logo
24 HAZİRAN 2026

Montella: Bu ekip, Dünya Kupası'na tesadüfen gitmedi

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Türkiye’nin 2026 FIFA Dünya Kupası'na gitme hakkını kazanmasının "tesadüf" olmadığını söyledi

21.04.2026 00:38:00
AA
Montella: Bu ekip, Dünya Kupası'na tesadüfen gitmedi
Montella: Bu ekip, Dünya Kupası'na tesadüfen gitmedi
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Türkiye'nin 2026 FIFA Dünya Kupası'na gitme hakkını kazanmasının "tesadüf" olmadığını söyledi.

İtalyan Sky Sport kanalına konuk olan Montella, Türk Milli Takımı'nda iyi bir takım inşa ettiklerini belirterek, "Bana daha önce yeterince sağlamlık olmadığı söyleniyordu. Takıma taktik organizasyon kazandırdık. Onlara çok az şey öğrettim ama bunlarla hepsini aynı yönde ilerletmeye çalıştım." dedi.







Türkiye'de top koşturan milli futbolcuları tanıdığını, dolayısıyla kendisinin daha çok yurt dışındaki milli oyunculara odaklandığını dile getiren Montella, "Milli takımda zaman yok; maç stratejisini, çalışma yöntemini ve sürekliliği sağlamaya çalışmanız gerekir. Bunun, kulüplerinde sahip oldukları yapıya yakın olması gerekir. Bu ekip, Dünya Kupası'na tesadüfen gitmedi, sadece teknik kalite nedeniyle de değil." diye konuştu.

Hakan Çalhanoğlu'nun kadrodaki varlığının, hem takımı Inter hem de A Milli Takım için önemine işaret eden Montella, "Çalhanoğlu'nun maçta, takımda olmaması bir sorundur. Inter, ne zaman hızlanacak ne zaman yavaşlayacak öyle anlarda ona güveniyor ve milli takım da aynı şekilde. O olmadığında takımın bir parçası eksik kalıyor." yorumunu yaptı.

Montella, Hakan Çalhanoğlu'nun Milan'da oynadığı dönemde daha hücum tarafında olduğunu, Inter'de üstlendiği rolle defansif meziyetlerinin de arttığını ve rakipten top çalmaktan da keyif aldığını ifade etti.

Türk oyuncuların iyi durumda ve oynuyor olmalarının kendisini mutlu ettiğini aktaran Montella, "Onları takip etmek de böylece güzel oluyor. Kenan Yıldız, mental olarak çok güçlü bir futbolcu.







Kendini her zaman geliştirmek isteyen, her zaman dengeli biri. Bir oyuncunun yetinmek istemediğini gördüğünüzde bunu hemen fark edersiniz. O hiçbir zaman sahadan ayrılmak istemezdi, herkesten önce gelirdi. Bunu şimdi de yapıyor. Bu nedenle sahip olduğu özelliklerle daha da gelişmeye mahkum bir oyuncu." görüşlerine yer verdi.

Montella, Kenan Yıldız'ın oyun organizasyonlarında solda yer almasını sevdiğini ama içeriye de kat etmesi gerektiğini vurgulayarak "Biraz daha geniş alanda oynamasını seviyorum çünkü bu şekilde daha fazla imkan buluyor. 10 numara gibi oynamaktan rahatsız olmuyordu ama ben onu bazen forvet arkasına koyduğumda her yere gitmesi gerekiyordu.

Kendisi ise her zaman sola gitmeyi tercih ediyor, çünkü orada gerçekten yıkıcı oluyor. Üçüncü bölgedeki bir bek oyuncusunu bile geçebiliyor. Birebir fırsatı olduğunda asla geri durmayan bir oyuncu." değerlendirmesinde bulundu.







Montella'dan kariyerine yönelik itiraf

Vincenzo Montella, halihazırda Juventus'u çalıştıran teknik direktör Luciano Spalletti'nin de futbolda yeni şeyler icat eden, geliştiren hatta bir dahi olduğunu söyledi.

Montella, teknik direktör olarak çalışmadığı 2019-2021 dönem için kariyerine yönelik bir itirafta bulunarak, şunları kaydetti:







"1,5 yıl boyunca İtalya'da hiçbir sportif direktörle görüşmedim. Burada herhangi bir imkan yoktu. Hatta artık antrenörlük yapmamayı da düşündüm. Türkiye'ye bu oyuna geri dönmek için gittim O sırada Kovid-19 pandemisi başladı. Evde iyiydim.

Sonrasında bazı takımlardan başka çok beğenmediğim teklifler geldi. Adana Demirspor, doğru zamanda geldi. Kendime 'Çıraklığımı yapacağım, bakalım o tutku geri gelecek mi' dedim. Ve geri geldi."

TFF, Türkiye'ye çöle mahkum etti

24 yıl sonra katıldığı Dünya Kupası'ndan 6 günde elenmeyi başaran A Milli Futbol Takımı'nın kamp yaptığı Arizona çölünün ortasındaki Mesa kentinin (Arizona Athletic Grounds) seçilmesi TFF'nin daha çok başını ağrıtacak

24.06.2026 13:14:00
Haber Merkezi
TFF, Türkiye'ye çöle mahkum etti
TFF, Türkiye'ye çöle mahkum etti
24 yıl sonra katıldığı Dünya Kupası'ndan 6 günde elenmeyi başaran A Milli Futbol Takımı'nın kamp yaptığı Arizona çölünün ortasındaki Mesa kentinin (Arizona Athletic Grounds) seçilmesi TFF'nin daha çok başını ağrıtacak. Yerel halkın bile "Cehennemin Fragmanı" olarak adlandırdığı, 45 dereceyi aşan sıcaklıkların ve devasa "Haboob" toz fırtınalarının hüküm sürdüğü bu bölgede, futbolcuları "Vadi Humması" adlı ölümcül bir hastalık tehdidi altında idman yaptılar.






TFF yetkilileri turnuvaya play-off'tan katıldığımız için bu kampın zorunlu olduğunu iddia etse de, Almanya, Fransa ve İspanya gibi ülkelerin FIFA'nın sunduğu kötü konumları değiştirerek daha uygun merkezlere geçiş yapabilirdi.






VANCOUVER EN İDEAL KAMP YERİ OLURDU

Milli Takımımız D Grubu'nda ABD, Paraguay ve Avustralya ile eşleşti. Grubun ilk maçını Kanada'nın Vancouver kentinde (BC Place) oynadı. Arizona'nın kavurucu çöl sıcağı yerine hem iklimi yumuşak hem de maç lokasyonuna yakın Vancouver Çevresinde bir yer seçilebilirdi.






SEATTLE'DA DA KAMP YAPILABİLİRDİ

Haziran ayında 18-22 derecelik ideal iklimiyle Vancouver Whitecaps tesisleri seçilebilir, oyuncular hem zaman dilimine alışır hem de yıpranmazdı. Ayrıca Vancouver'a sadece 2-3 saat mesafede olan Seattle, serin iklimi ve Seattle Sounders'ın son teknoloji antrenman tesisleriyle elit bir alternatif olabilirdi.






3-4 HAFTA İÇİN 1.5 MİLYON EURO

FIFA, turnuvaya katılan her takıma standart bir kamp bütçesi sağlıyor. TFF bunu kabul etmeyip listenin dışına çıksaydı; Kuzey Amerika'da 3-4 haftalık lüks bir otel operasyonu, özel güvenlik, beslenme entegrasyonu ve elit antrenman sahası kiralaması için TFF'nin kasasında ekstra 1.5 milyon dolar bir bütçe çıkacaktı.






ÇÖL SICAĞINA MAHKUM EDİLDİLER

Almanya ve Fransa gibi dev ülkeler, oyuncularının sağlığını ve performansını maksimuma çıkarmak adına bu ekstra maliyetleri federasyon bütçelerinden veya sponsorluk gelirlerinden karşılayarak yerlerini değiştirdiler. TFF ise değişiklik hakkını kullanmayıp yaklaşık 1.5 milyon dolarlık bütçeyi ödememek adına itiraz etmedi ve Türk futbolcuları insan fizyolojisini zorlayan çöl sıcağına mahkum etti.

İşte Okan Buruk'un yeni maaşı

Galatasaray ile sözleşme yenileme aşamasında olan ve üst üste 4 şampiyonluk yaşayan Okan Buruk'un yeni maaşı ve yönetimle yaşadığı zam pazarlığı sorun oldu

24.06.2026 13:12:00
Haber Merkezi
İşte Okan Buruk'un yeni maaşı
İşte Okan Buruk'un yeni maaşı
Galatasaray ile sözleşme yenileme aşamasında olan ve üst üste 4 şampiyonluk yaşayan Okan Buruk'un yeni maaşı ve yönetimle yaşadığı zam pazarlığı sorun oldu. Resmi enflasyon ortalamasına göre maaşının 204 milyon TL'ye (3.8 milyon Euro) yükselmesi beklenen başarılı teknik adamın, ezeli rakiplerin hocalarının aldığı/istediği ücretleri de kriter göstererek net 4.5 milyon Euro talep ettiği iddia edildi.






Galatasaray'da üst üste 4 şampiyonluk yaşayan teknik direktör Okan Buruk'un sözleşme durumu taraftarlar arasında merak konusu oldu. TFF kayıtlarına göre Buruk'un mevcut sözleşmesi bir hafta sonra bitiyor. Tecrübeli teknik adamın katıldığı canlı yayında "1 yıllık daha sözleşmem var" demesine rağmen, sarı-kırmızılı yönetimin yeni sözleşmeyi neden henüz TFF'ye bildirmediği ise kafalarda soru işareti yaratıyor.






GEÇEN YIL YÜZDE 43.24 ZAM ALDI

Arka planda yaşanan bu sessizliğin temel sebebi, yönetim ile Okan Buruk arasındaki maaş ve zam pazarlıkları olduğu iddia ediliyor. Geçtiğimiz sezon 110 milyon 250 bin TL kazanan başarılı çalıştırıcıya, yönetimin ÜFE-TÜFE ortalamasına göre yaptığı yüzde 43.24'lük zam oranı beklentileri karşılamadı. Maaşının 157 milyon 922 bin TL'ye (yaklaşık 3.24 milyon Euro) yükselmesi, döviz bazında sadece 110 bin Euro'luk bir artış anlamına geliyordu.






3.8 MİLYON EURO'YA YÜKSELECEK

2026 yılı güncel verilerine göre 12 aylık ÜFE-TÜFE ortalaması olan %29,60 baz alındığında, Buruk'un yeni dönem maaşının resmi olarak 204 milyon 666 bin 912 TL'ye (yaklaşık 3 milyon 861 bin Euro) ulaşması gerekiyor.
Ancak iddialara göre, elde ettiği tarihi başarıların ardından Okan Buruk'un yönetimden beklentisi net 4.5 milyon Euro seviyesinde.






ITALIANO 6 MİLYON EURO ALIYOR

Buruk'un bu talebinin arkasında, Süper Lig'deki diğer teknik direktör maliyetleri ve Avrupa piyasası yatıyor. Beşiktaş'ta Vincenzo Italiano'nun 6 milyon Euro'ya imza attığı, Jose Mourinho'nun 12 milyon Euro kazandığı ve Antonio Conte'nin de kapıyı 15 milyon Euro'dan açtığı bir ortamda; Okan Buruk talep ettiği 4.5 milyon Euro'luk maaşı uçuk bir rakam olarak görmüyor.

Aslan, Can'da çok ısrarcı

Galatasaray'ın 10 numaradaki en büyük hedefi bilindiği üzere Can Uzun... Sarı-Kırmızılı yöneticilerin, kısa süre içinde Almanya'ya giderek Eintracht Frankfurt Kulübü'yle yüz yüze görüşeceği öğrenildi

24.06.2026 13:10:00
Haber Merkezi
Aslan, Can'da çok ısrarcı
Aslan, Can'da çok ısrarcı
Galatasaray içinde bulunduğumuz 2026 yazında kadrosuna kesinlikle bir 10 numara katacak. Bu konuda çok uzun bir süredir Can Uzun favori... Onu cazip kılan faktörler ise şöyle:

1- Yeteneği yüksek
2- Yerli oyuncu
3- 20 yaşında
4- İleride ciddi paralara satılabilir






CİDDİ BONSERVİS BEKLENTİSİ

Can'daki en büyük problem ise Eintracht Frankfurt'un 55-60 milyon euro civarındaki bonservis beklentisi... Sarı-Kırmızılılar, sonraki satıştan pay ve çeşitli bonuslarla bu rakamı düşürmeye çalışıyor. Şu ana kadar ciddi bir sonuç alınamadı. Ancak Galatasaray ayağını gazdan çekmedi.






EN GEÇ 10 GÜN İÇİNDE

Sarı-Kırmızılı yetkililerin en geç 10 gün içinde Almanya'ya gideceği öğrenildi. Orada yüz yüze görüşmeler yapılacak. Bire bir temasların daha etkili olacağı düşünülüyor. Can şu anda Milli Takım kampında bulunuyor. Ancak ne yazık ki turnuvaya matematiksel olarak veda ettik. 20 yaşındaki futbolcu daha önce transferiyle ilgili olarak, "Şu anda bütün konsantrasyonum Dünya Kupası'nda" demişti.

Emirhan Topçu karmaşası

Beşiktaş'ta göreve getirilen Vincenzo Italiano, Emirhan Topçu'yla ilgili 'Kalsın' raporu vermişti. Ancak 25 yaşındaki stoperi çok sayıda kulüp takip ediyor. Durum epey karışık

24.06.2026 13:06:00
Haber Merkezi
Emirhan Topçu karmaşası
Emirhan Topçu karmaşası
Beşiktaş, 2024 yazında Çaykur Rizespor'a 3.4 milyon euro ödeyerek Emirhan Topçu'yu kadrosuna katmıştı. 25 yaşındaki savunmacının 30 Haziran 2028 tarihine kadar mukavelesi bulunuyor. 1.88 boyundaki stoper, geride bıraktığımız sezonda 21 lig maçına çıktı. Sahada 1.742 dakika kaldı. 1 gol üretti.






KONTENJAN VE KALİTE

Teknik direktörlük görevine getirilen Vincenzo Italiano, oyuncuyla ilgili "Kalsın" raporu verdi. Bu kararın arkasında elbette gerekçeler vardı. TFF, 10+4'lük kontenjanı güncellemezse, Emirhan gibi futbolcuların önemi artacak. Ayrıca eski maçları izleyen Vincenzo Italiano'nun, Emirhan'ı beğendiği kaydedildi.






YÜKSEK TEKLİFLER GELMEZSE

Herkes oyuncunun Beşiktaş'ta devam etmesini beklerken, oyuncuya Suudi Arabistan ve İtalya pazarından ciddi bir ilgi olduğu öğrenildi. Konuyla ilgili karar da verildi. Çok yüksek teklifler gelmediği sürece Emirhan tutulacak. Aksi durumda onun yerine alternatif arayışları başlayacak.

'Türkiye'de acı çekiyordu'

Fenerbahçe’nin ocak ayı transfer döneminde santrfor almaması ve sadece Sidiki transferiyle yetinmesi arkasındaki gizem çözülüyor 

24.06.2026 12:20:00
Haber Merkezi
'Türkiye'de acı çekiyordu'
'Türkiye'de acı çekiyordu'
Fenerbahçe'nin ocak ayındaki santrfor transferi fiyaskosunun arkasındaki gizem çözüldü! Meksika basını, büyük umutlarla gelen Edson Alvarez'in İstanbul'da kelimenin tam anlamıyla "acı dolu" bir süreç geçirdiğini yazdı.

Yönetimin elindeki bu krizi yönetememesi, kulislerde "Saadettin Saran ve yeni yönetim bu iddia yüzünden zor durumda kalacak" yorumlarına neden oldu.






Fenerbahçe'nin ocak ayı transfer döneminde santrfor almaması ve sadece Sidiki transferiyle yetinmesi arkasındaki gizem çözülüyor. Sarı-lacivertlilerin, Fred'i ayrılığa ikna edemediği için santrfor alamadığı iddia edilirken, Edson Alvarez cephesinde yaşananlar bambaşka bir gerçeği ortaya çıkardı.






"TEDESCO İSTEDİ KALDI" DENMİŞTİ

Tedesco'nun isteğiyle kadroda tutulduğu ve önemsiz bir sakatlık yüzünden ameliyat olarak planları bozduğu öne sürülen Meksikalı hakkında ezber bozan bir iddia gündeme bomba gibi düştü.

Meksika'nın önde gelen yayın organlarından Excelsior gazetesi, Alvarez'in Türkiye macerasının perde arkasını araladı. Habere göre Meksikalı oyuncu, Ağustos ayında İstanbul'a büyük umutlarla adım attı.






ALVAREZ'E "DÖNECEKSİN" DENİLDİ

Havalimanında takım atkısı ve eşine sunulan çiçeklerle çok sıcak karşılandı. Ancak bu olumlu hava çok kısa sürdü ve oyuncu için Türkiye'de kelimenin tam anlamıyla "acı dolu" bir süreç başladı.

Üç ay içinde iplerin tamamen koptuğu Fenerbahçe'de, ocak ayında Alvarez'e sözleşmesinin yenilenmeyeceği tebliğ edildi. Bu karar, oyuncunun Dünya Kupası sonrasında İngiltere'ye dönmek zorunda kalacağı anlamına geliyordu.






PEKİ OCAK'TA NEDEN GÖNDERİLMEDİ?

Saha dışındaki bu kaos, Alvarez'in fiziksel durumuyla daha da katmerlendi. Ayak bileğinde hissettiği sürekli ve kronik ağrılar, hem performansını hem de moralini yerle bir etti. Oyuncunun futbol şevki tamamen bitti.

Eğer Meksika basınının bu iddiaları doğruysa, Fenerbahçe yönetimi kontratı yenilenmeyecek ve gözden çıkarılmış olan Edson'u Ocak ayında daha erken gönderip, hedeflediği santrfor transferini rahatlıkla bitirebilirdi.

Kanarya taraftarını sevindirecek

Yönetim solak stoper konusunda kararını verdi. Fenerbahçe, Malang Sarr'ı resmen açıklamaya hazırlanıyor

24.06.2026 12:08:00
Haber Merkezi
Kanarya taraftarını sevindirecek
Kanarya taraftarını sevindirecek
Yönetim solak stoper konusunda kararını verdi. Fenerbahçe, Malang Sarr'ı resmen açıklamaya hazırlanıyor. En geç 1 hafta içinde konuyla ilgili bilgilendirme yapılması bekleniyor.

Fenerbahçe uzun süredir solak bir stoper konusunda çalışmalarını sürdürüyordu. En sonunda karar verildi... Lens Kulübü'yle sözleşmesi sona eren Malang Sarr'la kişisel konularda anlaşmaya varıldı. 27 yaşındaki futbolcunun en geç 1 hafta içinde resmen açıklanması bekleniyor.







BEDELSİZ GELMİŞTİ

1.83 boyundaki futbolcunun çok sayıda talibi vardı. Ancak Sarı-Lacivertliler'in en iyi teklifi yaptığı öğrenildi. Fransız oyuncu, 2024 yazında Chelsea'den bedelsiz olarak Lens Kulübü'ne geçiş yapmıştı. Malang Sarr geride bıraktığımız sezonda Ligue 1'de 33 karşılaşmaya çıktı.







ÖNEMLİ TALİPLER

Sahada 2.925 dakika kalan Fransız yıldız, 1 asist üretti. Malang Sarr, asıl yeri olan stoper haricinde sol bekte de görev yapabiliyor. Ayrılık sürecinde Marsilya, Atletico Madrid, Al-Diraiyah ve Al-Hilal gibi takımlar da ona ilgi göstermişti. Ancak Fenerbahçe öne geçmeyi başardı.

Skriniar'a vize yok

Şu anda kaleci Ederson dahil savunma hattındaki bütün isimler satılabilir

24.06.2026 12:04:00
Haber Merkezi
Skriniar'a vize yok
Skriniar'a vize yok
Şu anda kaleci Ederson dahil savunma hattındaki bütün isimler satılabilir. Sadece Milan Skriniar konusunda kulübün kapısı sonuna kadar kapalı...

Fenerbahçe, 2025'in Ocak ayında PSG'den kiraladığı Milan Skriniar'ın bonservisini sezon sonunda almıştı. Fransız ekibine 6 milyon euro ödendi. Slovakyalı stoperle de 30 Haziran 2029 tarihine kadar mukavele yapıldı. 31 yaşındaki savunmacı, tribünlerin en çok sevdiği isimlerden biri haline geldi.







İSMAİL KARTAL'IN TALEBİ

Şu anda Sarı-Lacivertli ekibin savunma hattındaki herkesin satışı mümkün... Kaleci Ederson'da da benzer bir durum söz konusu...







Sadece Milan Skriniar'ın yeri garanti. Teknik Direktör İsmail Kartal'ın, 1.87 boyundaki futbolcunun kesinlikle tutulmasını talep ettiği öğrenildi.






SAKATLIK PROBLEMLERİ

Yönetim de bu talebe olumlu yanıt verdi. Sezonun ikinci yarısında sakatlık problemleriyle boğuşan tecrübeli savunmacı, operasyon da geçirmişti. Temmuz ayının ilk haftasında tamamen düzelmesi bekleniyor. Milan Skriniar yeni sezonda da defans hattının lideri olacak.

Andre Onana'yla taban tabana zıt

Trabzonspor'da "Andre Onana dönecek..." bekleyişi sürerken gündeme gelen sürpriz isim Jose Sa, hem teknik hem de sorunlu karakter yapısıyla transfer stratejisinde büyük bir soru işareti yaratıyor

24.06.2026 12:00:00
Haber Merkezi
Andre Onana'yla taban tabana zıt
Andre Onana'yla taban tabana zıt
Trabzonspor'da "Andre Onana dönecek..." bekleyişi sürerken gündeme gelen sürpriz isim Jose Sa, hem teknik hem de sorunlu karakter yapısıyla transfer stratejisinde büyük bir soru işareti yaratıyor.

Bordo-Mavililerin listesindeki Portekizli eldivenin saha içi arzıları ve İngiltere'de manşetleri süsleyen "drama" dolu saha dışı hikayesi Fatih Tekke'yi çok düşündürecek.







Trabzonspor'un Andre Onana'yı beklerken rotayı sürpriz bir isme kırdığı iddia edildi. Bordo-mavililerin, Wolverhampton formasıyla bu sezon 24 maçta 41 gol yiyen Portekizli kaleci Jose Sa ile temasa geçtiği ileri sürüldü. Ancak dönmesi hayal edilen Onana profiliyle Jose Sa'nın teknik ve karakteristik özellikleri yan yana getirildiğinde ortaya taban tabana zıt bir tablo çıkıyor.






ÇİZGİ ÜZERİNDE MÜKEMMEL BİR KALECİ

José Sá, çizgi üstündeki olağanüstü refleksleri ve bire bir pozisyonlardaki başarısıyla elit bir kaleci performansı sunabilse de ciddi saha içi arızalarına sahip. Kesici kaleci rolünü abartarak kalesini zamansız terk etmesi, rakibe boş kale fırsatları ve tehlikeli faul riskleri doğuruyor.







SAVUNMA HATTINA GÜVENSİZLİK VERİYOR

Modern futbolun en büyük gereksinimlerinden biri olan ayak tekniği ve geriden oyun kurma becerisi ise oyuncunun en zayıf halkası... baskı altında panikleyerek yaptığı isabetsiz uzun toplar ve yan toplardaki kararsızlığı savunma hattına güvensizlik aşılıyor.







SOYUNMA ODASI KRİZLERİNİN BAŞROLÜ

Saha içindeki bu inişli çıkışlı grafik ve fevri hareketler, Sá'nın saha dışındaki imajına da tam bir "drama" figürü olarak yansıyor. Saha içinde duygularını uçlarda yaşayan Portekizli eldiven, stoper arkadaşlarıyla kameralar önünde yaşadığı sert tartışmalarla İngiliz basınında sık sık "soyunma odası krizi" manşetlerine malzeme oluyor.







SOSYAL MEDYADAN ÇOK ETKİLENİYOR

Kolay provoke olan yapısı yüzünden hakem ve rakiplerle didişmeye son derece müsait bir profil çiziyor. Zihinsel olarak da kırılgan bir yapıya sahip olan Sa, hatalı goller sonrası taraftar eleştirilerine sosyal medya hesaplarını kapatarak tepki veriyor.

SAHA İÇİ VE SAHA DIŞI RİSKLERİ

Kulübede kaldığında mutsuz ve gergin vücut diliyle menajerlerle soğuk savaşlar yaşayan, Wolverhampton'daki Portekizli klikleşmelerinde adı hep ön planda olan deneyimli kaleci, takım kimyasını zorlayan bir isim olarak biliniyor. Trabzonspor'un saha içi ve saha dışında bu denli risk barındıran bir isme yönelmesi transfer stratejisinde büyük bir soru işareti yaratıyor.

Mourınho'dan Arda Güler’e moral

Dünya Kupası fiyaskosu sonrası yıkılan Arda Güler’e, Real Madrid’in yeni patronu José Mourinho’dan jet destek geldi!

24.06.2026 11:37:00
Haber Merkezi
Mourınho'dan Arda Güler’e moral
Mourınho'dan Arda Güler’e moral
Dünya Kupası fiyaskosu sonrası yıkılan Arda Güler'e, Real Madrid'in yeni patronu José Mourinho'dan jet destek geldi!

Portekizli teknik adamın, Paraguay yenilgisiyle havlu atan genç yıldıza gönderdiği mesajla Real Madrid'deki Bernardo Silva transferine rağmen yeni sezondaki yerini garanti altına aldığı ve Arda'nın 13 Temmuz'da kampa katılarak Mourinho'nun en önemli kozu olacağı iddia edildi.







Türkiye'nin 2026 Dünya Kupası grup aşamasında gol atamadan ve hayal kırıklığıyla elenmesinin ardından, Real Madrid'in yeni teknik direktörü José Mourinho'dan Arda Güler'e doğrudan destek geldi.

Portekizli çalıştırıcı, Paraguay yenilgisi sonrası TRT'ye "Utanıyoruz, halkımızdan özür dileriz" açıklaması yapan 21 yaşındaki oyuncusuyla hemen iletişime geçerek moral verdi.







KENDİNİ SUÇLAYACAK DURUM YOK

Mourinho'nun genç yıldıza gönderdiği mesajda, "Kendini suçlayacak hiçbir şeyin yok. Maçlarını izledim ve takımının en iyi oyuncusuydun.

Sahada tek başına ne yapabilirsen yaptın. Kapat ve enerjini topla. Birlikte şampiyonluklar kazanacağız" ifadelerini kullandığı iddia edildi. Turnuvadaki toplu fiyaskoya rağmen 8 numara, Real Madrid cephesinde itibarını koruyan nadir isimlerden biri oldu.







SILVA'YA RAĞMEN DAHA ÖNDE

Bu hamle, Mourinho'nun yeni yapılanmasında Arda Güler'e biçtiği rolün net bir göstergesi. Geride kalan sezonda 10'dan fazla gol katkısı veren genç yetenek, Bernardo Silva'nın transferine rağmen Mourinho'nun Real Madrid projesindeki en önemli yaratıcı sütunlarından biri olarak kabul ediliyor.







13 TEMMUZ'DA İŞ BAŞI YAPACAK

A Milli Takım'ın erken elenmesi, Arda Güler'in tatil takvimini değiştirerek yeni sezon hazırlıklarına erken başlamasını sağlayacak. Turnuvada ilerleyen oyuncuların aksine Arda'nın, 13 Temmuz'da Real Madrid'e dönerek sezon öncesi kampının ilk gününden itibaren Mourinho'nun taktiksel planlarına dahil olması bekleniyor.

Fenerbahçe'nin Gornik maçı kalecisi kim olacak?

Fenerbahçe'de kale mevkisi tam bir belirsizlik yumağına dönüştü. Sarı-lacivertlilerde Ederson krizi çözülmek yerine daha da karmaşık bir hal aldı

24.06.2026 11:30:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin Gornik maçı kalecisi kim olacak?
Fenerbahçe'nin Gornik maçı kalecisi kim olacak?
21 Temmuz'daki Şampiyonlar Ligi ilk maçına 1 aydan az bir süre kala Fenerbahçe'de kale krizi patlak verdi! Eşinin baskısıyla ayrılmak isteyen Ederson sağlıklı görüşmeler için Dünya Kupası sonrasını işaret eti. Kaleci arayışına giren İsmail Kartal'ın sürpriz hedefi Mert Günok ya da Tarık Çetin değil, Torino'nun da peşinde olduğu Dominik Livakovic oldu.






Fenerbahçe'de kale mevkisi tam bir belirsizlik yumağına dönüştü. Sarı-lacivertlilerde Ederson krizi çözülmek yerine daha da karmaşık bir hal alırken, teknik direktör İsmail Kartal yaklaşan Gornik Zabrze maçı öncesinde kaleyi kime emanet edeceğini kestiremiyor. 12 milyon Euro'luk yüksek maaşını normal şartlarda bırakmak istemeyen Ederson, eşinin yoğun baskısı nedeniyle Fenerbahçe'den ayrılmak istediğini tüm Brezilya basını yazıyor.






EDERSON GERİ DÖNMEK İSTEMİYOR

Brezilya Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda olan Sambacı kaleciyle şu ana kadar sağlıklı bir temas kurulamadı. Turnuvaya odaklandığını belirten deneyimli eldiven, transfer konularını ancak kupa ve tatil sonrasında görüşebileceğini yönetime iletti. Bu durum, 21 Temmuz'daki Gornik maçına hazırlanan İsmail Kartal'ı ciddi bir planlama krizine soktu. Deneyimli teknik adamın elinde, kritik mücadelede kaleyi koruyacak kesin bir isim henüz bulunmuyor.






MERT YA DA TARIK'I DÜŞÜNMÜYOR

Ederson'un ayrılık ihtimaline karşı İsmail Kartal'ın listesindeki ilk isim Mert Günok ya da Tarık Çetin değil. Kartal, ilk alternatifi olarak bonservisi hala Fenerbahçe'de bulunan tanıdık bir isme yöneldi.

Fenerbahçe'nin planı, geçen sezonu Dinamo Zagreb'de kiralık olarak geçiren Dominik Livakovic'le maça çıkmayı ciddi ciddi düşünmeye başladı.






TORINO'NUN DA İLGİSİ VAR

Sarı-lacivertliler Ederson'un durumuna göre kaleyi teslim alma ihtimali bulunan Livakovic'e Serie A takımlarından Torino'nun talip olduğu iddia edildi. İngiltere maçında kalesinde 4 gol görmesine rağmen Livakovic'in parmak ısırtan performansı maçı izleyen Başkan Aziz Yıldırım'ın gözünden de kaçmadı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.