logo
08 NİSAN 2026

Mersin'de büyük organizasyon başlıyor

Mersin Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'na hazır

07.12.2020 10:50:00
Mersin'de büyük organizasyon başlıyor
Mersin'de büyük organizasyon başlıyor

Fransa ve Azerbaycan'ın organizasyonundan çekildiği Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'nı düzenlemek için talip olan Mersin'de, sadece 2 aylık süreçte 21 ülkeden 218 sporcunun katılacağı organizasyonun hazırlıkları tamamlandı.

Kadınlar kategorisinin Fransa'da düzenlenmesi planlanan şampiyona, bu ülkenin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle çekilmesinin ardından, erkekler kategorisinin yapılacağı Azerbaycan'a verildi. Azerbaycan'ın da aynı gerekçeyle şampiyonayı düzenleyemeyeceğini açıklamasının ardından iptal edilen organizasyona Türkiye'nin de aralarında olduğu 4 ülke talip oldu.

Avrupa Cimnastik Birliği (UEG), ekim ayındaki açıklamasında, Avrupa Erkekler Artistik Cimnastik Şampiyonasının 9-13 Aralık'ta, Avrupa Kadınlar Artistik Cimnastik Şampiyonasının da 17-20 Aralık'ta Mersin'de düzenlenmesine karar verildiğini duyurdu. Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde, Mersin Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Cimnastik Federasyonunca başlatılan şampiyona hazırlıkları sadece 2 aylık sürede tamamlandı.

Türkiye'nin 2013 yılında ev sahipliği yaptığı Akdeniz Oyunları kapsamında inşa edilen Olimpik Cimnastik Salonu'nda yapılacak şampiyona için Kovid-19 önlemleri de alındı.

"Türkiye'nin organizasyonlar ülkesi olduğunu bir kez daha kanıtlamış olacağız"

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, UEG'nin şampiyonaları bu kadar kısa sürede organize edebilecek tek ülkenin Türkiye olduğuna karar verip, başvuruyu kabul ettiğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının süreçte büyük destek verdiğini vurgulayan Çelen, Avrupa'da, Türkiye haricinde bu organizasyonu bu kadar kısa sürede organize edebilecek başka ülkenin olmadığını kaydetti. Çelen, organizasyona 2 ay gibi kısa bir sürede hazırlanabilmelerindeki en büyük avantajın 2013 yılında düzenlenen Akdeniz Oyunları kapsamında inşa edilen Olimpik Cimnastik Salonu olduğunu belirtti.

Mersin'de her yıl dünya kupasının düzenlendiğini belirten Çelen, şöyle konuştu: "Cimnastikte ev sahipliği yaptığımız bir dünya kupası var, ancak bu yarışmanın formatı başka. Hazırlıklar için ciddi şekilde çalışan 100'ün üstünde ekip var. Çalışmalarımızda son aşamaya gelindi. Sadece süsleme ve temizlik kaldı. Bu şampiyonayı bu kadar kısa sürede nasıl yaptığımızı gösterip, Türkiye'nin organizasyonlar ülkesi olduğunu bir kez daha kanıtlamış olacağız."

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımı'nın 3 çember 2 labut aletinde altın madalya kazandığını hatırlatan Çelen, "Mersin'deki Avrupa Şampiyonası'nda, artistik cimnastik sporcularımız madalyalar almaya devam edecekler. Sporcularımız inşallah, buraya gelen Avrupa ülkelerine İstiklal Marşı'nı ezberletecekler." dedi. Çelen, 2023 yılındaki Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası'nın da Antalya'da yapılacağını anımsatarak, Mersin'deki organizasyonun bunun için önemli bir hazırlık olacağını söyledi.

Kovid-19'a karşı ciddi tedbirler alındığını kaydeden Çelen, "Şampiyona için çok sıkı tedbirler alındı. Basın mensuplarından salon görevlilerine kadar herkes için test yapılıyor. Organizasyona 48 saat kala da testler yine kontrol edilecek. Oteller hazırlandı, görevliler hazır. Seyircinin alınmayacağı organizasyon TRT'de yayınlanacak. İnşallah ülkemizin yüzünü burada da güldürmeye devam edeceğiz. Burası, 2021'deki Avrupa Şampiyonası'nda kimlerin kota almaya yakın olduğunu da gösterecek." diye konuştu.

Şampiyonaya 21 ülkeden 218 sporcunun katılacağını aktaran Çelen, Türkiye'yi erkeklerde deneyimli sporcu Ümit Şamiloğlu ile Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak, Ahmet Önder ve Abdelrahman Elgamal'ın temsil edeceğini söyledi. Çelen, kadınlarda da Göksu Üçtaş Şanlı, Dilara Yurtdaş, Bilge Tarhan, Cemre Kendirci ve Ece Yağmur Yavuz'un madalya için yarışacağını sözlerine ekledi.

"Avrupa Şampiyonasına hazırız"

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir de şampiyonanın, kısa zaman kala Mersin'de yapılacağının açıklandığına vurgu yaparak, "Tesisimizde hazırlıklarımızı yaptık, eksiklikleri giderdik. Avrupa Şampiyonası'na hazırız. Böyle uluslararası bir organizasyon şehrimiz için önemli bir kazanım." değerlendirmesinde bulundu. Demir, Kovid-19'a karşı gereken tedbirlerin alındığını sözlerine ekledi.

Kerem Aktürkoğlu'ndan Başkan Özlü'ye forma hediyesi

A Milli Futbol Takımı'nı 24 yıl aradan sonra Dünya Kupası'na taşıyan golü atan Fenerbahçeli milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü'yü ziyaret ederek, 7 numaralı milli takım formasını hediye etti

07.04.2026 19:10:00
İhlas Haber Ajansı
Kerem Aktürkoğlu'ndan Başkan Özlü'ye forma hediyesi
Kerem Aktürkoğlu'ndan Başkan Özlü'ye forma hediyesi
A Milli Futbol Takımı'nı 24 yıl aradan sonra Dünya Kupası'na taşıyan golü atan Fenerbahçeli milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü'yü ziyaret ederek, 7 numaralı milli takım formasını hediye etti.
2026 FIFA Dünya Kupası Play-Off Finali'nde Kosova karşısında attığı kritik golle Türkiye'nin turnuvaya katılmasını sağlayan milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, memleketi Kocaeli'de çeşitli temaslarda bulundu. Aktürkoğlu, bu kapsamda Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü ile belediye makamında bir araya geldi. Gerçekleşen görüşmede Aktürkoğlu, Başkan Özlü'ye sırtında isminin yazılı olduğu 7 numaralı Ay-Yıldızlı formayı takdim etti. Kerem Aktürkoğlu'nu ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Özlü, "Kocaelimizin gururu Kerem Aktürkoğlu'nun, Dünya Kupası yolunda attığı kritik gol hepimize büyük bir sevinç yaşattı. Kendisine Ay-Yıldızlı forma altında ve kulüp kariyerinde başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu ve beraberindeki heyet ise gösterilen ilgi ve misafirperverlikten dolayı Başkan Özlü'ye teşekkür etti.İHA

Galatasaray yarın Göztepe'ye konuk olacak

Lider Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 27. haftasından erteleme maçında yarın Göztepe ile deplasmanda karşılaşacak

07.04.2026 11:12:00
AA
Galatasaray yarın Göztepe'ye konuk olacak
Galatasaray yarın Göztepe'ye konuk olacak
Lider Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 27. haftasından erteleme maçında yarın Göztepe ile deplasmanda karşılaşacak.

ISONEM Park Gürsel Aksel Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak mücadeleyi hakem Alper Akarsu yönetecek.

Süper Lig'de 27 müsabakada 20 galibiyet, 4 beraberlik, 3 mağlubiyet yaşayan Galatasaray, maç eksiğiyle topladığı 64 puanla en yakın takipçileri Fenerbahçe ile Trabzonspor'un 1 puan önünde zirvede yer alıyor.

Sezonda 12 galibiyet, 10 beraberlik, 5 mağlubiyetle 46 puan elde eden Göztepe ise 5. sırada bulunuyor.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında maçı Galatasaray 3-1 kazandı.

Osimhen ve Abdülkerim, Göztepe karşısında oynayamayacak

Galatasaray'da Nijeryalı Victor Osimhen ve milli oyuncu Abdülkerim Bardakcı, Göztepe maçında görev alamayacak.

Tedavisi devam eden Osimhen ile Trabzonspor maçı sonunda ikinci sarı karttan kırmızı kart gören Abdülkerim Bardakcı, yarın forma giyemeyecek.

Milli takımdan sakat dönen Brezilyalı Gabriel Sara'nın durumu ise maç günü belli olacak.

Eren Elmalı, sarı kart sınırında

Galatasaray'da milli oyuncu Eren Elmalı, Göztepe maçı öncesi sarı kart sınırında bulunuyor.

Bu sezon ligde 3 sarı kart gören Eren, yarınki müsabakada da cezalandırılması durumunda sonraki Kocaelispor maçında görev alamayacak.

Ligin en çok gol atan takımı

Galatasaray, Süper Lig'deki 18 ekip arasında en golcü ekip konumunda bulunuyor.

Sezonda 63 gol atan sarı-kırmızılılar, geride kalan 28 haftada ligin en golcü ekibi oldu. Galatasaray'ı bu alanda 62 golle Fenerbahçe ve 55 golle Trabzonspor takip ediyor.

Süper Lig'in en az gol yiyen iki ekibi karşılaşacak

Süper Lig'de geride kalan 28 haftada en az gol yiyen iki ekip, yarın karşı karşıya gelecek.

Bu sezon kalesinde 20'şer gol gören Galatasaray ile Göztepe, ligin savunması en güçlü iki takımı olarak dikkati çekiyor.

Bütün mağlubiyetleri deplasmanda

Galatasaray, bu sezon Süper Lig'deki 3 mağlubiyetini de deplasmanda yaşadı.

Deplasmandaki 13 lig maçında 9 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyeti bulunan Galatasaray, söz konusu karşılaşmalarda 25 kez fileleri havalandırırken, 9 kez topu ağlarından çıkardı.

İstanbul'un sarı-kırmızılı ekibi, söz konusu yenilgilerini deplasmanda Kocaelispor, TÜMOSAN Konyaspor ve Trabzonspor'dan aldı.

Okan Buruk, eski takımına karşı sahaya çıkacak

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, eskiden çalıştırdığı Göztepe'ye yarın rakip olacak.

İzmir temsilcisinde 2016 ile 2017 yıllarında görev alan Buruk, yarın Galatasaray'ın teknik direktörü olarak eski takımına karşı üçüncü maçına çıkacak.

Tecrübeli çalıştırıcı, Galatasaray'ın başında Göztepe'ye karşı 3 maçın 3'ünden de galibiyetle ayrıldı.

Göztepe, 46 puanla 5. sırada bulunuyor

Süper Lig'de 27 maçta 12 galibiyet, 10 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Göztepe, topladığı 46 puanla 5. sırada bulunuyor.

İki takım arasında ilk yarıda oynanan maçı Galatasaray sahasında 3-1 kazanmıştı.

İzmir temsilcisinde Bokele kart cezalısı olduğu için maç görev yapamayacak. Sarı-kırmızılılarda, sakatlığı bulunan kaptan İsmail Köybaşı ve Furkan Bayır'ın karşılaşmada forması giymesi beklenmiyor.

Selçuk İnan: 'Bu işi üst perdede yapacağım'

Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan futbolculuk kariyerini noktalayacağı dönemde yaşadığı zorlukları, sonraki hayatında sürdüreceği meslek seçimini neye göre yaptığını, kendini nasıl geliştirdiğini, teknik direktörlük için elzem olan parametreleri ve teknik direktörlüğün kişiliğine etkisini ve teknik ekibini anlattı

07.04.2026 10:40:00
İhlas Haber Ajansı
Selçuk İnan: 'Bu işi üst perdede yapacağım'
Selçuk İnan: 'Bu işi üst perdede yapacağım'
Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, "Futbolu bırakacak olmak denizin dışında balık olmak gibi hissettiriyordu. Nefes alamıyordum. Bu alanda kalmak istedim. Sahanın dışını yönetmek ise bambaşka ve zor. Futbolculuktan gelmiş olmamın avantajı var. İyi ki teknik direktör olmuşum. Çünkü işimi çok seviyorum. Hocalık beni daha hızlı olgunlaştırdı. Başladığım günden bu yana daha özgüvenliyim. Artık 'Bu işi üst perdede yapacağım' demeye başladım" dedi.

Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan futbolculuk kariyerini noktalayacağı dönemde yaşadığı zorlukları, sonraki hayatında sürdüreceği meslek seçimini neye göre yaptığını, kendini nasıl geliştirdiğini, teknik direktörlük için elzem olan parametreleri ve teknik direktörlüğün kişiliğine etkisini ve teknik ekibini anlattı. 2020 yılında futbolculuk kariyerini noktalayarak antrenörlüğe başlayan Selçuk İnan; Galatasaray, Kasımpaşa ve Gaziantep'ten sonra Haziran 2025'te Kocaelispor'da göreve başladı. Körfez ekibinde yakaladığı başarı grafiğinin ardından sözleşmesini 2 yıl daha uzatan Selçuk İnan teknik direktörlük üzerine bilinmeyen yanlarını ortaya koydu.

"Futbolu bırakacak olmak denizin dışında balık olmak gibi hissettiriyordu"



Sevdiği işi yaparak para kazandığı için şanslı olduğunu ifade eden Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, "Biz hayatta şansı olan insanlardanız. Çünkü çok sevdiğimiz bir işten para kazanıyoruz. Bu işe başlarken aklımızda para kazanmak yoktu. Ama futbol oynamayı, sahada olmayı çok severken aynı zamanda profesyonel olup para da kazanmak bizim için önemli ve güzel bir şey. Benim futbolculuk dönemim çocukluğumda başladı. Başka bir iş yapmadık, yapamadık. Bütün hayatımızı bu işe vermiştik. Artık belli bir yaşa gelip futbolu bırakma zamanım geldiğinde bunun üzerine çok fazla düşünmeye başladım. Sahanın dışında olmak; bir balığın denizin dışında olması gibi hissettiriyordu. Nefes alamıyordum. Futbola çok kafa yordum, saha içinde de, dışında da. Anlamaya çalıştım. Arkadaşlarımı bir şekilde yukarı çekmeye, onlara yardım etmeye çalıştım. Futbolu bıraktıktan sonra da hocalık yapmam gerektiği kanısına vardım" dedi.

"İyi ki teknik direktör olmuşum. Çünkü bu işi severek yapıyorum"



Farklı bir mesleğe yönelmek yerine neden teknik direktör olmaya karar verdiğini açıklayan Selçuk İnan, "Bilgilerim, birikimlerim vardı. Tabii ki çok şey öğrenmem gerekiyordu. Tecrübelenmem gerekiyordu. Hocalık farklı bir alan. Eğitimlere devam etmem gerekiyordu. Bir yandan da kendi ülkeme bu alanda da hizmet etmeye devam etmem gerekiyor diye düşündüm. Genç kardeşlerime yol gösterici, futbola teşvik edici, onları ortaya çıkarıcı olarak, ne derseniz deyin bu alanda da olmak istedim. İyi ki de olmuşum. Çünkü bu işi severek yapıyorum" ifadelerini kullandı.

"Bu iş sevda, hırs ve başarma isteği işi. Hepsi bende mevcut"

Ekibiyle birlikte yaptıkları iş üzerine çok zaman harcadıklarının altını çizen genç teknik adam, "Türk futboluna ufak da olsa katkımız olursa ne mutlu bize. Bu sevda işi, sevgi işi. Başka meslekleri yapmak konusunda ise tabii ki o yönde seçim yapan başka arkadaşlarıma saygı duyuyorum. Çok zor bir iş bu, özellikle hocalık. Birçok arkadaşım 'Bu kadar zor bir mesleği yapmak neden'' diye soruyor. Sevda işi, hırs işi, başarma isteği işi. Bunlar da bende mevcut, en azından şimdilik. Hocalığa da böyle karar verdim" şeklinde konuştu.

"Sahanın dışını yönetmek bambaşka bir alan. Kolay iş değil"

Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, futbolculuğunun teknik direktörlüğüne etkisini "Bu konuda söyleyeceklerim sadece benim için geçerli değil. Benim gibi hocalığa yeni başlayan bütün hocalarda bu gerçekleşen bir durum. İstediğimiz kadar sahanın içinde etkili olalım, iyi futbolcu olalım, kaptanlık yapalım, en nihayetinde sahanın dışını yönetmek bambaşka bir alan. Elbette ki futbolculuğumun avantajları oldu. Bütün hayatım boyunca oynadığım her takımda kaptanlık yapmış olmak, bir yerde liderlik yapmış olmak bir avantaj ama sahanın dışını, oyuncuları yönetmek, oyuncuların her türlü sorunlarına ortak olmak, istediklerinizi yaptırmak, ikna etmek, kendinize saygı duyulmasını sağlamak, onları sevmek ve karşılığını istemek... Çok çeşitlendirebiliriz. Çok kolay işler değil. Ama her gün bunlarla ilgili kendimizi geliştirmeye, öğrenmeye devam ediyoruz. Eğitimlere gidiyoruz" sözleriyle anlattı.

"Özgüvenim arttı ve artık bu işi üst perdede yapacağım demeye başladım"

Teknik adamlık kariyerinin ilk yılıyla şimdiki zaman arasında kendisindeki değişimi anlatan ve nasıl bir teknik direktör olduğu üzerine de samimiyetle yanıtlar veren Selçuk İnan, "Çok sevdiğim, saygı duyduğum hocalarım var, onlarla istişare ediyoruz. Yurtdışına gidiyor; merak ettiğimiz yeni sistemleri, yeni gelişmeleri takip ediyor, hepsiyle bir şekilde bağlantı kurmaya çalışıyoruz. Kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Bu işi yapmaya devam ettiğim sürece bu hep böyle devam edecek. Başladığım an ile şu anki ben arasında kendimde; daha özgüvenliyim ve 'Evet, artık hocalık yolunda kendimi iyi hissediyorum ve ben bu işi üst perdede yapacağım' demeye başladım. İnşallah bu düşünce devam eder" dedi.

"Teknik direktörlük beni daha hızlı olgunlaştırdı"

Teknik direktörlüğün kişiliğine etkisini de değerlendiren İnan, "Kesinlikle teknik direktörlük beni daha hızlı olgunlaştırdı" paylaşımında bulundu. İnan konuyla ilgili olarak konuşmasının devamında, "Aslında oyunculuk dönemimde diğer arkadaşlarıma göre biraz daha ağır profil çizmiş olabilirim. Bu benim karakterimden kaynaklanıyor. Ama hocalık farklı parametreler barındırıyor. Bunlara uygun olmanız ve uygun davranmanız gerekiyor. İyi taraflarını konuşuyoruz ama bu işin bizde kısmen eleştirilebilecek tarafları da oluyor. Bunu da ben kendimde şöyle görüyorum; bazen agresif olabiliyorum. Futbolculuğumda bu halimi insanlar sahada fazla görmediler ama asıl görünmeyen tarafta ben buydum. Hep bu şekilde davranıyordum. Kazanma ve başarma isteği sizi bazen agresiflik konusunda yukarı çekebiliyor. En nihayetinde her şeyden önemlisi; hakaret etmemek, fiziki müdahalede bulunmamak, ne olursa olsun karşıdakini rencide etmemek. Yoksa isyan etmek, bağırmak, sıkıntılı ya da haksızlığa uğradığınız durumlarda reaksiyon vermek hayatımızın parçası. Devam edecek, bu iş böyle" diye konuştu.

"Futbolculuktan gelmiş olmamın avantajı var"

Son dönemlerde futbol oyun sistemleri, formasyonlar ve taktikler üzerinden ifade edilen başarı ve çağın gerisinde kalmak konusuna değinen Selçuk İnan teknik direktörlerin okullu-alaylı ayrımını da doğru bulmadığını belirtti. Genç çalıştırıcı bu konuda şöyle konuştu:
"Son dönemlerde bu tartışmalar artık yok gibi. Bu tartışmaları çok da doğru bulan biri değilim. Yerli-yabancı, büyük- küçük, tecrübeli ' tecrübesiz, genç- yaşlı hepsinin belli başlı yerlerde önemi var ama hocalığın başka birçok önemli parametresi var. Ama kendi adıma rahatlıkla 'Futbolculuktan gelmiş olmanın avantajı var' diyebilirim. Her anı yaşadık. Oyuncuların ne hissettiğini biliyoruz, en azından yönetme açısından. Antrenman metotlarını biliyoruz. Son dönemlerde artık tamamıyla her şeye hakimiz, bütün veriler elimizde var. Oyuncular da bunları biliyor. Antrenman bittikten sonra bütün fiziksel veriler, videolar paylaşılıyor. Herkes her şeyin farkında. Hocalığa başlamak istiyorsanız bunlar bir adım öne taşıyor."

"Tüm parametreler bir araya gelince iyi bir hoca ya da ekip ortaya çıkıyor"

Kocaelispor'da başarılı bir sezon geçiren Selçuk İnan futbolun içinden gelmeyen teknik direktörlere saygının büyük olduğunu söyledi. İnan, "Eğer futbolun içinden gelmiyorsanız ve dışardan bir hoca olmak istiyorsanız -ki çok büyük emek istiyor- eğitim dahilinde sürekli dışardan kurs ya da antrenmanları seyrederek kendinizi geliştirmeye ve işin içinde olmaya çalışıyorsunuz. Kolay iş değil. O yüzden onlara çok büyük saygım var. En nihayetinde bir takım oluşturmak öyle bir şey ki birçok parametresi var; oyuncuların transferinde söz sahibi oluyorsunuz. İstediğiniz oyuncular, fiziksel özellikleri, farklı metotlar var, çalışma sistemleriniz var, ekibiniz var. Hepsinin birleşiminde iyi bir hoca ya da ekip ortaya çıkıyor. Alaylı ya da akademik diye dışardan ayrılabiliyor. Son zamanlarda bu fazla dile getirilmiyor ki öylesini doğru buluyorum. Artık ne kadar çalışırsanız, bilgilere ne kadar çabuk ulaşırsanız, doğru bilgileri oyunculara ne kadar hızlı şekilde aktarırsanız bir şekilde yolunuz açılır diye düşünüyorum. Bu bağlamda da bu işi yapmak isteyen bütün hocalarımıza başarılar diliyorum" dedi.

"Türkiye'de ekip oluşturmak kolay değil"

Futbolda mevzunun çağı yakalamak olduğunun altını çizen Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan son olarak ekibinin kalitesine değindi ve şu sözleri kaydetti:
"Zaten mevzu çağı, gelişimi, değişimi yakalamak. Bu ekip işi, Türkiye'de çok kolay oluşturabilir bir şey değil. Ama ben çok şanslıyım. Çünkü gerçekten uzun yıllardır beraber olduğum ekibim var. 20 yıl önce hocalığımı yapan hocalarım benimle beraber. Ki onların hepsi aynı zamanda akademisyen. Akademik tarafı olan, bilimsel çalışmaları olan, tez yazan değerli isimler. Onlarla aynı ortamda çalışma fırsatı yakaladım. Sahanın içinden gelen ekibimden eski oyuncular var. Kariyerli oyuncular var. Çok iyi performans antrenörüm var. Hemen anı, son gelişimleri ve teknolojileri anında takip edebiliyorum. Bu bizim için avantaj. Bu konuda şanslı hissediyorum."

Trabzonspor ikinci yarının lideri

Trendyol Süper Lig'in ikinci yarısında 28 puan toplayan Trabzonspor, bu dönemde en fazla puan elde eden takım oldu

07.04.2026 10:36:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor ikinci yarının lideri
Trabzonspor ikinci yarının lideri
Trendyol Süper Lig'in ikinci yarısında 28 puan toplayan Trabzonspor, bu dönemde en fazla puan elde eden takım oldu.

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 28 haftasını 63 puanla 3. sırada tamamladı. Karadeniz ekibi, ligin ikinci yarısının puan tablosuna bakıldığında ise en çok puan toplayan takım olarak olarak öne çıktı. Bordo-mavililer, ligin ilk yarısını 17 maç sonunda 35 puanla tamamlarken, ikinci devrede ise 28 puanı hanesine yazdırdı.

İkinci yarının en başarılı takımı



Sezonun İlk yarısını 42 puanla lider tamamlayan Galatasaray, ikinci yarıda bir maç eksiği ile 22 puan alarak 64 puan kazandı. Averajla ikinci sırada yer alan Fenerbahçe ise ikinci devrede 24 puanı hanesine yazdırıp puanını 63 yaptı. Trabzonspor ise ikinci yarıda oynadığı 11 maçta 28 puan toplayarak, hem puanını 63'e yükseltti hem de ikinci yarının en başarılı takımı oldu.

Yükselişini sürdürmek istiyor

Trabzonspor sezonun ikinci yarısındaki yükselişini ligde kalan 6 haftalık bölümde de devam ettirmek için mücadele edecek. Bordo-mavili yönetim, teknik heyet ve oyuncular ligin geri kalan bölümde galibiyet sayısını daha da yukarı çıkartarak, şampiyonluk yarışındaki iddiasını son ana kadar taşımayı hedefliyor.

Aynı zamanda ligde 6 maç üst üste kazanan Fatih Tekke'nin takımı, deplasmanda oynanacak olan Alanyaspor müsabakasından da galip ayrılıp seriyi 7 müsabakaya çıkarmak istiyor.

PSV bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde (Eredivisie) lider PSV, en yakın takipçisi Feyenoord'un puan kaybetmesiyle şampiyonluğunu ilan etti

06.04.2026 11:04:00
AA
PSV bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti
PSV bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti
Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde (Eredivisie) lider PSV, en yakın takipçisi Feyenoord'un puan kaybetmesiyle şampiyonluğunu ilan etti.

Ligde ikinci sırada yer alan Feyenoord, deplasmanda Volendam ile 0-0 berabere kalınca lider PSV ile arasındaki puan farkı bitime 5 hafta kala 17'ye çıktı ve PSV şampiyonluğu garantiledi.

Peter Bosz yönetimindeki PSV, bu sonuçla üst üste 3, toplamda ise 27. şampiyonluğunu elde etti.

Beşiktaş 11 maç sonra deplasmanda kaybetti

Süper Lig'in 28. haftasında konuk olduğu Fenerbahçe'ye kaybeden Beşiktaş, tam 11 maç sonra deplasman mağlubiyeti yaşadı

06.04.2026 00:51:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş 11 maç sonra deplasmanda kaybetti
Beşiktaş 11 maç sonra deplasmanda kaybetti
Süper Lig'in 28. haftasında konuk olduğu Fenerbahçe'ye kaybeden Beşiktaş, tam 11 maç sonra deplasman mağlubiyeti yaşadı.

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Kadıköy'de mücadele ettiği Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup oldu.



Bu sonuçla siyah-beyazlıların deplasman yenilmezliği de sona erdi. En son 19 Eylül 2025 tarihinde konuk olduğu Göztepe'ye 3-0 kaybeden Kartal, sonraki süreçte Kayserispor, Konyaspor, Antalyaspor, Fatih Karagümrük, RAMS Başakşehir, Kocaelispor ve Gençlerbirliği'ni mağlup ederken, Galatasaray, Kasımpaşa, Trabzonspor ile Eyüpspor ile de berabere kalmıştı.

Fenerbahçe, büyük maçlarda 13 puan topladı

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti ve bu sezon ezeli rakiplerine karşı toplam 13 puan topladı.

06.04.2026 00:48:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, büyük maçlarda 13 puan topladı
Fenerbahçe, büyük maçlarda 13 puan topladı
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti ve bu sezon ezeli rakiplerine karşı toplam 13 puan topladı.

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş, Kadıköy'de kozlarını paylaştı.



Ev sahibi uzatma dakikalarında penaltıdan bulduğu golle 3 puana ulaştı. Tedesco'nun öğrencileri bu sezon büyük maçlarda elde ettiği başarıları bu karşılaşmada da sürdürdü.

Fenerbahçe, Beşiktaş'a karşı 2 maçı da kazanırken, Galatasaray ile evinde berabere kaldı.

Sarı-lacivertliler, Trabzonspor'u ise sahasında 1-0, deplasmanda 3-2'lik skorla yendi.

Kanarya, Turkcell Süper Kupa finalinde de Galatasaray'ı mağlup etmiş ve kupaya uzanmıştı.

Fenerbahçe, bu sezon ezeli rakipleriyle ligde oynadığı 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik alarak hanesine 13 puan yazdırdı.

Beşiktaş bu sezon derbi kazanamadı

Beşiktaş, bu sezon Süper Lig'de Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynadığı maçlarda galibiyet elde edemedi

05.04.2026 22:45:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş bu sezon derbi kazanamadı
Beşiktaş bu sezon derbi kazanamadı
Beşiktaş, bu sezon Süper Lig'de Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynadığı maçlarda galibiyet elde edemedi.

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup oldu.



Siyah-beyazlılar, bu sonuçla sezonu derbi galibiyeti alamadan tamamlamış oldu.
Kartal, 2025-2026 sezonunda Galatasaray ve Fenerbahçe ile ligde oynadığı mücadelelerde 3 puana uzanamadı.

Sarı-kırmızılılar ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Beşiktaş, evinde ise 1-0 kaybetti. Kara Kartal, sarı-lacivertlilere de evinde 3-2, deplasmanda da 1-0 yenildi.

Beşiktaş, derbi için stadyuma geldi

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında bu akşam Fenerbahçe'ye konuk olacak Beşiktaş, stadyuma geldi

05.04.2026 18:40:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş, derbi için stadyuma geldi
Beşiktaş, derbi için stadyuma geldi
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında bu akşam Fenerbahçe'ye konuk olacak Beşiktaş, stadyuma geldi.
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş, saat 20.00'de deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak. Siyah-beyazlılar, kamp yaptığı Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nden ayrılarak müsabakanın oynanacağı stadyuma ulaştı.
Takım otobüsü yoğun güvenlik önlemleri altında stada giriş yaptı.İHA

Fenerbahçe, stadyuma geldi

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında bu akşam Beşiktaş'ı konuk edecek Fenerbahçe, stadyuma geldi

05.04.2026 18:36:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, stadyuma geldi
Fenerbahçe, stadyuma geldi
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında bu akşam Beşiktaş'ı konuk edecek Fenerbahçe, stadyuma geldi.
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe, saat 20.00'de sahasında Beşiktaş ile karşılaşacak. Sarı-lacivertliler, kamp yaptığı Can Bartu Tesisleri'nden ayrılarak müsabakanın oynanacağı stadyuma ulaştı.
Takım otobüsü yoğun güvenlik önlemleri altında stada giriş yaptı.İHA
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.