logo
17 ŞUBAT 2026


"Mecburiyetten gençlere şans veriliyor"

Ümraniyespor Teknik Direktörü Ahmet Taşyürek, Türkiye'de kulüplerin genç oyunculara mecbur kaldığında forma şansı verdiğini savunarak, "Biz genç oyunculara güveniyoruz, inanıyoruz. Forma, mecbur kalındığında değil de hak ettikleri zaman verilirse gençler o zaman daha başarılı oluyor" dedi

19.01.2019 00:00:00
"Mecburiyetten gençlere şans veriliyor"
"Mecburiyetten gençlere şans veriliyor"
Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Ümraniyespor'un teknik direktörü Ahmet Taşyürek, Gazişehir Gaziantep'e transfer olan sağ bek Oğuz Ceylan ve sol bek Mucahit Albayrak'ın yerine yine genç oyuncuları düşündüklerini söyledi.

Genç futbolculara kulüp olarak güvendiklerini vurgulayan Taşyürek, "Takımdan ayrılan Mucahit Albayrak ve Oğuz Ceylan, 2. Lig'den bu yana bizim savunma dörtlüsünden ikisini oluşturuyordu. İstikrar adına önemli isimlerdi. Hücum etkinliklerimizi sağlayan iyi oyunculardı. Bu isimler geldiğinde genç oyunculardı." değerlendirmesinde bulundu. Ahmet Taşyürek, şunları kaydetti: "Türkiye'deki kulüpler, genç oyunculara mecbur kaldığında forma şansı veriyor. Şu an bu dönem yaşanıyor. Biz genç oyunculara güveniyoruz, inanıyoruz. Forma mecbur kalındığında değil de hak ettikleri zaman verilirse gençler o zaman daha başarılı oluyor. Sağ ve sol beke transfer yapacağız. Bunlar genç oyuncular olacak."

Hazırlık kampında takımın eksik yönleri üzerinde durduklarını anlatan Ahmet Taşyürek, "Kadro derinliğimiz fazla olmadığı için bunun üzerine çalışmalar yaptık. Maçlara iyi başlayıp karşılaşmanın sonlarına doğru oyundan düşme sebeplerimizin üzerinde durduk. Ligin ikinci yarısında bu durumu sık yaşamayacağız. Ancak sezonun ikinci yarısı zor olacak." ifadelerini kullandı.

"Ligde işimiz kolay değil"

Kırmızı-beyazlı kulübün teknik direktörü Ahmet Taşyürek, camia olarak Spor Toto 1. Lig'in zorluklarını bildiklerini ve ligi iyi tanıdıklarını söyledi. Ümraniyespor'un son 6-7 yılda önemli aşamalardan geçtiğini belirten Taşyürek, "Takım, Süper Amatör Lig'den bu seviyeye geldi. 3. ve 2. Lig'de birer yıl deneyim elde edip ardından şampiyonluk yaşadı. Spor Toto 1. Lig'de bu yıl üçüncü yılımız. Ligler yükseldikçe bu deneyimi yaşıyoruz. Ligi iyi tanıyoruz. Yönetim, taraftar ve camia olarak ligin zorluklarını biliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Ahmet Taşyürek, zirve yarışında önemli ekiplerin bulunduğunu aktararak, şöyle devam etti: "1. Lig'de büyük bütçeler, büyük şehirler ve camialar var. Ligde işimiz kolay değil. Havasını bulmuş bir Denizlispor, çok iyi bir Gençlerbirliği, yatırımlar yapan Gazişehir Gaziantep, kadrosu oturmuş Hatayspor var. İki maç kazanınca üst sıralara çıkıyorsunuz. İki maç kaybedince ise ligin dibine demir atıyorsunuz. Bunların bilincindeyiz. Bundan sonra iş futbolcularımda."

Atabey Çiçek: "Öz güvenimi geri kazandım"

Ümraniyespor'un sezon başında Medipol Başakşehir'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Atabey Çiçek, teknik direktör Ahmet Taşyürek'in takımın başına geçmesiyle forma şansı bulduğunu ve öz güvenini geri kazandığını dile getirdi. Atabey, Antalya'daki hazırlık kampının takım için oldukça verimli geçtiğini anlatarak, "Sezonun ilk yarısını iyi bir yerde bitirdik. Altay maçıyla ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz." şeklinde görüş belirtti.

Sezon başında çok fazla süre alamadığını hatırlatan 23 yaşındaki futbolcu, şu ifadeleri kullandı: "Oyuna sonradan dahil oluyordum. Bu da benim direncimi düşürüyordu. Öz güvenimi kaybetmiştim. Ahmet hoca bana güvendi. Hocamız geldikten sonra daha çok şans buldum. Maçlarda elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Goller de buldum. Bu, öz güvenimi geri kazanmamı sağladı. Ancak yaptıklarım yeterli değil daha fazlasını yapmak istiyorum." Spor Toto Süper Lig'deki şampiyonluk favorisini de açıklayan genç forvet oyuncusu, "Favorim kendi takımım da olduğu için Medipol Başakşehir. Hak ediyorlar. Ligde en iyi futbolu onlar oynuyor. Başkanlarımız, Abdullah Avcı beni arayıp soruyor. Zaten çoğu maçıma da geliyorlar, sürekli takipteler. Değer verdiklerini her zaman gösteriyorlar." diyerek sözlerini tamamladı.



Göztepe'de duraklama dönemi

Göztepe, Trendyol Süper Lig'de oynadığı son iki maçta mağlubiyet yaşamasa da bu karşılaşmalarda gol sevinci yaşayamadı

17.02.2026 11:01:00
İhlas Haber Ajansı
Göztepe'de duraklama dönemi
Göztepe'de duraklama dönemi
Göztepe, Trendyol Süper Lig'de oynadığı son iki maçta mağlubiyet yaşamasa da bu karşılaşmalarda gol sevinci yaşayamadı.

Trendyol Süper Lig'de ortaya koyduğu performansla dikkat çeken ve Avrupa kupalarını hedefleyen Göztepe, geride kalan 22 haftada başarılı bir grafik sergiledi. Sarı-kırmızılı ekip, ligde şu ana kadar 11 galibiyet, 8 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak topladığı 41 puanla 4. sırada yer alıyor.



Özellikle son 7 haftadır yenilgi yüzü görmeyen İzmir temsilcisi, bu süreçteki 3 beraberlik nedeniyle hanesine yazdırabileceği 21 puanın 15'ini topladı. Son iki karşılaşmada ise gol yollarında etkisiz kalan Göztepe, deplasmanda Konyaspor ve iç sahada Kayserispor ile golsüz berabere kaldı. Böylece sarı-kırmızılılar, bu sezon ilk kez üst üste iki maçta skor üretemediği bir dönem yaşamış oldu.

Yeni golcüler suskun



Göztepe'nin devre arasında kadrosuna dahil ettiği Brezilyalı forvetler Jeferson ve Guilherme Luiz, şu ana kadar beklentileri karşılayamadı.

20 yaşındaki Guilherme Luiz, sarı-kırmızılı formayla 5 karşılaşmada 143 dakika süre almasına rağmen gol sevinci yaşayamadı. 26 yaşındaki Jeferson ise 4 maçta görev yaparken toplam 85 dakika sahada kaldı ve skora katkı sağlayamadı.

Bu tabloyla birlikte Göztepe, devre arasında hücum hattını güçlendirmek ve kadro içi rekabeti artırmak amacıyla gerçekleştirdiği iki transferden henüz skor katkısı alamadı.

Trabzon'da tartışılan isim Andre Onana

Trendyol Süper Lig'de sahasında Fenerbahçe'ye 3-2 mağlup olan Trabzonspor'da kaleci Andre Onana, sergilediği performansla eleştirilerin odağı haline geldi

17.02.2026 10:56:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzon'da tartışılan isim Andre Onana
Trabzon'da tartışılan isim Andre Onana
Trendyol Süper Lig'de sahasında Fenerbahçe'ye 3-2 mağlup olan Trabzonspor'da kaleci Andre Onana, sergilediği performansla eleştirilerin odağı haline geldi. Sezon başında İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United'dan kiralanan Kamerunlu file bekçisi, sezon içerisinde yakaladığı yüksek performans grafiğinin ardından son maçta ciddi bir düşüş yaşadı.

Bordo-mavili formayı ligin 5. haftasında Fenerbahçe karşılaşmasıyla giymeye başlayan Onana, ligde görev aldığı 18 maçta kalesinde 25 gol gördü. 4 karşılaşmada ise gole izin vermeyen tecrübeli kaleci, toplam bin 620 dakika sahada kaldı. Onana, 65 dakikada bir gol yerken maç başına 1.38 gol ortalamasıyla oynadı.

Kritik karşılaşmada kalesinde gördüğü goller sonrası eleştiri oklarının hedefi olan Onana'nın durumu teknik heyetin gündemine girdi.

Kalede rotasyon gündemde



Onana'nın son haftalardaki dalgalı performansı, Trabzonspor'da kaleci rotasyonunu yeniden gündeme taşıdı. Özellikle Fenerbahçe maçının ardından gözler kulübedeki genç isimlere çevrildi.

Sezon başında takıma katkı sağlaması ve genç kalecilere tecrübe aktarması hedeflenen Onana ile uyumlu bir çalışma süreci geçiren Onuralp Çevikkan ve Ahmet Doğan Yıldırım, antrenman performanslarıyla teknik heyetin takibinde bulunuyor.

Fiziksel olarak hazır olduğu belirtilen Onuralp'in maç temposu kazanması ve gelecek sezona daha güçlü hazırlanması adına forma şansı bulup bulmayacağı merak ediliyor. Onana'daki performans düşüşünün sürmesi halinde teknik heyetin kalede değişikliğe gitmesi bekleniyor.

Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. hafta programı açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Ziraat Türkiye Kupası 4. hafta müsabakalarına ilişkin programı açıkladı

17.02.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. hafta programı açıklandı
Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. hafta programı açıklandı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Ziraat Türkiye Kupası 4. hafta müsabakalarına ilişkin programı açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Ziraat Türkiye Kupası 4. hafta maçlarının programını duyurdu. TFF'den yapılan açıklamaya göre, gruplarda birbirini ilgilendiren maçlar aynı gün ve saatlerde planlandığı belirtildi.
Kupada 4. hafta programı şöyle:

3 Mart Salı

13.00 Fethiyespor - Fatih Karagümrük
15.30 İstanbulspor - Boluspor
20.30 Corendon Alanyaspor - Galatasaray
20.30 Başakşehir - Trabzonspor

4 Mart Çarşamba

14.30 Erzurumspor FK - Ankara Keçiörengücü
20.30 Gaziantep FK - Fenerbahçe
20.30 Beşiktaş - Çaykur Rizespor
20.30 Beyoğlu Yeni Çarşı - Kocaelispor

5 Mart Perşembe

20.30 Antalyaspor - Samsunspor
20.30 Eyüpspor - Konyaspor
20.30 Aliağa Futbol - Gençlerbirliği
20.30 Bodrum FK - Iğdır FK

Beşiktaş maçında kemiği kırılan Bertuğ Yıldırım ameliyat edildi

RAMS Başakşehir Kulübü, Süper Lig'de dün oynadıkları Beşiktaş müsabakasında sağ elmacık kemiğinde kırık tespit edilen santrfor Bertuğ Yıldırım'ın ameliyat edildiğini açıkladı

16.02.2026 14:31:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş maçında kemiği kırılan Bertuğ Yıldırım ameliyat edildi
Beşiktaş maçında kemiği kırılan Bertuğ Yıldırım ameliyat edildi
RAMS Başakşehir Kulübü, Süper Lig'de dün oynadıkları Beşiktaş müsabakasında sağ elmacık kemiğinde kırık tespit edilen santrfor Bertuğ Yıldırım'ın ameliyat edildiğini açıkladı.

Turuncu-lacivertlilerin resmi sosyal medya hesabından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş ile sahamızda oynadığımız karşılaşmada sakatlanan futbolcumuz Bertuğ Özgür Yıldırım, Acıbadem Maslak Hastanesi'nde ameliyat edildi. Sağ elmacık kemiğinde kırık tespit edilen Bertuğ Özgür Yıldırım, Acıbadem Maslak Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Okan Acicbe tarafından ameliyata alındı. Milli futbolcumuz Bertuğ Özgür Yıldırım'ın elmacık kemiğindeki kırık başarılı bir şekilde onarıldı" denildi.

Milli futbolcunun yarın taburcu edilmesinin planlandığı ve en kısa zamanda sahalara dönebilmesi için rehabilitasyon sürecine başlanacağı belirtildi.

Galatasaray, Juventus ile 6 İtalyanlarla 26 maça çıktı

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turu ilk maçında yarın İtalyan ekibi Juventus'u konuk edecek

16.02.2026 11:36:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray, Juventus ile 6 İtalyanlarla 26 maça çıktı
Galatasaray, Juventus ile 6 İtalyanlarla 26 maça çıktı
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turu ilk maçında yarın İtalyan ekibi Juventus'u konuk edecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turu ilk maçında Galatasaray yarın saat 20.45'te RAMS Park'ta İtalyan temsilcisi Juventus ile karşı karşıya gelecek. Eşleşmenin rövanşı ise 25 Şubat Çarşamba günü İtalya'da oynanacak. Sarı-kırmızılılar, ilk müsabakada avantajlı bir skorla alıp, İtalya'ya gitmek istiyor.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon Liverpool'u 1-0, Bodo/Glimt'i 3-1 ve Ajax'ı 3-0 mağlup etti. Eintracht Frankfurt'a 5-1, Union Saint-Gilloise'ye 1-0, Monaco'ya 1-0 ve Manchester City'ye 2-0 kaybeden sarı-kırmızlılar, Atletico Madrid ile de 1-1 berabere kaldı. Cimbom, bu sonuçların ardından lig aşamasını 10 puanla 20. sırada tamamladı.

7. randevu



Galatasaray, Juventus ile Avrupa kupalarında bugüne kadar 6 kez rakip oldu. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 2 galibiyet elde ederken, İtalyan ekibi ise 1 defa kazandı. 3 maç da beraber sona erdi. Bu mücadelelerde Aslan 9 atarken, kalesinde 7 gol gördü.

2013'teki son maç iki gün sürdü

İki takım son olarak 10 Aralık 2013 tarihinde UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçında mücadele etti. Kar yağışından dolayı karşılaşma 11 Aralık'a ertelendi. Sarı-kırmızılılar, 85. dakikada Wesley Sneijder'in attığı golle rakibini 1-0 mağlup etti ve gruptan çıktı.

İtalyanlarla 26 maça çıktı



Galatasaray, Avrupa kupalarında İtalyan takımlarıyla bugüne kadar 26 karşılaşma oynadı. Sarı-kırmızılılar, bu maçlarda rakiplerini 8 kez mağlup ederken, 8 defa da yenildi. 10 maçta ise kazanan çıkmadı. Aslan, İtalyan ekiplerine karşı 32 gol kaydederken, 38 gol yedi.

Avrupa kupalarında 337. karşılaşma

Galatasaray, Avrupa kupalarında bugüne kadar 336 maça çıktı. Bu müsabakalarda sarı-kırmızılılar, 119 kez galip gelirken, 127 defa da mağlup oldu. 90 karşılaşma ise berabere sona erdi. Geride kalan mücadelelerde Cimbom rakip fileleri 460 kez havalandırırken, kalesinde 509 gol gördü.

Devler Ligi'nde 131. müsabaka



UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde 130 karşılaşma oynayan Galatasaray, bu maçların 32'sini kazanırken, 66'sını ise kaybetti. 32 maç da berabere tamamlandı. Aslan attığı 131 gole karşı, kalesinde 221 gole engel olamadı.

Okan Buruk'un Avrupa karnesi

Okan Buruk, Galatasaray teknik direktörü olarak Avrupa kupalarında 34 maç oynadı. Buruk, Şampiyonlar Ligi grup ve elemelerde 22, Avrupa Ligi'nde de 12 olmak üzere oynadığı bu maçların 13'ünden galip ayrılırken, 12'sinde ise yenildi. 9 müsabakada da berabere kaldı.

Osimhen 6, Yunus 2 gol attı

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon oynadığı maçlarda rakip fileleri 9 kez havalandırdı. Sarı-kırmızılılarda gollerin 6'sını ise Nijeryalı futbolcu Victor Osimhen kaydederken, Yunus Akgün de 2 gol sevinci yaşadı. Atletico Madrid müsabakasında ise Marcos Llorente kendi kalesine attı.

Boey, Lang ve Asprilla, listeye eklendi

Galatasaray, UEFA'ya verdiği listede yeni transferlerinden Sacha Boey, Noa Lang ve Yaser Asprilla'yı dahil etti. Diğer yeni transferler Renato Nhaga ile Can Armando Güner ise listede yer almadı.

Lemina cezalı, Jakobs, Sanchez ve Lang sınırda

Galatasaray'da, Juventus maçında Gabonlu futbolcu Mario Lemina sarı kart cezasından dolayı forma giyemeyecek. Sarı-kırmızılılarda, Ismail Jakobs, Davinson Sanchez ve Noa Lang da sarı kart ceza sınırında yer alıyor.

Juventus, Şampiyonlar Ligi'nde 13. oldu

Juventus, Şampiyonlar Ligi'ni 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet sonucunda topladığı 13 puan ve averajla 13. sırada tamamladı. İtalyan ekibi; Devler Ligi'nde Bodo/Glimt'i 3-2, Pafos'u 2-0 ve Benfica'yı da 2-0 mağlup ederken, Real Madrid'e ise 1-0 kaybetti. Torino temsilcisi; Borussia Dortmund ile 4-4, Villarreal ile 2-2, Sporting ile 1-1 ve Monaco ile de 0-0 berabere kaldı.

Serie A'da 5. sırada

Juventus, Serie A'da bu sezon oynadığı 25 müsabakada 17 galibiyet, 7 beraberlik, 5 mağlubiyetle 46 puan topladı ve 5. sırada yer alıyor. Ligde son 5 maçında 2 kez kazanan Torino takımı, bu hafta ise deplasmanda Inter'e 3-2 mağlup oldu.

Milli futbolcu Kenan Yıldız forma giyiyor

Juventus'un kadrosunda iki tanıdık futbolcu yer alıyor. İtalyan ekibinde; milli futbolcu Kenan Yıldız ile geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'de oynayan Filip Kostic forma giyiyor. Kenan, bu sezon Juventus ile 33 resmi maça çıktı ve 9 gol, 7 asistlik performans sergiledi. 20 yaşındaki futbolcu, Devler Ligi'nde ise 1 gol, 3 asistle oynadı.

Igor Tudor'dan sonra Luciano Spalletti geldi

Sezona Igor Tudor yönetiminde başlayan Juventus, istediği sonuçları alamayınca 27 Ekim'de Hırvat çalıştırıcıyla yollarını ayırdı. Siyah-beyazlılar daha sonra takımı, Luciano Spalletti'ye emanet etti. Spalletti yönetimindeki Torino ekibi, 23 maçta 13 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı.

McKennie ve Vlahovic'ten 3'er gol

Juventus, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon oynadığı 8 maçta 14 gol kaydederken, kalesinde 10 gol gördü. İtalyan ekibinde Dusan Vlahovic ve Weston McKennie 3'er golle bu kulvarda ön plana çıkan isimler oldu. Siyah-beyazlılarda ayrıca Jonathan David 2 ve Kenan Yıldız da 1 gol attı.

Hollandalı Danny Makkelie düdük çalacak

Galatasaray ile Juventus arasında oynanacak karşılaşmayı Hollanda Futbol Federasyonu'ndan hakem Danny Makkelie yönetecek. Makkelie'nin yardımcılıklarını Hessel Steegstra ile Jan de Vries yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Allard Lindhout olacak. Müsabakada VAR'da Bastian Dankert, AVAR'da da Benjamin Brand görev yapacak.
Danny Makkelie, daha önce bu sezon Galatasaray'ın lig aşamasında Fransız ekibi Monaco ile deplasmanda oynadığı müsabakada düdük çalışmıştı.

Liderliği kaptırmanın faturası Kaloğlu'na kesildi

TFF 1. Lig’in 25’inci haftasında kendi sahasında Sakaryaspor’u konuk eden Amedspor, maçtan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı

16.02.2026 10:53:00
İhlas Haber Ajansı
Liderliği kaptırmanın faturası Kaloğlu'na kesildi
Liderliği kaptırmanın faturası Kaloğlu'na kesildi
TFF 1. Lig'in 25'inci haftasında kendi sahasında Sakaryaspor'u konuk eden Amedspor, maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Bu sonuçla haftalardır sürdürdüğü liderliği Erzurumspor'a kaptıran yeşil-kırmızılı ekip, ligde üçüncü sıraya geriledi.

Fatura teknik direktöre kesildi



Amed Sportif Faaliyetler'de teknik direktör Sinan Kaloğlu ile yollar ayrıldı.

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Amed Sportif Faaliyetler, teknik direktör Sinan Kaloğlu ile yollarını ayırdı. Karar, Sakaryaspor karşısında alınan 1-1'lik beraberliğin ardından yapılan yönetim kurulu toplantısında alındı. Kulüp, resmi açıklamasında Kaloğlu ve ekibine teşekkür ederek bundan sonraki kariyerlerinde başarılar diledi

Amed Sportfi Faaliyetler, dün sahasında Sakaryaspor ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonucun ardından teknik direktör Sinan Kaloğlu ile yollar ayrıldı. Kulüpten yapılan açıklamada, ''Kulübümüzün bu akşam yaptığı toplantı sonrasında A takımı hocamız Sinan Kaloğlu ve teknik ekibi ile yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Sinan Kaloğlu ve ekibine katkılarından dolayı teşekkür eder, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar dileriz'' denildi.

Kaloğlu 17 maçta 10 galibiyet, 4 beraberlik, 3 mağlubiyet almıştı.

Para Atletizm Milli Takımı'ndan tarihi başarı

Türkiye Para Atletizm Milli Takımı, 10-13 Şubat 2026 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen 17. Dubai World Para Athletics Grand Prix organizasyonunda tarihi bir başarıya imza attı

16.02.2026 10:44:00
İhlas Haber Ajansı
Para Atletizm Milli Takımı'ndan tarihi başarı
Para Atletizm Milli Takımı'ndan tarihi başarı
Türkiye Para Atletizm Milli Takımı, 10-13 Şubat 2026 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen 17. Dubai World Para Athletics Grand Prix organizasyonunda tarihi bir başarıya imza attı.

Türkiye'nin toplamda 3 sporcu ile katıldığı bu prestijli organizasyonda milliler; 3 Altın, 1 Gümüş ve 1 Bronz madalya kazanarak Dubai'de İstiklal Marşını üç kez dinlettiler.



Hamide Doğangün (T53): 400 metre yarışında Altın Madalyanın sahibi olurken, 100 metrede de Gümüş Madalya kazandı.



Hamid Haydari (F57): Hem Cirit Atma hem de Gülle Atma branşlarında rakiplerini geride bırakarak çifte Altın Madalya ile organizasyona damga vurdu.

Zübeyde Süpürgeci (T54): 100 metrede sergilediği hırslı mücadeleyle Bronz Madalyayı Türkiye'ye kazandırdı.

Ahmet Karadağ: "Dubai'de gücümüzü gösterdik"



Türkiye Atletizm Federayonu Başkanı Ahmet Karadağ, şampiyona sonrası yaptığı açıklamada, "Dünya Şampiyonası sonrası ilk önemli sınavımızda gücümüzü gösterdik. Sezonun başlangıcı olması nedeniyle performansların henüz gelişim aşamasında olmasına rağmen elde ettiğimiz 5 madalya, doğru yolda olduğumuzu göstermektedir.

Mevcut performans düzeyimizi sezon başı için normal ve ümit verici görüyoruz. İnanıyorum ki olimpiyat kotası sürecinde, önümüzdeki müsabakalarda çok daha yüksek derecelerle halkımızı gururlandırmaya devam edeceğiz. Potansiyelimize güvenimiz tamdır" diyerek sporcuları tebrik etti.

Orkun Kökçü'den son 5 maçta 5 gol

Beşiktaş'ın milli orta saha oyuncusu Orkun Kökçü, Başakşehir filelerini havalandırarak, son 5 maçta 5. golünü attı

16.02.2026 00:26:00
İhlas Haber Ajansı
Orkun Kökçü'den son 5 maçta 5 gol
Orkun Kökçü'den son 5 maçta 5 gol
Beşiktaş'ın milli orta saha oyuncusu Orkun Kökçü, Başakşehir filelerini havalandırarak, son 5 maçta 5. golünü attı.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında deplasmanda Başakşehir ile karşılaşan Beşiktaş, sahadan 3-2 galip ayrıldı.



Siyah-beyazlıların kaptanı Orkun Kökçü, müsabakanın 58. dakikasında kaydettiği golle, 5. kez gol sevinci yaşadı.

24 yaşındaki orta saha, Süper Lig'de Eyüpspor, Konyaspor, Alanyaspor ve Başakşehir ile Türkiye Kupası'nda oynadıkları Kocaelispor mücadelelerinde 1'er gol atmayı başardı.

Müsabakaya 11'de başlayan Orkun Kökçü 90+9. dakikada yerini Felix Uduokhai'ye bıraktı.

Kartal son nefeste uçtu

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş, deplasmanda RAMS Başakşehir'i 3-2 yendi

15.02.2026 22:22:00
AA
Kartal son nefeste uçtu
Kartal son nefeste uçtu
Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş, deplasmanda RAMS Başakşehir'i 3-2 yendi.

4. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazından Fayzullayev'in sert şutunda, top üst direğe çarparak auta gitti.

13. dakikada Olaitan'ın pasıyla rakip kaleye sokulan Cerny'nin sol ayakla yaptığı plase vuruşta, top az farkla yandan dışarı çıktı.

24. dakikada savunmanın uzaklaştıramadığı topu ceza yayının solunda önünde bulan Kemen'in sert şutunda, kaleci Ersin Destanoğlu sağına gelen meşin yuvarlağı uzanarak çıkardı.

36. dakikada Başakşehir öne geçti. Djalo'nun savunmadan çıkarken gönderdiği uzun pasta Duarte'nin kafayla karşıladığı top Selke'ye pas oldu. Penaltı noktası civarından seken meşin yuvarlağı Alman santrfor, şık bir dokunuşla ağlarla buluşturdu: 1-0

43. dakikada Beşiktaş eşitliği yakaladı. Savunmada Opoku'nun çıkarken yaptığı hata sonrasında rakibinden topu kapan Oh, süratle ceza sahasına girdi. Kaleci Muhammed Şengezer ile karşı karşıya pozisyonda düzgün bir vuruş yapan Güney Koreli golcü oyuncu, meşin yuvarlağı direk dibinden ağlara gönderdi: 1-1

Müsabakanın ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle sona erdi.



48. dakikada Fayzullayev'in sağ kanattan ceza sahasına çevirdiği pasta Shomurodov'un gelişine sert vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

51. dakikada Operi'nin sol kanattan ceza sahasına yaptığı ortada Fayzullayev'in arka direkte indirdiği topu altıpasın gerisinden Shomurodov tamamlamak istedi. Shomurodov'un sert şutunda, savunmada Djalo'ya çarpan meşin yuvarlak yan direkten oyun alanına döndü.

55. dakikada Fayzullayev'in soldan kullandığı kornerde altıpas çizgisi üzerinde iyi yükselen Selke'nin kafa vuruşunda, kaleci Ersin Destanoğlu meşin yuvarlağı çizgi üzerinde ayaklarıyla çıkardı.

Beşiktaş, 58. dakikada öne geçti. Oh'un topuk pasıyla savunma arkasına sarkan Orkun Kökçü, sol çaprazdan ceza sahasına girdikten sonra penaltı noktası hizasından yaptığı sert vuruşla meşin yuvarlağı kalecinin sağından filelere gönderdi: 1-2



67. dakikada Yusuf Sarı'nın sağ kanattan kale önüne gönderdiği ortaya iyi yükselen Shomurodov'un kafa vuruşunda, kaleci Ersin Destanoğlu meşin yuvarlağı köşeden kornere çeldi.

88. dakikada Başakşehir beraberliği buldu. Ceza sahası sol çaprazında Brnic'in kale önüne yaptığı ortaya savunmaya rağmen kafa vuruşunu yapan Bertuğ Yıldırım, topu kaleci Ersin Destanoğlu'nun sağından filelerle buluşturdu: 2-2

90+7. dakikada Beşiktaş bir kez daha öne geçti. Ceza sahası sağ çaprazından Rashica'nın kale önüne yaptığı ortaya altıpas içinde sol ayak içiyle dokunan Mustafa Erhan Hekimoğlu, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-3

Beşiktaş, maçı 3-2 kazandı.

Göztepe ile Kayserispor berabere kaldı

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Göztepe ile Zecorner Kayserispor arasında oynanan maç, golsüz berabere tamamladı

15.02.2026 22:14:00
AA
Göztepe ile Kayserispor berabere kaldı
Göztepe ile Kayserispor berabere kaldı
Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Göztepe ile Zecorner Kayserispor arasında oynanan maç, golsüz berabere tamamladı.

Stoilov: Kesinlikle daha fazla pozisyon üretmemiz ve bunları değerlendirmemiz gerekiyordu

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Göztepe'de teknik direktör Stanimir Stoilov, galip gelememenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Genel anlamda hırs, agresiflik ve organizasyon anlamında iyi olduklarını aktaran Stoilov, şöyle devam etti:

"Gol anlamında, pozisyon anlamında üretken olamadık. Kesinlikle daha fazla pozisyon üretmemiz ve bunları değerlendirmemiz gerekiyordu. Aynı zamanda orta bölgede nedensiz yere çok fazla top kaybı yaptık. Orada daha fazla kenarları kullanmamız, oradan ortalar yapmamız gerekiyordu.

Duran topları da istediğimiz gibi değerlendiremedik. Bunlarla beraber tabii ki çok fazla eksik oyuncumuz vardı, sakatlıklar vardı. Bu genel anlamda rekabet gücümüzü maç içerisinde düşürdü. Daha fazla oyuncuyu öne alabilirdik. Bunu da yapamadık. Tabii ki puan kaybından ötürü çok üzgünüz."

Deplasmanda oynayacakları Beşiktaş maçına kadar sakat oyuncuların dönmesini umduğunu vurgulayan Stoilov, "Böylece yeterince değişiklik yapabiliriz. Çünkü bunu maalesef bu maçta yapamadık. Öncelikle dönen oyuncuların durumunu göreceğiz.

Onlara göre organizasyonumuzu yapacağız ama Beşiktaş'a karşı daha önce maçlar oynadık, başarılı olduk. Çok büyük değişikliklere gerek olduğunu düşünmüyorum. Dönen oyuncularımızın durumuna göre tabii ki değerlendirmelerde bulunacağız." diye konuştu.

Antunes'in birkaç antrenmana katıldıktan sonra bugün takımda yer aldığını belirten Stoilov, Arda Okan Kurtulan'ın da birkaç antrenmanla maça çıktığını sözlerine ekledi.

Türkmen: Puanla dönmek çok kıymetli

Zecorner Kayserispor'un teknik sorumlusu Muhammed Türkmen, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, çok zor bir maç olduğunu ve Türkiye'nin en zorlu deplasmanına çıktıklarını söyledi.

Puanla dönmenin çok kıymetli olduğunu belirten Türkmen, sezon başından bu yana taraftarların üzüldüğü bir tablodan dolayı özür diledi.

Kayserispor'un, içinde bulunduğu durumdan taraftarının desteğiyle çıkacağını vurgulayan Türkmen, "O yüzden önümüzdeki hafta kendi sahamızda oynayacağımız çok önemli bir maç var. Taraftarımızın desteğini inşallah arkamıza alıp orada da güzel bir sonuç alarak içinde bulunduğumuz durumdan çıkmak istiyoruz." dedi.

Göztepe'nin karşısında iyi baskı, kademe ve denge unsuruyla puan almayı başardıklarını ifade eden Türkmen, "Orta sahada önce 4'lü başladık. Bu 4'lü alanı daraltarak kaptığımız toplarda belki 2 tane hızlı oyuncumuzla 'rakibin 3'lü savunma üçlüsünün arasında bir pozisyon bulabilir miyiz' diye düşündük.

İlk yarı aslında bu iyi oldu ama oyuncularımızın da fiziksel olarak biraz bu tempoya, baskıya dayanmaları mümkün değildi. Tekrar orta sahada 3'lüye döndük. Sonrasında çift santrforla devam ettik. Çünkü o baskıyı kırıp bizim kullanacağımız direkt toplarda belki bir gol bulabilirdik. Bunu öngördük. Pozisyonlarımız da vardı. Göztepe'nin de pozisyonları vardı ama baktığımız zaman iki taraf da gol atamadı." ifadelerini kullandı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.