logo
10 MART 2026


Milliler çalışmalarına başladı

A Milli Futbol Takımı'nda Ermenistan ve Hırvatistan maçı hazırlıkları başladı

20.03.2023 20:54:00
Milliler çalışmalarına başladı
Milliler çalışmalarına başladı

A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri'nde 25 Mart'ta deplasmanda Ermenistan ve 28 Mart'ta da Bursa'da Hırvatistan ile yapacağı maçların hazırlıklarına başladı.

Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde teknik direktör Stefan Kuntz yönetiminde gerçekleştirilen antrenman basına açık gerçekleştirildi.

Ay-yıldızlı ekipte Abdülkerim Bardakcı rahatsızlığı nedeniyle antrenmanda yer almadı. Milli Takım aday kadrosuna ilk kez davet edilen Mehmet Can Aydın ve Umut Nayir ise antrenmanın tamamında takımla çalıştı.

Aday kadroda yer alan ve dün liglerinde maç oynayan futbolculardan İrfan Can Kahveci, Samet Akaydın, Ferdi Kadıoğlu, Altay Bayındır, İsmail Yüksek, Orkun Kökçü, Cengiz Ünder, Enes Ünal ve Hakan Çalhanoğlu ise saha çalışmasında yer almadı. Bu oyuncuların salonda çalıştığı belirtildi.

Milli takımın antrenmanında aday kadroda yer almayan Dorukhan Toköz de bulundu. Tedavi süreci devam eden ve saha çalışmalarına başlayan Dorukhan'ın, teknik direktör Stefan Kuntz ile konuştuğu ve çalışmada yer aldığı aktarıldı.

Stefan Kuntz'un saha içinde oyuncularla yaptığı konuşmayla başlayan idman, ısınma ve pas çalışmasıyla sürdü. Antrenman istasyon ve minyatür kale çalışmasıyla tamamlandı.

Antrenmanı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve A Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop ile TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş da izledi.

Ay-yıldızlı ekip yarın sabah gerçekleştireceği antrenmanla hazırlıklarını sürdürecek. AA

"İstanbul'u Koşuyorum" Asya etabı kayıtları başladı


 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından 3 Mayıs’ta organize edilecek "İstanbul’u Koşuyorum" Asya etabının kayıtları başladı. 3 Mayıs Pazar günü koşulacak yarışın kayıt dönemi 27 Nisan’da kapanacak. 

10.03.2026 01:48:00
HABER MERKEZİ
"İstanbul'u Koşuyorum" Asya etabı kayıtları başladı
"İstanbul'u Koşuyorum" Asya etabı kayıtları başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından 3 Mayıs'ta organize edilecek "İstanbul'u Koşuyorum" Asya etabının kayıtları başladı. 3 Mayıs Pazar günü koşulacak yarışın kayıt dönemi 27 Nisan'da kapanacak. Koşuseverlere yol yarışı deneyimi kazandırma amacıyla 2016'dan bu yana her yıl yapılan İstanbul'u Koşuyorum'un Asya etabı yine Üsküdar'ın sahil şeridindeki eşsiz parkurunda gerçekleştirilecek.

10K ve 5K olmak üzere iki ayrı kategoride koşulacak yarışın kayıt ücreti 750 TL olarak belirlendi. Yarış kontenjanları ise 10K için 6 bin, 5K için bin 500 kişiyle sınırlı olacak. 16 yaş ve üstü koşucuların katılacağı 10K koşusunda 13 farklı yaş kategorisinde de yarışılacak. 14 yaş ve üstü koşucuların kayıt yaptırabileceği 5K koşusunda ise yaş kategorisine göre sıralama yapılmayacak. İstanbul'u Koşuyorum'un Asya etabına dair tüm detaylara "istanbulukosuyorum.istanbul" adresinden erişilebilirken, kayıtlar ise event.spor.istanbul adresinde yapılıyor.

Alanyaspor ile Gençlerbirliği puanları paylaştı

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Corendon Alanyaspor - Natura Dünyası Gençlerbirliği karşılaşması 0-0 sona erdi

09.03.2026 22:32:00
AA
Alanyaspor ile Gençlerbirliği puanları paylaştı
Alanyaspor ile Gençlerbirliği puanları paylaştı
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Corendon Alanyaspor - Natura Dünyası Gençlerbirliği karşılaşması 0-0 sona erdi.

5. dakikada Corendon Alanyaspor gole çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Hadergjonaj'ın ceza sahasına gönderdiği ortaya Mounie gelişine vole vurdu. Direkten dönen topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı.

31. dakikada sağ kanattan gelişen Corendon Alanyaspor atağında Hwang'ın sert şutunda kaleye giden top, araya giren savunma oyuncularına çarparak dışarı çıktı.

39. dakikada Corendon Alanyaspor'un sol kanattan geliştirdiği atakta Hadergjonaj'ın kullandığı kornerde arka direkte bulunan Meschack'tan sekti. Topu önünde bulan Ümit Akdağ'ın altı pasın gerisinde çektiği şutta, kaleci Velho iki hamlede topun sahibi oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarı

49. dakika sağ kanattan gelişen Corendon Alanyaspor atağında Meschak'ın ceza sahası içerisine çevirdiği topu Goutas, boş pozisyondaki Mounie'ye gelmeden araya girerek engelledi.

59. dakikada sağ kanattan gelişen ev sahibi atağında Meschack, topu yerden ceza sahasına gönderdi. Ön direkte topla buluşan Hwang'ın şutunu kaleci Velho kurtardı.

79. dakikada Antalya ekibinin sağ kanattan Hadergjonaj'la kullandığı köşe vuruşunda, top ceza sahasına yöneldi. İyi yükselen Lima'nın kafa vuruşunu kaleci Velho kornere çeldi.

90+5. dakikada Corendon Alanyaspor'da Hadergjonaj'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda top savunmadan sekti. Ceza sahası dışında topla buluşan Ruan'ın sert şutunu kaleci Velho kurtardı.

Karşılaşma golsüz eşitlikle sona erdi.

Fenerbahçe'den Samsunspor'a cevap

Fenerbahçe Kulübü, maçın ardından Samsunspor'un yaptığı açıklamaya cevap verdi.

09.03.2026 10:26:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe'den Samsunspor'a cevap
Fenerbahçe'den Samsunspor'a cevap
Fenerbahçe Kulübü, maçın ardından Samsunspor'un yaptığı açıklamaya cevap verdi.

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Fenerbahçe, sahasında Samsunspor'u 3-2 mağlup etti. Karşılaşmada yaşanan olayların ardından Samsunspor bir açıklama yayınlarken, Fenerbahçe de bu açıklamaya cevap verdi.

Sarı-lacivertliler, şu ifadeleri kullandı:

"Samsunspor ile oynadığımız müsabakanın ardından Samsunspor Kulübü Başkanı tarafından yapılan açıklamaları hayretle takip etmiş bulunmaktayız. Öncelikle açıkça ifade etmek isteriz ki, futbolcularımızın hakeme yönelik herhangi bir fiziki müdahalede bulunduğu yönündeki iddialar tamamen gerçek dışıdır.

Bu tür mesnetsiz ve gerçekle hiçbir ilgisi olmayan ithamların kamuoyu önünde dile getirilmesi sorumsuz bir yaklaşımın göstergesidir. Başkanımız Sayın Sadettin Saran, maçın ardından tribünlerde yaşanan gerginliğin büyümemesi ve olayların daha fazla tırmanmaması adına ilgili bölgeye giderek ortamın sakinleşmesi için çaba göstermiştir.

Başkanımızın oradaki varlığı, iddia edildiği gibi herhangi bir kişi ya da kulübe destek amacı taşımamakta, yalnızca gerginliğin sonlandırılmasına yönelik sorumluluk bilinciyle atılmış bir adımdır.

Ne yazık ki Samsunspor Kulübü Başkanı'nın her maçımız öncesinde ve sonrasında camiamızın sinir uçlarına dokunan açıklamaları adeta bir alışkanlık haline getirdiğini görmekteyiz. Bugün ortaya çıkan atmosfer için başkalarını suçlamak yerine, öncelikle kendi kullandığı dilin oluşturduğu gerilimin sorumluluğuyla yüzleşmesi gerekir.

Sporun ruhuna ve rekabetin doğasına zarar veren, gerilimi bilinçli şekilde tırmandırmayı amaçlayan bu tür provokatif söylemler Türk futboluna hiçbir katkı sağlamadığı gibi, yöneticilik sorumluluğuyla da bağdaşmamaktadır.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, camiamızı hedef alan bu tür provokatif söylemlerin karşısında durmaya devam edeceğimizi ve gerçek dışı iddiaların kamuoyunu yanıltmasına asla izin vermeyeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız."

Fenerbahçe, geriye düştüğü maçlarda 18 puan topladı

Samsunspor karşısında geriden gelerek kazanan Fenerbahçe, bu sezon geriye düştüğü maçlarda 18 puan topladı

09.03.2026 00:59:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, geriye düştüğü maçlarda 18 puan topladı
Fenerbahçe, geriye düştüğü maçlarda 18 puan topladı
Samsunspor karşısında geriden gelerek kazanan Fenerbahçe, bu sezon geriye düştüğü maçlarda 18 puan topladı.

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Fenerbahçe, evinde karşılaştığı Samsunspor'u 3-2 yendi.



Karadeniz ekibi, 11. dakikada 1-0 öne geçerken, 4 dakika sonra gelen beraberlik golünün ardından 23. dakikada 2. kez öne geçti.

Fenerbahçe, ilk yarıyı 2-1 geride kapatırken 89'da yeniden eşitliği sağladı. Sarı-lacivertliler 90+5. dakikada galibiyet golünü buldu.



Bu sezon Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Alanyaspor ve Trabzonspor deplasmanlarında geriye düşmesine rağmen sahadan galibiyetle ayrılan Tedesco'nun öğrencileri, Kadıköy'de oynadığı Alanyaspor, Galatasaray ile deplasmandaki Antalyaspor maçlarında da geriden gelerek 1 puan aldı.

Fenerbahçe, kırmızı-beyazlı ekibe karşı da galibiyet elde ederek söz konusu süreçte toplam 18 puanı hanesine yazdırdı.

Samsunspor'dan büyük tepki

Samsunspor: "Tartışmalı hakem kararları geceye damga vurdu, mücadelemiz görmezden gelindi"

09.03.2026 00:20:00
İhlas Haber Ajansı
Samsunspor'dan büyük tepki
Samsunspor'dan büyük tepki
Samsunspor, son saniyelerde yediği golle mağlup olduğu Fenerbahçe maçının ardından açıklama yayımladı.

Trendyol Süper Lig'de 25. hafta müsabakasında iki kez öne geçmesine rağmen son anlarda yediği gollerle sahadan mağlup ayrılan Samsunspor, Fenerbahçe maçının ardından bir açıklama yayımladı. Resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, "Futbol adına keyifli geçmesi beklenen bir geceye, ne yazık ki bir kez daha tartışmalı hakem kararları damga vurmuş; futbolcularımızın sahada ortaya koyduğu büyük emek ve mücadele görmezden gelinmiştir.

Karşılaşmanın henüz başlangıç bölümünde Fenerbahçe futbolcusu Matteo Guendouzi'nin, futbolcumuzun ayak bileğine yaptığı ve doğrudan kırmızı kart gerektiren müdahalesinin herhangi bir kartla cezalandırılmaması, müsabakanın seyrini etkileyen ilk önemli karar olmuştur. Bir diğer pozisyonda ise Fenerbahçe futbolcusu Jayden Oosterwolde'nin futbolcumuzun boğazını sıkarak yere indirdiği pozisyonun da herhangi bir kartla cezalandırılmaması, kamuoyunda büyük soru işaretleri oluşturmuştur" ifadeleri kullanıldı.

"Ne yazık ki Türk futbolunda bu tür müdahalelerin görmezden gelinmesi ya da yeterli şekilde cezalandırılmaması, futbolun adalet duygusuna ciddi zarar vermektedir" denilen açıklamanın devamında ise şu ifadeler yer aldı:



"Rakip takımın attığı gollerle ilgili kamuoyunda oluşan ofsayt tartışmaları da ayrıca değerlendirilmesi gereken bir başka başlıktır. Öte yandan müsabakanın son dakikalarında, Kulüp Başkanımız Sayın Yüksel Yıldırım'ın bulunduğu bölgeye yönelik olarak bazı rakip taraftarlar tarafından ağır küfürler edilmiş, saldırı girişiminde bulunulmuş ve yaralama amacı taşıyan yabancı maddeler atılmıştır. Bu tür davranışların münferit kişiler tarafından gerçekleştirilmiş olması, yaşananların ciddiyetini ortadan kaldırmamaktadır. Futbolun ruhuna ve spor ahlakına aykırı bu eylemlerin sorumluları hakkında gerekli işlemlerin yapılması büyük önem taşımaktadır.

Samsunspor Camiası olarak her sezon benzer tartışmaların yaşanmasından ve sahada verilen emeğin bu şekilde gölgelenmesinden büyük rahatsızlık duyduğumuzu ifade etmek isteriz. Elbette futbolun doğasında kazanmak da vardır, kaybetmek de. Ancak Avrupa kupalarında hakem yönetimi açısından benzer sorunlar yaşamazken, ülke futbolunda aynı tartışmaların tekrar tekrar gündeme gelmesi Türk futbolu adına düşündürücüdür. Bu nedenle Türkiye Futbol Federasyonu'nu, hem müsabakada yaşanan hakem kararları hem de tribünlerde gerçekleşen olaylarla ilgili gerekli incelemeleri yapmaya ve sorumlular hakkında gereken adımları atmaya davet ediyoruz."

Guinness rekortmeni tekvandocuya Datça'da veda


 
Guinness dünya rekortmeni olan ve nükseden beyin tümörü nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren tekvando sporcusu Ali Bahçetepe, Muğla'nın Datça ilçesinde defnedildi.

08.03.2026 23:23:00
MURAT ÇORBACI
 Guinness rekortmeni tekvandocuya Datça'da veda
 Guinness rekortmeni tekvandocuya Datça'da veda

Yaklaşık 2 aydır Bursa Şehir Hastanesi'nde geçirdiği rahatsızlık sonucu tedavi gördüğü belirtilen Ali Bahçetepe, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Bahçetepe'nin cenazesi, vasiyeti üzerine Datça'nın Mesudiye Mezgit Mahallesi'ne getirildi. Bahçetepe, burada kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığına defnedildi.

Rekor üstüne rekor kırdı

Dünyanın en fazla beton blok kıran adamı olarak Guinness rekorlar kitabına girmeyi başaran "Demir Yumruk" ünvanına sahip Bahçetepe, Datça'da spor salonu işleterek gençlere de ilham vermişti.

70 yaşındaydı

Muğla Datça'da yaşayan 70 yaşındaki rekortmen tekvandocu Ali Bahçetepe, daha önce kanseri iki kez yenmişti. Bahçetepe, ikinci tehlikeyi atlattıjtan sonra katıldığı Dünya Şampiyonası'ndan 2016'da çifte madalyayla dönmüştü. Tekvando kırış dalında 21 Guinness Dünya Rekoru bulunan 'Demir Yumruk' lakaplı Bahçetepe beyin tümöründen çok çekti. Ege Üniversitesi Beyin Cerrahisi Bölümü'nde 24 Aralık 2010'da ameliyat geçirdi. 8 ayda tekrar spora dönerek rekorlar kırmaya devam eden tekvandocunun, 2015 Aralık'ta beyninde ikinci kez ura rastlandı. Muğla Devlet Hastanesi'ndeki ameliyat ve tedavi sürecinin ardından yeniden sağlığına kavuşan Ali Bahçetepe, 6 yıl önceki gibi taburcu olduktan 8 ay sonra yine büyük bir başarıya imza attı. Güney Kore'de 3-6 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılan Hammadang Tekvando Dünya Şampiyonası'nda 60 yaş kategorisinde yarışan veteran sporcu, yumruk kırışında 10 betonu tek seferde kırarak altın madalya kazanan Bahçetepe, açık el kırışında ise beton kiremitlerden 13'ünü tek vuruşta kırarak üçüncülüğün sahibi olmuştu. Bir dakikada en fazla beton blok, 30 saniyede en fazla beton blok, tek vuruşta en fazla beton blok ve göğüs üstü beton blok kırmada Guinnes'e giren Bahçetepe, bundan 10 yıl önce "İki kez beynimde ur tespit edildi. İki kez bıçak altına yattım. Yılmadım, hep çalıştım. Tekvando beni hayata bağladı. Madalyalarla döndüğüm için mutluyum" demişti.

Sidiki Cherif, son 3 maçta 3 gol attı

Fenerbahçe'nin Fransız forveti Sidiki Cherif, Samsunspor karşısında kaydettiği golle ligde 2. golüne ulaşırken, 8 gün içinde çıktığı 3 maçta 3 gol attı

08.03.2026 22:40:00
İhlas Haber Ajansı
Sidiki Cherif, son 3 maçta 3 gol attı
Sidiki Cherif, son 3 maçta 3 gol attı
Fenerbahçe'nin Fransız forveti Sidiki Cherif, Samsunspor karşısında kaydettiği golle ligde 2. golüne ulaşırken, 8 gün içinde çıktığı 3 maçta 3 gol attı.

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Fenerbahçe, Samsunspor ile karşılaşırken, sarı-lacivertlilerin forveti Sidiki Cherif de 1 gole imza attı.

Ara transfer döneminde kadroya dahil olan Cherif, geçtiğimiz hafta Antalyaspor deplasmanında attığı golle ligde ilk kez gol sevinci yaşarken, 4 Mart Çarşamba günü oynanan Gaziantep FK kupa maçında da 1 kez fileleri sarstı.

19 yaşındaki forvet 11'de başladığı Samsunspor mücadelesinde 90+5. dakikada golünü atarak takımına galibiyeti getirdi ve ligde 2. golüne ulaştı.

Konyaspor ile Kasımpaşa berabere kaldı

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında TÜMOSAN Konyaspor ile Kasımpaşa 1-1 berabere kaldı

08.03.2026 18:33:00
AA
Konyaspor ile Kasımpaşa berabere kaldı
Konyaspor ile Kasımpaşa berabere kaldı
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında TÜMOSAN Konyaspor ile Kasımpaşa 1-1 berabere kaldı.

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında, TÜMOSAN Konyaspor-Kasımpaşa ile MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı'nda karşılaştı.

İlk yarı
10. dakikada Konyaspor, gole çok yaklaştı. Deniz Türüç'ün ceza sahası dışından sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top, kaleci Gianniotis'ten döndü. Meşin yuvarlağı altıpas üzerinde önünde bulan Arif Boşluk'un vuruşunda, top üstten auta gitti.

17. dakikada yeşil-beyazlı ekip öne geçti. Sağ taraftan çizgiye inen Andzouana'nın yerden ortasında kale sahası önündeki Muleka, topu filelere gönderdi: 1-0.

31. dakikada Kasımpaşa eşitliği sağladı. İrfan Can Kahveci'nin ara pasında topu uzaklaştıran Adil Demirbağ'ın müdahalesinde Benedyczak yerde kaldı. VAR incelemesinin ardından hakem Ümit Öztürk, pozisyonun penaltı olduğuna karar verdi. Penaltıyı kullanan Benedyczak, meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 1-1.

45+3. dakikada sol kanattan süratle ceza sahasına giren Olaigbe'nin yerden ortasında Muleka, müsait pozisyondan yararlanamadı.

45+5. dakikada konuk ekip, bir penaltı daha kazandı. Uğurcan Yazğılı'nın Gueye'ye müdahalesinde hakem Ümit Öztürk, penaltı noktasını işaret etti. Penaltıda topun başına geçen Gueye'nin vuruşunda, kaleci Bahadır Güngördü meşin yuvarlağı kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı, 1-1 tamamlandı.

İkinci yarı

73. dakikada Bardhi'nin sol çaprazdan ortasında Uğurcan Yazğılı'nın kafayla indirdiği topu Jevtovic ağlara gönderdi. Hakem Ümit Öztürk, Uğurcan Yazğılı'nın rakibine faulünü tespit ederek golü geçersiz saydı.

83. dakikada Bardhi'nin ara pasında ceza sahasında topla buluşan Tunahan Taşcı'nın sağ çaprazdan sert şutunda, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

90. dakikada Nagalo'nun pasında Bardhi'nin sağ çaprazdan sert şutunda top az farkla auta gitti.

90+6. dakikada Bardhi'nin kullandığı kornerde ceza sahasında Becao'nun topa eliyle müdahale ettiği gerekçesiyle hakem Ümit Öztürk, penaltıya hükmetti. Uyarı üzerine VAR monitöründe pozisyonu inceleyen Ümit Öztürk, penaltı kararını iptal etti.

Gaziantep’te kazanan çıkmadı

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında oynanan Gaziantep FK-Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük maçı, 1-1 berabere tamamlandı

08.03.2026 16:08:00
AA
Gaziantep’te kazanan çıkmadı
Gaziantep’te kazanan çıkmadı
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında oynanan Gaziantep FK-Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük maçı, 1-1 berabere tamamlandı.

İlk yarı

2. dakikada sol kanattan köşe vuruşunu kullanan Barış Jakob Kalaycı'nın ortasında kalecinin elinden kaçırdığı topa Bartuğ'un vuruşunda, meşin yuvarlak üst direkten döndü. Pozisyonun devamında Biraschi'nin altıpas üzerinden vuruşunda, savunma topu uzaklaştırdı.

9. dakikada Gaziantep FK'nin gelişen atağında ceza yayı gerisinde topla buluşan Lungoyi'nin rakibini geçtikten sonra vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.

11. dakikada sol kanattan köşe vuruşunu kullanan Barış Jakob Kalaycı'nın ortasında iyi yükselen Berkay Özcan'ın kafa vuruşunda, top üstten dışarı gitti.

13. dakikada Larsson'un uzun pasıyla sağ çaprazdan ceza sahası içerisine giren Berkay Özcan'ın üst köşeye sert şutunda, kaleci Zafer topu kornere çeldi.

24. dakikada savunmanın hatalı pasında topla buluşan Perez'in ceza sahası dışında sert vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.

31. dakikada Gaziantep FK'nin sol kanattan gelişen atağında Lungoyi'nin ceza sahası içerisine yaptığı ortada iyi yükselen Gassama'nın kafa vuruşunda, top kaleci Grbic'te kaldı.

37. dakikada Maxim'in ceza sahasına ortasında savunmanın arkasına düşen topu kontrol eden Gassama'nın ceza sahası sağ iç çaprazından vuruşunda, meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere sona erdi.

İkinci yarı



47. dakikada Bartuğ Elmaz, rakip yarı alanın ortalarında kaleye sert vuruşunda, meşin yuvarlak dışarı çıktı.

54. dakikada Gaziantep FK öne geçti. Bayo'nun pasıyla ceza yayı gerisinde topla buluşan Maxim'in sert şutunda, savunmaya çarpan top ters köşeden ağlarla buluştu: 1-0

56. dakikada Bayo'nun pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Sorescu'nun vuruşunda, meşin yuvarlak yandan az farkla dışarı çıktı.

63. dakikada Fatih Karagümrük beraberliği yakaladı. Rakibin kaptırdığı topu kontrol eden Tiago Çukur'un pasını alan Sergio Junior'un uzaktan sert şutunda, meşin yuvarlak köşeden ağlarla buluştu: 1-1



74. dakikada Gaziantep FK'nin gelişen atağında Yusuf'un pasıyla sol kanattan ceza sahasına giren Lungoyi'nin yerden sert şutunda, kaleci ayaklarıyla topu kornere çeldi.

78. dakikada Maxim'in sağ taraftan kullandığı kornerde Bayo, arkada direğe doğru gelen topa sert vurdu ama meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

87. dakikada kullanılan taç sonrası savunmanın uzaklaştırdığı topa Sorescu'nun gelişine vuruşunda, kaleci Grbic topu köşeden kornere çeldi.

Karşılaşma 1-1 berabere sona erdi.

Milli sporcu Aysel Önder tarih yazdı

Milli sporcu Aysel Önder, VIRTUS Para Atletizm Dünya Salon Şampiyonası'nda T20 kategorisinde 24.87 derecesiyle Avrupa rekoru kırarak dünya şampiyonu oldu

08.03.2026 15:40:00
İhlas Haber Ajansı
Milli sporcu Aysel Önder tarih yazdı
Milli sporcu Aysel Önder tarih yazdı
Milli sporcu Aysel Önder, VIRTUS Para Atletizm Dünya Salon Şampiyonası'nda T20 kategorisinde 24.87 derecesiyle Avrupa rekoru kırarak dünya şampiyonu oldu.

İspanya'nın Ourense kentinde düzenlenen VIRTUS Para Atletizm Dünya Salon Şampiyonası'nda milli sporcu Aysel Önder, T20 kategorisinde mücadele etti. Önder, 24.87 derecesiyle Avrupa rekoru kırarak dünya şampiyonu oldu.

Aysel Önder, kırdığı Avrupa rekoru ile altın madalyasını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Türkiye'deki kadınlara armağan etti.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, elde edilen tarihi başarı sonrası yaptığı açıklamada, "VIRTUS Para Atletizm Dünya Salon Şampiyonası'nda Avrupa rekoru kırarak dünya şampiyonu olan özel sporcumuz Aysel Önder'i yürekten tebrik ediyorum.

Avrupa rekoruyla gelen bu dünya şampiyonluğu bizler için tarifsiz bir gurur kaynağıdır. Özel sporcularımızın azmi, inancı ve ortaya koydukları mücadele ülkemizi uluslararası arenada en güçlü şekilde temsil etmektedir.

Ay-yıldızlı bayrağımızı dünya sahnesinde zirveye taşıyan bu başarı, Türk sporu adına son derece kıymetlidir. Bu büyük başarıda emeği bulunan kıymetli antrenörü Damla Tan'ı da ayrıca tebrik ediyor, özel sporcularımızın başarılarının artarak devam edeceğine inanıyorum" dedi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.