu geride bırakan 1.81 boyunda ve 83 kiloluk Suarez'in oyun stili, Süper Lig'de son 10 yıla damga vuran "4 Büyükler"in gol krallarından oldukça farklı bir noktada duruyor.







SON 10 YILIN GOL KRALLARI

2024-2025   Victor Osimhen    Galatasaray 26 Gol
2023-2024   Mauro Icardi      Galatasaray 25 Gol
2022-2023   Enner Valencia    Fenerbahçe  29 Gol
2021-2022   Umut Bozok  Kasımpaşa   20 Gol
2020-2021   Aaron Boupendza   Hatayspor   22 Gol
2019-2020   Sörloth           Trabzonspor 24 Gol
2018-2019   Mbaye Diagne      Galatasaray 30 Gol
2017-2018   Bafetimbi Gomis   Galatasaray 29 Gol
2016-2017   Vagner Love Alanyaspor  23 Gol
2015-2016   Mario Gomez Beşiktaş    26 Gol







ORTAK ÖZELLİKLERİ HÜCUM LİDERİ OLMALARI

Süper Lig'de şampiyonluğa oynayan dev kulüplerde gol krallığı koltuğuna oturan (son 10 sezonda) isimlerin (Gomez, Gomis, Sörloth, Diagne, Icardi ve Osimhen) ortak özelliği, sadece birer bitirici değil, aynı zamanda elit seviyede birer hücum lideri olmalarıydı. Kralların tamamı 1.85m ve üzeri boya sahip, stoperlerle yıpratıcı fiziksel savaşlara girebilen, topu önde saklayarak takımı arkadan iten pivot santrforlardı.







KAFA GOLLERİYLE İŞİ BİTİRİYORLAR

Gomez, Gomis ve Osimhen gibi isimler, ceza sahası yan orta organizasyonlarında durdurulması imkansız hava güçleriyle (kafa golleriyle) fark yarattı.

Mauro Icardi gibi özel istisnalar ise muazzam bir atletizme sahip olmasalar da, Süper Lig'in kapanan savunmalarına karşı ceza sahası içindeki ön direk koşuları, savunma arkasına sızma becerisi ve tek dokunuş bitiriciliği ile tam bir "ceza sahası tilkisi" profili çizdi.

SÜPER LİGİN KRALLARI ÇOK FARKLI

Fiziksel olarak klasik bir pivot santrfor olmayan Luis Suarez, bu sezon Sporting formasıyla adeta parmak ısırttı. Her ne kadar 28 golünden sadece 2'sini kafayla atmış olsa da, Süper Lig'in fiziksel ve kapalı savunma anlayışına meydan okuyabilecek cinsten bir performans sergiledi. Genç yıldızın güncel sezon istatistikleri, nasıl bir gol makinesi olduğunu açıkça ortaya koyuyor.







İŞTE SUAREZ'İN İSTATİSTİKLERİ

- Attığı 28 golle, 23.30 olan Gol Beklentisi (xG) değerini açık ara aşarak elit bir bitirici olduğunu kanıtladı.
- Gol Sıklığı: Maç başına 0.9 gol ortalaması yakalayan yıldız, her 96 dakikada bir fileleri havalandırdı.
- Şut Kalitesi: Maç başına 4.3 şut atarken, bunların 1.9'unda isabet buldu. %21'lik pozisyonu gole çevirme oranıyla oynadı.
- Ceza Sahası Hakimiyeti: Attığı 28 golün 26'sını ceza sahası içinden kaydetti.
- Gol Çeşitliliği: Sağ ayağıyla 18, sol ayağıyla 7 gol atarken, kafa ile de 2 kez ağları sarstı. (Ceza sahası dışından ise 2 golü bulunuyor).

- Kaçan Büyük Şans: Pozisyonlara çok sık giren oyuncu, sezon boyunca 26 büyük şans devirdi.

Icardi gelecek hafta İstanbul'da

Galatasaray'dan ayrılan Mauro Icardi, önümüzdeki hafta İstanbul'a dönüyor. Eşyalarını toplamak ve transfer tekliflerini değerlendirmek için Türkiye'ye geleceği iddia edilen Arjantinli golcünün yeni durağı ve Süper Lig ekipleriyle yapacağı görüşmeler merak konusu oldu. Sürpriz bir Galatasaray iddiası da gündemde.
 

08.08.2026 13:52:00
Haber Merkezi
 
Icardi gelecek hafta İstanbul'da
Icardi gelecek hafta İstanbul'da
Galatasaray ile olan sözleşmesinin sona ermesinin ardından geleceği belirsizliğini koruyan Mauro Icardi, önümüzdeki hafta İstanbul'a ayak basıyor.

China Suárez ile birlikte Türkiye'ye seyahat edeceği öne sürülen yıldız futbolcunun İstanbul ziyareti transfer kulislerini hareketlendirdi. İddialara göre Arjantinli santrfor, İstanbul'daki evinden kalan kişisel eşyalarını toplayacak ve bu süreçte Türk kulüplerinden gelebilecek teklifleri doğrudan masaya yatıracak.






GALATASARAY'A DÖNÜŞÜ SÖZ KONUSU

Transfer piyasasında adı sıkça geçen Icardi'nin menajeri aracılığıyla Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye önerildiği, ancak dev kulüplerden beklenen ilgiyi görmediği öne sürüldü. Buna karşın tecrübeli golcünün İstanbul ziyaretinde Çorum FK ve Amed SK gibi kulüplerin tekliflerini değerlendirmek üzere bir dizi görüşme gerçekleştirebileceği iddia ediliyor. Öte yandan transfer penceresinin uzamasıyla birlikte, Galatasaray cephesinde yaşanan gelişmeler doğrultusunda sürpriz bir geri dönüş ihtimalinin de tamamen göz ardı edilmediği konuşuluyor.






ÜLKESİNDE MALİKANESİNE EL KONULDU

Saha dışı olaylarıyla sık sık gündeme gelen yıldız futbolcu, Türkiye seyahati öncesinde eski eşi Wanda Nara ile yaşadığı gerilimle boğuşuyor. Kızlarının iadesi için yasal mücadelesini sürdüren Icardi'nin, çocuklarını da yanına alarak Türkiye'ye getirmek istediği kaydedildi.

Son olarak 2.7 milyon dolarlık malikanesine haciz konulması üzerine sosyal medyadan sert bir açıklama yapan Arjantinli oyuncu, mahkeme kararını sert bir dille eleştirerek temyiz hakkını kullanacağını belirtti.






KIZLARI İÇİN TÜRKİYE PLANI VAR

Wanda Nara'nın avukatı Ana Rosenfeld'in yaptığı son açıklamalar ise taraflar arasındaki krizin boyutunu bir kez daha ortaya koydu. Milano'da yaşanan pasaport krizinin ardından çocukların süreçten olumsuz etkilendiğini belirten Rosenfeld, Icardi'nin kızlarını İtalya'da bir okula kaydettirmeyi ve ardından Türkiye'ye göndermeyi planladığını iddia etti. Tüm bu çalkantılı süreç içerisinde İstanbul'a gelecek olan Arjantinli yıldızın Türk futbolundaki geleceğinin önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Kazımcan'a yeni sözleşme: Ama kalacak mı belli değil

Galatasaray, sözleşmesi 30 Haziran 2027'de tamamlanacak olan Kazımcan Karataş'a yeni sözleşme önerecek. Sonrasındaki süreçte neler yaşanacağıyla ilgili ise belirsizlik var

08.08.2026 13:50:00
Haber Merkezi
 
Kazımcan'a yeni sözleşme: Ama kalacak mı belli değil
Kazımcan'a yeni sözleşme: Ama kalacak mı belli değil
Geride bıraktığımız sezonun ikinci yarısını Başakşehir'de kiralık olarak geçiren Kazımcan Karataş, Galatasaray'a döndü. 23 yaşındaki sol bekin sözleşmesi ise 30 Haziran 2027'de bitiyor. Yani mukavelesinin son senesine girdi. Oyuncunun daha önce takasta kullanılabileceği konuşuluyordu.






TAKIMDA TUTULABİLİR

Yönetimden konuyla ilgili kritik bir hamle gelecek. Kısa süre içinde 1.82 boyundaki futbolcuyla masaya oturulacağı öğrenildi. Anlaşma sağlanması halinde Kazımcan'ın kontratı uzatılacak. Sonrasındaki durum ise belirsiz... Yerli kontenjanındaki oyuncunun takımda tutulma ihtimalinin de bulunduğu öğrenildi.






AYRILIĞI DÜŞÜNMÜYORUM

Kazımcan, asıl yeri olan sol bek dışında sol kanatta da görev yapabiliyor. Konuyla ilgili son kararı Teknik Direktör Okan Buruk verecek. Kiralanma ihtimali de mevcut... Kısa süre önce Sportcell'e konuşan Kazımcan, "Başakşehir'e kiralık gitmemde kulüple alakalı bir durum olmadı. Ben kendim hocaya gittim. İzin istedim. Daha değerli gelebileceğimi söyledim. Hocamız da tabii ki arkandayım dedi. Başakşehir dönemi faydalı oldu gerçekten. Şu anda Galatasaray'dan ayrılmak gibi bir düşüncem yok. Geçmişte de şimdi de %1 ihtimal bile varsa kovalayacağım. Ayrılma kararını düşünmüyorum" demişti.

İngilizler sabah akşam Salah'ı konuşuyor

İngiliz basını Mohamed Salah’ın Trabzonspor’a transferiyle sallanıyor! Premier Lig efsaneleri ve ada yorumcuları Mısırlı yıldızın Türkiye kararını şaşkınlıkla karşılarken, Liverpool’dakinden daha az maaşı kabul etmesi ve Suudi Arabistan’ın astronomik tekliflerini reddedip Fırtına’ya imza atması dünya gündemine oturdu. Türk futbolunun yükselen marka değerine vurgu yapan İngilizler, bu tarihi hamlenin ada futbolunda adeta bir şok etkisi yarattığını belirtiyor.

08.08.2026 13:47:00
Haber Merkezi
 
İngilizler sabah akşam Salah'ı konuşuyor
İngilizler sabah akşam Salah'ı konuşuyor
Mohamed Salah'ın Trabzonspor'a transfer olması İngiliz basınında gündemin ilk sırasına yerleşti. Premier Lig'in eski yıldızları ve ada yorumcuları, Mısırlı süper starın Türkiye kararı karşısındaki şaşkınlıklarını gizleyemezken, Türk futbolunun büyüyen gücüne dikkat çekti.






LIVERPOOL'DAN AZ KAZANACAK

Sky Sports News'ün Transfer Şovunda konuşan eski Premier Lig savunmacısı John Curtis, transferin finansal ve sportif boyutlarını değerlendirdi. Meselede en belirgin unsurun ekonomi olduğunu vurgulayan Curtis, "Maaşın yıllık 17 milyon euro civarında olduğu konuşuluyor. Bu rakam Liverpool'da kazandığından biraz az, Suudi Arabistan'da kazanabileceğinin ise oldukça altında. Salah kariyeri boyunca hep en iyi oyuncularla oynamaya alışkın. Trabzon9spor'da kaliteli isimler olsa da bu durum onun seviyesini etkileyebilir. Ne olursa olsun bu hamle ada futbolunda tam anlamıyla bir şok etkisi yarattı" ifadelerini kullandı.






RYAN JACK'TEN TÜRKİYE ÖVGÜSÜ

Son iki sezonunu Türkiye'de geçiren ve 2021'de Rangers ile İskoçya şampiyonluğu yaşayan Ryan Jack ise BBC Sport'a yaptığı açıklamalarda olaya farklı bir pencereden baktı. Türk taraftarlarının tutkusuna hayran kaldığını belirten Jack, "Lig her geçen yıl daha da güçleniyor ve giderek daha fazla büyük isim burayı tercih ediyor. Salah, son yıllarda Türkiye'ye transfer olan en büyük figürlerden biri. Harika stadyumlar, muazzam şehirler ve son derece rekabetçi bir lig var. Kulüpler yabancı oyuncuların adaptasyonu için ellerinden gelen her şeyi yapıyor" dedi.






MARKA DEĞERİ DE YÜKSELECEK

Salah'ın gelişinin Türk futbolunun uluslararası marka değerine devasa bir katkı sağlayacağını vurgulayan Ryan Jack, küresel ilginin katlanacağını belirtti. Kendi tecrübelerinden örnek veren tecrübeli futbolcu, "Türkiye'ye taşındığımda ailem ve arkadaşlarım lig hakkında bilgileri olmamasına rağmen maçlarımı izlemeye başlamıştı. Salah gibi dünya çapında bir ikonun Trabzonspor'a imza atması, Liverpool taraftarlarının ve futbolseverlerin dikkatini tamamen bu lige çekmesini sağlayacaktır" diyerek sözlerini tamamladı.

Beşiktaş’ı play-offta ne bekliyor?

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Dinamo Zagreb ile eşleşmeye yakın

08.08.2026 11:47:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş’ı play-offta ne bekliyor?
Beşiktaş’ı play-offta ne bekliyor?
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Dinamo Zagreb ile eşleşmeye yakın. Hradec Kralove'yi Çekya'da 1-0 yenen siyah-beyazlılar ilk maçta Kauno Zalgiris'i 5-0 mağlup eden Hırvatlarla gruplara kalmak için savaşacak...

Muhtemel rakip Hırvat ekibinin öne çıkan yönlerini, fiziksel gücünü ve temsilcimizin değerlendirmesi gereken zaaflarını Fotospor olarak mercek altına aldık.







Dinamo Zagreb, fiziksel üstünlüğü tecrübeli ve genç yeteneklerle harmanlayan bir kadro yapısına sahip. Hücum hattında Dion Drena Beljo (1.95 m) ve Smail Prevljak (1.87 m) gibi uzun boylu pivot santrforlarıyla ceza sahası içinde ciddi bir hava topu tehdidi oluşturuyorlar.

Kanatlarda ise Mislav Oršić'in tecrübesi ve uzaktan şut tehlikesinin yanı sıra Arber Hoxha ile Gabriel Vidović'in bire birdeki hareketliliği ön plana çıkıyor.







ZAJC'I FENERBAHÇE'DEN TANIYORUZ

Hırvat temsilcisinin temposunu ve pas trafiğini ayarlayan isimler Josip Mišić ve Süper Lig'den yakından tanınan Miha Zajc. Mišić savunma önünü süpürme görevini üstlenirken Zajc takımı hızlıca hücuma taşıyor. Luka Stojković ve Lukas Kačavenda gibi genç 10 numaralar ise hat aralarına sızarak dikine oyunla tehlike yaratabiliyor.







STOPERLERİNE HAVA TOPU ATMAMALIYIZ

Stoper hattında Stjepan Radeljić (2.01 m), Raúl Torrente (1.93 m) ve Sergi Domínguez (1.91 m) gibi dev isimleri barındıran Dinamo Zagreb, yan ve duran toplarda oldukça geçit vermez bir görüntü çiziyor.

Ancak bu derece uzun boylu stoper hattının en büyük zaafı çabukluk ve mobilite eksikliği. Çabuk adamların defans arkasına yapacağı kademeli koşular, Hırvat savunmasının en kırılgan noktasını oluşturuyor.







BEŞİKTAŞ İÇİN TURUN ANAHTARI

Siyah-beyazlıların bu eşleşmede tur kapısını aralaması için Dinamo'nun ağır kalan stoperlerine karşı çabuk ve dikine pas kombinasyonlarıyla hücum etmesi şart.

Rakibin Mišić ve Zajc önderliğindeki orta sahasına uygulanacak yoğun ön alan presi, geriden oyun kurulumunu aksatacaktır.

Ayrıca 1.90 m üzeri oyuncu sayısı oldukça fazla olan Hırvat ekibine karşı ceza sahası çevresinde lüzumsuz faullerden kaçınmak ve duran top paylaşımını kusursuz yapmak Beşiktaş'ın öncelikli hedefi olmalı.

Beşiktaş lige santrforsuz mu başlayacak?

Transferde tüm odağını Dusan Vlahovic’e çeviren Beşiktaş, Sırp golcünün kararlarını ertelemesiyle kritik maçlar öncesinde santrforsuz kalma riskiyle karşı karşıya

08.08.2026 11:37:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş lige santrforsuz mu başlayacak?
Beşiktaş lige santrforsuz mu başlayacak?
Transferde tüm odağını Dusan Vlahovic'e çeviren Beşiktaş, Sırp golcünün kararlarını ertelemesiyle kritik maçlar öncesinde santrforsuz kalma riskiyle karşı karşıya.

Teknik direktör Vincenzo Italiano'nun eski öğrencisi için yönetimin temasları sürerken, yıldız oyuncunun bekleme stratejisi siyah-beyazlı kulüpte zaman baskısını artırıyor.







UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Hradec Kralove'yi deplasmanda 1-0 mağlup eden Beşiktaş'ta ileri uçtaki verimsizlik dikkat çekti. Saha içi analizleri, siyah-beyazlıların pozisyon üretmekte değil, yakalanan fırsatları sonuçlandırmakta zorlandığını ortaya koydu.

Karşılaşmada üretilen 2.33 xG (gol beklentisi) değerine karşın hedefe ulaşan xGOT (kaleyi bulan şutların gol beklentisi) değerinin 1.28'de kalması, hücum hattındaki bitiricilik problemini belgeledi.







SALAH YÜZÜNDEN NUNEZ İŞİ DE YATTI

Mohamed Salah sonrasında Darwin Nunez'den vazgeçilmesi sürecinin ardından tüm ağırlığını 9 numara takviyesine veren yönetim, Italiano'nun sistemine uyum sağlayacak soğukkanlı bir bitiriciyi kadroya katmak istiyor.

Transfer sürecine dair açıklamalarda bulunan Başkan Serdal Adalı, 1 Temmuz'da temasa geçilen Dusan Vlahovic için "Uğraşıyoruz, çalışıyoruz" diyerek öncelikli hedeflerini netleştirdi.







ITALIANO İLE FIORENTINA'DA UÇUŞA GEÇTİ

Futbol Direktörü Özen'in işaret ettiği üzere bonservisi elinde bulunan 26 yaşındaki Sırp santrfor, transfer görüşmelerinde belirleyici taraf konumunda yer alıyor.

Fiorentina döneminde Italiano yönetiminde çıktığı 24 maçta 20 gol atarak kariyerinin en verimli dönemlerinden birini geçiren Vlahovic için teknik heyet ve yönetim tüm şartları zorluyor.







EN NET TEKLİF ŞU ANDA BEŞİKTAŞ'TAN

La Gazzetta dello Sport ve Tuttosport'ta yer alan haberlere göre Juventus ile sözleşme uzatmayan Vlahovic, serbest oyuncu statüsünde. Yıllık net 8 milyon euro maaş ve imza parası talep eden golcü için henüz Avrupa'nın "5 Büyük" liginden resmi bir teklif yapılmış değil. İtalyan basını; oyuncunun finansal taleplerini karşılayabilecek, kendisine takım içi liderlik sunabilecek ve Italiano faktörünü elinde bulunduran en güçlü adayın Beşiktaş olduğunu vurguluyor.







TEKLİFİ KABUL ETSE BİLE SIKINTI

Vlahovic cephesinin Avrupa devlerinden gelebilecek olası teklifler için kararlarını 20-25 Ağustos tarihlerine kadar ertelemesi, Beşiktaş'ı zorlu bir takvimle baş başa bırakıyor.

Sırp yıldız bu tarihlerde siyah-beyazlı ekibe "evet" dese dahi, UEFA Avrupa Ligi eleme turları ile Süper Lig'in ilk iki haftasında forma giyemeyecek. Teklifin reddedilmesi halinde ise yönetimin, transfer tescil döneminin kapanacağı 4 Eylül tarihine kadar hızlı bir şekilde alternatif isimlere yönelmekten başka seçeneği kalmayacak.

Kassoum'da faturayı kim ödeyecek?

Beşiktaş’ın Monaco’dan transfer ettiği Kassoum Ouattara'da soru işaretleri artıyor

08.08.2026 11:30:00
Haber Merkezi
 
Kassoum'da faturayı kim ödeyecek?
Kassoum'da faturayı kim ödeyecek?
Beşiktaş'ın Monaco'dan transfer ettiği Kassoum Ouattara'da soru işaretleri artıyor. Transfer sürecinde Başkan Serdal Adalı "teknik direktörümüz çok istedi" açıklamalarına rağmen, genç sol bekin sahaya bir türlü yansımayan performansı ve forma rekabetinde geriye düşmesi tartışmaları beraberinde getirdi.

Hradec Kralove maçı öncesinde açıklamalarda bulunan Vincenzo Italiano, "Kassoum kampa geç geldi ve geçen seneki sakatlığından dolayı ilk başta tek başına çalıştı. Yavaş yavaş hazır hale geliyor. Gruplara kaldığımızda rotasyonda herkese süre gelecek" ifadeleriyle durumu yumuşatmaya çalışsa da tabl vahim duruyor.







HAZIRLIK MAÇLARINDA YOK, FORMA YASİN VE RIDVAN'IN

Fransız sol bek, şu ana kadar oynanan hazırlık maçlarının sadece birinde şans bulabilirken, Midtjylland ile oynanan ilk maçta ise yalnızca 20 dakika sahada kalabildi. Dün akşam ise Hradec karşısında üst üste yaptığı iki acemice faulle 71. dakikada takımını 10 kişi bıraktı.

Italiano'nun ısrarıyla takıma kazandırıldığı belirtilen oyuncunun, sezon başında fiziksel ve taktiksel eksiklik yaşaması "Transfer gerçekten teknik heyetin ilk tercihi miydi?" sorusunu akıllara getiriyor.







SAKATLIK UYARILARI HAKLI MI ÇIKTI?

Monaco ile yürütülen pazarlıklar sürecinde Fotospor, oyuncunun sakatlık geçmişine dikkat çekmişti. Daha Haziran ayında oyuncunun kronikleşme riski taşıyan sakatlık hassasiyetine dikkat çekerek Beşiktaş yönetiminin adeta ateşle oynadığı vurgulamıştı.







Gelinen noktada oyuncunun henüz form tutamaması, tek başına çalışması ve riske edilmekten korkulması, bu endişelerin ne kadar haklı olduğunu gözler önüne serdi.






YÖNETİM VE TEKNİK HEYET ARASINDA KASSOUM BİLMECESİ

Transfer döneminde alternatif opsiyonlar bulunmasına rağmen Italiano'nun Kassoum Ouattara konusunda diretmesi, camiada iki farklı senaryoyu tartışmaya açtı...







Ya teknik heyet oyuncudaki riskleri bilerek bu transfer onayını verdi ya da yönetim oyuncunun yetersizliğini ve fiziksel durumunu göz ardı ederek süreci tamamladı.

Rotasyon dönemi başladığında Ouattara'nın sergileyeceği performans, bu maliyetli hamlenin faturasının kime kesileceğini netleştirecek.

Salah maaşını şimdiden çıkardı


Yılın transferi Mohamed Salah'ın Trabzon'a inmesi kentte tarihi bir kenetlenmeye yol açtı. Türkiye’nin, hatta dünyanın dört bir yanından Trabzon’a akın eden binlerce taraftar havalimanında unutulmaz görüntüler oluştururken, yaşanan coşku kulüp ekonomisine de yansıdı. Sadece kombine satışlarından kasaya giren 15 milyon dolar, "Salah daha sahaya çıkmadan maaşını çıkardı" yorumlarını beraberinde getirdi.

08.08.2026 06:11:00
Haber Merkezi
 
Salah maaşını şimdiden çıkardı
Salah maaşını şimdiden çıkardı

Trabzonspor'da Mohamed Salah heyecanı, sıradan bir transferin çok ötesine geçerek tüm ülkeyi saran dev bir kenetlenme hareketine dönüştü. Trabzon Havalimanı'nda toplanan yaklaşık 20 bin taraftar, bordo-mavili camiadaki aidiyet duygusunun ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha kanıtladı.







Dünya Trabzon'da buluştu

Yalnızca Trabzon'dan değil; Ankara, İstanbul, Samsun, Zonguldak, Sakarya, Hatay, İzmir ve Konya başta olmak üzere Türkiye'nin yedi bölgesinden, hatta yurtdışından kente gelen gençler, çocuklar, aileler ve yaşlılar havalimanında tarihi bir atmosfere imza attı. Karşılama sırasında yaşanan duygusal anlar ise coşkunun boyutunu gözler önüne serdi. Yaşanan tablonun en dikkat çekici simgelerinden biri, 10 yaşındaki bordo-mavili bir çocuk oldu.
Sırt çantasına koyduğu domates ve ekmekle 6 saat öncesinden havalimanına gelip bekleyen küçük taraftar, Trabzonspor sevgisinin ve yaşanan heyecanın sembolü haline geldi.







İyi futbolcu para da kazandırıyor

Şehirde oluşan pozitif hava, kısa sürede kulübün finansal verilerine de rekor artış olarak yansıdı. Forma ve kombine satışlarında patlama yaşanırken, kulüp kaynaklarından edinilen bilgiye göre sadece kombine satışlarından Trabzonspor kasasına yaklaşık 15 milyon dolar girdiği öğrenildi. Henüz sahaya ayak basmadan hem sosyal hem de ekonomik anlamda devasa bir etki yaratan Mısırlı yıldız için taraftarlar "Maaşını ilk geceden çıkardı" değerlendirmesinde bulundu.







Trabzon'da sıkıntı yaşanmadı

İstanbul'da benzer süreçlerde yaşanan izdiham ve kargaşa görüntülerinin aksine, Trabzon Havalimanı'ndaki organizasyon tam not aldı. Trabzon Emniyeti, yaklaşık 300 kişilik uzman ekibiyle süreci baştan sona profesyonelce yönetti. Kurulan güvenlik bariyerleri ve planlı yönlendirmeler sayesinde 20 bin kişilik dev kalabalık sorunsuz şekilde ağırlandı. Salah, 6 Ağustos'ta da taraftarların önünde gerçekleştirilen törenle kendisini bordo-mavili renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı. Papara Park'ta düzenlenen imza törenini yerinde takip etmek isteyen binlerce taraftar, stattaki yerlerini aldı. Salah, tribünleri selamladı.







Antrenmana da çıktı

Trabzonspor, yeni sezon hazırlıklarını teknik direktör Fatih Tekke yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Yeni transferlerden Mısırlı yıldız futbolcu Muhammed Salah da antrenmanda yer aldı. Öte yandan Trabzonspor, Göztepe ile yapacağı hazırlık maçı için dün İzmir'e gitti. eni transferlerden Mısırlı yıldız futbolcu Muhammed Salah ve kaleci Andre Onana ise kadroda yer almadı.
Trabzonspor kafilesinde Onuralp Çevikkan, Ahmet Doğan Yıldırım, Erol Can Çolak, Stefan Savic, Chibuike Nwaiwu, Cenk Özkacar, Samet Akaydin, Mustafa Eskihellaç, Wagner Pina, Sidny Lopes Cabral, Benjamin Bouchouari, Ruslan Malinovskyi, Melih Kabasakal, Ozan Tufan, Ernest Muçi, Metehan Mimaroğlu, Aral Şimşir, Noah Saviolo, Umut Nayir, Paul Onuachu ve Rene Mitongo yer aldı.

Böyle İngiltere aşkı görülmedi: Galatasaray'a gelmedi

Galatasaray'ın orta saha adayları arasında Caleb Yirenkyi de bulunuyordu. 20 yaşındaki futbolcu, Premier Lig'e gitti

07.08.2026 16:20:00
Haber Merkezi
 
Böyle İngiltere aşkı görülmedi: Galatasaray'a gelmedi
Böyle İngiltere aşkı görülmedi: Galatasaray'a gelmedi
Galatasaray'ın merkez orta saha adayları arasında Nordsjaelland forması giyen Caleb Yirenkyi de bulunuyordu. 20 yaşındaki futbolcu, sürekli Premier Lig'e gitmek istediğini söyledi. Sonunda da istediğini aldı!






Galatasaray, orta sahaya Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlediği "genç" kriterine uyan bir yabancı getirmek istiyordu. Merkez orta saha listesindeki en önemli isimlerden biri de Nordsjaelland forması giyen Caleb Yirenkyi idi... Oyuncu için istenen 30 milyon euro da gözden çıkarılmıştı.






HEDEFİNE ULAŞTI

Fakat 20 yaşındaki Ganalı futbolcu, Galatasaray'ın kendisine sunduğu her yeni teklife, "İngiltere'de oynamak istiyorum" karşılığını verdi. En sonunda da hedefine ulaştı. Premier Lig'e yükselen Coventry City, hem oyuncu hem de kulüp tarafıyla anlaşma sağladı.






BÜYÜK PARALARA SATACAKLAR

Nordsjaelland'a 30 milyon euro ödenecek. Yirenkyi, Gana Milli Takımı'yla Dünya Kupası'nda boy göstermiş ve iyi bir grafik çizmişti. Coventry City, ondan bir süre yararlandıktan sonra yüksek bedellerle satabileceğini düşünüyor. Yirenkyi'nin Premier Lig'de göstereceği performans da merakla bekleniyor.

Asllani'yi Leipzig aldı: Guirassy dosyası rafa kalktı

Leipzig, Fisnik Asllani'yi 30 milyon euroya kadrosuna kattı

07.08.2026 16:00:00
Haber Merkezi
 
Asllani'yi Leipzig aldı: Guirassy dosyası rafa kalktı
Asllani'yi Leipzig aldı: Guirassy dosyası rafa kalktı
Leipzig, Fisnik Asllani'yi 30 milyon euroya kadrosuna kattı. Oyuncuyu Leipzig'e kaptıran Borussia Dortmund'da adı Fenerbahçe'yle anılan Serhou Guirassy'nin de kalma ihtimali arttı.






Leipzig, Hoffenheim Kulübü'ne 30 milyon euro ödeyerek Fisnik Asllani'yi kadrosuna kattı. Böylece 23 yaşındaki Kosovalı forvetin yeni adresi netleşti. Borussia Dortmund da Asllani ile ilgileniyordu. Ancak başarılı olamadılar. Bu gelişme sonrasında Guirassy'nin Dortmund'dan ayrılma ihtimali de düştü.






YENİSİ GELMEDEN OLMAZ

Serhou Guirassy, Fenerbahçe'nin golcü adayları arasında bulunuyordu. 30 yaşındaki Gineli forvetin transferi şu anda rafa kalkmış gibi gözüküyor. Borussia Dortmund, yeni bir santrfor almadan Guirassy'nin ayrılığına kesinlikle izin vermeyecek. Şu anda bu cephedeki hareketlilik bitti.






BÜYÜK AVANTAJ ELDE EDİLDİ

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yeni forvet transferinin bu hafta bitmesinin planlandığını söylemişti. Sarı-Lacivertliler, Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Sturm Graz'ı 2-0 mağlup etmişti. Rövanş öncesinde büyük bir avantaj elde edildi. Temsilcimiz, Play-Off turuna yeni forvetiyle çıkmak istiyor.

Fenerbahçe'de Paixao sürprizi: Zor durumdalar

Sarı-Lacivertliler, Igor Paixao'yu takibe aldı. Fransız ekibi ekonomik anlamda zor bir sürecin içinde

07.08.2026 15:25:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'de Paixao sürprizi: Zor durumdalar
Fenerbahçe'de Paixao sürprizi: Zor durumdalar
Fenerbahçe, daha önce Greenwood'u aldığı Marsilya'dan ikinci bir transfer yapabiliyor. Sarı-Lacivertliler, Igor Paixao'yu takibe aldı. Fransız ekibi ekonomik anlamda zor bir sürecin içinde...






Ekonomik problemlerini bir türlü aşamayan Marsilya, 30 Haziran 2027'ye kadar toplam 150 milyon euroluk oyuncu satışı yapmak zorunda... Fenerbahçe daha önce Fransız ekibinden Mason Greenwood'u almıştı. Sol kanat için de Igor Paixao'nun düşünüldüğü öğrenildi.






JESUS DÖNEMİNDE İSTENMİŞTİ

26 yaşındaki kanat oyuncusu, Jorge Jesus döneminde de Fenerbahçe'nin hedefleri arasındaydı. Ancak o tarihte transfer gerçekleşmedi. Marsilya, Brezilyalı sol kanattan ciddi bir gelir bekliyor. Fenerbahçe'nin kısa süre içinde konuyla ilgili girişimlere başlayacağı öğrenildi.






TEKRAR BULUŞACAKLAR

Eğer sambacı İstanbul'a gelirse, Greenwood ile sağlı-sollu oynayacaklar. İki futbolcunun birbirini tanıması da çok önemli bir avantaj... Ancak Paixao'yla başka takımlar da ilgileniyor. Bu da pazarlık şansını düşürüyor. Marsilya Yönetimi, her türlü resmi teklife açık durumda...
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.