logo
31 TEMMUZ 2025

Milliler Belçika sınavında

24.05.2006 00:00:00
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıkları çerçevesinde mayıs ve haziran ayları içinde toplam 6 hazırlık maçı yapacak (A) Milli Futbol Takımı ilk sınavını bu akşam Belçika ile yapacak. Genk'teki Fenix Stadı'ndaki maçın başlama saati 20.30

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2008) hazırlıklarını sürdüren A Milli Takımımız yepyeni kadrosuyla bu akşam ilk sınavını Belçika karşısında verecek. Ay yıldızlı ekipte temel amaç yeni futbolculardan kurulan milli takım oyuncularının uyum dönemini kısa sürede geçirmek. Teknik direktör Fatih Terim tüm oyuncuları deneyerek, 2008 Avrupa Şampiyonası için ideal kadroyu bulmaya çalışacak.Bu arada, iç yan bağlarındaki sakatlığı nükseden Orhan Ak, kamptan ayrılarak Türkiye'ye döndü. Ak'ın yerine U-19 Milli Takımı'nda forma giyen Vestel Manisasporlu Caner Erkin milli kampa davet edildi.

Muhtemel 11;Ay-yıldızlıların Belçika maçına şu muhtemel onbirle çıkması bekleniyor: Rüştü, Hamit, Can, Hüseyin, Volkan Yaman, Hasan Kabze, Nuri Şahin, İbrahim Toraman, Tuncay, Halil, Fatih. Fatih Terim yeni sistemi açıkladı(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, milli takımın yeni sistemini basın mensuplarına açıkladı. Milli Takımın kamp yaptığı Clostermanns Hof Hotel'de basın mensuplarıyla sohbet toplantısı düzenleyen Fatih Terim, bundan sonra oyuncuya göre sistem değil sisteme göre oyuncu alacaklarını söyledi. Her bölgede oynayan futbolcuların ayrı birer profilini çıkarttıklarını belirten teknik direktör Terim, milli takıma davet edilecek futbolcularda bu özelliklerin aranacağını söyledi.

Nuri Şahin'e önemli görevler düşüyorSistemini beş tane ikili sistem diye tanıtan Terim, bu sistemin Türk sistemi olduğunu ve oyun içinde her an diğer sistemlere hızlı bir şekilde geçiş yapabilmesine imkan tanıdığını ifade etti. Genç yıldız Nuri Şahin konusuna da değinen Fatih Terim, bu futbolcuya milli takımda büyük görevler düştüğünü, Şahin'e, Almanya'da oynayacakları tüm hazırlık maçlarında ilk onbirde forma vermeyi düşündüğünü söyledi. "Nuri Şahin, Türk futboluna 15 yıl damgasını vuracak" diyen Terim, bu futbolcunun vücudunun kaldırdığı sürece her zaman forma giyeceğini belirtti.

Milli takım zevk verecek(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, milli takımdaki ilkelerini de "Zevkle oynayıp, oynadığından keyif alan bir anlayış, oyunun her bölümünde kontrolü elinde tutabilen, takım savunmasında birbirinden kopmayan bloklar, kademeli pozisyon alan, hücumda çabuk oynayan, ortaya çıkan boşlukları iyi değerlendiren, arkadaşına yardım eden, yardım için koşan, rakibine özellikle tehlikeli bölgelerde boş alan ve zaman vermeyen kolektif oyunu oynayan, her konumda cesareti ve gayesi anlayışına sahip olmak" olarak açıkladı. Fatih Terim'in milli takım karnesi iyiMilli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, bugünkü Belçika maçıyla birlikte ay-yıldızlı ekibin başında 44. sınavına çıkacak. (A) Milli Futbol Takımı, Fatih Terim yönetiminde oynadığı 43 maçta 21 galibiyet, 11 beraberlik, 11 yenilgi alırken, toplam 61 gol atıp, kalesinde 50 gol gördü. Türk Milli Takımı, 9 yılı aşkın bir aradan sonra yeniden ay-yıldızlı ekibin başına getirilen Terim yönetiminde ikinci dönemde oynadığı 5'i resmi, 4'ü özel olmak üzere toplam 9 maçtan 4'ünü kazandı, 3'ünde berabere kaldı, 2'sini ise yitirdi.420. milli randevu(A) Milli Futbol Takımı, Belçika ile yarın Genk kentinde yapacağı özel maçla birlikte 420. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Takımı, 83 yıllık tarihinde, geride kalan 419 maçta 143 galibiyet, 97 beraberlik alırken, 179 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 529 gol atarken, kalesinde 661 gol gördü. (A) Milli Futbol Takımı, yurt dışında şimdiye kadar toplam 233 maça çıktı. Bu maçlardan 65'ini kazanan ay-yıldızlı ekip, 115 kez yenildi, kez de beraberliği bozamadı. Yurt dışındaki maçlarda toplam 250 gol atan milliler, 420 gol yedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Abdullah Güler açıkladı
AKP'nin komisyon üyeleri belli oldu
'Enflasyon artacak'
'Öncü veriler öyle gösteriyor''
Soykırım!
Son 24 saatte 101 şehit daha
'Entegrasyon gerekli'
MSB'den SDG açıklaması
Mahkeme tarihi belli oldu
Ez az 5 yıl hapsi isteniyor
İzmir'de ekmeğe zam
200 gram ekmek 15 TL oldu
Erdoğan, milli güvenlik sorunu olarak gördü
Grev yasağına CHP'den tepki
Açık büyük!
Dış ticaret açığı Haziran'da %38,8 arttı
Adalet Bakanlığı 5 bin personel alacak
Başvurular 1-15 Ağustos arası
Gazze'de katliam, Süveyda'ya insani koridor
İsrailli bakandan bir garip çağrı!
Jandarma Genel Komutanlığında atamalar yapıldı
35 ilin jandarma komutanı değişti
New York'taki BM konferansına ABD katılmadı
İki devletli çözüm vurgusu
Kanada da Filistin devletini tanıyacak
"Bunu yapmayı düşünüyoruz çünkü..."
CHP lideri Özel, İBB operasyonlarıyla ilgili konuştu
"Bir delil ve ispat yok"
Bu kez acı haber Edirne'den
Meydana gelen araç kazasında 1 asker şehit oldu
Abdullah Güler açıkladı
AKP'nin komisyon üyeleri belli oldu
'Enflasyon artacak'
'Öncü veriler öyle gösteriyor''
Soykırım!
Son 24 saatte 101 şehit daha
'Entegrasyon gerekli'
MSB'den SDG açıklaması
Mahkeme tarihi belli oldu
Ez az 5 yıl hapsi isteniyor
İzmir'de ekmeğe zam
200 gram ekmek 15 TL oldu
Erdoğan, milli güvenlik sorunu olarak gördü
Grev yasağına CHP'den tepki
Açık büyük!
Dış ticaret açığı Haziran'da %38,8 arttı
Adalet Bakanlığı 5 bin personel alacak
Başvurular 1-15 Ağustos arası
Gazze'de katliam, Süveyda'ya insani koridor
İsrailli bakandan bir garip çağrı!
Jandarma Genel Komutanlığında atamalar yapıldı
35 ilin jandarma komutanı değişti
New York'taki BM konferansına ABD katılmadı
İki devletli çözüm vurgusu
Kanada da Filistin devletini tanıyacak
"Bunu yapmayı düşünüyoruz çünkü..."
CHP lideri Özel, İBB operasyonlarıyla ilgili konuştu
"Bir delil ve ispat yok"
Bu kez acı haber Edirne'den
Meydana gelen araç kazasında 1 asker şehit oldu
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.