logo
28 EYLÜL 2026

"Mili takım hepimizin göğsünü kabarttı"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda uzun aradan sonra milli coşkuyu milletimize yeniden yaşatmanın haklı gururunu tüm Türkiye olarak yaşadık" diye konuştu

18.07.2024 15:38:00
Anadolu Ajansı
 
"Mili takım hepimizin göğsünü kabarttı"
"Mili takım hepimizin göğsünü kabarttı"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Futbol Takımı'nın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda uzun aradan sonra tüm Türkiye'ye milli coşkuyu yeniden yaşattığını belirterek milli takımın başarılarına Uluslar Ligi'nde ve 2026 Dünya Kupası'nda da devam edeceğine inandıklarını söyledi.

Ankara JW Marriott Hotel'de yapılan TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda başkanlığa yeniden aday olan Mehmet Büyükekşi, delegelere görev süresinde yaptıklarını sunumla anlattı. Büyükekşi'nin konuşması öncesinde genel kurulda TFF'nin son 2 yılda yaptığı çalışmaların görüntüleri izletildi. Büyükekşi, 16 Haziran 2022 yılında göreve seçildiklerini hatırlatarak "Göreve talip olurken 2 kritik hususun altını çizmiştim, Türk futbolunun ihtiyacı olan en önemli şeyin güven olduğunu, Türk futbolunun marka değerini artırmak için çalışmalar yürüteceğimi vurgulamıştım. Çünkü futbolun özünde sevgi ve tutku var. Futbol sahadaki rekabetin ötesine geçerek insanların bir araya gelmesini, dostluk ve kardeşliğin pekiştirilmesini sağlayan bir harç görevi görür." diye konuştu.

Önceki genel kurulda hedeflerinin sadece 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmak olmadığını, başarılı bir futbolla bu turnuvaya damga vurmak istediklerini açıkladıklarını ifade eden Büyükekşi, şöyle devam etti: "2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda uzun aradan sonra milli coşkuyu milletimize yeniden yaşatmanın haklı gururunu tüm Türkiye olarak yaşadık. Ne mutlu ki turnuvayı takip eden tüm büyük otoriteler milli takımımızın EURO 2024'ün en etkileyici performansına imza attığı konusunda görüş birliği içerisindeler. Bilindiği gibi 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasına tarihimizde ilk kez lider olarak ve play-off oynamadan doğrudan katılmak şansı elde ettik. Avrupa'nın en genç ve potansiyelli milli takımlarından birine sahip olmanın hep birlikte gururunu yaşadık."

A Milli Futbol Takımı'nın Avrupa'daki başarılarına devam edeceğini vurgulayan Büyükekşi, "A milli takımımız FIFA dünya sıralamasında biz göreve geldiğimizde 58. sıradaydı bugün FIFA yeni sıralamayı açıkladı, 26. sıraya geldik. Mili takım hepimizin göğsünü kabarttı ve inşallah bundan sonra da aynı şekilde devam edecek. A milli takımlarda erkek ve kadın futbolunda C klasmanından B klasmanına yükseldik. İnanıyoruz ki EURO 2024'teki başarılarımız Uluslar Ligi'nde ve 2026 Dünya Kupası'nda da aralıksız devam edecek." ifadelerini kullandı.

Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ülkede yapılması için uzun yıllar çalışıldığını dile getiren Büyükekşi, "Sevindiren bir gelişme de ülkemizin EURO 2032'ye İtalya ile ortaklaşa ev sahipliği yapacak olmasıdır. Ayrıca şampiyonanın ülkemizin tanıtımıma yapacağı katkı da düşünüldüğünde gerçekten de heyecan verici bir tablo çıkıyor karşımıza. Bir ay boyunca Almanya'daydık. Gerçekten Türk seyirciler şampiyonaya damga vurdu. Türkiye'de yapılacak bir şampiyonanın da nasıl bize fayda sağlayacağını hepimiz çok iyi tahmin edebiliyoruz." şeklinde görüş belirtti.

"Avrupa kupalarına 5 kulübümüzle katılacağız"

2026 UEFA Avrupa Ligi ve 2027 Konferans Ligi finallerini Türkiye'ye getirdiklerine dikkati çeken Büyükekşi, "Dilerim ev sahipliği yapacağımız bu finallerde Türk takımlarını görmenin gururunu hep birlikte yaşarız. Milli takımlarımızın elde ettiği başarıların yanı sıra kulüplerimiz de geride kalan sezonda ülke puanına çok önemli katkı sağladı. Bu sayede UEFA ülke sıralamasında 22. sıradan 9. ülkeye yükseldik. Bu sezon Avrupa kupalarına 5 kulübümüzle katılacağız, inşallah daha fazla puan alıp ülke sıralamamızı yükseltme konusunda ilerleyeceğiz." dedi.

Hakemlerin performanslarını daha yukarıya çekmek ve yeni hakemler yetiştirmek için Türk futbolunda bir ilki gerçekleştirerek hakem akademisi kurduklarını ve dijital hakem atama sistemini geliştirdiklerini anlatan Büyükekşi, "Bu sayede mevcut sistemdeki adamcılığın önüne geçmeyi başardık. Ayrıca Avrupa'da İtalya'dan sonra ilk kez yarı otomatik ofsayt sistemini kullanan ülke olduk. Ofsayt tartışmalarını ortadan kaldırdık. Yine İspanya'dan sonra Avrupa'da ilk kez VAR kayıtlarını her hafta yayınlayan federasyon olduk." diye konuştu.

"Avrupa'nın en üst düzey liglerindeki yabancı VAR hakemleri ve gözlemcilerin Süper Lig'de görev almasını sağladık." diyen Büyükekşi, şöyle devam etti: "Transfer süreçlerini de dijitalleştirerek kulüplerimize kolaylık sağladık. Saha ve VAR hakemlerini ayırdık. Göreve geldiğimiz 2022 yılında kulüplerimizin harcamalarındaki belirsizlikler yüzünden transfer konusunda sıkıntılar yaşanıyordu. Yeni harcama limitlerini kulüplerin lehine revize ettik ve açıkladık. Yabancı sayısını kulüplerimizle istişare ederek çözüme kavuşturduk. Kulüplerimize gelir anlamında son 3 yılın en büyük katkısını sağlamış olduk."

"Gerginliğin önüne geçmeye çalıştık"

Süper Lig sponsorluk gelirlerini son bir yılda yüzde 125 oranında artırdıklarını anlatan Büyükekşi, "İlk defa hakem formalarına sponsor aldık. Uzun süren deplasman seyirci yasağına son vererek taraftarlar ve kulüpler düzeyinde gerginliğin önüne geçmeye çalıştık." dedi. Anadolu kulüplerine önemli destekler sağladıklarını belirten Büyükekşi, kulüp altyapılarına ciddi kaynak sağladıklarını ve Süper Lig kulüplerine akademi kurma zorunluluğu getirdiklerini anlattı. Büyükekşi, "Türk futbolunun geleceğini birlikte yazacağız dedik, 11 stratejik amaç altında 22 tane stratejik amaç belirledik. Özetlemek gerekirse 25 ayda en büyük hedefimiz Türk futbolunun sahip olduğu büyük potansiyeli ortaya çıkartmaktı. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ilk işaret fişeğini yaktık." diyerek sözlerini tamamladı. AA

Uzun saçlarıyla rakibine 2 kırmızı kart aldırdı

CONCACAF Uluslar Ligi'nde oynanan Antigua & Barbuda-Anguilla maçında oyuna sonradan dahil olan Aedan Scipio, ayaklarına kadar uzanan saçlarını çeken iki rakibine kırmızı kart aldırdı

28.09.2026 10:22:00
İhlas Haber Ajansı
 
Uzun saçlarıyla rakibine 2 kırmızı kart aldırdı
Uzun saçlarıyla rakibine 2 kırmızı kart aldırdı
CONCACAF Uluslar Ligi'nde oynanan Antigua & Barbuda-Anguilla maçında oyuna sonradan dahil olan Aedan Scipio, ayaklarına kadar uzanan saçlarını çeken iki rakibine kırmızı kart aldırdı.



CONCACAF Uluslar Ligi'nde Antigua & Barbuda ile Anguilla takımların karşı karşıya geldi. Antigua & Barbuda, mücadeleyi 5-0'lık skorla kazandı. Ancak söz konusu müsabakada skordan çok yaşanan kırmızı kart pozisyonları dikkat çekti. Mücadelenin 69. dakikasında oyuna dahil olan Aedan Scipio ayaklarına kadar uzanan saçları sayesine rakiplerine 2 kırmızı kart aldırdı.



Scipio'nun saçını çelen Keon Greene 72. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakırken, 90+3. dakikada da Shalon Knight yine aynı sebepten dolayı kırmızı kartla cezalandırıldı.

Asya Oyunları'nda 100 metrede çifte rekor


 
Taylandlı atlet Puripol Boonson, erkekler 100 metre kategorisinde 9.90'lık derecesiyle Japonya'da düzenlenen şampiyonada Asya Oyunları rekoru kırdı.
 

26.09.2026 07:06:00 / Güncelleme: 26.09.2026 07:14:52
Yaşar Cebesoy
 
Asya Oyunları'nda 100 metrede çifte rekor
Asya Oyunları'nda 100 metrede çifte rekor

Japonya'nın Aiçi eyaleti ile Nagoya kentinin ev sahipliğinde düzenlenen 20. Asya Oyunları devam ediyor. Organizasyonun altıncı gününde Nagoya City Mizuho Park Atletizm Stadı'nda erkekler ve kadınlar 100 metre finalleri gerçekleştirildi. Final yarışında Taylandlı atlet Puripol Boonson ile Çinli atlet Yucie Çen, Asya Oyunları rekoru kırarak altın madalya kazandı. Boonson 9.90, en 11.06 koştu.

Asya'daki en iyi derece

Boonson, yarı finade de 9.91 koşmuştu. 9.90'lık derece aynı zamanda bir Asyalı tarafından elde edilen en hızlı ikinci 100 metre derecesi... Çinli Su Bingtian, 2021'de düzenlenen Tokyo Olimpiyatları'nda 9.83'lük dereceyle Asya rekoru kırmıştı. Aynı yarışta olimpiyat şampiyonu olan İtalyan atlet Marcell Jacobs da 9.80 ile Avrupa rekoru kırmıştı. Afrika rekoru ise 9.77 ile Kenyalı atlet Omanyala'ya ait... Kırılış tarihi yine 2021... Dünya rekoru ise 9.58 ile Usain Bolt'a ait... Bolt, bu efsanevi dereceyi 2009'da Berlin'de yapmıştı.

İkincilik ve üçüncülük Ummanlı kardeşlerin

Asya Oyunları'nda 100 metre erkeklerde Ummanlı kardeşler Ali El Beluşi ve Melham El Beluşi, sırasıyla ikinci ve üçüncü olarak kişisel en iyi derecelerini elde ederek dikkat çekici bir aile zaferine imza attı. Ali, 10.04; Melham, 10.11 koştu.

Fenerbahçe, Euroleague'e galibiyetle başladı

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Euroleague'in ilk haftasında sahasında İtalyan ekibi Virtus Bologna'yı 78-68 mağlup ederek, sezona galibiyetle başladı.

26.09.2026 00:20:00
İhlas Haber Ajansı
 
Fenerbahçe, Euroleague'e galibiyetle başladı
Fenerbahçe, Euroleague'e galibiyetle başladı
Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Euroleague'in ilk haftasında sahasında İtalyan ekibi Virtus Bologna'yı 78-68 mağlup ederek, sezona galibiyetle başladı.

Fenerbahçe Tarfin: Forrest 4, Horton-Tucker 13, Shields 12, Key 11, Sertaç Şanlı 5, Baldwin 12, Melli 4, Silva 3, Clyburn 8, Sargiunas 6



1. Periyot: 23-17

Devre: 39-38

3. Periyot: 59-55


Busenaz Sürmeneli üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu

Fenerbahçeli milli boksör Busenaz Sürmeneli, 2026 Avrupa Boks Şampiyonası 70 kilo finalinde İngiliz rakibi Chantelle Reid'i 5-0 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu ve üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonluğunu elde etti

25.09.2026 22:49:00
İhlas Haber Ajansı
 
Busenaz Sürmeneli üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu
Fenerbahçeli milli boksör Busenaz Sürmeneli, 2026 Avrupa Boks Şampiyonası 70 kilo finalinde İngiliz rakibi Chantelle Reid'i 5-0 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu ve üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Bulgaristan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda ringe çıkan milli boksör Busenaz Sürmeneli, 70 kilo final müsabakasında İngiliz Chantelle Reid ile karşı karşıya geldi. Müsabaka boyunca rakibine karşı üstün bir oyun sergileyen milli sporcu, karşılaşmadan 5-0'lık net bir skorla galip ayrılarak şampiyonluğa uzandı.

Kariyerindeki ikinci Avrupa şampiyonluğunu kazanan Busenaz Sürmeneli, bu başarıyla birlikte organizasyondaki toplam madalya sayısını 4'e çıkardı. Milli boksörün Avrupa Şampiyonası kariyerinde 2 altın ve 2 bronz madalyası bulunuyor.

Büşra Işıldar gümüş madalya kazandı

Milli boksör Büşra Işıldar, ise 2026 Avrupa Boks Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı. 75 kilo finalinde İrlandalı sporcu Aoife O'Rourke ile karşılaşan 24 yaşındaki sporcu, mücadeleden mağlup ayrılarak Avrupa ikincisi oldu. Gençler kategorisinde Dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan Büşra Işıldar'ın, büyükler kategorisinde Dünya Şampiyonası'nda gümüş, Avrupa Şampiyonası'nda ise bronz madalyası var.

Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası, yarın İstanbul'da düzenlenecek

Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası organizasyonu, yarın İstanbul'da düzenlenecek

 

25.09.2026 10:40:00
Anadolu Ajansı
 
Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası, yarın İstanbul'da düzenlenecek
Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası, yarın İstanbul'da düzenlenecek

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenecek kupa, 57 yıl aradan sonra ilk kez yapılacak. Organizasyonda, 8 başpehlivan ve 84 pehlivan mücadele edecek. Saat 08.00'deki kura çekimiyle başlayacak organizasyon, saat 17.00'de yapılması planlanan başpehlivanlık final maçıyla sona erecek.

Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı vatandaşlar yerinde ücretsiz şekilde izleyebilecek.

Organizasyona katılacak başpehlivanlar şöyle:

Erkan Taş, Feyzullah Aktürk, Seçkin Duman, Mustafa Taş, Ali Gürbüz, Orhan Okulu, Sinan Yıldız, Yusuf İslam Taş. 

Muhammed Salah’a 6 ay İcardi’ye 3 yıl men

Futbol dünyasının iki yıldız ismi Mauro Icardi ve Muhammed Salah, trafik ihlalleri nedeniyle uygulanan yaptırımlarla gündemde

22.09.2026 22:21:00
Haber Merkezi
 
Muhammed Salah’a 6 ay İcardi’ye 3 yıl men
Muhammed Salah’a 6 ay İcardi’ye 3 yıl men
Futbol dünyasının iki yıldız ismi Mauro Icardi ve Muhammed Salah, trafik ihlalleri nedeniyle uygulanan yaptırımlarla gündemde. Arjantin'de Icardi'nin ehliyetine el konulurken, İngiltere'de Trabzonspor'un yeni yıldızı Salah'a 6 ay araç kullanma yasağı ve para cezası verildi.

Icardi'ye 2029'a kadar trafikten men

Arjantin'de Mauro Icardi hakkında dikkat çeken bir trafik yaptırımı uygulandı.

Buenos Aires Eyalet Ulaştırma Bakanlığı, Icardi'nin araç kullanırken görüntülendiği bir videoyu yayımladı. Bakanlık açıklamasında, futbolcunun süresi dolmuş ehliyetle araç kullandığı, araçta bulunan China Suarez'in emniyet kemerini çıkardığı ve Icardi'nin seyir halindeyken pencereden dışarı sarktığı belirtildi.

Açıklamaya göre Icardi'nin ehliyetine tedbir amacıyla el konuldu. Futbolcunun yeniden ehliyet alabilmesi için araç kullanmaya uygun olup olmadığının değerlendirilmesi gerekiyor.

Arjantin basınında yer alan haberlere göre ise Icardi hakkında uygulanan trafikten men kararının 2029 yılına kadar geçerli olduğu öne sürüldü.

Salah'a 6 ay direksiyon yasağı

Sezon başında Süper Lig devi Trabzonspor'a transfer olan Mohamed Salah ise İngiltere'de hız sınırını aşması nedeniyle mahkeme tarafından cezalandırıldı.

Salah'a 6 ay araç kullanma yasağı verilirken, ayrıca 660 sterlin para cezası uygulandı.

Mahkeme kararında Salah'ın ayrıca 120 sterlin mahkeme masrafı ve 264 sterlin mağdur ek ücreti ödemesine hükmedildi.

Salah'ın daha önce de trafik ihlali nedeniyle ceza aldığı ortaya çıktı. Mısırlı yıldız, 2022 yılında Stockport'ta hız sınırını aşması nedeniyle 200 sterlin para cezasına çarptırılmış ve ehliyetine 3 ceza puanı işlenmişti.

İki yıldız, iki farklı yaptırım

Icardi hakkında açıklanan yaptırım, ehliyetin tedbiren alınması ve yeniden ehliyet için sürüş uygunluğunun değerlendirilmesini içerirken, Salah hakkında mahkeme tarafından 6 aylık araç kullanma yasağı uygulanması dikkat çekti.

Bir tarafta 2029'a kadar uzandığı bildirilen men kararı, diğer tarafta 6 aylık direksiyon yasağı...

11 günde 4 milli maç

Ay-Yıldızlılar tarihinde ilk kez UEFA Uluslar Ligi A Ligi'nde mücadele edecek. Türkiye'nin ilk sınavı 25 Eylül'de Fransa karşısında. Grupta Fransa, İtalya ve Belçika bulunuyor

21.09.2026 22:20:00
Haber Merkezi
 
11 günde 4 milli maç
11 günde 4 milli maç
Ay-Yıldızlılar tarihinde ilk kez UEFA Uluslar Ligi A Ligi'nde mücadele edecek. Türkiye'nin ilk sınavı 25 Eylül'de Fransa karşısında. Grupta Fransa, İtalya ve Belçika bulunuyor.

A Milli Futbol Takımı için yeni milli mesai başlıyor. Türkiye, 2026-27 UEFA Uluslar Ligi A Ligi 1. Grup'taki ilk maçında Fransa'yı ağırlayacak. Karşılaşma 25 Eylül Cuma günü saat 21.45'te Kocaeli Stadyumu'nda oynanacak.

TÜRKİYE İLK KEZ A LİGİ'NDE

Ay-Yıldızlı ekip, UEFA Uluslar Ligi tarihinde ilk kez A Ligi'nde mücadele edecek. Türkiye'nin grubunda Avrupa futbolunun önemli ekiplerinden Fransa, İtalya ve Belçika yer alıyor.

Türkiye'nin bulunduğu A Ligi 1. Grup'ta şu anda tüm takımlar 0 puanda. Dolayısıyla Fransa karşılaşması, grubun ilk puan mücadelesi olacak.

İLK İKİ MAÇ TÜRKİYE'DE

Milli Takım, gruptaki ilk iki karşılaşmasını kendi sahasında oynayacak:

25 Eylül Cuma

Türkiye – Fransa
21.45 | Kocaeli Stadyumu

28 Eylül Pazartesi

Türkiye – İtalya
21.45 | Bursa Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu

Ardından milliler peş peşe iki deplasmana çıkacak. 2 Ekim'de Belçika, 5 Ekim'de ise İtalya ile deplasmanda karşılaşacak.

SON İKİ MAÇ KASIMDA

Türkiye'nin grup aşamasındaki son iki maçı ise kasım ayında oynanacak. Ay-Yıldızlılar 12 Kasım'da Belçika'yı İzmir'de, 15 Kasım'da ise Fransa'yı deplasmanda karşılayacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.