logo
06 EKİM 2026

Lukaku iyice gaza geldi! Fenerbahçe’de taşları yerinden oynatacak

Belçika Millî Takımı formasıyla Türkiye filelerini sarsarak "Ben henüz ölmedim" diyen Romelu Lukaku, kendisini sorgulayan herkesi susturmak için geri dönmeye hazır

06.10.2026 10:54:00
Haber Merkezi
 
Lukaku iyice gaza geldi! Fenerbahçe’de taşları yerinden oynatacak
Lukaku iyice gaza geldi! Fenerbahçe’de taşları yerinden oynatacak
Belçika Millî Takımı formasıyla Türkiye filelerini sarsarak "Ben henüz ölmedim" diyen Romelu Lukaku, kendisini sorgulayan herkesi susturmak için geri dönmeye hazır. Çocukluğundan beri genlerine işleyen mücadele ruhunu yeniden ateşleyen Belçikalı golcü, "Dönüp konuşacağım" diyerek Fenerbahçe'de ilk 11 formasına göz dikti.

Fenerbahçe'nin Eyüpspor'u 8-0 yendiği maçta 20 dakikadan fazla sahada kalmasına rağmen gol atamayan Romelu Lukaku'nun Belçika Millî Takımı formasıyla Türkiye'yi boş geçmemesi İsmail Kartal'ın yüzünü güldürdü. Belçikalı golcü bir anda "Dönüp konuşacağım" diyerek 11'i istediğinin mesajını verdi.







Kartal'ın bununla ilgili bir sorunu yok; elinde iki tane hazır golcü olmasından memnun. Ancak Belçika basını bir anda gaza gelmiş görünüyor.

Lukaku'nun Türkiye karşısındaki performansı ve maça olan etkisi Belçika basınında geniş yer buldu:







Peter Vandenbempt (Sporza): "Romelu tüm şüpheleri tamamen ortadan kaldırmadı ancak bu gol toparlanma sürecinde son derece önemliydi. Özellikle ikinci pozisyondaki sprinti dürüst olmak gerekirse beni şaşırttı."

Marc Degryse: "Romelu, oyuna sonradan girip attığı golle ilk 11'de başlayabileceğine beni ikna etti. İki haftadır millî takımla kondisyon depoluyor."







Johan Boskamp: "Türkiye karşısında fırsatı iyi değerlendirdi ama bu hemen eski haline döndüğü anlamına gelmiyor. Yine de sahaya hırsını yansıttı."

Philippe Albert (Sudinfo): "Lukaku gibi bir isim, fiziksel olarak zorlansa bile golcülük yeteneğini koruyor. Millî takımda 94 gole ulaştı ve 100 gol barajına doğru ilerliyor."







Lukaku, Fenerbahçe'deki taraftarlarına kendisini kanıtlamak istiyor. Bu konuyla ilgili en dikkat çekici haberi Het Nieuwsblad gazetesi yayımladı:

"Romelu her şeyi yaşadı: Lukaku kariyerinin altıncı büyük mücadelesine nasıl başlıyor?" başlıklı haberde çok dikkat çekici ifadeler vardı:

"33 yaşındaki oyuncu, kendisini sorgulayan herkesi susturma azmiyle yanıp tutuşuyor. Kendini kanıtlama mücadelesi çocukluğundan beri DNA'sında var. Wintam, Lierse ve Anderlecht'te genç oyuncuyken genlerine işlemişti.







Hiçbir çocuğun gerçekten yaşamak zorunda kalmaması gereken olaylar aracılığıyla kendini gösterdi. Gençken Rom, yaşıtlarından daha iri ve güçlüydü. Kenarda bekleyen ebeveynler sık sık yaşını sorguluyor ve ırkçılık onun kaderiydi.






Öyle ki annesi Adolphine, ırkçı bağırışları susturmak için her zaman doğum belgesini (13 Mayıs 1993'te Antwerp'te doğdu) yanında taşıyordu. Romelu bir keresinde bu konuda, 'İki gol atmış olsaydım, o hakaretler beni beş gol atmaya teşvik ederdi' demişti."

Vedat Muriqi sakat mı?


 
Sakatlık bahanesiyle İsrail'i protesto ettiği iddia edilen Fenerbahçe'nin Kosovalı golcüsü Vedat Muriqi, dedikodular karşısında sessizliğini bozdu. "Korsan" lakaplı golcü oyuncu, milli takımdaki durumu ve Rize deplasmanı öncesi merak edilen sakatlık iddialarına son noktayı koydu.

06.10.2026 11:45:00
Haber Merkezi
 
 Vedat Muriqi sakat mı?
 Vedat Muriqi sakat mı?

Fenerbahçe'nin Kosovalı golcüsü Vedat Muriqi'nin Avusturya maçında sakatlandığı için oyundan alındığı iddia ediliyordu... Hatta golcünün Fenerbahçe'ye dönüş maçı olan Rize deplasmanında forma giyemeyeceği konuşuluyordu. Ancak Muriqi'nin Kosova'nın Avusturya'yla karşılaştığı Uluslar Ligi maçında sahaya çıkması "sakatlık" iddialarını çürüttü; ancak yeni bir tartışma başlattı. O tartışmanın ana gündem maddesi, Muriqi'nin İsrailli oyuncularla el sıkışmamak için karşılaşmada yer almamak adına sakatlığını bahane ettiği iddiasıydı. Ancak Muriqi gerçekleri açıkladı.









İsrail maçında forma giymemesinin tamamen sağlık nedenlerine dayandığını vurgulayan Muriqi, sakatlığının kulübündeyken geçirdiği eski bir rahatsızlığın nüksetmesiyle ilgili olduğunu belirtti: "Kas gerilmesi yaşadım, bu futbolun içinde olan son derece normal bir durum. Yaklaşık bir buçuk ay önce kulübümde bir sakatlık yaşamıştım. Saha değişiklikleri ve kas adaptasyonu sürecinde bu tür zorlanmalar olabiliyor. Avusturya maçından sonra bir endişem vardı ancak tamamen hazır olacağım."







İddia edildiğinin aksine sakatlığının Fenerbahçe'deki Rize deplasmanını ya da milli takımdaki diğer maçları etkilemeyeceğini belirten Kosovalı golcü, maç kaçırmayacağını doğruladı.

Marcao bu hale Galatasaray'da düştü

Galatasaray'dan Sevilla'ya transfer olan Marcao, Süper Lig'in düşük temposundan La Liga'nın yüksek fiziksel yoğunluğuna uyum sağlayamayarak kronik sakatlıklar yaşadı

06.10.2026 11:40:00
Haber Merkezi
 
Marcao bu hale Galatasaray'da düştü
Marcao bu hale Galatasaray'da düştü
Galatasaray'da 'tank' gibiydi, İspanya'da "pelte"ye döndü. 12 milyon euro'ya Sevilla'ya transfer olan Marcao'nun sakatlık kabusundaki acı gerçek ortaya çıktı.






Süper Lig'in düşük temposuna alışan Brezilyalı stoper, La Liga'nın acımasız fiziksel dünyasına dayanamadı; bir anda İspanya'da 'kronik sakat' haline geldi.






2022 yazında Galatasaray'dan 12 milyon euro'ya Sevilla'ya gönderilen Marcao, İspanya'da "kronik sakat" bir baş belasına dönüştü. Türkiye'de geçirdiği 3.5 sezonda 140'ın üzerinde maça çıkan ve fiziksel direnciyle dikkat çeken Sambacı, Sevilla'nın son 197 resmi maçının sadece 49'unda sahada yer alabildi.






Galatasaray'da neredeyse hiç adale sakatlığı yaşamayan oyuncu, İspanya'da ilk günden bu yana 13 farklı sakatlıkla 100'den fazla maç kaçırdı.






Süper Lig'in düşük temposundan La Liga'nın acımasız fiziksel dünyasına geçmek, Marcao'nun adale yapısında tam anlamıyla iflasa neden oldu.






Süper Lig'deki oyun temposu, maç içi duraksamalar ve yüksek yoğunluklu koşu mesafeleri, La Liga seviyesinin yanına bile yaklaşmıyor. Türkiye'de kas sistemini ve fiziksel yükleme eşiğini Süper Lig'in düşük temposuna göre ayarlayan Marcao, İspanya'daki antrenman sertliği ve maç içi yüksek sprint talebiyle karşılaşınca vücudu dayanamadı.






Transfer olduğu ilk dönemde La Liga'nın temposuna ayak uydurmaya çalışırken Kasım 2022'de ağır bir uyluk yırtığı yaşadı. 151 gün sahalardan uzak kaldı.






Vücut bir bölgedeki zayıflığı telafi etmeye çalışırken kalça, rectus femoris, hamstring ve bilek bölgelerinden art arda yeni patlamalar verdi.

Lukaku'nun yerine 2.03'lük dev Fenerbahçe'ye geliyor

Türkiye'ye gol atınca havaya giren Romelu Lukaku’nun "Yedek kalmam" resti Fenerbahçe yönetimini harekete geçirdi!

05.10.2026 13:17:00
Haber Merkezi
 
Lukaku'nun yerine 2.03'lük dev Fenerbahçe'ye geliyor
Lukaku'nun yerine 2.03'lük dev Fenerbahçe'ye geliyor
Başkan Aziz Yıldırım Belçikalıya güvense de sarı-lacivertlilerin B planını hazır. Fransa 2. Liginde Metz formasıyla 7 maçta 5 gol atan 2,03'lük Pape Moussa Fall için 9 milyon euroluk teklif yapıldı bile.






Romelu Lukaku'nun Belçika'nın Türkiye'yi yendiği maçtan sonra yaptığı açıklamalar adeta bir anlamda "Ben Vedat Muriqi'nin arkasında yedek bekleyecek adam değilim" restine benziyordu. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım her ne kadar Belçikalı oyuncuya güveniyor olsa da gelen bilgilere bakılacak olursa alternatifler peşinde koşulmaya da devam ediliyor.






Hatta iddialara göre Fenerbahçe yönetimi bir süredir Fransa 2. Ligi takımlarından Metz formasıyla bu sezon 7 maçta 5 gol atarak herkesi kendine hayran bırakan Pape Moussa Fall için girişimlere başladı bile. 2,03 metrelik fiziği Fall'a benzersiz avantajlar sağlıyor.






Boy avantajı sayesinde ceza sahası içindeki yan ortalarda ve duran toplarda rakip stoperlere karşı büyük üstünlük kuruyor. Uzun boyuna rağmen topu saklama, stoperleri sırtına alma ve takımı ileri taşıma konusunda oldukça etkili. Sözleşmesi 2029 yılına kadar devam eden Senegalli golcü, daha önce Paul Onuachu'yu isteyen Fenerbahçe'nin önüne düştü.
Gelen ilk bilgilere göre sarı-lacivertliler 9 milyon euro'luk teklif bile gönderdi.

Salah çılgınlığı sınır tanımıyor

Futbolun büyük yıldızlarını çok sık kendi statlarında izleyemeyen Finliler, Mohamed Salah’ı canlı izlemek için adeta seferberlik başlattı. KuPS-Trabzonspor maçı öncesi biletleri tüketen Finli taraftarların tek korkusu ise Mısırlı süper starın yapay çim zemin nedeniyle riske edilmeyip kadroya alınmaması

05.10.2026 12:17:00
Haber Merkezi
 
Salah çılgınlığı sınır tanımıyor
Salah çılgınlığı sınır tanımıyor
Finlandiya; komşuları Norveç ya da İsveç gibi futbolda zaman zaman öne çıkan, Ibrahimović ya da Haaland gibi yıldızları dünya futboluna sunan bir Kuzey Avrupa ülkesi değil. Genel anlamda futbol ne kadar sevilse de Malta ya da Kuzey İrlanda gibi ülkelerin bir basamak üzerinde yer alan, alt seviye bir ligi olan bir İskandinav ülkesi.






Trabzonspor, ülkenin köklü takımlarından KuPS ile 15 Ekim'de Konferans Ligi maçına çıkacak. Finliler için bu, Salah'ı kanlı canlı sahalarında görmek anlamına geliyor. Bu yüzden işi gücü bıraktılar, Mısırlı oyuncuyu görmek için neler yapabileceklerini anlamaya çalışıyorlar.

Finlandiyalı futbolseverlerin kafasındaki soru işaretlerinin ana nedeni, Salah'ın Mısır Millî Takımı ile Güney Sudan'a karşı oynadığı maçta yapay çim zemin riski nedeniyle forma giymemesi oldu.






KuPS'un iç saha maçlarına ev sahipliği yapan Väre Areena'nın yapay çim olması ve UEFA kriterleri doğrultusunda Trabzonspor mücadelesinin Tampere'deki Tammela Stadyumu'na alınması da tartışmaları alevlendirdi. Tampere'deki stadyumun zemin yapısının da yapay çim olması, "Salah riske edilecek mi?" sorusunu yeniden gündeme taşıdı.






Ancak Finlandiya basınında yer alan değerlendirmelere göre konunun yalnızca zemin türü üzerinden ele alınması doğru bulunmuyor. Salah'ın kariyerinde daha önce de yapay çim zeminli sahalarda forma giydiği ve herhangi bir sakatlık yaşamadığı hatırlatılıyor.

Bunun yanı sıra Tampere'deki Tammela Stadyumu'nun zemin kalitesinin UEFA standartlarına tamamen uygun olduğu, bu durumun oyuncu sağlığı açısından herhangi bir ekstra risk barındırmadığı ifade ediliyor.

FIFA'nın Cüneyt Çakır planı! TFF'nin başına kayyum ihtimali

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun tutuklanması ve sızan belgelerin ardından FIFA'nın TFF için düğmeye basmaya hazırlandığı iddiası gündeme geldi. Buna göre kurumsal yapının zedelenmesiyle yara alan TFF'ye "Normalleşme Komitesi" atanması gündeme gelirken, geçici yönetimin başına Cüneyt Çakır'ın getirilebileceği konuşuluyor

05.10.2026 12:13:00
Haber Merkezi
 
FIFA'nın Cüneyt Çakır planı! TFF'nin başına kayyum ihtimali
FIFA'nın Cüneyt Çakır planı! TFF'nin başına kayyum ihtimali
MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun tutuklanmasıyla başlayan süreçte ortaya çıkan TFF'nin resmi idari mekanizmalarının baypas edilmesi sonrası FIFA'nın harekete geçtiği iddia edildi. Bu iddiaya göre resmi soruşturma dosyası ve kurul kararlarına dayanmayan uygulamalar FIFA'nın radarına takıldı.






FIFA DEVREYE GİRER Mİ?

FIFA Tüzüğü'nün 14 ve 19. maddeleri, üye federasyonların her türlü üçüncü taraf müdahalesinden uzak, tam bağımsızlık içinde yönetilmesini şart koşuyor. TFF'de kurumsal yapının çökmesi ile FIFA devreye girmeye hazır.






NELER OLABİLİR?

İhtimale göre Türkiye'ye yolladığı müfettişler FIFA'ya, TFF'nin işlevini kaybettiğine dair rapor verirse o zaman ortalık karışacak. FIFA; TFF yönetimine el çektirerek Türk futbolunu seçime götürecek bir "Normalleşme Komitesi" (Geçici Yönetim Kurulu) atayabilir.

Geçmişte Yunanistan ve Arjantin örneklerinde uygulanan bu sistemde, komiteye atanacak kişilerin tarafsızlığı ve bağımsızlığı esas alınıyor.






Geçici yönetimlerin başına kulüplerle organik bağı olmayan, uluslararası arenada kredisi yüksek ve skandallara karışmamış isimler atanıyor. Bu doğrultuda FIFA nezdinde saygınlığı yüksek olan eski elit hakem Cüneyt Çakır gibi tarafsız spor adamlarının yanı sıra, CAS bünyesindeki Türk spor hukukçuları ve uluslararası spor idarecilerinin komitede yer alabileceği belirtiliyor.

İsmail Kartal ısrar etti! Fenerbahçe İspanya karşısında izledi

Fenerbahçe'nin İspanya karşısında canlı izlettiği 8 numara adayı Lukas Ambros, hücumda sıfır çekerek scout ekibinde hayal kırıklığı yarattı

05.10.2026 11:50:00
Haber Merkezi
 
İsmail Kartal ısrar etti! Fenerbahçe İspanya karşısında izledi
İsmail Kartal ısrar etti! Fenerbahçe İspanya karşısında izledi
İsmail Kartal'ın talebi doğrultusunda 8 numara arayışlarını sürdüren Fenerbahçe'de scout ekibinin İspanya karşısında canlı izlediği Lukas Ambros, performansıyla hayal kırıklığı yarattı. Hücumda sıfır çeken ve 90 dakika boyunca oyuna ağırlığını koyamayan 2004 doğumlu Çek yetenek, A klas seviyenin henüz gerisinde olduğunu gösterdi.






İsmail Kartal'ın istediği 8 numarayı transfer etmek isteyen Fenerbahçe yönetimi, çalışmalarını devam ettiriyor. Önceki akşam Kartal'ın listesinde yer alan isimler arasında yer alan Lukas Ambros, scout ekibi tarafından İspanya karşısında izlendi. Ancak +4 kuralına uygun genç Çek oyuncu, hayal kırıklığı yaratan bir performans sergiledi. 2004 doğumlu Ambros'un İspanya performansı, Fenerbahçe'nin scoutlarını hayal kırıklığına uğrattı.






8 numara pozisyonunun en temel sorumlulukları olan asist, asist beklentisi, kilit pas ve şut gibi hücum çıktıları 0 olarak gerçekleşti. Yalnızca 1 orta denemesi var, o da isabetsiz.






Maç boyunca sadece 30 kez topla buluşabildi... Bu da oyundan koptuğunu ve pas opsiyonu olamadığını gösteriyor.






Yaptığı 17 pasın yalnızca 7'si rakip yarı sahada; üstüne üstlük bunların sadece 4'ü isabetli oldu. Pas profili tamamen güvenli ve geriye pas odaklıydı.






Bu istatistiklerin dünya şampiyonu İspanya karşısında olduğunu da unutmamak lazım... Belki Fenerbahçe, Ambros'u izlemeye devam eder. Bu yüzden Çeklere daha yakın kalitede başka rakipler karşısında da izlemesi gerekir. Ancak 22 yaşındaki oyuncu henüz A klas değil.

Yapı çökerse Fenerbahçe'ye para yağacak

MHK'deki tutuklamalar sonrası sessizliğini koruyan Fenerbahçe'nin, hak kayıpları için TFF'ye 100 milyon euro'luk dev tazminat davası açmaya hazırlandığı iddia edildi

05.10.2026 11:40:00
Haber Merkezi
 
Yapı çökerse Fenerbahçe'ye para yağacak
Yapı çökerse Fenerbahçe'ye para yağacak
MHK'deki tutuklama dalgası sonrası Fenerbahçe'den Türk futbolunu sallayacak bir hamle geldiği iddia edildi! Zürih merkezli dev spor hukuku bürosunun hazırladığı gizli raporda; "Yapı çöker, hak kayıpları tescillenirse TFF'ye 100 milyon euro'luk fatura kesilir." garantisi verildi. Sarı-lacivertlilerin koruduğu derin sessizliğin arkasındaki büyük strateji de ortaya çıktı.






MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun tutuklanmasıyla Fenerbahçe cephesi, yıllardır üzerinde durduğu "Yapı"nın sonunda ortaya çıktığına inanıyor... İddialara göre Sarı-lacivertli kulüp adına hukukçu yöneticiler, Zürih merkezli bağımsız ve saygın bir spor hukuku bürosundan hukuki mütalaa talep etti. İsmi gizli tutulan (gelecekte dava açılması durumunda yola birlikte çıkılacağı düşünüldüğü için) büro tarafından hazırlanan raporda; geçmiş sezonlarda yaşanan hakem atama usulsüzlükleri, mobbing iddiaları ve saha dışı müdahalelerin yargı kararlarıyla kesinleşmesi hâlinde, Fenerbahçe'nin yaşadığı ağır gelir kayıplarını hukuken tahsil edebileceği belirtildi.






ON MİLYONLARCA EURO TAZMİNAT

Uluslararası hukuk bürosunun konunun uzmanı finansçılarla FIFA, UEFA ve CAS standartlarına göre simüle ettiği tazminat matrahında milyonlarca euro'luk tazminatlar öngörülüyor.






FENERBAHÇE'DEN TAZMİNAT HESAPLARI

Raporda, Fenerbahçe'nin son yıllarda kaçırdığı Şampiyonlar Ligi katılım payları, performans bonusları, yayın gelirleri ve sponsorluk kayıplarının sezon başına 40 ila 60 milyon euro bandında bir zarara yol açtığı savunuluyor. Birden fazla sezonu kapsayacak olası bir davada; itibar ve marka değeri zararları da eklendiğinde TFF'ye çıkarılacak faturanın 100 milyon euro'yu aşabileceği kaydedildi.






YÖNETİM VE ALİ KOÇ SESSİZ

Yaşanan tüm bu sıcak gelişmelere rağmen sarı-lacivertli yönetimin ve eski başkan Ali Koç'un sessizliğini koruması ise dikkat çekici.






Kulüp kaynaklarına göre bu durum stratejik bir iletişim hamlesi. "Haklılığın yargı kanalıyla tescillenmesini" beklemek adına kurumsal bir sessizlik politikası izleniyor. Zürih'ten gelen bu dev raporun ise olası adli kararlar sonrası kulübün elindeki en güçlü koz olacağı konuşuluyor.

Dursun Özbek resti çekti! Hacıosmanoğlu’na taviz yok

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, hakem ve MHK tutuklamaları sonrası sessiz kalan TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na rest çekti

05.10.2026 10:53:00
Haber Merkezi
 
Dursun Özbek resti çekti! Hacıosmanoğlu’na taviz yok
Dursun Özbek resti çekti! Hacıosmanoğlu’na taviz yok
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, hakem ve MHK tutuklamaları sonrası sessiz kalan TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na rest çekti. Arkasında durduğu Ferhat Gündoğdu'nun tutuklanması ve savcılık dosyalarındaki iddialarla köşeye sıkışan TFF yönetiminin görevini yapmasını istedi.






Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, MHK ve hakem merkezli tutuklama kararlarının ardından İbrahim Hacıosmanoğlu'na bayrak açtı... Özbek, liglerin yeniden başlamasına günler kala TFF'nin takındığı tutumu kabul edemeyeceğini açık açık söyledi.

Gelecek hafta oynanacak karşılaşmalar öncesinde TFF'nin acilen net bir yol haritası sunması gerektiğini savunan Özbek, "Sessizlik hayra alamet değil." diyerek Hacıosmanoğlu'na açık açık "Böyle bir zamanda net bir karar alamayacaksan orada ne işin var?" restini çekti.







BAŞKAN MECBUREN SUSUYOR

Ancak TFF Başkanı şu anda çok ses çıkaramıyor. Soruşturma sadece MHK ile sınırlı kalmayıp hakemlere ve alt kurullara da sirayet ettiği için TFF kanadı, savcılık ve yargı kararını beklemek zorunda. Erken veya kontrolsüz bir beyan, hukuki bir suç duyurusuna yol açabilir.







FERHAT GÜNDOĞLU HACIOSMANOĞLU'NUN ELİNİ KOLUNU BAĞLADI

Hacıosmanoğlu göreve gelirken Ferhat Gündoğdu'ya tam destek verip "Ben varsam o da var." demişti. Ancak Gündoğdu'nun tutuklanması ve MASAK raporlarındaki yüksek meblağlı şüpheli para hareketlerinin ortaya çıkması, TFF Başkanının "Benim haberim yoktu." deme şansını tamamen elinden aldı.







"İSTİFA BİLE HACIOSMANOĞLU'NA YETMEZ"

Bu arada TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun sızan mesajların ardından sarıldığı "Zaten biz temizliyorduk" savunması yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Sızan tapeleri inceleyen hukukçular, "temizlik yapıyorduk" söyleminin bir savunma zırhı olmaktan çıkıp idari ve hukuki bir riske dönüştüğünü iddia ediyor.

Hacıosmanoğlu'nun kapalı kapılar arkasında sığındığı en güçlü argüman olan "temizle" talimatı, ilk bakışta bir meşruiyet zırhı gibi sunulsa da hukuki ve idari detaylar incelendiğinde keskin bir kılıç gibi.







Hukukçulara göre TFF yönetiminin kurum içindeki usulsüzlükleri bilip bunu resmi adli mercilere ve suç duyurularına dönüştürmeden sadece ikili mesajlaşmalar üzerinden yönetmeye çalışması, "temizlik" olarak değil "suçu bildirmeme" veya "görevi ihmal" kurgusuyla adli süreçlere yansıyabilir.

Ayrıca hukukçular, Hacıosmanoğlu'nun ve yönetimin bu iradenin varlığına rağmen resmi disiplin mekanizmalarını çalıştırmak için neden dışarıdan gelen bir operasyonu beklediğini sorguluyor.

Uzmanlara göre görevden ayrılmak, kamuoyu baskısını kısa vadede düşürse de hukuki sorumlulukları ortadan kaldırmama ihtimali var.

Çarşı ile Serdal Adalı arasında neler yaşanıyor?

Beşiktaş’ta Serdal Adalı’nın baskın kongre kararıyla başlayan süreç, çArşı ile yönetim arasındaki durup dururken dev bir hesaplaşmaya dönüştü

05.10.2026 10:35:00
Haber Merkezi
 
Çarşı ile Serdal Adalı arasında neler yaşanıyor?
Çarşı ile Serdal Adalı arasında neler yaşanıyor?
Beşiktaş'ta Serdal Adalı'nın baskın kongre kararıyla başlayan süreç, çArşı ile yönetim arasındaki durup dururken dev bir hesaplaşmaya dönüştü. Bilet zamlarından Divan Kurulu'ndaki sert polemiklere, olaylı ibra oylamasına kadar Beşiktaş camiasında ipler gerildi. Gazetemiz "çArşı Serdal Adalı'ya gerçekten karşı mı?" sorusunun cevabını aradı.






Serdal Adalı baskın kongre kararı aldığında hedefi, yönetim kurulunu kendisine daha fazla biat eden ve elini cebine atan yöneticilerden oluşturmaktı... Ancak iki günün sonunda bambaşka bir süreç ortaya çıktı. Kongrenin ilk gününe çArşı ile yaşanan sürtüşme damga vurdu. Adalı, beklendiği gibi bir kez daha Beşiktaş Kulübünün yeni başkanı seçildi ancak akıllara çok net bir soru takıldı: çArşı, Serdal Adalı'ya gerçekten karşı mı?






BEŞİTAŞ'TA İPLER GERİLDİ

Camiadan gelen bilgilere göre Siyah-beyazlı kulüpte yönetim ve tribün liderliği arasındaki hassas dengenin şirazesi kaydı. Çatışmalar, bütçe krizleri, bilet ile kombine zamları ve geçmişten gelen kişisel bağlar, Beşiktaş camiasını en sakin geçmesi beklenen kongrede sıkıntıya soktu.







BİLET FİYALARI ÇARŞI'YI ÜZDÜ

Gelen bilgilere göre krizin merkezinde yönetim ile çArşı arasındaki bakış açısı farklılığı var. Adalı yönetimi mali yapıyı düzeltmek ve gelirleri artırmak için kombine ve bilet fiyatlarını yükseltti. Ancak bu adım, çArşı tarafından "endüstriyel futbol" hamlesi olarak görüldü.







ADALI'DAN AĞIR SUÇLAMA

İki taraf arasındaki köprüler atan Adalı'nın Divan Kurulu'ndaki "Saha içi baskıyı rakipten ziyade kendi takımımıza kurduk, hangi maça etki ettiniz?" açıklaması oldu. Bu çıkışa çArşı'nın yanıt gecikmedi: "Tribünün raconunu biz keseriz!"







ALEN MARKARYAN

Bu süreçte tribünün tarihsel figürü Alen Markaryan ara bulucu olmaya çalışsa da hem genç tribün grupları hem de yönetim nezdinde kritik bir denge noktası olarak konumunu korumayı tercih etti. Tribüne yakın muhalif üyeler ve taraftar temsilcileri, ibra sırasında çıkışlarıyla yönetime "Kulübü tek başınıza yönetemezsiniz" mesajı verdi.

Gergin geçen oylama sonucunda Adalı yönetimi idari ve mali açıdan ibra edilmeyi başarsa da salondan yükselen sesler, yönetimin üzerindeki camia baskısının her geçen gün arttığını net bir şekilde gösterdi.

Galatasaray'daki "kriz" ve "çatlak"ın perde arkası

Türk futbolunda geçmiş yıllardan gelen alışkanlıklar nedeniyle Galatasaray'da en ufak bir gecikme dahi "kriz" veya "çatlak" olarak adlandırılabiliyor. Ancak iddia edildiği gibi 4 aylık bir rötar olsa işin içine FIFA ve UEFA girer, tek taraflı fesih dedikoduları patlar, ciddi bir nakit krizi konuşulur. Ancak şu anda öyle bir durum yok

02.10.2026 12:43:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'daki "kriz" ve "çatlak"ın perde arkası
Galatasaray'daki "kriz" ve "çatlak"ın perde arkası
Sadece Galatasaray değil, hemen hemen tüm Türk kulüplerinin gelir modeli ile gider yapısı arasındaki uyuşmazlık, nakit akışının yönetilmesini zorlaştırıyor. Sarı-kırmızılıların gelirleri de (naklen yayın, sponsorluk, ürün satışı, bilet gelirleri) yılın belirli dönemlerine ve taksitlerine yayılırken; maaş, bonservis ve işletme giderleri her ay düzenli nakit çıkışı gerektiriyor. Sıcak para akışı kesildiğinde ilk aksayan kalem maaş ödemeleri oluyor.






GALATASARAY'DA ÖDEME KRİZİ Mİ VAR?

Bu yüzden de son birkaç gündür, milli aradaki habersizlikten de olsa gerek, "Galatasaray'da ödeme krizi" dedikoduları gündeme geldi. 3-4 ay geriden gelindiği iddia edilmeye başlandı.






NAKİT SIKINTISI HER TAKIMDA VAR!

Galatasaray'da sözleşmelerin büyük kısmı döviz cinsinden yapıldığı için kurdaki dalgalanma bütçeyi aniden patlatıyor. Zaten gelirlerin önemli bir kısmı önceden alınmış borçların faiz ve anapara ödemelerine gittiği için de Galatasaray'ın, diğer kulüpler gibi elinde doğrudan maaş ödemelerinde kullanabileceği serbest nakit miktarı sınırlı kalıyor. Bu durum aslında "Galatasaray'ın parası yok" anlamına gelmiyor. Gelmesi beklenen bir sponsorluk ödemesi, UEFA primi veya bir bonservis taksidi geciktiği için ödemeler öteleniyor.






UEFA VE FIFA NE ZAMAN DEVREYE GİRER?

FIFA ve UEFA kurallarına göre oyuncuların sözleşmelerini tek taraflı feshetme veya kulübe ihtarname çekme hakkı genellikle 2-3 aylık ödemesizlik süreci sonrasında başlar. Ancak iddia edildiği gibi ödemelerin 4 ay geriden gelmesi Galatasaray'ın ciddi bir nakit krizinde olduğunu ve rutin gelirlerle giderleri karşılayamadığını gösterir. Ancak gelen bilgilere göre 4 ay gibi bir durum söz konusu değil.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.