logo
11 AĞUSTOS 2026

MAÜ özel yetenek sınavı

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2-4 Eylül tarihleri arasında kampüs alanında gerçekleştirdiği 2020-2021 akademik yılı özel yetenek sınavı başarı ile tamamladı.

05.09.2020 13:40:00
 
MAÜ özel yetenek sınavı
MAÜ özel yetenek sınavı
Mardin Artuklu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ( BESYO) tarafından gerçekleştirilen sınavın fotosel kronometre cihazları kullanılarak son derece objektif bir şekilde tamamlandığı bildirildi.

Korona virüs süreci nedeniyle açık havada ve sosyal mesafe kuralını gözeterek gerçekleştirilen yetenek sınavı için gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirten BESYO Müdürü Doç. Dr. Serdar Geri,

'MAÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olarak hazırlamış olduğumuz parkurlarımızı şeffaflık ilkemiz doğrultusunda başarılı bir şekilde tamamladık. Fotosel ölçüm cihazları ile başlayıp-biten parkurlarımızın sonuçları aynı anda hem scoreboard hem de bilgisayar sistemine işlenmesinin yanında profesyonel hakem heyeti tarafından da manuel olarak kayıt altına alındı' dedi.

Gerçekleştirilen özel yetenek sınavına 'Objektiflik Sınavı 'da denilebileceğini söyleyen Geri, hiçbir öğrenciye yönelik hak ihlalinin yapılmadığını vurgulayarak düzenlenen parkur performanslarının video kaydına alınarak arşivlendiğini belirtti. Doç. Dr. Geri, toplam kontenjan sayısının 180 olduğu özel yetenek sınavında, çoğunluğu Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesi olmak üzere çeşitli illerden bin 500 öğrencinin yoğun ilgi göstererek başvuruda bulunduğu bilgisini verdi. İHA

Endrick bilmecesi son viraja girdi!


 
 
Adı Fenerbahçe ve Galatasaray'la anılan Endrick'e sürpriz bir talip çıktı. Hatta oyuncu cephesi de ikna edildi. Real Madrid onay verirse iş bitecek.

11.08.2026 00:24:00
Haber Merkezi
 
Endrick bilmecesi son viraja girdi!
Endrick bilmecesi son viraja girdi!

İngiliz basınındaki haberlere göre; Manchester United, Endrick'in menajeriyle görüşme gerçekleştirdi. 20 yaşındaki golcü de İngiliz ekibine sıcak baktı. Kırmızı Şeytanlar, çok kısa bir süre içinde Real Madrid'le masaya oturacak. La Liga ekibi, kiralama seçeneğine açıktı... Fakat Real Madrid, olası kiralamada belirli bir sayıda maç garantisi istiyor. Manchester United'ın direkt bonservis teklifinde de bulunabileceği öğrenildi. 1.72 boyundaki futbolcunun adı Galatasaray ve Fenerbahçe'yle de anılıyordu. Endrick'in mevcut Real kadrosunda fazla forma şansı bulma ihtimali yok...



Genç yetenek, Lyon'daki kiralık döneminde iyi bir performans sergilemişti. Endrick, Fransız ekibinde toplam 21 karşılaşmaya çıktı. 8 gol ve 8 asist üretti. Ardından da Brezilya Milli Takımı'yla Dünya Kupası'nda boy gösterdi. Dev organizasyonda ise aradığını bulamadı.

Arthur Masuaku, Konyaspor'da

Konyaspor, Demokratik Kongolu milli futbolcu Arthur Masuaku ile 2 yıllık sözleşme imzaladı

10.08.2026 21:28:00
İhlas Haber Ajansı
 
Arthur Masuaku, Konyaspor'da
Arthur Masuaku, Konyaspor'da
Konyaspor, Demokratik Kongolu milli futbolcu Arthur Masuaku ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Konyaspor, 32 yaşındaki sol bek oyuncusu Arthur Masuaku ile 2 yıllık anlaşma sağladı. Stadyumda yer alan Konyaspor Müzesi'nde gerçekleştirilen imza töreninde, Futbol Şube Sorumlusu Ali Camgöz hazır bulundu. Yeşil-beyazlıların internet sitesinde konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Arthur Masuaku'ya hoş geldin diyor, yeşil-beyazlı formamız altında başarılar diliyoruz" denildi.

Fransa'da Valenciennes FC ile futbol hayatına başlayan sol bek Arthur Masuaku, Olympiakos, West Ham United, Beşiktaş, Sunderland ve Lens takımlarında forma giydi.
Masuaku, yeşil-beyazlı ekipte 26 numaralı formayı terletecek.

Üç kıta birleşti, FIFA Başkanını yaylım ateşine tuttu!

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) ve Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF), ortak bir açıklama yayımladı

10.08.2026 20:09:00
Haber Merkezi
 
Üç kıta birleşti, FIFA Başkanını yaylım ateşine tuttu!
Üç kıta birleşti, FIFA Başkanını yaylım ateşine tuttu!
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) ve Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF), ortak bir açıklama yayımlayarak FIFA Başkanı Gianni Infantino'yu ve yönetim şeklini çok sert bir dille eleştirdi.

Dünya Kupası'nın ticari haklarını satma planının ardından başlayan krizde, üç büyük konfederasyon Infantino'nun "aldatma yoluyla güveni kırdığını" ve kendisini futbolun ortak yapısının üzerinde konumlandırdığını savundu.

Proje tepki çekti, boykot gündeme geldi



Futbol dünyasındaki bu büyük çatlak, FIFA'nın Dünya Kupası ve Kulüpler Dünya Kupası gibi dev turnuvaları işletmesi için "FIFA Forward Enterprise" (FFE) adıyla yeni bir ticari şirket kurma planıyla başladı.

FIFA, bu şirket için 20 milyar dolarlık değerleme üzerinden 4,2 milyar dolara kadar özel yatırımcı kaynağı sağlamayı hedefliyordu.

Kabul edilmesi halinde üye federasyonlara tek seferlik 20 milyon dolar ödeme ve dönem bütçelerinde ciddi artışlar vaat edildi.

Ancak bu finansal teklif konfederasyonları ikna etmeye yetmedi. UEFA projenin ardından Dünya Kupası'nı boykot etme seçeneğini masaya getirdi ve tepkilerin büyümesi üzerine plan rafa kaldırıldı.

"Liderlik bir mülk değildir"



UEFA, AFC ve CONCACAF başkanlarının ortak bildirisinde, futbolun şahıslara değil, paydaşlara ait olduğu vurgulanarak, Infantino'nun "kolektif yapının üzerine çıktığı" ve "güven ihlali" yaptığı belirtildi. Liderliğin bir hizmet görevi olduğunun altı çizilen metinde, tek adam yönetimi eleştirildi.

Bağımsız inceleme talebi ve belge uyarısı



Konfederasyonlar, kapalı kapılar ardındaki toplantıları eleştirerek, krizin iç raporla değil, bağımsız üçüncü taraflarca incelenmesini talep etti.

Ayrıca UEFA, FIFA'ya proje belgelerini imha etmemeleri konusunda uyarıda bulundu. Bu krizin, Infantino'nun geleceğini ve konfederasyonlar arası ilişkileri uzun süre etkilemesi bekleniyor.

Bodrum deplasmanından Bursaspor 3 puan ile döndü

10.08.2026 09:03:00
İhlas Haber Ajansı
 
Bodrum  deplasmanından Bursaspor 3 puan ile döndü
Bodrum  deplasmanından Bursaspor 3 puan ile döndü
Trendyol 1. Lig'in 1. haftasında Bodrum FK, sahasında Bursaspor'a 2-0 mağlup oldu.

Maçın başından itibaren ağırlığını hissettiren konuk ekip Bursaspor, aradığı golü 27. dakikada buldu. Rahmetullah Berişbek'in uzun pasıyla savunma arkasına sarkan yeni transfer Kelechi Iheanacho, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

Pozisyon öncesi ofsayt bayrağı kalksa da VAR incelemesinin ardından gol geçerlilik kazandı. İlk yarının son anlarında, 45. dakikada sahneye çıkan bir diğer yeni transfer Lincoln Henrique, farkı ikiye çıkararak takımını soyunma odasına rahat götürdü.

İkinci Devre Skor Değişmedi

Mücadelenin ikinci yarısında ev sahibi Bodrum FK, yaptığı oyuncu değişiklikleriyle oyuna ortak olmaya çalışsa da Bursaspor savunmasını geçmeyi başaramadı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma 2-0 Bursaspor lehine tescillendi.

Gelecek Hafta

Bodrum İlçe Stadyumu'nda Yiğit Arslan'ın yönettiği maçta golleri 27. dakikada Kelechi Iheanacho ve 45. dakikada Lincoln Henrique kaydetti.

Ligin ikinci haftasında Bodrum FK, İstanbulspor deplasmanına giderken, Bursaspor ise sahasında Iğdır FK'yi ağırlayacak.

Çorum FK, Markus Karlsbakk ile anlaştı

Çorum FK, son olarak Norveç Ligi ekiplerinden Lillestrom SK'da forma giyen orta saha oyuncusu Markus Karlsbakk ile 3+1 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu

09.08.2026 18:37:00
İhlas Haber Ajansı
 
Çorum FK, Markus Karlsbakk ile anlaştı
Çorum FK, Markus Karlsbakk ile anlaştı
Çorum FK, son olarak Norveç Ligi ekiplerinden Lillestrom SK'da forma giyen orta saha oyuncusu Markus Karlsbakk ile 3+1 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu.

Kırmızı-siyahlı kulüpten konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Arca Çorum FK forması altında başarılı bir kariyer geçireceğine olan inancımızla, Markus Karlsbakk'a hoş geldin diyor, yeni yolculuğunda üstün başarılar diliyoruz" denildi.

Sivasspor'da Kayserispor hazırlıkları başladı

Sivasspor, Trendyol 1. Lig 2026-2027 sezonunun 2. haftasında Kayserispor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına başladı

09.08.2026 15:13:00
İhlas Haber Ajansı
 
Sivasspor'da Kayserispor hazırlıkları başladı
Sivasspor'da Kayserispor hazırlıkları başladı
Teknik Direktör İsmet Taşdemir ve yardımcıları yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, ısınma hareketlerinin ardından pas çalışmaları, taktik organizasyonlar ve dar alan oyunları üzerinde çalıştı. Antrenman, çift kale maçla sona erdi.

Kırmızı-beyazlı futbolcuların dünkü karşılaşmada forma giyen bölümü ise yenileme çalışması gerçekleştirdi.

Kayserispor ile Sivasspor arasında oynanacak Trendyol 1. Lig 2. hafta karşılaşması, 16 Ağustos 2026 Pazar günü saat 19.00'da Kayseri Stadyumu'nda oynanacak.

Futbolda soğuk savaş

Dünya futbolunun yönetim kademesinde başlayan "Dünya Kupası'nı satma" krizi, geri dönülemez bir noktaya ulaştı

08.08.2026 16:10:00
Haber Merkezi
 
Futbolda soğuk savaş
Futbolda soğuk savaş
Dünya futbolunun yönetim kademesinde başlayan "Dünya Kupası'nı satma" krizi, geri dönülemez bir noktaya ulaştı. Turnuvaların ticari planlarının gizlice yürütüldüğünün iddia edilmesiyle patlak veren krizde, boykot kararından milim geri adım atılmayacağı ilan edildi.

Gizli Plan Kriz Doğurdu: FFE Projesi



Her şey, erkekler ve kadınlar Dünya Kupaları başta olmak üzere, en prestijli turnuvaların ticari ve operasyonel haklarından büyük bir hisseyi özel yatırımcılara satmayı öngören bir projenin gün yüzüne çıkmasıyla başladı. Plan karşılığında sisteme 4,2 milyar dolara kadar kaynak aktarılması ve bu paranın bir kısmının üye federasyonlara dağıtılması vaat ediliyordu.

Ancak bu ticari hamlenin futbol paydaşlarına danışılmadan gizlice yürütülmesi bardağı taşırdı. Alınan ortak kararla turnuvaları boykot etme hamlesi başlatıldı ve bu durum "futbolun ruhunu satmak" olarak itham edildi.

Geri Adım ve Özür Yetmedi



Boykot restinin ardından, kriz yaratan projenin tamamen iptal edildiği ve yapılan fahiş hatalar nedeniyle resmi bir özür mektubu gönderildiği açıklandı.

Ne var ki, bu hamle de öfkeyi dindirmeye yetmedi. Boykotun kaldırılması için şartların son derece net olduğu vurgulandı:

1-Turnuva hisselerini satma tekliflerinin tamamen ve resmi olarak geri çekilmesi.

2-Futbol oyununu bu şekilde tahrif etmeye yönelik benzer girişimlerin bir daha asla tekrarlanmayacağına dair yasal ve net güvenceler verilmesi.

Yapılan değerlendirmelerde, bu şartların henüz karşılanmadığı ve mevcut yönetime olan güvenin tamamen kaybedildiği ifade edildi.

"Görevin Kötüye Kullanımı"



Krize futbolcular cephesinden de çok sert bir destek geldi. Yaşanan fiyasko sadece bir yönetim başarısızlığı değil, yetkinin derin bir suistimali olarak nitelendirildi. Futbolun geleceğini etkileyecek takvim ve turnuva kararlarında oyuncuların da yasal bağlayıcılığı olan oy haklarına sahip olması gerektiği talep edildi.

İlk Boykot Kapıda: 5 Eylül Kritik Tarih

Futbol dünyası şimdi nefesini tutmuş durumda. Eğer taraflar arasında somut ve anayasal bir uzlaşı sağlanamazsa, 5 Eylül'de Polonya'da başlayacak olan 20 Yaş Altı Kadınlar Dünya Kupası, boykotun sahaya yansıyacağı ilk organizasyon olacak. Avrupa ekiplerinin turnuvaya katılmaması halinde organizasyon meşruiyeti tamamen çökecek.

Samsunspor'da 8 oyuncu gitti, 7 oyuncu geldi

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Samsunspor'da bu transfer döneminde 8 oyuncuyla yollar ayrıldı, 7 yeni transfer takviyesi yapıldı.

08.08.2026 13:18:00 / Güncelleme: 08.08.2026 13:20:42
İhlas Haber Ajansı
 
Samsunspor'da 8 oyuncu gitti, 7 oyuncu geldi
Samsunspor'da 8 oyuncu gitti, 7 oyuncu geldi
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Samsunspor'da bu transfer döneminde 8 oyuncuyla yollar ayrıldı, 7 yeni transfer takviyesi yapıldı.

Samsunspor, Süper Lig'e çıktığı ve Avrupa'ya gitme başarısı gösterdiği kadronun iskeletini oluşturan birçok oyuncuyla bu sezon yollarını ayırdı. Özellikle stoperin vazgeçilmez ikilisi Lubo Satka ve Rick van Drongelen ile birlikte orta sahanın bel kemiği Olivier Ntcham, kaptan Zeki Yavru, orta sahanın dinamosu Carlo Holse ve Fenerbahçe'den kiralanan kaleci İrfan Can Eğribayat'ın takımdan ayrılması kadronun eksilmesine neden oldu. Karadeniz temsilcisi, bu ayrılıklardan Drongelen ve Holse'nin satışından ise kulüp satış rekorları kırarak hatırı sayılır bir gelir elde etti.



Giden oyuncuların yerine ise yerli futbolcular veya potansiyeli yüksek yabancı oyunculara transfer edildi. Drongelen yerine Polonyalı sol stoper Ivan Drapinski (22), Satka yerine İtalyan sağ stoper Gabriele Guarino (22), Holse yerine Malili Antoine Sekongo (22), Ntcham'ın yerine İskoç Elliot Watt (26) transfer edildi. Ayrıca Türk pasaportlu gurbetçilerden Bilal Beyazıt (27), Samed Onur (24) ve Fatih Kaya (27) da kadroya dahil edildi.



Gelen ve giden transferlerin yanı sıra kiralıktan dönen oyuncular da kadroya katıldı. İsveçli kanat forvet Richie Omorowa, Arnavut kanat oyuncusu Arbnor Muja, kaleci Taha Tosun ve sağ bek Mustafa Haluk Tan da geçen sezon kiralık olarak forma giydikleri takımlardan ayrılarak Samsunspor kadrosuna katıldı.

Öte yandan hali hazırda kadroda bulunan oyunculardan Toni Borevkovic, Ali Badre Diabate, Cherif Ndiaye, Marius Mouandilmadji, Arbnor Muja, Richi Omorowa gibi oyuncuların durumunun ise gelen trasnfer teklifleri ve yeni transferin durumuna göre netleşeceği öğrenildi.

Transferi Mourinho engelledi


 
Real Madrid forması giyen Brahim Diaz'ın adı hem Galatasaray, hem Fenerbahçe, hem de Beşiktaş'la anılıyordu. Ancak La Liga temsilcisi, oyuncuyla yeni sözleşme konusunda anlaştı. Bu hamlenin arkasında ise Mourinho var.

08.08.2026 06:25:00
Haber Merkezi
 
 Transferi Mourinho engelledi
 Transferi Mourinho engelledi

Real Madrid'le sözleşmesinin son senesine giren Brahim Diaz'ın adı İstanbul ekipleriyle anılıyordu. Ancak Faslı yıldızla ilgili son kararı Teknik Direktör Mourinho verdi. Portekizli çalıştırıcı, yönetimle görüşme yaparak Diaz'ın mukavelesinin uzatılmasını istedi. 27 yaşındaki futbolcuyla kişisel şartlarda anlaşma sağlandı. Diaz'ın yeni sözleşmesi 30 Haziran 2029'a kadar sürecek. Ayrıca kontratta +1 yıllık uzatma opsiyonu bulunacak (çift taraflı). Aslında işlerin bu noktaya geleceği daha önceden belliydi. Çünkü Faslı oyuncu, Madrid'de kalmak istiyordu.

İstanbul ekipleri ise şu anda mecburen farklı adreslere yöneldi. Mourinho'nun kararı olmasaydı, Diaz satılacaktı. Ve oyuncunun sözleşmesi 30 Haziran 2027'de biteceği için transfer daha uygun şartlarda tamamlanabilirdi. Bu dosya şu anda Türkiye açısından kapanmış gibi gözüküyor.

Erzurumspor FK, Festy Ebosele ile anlaşmasına vardı

Erzurumspor FK, son olarak Başakşehir forması giyen İrlandalı sağ bek Festy Oseiwe Ebosele ile prensip anlaşmasına vardığını açıkladı

08.08.2026 00:29:00
İhlas Haber Ajansı
 
Erzurumspor FK, Festy Ebosele ile anlaşmasına vardı
Erzurumspor FK, Festy Ebosele ile anlaşmasına vardı
Erzurumspor FK, son olarak Başakşehir forması giyen İrlandalı sağ bek Festy Oseiwe Ebosele ile prensip anlaşmasına vardığını açıkladı.

Erzurumspor FK, 2026-2027 sezonu kadro planlaması kapsamında transfer çalışmalarını sürdürüyor. Mavi-beyazlı ekip, 24 yaşındaki İrlandalı sağ bek Festy Oseiwe Ebosele ile prensip anlaşmasına vardığını duyurdu.

Erzurumspor FK'dan yapılan açıklamada, "Kulübümüz, son olarak Başakşehir forması giyen profesyonel futbolcu Festy Oseiwe Ebosele ile prensip anlaşmasına varmıştır. Festy Oseiwe Ebosele'nin Erzurum'a gelişinin ardından gerçekleştirilecek sağlık kontrolleri sonrasında kendisiyle resmî sözleşme imzalanacaktır" ifadelerine yer verildi.

Kariyerinde daha önce Derby County, Udinese, Watford ve Başakşehir formaları giyen Ebosele, İrlanda Cumhuriyeti Milli Takımı'nda da görev yapıyor.

Geçtiğimiz sezon Başakşehir formasıyla lig ve kupa olmak üzere 20 maçta kadroya giren Ebosele, 11 karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıktı. İrlandalı futbolcu, sezonu 1 golle tamamlarken 3 sarı ve 2 kırmızı kart gördü.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.