logo
21 TEMMUZ 2026

Mbappe, Beşiktaş'a stoper gönderiyor

Real Madrid’in gözden çıkardığı 23 yaşındaki stoper Raúl Asencio’yu renklerine bağlamak isteyen siyah-beyazlılar, sadece bir savunma oyuncusu değil, İspanya’yı sallayan bir drama zincirini de transfer etmeye hazırlanıyor. Kylian Mbappé’nin, eski sevgilisiyle aşk yaşadığı Asencio’yu soyunma odasında istememesi transferi Beşiktaş lehine tetiklerken; 6 milyon Euro’luk maaş yükü ve oyuncunun 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı gizli video davası bu transferin önündeki en büyük iki dev engel olarak duruyor

20.07.2026 13:45:00
Haber Merkezi
 
Mbappe, Beşiktaş'a stoper gönderiyor
Mbappe, Beşiktaş'a stoper gönderiyor
Beşiktaş transferde bir bomba daha patlatmaya hazırlanıyor. Siyah-beyazlıların bu kez de Real Madrid'in 23 yaşındaki stoperi Raúl Asencio katmak için harekete geçtiği iddia edildi. İspanyol devinde kadro şişkinliği ve teknik direktör Jose Mourinho'nun planları doğrultusunda gözden çıkarılan genç savunmacının Türkiye'ye gelme ihtimali İspanya'da ses getirdi.






6 MİLYON EURO'LUK MAAŞI VAR

Bu transferin önünde çok konuşulacak iki büyük engel bulunuyor. İlki ekonomik... Real Madrid'de 6 milyon euro'nun üzerinde kazanan Asencio, yeni kulübünde de mevcut sözleşmesinin korunmasını şart koşuyor. Beşiktaş ise bu maaşı ödemeye sıcak bakmıyor. Real Madrid'de maaş paylaşımı üzerinde duruluyor.






4 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İkinci ve en sarsıcı engel ise oyuncunun geçmişi. Genç stoper, İspanya'da 2023 yılında yaşanan rıza dışı bir mahrem videonun WhatsApp üzerinden yayılması davasında 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. Real Madrid'in arkasında durarak A takıma kadar yükselttiği Asencio'nun bu davası İspanya'da hâlâ yakından takip ediliyor.






MBAPPE, BEŞİKTAŞ'A GÖNDERECEK

Saha dışındaki skandalları ve lüks yaşamıyla İspanyol magazin basınının manşetlerinden düşmeyen Asencio'nun adı, takım arkadaşı Kylian Mbappé ile de garip bir dedikoduya karışmış durumda.

İddialara göre Asencio'nun eski sevgilisi olan sosyal medya fenomeni Maria Aguilar, ayrılık sonrası Mbappé ile birlikte olmaya başladı. Bu yüzden Fransız yıldız, Asencio ile aynı soyunma odasını paylaşmak istemiyor.






MAGAZİNSEL KISMI YAKLAŞTIRIYOR

Mourinho'nun kadroda yer açmak adına ayrılması için baskı yaptığı Asencio, şimdi kariyerinde yeni bir sayfa açmaya yakın. Beşiktaş, İspanyol devini ikna ederek hem savunmasını güçlendirmeyi hem de bu sansasyonel ismi Türkiye'ye getirmeyi hedefliyor. Futbol kalitesi kadar magazinel kişiliği de genç oyuncuyu Beşiktaş'a yaklaştırıyor.

Fernandes mi, Can mı?

Galatasaray kesinlikle 10 numara takviyesi yapacak. Konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor 

21.07.2026 13:00:00
Haber Merkezi
 
Fernandes mi, Can mı?
Fernandes mi, Can mı?
Galatasaray 10 numara konusunda Manchester United'dan Bruno Fernandes ve Eintracht Frankfurt'tan Can Uzun'a yoğunlaştı. Bruno Fernandes'in istediği maaş sonrası ortaya oldukça ilginç bir tablo çıkıyor.






Galatasaray kesinlikle 10 numara takviyesi yapacak. Konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Şu anda öne çıkan 2 futbolcu var. Bruno Fernandes ve Can Uzun... Manchester United'ın 40 milyon euro karşılığında ikna edilebileceği konuşuluyor. Ancak Bruno Fernandes kendisi için 20 milyon euro seviyesinde senelik maaş talep ediyor.






İŞTE O TABLO

Durumu şöyle açıklamak mümkün:

United'a önerilecek rakam: 40 milyon euro
Fernandes'in beklediği senelik maaş: 20 milyon euro
1 yıllık maliyet: 60 milyon euro

Sadece 1 senelik maliyet olan 60 milyon euro aynı zamanda Can Uzun'un Eintracht Frankfurt'taki serbest kalma bedeli!






İKİSİ DE BÜYÜK YETENEK

İki futbolcu da çok kaliteli... Bruno Fernandes kendisini ispatlamış büyük bir yetenek... Can Uzun ise şimdiden çok konuşulmaya başlandı. Galatasaray bir seçim yapacak. Bruno Fernandes 31, Can Uzun ise 20 yaşında. Can'ın olası transferinde kontenjan da etkilenmeyecek. Fernandes alınırsa, dünya çapında daha fazla ses getireceği kesin...

Beşiktaş'ın santrforu belli oldu

Perşembe akşamı Midtjylland’ı ağırlayacak olan Beşiktaş'ta teknik direktör Vincenzo Italiano, kritik maçın stratejisini belirledi 

21.07.2026 12:50:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ın santrforu belli oldu
Beşiktaş'ın santrforu belli oldu
UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda perşembe akşamı Midtjylland'ı ağırlayacak olan Beşiktaş'ta teknik direktör Vincenzo Italiano, kritik maçın stratejisini belirledi. Yeni transfer Trossard'ın tatile gitmesi, Uduokhai'nin cezası ve ideal isimlerin sakatlık riskleri nedeniyle kadroda zorunlu operasyona giden İtalyan çalıştırıcı; kalede Nübel'e şans verirken, hücum hattını beklentilerin gerisinde kalan Oh'un yerine tamamen genç yıldız Semih Kılıçsoy'a emanet edecek.






Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında perşembe akşamı sahasında Danimarka ekibi Midtjylland'ı konuk edecek. Kritik mücadele öncesi teknik direktör Vincenzo Italiano'nun sahaya süreceği ilk 11 büyük ölçüde şekillendi. İtalyan teknik adamın, hazır olmayan ve cezalı oyuncuların yokluğunda sahaya süreceği kadro ve oyun planı netleşti.






OH ŞU ANDA ÇOK GERİDE KALDI

Gözlerin çevrildiği forvet hattında İtalyan hocanın kararı kesinleşti. Dünya Kupasına golle başlayan ancak sonrasında beklentilerin uzağında kalan Oh, Mustafa Hekimoğlu'nun bile gerisine düştü.

Italiano, Midtjylland karşısında santrfor bölgesini tamamen Semih Kılıçsoy'a emanet edecek. Yeni transferlerden Trossard ise imzayı atıp tatile gittiği için bu zorlu müsabakada görev yapamayacak.






MURILLO VE OUTTARA KENARA

İtalyan çalıştırıcı, hazırlık maçlarında oynamayan kaleci Nübel'i, Doğan'ın kamp performansını yetersiz bulması nedeniyle riske ederek kaleye koyacak. Savunmada ise sakatlık riski sebebiyle Ouattara'nın kısıtlama getirdi. Murillo da daha kendini hazırlık döneminde Italiano'ya gösteremedi.






ÇİFT ÖN LİBERO TERCİHİ

Defansın ortasında cezalı Uduokhai ile hiç hazırlık maçı oynamayan Agbadou forma giyemeyecek. Stoper ikilisinin uyumlu görüntüsüyle dikkat çeken Djalo ve Emirhan'dan oluşması, beklerde ise Taylan ile Rıdvan'ın (veya Yasin) görev yapması bekleniyor.

İlk maçta güvenliği ön planda tutmak isteyen Italiano, orta sahayı sağlam tutacak. Merkezde Ndidi ve Salih Özcan ikilisi çift ön libero olarak görev yaparak savunmanın sigortası olacak.






KANATLAR CERNY VE İLHAN

Bu ikilinin hemen önünde, 10 numara pozisyonunda ise takımın beyni olarak Orkun Kökçü sahaya çıkacak. Olaitan ise maçın gidişatına göre Orkun'un kulübedeki en güçlü alternatifi konumunda.

Siyah-beyazlıların hücum kanatlarında ise hareketli ve yıpratıcı bir hat kuruluyor. Trossard'ın yokluğunda İtalyan teknik adamın kanat tercihleri Cerny ve İlhan Fakılı olacak.

Beşiktaş, bu ikilinin çizgideki yaratıcılığı ve Semih Kılıçsoy'un golcü koşularıyla Midtjylland savunmasını yıpratarak İstanbul'da avantajlı bir skor aramayı hedefliyor.






BEŞİKTAŞ'IN MUHTEMEL 11'İ

Nübel - Taylan, Djalo, Emirhan, Rıdvan - Ndidi, Salih Özcan - Cerny, Orkun, İlhan Fakılı - Semih.

Salah'ta kale içten fethedildi

Beşiktaş, Nübel ve Trossard'ın ardından dünya yıldızı Mohamed Salah transferinde de mutlu sona çok yaklaştı

21.07.2026 12:38:00 / Güncelleme: 21.07.2026 12:41:55
Haber Merkezi
 
Salah'ta kale içten fethedildi
Salah'ta kale içten fethedildi
Beşiktaş, Nübel ve Trossard'ın ardından dünya yıldızı Mohamed Salah transferinde de mutlu sona çok yaklaştı.

Siyah-beyazlıların Alman kurmayı, Mısırlı golcünün ailesini ikna etmek için Kuzey Sahili'ne çıkarma yapıp teknik direktör Vincenzo Italiano'yu FaceTime ile yayına bağlarken; İstanbul'a sıcak bakan eşi Maggie Sadek ve kızları Mecca ile Kayan üzerinden yürütülen "aile operasyonu" transferde Kartal'ı öne geçirdi.







Beşiktaş'ta, Nübel ve Trossard transferlerini bitiren Eduard Grad şimdi de Mohamed Salah için kolları sıvadı...

Siyah-beyazlıların Alman kadro planlamacısı Mısırlı yıldızın tatil yaptığı ülkenin Kuzey Sahili bölgesine çıkarma yaptı. Salah'ı bizzat ziyaret eden Graf'ın, transferi bitirmek için oyuncunun kızları Mecca ve Kayan'a özel hediyeler götürdüğü öğrenildi.







MENAJERİ GÖRÜŞMEDE YER ALMADI

Kritik görüşme sırasında Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano da FaceTime üzerinden toplantıya dahil oldu. Görüşmede Salah'ın Kolombiyalı menajeri Ramy Abbas'ın yer almaması dikkat çekerken, İstanbul'da yaşamak isteyen eşi Maggie Sadek'in tavrı sebebiyle Salah'ın önceliğinin Beşiktaş olduğu zaten konuşuluyor.

ANNESİ DE TATİLDE YANLARINDA

2026 Dünya Kupası'nın ardından dinlenmeye çekilen Mohamed Salah, Mısır'ın en gözde yaz rotalarından biri olan Kuzey Sahili'nde ailesiyle vakit geçiriyor. Sosyal medya hesabından eşi, annesi ve kızlarıyla birlikte geçirdiği neşeli anları, sahil fotoğraflarını ve akşam yemeği karelerini paylaşan yıldız oyuncu, transfer iddialarının göbeğindeyken sakin bir tatil yapmayı tercih ediyor.







MESSI, SALAH'I İSTİYOR

Beşiktaş'ın bitirmeye çok yaklaştığı bu tarihi transfer operasyonuna son anda Amerika'dan dev bir rakip çıktı. Inter Miami'nin süperstarı Lionel Messi, Liverpool ile sözleşmesi sona eren Mohamed Salah'ın transferine bizzat onay verdi. Arjantinli efsanenin, Dünya Kupası başlamadan önce Salah'ı bedelsiz olarak MLS ekibine katmak istediği ve bu doğrultuda kulübün resmi hamlelere başladığı aktarıldı.







SADEK'İN ROLÜ ÇOK ÖNEMLİ

Siyah-beyazlı formayı giymeye oldukça yakın olan Salah için Inter Miami seçeneğinin masaya gelmesi transfer sürecini adeta köşeye sıkıştırdı. Beşiktaş'ın aile üzerinden yürüttüğü ikna stratejisi ve eşi Maggie Sadek'in İstanbul ısrarı avantajını korurken, Messi faktörünün tecrübeli oyuncunun rotasını Amerika'ya çevirip çevirmeyeceği futbol dünyasında büyük bir merak konusu.

Sıngo: ‘Bırakın beni gideyim!’

Galatasaray'ın rekor bonservisle Monaco'dan transfer ettiği ancak beklentilerin altında kalan Wilfried Singo, ayrılık talebini teknik direktör Okan Buruk'a ileterek takıma adeta soğuk duş aldırdı

21.07.2026 12:33:00
Haber Merkezi
 
Sıngo: ‘Bırakın beni gideyim!’
Sıngo: ‘Bırakın beni gideyim!’
Galatasaray'ın rekor bonservisle Monaco'dan transfer ettiği ancak beklentilerin altında kalan Wilfried Singo, ayrılık talebini teknik direktör Okan Buruk'a ileterek takıma adeta soğuk duş aldırdı.

Menajeri vasıtasıyla Napoli'ye kiralık olarak önerilen Fildişili savunmacı için İtalyan gazeteci Alfredo Pedulla ise Inter'in geçmişten gelen bir ilgisi olduğunu ancak 55 milyon euronun üzerindeki serbest kalma bedeli ve artan maliyetler sebebiyle transferi şimdilik askıya aldığını duyurdu.







Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon Monaco'dan rekor transfer ücreti karşılığında renklerine bağladığı Wilfried Singo, sergilediği performansla beklentilerin altında kaldı.

Teknik direktör Okan Buruk'un oyuncuya olan güveni ve beklentileri devam etse de Fildişi Sahilli savunmacı kararını verdi. Ayrılık talebini doğrudan Buruk'a ileten Singo, sarı-kırmızılı camiada soğuk duş etkisi yarattı.







NAPOLI'YE DE ÖNERİLDİ

İstanbul macerasını noktalamaya kararlı olan Singo, asıl hamlesini menajeri üzerinden yaptı. Yeni bir kulüp bulması için menajerine talimat veren oyuncu, Avrupa'nın pek çok önemli ekibine şimdiden teklif edildi.

İtalyan basınından Il Mattino'nun paylaştığı bilgilere göre, Fildişili sağ bek Napoli'ye önerildi. Kulüplerin anlaşması halinde bu transferin kiralık formülüyle gerçekleşme ihtimali masada bulunuyor.







55 MİLYON EURO ÇOK YÜKSEK

Transfer bombacısı Alfredo Pedulla da, Singo'nun sözleşmesinde 55 milyon euro değerinde devasa bir serbest kalma bedeli olduğunu açıkladı.

Inter'in oyuncuyu geçmişten bu yana çok istediğini ve beğendiğini belirten İtalyan gazeteci, buna karşın değişen maliyetler ve artan maaş talepleri nedeniyle Milano devinin Singo transferini şimdilik beklemede tuttuğunu aktardı.







MEVKİİ HENÜZ NETLEŞMEDİ

Yaşanan bu hareketlilik öncesinde teknik direktör Okan Buruk, Singo hakkında övgü dolu ifadeler kullanmış ve "Singo iyi bir oyuncu, çok istediğim bir isim. Zaten çok fazla isteyeni de var" diyerek kalitesine vurgu yapmıştı.







Takımda stoper mi yoksa sağ bek olarak mı değerlendirileceği henüz netlik kazanmayan Singo ise daha önce yaptığı açıklamada pozisyon ayırt etmediğini belirtmiş, "Hocam hangi pozisyonda görev verirse elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışırım" demişti.

Nwakaeme: Oulai'den daha iyi!

Trabzonspor, Fiorentina’ya transfer olan Oulai’nin yerini doldurmak için gözünü İtalya’ya dikti; bordo-mavililerin efsanesi Nwakaeme, Inter’in "gizli hazinesi" olarak görülen 21 yaşındaki Nijeryalı dinamik orta saha Ebenezer Akinsanmiro’yu yönetime önerdi

21.07.2026 12:24:00
Haber Merkezi
 
Nwakaeme: Oulai'den daha iyi!
Nwakaeme: Oulai'den daha iyi!
Fiorentina'ya satılan Christ Inao Oulai'nin yerini doldurmak isteyen Trabzonspor, aradığı dinamizmi İtalya'da buldu. Bordo-mavili ekibin bu sezon futbola veda eden efsane ismi Anthony Nwakaeme, yönetime vatandaşı Ebenezer Ajodun Akinsanmiro'yu önerdi.

Inter Milan forması giyen 2004 doğumlu Nijeryalı genç yetenek, 1.84'lük boyu, yüksek fiziksel direnci ve geçiş oyunlarındaki başarısıyla modern bir "box-to-box" orta saha profili sunuyor.






PISA İLE 24 MAÇA ÇIKTI

Nijerya'nın Remo Stars altyapısında yetişen Akinsanmiro, Viareggio Turnuvası'ndaki performansıyla Ocak 2023'te Inter'e transfer oldu. İtalya'da gelişim kaydetmesi için Sampdoria ve ardından Pisa'ya kiralanan genç oyuncu, geçen sezon Pisa formasıyla Serie A'da 24 maça çıktı. Pisa'nın mali ve bürokratik sıkıntılar nedeniyle satın alma opsiyonunu kaçırması üzerine Inter, oyuncuyu geri çağırdı.






MONZA İLE GÖRÜŞMELER VAR

Şu anda Inter, oyuncuyu 10 milyon Euro bonservis ve sözleşmeye mutlaka bir geri alma maddesi ekleme şartıyla Monza'ya göndermek üzere görüşmelerini sürdürüyor.

İtalyan devinin, "ileride büyük yıldız olacak" gözüyle baktığı oyuncu için bu maddeyi şart koşması, İtalyan basınında Akinsanmiro'nun "Inter'in gizli hazinesi" olarak yorumlanmasına neden oluyor. Genç yıldıza ayrıca Almanya Bundesliga ve Premier League ekipleri de yoğun ilgi gösteriyor.






SKANDALLARDAN UZAK DURAN İSİM

Saha dışında lüks gece hayatı ve skandallardan uzak duran 21 yaşındaki oyuncu, tamamen profesyonel yaşamına odaklanmış durumda. Sosyal medyasını sadece antrenman, maç ve inanç temalı paylaşımlarla sınırlayan Akinsanmiro, mütevazı karakteriyle biliniyor. Nijerya Milli Takımı ile Afrika Uluslar Kupası kadrolarında da yer alan genç yetenek, ülkesinde geleceğin orta saha lideri ve genç sporcuların yeni rol modeli olarak gösteriliyor.

Galatasaray'a 3. torba müjdesi

Şampiyonlar Ligi’nin 36 takımlı yeni lig formatında kuralar sil baştan yazılırken, Galatasaray 3. torbada yer almanın stratejik avantajını cebine şimdiden koydu. Kendi torbasındaki Napoli ve Feyenoord gibi devlerden kaçma şansı yakalayan sarı-kırmızılılar, alt torbalara karşı kuracağı kadro ve tecrübe üstünlüğüyle ilk 24 sıraya adını yazdırıp play-off biletini kapmayı hedefliyor

21.07.2026 12:16:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'a 3. torba müjdesi
Galatasaray'a 3. torba müjdesi
UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 36 takımlı yeni "İsviçre sistemi" formatında kura dinamikleri baştan aşağı değişti. Yeni sistemde her takım, hangi torbada yer alırsa alsın her torbadan ikişer olmak üzere toplam 8 rakiple eşleşecek. Bu radikal değişime rağmen Galatasaray'ın devler ligine 2026-27 sezonunda 3. torbadan katılacak olması, sarı-kırmızılılara hem psikolojik hem de kuramsal olarak çok kritik avantajlar sağlıyor.






NAPOLI VE LILLE ELENECEK

Aslan, 3. torbada yer alarak öncelikle kendi torbasındaki "dişli" rakiplerle eşleşme ihtimalini düşürüyor. Yeni formatta aynı torbadaki takımlar birbiriyle eşleşebilse de Galatasaray, kendisi bu torbada yer aldığı için Napoli, Feyenoord veya Lille gibi tehlikeli ekiplerden birini doğrudan elemiş oldu. Havuzun küçülmesiyle birlikte sarı-kırmızılıların kendi torbasından görece daha zayıf ve dişine göre rakipler çekme ihtimali ciddi oranda arttı.






BİR ANDA FAVORİ OLABİLİR

1. torbadan gelecek rakiplere karşı ise Galatasaray kağıt üzerinde net bir "favori" rolü üstlenecek. Como veya Lens gibi alt torba ekiplerine karşı Aslan; güçlü kadro kalitesi ve köklü Avrupa tecrübesiyle sahaya çıkacak. Bilgisayar destekli fikstür algoritmasının sunacağı dengeli iç saha/deplasman dağılımı sayesinde, sarı-kırmızılılar bu torbalardan hedeflediği maksimum puanları toplayarak RAMS Park'ı rakiplerine dar etme şansı yakalayacak.






STRATEJİK SIÇRAMA TAHTASI

Yeni lig formatında ilk 8 takım doğrudan son 16'ya kalırken, 9 ve 24. sıra arasındaki takımlar play-off oynayacak. İlk 24 içerisine girerek üst tura yükselmeyi hedefleyen Galatasaray için 3. torba, stratejik bir sıçrama tahtası anlamına geliyor. Üst torbalardaki devlerden alınacak sürpriz puanların yanında, 3. ve 4. torba takımlarına karşı kurulacak üstünlük, Aslan'ın Şampiyonlar Ligi yolunu sonuna kadar açacak.

Muani nereye gidecek?

Tapusu PSG'de bulunan Kolo Muani'nin adı hem Galatasaray hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş'la anılıyordu. Şu anda Fransız forvet konusunda büyük bir hareketlilik var

21.07.2026 09:37:00
Haber Merkezi
 
Muani nereye gidecek?
Muani nereye gidecek?
Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın oluşturduğu geniş forvet listesinde Kolo Muani bulunuyordu. PSG, 27 yaşındaki oyuncuyu gelecek planlamasında kesinlikle düşünmüyor. 1.87 boyundaki futbolcu, geride bıraktığımız sezonu da Tottenham'da kiralık olarak geçirmişti.

95 MİLYON ÖDEDİLER!

PSG, Kolo Muani'yi 2023 yazında Eintracht Frankfurt'tan transfer etmişti. O dönemde tam 95 milyon euro bonservis bedeli ödediler. Fransız futbolcu, PSG tarihindeki en büyük hayal kırıklıklarından biri oldu. Sözleşmesi ise 30 Haziran 2028 tarihine kadar devam ediyor.






JUVENTUS BASTIRIYOR

İtalya basınındaki haberlere göre; Juventus, Muani transferinde ciddi bir ilerleme sağladı. Kısa süre içinde resmi açıklamaların yapılması bekleniyor. Oyuncu daha önce kiralık olarak Juventus forması giymişti. Büyük ihtimalle tekrar kiralanacak. Bugün itibarıyla Muani'nin Türkiye'ye gelmesi beklenmiyor.

Aslan'da Fransız sürprizi yaşanır mı?

Galatasaray, kadrosuna genç bir golcü katacak. Listeye Nantes forması giyen Matthis Abline de eklendi. Fransız futbolcunun, hücumdaki çeşitliliği sebebiyle tercih edilebileceği öğrenildi

21.07.2026 09:24:00
Haber Merkezi
 
Aslan'da Fransız sürprizi yaşanır mı?
Aslan'da Fransız sürprizi yaşanır mı?
Mauro Icardi'nin ayrılığı sonrasında, Galatasaray genç bir forvet hamlesi gerçekleştirecek. Bu konuda tercih değil 'zorunluluk' var... Kesinlikle santrfor gerekiyor. Sarı-Kırmızılılar'ın listesine Nantes forması giyen Matthis Abline de eklendi. 23 yaşındaki futbolcunun konuşulmasının sebebi ise hücumun her bölgesinde görev yapabilmesi...

DAHA ÇOK KANATTA

1.82 boyundaki oyuncunun asıl yeri santrfor. Fakat geride bıraktığımız sezona bakarsak daha çok kanat bölgesinde görev yaptı. Matthis Abline, sol kanatta 16 kez oynadı. Sağ kanatta 4, 10 numarada ise 1 kez forma giydi. Santrfor olarak 7 karşılaşmaya çıktı. Galatasaray'ın bu sebeple oyuncuya sıcak baktığı belirtildi.






AYRILMAK İSTİYOR

Nantes, küme düşme üzüntüsü yaşamıştı. Matthis Abline ayrılmak istiyor. 30 Haziran 2028 tarihine kadar sözleşmesi bulunan Fransız futbolcunun adı şu kulüplerle de anılıyor:

Paris FC
Crystal Palace
Roma
Monaco

Fakat şunu belirtmekte fayda var... Matthis Abline, Galatasaray'ın listesinde zirvede değil... Alternatifler arasında bulunuyor.

Okan Buruk çıldırıyor

Mauro Icardi’nin yerini doldurmak için genç ve uzun boylu bir pivot santrfor arayan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, gözünü iki dünya yıldızı adayına dikti. Plan A olarak Levante'nin 25 milyon Euro serbest kalma maddesi bulunan 1.94'lük dev kulesi Carlos Espí’yi işaret eden ve yönetimden fedakarlık isteyen deneyimli çalıştırıcı, Plan B olarak ise Wolfsburg'un "Yeni Edin Dzeko" lakaplı 21 yaşındaki Alman golcüsü Dzenan Pejcinovic’i listeye aldı

20.07.2026 13:56:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk çıldırıyor
Okan Buruk çıldırıyor
Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, Mauro Icardi'nin yerine genç ve uzun boylu pivot santrfor istiyor. Deneyimli çalıştırıcının listenin ilk sırasına yazdığı isim, Levante forması giyen 1.94'lük dev golcü Carlos Espí oldu. İspanyol medyasında hücum verimliliği ve gol beklentisi parametrelerinde Lewandowski ve Mbappé gibi dünya starlarıyla aynı klasmanda gösterilen 2005 doğumlu "genç boğa" için Buruk adeta çıldırıyor.






ESPİ'NİN MALİYETİ ÇOK KABARIK

Transferin perde arkasında ise yönetim ile teknik heyet arasında strateji savaşı yaşanıyor. Okan Buruk, oyuncuyu elden kaçırmamak adına sözleşmedeki 25 milyon Euro'luk serbest kalma bedelinin direkt ödenmesini talep ediyor. Buna karşın Başkan Dursun Özbek ve Cenk Ergün, kulübün kasasını korumak için kiralama artı satın alma opsiyonu formülü üzerinde duruyor. Ancak 2028'e kadar sözleşmesi olan Levante kiralama tekliflerine kapıyı kapatırken, Real Madrid dahil Avrupa'nın 4 dev kulübü bu serbest kalma maddesini ödeyip transferi bitirmeye hazır bekliyor.






GEÇEN SEZON 34 MAÇTA 12 GOL ATTI

İspanyol golcünün alternatifi olarak belirlenen Plan B ise Alman futbolunun son dönemdeki en dikkat çekici yeteneği Dzenan Pejcinovic.

Tarzı Edin Džeko'ya benzetilen 1.88 boyundaki sol ayaklı pivot santrfor, geçen sezon kiralık oynadığı Düsseldorf'ta 34 maçta 12 gol atarak piyasa değerini 15 milyon Euro seviyesine çıkardı. Forvet hattına genç ve potansiyelli bir takviye yapmak isteyen Galatasaray, 21 yaşındaki Alman oyuncu için nabız yoklamaya başladı.






STUTTGART'IN 18 MİLYON EURO'SU AZ GELDİ

Genç yıldız adayı Pejcinovic'in transferinde de rekabet oldukça çetin geçiyor. Sözleşmesini 2029'a kadar uzatan kulübü Wolfsburg, VfB Stuttgart'ın bonuslar dahil 18 milyon Euro'luk resmi teklifini yetersiz bularak reddetti. Alman ekibi, oyuncusunu kolay kolay bırakmaya niyetli değil.

Transferin gerçekleşmesi için bonuslar hariç net bonservis bedelinin 20 milyon Euro barajını rahatlıkla aşmasını ya da sonraki satıştan ciddi pay içeren bir anlaşma yapılmasını şart koşuyor.

Leandro Trossard'a tehdit

Beşiktaş, Hamburg'un 20 yaşındaki Portekizli sol kanatı Fábio Baldé’yi radarına alarak hücum hattında Leandro Trossard'a ciddi bir rakip yaratıyor. 36.0 km/h maksimum hızı, patlayıcı atletizmi ve taktiksel joker kimliğiyle öne çıkan genç yetenek, siyah-beyazlıların hem geleceğe yatırım hem de şampiyonluk yolundaki en dinamik hamlesi olmaya aday

20.07.2026 13:51:00
Haber Merkezi
 
Leandro Trossard'a tehdit
Leandro Trossard'a tehdit
Beşiktaş bu kez de "geleceğe yatırım" hamlesi için kolları sıvadı. Siyah-beyazlılar şimdi de Hamburg forması giyen 20 yaşındaki Portekizli sol kanat Fábio Baldé'nin peşine takıldı. Patlayıcı hızı, bire birde adam eksiltme yeteneği ve dikine oyun tarzıyla dikkat çeken genç yıldız adayı, Beşiktaş'ın hücum hattında Leandro Trossard'ın arkasında bekleyecek ve onu zorlayacak en diri alternatif olarak görülüyor.






5 MİLYON EURO'YA İŞ BİTER

Sağ ayaklı olmasına rağmen sol kanatta "ters ayaklı kanat" olarak görev yapan Baldé, taktiksel esnekliğiyle tam bir joker profili çiziyor. Hızıyla maçların kaderini değiştirebilecek dinamizme sahip olan 1,82 m boyundaki oyuncu, ihtiyaç hâlinde sağ kanatta ve geçiş hücumlarında en uçta da görev alabiliyor.

Hamburg ile 2029 yılına kadar sözleşmesi bulunan ve piyasa değeri 5 milyon Euro civarında olan genç yetenek, Beşiktaş'a hem geniş bir rotasyon hem de büyük bir taktiksel konfor sunmayı vaat ediyor.






36 KM HIZA KADAR ÇIKABİLİYOR

Genç futbolcunun geçen sezonki Hamburg istatistikleri, onun saha içinde tam bir enerji patlaması olduğunu kanıtlıyor. Süre aldığı maçlarda 36.0 km/h maksimum hıza ulaşan Baldé, 90 dakika başına 11.3 km kat edilen mesafe ve 24.9 depar gibi çarpıcı fiziksel veriler yakaladı.

Hücumda skor üretkenliğini geliştirmeye açık olan Portekizli U21 millî oyuncusu, kısıtlı sürelerde 1 gol ve 1 asist üretirken, %53 başarılı top sürme oranıyla da ceza sahası çevresindeki etkinliğini gösterdi.






AİLE BOYU FUTBOLCU PROFİLİ

Saha dışı profiliyle de tam bir profesyonel olan Baldé, adeta bir "futbolcu fabrikası" aileden geliyor. Abisi Gabriel ve kuzenleri Saido ile Samba da profesyonel futbolun içinde yer alıyor. Hamburg altyapısında U19 takım kaptanlığına kadar yükselen genç yıldız, disiplini ve lider ruhuyla tanınıyor. Magazin skandallarından uzak duran, antrenman sadakati yüksek olan ve sokak modasını yakından takip eden Baldé, transferin gerçekleşmesi hâlinde Beşiktaş hücumuna uzun yıllar unutulmayacak bir Avrupai dinamizm katacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.