logo
05 ŞUBAT 2026

Malatya, zor sürece giriyor

Yeni Malatya'da yüzler gülüyor

24.10.2019 00:00:00
Malatya, zor sürece giriyor
Malatya, zor sürece giriyor
 
Süper Lig ekiplerinden BtcTurk Yeni Malatyaspor, son haftalarda aldığı galibiyetlerle yükselişe geçti.

Süper Lig'e sahasında Medipol Başakşehir galibiyetiyle başlayan sarı-siyahlılar, ligin ikinci haftasında Trabzonspor'a 2-1, üçüncü hafta ise sahasında Aytemiz Alanyaspor'a 3-2 yenildi.

Dördüncü haftada deplasmanda MKE Ankaragücü'nü 4-0 yenen Yeni Malatyaspor, 5. hafta iç sahada Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı. Altıncı haftada deplasmanda Antalyaspor'a 3-0 yenilen sarı-siyahlılar, son iki maçta, iç sahada Yukatel Denizlispor'u 5-1, deplasmanda İttifak Holding Konyaspor'u 2-0 yendi. Ligde oynadığı 8 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan sarı-siyahlılar, 13 puan topladı ve averajla 5. sırada yer aldı.

En çok gol atan iki takımdan biri

Malatya ekibi bu sezon attığı 18 golle ligde lider Aytemiz Alanyaspor ile en çok gol atan takım konumunda bulunuyor. Yeni Malatyaspor'u 17 golle Trabzonspor, on dörder golle Medipol Başakşehir ve Demir Grup Sivasspor, on üçer golle Fenerbahçe ve Gaziantep Futbol Kulübü izledi.

Sarı-siyahlılar, son 3 sezondur mücadele ettiği Süper Lig'de en skorer dönemini de yaşıyor. Takım, Süper Lig'e yükseldiği 2017-2018 sezonunun ilk 8 haftasında 14, 2018-2019'da ise 11 gol atmıştı.

Adil Gevrek: "Gol atmanın ötesinde puan almak önemli"

Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek,  yaptığı açıklamada, ligin 8. haftasında deplasmanda İttifak Holding Konyaspor maçını kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Karşılaşmanın ilk dakikasında rakibin 10 kişi kalması ve ardından golü bulmalarının kendileri için avantaj olduğunu belirten Gevrek, "Karşılaşmanın ilk dakikasında rakibin 10 kişi kalmasının şaşkınlığını yaşadık. Hatta ilk yarı biraz sahamızda oynadık, Konya üzerimize geldi ama ikinci yarı oyunu tamamen kontrolümüze aldık. Zor bir deplasman olacağın biliyorduk ama biz de iyi hazırlandık. Deplasmandan galibiyetle ayrılmak güzel." diye konuştu. Gevrek, ligde fikstür olarak zorlu bir sürece girdiklerini aktararak, "Bu hafta sahamızda oynayacağımız İstikbal Mobilya Kayserispor maçının ardından Kasımpaşa ve Göztepe ile deplasmanda karşılaşacağız. Zor bir sürece giriyoruz. Sakat futbolcularımın iyileşmesi bizi sevindiriyor. Onlarla daha iyi bir takım olacağız. Son iki haftadır kazanıyoruz, galibiyet serisini sürdürmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İyi bir takıma sahip olduklarını dile getiren Gevrek, şunları kaydetti: "Bazen ligde istenilmeyen sonuçlar alınabiliyor. Ligde bütün takımlar birbirini yenecek durumda. O gün karşılaşmada kim iyiyse kazanıyor. Ligin henüz çeyreğindeyiz. Bundan sonra takımlar oturuyor. Biz de bu takımlardan biriyiz. Şu an ligde en çok gol atan iki takımdan biriyiz. İyi bir yoldayız. Güzel sonuçlar almaya devam edeceğiz. Takım olarak hücum futbolu oynuyoruz. Hocamız Sergen Yalçın da takımı atak oynatıyor. Takımın önde çok iyi olması, gol atması ve her zaman baskılı oynaması güzel. Nerede olursa olsun kendi oyunumuzu oynuyoruz. Gol atma konusunda çok şükür sıkıntımız yok. Ancak tabii ki gol atmanın ötesinde puan almak önemli."



Galatasaray, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başladı

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarına yaptığı antrenmanla başladı. Sarı-kırmızılılarda yeni transfer Renato Nhaga da takımla birlikte idmanına çıktı

05.02.2026 15:16:00 / Güncelleme: 05.02.2026 15:19:21
İHA
Galatasaray, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başladı
Galatasaray, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başladı
 
Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri'nde Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde dinamik ısınmayla başlayan antrenman topa sahip olma çalışmasıyla devam etti.



Antrenman, savunma ve hücum çalışmasının ardından çift kale maçla sona erdi.



Sarı-kırmızılılar yarın saat 11.00'de yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.





Yusuf Demir yeniden Rapid Wien'de

Galatasaray'dan ayrılan 22 yaşındaki futbolcu Yusuf Demir, altyapısından yetiştiği Rapid Wien ile 2027 yılına kadar sözleşme imzaladı

05.02.2026 14:48:00 / Güncelleme: 05.02.2026 14:51:13
İHA
Yusuf Demir yeniden Rapid Wien'de
Yusuf Demir yeniden Rapid Wien'de
 
Galatasaray'ın yollarını ayırdığı Yusuf Demir'in yeni adresi eski takımı oldu. Avusturya ekibi Rapid Wien, sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Demir ile 2027 yılına kadar sözleşme imzalandığını duyurdu.



22 yaşındaki futbolcu, kulübün internet sitesine yaptığı açıklamada, Rapid'de tekrar oynama şansı bulduğu için mutlu olduğunu ifade etti.

Yusuf Demir, Avusturya temsilcisinde 22 numaralı formayı giyecek.



Öte yandan Yusuf, Rapid'de kardeşi Furkan Demir ile birlikte oynayacak.

Galatasaray, Yusuf Demir ile yollarını ayırdı

Galatasaray, Yusuf Demir ile yollarını ayırdı

05.02.2026 11:36:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray, Yusuf Demir ile yollarını ayırdı
Galatasaray, Yusuf Demir ile yollarını ayırdı
 
Galatasaray, Yusuf Demir ile yollarını ayırdı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Galatasaray formasıyla vermiş olduğu emek ve katkılardan dolayı Yusuf Demir'e teşekkür ediyor, bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyoruz!" denildi.

Yusuf Demir, Galatasaray formasıyla bu sezon ligde bir maçta şans bulurken, Ziraat Türkiye Kupası'nda da 2 karşılaşmada forma giydi.

İlhan Palut, Konyaspor'a dönüyor

Konyaspor, Teknik Direktör İlhan Palut'u transfer görüşmeleri için Konya'ya davet etti. Palut, yeşil-beyazlılarda daha önce görev yapmıştı

05.02.2026 11:31:00
İhlas Haber Ajansı
İlhan Palut, Konyaspor'a dönüyor
İlhan Palut, Konyaspor'a dönüyor
 
Konyaspor, Teknik Direktör İlhan Palut'u transfer görüşmeleri için Konya'ya davet etti. Palut, yeşil-beyazlılarda daha önce görev yapmıştı.

Yeşil-beyazlı kulübün sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Kulübümüz Konyaspor, teknik direktörlük görevi kapsamında değerlendirmelerde bulunmak ve görüş alışverişi yapmak üzere İlhan Palut'u Konya'ya davet etmiştir. Palut'un, bu gece ya da yarın sabah saatlerinde şehrimize gelmesi beklenmektedir. Yapılacak görüşmelerin ardından kamuoyu gerekli şekilde bilgilendirilecektir" denildi.

Beşiktaş'ın ilk Güney Koreli futbolcusu 'Oh'

Beşiktaş'ın, Belçika ekibi Genk'ten kadrosuna kattığı Hyeon-Gyu Oh, siyah-beyazlıların tarihindeki ilk Güney Koreli futbolcu oldu

05.02.2026 10:57:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş'ın ilk Güney Koreli futbolcusu 'Oh'
Beşiktaş'ın ilk Güney Koreli futbolcusu 'Oh'
 
Beşiktaş'ın, Belçika ekibi Genk'ten kadrosuna kattığı Hyeon-Gyu Oh, siyah-beyazlıların tarihindeki ilk Güney Koreli futbolcu oldu.

Beşiktaş, Belçika takımı Genk'in 24 yaşındaki futbolcusu Hyeon-Gyu Oh'u renklerine bağladı. Siyah-beyazlılar şimdiye kadar 56 farklı ülkeden 196 yabancı futbolcuyla sözleşme imzalamıştı. Hyeon-Gyu Oh da Kartal'ın 197. yabancı oyuncusu oldu.

Beşiktaş, Güney Koreli golcü oyuncu Hyeongyu Oh ile 3,5 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı.

Siyah-beyazlı kulüpten transferle ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Hyeongyu Oh'un transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. KRC Genk kulübüne toplam transfer bedeli olarak 14.000.000 Euro ödenecektir.

Oyuncu ile 2028-2029 sezonu sonuna kadar 3,5 sezon için anlaşmaya varılmıştır" denildi.

Aynı zamanda Hyeon-Gyu Oh ile birlikte Beşiktaş'ta ilk kez bir Güney Koreli futbolcu forma giymiş olacak.

Futbola ülkesinde başladı



Profesyonel futbol hayatına ülkesinde adım atan Oh; Suwon Bluewings, Sangju Sangmu ve Gimcheon Sangmu takımlarında oynadıktan sonra 2022-2023 sezonunda İskoç ekibi Celtic'e transfer oldu. Celtic takımıyla 47 müsabaka çıkıp 12 gol kaydeden Güney Koreli oyuncu, 2024-2025 sezonunda ise Belçika'nın yolunu tuttu. Genk ile 73 mücadelede top koşturan Hyeon-Gyu Oh, 22 gol ve 6 asistlik performans sergiledi.

Güney Kore Milli Takımı'nda 24 maça çıktı

Hyeon-Gyu Oh, Güney Kore Milli Takımı'nın formasını 24 kez giydi. 2022 yılından bu yana milli takımı için ter döken Oh, 6 gol ve 2 asistle Güney Kore'ye katkı sağladı.

Kış transfer döneminin dördüncü transferi

Hyeon-Gyu Oh, ikinci transfer döneminde Beşiktaş'ın dördüncü transferi oldu. Siyah-beyazlıların ilk transferini Aston Villa'dan 19 yaşındaki stoper Yasin Özcan ile gerçekleştirmişti. Kara Kartal, bu transferin ardından da Inter'den kiralık olarak Kristjan Asllani'yi renklerine bağladı. Siyah-beyazlı ekip, son olarak da Göztepe'den Junior Olaitan'la sözleşme imzalamıştı.

Wilfrid Singo 74 gün sonra sahada

Galatasaray'ın Fildişi Sahilli futbolcusu Wilfried Singo, sakatlığının ardından 74 gün sonra İstanbulspor maçıyla sahalara döndü

05.02.2026 00:25:00
İhlas Haber Ajansı
Wilfrid Singo 74 gün sonra sahada
Wilfrid Singo 74 gün sonra sahada
 
Galatasaray'ın Fildişi Sahilli futbolcusu Wilfried Singo, sakatlığının ardından 74 gün sonra İstanbulspor maçıyla sahalara döndü.

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 3. haftasında Galatasaray sahasında İstanbulspor ile mücadele ederken, sarı-kırmızılılarda Fildişi Sahilli futbolcu sakatlığının ardından uzun bir süre ilk kez forma giydi. Müsabakaya yedek başlayan Singo, 75. dakikada Mario Lemina'nın yerine oyuna dahil oldu.

Son olarak 22 Kasım 2025 tarihinde Tredyol Süper Lig'in 13. haftasında RAMS Park'ta oynanan Gençlerbirliği karşılaşmasında görev alan 25 yaşındaki futbolcu böylece 74 gün sonra sahalara döndü.

Bu sezon Fransız ekibi Monaco'dan transfer edilen Wilfried Singo, Süper Lig'de 7, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3 ve Türkiye Kupası'nda da 1 olmak üzere 11 maçta görev aldı.

Beşiktaş'ın anlaşmaya vardığı futbolcu İstanbul'a geldi

Beşiktaş'ın prensip anlaşmasına vardığı Güney Koreli futbolcu Hyeon-Gyu Oh, transfer görüşmelerini sürdürmek ve sağlık kontrolünden geçmek üzere İstanbul'a geldi

04.02.2026 14:15:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş'ın anlaşmaya vardığı futbolcu İstanbul'a geldi
Beşiktaş'ın anlaşmaya vardığı futbolcu İstanbul'a geldi
 
Transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek isteyen Beşiktaş, çalışmalarına devam ediyor. Siyah-beyazlılar bu doğrultuda Güney Koreli santrfor Hyeon-Gyu Oh ve kulübü Genk ile prensip anlaşmasına vardı.

24 yaşındaki futbolcu, transfer görüşmelerini noktalamak üzere İstanbul'a geldi. Hyeon-Gyu Oh, siyah-beyazlı yetkililerle birlikte kendisini bekleyen araca binerek İstanbul Havalimanı'ndan ayrıldı.

Güney Koreli futbolcu, sağlık kontrollerinden geçtikten sonra kendisini siyah-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza atacak.

Karim Benzema, Al Hilal’de

Suudi Arabistan'ın Al Hilal takımı, Fransız futbolcu Karim Benzema'yı kadrosuna kattığını duyurdu

04.02.2026 11:25:00
AA
Karim Benzema, Al Hilal’de
Karim Benzema, Al Hilal’de
 
Suudi Arabistan'ın Al Hilal takımı, Fransız futbolcu Karim Benzema'yı kadrosuna kattığını duyurdu.

Kulüpten yapılan açıklamada, Al Ittihad forması giyen 38 yaşındaki futbolcuyla 1,5 yıllık sözleşme imzalandığı kaydedildi.

Benzema, 2023 yılında transfer olduğu Al Ittihad ile 83 maça çıktı ve 54 gol attı.

Darwin Nunez ve Ruben Neves'in de formasını giydiği Al Hilal, Suudi Arabistan Ligi'nde 47 puanla liderlik koltuğunda oturuyor.

Beşiktaş ile Kocaelispor kupada 11. kez karşılaşacak

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 3. hafta maçında yarın deplasmanda Kocaelispor ile karşı karşıya gelecek

04.02.2026 11:19:00
AA
Beşiktaş ile Kocaelispor kupada 11. kez karşılaşacak
Beşiktaş ile Kocaelispor kupada 11. kez karşılaşacak
 
Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 3. hafta maçında yarın deplasmanda Kocaelispor ile karşı karşıya gelecek.

Turka Araç Muayene Kocaeli Stadı'nda oynanacak müsabakada ilk düdük saat 18.00'de çalacak. Karşılaşmayı hakem Direnç Tonusluoğlu yönetecek.

Kupada 2'de 2 yapan siyah-beyazlılar, C Grubu'nda ilk sırada yer alıyor. Kocaelispor ise grupta 1'er galibiyet ve yenilgiyle averajla üçüncü basamakta bulunuyor.

Süper Lig'de sezonun ilk yarısında oynanan müsabakayı Beşiktaş, 3-1'lik skorla kazandı.

Tek eksik Asllani



Beşiktaş'ta kupada oynanacak Kocaelispor müsabakasında Kristjan Asllani dışında eksik oyuncu yok.

Ligde forma giydiği ilk maçta Konyaspor karşısında kırmızı kart gören Asllani, Kocaelispor mücadelesinde formasından uzak kalacak.

Kupadaki 11. Randevu

Beşiktaş ile Kocaelispor, Türkiye Kupası'nda 11. kez karşılaşacak.

1988-1989 sezonundan bu yana 10 kez karşılaşan iki ekibin randevusunda siyah-beyazlı takım, 7 galibiyet elde etti.

Kocaeli temsilcisi 2 maçı kazanırken, 1 müsabaka ise berabere sonuçlandı.

Beşiktaş'ın 15 golüne Kocaelispor, 10 golle yanıt verdi.

Namağlup seriyi sürdürmek istiyor

Beşiktaş, son 11 resmi maçında mağlubiyet yaşamadı.

Süper Lig'de 3-2 kaybedilen Fenerbahçe derbisinden sonra ligde 9, Türkiye Kupası'nda da 2 maça çıkan siyah-beyazlı ekip, bu süreçte sahadan yenik ayrılmadı.

Söz konusu maçlarda Antalyaspor, Fatih Karagümrük, Çaykur Rizespor, Fenerbahçe, Ankara Keçiörengücü, Kayserispor ve Konyaspor'u yenen Beşiktaş; Samsunspor, Gaziantep FK, Trabzonspor ve ikas Eyüpspor'la ise berabere kaldı.

Kasımpaşa, Galatasaray'dan Eyüp Aydın'ı transfer etti

Kasımpaşa, Galatasaray'dan Eyüp Aydın'ı kiralık olarak kadrosuna kattı

04.02.2026 00:16:00
İhlas Haber Ajansı
Kasımpaşa, Galatasaray'dan Eyüp Aydın'ı transfer etti
Kasımpaşa, Galatasaray'dan Eyüp Aydın'ı transfer etti
 
Kasımpaşa, Galatasaray'dan Eyüp Aydın'ı kiralık olarak kadrosuna kattı.

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, ara transfer döneminde çalışmalarını sürdürürken, Eyüp Aydın ile sözleşme imzaladı.



Kulüpten yapılan açıklamada, "Yeni transferimiz Eyüp Aydın, Kemerburgaz Tesislerimizde Kulüp CEO'muz Ceyhun Kazancı'nın da hazır bulunduğu imza töreninde kendisini Kasımpaşamıza bağlayan sözleşmeye imza attı. Yeni transferimiz Eyüp'e hoş geldin diyor, başarılar diliyoruz" denildi.



21 yaşındaki futbolcu, bu sezon kiralık olarak forma giydiği Samsunspor'da 6 maçta görev aldı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.