logo
20 MAYIS 2026

Mehmet Büyükekşi'nin ihracını istediler

Galatasaray Kulübünde divan kurulu toplantısı yapıldı 

06.12.2023 16:40:00
Anadolu Ajansı
Mehmet Büyükekşi'nin ihracını istediler
Mehmet Büyükekşi'nin ihracını istediler

Galatasaray Kulübünün aralık ayı olağan divan kurulu toplantısı yapıldı.

Sarı-kırmızılı kulübün divan kurulu, Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park'taki Özhan Canaydın Konferans Salonu'nda düzenlendi. Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan'ın yönettiği toplantıya kulüp başkanı Dursun Özbek, ikinci başkan Metin Öztürk, yönetim ve divan kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda divan kurulu üyeleri, gündeme dair değerlendirmeler yaptı. Üyelerin çoğunluğu Fenerbahçe ile yapılacak Turkcell Süper Kupa mücadelesinin Cumhuriyet'in 100. yılında Türkiye'de oynanmamasına tepki gösterdi. Toplantıda söz alan eski yöneticilerden Sedat Doğan, kupa maçının Türkiye'de oynanmasını talep ederek, "Bu maçın Suudi Arabistan'da oynanmasına razı değiliz. Galatasaraylı hiçbir zorbalığa ve dayatmaya boyun eğmedi. Şimdi de eğmez. Galatasaray Kulübü, bu maçı ya burada oynar ya burada oynar. Bunun başka yolu yok. Milli bir konuda herkes kırmızı-beyazdır. Tüm kulüpler aynı şeyi düşünüyor. Hukuksuz olarak yapılan bu konuda sadece camianız değil tüm Türkiye arkanızda. Bu işin gereğini lütfen yapın. Biz para pul istemiyoruz. Bu maçın biletlerinin yüzde 10'unu, 20'sini Cumhurbaşkanlığı'na tahsis edin. O geliri de istemiyoruz. Bu maç, milli birliğimizin sembolü haline gelsin. Tıp çalışanları, öğretmenler, şehit yakınları, gaziler bedava bir şekilde bu maçı izlesin. Kupayı da Türkiye'de Sayın Cumhurbaşkanı versin. Biz devletimize veya devleti yönetenlere karşı bir şey yapmıyoruz." diye konuştu.

Galatasaray Kulübü genel kurul üyesi olan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi eleştiren Doğan, "Bu konuyla ilgili Sayın Başkan (Dursun Özbek) basında birçok açıklama yaptı. Bunların tamamını Mehmet Büyükekşi yalanladı. Ben bunu kabul etmiyorum. Hiçbir Galatasaray üyesi, Galatasaray Başkanı'na 'yalancı' diyemez. Bizim içimizde olan hiç kimse, Türk milletinin haklı taleplerini görmezden gelemez. 11 Aralık'a kadar süre veriyoruz. Başkanımıza yaptığı yalanlamalarını geri almadığı sürece ve bu maçı Türkiye'de oynatma kararı almazsa, bu kişinin isminin bu kulüpte, bu kadar namuslu, şerefli ve vatansever kişilerle aynı yerde olmasını kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Sedat Doğan, Büyükekşi'nin kulüpten ihraç edilmesiyle ilgili disiplin kuruluna verilecek dilekçeyi divan kurulu başkanlığına teslim etti.

11 milyarlık borç tartışması

Divan kurulu üyesi Serol Acarkan'ın kulübün mali durumuyla ilgili yaptığı konuşmaya başkan Dursun Özbek ile yöneticiler tepki gösterdi. Kulübün yönetim şekliyle ilgili endişeleri olduğunu dile getiren Acarkan, borcun arttığını hatırlatarak Riva ve Mecidiyeköy projelerini eleştirdi. Başkan Dursun Özbek'in borcu kapatma vaadiyle ilgili, "Bu borç hiçbir zaman sıfırlanmayacak. Bu mümkün değil." diyen Acarkan, "Türkiye'deki kulüpleri borçsuz yönetmek imkansız. Projelerin yönetimiyle alakalı en büyük endişem, hepsinin aynı anda başlaması ve Türkiye konjonktürü düşünülmeden sahaya sürülmesi. Bütün kartlarımızı masaya koyduk. Türkiye'nin ekonomik gerçekleri var. Bunu dikkate almadık. Riva, Galatasaray'ın kurtuluş reçetesiydi. Bunun için yetkiyi verdik. Sonuç ortada. Elde edilen 170 milyon dolarlık gelire rağmen Galatasaray'ın borcu bugün 11 milyar lira." ifadelerini kullandı.

Borcu "11 milyar lira" olarak söyleyen Acarkan'a yöneticiler ve bazı divan kurulu üyeleri itiraz etti. Bu sırada ikinci başkan Metin Öztürk ayağa kalkarak, "Halka açık bir şirketin borcu 11 milyar dendiği zaman bu şirket dibe vurur. Bu kulübün borcu 2,7 milyar lira." dedi. Acarkan'dan sözlerini geri almasını isteyen Öztürk, "Suç işliyorsunuz." diye seslendi.

Başkan Özbek'ten birlik çağrısı

Serol Acarkan'ın sözlerinden sonra kürsüye gelen başkan Dursun Özbek, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Şeffaf bir yönetim sergilediklerini aktaran Özbek, "Serol beyin söyledikleri beni üzdü. Seçim döneminde veya seçildikten sonra projelerimizi anlatırken hep Türkiye Bankalar Birliği ile yapılan anlaşmadan çıkacağımızı ifade ettim. Galatasaray bu borç yükünü taşıyamaz. Bunun altından kalkmak için bunu başaracağımıza inanmak gerek. Biz bu konuya inandık. Riva, 170 milyon dolar para kasaya koydu. Buna ek 3 milyar liralık gayrimenkul stoku mevcut. Divan üyesi arkadaşlarımızın Galatasaray'ı yaşaması lazım. Ekonomik koşullar ve sahadaki rekabette en zor dönemlerden geçiyoruz. Bugün ihtiyacımız olan tek şey birlik ve beraberlik. Birliğimizi ve beraberliğimizi bozucu her türlü hareketten sakınalım." değerlendirmesinde bulundu.

Kendisine ve yönetimine inananlardan alkış isteyen Özbek'e üyelerin çoğunluğu destek verdi. AA

Sınır kapısında 198 tabanca ele geçirildi

Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı karşısındaki Bulgaristan gümrüğüne gelen bir tırda kutular içerisinde 198 adet tabanca ele geçirildi.

20.05.2026 14:08:00
İhlas Haber Ajansı
Sınır kapısında 198 tabanca ele geçirildi
Sınır kapısında 198 tabanca ele geçirildi
Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı karşısındaki Bulgaristan gümrüğüne gelen bir tırda kutular içerisinde 198 adet tabanca ele geçirildi.

Bulgaristan üzerinden Norveç'e gitmek üzere Türkiye'den yola çıkan Türk vatandaşı Y.G.'nin kullandığı yabancı plakalı tır Lesovo Gümrük Kapısı'nda detaylı aramaya alındı.

Araçta taşınan boya ve otomobil parçaları arasında yapılan incelemede, beyan edilmemiş 7 kutu içerisinde boş şarjörlü 198 adet tabanca ile 120 adet fişek ele geçirildi. Kaçak silahlara el konulurken, olayla ilgili Yambol Bölge Savcılığı gözetiminde soruşturma başlatıldı. Türk vatandaşı sürücünün 72 saate kadar gözaltında tutulduğu öğrenildi.

Kasımpaşa son 13 sezonun en düşük puanını topladı

Kasımpaşa, Trendyol Süper Lig'de sezonu 35 puanla 13. sırada tamamladı

20.05.2026 12:11:00
İhlas Haber Ajansı
Kasımpaşa son 13 sezonun en düşük puanını topladı
Kasımpaşa son 13 sezonun en düşük puanını topladı
Kasımpaşa, Trendyol Süper Lig'de sezonu 35 puanla 13. sırada tamamladı. Lacivert-beyazlılar, 2012-2013 sezonunda çıktığı Süper Lig'de son 13 sezonun en düşük puanını topladı.






Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonu pazar günü oynanan maçlarla tamamlandı. Kasımpaşa, evinde şampiyon Galatasaray karşısında elde ettiği 1-0'lık galibiyetle lige tutundu. Lacivert-beyazlılar, bu sezon 33 golle rakip ağlarını havalandırırken, kalesinde ise 49 gol gördü. Bu sezon 35 puan toplayan Paşa, 2012-2013 sezonunda çıktığı Süper Lig'de bu süreçteki en düşük puanını aldı.

Shota Arvaladze ile başlanan sezon Emre Belözoğlu ile sonlandı

Lige Shota Arvaladze yönetiminde başlayan Kasımpaşa, bu maçlarda 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. Bu sonuçların ardından görevinden alınan Gürcü teknik adamın yerine Emre Belözoğlu getirildi. Belözoğlu döneminde 20 müsabakada 5 galibiyet, 7 beraberlik ve 8 mağlubiyet alan lacivert-beyazlılar ligi 35 puanla 13. sırada tamamladı.









Evindeki puanlarla ligde tuttu

Kasımpaşa'nın evindeki son 7 maçta elde ettiği 5 galibiyet ve 1 beraberlikle aldığı 16 puan, lacivert-beyazlıların lige tutunmasını sağladı. İlk iç saha galibiyetini 22. haftada Fatih Karagümrük karşısında alan Haliç ekibi, sonrasında ise sahasında sadece Çaykur Rizespor'a yenildi.

Sezon boyunca deplasmanda sadece 3 galibiyet elde eden Paşa, dış sahadaki son 3 puanını 23 Kasım 2025 tarihinde Corendon Alanyaspor karşısında aldı.









Kasımpaşa 9 transferle sezona başladı

Kasımpaşa, yaz transfer döneminde kadrosuna 9 futbolcu dahil etti. Lacivert-beyazlılar bu süreçte Kubilay Kanatsızkuş, Cem Üstündağ, Ali Kol, Yusuf Barasi, Andri Fannar Baldursson, Pape Habib Gueye, Godfried Frimpong ve Fousseni Diabate'yi transfer ederken, Atilla Szalai ise Hoffenheim'dan kiralanarak takıma katıldı.

Sadık Çiftpınar, Nuno Da Costa, Kevin Rodrigues, Sinan Alkaş, Emirhan Yiğit, Gökhan Gül ve Berk Can Yıldızlı ile yollarını ayıran Paşa, Dağhan Erdoğan, Ramazan Özkanlı'yı da kiralık olarak yolladı.

Devre arasında 8 transfer

Lacivert-beyazlılar devre arası transfer dönemi olarak bilinin ikinci transfer ve tescil döneminde kadrosu 8 transferle güçlendirdi. Kasımpaşa, Fenerbahçe'den İrfan Can Kahveci ve Rodrigo Becao'yu, Galatasaray'dan Eyüp Aydın'ı, Parma'dan Adrian Benedyczak'ı ve Angers'tan Jim Allevinah'ı kiralık olarak kadrosuna kattı. Cenk Tosun, Kerem Demirbay ve Kamil Ahmet Çörekçi ise bedelsiz olarak transfer edildi.

İstanbul temsilcisi; Jhon Espinoza ve Cem Üstündağ ile yollarını ayırırken, Yasin Eratilla, Mamadou Fall, Atakan Müjde ve Oğuzhan Yılmaz'ı da kiralık olarak gönderdi.









Kasımpaşa son 13 yılının en düşük puanını topladı

Kasımpaşa, Süper Lig'e yükseldiği 2012-2013 sezonundan sonra en düşük puanını bu sezon topladı. 13 sezondur aralıksız Süper Lig'de mücadele eden Haliç ekibi, bir sezonda en yüksek puanını ise 2023-2024 sezonunda 56 puanla elde etti. Lacivert-beyazlılar o sezon aldığı 16 galibiyet, 8 beraberlik, 14 mağlubiyetle ligi 5. sırada bitirmişti.

Geçtiğimiz sezon ligi 10. sırada tamamlayan Kasımpaşa, 11 galibiyet, 14 beraberlik, 11 mağlubiyet almıştı.

En istikrarlı isim Andreas Gianniotis

Kasımpaşa'nın file bekçisi Andreas Gianniotis, 2 bin 970 dakika süre alarak takımının en istikrarlı ismi oldu. Baldursson 2 bin 720, Nicholas Opoku 2 bin 432, Claudio Winck 2 bin 303 ve Ben Ouanes 2 bin 279 dakikayla takımın en çok süre alan futbolcuları oldu.

En golcü futbolcu Adrian

Kasımpaşa, bu sezon rakip fileleri 33 kez havalandırırken takımın en golcü ismi devre arasında takıma katılan Adrian Benedyczak oldu. Benedyczak attığı 10 golle takımının ligde kalmasına büyük katkıda bulundu. Paşa'da Adrian Benedyczak'ın ardından Pape Gueye 5, Claudio Winck 3, Ben Ouanes, İrfan Can ve Haris Hajradinovic de 2'şer gol kaydetti. İstanbul takımında ayrıca kaleci Andreas Gianniotis, Kubilay Kanatsızkuş, Adem Arous, Fousseni Diabate, Cenk Tosun, Kerem Demirbay ve Jim Allevinah'ın ise 1'er gol sevinci yaşadı.

Takımın asist kralı Ben Ouanes

Kasımpaşa'da en çok asist yapan futbolcu ise 6 asistle Tunuslu futbolcu Ben Ouanes oldu. Ouanes'i, Fousseni Diabate ve İrfan Can Kahveci 3'er, Claudio Winck de 2 asistle takip etti.

7 kırmızı kart, 79 sarı kart gördü

İstanbul temsilcisi, Süper Lig'de 2025-2026 sezonunda 7 kırmızı, 79 sarı kart gördü. Paşa'da Kerem Demirbay ve Cafu 2'şer, Pape Gueye, Ben Ouanes ve Rodrigo Becao 1'er kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

İngiltere'de 22 yıl aradan sonra şampiyon Arsenal

İngiltere Premier Lig'de Arsenal, 22 yıl sonra şampiyon oldu.

20.05.2026 11:18:00
İhlas Haber Ajansı
İngiltere'de 22 yıl aradan sonra şampiyon Arsenal
İngiltere'de 22 yıl aradan sonra şampiyon Arsenal
İngiltere Premier Lig'de Arsenal, 22 yıl sonra şampiyon oldu.

İngiltere Premier Lig'in 37. haftasında Manchester City, deplasmanda Bournemouth ile karşı karşıya geldi. Mücadelenin 39. dakikasında Eli Junior Kroupi'nin attığı golle geriye düşen City, 90+5'te Haaland'ın attığı golle beraberliği yakaladı. Maçta başka gol olmazken Manchester City, 1-1 berabere kaldı ve lider Arsenal 82 puanla; rakibinin 4 puan önünde şampiyonluğunu ilan etti.

22 yıllık hasret bitti



'Topçular' en son 2003-2004 sezonunda Arsene Wenger yönetiminde The Invincibles (Yenilmezler) kadrosu adı verilen kadro ile şampiyon olmuştu. 22 yıldır şampiyonluk hasreti çeken Arsenal, bu şampiyonluğuyla beraber 14. kez kupaya uzandı.

Duran toplar şampiyonluğu getirdi



Arsenal bu haftaya kadar 19 maçta penaltılar hariç duran toplardan gol buldu. Bu sezon köşe vuruşlarından 18 gol bulan Kuzey Londra temsilcisi, bu alanda yeni bir rekora da imza attı.

Mikel Arteta 7 sezon sonra şampiyon

Arsenal'de 20 Aralık 2019 tarihinde göreve başlayan İspanyol teknik adam Mikel Arteta, 7. sezonunda takımının başında kupaya uzandı. Arteta yönetiminde Arsenal, Premier Lig'te 246 maç oynarken bu maçlarda 148 galibiyet, 48 beraberlik ve 50 mağlubiyet aldı. Bu sezon yüzde 61,4'lük galibiyet oranı yakalayan İspanyol teknik adam, Arsene Wenger dahil kulüp tarihindeki en yüksek galibiyet yüzdesine sahip teknik direktör oldu.

Arteta yönetimindeki Arsenal, 30 Mayıs Cumartesi günü PSG ile UEFA Şampiyonlar Ligi finali oynayacak.

Onuachu finalde sessizliğini bozmak istiyor

20.05.2026 10:59:00
İhlas Haber Ajansı
Onuachu finalde sessizliğini bozmak istiyor
Onuachu finalde sessizliğini bozmak istiyor
Trabzonspor'un Nijeryalı golcüsü Paul Onuachu, forma giydiği son 7 resmi maçta gol sevinci yaşayamazken, sessizliğini Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde bozmayı hedefliyor.

Trendyol Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda forma giydiği son 7 resmi karşılaşmada rakip fileleri havalandıramayan Nijeryalı forvet Paul Onuachu, Trabzonspor kariyerindeki en uzun gol sessizliği dönemlerinden birini yaşıyor. Nijeryalı oyuncu ligde 5, kupada ise 2 maçtır gol sevinci yaşayamadı.

Gol krallığında zirveyi paylaştı



Süper Lig'de attığı 22 golle gol krallığı yarışında zirvede bulunan Onuachu, sezon boyunca ortaya koyduğu performansla bordo-mavili ekibin skor yükünü sırtlayan isim oldu. Deneyimli forvet ligde 22 golle Başakşehir'in Özbek futbolcusu Eldor Shomurodov ile tahtı paylaşırken, final öncesinde yeniden ritmini yakalamak istiyor.

Kupada 2 golü bulunuyor

Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda da etkili bir performans ortaya koyan Onuachu'nun 2 golü bulunuyor. Kritik maçlarda takımına skor katkısı veren Nijeryalı forvet, finalde de teknik heyetin en büyük kozlarından biri olacak.

Hedef hem gol hem kupa

Konyaspor ile oynanacak final mücadelesinde gözler tecrübeli golcüde olacak. Onuachu, hem 7 maçlık gol hasretine son vermeyi hem de Trabzonspor'a kupayı kazandıran isim olmayı hedefliyor. Bordo-mavili taraftarlar da sezonun en kritik randevusunda yıldız golcünün yeniden sahneye çıkmasını bekliyor.

Beşiktaşlı futbolcunun ehliyetine el kondu

Elazığ'da 163 kilometre hızla radara giren Beşiktaş'ın genç futbolcusu Mustafa Erhan Hekimoğlu'nun ehliyetine 30 gün süreyle el kondu

20.05.2026 00:53:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaşlı futbolcunun ehliyetine el kondu
Beşiktaşlı futbolcunun ehliyetine el kondu
Elazığ'da 163 kilometre hızla radara giren Beşiktaş'ın genç futbolcusu Mustafa Erhan Hekimoğlu'nun ehliyetine 30 gün süreyle el kondu.

Aile ziyaretleri sonrasında Bingöl'den Elazığ'a dönen Beşiktaş'ın genç futbolcusu Mustafa Erhan Hekimoğlu, Kovancılar mevkiinde 163 kilometre hızla radara girdi.



Polis ekipleri tarafından durdurulan Hekimoğlu'na yüksek hızdan dolayı 20 bin lira para cezası kesilirken ehliyetine de 30 gün süreyle el konduğu bildirildi.



Hekimoğlu'nun şeker hastası olan babaannesini hastaneye yetiştirmek için hız yaptığını iddia ettiği öğrenildi.

İran Milli Takımı, Dünya Kupasına Antalya'da hazırlanıyor

İran Milli Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında kamp için Antalya'da hazırlıklarına başladı. İran Futbol Federasyonu 1. Başkan Yardımcısı Mehdi Mohammad Nabi, "Elbette yeniden uluslararası arenaya geri döneceğiz. Programımız doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz" dedi

20.05.2026 00:03:00
İhlas Haber Ajansı
İran Milli Takımı, Dünya Kupasına Antalya'da hazırlanıyor
İran Milli Takımı, Dünya Kupasına Antalya'da hazırlanıyor
2026 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek İran Milli Takımı, dün geldiği Antalya'da kampa girdi






2026 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek İran Milli Takımı, dün geldiği Antalya'da kampa girdi. İran kafilesi ise bugün Antalya'nın Aksu ilçesi Kundu Turizm Merkezindeki spor kompleksinde antrenman yaptı. Teknik Direktör Amir Ghalenoei yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanın basına bir bölümü açık olurken, oyuncular ısınma ve top ile çalışma gerçekleştirdi.









"Yeniden uluslararası arenaya geri döneceğiz"

Antrenmanda gazetecilere açıklamalarda bulunan İran Futbol Federasyonu 1. Başkan Yardımcısı Mehdi Mohammad Nabi, dünya kupasıyla ilgili görüşlerini dile getirdi. FIFA'ya gerekli başvuruları yapan ilk üç takımdan biri olduklarını söyleyen Nabi, "Takımımıza yönelik bu kadar eleştiri gelirken sürekli "biz" diyoruz çünkü tüm şartların farkındayız. FIFA'ya gerekli başvuruları yapan ilk üç takımdan biriydik. Bu yüzden de federasyonda önceden onaylanmış programımıza güveniyoruz ve planımız doğrultusunda ilerliyoruz. Elbette yeniden uluslararası arenaya geri döneceğiz. Programımız doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz" dedi.









"Turnuvaya katılan tüm takımlara vize verilmesi gerekiyor"

Ev sahibi ülkeye verilen yükümlülüklerden birinin de FIFA tüzüğü ve turnuva talimatları çerçevesinde gerekli garantileri sağlamak olduğunun altının çizen Nabi, "Bunlardan biri de vizelerin verilmesidir. Bu kurallara göre turnuvaya katılan tüm takımlara vize verilmesi gerekiyor. FIFA da bu konuda karar almış durumda ve ev sahibi ülkelerin gerekli iş birliğini yapması gerektiğini vurguluyor. Biz de önümüzdeki gün Ankara'da olacağız. Oyuncular özel vize işlemleri ve gerekli görüşmeler için Kanada Büyükelçiliği'ne başvuracak. Büyükelçilikte bazı randevu ve işlemler planlandı. Yurt dışında forma giyen lejyoner oyuncular da büyükelçiliğe giderek işlemlerini gerçekleştirecek. Kanada Büyükelçiliği ve ABD'li yetkililerle ilgili süreçler de bu kapsamda yürütülüyor" diye konuştu.










Tüm dünya organizasyonlarında güvenlik komitelerinin çalışma biçimine dair yeterli ve kapsamlı bilgiye sahibiz"

"Biz bu deneyimi daha önce farklı dünya organizasyonlarında yaşadık" diyerek sözlerini sürdüren Nabi, Fransa, Brezilya, Almanya ve son olarak Katar'da da bu süreçlerden geçtiklerini, takımlarının güvenliğinden sorumlu ekip kendi görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini kaydetti..

Nabi, ABD'de de bu olayların ardından gerekli tüm protokoller uygulanacağını ifade ederek, "FIFA'nın belirlediği kurallar ve ABD'de oluşturulan güvenlik komiteleri bu süreci yürütüyor. FIFA ile koordinasyon halinde çalışan bu komiteler güvenlikten sorumlu. Biz geçmiş yıllarda da bunları deneyimledik ve katıldığımız tüm dünya organizasyonlarında güvenlik komitelerinin çalışma biçimine dair yeterli ve kapsamlı bilgiye sahibiz. Tüm kuralları da çok iyi biliyoruz" dedi.

Öte yandan İran Milli Takımı 29 Mayıs'ta Gambiya ile hazırlık maçı oynayacak.

Antonio Conte Fenerbahçe için mi bıraktı?

Antonio Conte 2027’ye kadar olan sözleşmesini tek kalemde sildi! Conte’nin bu devasa fedakarlığının arkasından İtalya Milli Takımı çıktı 

19.05.2026 14:00:00
Haber Merkezi
Antonio Conte Fenerbahçe için mi bıraktı?
Antonio Conte Fenerbahçe için mi bıraktı?
Napoli'yi şampiyon yapan Antonio Conte 2027'ye kadar olan sözleşmesini ve servet değerindeki maaşını tek kalemde sildi! Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi ve futbol aklı Paolo Maldini'nin rüya listesinde 1 numara olan Conte'nin bu devasa fedakarlığının arkasından İtalya Milli Takımı çıktı.






Fenerbahçe'de yaklaşan olağanüstü seçimli genel kurul öncesi, başkan adaylarından Hakan Safi'nin futbol yapılanmasının başına getirmek için el sıkıştığı konuşulan Paolo Maldini'nin teknik direktör listesindeki 1 numaralı hedef olan Antonio Conte, kariyeriyle ilgili radikal bir karar aldı.






Safi'nin seçilmesi durumunda takımın başında görmeyi hayal ettiği İtalyan çalıştırıcı, rotasını Türkiye yerine ülkesinin milli takımına çevirdi.






Napoli ile 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunan deneyimli teknik adam, kulüpten ayrılmak için hiçbir finansal zorluk çıkarmadı ve kontratında kalan 7 milyon euro'luk devasa maaşından feragat etti.






Gelen son iddialara göre deneyimli teknik adam, doğrudan İtalya Milli Takımı'nın (Gök Mavililer) başına geçmeye hazırlanıyor.

Ligin en çok ‘sararan’ takımı Gaziantep FK

Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig 2025-26 sezonunda "en çok sararan" takımı oldu

19.05.2026 13:47:00
AA
Ligin en çok ‘sararan’ takımı Gaziantep FK
Ligin en çok ‘sararan’ takımı Gaziantep FK
Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig 2025-26 sezonunda "en çok sararan" takımı oldu.

Süper Lig'de bu sezon 34 hafta boyunca karşılaşma hakemleri futbolculara 1328 sarı ve 66 kırmızı kart gösterdi.

Ligde 7. sezonunu geçiren Gaziantep FK, müsabakalarda gördüğü 95 sarı kartla ligin en çok sarı kartla cezalandırılan takımı oldu. Hesap.com Antalyaspor ve Zecorner Kayserispor, gördükleri 81 sarı kartla ikinciliği, 80 sarı kart gören Fenerbahçe ve TÜMOSAN Konyaspor ise üçüncülüğü paylaştı.

"En çok sararan" Arda ve Melih

Kırmızı-siyahlı ekipte bu sezon 8'er sarı kart gören Arda Kızıldağ ve Melih Kabasakal, takımın bu anlamda öne çıkan oyuncuları oldu.

Gaziantep ekibinin Ankaragücü'nden kadrosuna kattığı ve 3 sezondur forma giyen Arda Kızıldağ, görev aldığı 25 karşılaşmada 8 sarı kart gördü.

Güneydoğu temsilcisine sezon başında İkas Eyüpspor'dan transfer olan Melih Kabasakal ise oynadığı 24 karşılaşmada hakem tarafından 8 kez sarı kartla uyarıldı.

Kart listesinde Lungoyi, Rodrigues ve Maxim 7 sarı kart ile ikinci sırada, Kozlowski, Camara ve Yusuf Kabadayı ise 6 sarı kart ile üçüncü sırada yer aldı.

3 oyuncu kart görmeden bitirdi

Gaziantep ekibinde ligin ikinci yarısında kadroya dahil olan 3 oyuncu, kart görmeden sezonu tamamladı.

Kırmızı-siyahlı formayı 2 sezon önce terleten, bu sezon devre arasında Trabzonspor'dan kiralanan Denis Draguş, forma giydiği 11 karşılaşmada sarı kart görmedi.

Sırbistan ekibi FK Partizan'dan devre arası kiralanan Nihad Mujakic ise 854 dakika forma giydiği 11 karşılaşmayı kartsız bitirmeyi başardı.

Arnavut takımlarından Dinamo City'den kadroya katılan Gambiyalı orta saha oyuncusu Karamba Gassama da 15 karşılaşmada süre aldığı 554 dakikayı kart cezası almadan tamamladı.

5 oyuncu kırmızı kart gördü

Gaziantep FK'de savunma ve orta saha oyuncuları kırmızı kart gördü.

Kaleci Mustafa Burak Bozan, Kevin Rodrigues, Myenty Abena, Drissa Camara ve Nazım Sangare, Güneydoğu temsilcisinde kırmızı kart gören oyuncular oldu.

Kaleci Burak Bozan, Galatasaraylı Günay Güvenç ve Fenerbahçeli Ederson ile ligde bu sezon kırmızı kart gören 3 kaleciden biri oldu.

En az sararan Trabzonspor

Bu sezon ligin en az sarı kart gören takımı ise Trabzonspor oldu.

Bordo-mavililer, Süper Lig'de 53 sarı kartla ligin en az sarı kart gören takımı olmayı başardı.

Karadeniz ekibini 56 sarı kart ile Mısırlı.com Fatih Karagümrük, 63'er sarı kart ile Galatasaray ve Natura Dünyası Gençlerbirliği takip etti.

Aykut Kocaman belirledi! İşte yeni Mehmet Topal ve Josef ikilisi

Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'ye teknik direktör olarak dönmesi halinde uygulayacağı taktiksel devrimin şifreleri çözüldü 

19.05.2026 12:50:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman belirledi! İşte yeni Mehmet Topal ve Josef ikilisi
Aykut Kocaman belirledi! İşte yeni Mehmet Topal ve Josef ikilisi
Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'ın başkan olması durumunda teknik direktör adayı olarak öne çıkan Aykut Kocaman, dönmesi halinde uygulayacağı taktiksel devrimin şifreleri çözüldü. Kadıköy'de yeniden 4-4-2 sistemine geçmeyi planlayan deneyimli teknik adam'ın hafızalara kazınan efsane orta saha kurgusunu modernize ederek yeni 'Mehmet Topal-Josef de Souza' ikilisini bulduğu belirtiliyor.






Fenerbahçe'de yaklaşan seçim öncesi başkan adayı Aziz Yıldırım'ın teknik direktörlük koltuğu için tek düşündüğü isim Aykut Kocaman. Tecrübeli teknik adamında dönüşünde uygulayacağı taktiksel planı hazır. Kocaman'ın hafızalara kazınan 4-4-2 oyun şablonunu modernize ederek, transfer raporunu bu doğrultuda şekillendirdiği konuşulmaya başlandı.






KANTE VE YÜKSEK BUNLARI YAPACAK

Sarı-lacivertli taraftarların hafızasında yer eden Mehmet Topal-Josef de Souza ikilisinin modern versiyonunu kurmak isteyen Kocaman, bu bölge için rollerini belirledi.

N'Golo Kante: Mehmet Topal'ın üstlendiği defansif emniyet sübabı ve süpürücü rolünü üstlenecek.

İsmail Yüksek: Josef de Souza'nın dinamik, git-gelli ve pres gücü yüksek rolünü sahaya yansıtacak.






ASENSIO KANATTA OYNAYACAK

Aykut Kocaman'ın yeni taktiksel dizilişinde kanat rolleri ezber bozacak. Marco Asensio bir kanatta görev alacak. İspanyol yıldız, klasik bir kanat oyuncusu gibi değil, geçmişte Giuliano'nun üstlendiği gibi takımı içten yönlendiren bir gizli oyun kurucu rolünü oynayacak. Kerem Aktürkoğlu diğer kanatta hızı ve dikine oyun kabiliyetiyle formayı sırtına geçirecek.






2 YA DA 3 FORVET ALINACAK

Aykut Kocaman'ın takımı 4-4-2 dizilişiyle sahaya sürecek olması, transfer rotasını tamamen forvet hattına çevirdi. Deneyimli hocanın çift forvet ısrarı üzerine seçilmesi durumunda Aziz Yıldırım, hücum hattını tamamen baştan yaratacak. Yıldırım'ın bu sistemin kusursuz işlemesi için en az iki, duruma göre üç üst düzey golcü transferi yapacağı belirtildi.






EDERSON'UN KALMASINI İSTİYOR

Aykut Kocaman, kaleci Ederson'un takımda kesinlikle tutulmasını istiyor. Tecrübeli çalıştırıcı, piyasada Brezilyalı file bekçisinden daha iyisinin bulunamayacağına inanıyor. Savunmada Skriniar'ın yanına bir sol stoper yerine, fiziksel olarak çok güçlü ve yırtıcı bir stoper takviyesi talep ediliyor. Brown'u istemeyen Kocaman, Levent Mercan ismine çok daha sıcak bakıyor. Semedo'nun takımda kalabileceği belirtilirken, Mert Müldür'ün formaya daha yakın olduğu konuşuluyor.






GUENDOUZI'YE YER KALMADI

Aykut Kocaman'ın katı ve disiplinli 4-4-2 sistemine uymayan isimler de netleşti. Takımın mevcut veya gündemdeki bazı yıldızları deneyimli teknik adamdan veto yedi. Taktiksel disipline ve hoca şablonuna uymadığı için kesinlikle kadroda düşünülmeyen isimler şunlar:

Mattéo Guendouzi
Fred
Anderson Talisca
Nene
Musaba

2000'in efsane takımı mı, 2026'nın yenilmez takımı mı? Hangi Galatasaray?

Bir tarafta Real Madrid’i dize getiren, "şok presi" ve Hagi’nin dehasıyla Avrupa’yı sarsan 2000’in UEFA Şampiyonu efsane kadrosu... diğer tarafta Osimhen, Sané ve Torreira gibi atom karıncalarla modern futbolun sınırlarını zorlayan 2026’nın yenilmez armadası... En gelişmiş spor analitiği uzmanları simülasyonlarla iki farklı dönemi futbol tarihinin en dengeli geçiş yılı kabul edilen 2013 şartlarında karşı karşıya getirdi

19.05.2026 12:31:00
Haber Merkezi
2000'in efsane takımı mı, 2026'nın yenilmez takımı mı? Hangi Galatasaray?
2000'in efsane takımı mı, 2026'nın yenilmez takımı mı? Hangi Galatasaray?
Futbol dünyasının yıllardır tartıştığı ebedi soru, en gelişmiş spor analitiği şirketi Opta/ StatsPerform'un prediktif veri modellemesiyle nihayet bilimsel bir yanıta kavuştu. 2000 yılında Real Madrid'i deviren UEFA Süper Kupa şampiyonu kadro ile günümüzün modern Galatasaray'ını en dengeli geçiş dönemi kabul edilen 2013 yılında karşı karşıya getirdi.






2000'İN TAKIMI COŞKUYLA BAŞARDI

Maçın başlangıç düdüğüyle iki farklı futbol felsefesinin alan kapma savaşı baş gösterir, Terim'in 2000 efsanesi, kendine has o coşkulu, adam markajına dayalı ve hatları birbirine yakın tutan "şok pres" anlayışıyla oyunu domine etmek isterdi. Ancak karşılarında bugünün çok daha organize, alan kapatmaya yönelik ve toplu/topsuz katı bir disipline sahip olan Okan Buruk sistemi çıkardı.






POPESCO VE KORKMAZ DAYANAMAZDI

Oyunun ilk bölümünde 2000 kadrosu Popescu'nun geriden oyun kurma becerisi, Emre Belözoğlu'nun dar alandan top çıkarma kalitesi ve Hagi'nin geometrik paslarıyla bugünün takımının presini kırmaya çalışır, spor bilimi tam bu noktada devreye girerdi.

Torreira ve Lemina ikilisinin merkezdeki "PPDA" (pas başına yapılan savunma aksiyonu) yoğunluğu, 2000 orta sahasının pas ritmini bozar, topu kazandığı anda Sané ve Barış Alper ile kenarlardan dikey ve patlayıcı geçiş hücumları başlatan 2026 kadrosu, oyunu sürekli üçüncü bölgeye yıkardı.






HAGI'NİN UNUTULMAZ BEYNİ ORTADA

Osimhen ile Bülent Korkmaz ve Popescu arasında ceza sahası ve çevresinde gladyatör savaşı yaşanır, Korkmaz'ın meşhur fedakar ve yapışkan savunması Osimhen'i fiziksel olarak yıpratmaya çalışsa da, Nijeryalı golcünün arkaya attığı yüksek şiddetli sprintler ve topsuz koşuları, ağır olan Popescu'yu pozisyon hatasına zorlardı.






2000 TAKIMI ÇABUK YORULURDU

Hagi'nin Torreira ve Lemina ile eşleşmesi unutulmaz olurdu. Torreira, Hagi'ye adım attırmamak için gölge markajı uygular, ancak Hagi'nin futbol IQ'su ve "xG" (beklenen gol) anomalisi yaratan dehasını kelepçeleyemezdi.

Oyunun son üçte birlik bölümüne girildiğinde, simülasyonun en gerçekçi ve acımasız yüzü ortaya çıkardı. 2013 futbolunun talep ettiği yüksek tempo, modern beslenme, GPS takipli yükleme ve gelişmiş laktat eşiği avantajlarına sahip olmayan 2000 kadrosu yorgunluğa yenilirdi






2013'TEKİ MAÇI 2026 KADROSU KAZANIRDI

2000 orta sahasında Suat, Okan ve Emre'nin geri dönüş koşularındaki gecikme süreleri saniyelerle ölçülür hale gelir, kanatlarda Hakan Ünsal ve Capone, Barış Alper ile Sané'nin patlayıcı gücüne karşı çizgide reaksiyon göstermekte zorlanırdı.

2000 kadrosu savunmayı öne çıkardığında, geçiş hücumlarında Yunus Akgün ve Sallai gibi dinamik ayaklar cezayı keserdi. Yorulan 2000 defansının arkasındaki geniş boşlukları acımasızca kullanırdı.

Hagi'nin dehası ve Jardel'in bitiriciliği 2026 savunmasına çok zor anlar yaşatsa da; Osimhen, Sané ve Barış Alper'li bugünün kadrosu, 2013 şartlarında oynanan bu maçı fiziksel üstünlüğüyle muhtemelen net bir skorla kazanırdı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.