logo
06 HAZİRAN 2026

Maradona unutulmayacak izler bıraktı

Geçirdiği kalp krizi sonrası 60 yaşında hayata veda eden Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona, ardında unutulmayacak bir kariyer bıraktı.

26.11.2020 18:10:00
Maradona unutulmayacak izler bıraktı
Maradona unutulmayacak izler bıraktı

Futbolculuğu döneminde Boca Juniors, Barcelona ve Napoli formalarıyla farklı kulvarlarda 9 şampiyonluk yaşayan, Arjantin Milli Takımı'yla 1986 Dünya Kupası'nı kaldırma başarısını gösteren Maradona, futbol tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

Çoğu futbol otoritesinin, Brezilyalı Pele ile birlikte "tarihin en iyi futbolcusu" olarak kabul ettiği, kimilerinin ise Pele'den daha yetenekli olduğunu ileri sürdüğü Maradona, 30 Ekim 1960 tarihinde Arjantin'in Buenos Aires kentinde dünyaya geldi.

Fabrika işçisi bir baba ile ev hanımı bir annenin çocuğu olan Maradona'nın yeteneği 8 yaşında keşfedilir ve mahalle takımı Estrella Roja'da oynamaya başlar.

Altyapısına girdiği Argentinos Juniors ile daha 16 yaşına girmeden profesyonel sözleşme imzalayan Maradona, 1981'de gittiği Boca Juniors'ta şampiyonluk yaşamasının ardından Avrupa'nın büyük kulüplerinden Barcelona'ya transfer oldu.

Maradona Avrupa'da

1982-1984 yıllarında İspanyol kulübü Barcelona'da tüm kulvarlarda 58 maça çıkan ve 38 kez fileleri havalandıran Maradona, 3 kez kupa sevinci yaşadı. Arjantinli yıldız, 1983 yılında Kral Kupası, İspanya Süper Kupası ve La Liga Kupası şampiyonluğuna ulaştı.

1984 yılında efsanesi olacağı İtalyan ekibi Napoli'ye transfer olan Maradona, tüm kulvarlarda 259 maçta forma giydi ve 115 gol attı. Napoli, Maradona sayesinde ligdeki güçlü takımlarla mücadele edebilecek seviyeye ulaşırken, bu dönemde 2 lig şampiyonluğunun yanı sıra birer kez UEFA Kupası, İtalya Kupası ve İtalya Süper Kupası kulübün müzesindeki yerini aldı.

Napoli'nin ardından Sevilla, Newell's Old Boys ve son olarak da eski takımı Boca Juniors'ın formasını giyen Maradona, 1997 yılında aktif kariyerini noktaladı. Formasını giydiği takımlarda tüm kulvarlarda 588 maça çıkan Maradona, 312 gol kaydetti.

1986 Dünya Kupası Maradona'nın ellerinde

Maradona, Arjantin'in 1986'da müzesine götürdüğü FIFA Dünya Kupası'ndaki üstün performansıyla adını tüm dünyaya duyurdu. Turnuvanın çeyrek finalinde İngiltere filelerine elle attığı golle tartışmaların hedefi olan yıldız oyuncu, aynı maçta topu 60 metre taşıyıp 5 kişiye çalım atarak fileleri havalandırdı. Bu gol, 2002'de FIFA tarafından yapılan oylamada "yüzyılın golü" seçildi. Maradonalı Arjantin, 1986 Dünya Kupası finalinde Batı Almanya'yı 3-2 yenerek şampiyonluğa uzandı. Maradona, milli takım formasıyla 91 maça çıkarken, 34 gol attı.

Büyüleyici kariyerinde skandallar eksik olmadı

Arjantin'in 1990 Dünya Kupası'nda finale yükselmesinde büyük pay sahibi Maradona'nın uyuşturucu sorunu, 1991'de kamuoyuna yansıdı. Aynı yıl uyuşturucu kullanmaktan 15 ay ceza alan ünlü futbolcu, yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle 1994 Dünya Kupası'ndan ihraç edildi. Bu bağımlılığı yüzünden 2004 ve 2007'de ciddi sağlık sorunları yaşayan Maradona'nın Napoli forması giydiği 1984-1991 yıllarından kalma 37 milyon avrodan fazla vergi borcu, İtalyan yetkililerle sürekli sorun yaşamasına neden oldu.

Teknik direktörlüğü futbolculuğu gibi olmadı

Futbol efsanesi Diego Armando Maradona'nın teknik direktörlük hayatı, aktif kariyerinin aksine pek de başarılı geçmedi. Tarihin en iyi futbolcularından biri olarak gösterilen Arjantinli yıldız, kupalarla dolu bir kariyerden sonra başladıkları teknik direktörlükte hayal kırıklığı yaşatan isimler arasında yer aldı.

Maradona, teknik direktörlük hayatına de ülkesinde adım attı. Argentinos Juniors'tan takım arkadaşı Carlos Fren ile 1994'te Textil Mandiyu, 1995'te ise Racing kulüplerini çalıştıran efsane oyuncu, 2008'de Alfio Basile'nin yerine Arjantin Milli Takımı'nın teknik direktörlüğüne getirildi.

Kamuoyunun da etkisiyle 2010 Dünya Kupası sürecinde milli takımın emanet edildiği Maradona'nın görevine, Arjantin'in çeyrek finalde karşılaştığı Almanya'ya 4-0 yenilerek elenmesinin ardından son verildi. Sivri dilli olmasıyla tanınan Maradona, 2 yıllık milli takım teknik direktörlüğü süresince de rahat durmadı. Arjantin'in 2010 Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandığı, elemelerdeki Uruguay galibiyeti sonrası basın mensuplarına hakaret eden Maradona'ya, FIFA tarafından 2 ay ceza verildi.

Daha sonra El-Vasl, El-Fujairah, Dorados de Sinaloa ve Gimnasia de La Plata takımlarını çalıştıran Maradona, parlak futbolculuk kariyerinin gerisinde kaldı.

Erman Toroğlu beraat etti

Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu hakkında, katıldığı bir televizyon programında Galatasaray Kulübü'ne yönelik açıklamaları nedeniyle 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü. Duruşmada Toroğlu "Ben neden burada olduğumu anlayamadım. Gece 10.30'da program yapıyordum. Galatasaray başkanı federasyon başkanına eliyle işaret ederek 'sakın ha' dedi. Bende bunu bir öğrenelim dedim. Ertesi gün adliyeden çağırdılar önce tanık oldum sonra sanık oldum" dedi. Kararını açıklayan hakim Toroğlu'nun beraatine hükmetti

05.06.2026 14:20:00 / Güncelleme: 05.06.2026 14:20:50
İhlas Haber Ajansı
Erman Toroğlu beraat etti
Erman Toroğlu beraat etti
Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu, katıldığı bir televizyon programında Galatasaray Kulübü'ne yönelik açıklamaları "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanmaya başlandı.

İstanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz sanık Erman Toroğlu ile avukatı Ezgi Toroğlu katıldı. Duruşmada müşteki avukatı da hazır bulundu.

"Ben neden burada olduğumu anlayamadım"

Erman Toroğlu duruşmada "Ortalama gelirim 600-700 bin. Ben neden burada olduğumu anlayamadım. Gece 10.30'da program yapıyordum. Galatasaray başkanı federasyon başkanına eliyle işaret ederek 'sakın ha' dedi. Bende bunu bir öğrenelim dedim. Ertesi gün adliyeden çağırdılar önce tanık oldum sonra sanık oldum. Bende bilmiyorum, herkes merak ediyor o 'sakın ha' ne bilmiyorum. Hala 'sakın ha' ne bilmiyorum" dedi.

Toroğlu savunmasının devamında "Futbol Federasyonu Başkanı herhangi bir yalanlamada bulunmamıştır, şikayetçi olmamıştır. Futbol Federasyonu Başkanı bana mesaj attı. 'Erman Hocam, seni seviyorum. Mağdur olmanı istemiyorum. Bunu gerektiği zaman açıklayacağım' dedi. Bunu da burada ilk defa açıklıyorum" ifadelerini kullandı.

Avukatı ise Erman Toroğlu'nun beraatini istedi.

Ardından mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı Toroğlu'nun "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Kararını açıklayan hakim ise Erman Toroğlu'nun beraatine karar verdi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Galatasaray Spor Kulübü ile Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ "müşteki", Erman Toroğlu ise "şüpheli" olarak yer aldı. İddianamede, Toroğlu'nun 8 Şubat'ta katıldığı bir televizyon programında, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu arasında bir görüşme gerçekleştiği ve bu görüşmede bazı başlıkların ele alındığı yönündeki açıklamalarının soruşturma konusu yapıldığı belirtildi. Savcılık, bu ifadelerin kamu düzeniyle ilgili olarak gerçeğe aykırı bilgi niteliği taşıdığı, kamu kurumlarına olan güveni zedeleyebileceği ve kamuoyunda yanlış bir algı oluşmasına yol açabileceği değerlendirmesini yaptı. İddianamede ayrıca, Toroğlu'nun söz konusu beyanlarıyla toplumda endişe, korku veya panik oluşmasına neden olmayı amaçladığı, ifadelerin geniş kitlelere ulaşabilir nitelikte olması sebebiyle de "aleniyet" şartının gerçekleştiği ifade edildi. Toroğlu'nun, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep 

Fenerbahçe'nin yeni başkanını zor bir sene bekliyor!

Fenerbahçe’de yaklaşan seçim öncesi başkan adayları bol keseden yıldız transferi vadederken, kulübün arkasındaki acı finansal gerçeklerin adeta bir çığ gibi büyüdüğü söyleniyor. İddialara göre bankalara yapılandırılmış borç olmamasına aldananlar yanılıyor; kapıdaki tehlike çok daha büyük! İddialara göre geçmişten sarkan devasa kontratlar ve transfer taksitleri nedeniyle sarı-lacivertli kulüp yıl sonuna kadar tam 179 milyon euro'luk bir nakit uçurumuyla karşı karşıya kalabilir

05.06.2026 12:16:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin yeni başkanını zor bir sene bekliyor!
Fenerbahçe'nin yeni başkanını zor bir sene bekliyor!
Fenerbahçe'deki hafta sonunda yapılacak başkanlık seçimi öncesinde kulübün mali tablosuna dair ortaya çıkan veriler, göreve gelecek yeni yönetimi bekleyen finansal zorlukları gözler önüne seriyor.






Gelen bilgilere göre kulübün bankalara veya piyasaya yönelik herhangi bir yapılandırılmış borcu bulunmuyor. Ancak bu olumlu tabloya tezat olarak, geçmiş dönemlerden sarkan uzun vadeli kontratlar ve transfer yükümlülükleri, yeni yönetimi ciddi bir kısa vadeli nakit sıkışıklığı ile karşı karşıya bırakıyor.

Kesinleşmiş giderler ile esnek gelir öngörüleri karşılaştırıldığında, yıl sonuna kadar yaklaşık 179 milyon euro'luk bir nakit açığı tablosu öngörülüyor.






2 AY İÇİNDE 50 MİLYON EURO

Kulübün finansal sürdürülebilirliğini koruyabilmesi için yeni yönetimin göreve gelir gelmez acil olarak sıcak para bulması gerekiyor. Yeni gelecek yönetim ilk 2 ay içinde en az 50 milyon euro nakit girişi yapmak zorunda. Yıl genelinde sürdürülebilirlik için toplamda 100 milyon euro seviyesinde bir kaynak yaratılmalı.

Yeni yönetimin transfer bütçesi ve harcama limitleri, UEFA Finansal Sürdürülebilirlik (FFP) kuralları ve SPK mevzuatlarına göre şekillenmek zorunda.






60 MİLYON EURO'LUK SINIR VAR

UEFA'nın son 3 yıllık futbol operasyonları için tanıdığı kabul edilebilir sapma (zarar) limiti 60 milyon euro ile sınırlı. Olası bir Avrupa'dan men veya transfer yasağı cezasını engellemek adına bu eşik kritik önem taşıyor.

Yeni yönetimin, transfer döneminde bu limitlerin dışına taşmamak ve oluşan devasa açığı kapatabilmek adına sermaye artırımı ya da kasa kolaylığı yöntemlerini devreye sokması planlanıyor.

Spangen sayesinde Trabzonspor'da! Cabral, beton zeminde Türklerle büyüdü

Birçok yıldız adayı Avrupa metropollerinin ışıltılı gece hayatına ve lüks araba sarmalına kapılırken, Sidny Lopes Cabral fantezi dünyalarını elinin tersiyle itip Trabzonspor'u seçti! Benfica'dan Trabzonspor'a uzanan bu sürpriz transferin şifreleri, Hollanda’da Türk nüfusunun ve sokak futbolu kültürünün kalbi sayılan Rotterdam’ın efsanevi Spangen mahallesinde gizli.

05.06.2026 11:55:00
Haber Merkezi
Spangen sayesinde Trabzonspor'da! Cabral, beton zeminde Türklerle büyüdü
Spangen sayesinde Trabzonspor'da! Cabral, beton zeminde Türklerle büyüdü
Trabzonspor'un Benfica'dan kadrosuna kattığı 23 yaşındaki Sidny Lopes Cabral, sadece saha içi performansıyla değil, saha dışındaki karakteriyle de dikkat çekiyor. Birçok genç yıldız adayı lüks arabaların, çılgın gece hayatının ve Avrupa metropollerinin parıltısına kapılırken, Cabral'ın rotayı Trabzon'a çevirmesi Portekiz'de şaşkınlıkla karşılandı. Ancak genç yıldızın bu olgun duruşunun arkasında, büyüdüğü sokaklar yatıyor.






Z KUŞAĞININ TEMSİLCİSİ

Z kuşağının tarzını yansıtan estetik sosyal medya hesabı ve yüksek moda tutkusuna rağmen Cabral, futbol dünyasının o alışılagelmiş "gece hayatı ve lüks araç" sarmalına hiçbir zaman kapılmadı.

Benfica'da oynarken bile Lizbon gecelerinde boy göstermek yerine minimalist bir yaşamı seçen Yeşil Burun Adalı oyuncu, kariyer planlamasında da aynı olgunluğu gösterdi.

Kendisini sadece futboluna adayabileceği, taraftar tutkusunun zirvede olduğu bir camia arayan Cabral, fantezi dünyaları elinin tersiyle iterek Fatih Tekke yönetimindeki Trabzonspor'un projesine "evet" dedi.






SPANGEN'DEN TÜRK KÜLTÜRÜNE AŞİNA

Portekiz basınına göre Cabral'ın en büyük sırrı; Hollanda'nın çok kültürlü, sert ve futbolun adeta bir hayatta kalma mücadelesi olduğu Rotterdam sokaklarından çıkmış olması. Sokak futbolu kültürünün getirdiği yırtıcı özgüvene sahip olan Cabral, lüks akademilerin konforunda değil, beton zeminlerin üzerinden bu noktaya geldi.

Transferin perde arkasındaki en samimi detay ise Rotterdam'ın göçmen mahallesi Spangen... Türk nüfusunun, esnafının, kahvehanelerinin ve fırınlarının çok yoğun olduğu, sokaklarında Türkçe seslerin yükseldiği Spangen'de büyüyen Cabral, Türk kültürüne ve Türk insanının yapısına çocukluğundan beri yabancı değil.

Beşiktaş İtalya'da yaprak gibi! Bir o yana bir bu yana

Beşiktaş'ın teknik direktör listesinde yan yana duran Vincenzo Italiano ve Raffaele Palladino isimleri, yönetimdeki felsefe krizini ve taktiksel savruluşu gözler önüne seriyor

05.06.2026 11:51:00
Haber Merkezi
Beşiktaş İtalya'da yaprak gibi! Bir o yana bir bu yana
Beşiktaş İtalya'da yaprak gibi! Bir o yana bir bu yana
Beşiktaş'ın teknik direktör listesinde yan yana duran Vincenzo Italiano ve Raffaele Palladino isimleri, yönetimdeki felsefe krizini ve taktiksel savruluşu gözler önüne seriyor. Biri çılgınca önde basan, topa sahip olma odaklı katı bir 4-3-3 savunucusuyken; diğeri Gasperini ekolünün 3'lü savunmaya, fiziksel güce ve dikine oyuna dayalı pragmatik temsilcisi... Beşiktaş yönetimi "Nasıl bir futbol oynamak istiyoruz?" sorusunun yanıtını vermeden yapacağı hoca tercihiyle, milyonlarca euro'luk yeni sezon transfer yapılanmasını da kumara sürüklüyor.






Yeni sezon yapılanması için kolları sıvayan Beşiktaş yönetiminin teknik direktör listesinde yer alan iki isim, siyah-beyazlıların transferdeki en büyük zaafını bir kez daha gözler önüne serdi: Oyun kimliği belirsizliği. Siyah-beyazlı kurmayların listesinde yan yana duran Raffaele Palladino ve Vincenzo Italiano isimleri, Beşiktaş'ın "Nasıl bir futbol oynamak istiyoruz?" sorusuna henüz bir cevap bulamadığının en net kanıtı.






ITALIANO ÇOK DAHA HÜCUM AĞIRLIKLI

Vincenzo Italiano:

- Katı bir 4-3-3 veya 4-2-3-1 savunucusudur. Sahayı genişletmeyi, kanat oyuncularını çizgiye basarak kullanmayı ve bekleri hücuma dahil etmeyi sever. Klasik, geometrik ve simetrik bir yerleşimi tercih eder.

- Savunma çizgisini çılgınca önde kurar. Top kaybedildiği anda şok presle geri kazanmayı hedefler. Arkada büyük boşluklar bırakma pahasına agresif bir alan savunması uygular.

- Pozisyon futbolunun İtalyan versiyonunu oynatır. Topa sahip olma oranları her zaman çok yüksektir. Kısa paslarla rakip yarı sahaya yerleşip, kanatlardan yapılan yüksek orta varyasyonları veya ceza sahası çevresinde dönen topları toplayarak baskıyı sürekli kılmak ister.






PALLADINO'NUN OYUNU BAMBAŞKA

Raffaele Palladino:

- Gasperini ekolünün modern bir temsilcisidir. 3-4-2-1 veya 3-4-1-2 dizilişlerini kullanır. Sabit pozisyonlar yerine akışkanlığa, stoperlerin hücuma katılmasına ve merkezde yoğunluk yaratmaya inanır.

- Savunmada daha pragmatiktir. Top rakipteyken genellikle adam adama (man-oriented) bir baskı tercih eder. Oyuncularından fiziksel güç, bire bir eşleşmelerde üstünlük ve gerektiğinde derinde kompakt bir blok halinde kalabilme disiplini ister.

- Dikine oynamayı sever. Topla gereksiz oynamaktan ziyade, rakibi üstüne çekip arkada oluşan boşluklara hızla sızmayı (kontakt futbolu) hedefler. Hücumda yaratıcı "10 numara" profillerine veya serbest kanat-forvetlere çok daha fazla özgürlük tanır.






YÖNETİM NE İSTEDİĞİNİ BİR BİLSE

Beşiktaş'ın bugünkü kararsızlığı, sadece kulübe gelecek hocayı değil, yapılacak milyonlarca euro'luk transfer hamlelerini de doğrudan tehdit ediyor. Eğer yönetim İtalyan pazarından Palladino'yu getirirse, takıma 3'lü savunma oynayabilen atletik stoperler ve dinamik kanat bekleri alınması gerekecek. Ancak rota Italiano'ya dönerse, bu kez çizgiye basacak saf kanat oyuncuları ve önde baskıya uygun yaratıcı orta sahalar gerekecek.

Luis Suarez Fenerbahçe'den maaş almasa da olur! Böyle bonus görülmedi

Hakan Safi yılın transfer bombasını patlatmak için düğmeye bastı. Kolombiyalı golcü Luis Suarez için reddedilmesi imkansız bir teklif hazırlandı

05.06.2026 11:40:00 / Güncelleme: 05.06.2026 11:41:17
Haber Merkezi
Luis Suarez Fenerbahçe'den maaş almasa da olur! Böyle bonus görülmedi
Luis Suarez Fenerbahçe'den maaş almasa da olur! Böyle bonus görülmedi
Hakan Safi yılın transfer bombasını patlatmak için düğmeye bastı. Sporting'in 28 yaşındaki Kolombiyalı golcüsü Luis Suarez için reddedilmesi imkansız bir teklif hazırlandı. Portekiz ekibinde yıllık 2.5 milyon Euro kazanan yıldız oyuncuya Fenerbahçe'de tam 7.5 milyon Euro garanti maaş teklif edilirken, performansa dayalı bonus sözleşmesi dudak uçuklattı. Atacağı her 5 gol için ekstra 500 bin Euro (gol başına 100 bin Euro) alacak olan Suárez, 20 gol barajını aşması, gol kralı olması ve sarı-lacivertli ekiple Şampiyonlar Ligi vizesi alması durumunda milyonlarca Euro'luk ekstra primlerin sahibi olacak.






Fenerbahçe'de başkanlık yarışı kızışırken Hakan Safi, Luis Suarez adını resmen açıkladı. Portekiz'in dünyaca ünlü spor gazetesi A Bola'nın manşetlerine taşınan habere göre; Hakan Safi'nin temsilcileri, Sporting forması giyen 28 yaşındaki Kolombiyalı golcü Luis Suárez'in menajerleriyle anlaşmaya vardı.






MAAŞINI FENERBAHÇE'DE 3'E KATLAYACAK

Mali açıdan reddedilmesi neredeyse imkansız bir teklifle masaya oturan Hakan Safi yönetimi, Kolombiyalı milli oyuncuya 4. yıl opsiyonlu, toplamda 3+1 yıllık bir sözleşme sundu. Sporting'de yıllık 2.5 milyon Euro kazanan Suárez'e, Fenerbahçe'ye imza atması durumunda tam 7.5 milyon Euro garanti maaş teklif etti.






İNANILMAZ BONUS MADDELERİ VAR

Fenerbahçe başkan adayı Safi'nin teklifi sadece garanti ücretle sınırlı değil. Oyuncunun motivasyonunu zirvede tutmak için hazırlanan bonus maddeleri ise dudak uçuklatan cinsten:






- 5 Gol Atarsa: 500 bin Euro
- 10 Gol Atarsa: 1 milyon Euro
- 20 Gol Atarsa: 2 milyon Euro
- Gol Kralı Olursa: 1 milyon Euro ekstra prim
- Şampiyonlar Ligi Lig Aşamasına Katılım: 1 milyon Euro ekstra prim






40 MİLYON EURO'DAN AŞAĞISI ZOR

28 yaşındaki golcünün Sporting ile olan mevcut sözleşmesinde 80 milyon Euro'luk bir serbest kalma bedeli bulunuyor. Portekiz kulübünün ise bu transfer için kapıyı 40 milyon Euro'dan açtığı ve bu rakamın altına kesinlikle inmeyi düşünmediği gelen bilgiler arasında.






ABOLA'NIN YORUMU DİKKAT ÇEKİCİ

A Bola'nın yorumu ise çok ilgi çekici:

- İstanbul'dan gelen bu devasa mali teklif oyuncunun dikkatinden kaçmadı. Transfer henüz başlangıç aşamasında olsa ve kulüpler arası bonservis pazarlıklarına bağlı olsa da, Luis Suárez bu teklifi ekonomik açıdan göz ardı edilmesi imkansız bir fırsat olarak görüyor.





Milli taekwondoculardan 13 madalya

Milli taekwondocular, İtalya ve Almanya'da düzenlenen organizasyonların ilk gününde toplam 13 madalya kazandı

05.06.2026 11:37:00
İhlas Haber Ajansı
Milli taekwondoculardan 13 madalya
Milli taekwondoculardan 13 madalya
Milli taekwondocular, İtalya ve Almanya'da düzenlenen organizasyonların ilk gününde toplam 13 madalya kazandı.

Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen Grand Prix Müsabakaları İtalya'nın Roma, 11. Başkanlık Kupası ise Almanya'nın Nürnberg şehrinde eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor.



7 Haziran'a kadar sürecek organizasyonların ilk gününde milli sporcular 4 altın, 2 gümüş ve 7 bronz olmak üzere 13 madalya elde etti. Para Taekwondo Grand Prix Müsabakaları'nda sporcular 1 altın, 1 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 5 madalya kazandı. Erkekler 63 kiloda Mahmut Bozteke altın madalya, kadınlar 52 kiloda Meryem Betül Çavdar ise gümüş madalyayı boyunlarına taktı. Erkekler 58 kiloda Ali Can Özcan ile kadınlar 47 kiloda Nurcihan Ekinci Gül ve 57 kiloda Gamze Özcan bronz madalyanın sahibi oldu.



11. WT Başkanlık Kupası'nın ilk gününde ise taekwondocular büyükler kategorisinde 3 altın, 1 gümüş ve 4 bronz olmak üzere 8 madalyanın sahibi oldu.



Kadınlar 53 kiloda Merve Dinçel Kavurat, erkekler 58 kiloda Enes Kaplan ve +87 kiloda Hüseyin Berat Demircioğlu altın madalya kazanırken, kadınlar 49 kiloda Zeynep Taşkın gümüş madalya elde etti. 49 kiloda Emine Gögebakan ve 73 kiloda Kardelen Demir ile erkekler 58 kiloda Furkan Ubeyde Çamoğlu ile 63 kiloda Hamza Osman Aydoğan bronz madalya elde etti.

Milli Takımı ilk kez Venezuela ile karşılaşacak

A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında oynayacağı Venezuela ile ilk kez karşılaşacak

05.06.2026 11:30:00
İhlas Haber Ajansı
Milli Takımı ilk kez Venezuela ile karşılaşacak
Milli Takımı ilk kez Venezuela ile karşılaşacak
A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında oynayacağı Venezuela ile ilk kez karşılaşacak.

FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında çalışmalarını ABD'de sürdüren A Milli Futbol Takımı, 7 Haziran Pazar günü TSİ 01.00'de Inter Miami FC Stadyumu'nda son hazırlık maçında Venezuela ile mücadele edecek.
Milliler, ilk hazırlık karşılaşmasında İstanbul'da Kuzey Makedonya'yı 4-0'lık skorla mağlup etti. Ay-yıldızlılar, Venezuela müsabakasının ardından Dünya Kupası'ndaki ana kamp merkezi olan Arizona Mesa'ya geçecek.

Venezuela ile ilk kez



A Milli Futbol Takımı, Venezuela ile tarihinde ilk kez karşı karşıya gelecek. FIFA dünya sıralamasında 49. basamakta bulunan Venezuela, Dünya Kupası'nda yer almıyor. Güney Amerika ekibinin teknik direktörlüğünü ise Oswaldo Viscarrondo yapıyor.

Millilerin 651. müsabakası

Milliler, 362'si resmi, 288'i özel toplam 650 karşılaşmaya çıktı. Kırmızı-beyazlılar geride kalan maçlarda 1'i hükmen olmak üzere 258 galibiyet elde ederken, 241 mağlubiyet ve 151 de beraberlik aldı. Ay-yıldızlılar, oynadığı müsabakalarda 901 gol kaydederken, kalesinde ise 926 gole engel olamadı.

Vincenzo Montella 33. maçında

Teknik Direktör Vincenzo Montella, A Milli Futbol Takımı'nın başında 24'ü resmi, 8'si de özel olmak üzere 32 maça çıktı. Montella yönetimindeki A Milliler, bu mücadelelerde 19 galibiyet, 8 mağlubiyet ve 5 beraberlik aldı.

Teknik Direktör Vincenzo Montella tarafından belirlenen Dünya Kupası kadrosu şöyle:

Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Fenerbahçe), Uğurcan Çakır (Galatasaray)

Defans: Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı (Galatasaray), Çağlar Söyüncü, Mert Müldür (Fenerbahçe), Ferdi Kadıoğlu (Brighton), Merih Demiral (Al-Ahli), Ozan Kabak (Hoffenheim), Samet Akaydin (Çaykur Rizespor), Zeki Çelik (Roma)

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Orkun Kökçü (Beşiktaş), Salih Özcan (Borussia Dortmund)

Forvet: Arda Güler (Real Madrid), Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün (Galatasaray), Can Uzun (Eintracht Frankfurt), Deniz Gül (Porto), İrfan Can Kahveci (Kasımpaşa), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu, Oğuz Aydın (Fenerbahçe)

Trabzonspor'a Ukraynalı yıldız geliyor

Trabzonspor transferde dünyayı ayağa kaldıracak hamle için düğmeye bastı. Başkan Ertuğrul Doğan "Listemizde" diyerek fitili ateşledi 

05.06.2026 11:20:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'a Ukraynalı yıldız geliyor
Trabzonspor'a Ukraynalı yıldız geliyor
Trabzonspor transferde dünyayı ayağa kaldıracak hamle için düğmeye bastı. Başkan Ertuğrul Doğan canlı yayında "Listemizde" diyerek fitili ateşledi! Girona formasıyla İspanya'yı sallayan ve sıra dışı hayat hikayesiyle dikkat çeken Ukraynalı yıldız Viktor Tsygankov için bordo-mavili kurmaylar operasyona başladı. İsrail doğumlu süper solak Trabzonspor'a imza atacak mı?..






Yeni sezonda mutlak şampiyonluk hedefleyen ve transfer pazarında fırtına gibi esen Trabzonspor teknik direktör Fatih Tekke'nin raporu doğrultusunda rotayı İspanya'ya kırdı. Başkan Ertuğrul Doğan'dan camiayı heyecanlandıran çok net bir transfer itirafı geldi. İspanya'da Girona forması giyen Ukraynalı yıldız Viktor Tsygankov, bordo-mavili ekibin resmen listesinde!






BABASI ESKİ BİR KALECİ

Doğan, taraftara müjdeleri peş peşe sıralarken Ukraynalı kanat oyuncusu hakkında ilk kez bu kadar açık konuştu.

Trabzonspor'un radarına giren 28 yaşındaki yıldız oyuncunun yeşil sahaların dışındaki hayat hikayesi ise oldukça dikkat çekici. Ukrayna milli takımının en önemli figürlerinden biri olan Tsygankov, aslında İsrail doğumlu.






NAHARİYA KENTİNDE DOĞDU

Eski bir kaleci olan babası Vitaliy Tsygankov'un 90'lı yılların ortasında İsrail liginde forma giymesi nedeniyle 1997 yılında İsrail'in Nahariya kentinde dünyaya gelen Viktor, çocukluğunun ilk yıllarını burada geçirdi. Daha sonra ailesiyle Ukrayna'ya dönen ve Dinamo Kiev altyapısında yetişen yıldız oyuncu, hem hızı hem de teknik kapasitesiyle Avrupa'nın elit kanat oyuncuları arasında gösteriliyor.






GIRONA DÜŞÜNCE UMUT DOĞDU

Girona'nın düşmesiyle takımdan ayrılmaya sıcak bakan Tsygankov için Trabzonspor yönetimi elini çabuk tutmak istiyor. Başkan Ertuğrul Doğan'ın "Transfer sezonu resmi olarak açılmadı ama biz hızlı gidiyoruz. Önümüzdeki hafta 8-9 transferi bulacağız" açıklaması, Tsygankov operasyonunun da çok uzak olmayan bir tarihte netleşebileceğinin sinyalini verdi.

Jhon Duran kıymete bindi!

Mauro Icardi’nin yerine elit bir golcü arayan Galatasaray’da, parçalıyı giymek için adeta kapıda yatan Jhon Durán transferi bir anda bambaşka bir boyuta taşındı

05.06.2026 11:05:00
Haber Merkezi
Jhon Duran kıymete bindi!
Jhon Duran kıymete bindi!
Mauro Icardi'nin yerine elit bir golcü arayan Galatasaray'da, parçalıyı giymek için adeta kapıda yatan Jhon Durán transferi bir anda bambaşka bir boyuta taşındı.

Fenerbahçe'nin başkanlık seçiminde Luis Suárez'in büyük vaat olarak masaya sürülmesi, 5 milyon Euro maaşla gelmeye hazır olan 22 yaşındaki Jhon Durán'ın bir anda kıymete binmesine neden oldu.







Süper Lig'de yaz transferi Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Kolombiyalı yıldızları tokuşturmasıyla alev aldı. Ayrılması beklenen Mauro Icardi'nin yerine yıkıcı bir güç eklemek isteyen Galatasaray, "parçalıyı" giymek için çıldıran Jhon Duran için burun kıvırıyor.

Taraftarın da ilk etapta mesafeli durduğu Duran ismi, Fenerbahçe'deki başkanlık yarışı sürecinde Luis Suarez'in (Sporting) Hakan Safi tarafından seçim vaadi olarak masaya sürülmesiyle bir anda "kıymetli" oldu.







AKILLANMASI GEREKTİĞİ KABUL EDİLİYOR

Aslında Duran sorunlu bir tip... Geçen sezon Fenerbahçe'de oynarken hepimiz şahit olduk. Ancak yeteneklerine kimsenin diyeceği yok. Yeteneklerine ihanet etmenin cezasını ise Kolombiya Milli Takımıyla, Dünya Kupasının dışında kalarak çeken Jhon Duran buna rağmen ülkesi Kolombiya'da hala daha "akıllanırsa" ülkenin hatta Güney Amerika'nın en yetenekli santrforu olarak kabul ediliyor.







ÖĞRENMESİ GEREKENLER VAR

Kolombiya spor panellerinde (Steven Arce ve Diego Rueda'nın analizlerinde) iki oyuncunun kıyaslamasında net bir ton hakim. Luis Suarez'in Avrupa'daki 10 yıllık istikrarlı kariyeri ve taktiksel disiplini övülse de Jhon Duran'ın kumaşının tamamen farklı bir seviyede olduğu belirtiliyor.

La Polémica programında Duran için şu ifadeler kullanıldı:

- Luis Suarez harika bir profesyonel ama Jhon Duran'ın sahip olduğu sıra dışı fiziksel ve teknik tavan kimsede yok. Gerçek bir profesyonel gibi davranmayı öğrendiği an bu ülkenin tartışmasız en iyi 9 numarası o olacak. O, dünya devlerinin potansiyeline sahip.







KOLOMBİYALILARA GÖRE EN İYİSİ

Win Sports ekranlarında yapılan video-analizlerde ise milli takımın as forveti olma yolundaki yarış masaya yatırıldı. Analistlerin konsensüsüne göre, Suarez'in kariyer formu ne kadar iyi olursa olsun, Duran'ın saf bitiriciliği takımın kaderini değiştiriyor:

- Luis Suarez Portekiz'de harika bir dönemden geçiyor olabilir ama Jhon Duran o saf golcü/yıkıcı seviyesine ulaştığı an, ne olursa olsun Kolombiya'nın as forveti o olmalıdır. Duran'ın bitiricilik ve fiziksel baskı genetiği, milli takımın tavanını belirleyen ana unsurdur.







DURAN SANKİ AKILLANMIŞ GİBİ

22 yaşındaki Jhon Duran, Kolombiya basınındaki bu tartışmaların göbeğinde geleceğine dair heyecan yaratan bir açıklama yaptı:

- Kişisel olarak kendimi mükemmel hissediyorum. Sakin ve mutluyum. Şey... aldığım güzel bir haber var, bu yüzden mutluyum.

22 Dünya Kupası'nda 31 gol kralı

Dünya Kupası tarihinde bugüne dek 31 futbolcu gol krallığı sevinci yaşadı.

05.06.2026 06:45:00
AA
22 Dünya Kupası'nda 31 gol kralı
22 Dünya Kupası'nda 31 gol kralı
Dünya Kupası tarihinde bugüne dek 31 futbolcu gol krallığı sevinci yaşadı.

Fransız futbolcu Just Fontaine, 1958 İsveç'te attığı 13 golle gol krallığına ulaştı. Bu sayı, bir Dünya Kupası'nda bir futbolcunun attığı en yüksek gol sayısı oldu.

1962 Dünya Kupası ise gol krallığının en düşük gol sayısıyla kazanıldığı turnuva olarak tarihe geçti. Bu kupada 6 futbolcu, dörder golle ilk sırayı paylaştı. Şili'de düzenlenen organizasyon ayrıca en çok sayıda futbolcunun gol krallığını paylaştığı kupa olarak da dikkati çekti.

İlk "kral" Stabile



Dünya Kupası tarihinin ilk gol kralı, Arjantinli Guillermo Stabile oldu.

Stabile, 1930 Uruguay'da 8 golle ilk sırayı aldı. 1934'te Çekoslovak Oldrich Nejedly 5, 1938'de Brezilyalı Leonidas 7 golle birinciliği elde etti.

Brezilya'dan 5 gol kralı

Tüm Dünya Kupalarına katılan tek ülke Brezilya, aynı zamanda en fazla gol kralı çıkaran ülke olarak da tarihe geçti.

Geride kalan 22 Dünya Kupası'nda 20 ülkeden 31 futbolcu, gol krallığı sevinci yaşadı. Brezilya, 5 oyuncuyla başı çekti. Almanlar, 3 futbolcuyla ikinci, Fransa, Arjantin, Macaristan, İtalya ve İngiltere ise ikişer oyuncuyla üçüncü sırada yer aldı.

Birer futbolcusu gol kralı olan ülkeler ise şunlar:

Çekoslovakya, SSCB, Şili, Yugoslavya, Portekiz, Polonya, Bulgaristan, Rusya, Hırvatistan, Hollanda, İspanya, Uruguay ve Kolombiya.

Pele ve Maradona başaramadı

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcuları arasında gösterilen Pele ve Diego Armando Maradona, Dünya Kupası tarihinde gol krallığı yaşayamadı.

Brezilyalı Pele, mücadele ettiği 4 organizasyonda takımına 14 maçta 12 gol kazandırırken gol krallığına ulaşamadı.

Maradona da 21 maçta 8 gol attı ve katıldığı 4 Dünya Kupası'nda da gol bakımından zirveye çıkamadı.

Kupanın son gol kralı ise 2022 Katar'da attığı 8 golle Fransız futbolcu Kylian Mbappe oldu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.