logo
11 MAYIS 2026

Mourinho'dan Aziz Yıldırım'a cevap

Jose Mourinho, şampiyonluk için Fenerbahçe'de

03.06.2024 16:51:00
Anadolu Ajansı
Mourinho'dan Aziz Yıldırım'a cevap
Mourinho'dan Aziz Yıldırım'a cevap

Fenerbahçe'nin göreve getirdiği dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho, şampiyonluk için geldiğini söyledi.

61 yaşındaki Portekizli teknik adam için Ülker Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına kulüp başkanı Ali Koç, sportif direktör Mario Branco ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Kendisini karşılamaya gelen taraftarlara teşekkür ederek sözlerine başlayan Mourinho, "Ben şu anda burada ortada oturuyorum. Başkanımıza sizin benim yerimde benim ise sizin yerinizde oturmam gerektiğini söyledim. Eskiden 'Ben Mourinho'yum.' diye şaka yapardım ama şimdi 'Ben Fenerbahçe'nin hocasıyım.' diye kendimi adlandırıyorum çünkü böyle olmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe'ye gelmek için kimseden izin almadım"
Kendisiyle transfer sürecinde Fenerbahçe adına ilk iletişime geçen kişinin Mario Branco olduğunu vurgulayan Mourinho, şöyle devam etti: "Doğal olarak benimle iletişime geçen ilk kişi Ali Koç oldu. Buraya gelmekteki ilgimi tetikleyen şey bu oldu. Transfer anlamında hiçbir isimle, hiç kimseyle konuşmadım. Ben proje ve istikrar görmek istiyorum. İsimler üzerinden değil profiller üzerinden konuştuk. Nasıl profillere yönelmemiz gerektiğini konuştuk. Geçmiş kulüplerimde hiçbir oyuncuya karşı bir ilgim olmadı. Eski kulübüm Roma'dan kimseye karşı bir ilgim de olmadı. Şu anda yapmamız gereken şey sakin bir şekilde işlerimizi yapmamız. Ben serbest durumda bir teknik direktördüm. Herhangi bir kulüple bağlantım yoktu. Benim ailem var, her zaman aileme danışırım. Onların fikirlerini alırım ama kimseden ne yapmam gerektiğine dair izin almam. Aziz Yıldırım ile de bir görüşmem oldu ama Fenerbahçe'ye gelmek için kimseden izin almadım."

"Bir takımın 99, diğerinin 102 puan alması iyi bir durum değil"
Türkiye liginin kalitesinin yükselmesi gerektiğini aktaran Mourinho, "Bence bir takımın 99 puan alması ve diğer takımın 102 puan alması iyi bir durum değil. Diğer takımlarla bu fark iyi değil, umarım önümüzdeki sene lig daha çekişmeli olur. En azından bu farkın kapanması gerektiğini düşünüyorum. Bu ligin gelişmesi herkes için iyidir. Ben 99 puandan az alayım ama şampiyon olayım düşüncesindeyim." diye konuştu.

Seçimi önemsemiyor
İki yıl boyunca Fenerbahçe'de görev yapacağını hatırlatan Portekizli çalıştırıcı, şunları kaydetti: "Kim başkan seçilirse seçilsin ben Fenerbahçe için çalışıyor olacağım ama şu anda ben de başkan buradayken burayla sözleşme imzaladım. Branco buradayken sözleşmeyi imzaladım. Benim için istikrar, bana sunulan proje çok önemliydi. Her şey çok üst düzey. Bu sabah tesislerimize gittim. Görmüş olduğum seviye çok iyi. Avrupa'da birçok takım çalıştırdım. Ben istikrar isterim, sorumluluklarımın bilincindeyim. Önümüzdeki sezonun hazırlıklarına 2 hafta içinde başlamamız gerekiyor. Ön elemelere takımı hazırlamamız gerekiyor. Fenerbahçe taraftarı için her şeyimi vereceğim."

"Tek isteğim, seviyenin hep daha iyiye gitmesi"
Portekiz'de Türkiye maçlarının canlı verildiğini aktaran Mourinho, "Oradaki spor kanalları maçları canlı veriyor. Fenerbahçe ile iletişime geçmeden önce de Türkiye ligini düzenli takip ediyordum. Hem insan hem de teknik direktör olarak benim de iyi ve kötü şeylerim vardır. Şu anda Avrupa'da daha fazla insan bu ligi takip edecek diye düşünüyorum. Ben buraya Türk futbolu için geldim ama temelde Fenerbahçe için geldim. Tek isteğim, seviyenin hep daha iyiye gitmesi. Fenerbahçe'nin haklarını savunmak için sesimi yükseltmem gerekirse bunu 2 kere düşünmem." değerlendirmesinde bulundu.

İsmail Kartal'la ilgili konuşmadı
Eski teknik direktör İsmail Kartal'a kariyerinin geri kalanında başarı dileğinde bulunan Mourinho, şunları söyledi: "Geçen sene hakkında yorum yapmam etik olmaz. Oyuncularımın bana güvenmelerini isterim. Direkt konuşmayı seven biriyim. Her zaman iyi biri olmayabilirim onlar için ama dürüst olurum. Birazcık takımı görmem ve tanımam için zamana ihtiyacım var. Ön eleme öncesi 4 haftalık bir hazırlık süreci olacak. 8 oyuncu Avrupa Şampiyonası'nda olacak. Kısa sürede bir şeyleri değiştirmek mümkün değil. Yavaş yavaş olacak bir süreç. Fenerbahçe taraftarının rüyalarını gerçekleştirmek için çok güçlü bir takım kuracağız. Şunun sözünü verebilirim, kulübe karşı bağlılık, tutku, taraftarlara empati, iyi iş çıkarma sözü verebilirim. Bu forma benim artık derim, derimin bir parçası. Kulüp bünyesindeki herkesin bu mantaliteye sahip olmasını isterim. Ana hedefimiz Süper Lig'i kazanmak. Şampiyonluk için oynayan diğer 3 takıma da saygı duyuyoruz. İnsanlar büyük düşünüyor çünkü ben Avrupa'da 6 final oynadım ve 5'ini kazandım. Adım adım gitmek istiyoruz. Ana hedefimiz Şampiyonlar Ligi gruplarında yer almak."

Branco'nun kendisine çok güzel bir proje sunduğunu dile getiren 61 yaşındaki teknik adam, "Bana sunulan bu belge doğru, bu aslında işin doğasına aykırı. Genelde teknik direktörler kendi projelerini sunar ama bu sefer tam tersi oldu. Kulüp bana projelerini açıkladı. Sosyal anlamda ne kadar büyük bir yer olduğunu biliyorum. Manchester ile Fenerbahçe'ye karşı daha önce oynadım. Bana sunulan proje beni etkiledi. Daha sonra ikinci kısım geliyor o da hırs. Hırs nedir, güvenli bir alanda olmak mıdır' Orada bir kulüp çalıştırıp 6-7-8. olmak mıdır' İtalya'yı sevdiğim için orada olmak mıdır' Benim için hırs her maçı kazanmak için oynamaktır. Fenerbahçe'nin de gerçeği bu. Ben taraftarlarımızın neler hayal ettiğini biliyorum, beni de tetikleyen bu hırstı. Konfor alanında olmak istemiyorum. İmkanım olsa önümüzdeki hafta ilk maçımı oynamak isterdim." şeklinde görüş belirtti.

"Lukaku ve Dybala'yı istemiyorum"
Taraftarların sabırsızlığına ilişkin bir soruya ise Mourinho, şu yanıtı verdi: "Bu kültürde olmayan bir şeyi onlara öğretemezsiniz. Sabırlı olması gerekenler, sakin olması gerekenler başkan, direktör, hoca. Bunların sakin olması lazım, taraftarların değil. Taraftarın çılgın ve talepkar olması gerekiyor. Bizde baskı yaratması gerekiyor. Fenerbahçe'deki oyuncu bu baskıyı kaldıramıyorsa demek ki burada oynayacak kadar iyi değildir. Bize desteği bırakmasınlar. Saha içinde bizimle mücadele etsinler. Umarım kaybettiğimizden daha çok maç kazanırız."

Takımdan ayrılacak oyunculara karşı dürüst olacağını da belirten Mourinho, sözlerini şöyle tamamladı: "Oyuncuların bunu basından öğrenmemesi gerekir. Başkanımız dürüst yaklaştı. Bizim de kendi aramızda oyunculara açık olmamız gerekiyor. Transferi bittikten sonra öğrenmelisiniz, giden oyuncular için de geçerli. Bu tarz işlerin gizli yapılması gerektiğini düşünüyorum. Lukaku ve Dybala'yı duydum, bu oyuncuları istemiyorum. Teknik ekibime gelecek olursak benim için en önemlisi patronun ben olduğum. Benim için çalışanların kim olduğu değil. Hepsi yüksek kalitede insanlar çünkü ben böyle insanlarla çalışırım. Bu konuda biraz bencilim ama tüm ilgi üzerimde olsun isterim." AA

Okan Buruk'un mutlaka istediği o canavar kim?

Şampiyon Galatasaray'da teknik patron Okan Buruk transfer dönemi resmen başlamadan yönetimle son bir toplantı yapacak

11.05.2026 17:09:00
Haber Merkezi
Okan Buruk'un mutlaka istediği o canavar kim?
Okan Buruk'un mutlaka istediği o canavar kim?
Şampiyon Galatasaray'da teknik patron Okan Buruk transfer dönemi resmen başlamadan yönetimle son bir toplantı yapacak. Buruk'un yardımcılarının hazırladığı en büyük eksilik "canavar" olarak öne çıktı. Ayrıca ilk 11'i elit takımlarla başa baş oynayabildiği, ancak Avrupa'da kupanın ya da yarı finalin 11 kişiyle değil kulübeden gelen "kaderini değiştiricilerle" kazanıldığı notları yer aldı.






Galatasaray taraftarı için lig şampiyonluğu bir alışkanlık haline geldi. Bu dakikadan sonra asıl merak ettikleri eldeki kadronun Avrupa'da bir kupa (UEFA Avrupa Ligi veya Şampiyonlar Ligi'nde) getirip getiremeyeceği...Bu sezon son 16 turuna kalan takımın çeyrek final ya da yarı final görüp göremeyeceği.






"11 ELİT OYUNCUMUZ VAR"

Okan Buruk ve yönetim transfer dönemi resmen başlamadan önce son bir görüşme daha yapacak. Buruk'un yardımcılarının istatistikleri inceleyerek hazırladığı rapor masaya yatırılacak. Bu raporda dikkat çekici detaylar var:

Galatasaray'ın ilk 11'i elit takımlarla başa baş oynayabiliyor. Ancak Avrupa'da kupa 11 kişiyle değil, kulübeden gelen "oyun kaderini değiştiren" isimlerle kazanılıyor.






NEYMAR VE MESSI'YLE OLMADI

PSG; Neymar ve Messi'yle değil de son dönemde güçlü yedek kulübesiyle başarılı oluyor. O yüzden öncelikle yedek kulübesi güçlenmeli.

Liverpool veya Manchester City gibi takımlara karşı 60. dakikadan sonra fiziksel düşüş yaşamamak için Torreira'nın yükünü hafifletecek, onun kadar dinamik bir "6-8 numara" alternatifi şart.

Torreira ve Gabriel Sara harika bir ikili ama Şampiyonlar Ligi yarı finali sertliğinde, rakibi fiziksel olarak ezecek bir "canavar" profil fark yaratır.






LEMINA ARTIK YAŞLANDI

"Canavarlar" sahanın merkezinde bir "yasaklı bölge" oluşturur. Rakip oyun kurucu kafasını kaldırdığında "canavar"ı karşısında gördüğü an baskıyı hisseder. Sadece top çalmaz, rakibin pas açısını devasa fiziğiyle ve sezgisiyle kapatır.

Şu anda bu isim Lemina… Galatasaray'ın "sertlik" dozajını belirliyor. Rakibe "buradan geçiş yok" mesajını veriyor.

Bu, takımın geri kalanına özgüven, rakibe ise çekince verir. Ancak Gabonlu artık 33 yaşında ve devamlılığı olan bir isim değil.

Galatasaray'ı rakiplerinden ayıran bomba etkisi

Galatasaray hem koşuyor, hem patlıyor, hem de rakibi patlatıyor. CIES verilerine göre 9 km/s hızdan 25 km/s hıza çıkış ivmelenmesinde dünyanın zirvesinde yer alan sarı-kırmızılılarda, Okan Buruk’un modern futbol vizyonu kendini gösterdi

11.05.2026 17:05:00
Haber Merkezi
Galatasaray'ı rakiplerinden ayıran bomba etkisi
Galatasaray'ı rakiplerinden ayıran bomba etkisi
Galatasaray hem koşuyor, hem patlıyor, hem de rakibi patlatıyor. CIES verilerine göre 9 km/s hızdan 25 km/s hıza çıkış ivmelenmesinde dünyanın zirvesinde yer alan sarı-kırmızılılarda, Okan Buruk'un modern futbol vizyonu kendini gösterdi. Aykut Kocaman dönemindeki "çok koşma" kriterini rafa kaldıran Okan Buruk "yüksek yoğunluklu" oyunu; Osimhen ve Barış Alper gibi "Lamborghini"ler ile şok pres gücü yaratıyor.






"Aklı evveller" Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'u "bir şey yaratmayan" ya da "yıldızların arkasına saklanan" teknik direktör olarak görüyorlar. Ancak Okan Buruk o kadar yüksek ön görüyle futbolun dinamiklerini takip ediyor ki, CIES verilerine göre 9 km/s'den 25 km/s'ye çıkış ivmesinde dünyanın en patlayıcı takımı konumunda.






AYKUT KOCAMAN'IN ZAMANINDAN FARKLI

Peki bu ne anlama geliyor... yeni nesil futbol "yüksek yoğunluklu interval" bir oyun haline geldi. Aykut Kocaman'ın zamanında üzerinde durduğu "10-12 km koşmak" artık başarı kriteri değil. Yeni nesil futbolda farkı yaratan bu mesafenin (10-12 km) ne kadarının ani ve şiddetli ivmelerle koşulduğu.






LAMBORGHINI GİBİ HÜCUM HATTI

Galatasaray'ın hücum hattında Osimhen ve Barış Alper gibi "patlayıcı" gücü yüksek oyuncuların bulunması rakip savunma arkasına atılan her topta fiziksel bir üstünlük. Bu oyuncular 1'den 100'e Lamborghini hızınca çıkabildikleri için rakiplerine nal toplatıyorlar.

Okan Buruk'un sürekli istediği "şok pres" uygulaması da sayelerinde mümkün oluyor. Bu istatistik aslında Galatasaray'ın "oyunu domine eden ve rakibi sahasına hapseden" bir takım olduğunun da kanıtı.






DEVLERİN BAKIŞ AÇISI BAMBAŞKA

PSG, Bayern ya da Arsenal gibi devlerin bu listede olmaması şaşırtıcı... ancak Şampiyonlar Ligi devlerine göre futbol sadece "patlayıcılık" değil. Onların oyun felsefeleri farklı. Oyuncu kaliteleri yüksek olduğu için topu çevirip, bir "sihir"le işi bitirebiliyorlar.

Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig'in yoğun maç takvimi Galatasaray'ın patlayıcı oyuncularının kaslarında da sık mikro patlamalara neden oluyor. Bu da aslında Okan Buruk için dezavantaj.

Fenerbahçe bu işten kolay kurtulamayacak gibi

Fenerbahçe'nin gündemi bir anda UEFA’dan geleceği iddia edilen 15 milyon euro’luk ceza oldu. 2022 yılında imzalanan "Yapılandırma Anlaşması"ndaki finansal başabaş kriterlerini ihlal ettiği öne sürülen sarı-lacivertlilerin başının TFF ile derde girmesi de muhtemel

11.05.2026 17:02:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe bu işten kolay kurtulamayacak gibi
Fenerbahçe bu işten kolay kurtulamayacak gibi
Fenerbahçe'nin gündemi bir anda UEFA'dan geleceği iddia edilen 15 milyon euro'luk ceza oldu. 2022 yılında imzalanan "Yapılandırma Anlaşması"ndaki finansal başabaş kriterlerini ihlal ettiği öne sürülen sarı-lacivertlilerin başının TFF ile derde girmesi de muhtemel. TFF'nin de Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı'nı devreye sokarak sarı-lacivertlilere ceza vermesi ihtiamller arasında.






Fenerbahçe camiası 6-7 Haziran'da yapılacak seçime hazırlanırken şok bir iddia keyifleri kaçırdı. UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu'nun (CFCB) bir süredir yürüttüğü incelemelerin tamamlandığı ve sarı-lacivertli kulübe ağır bir para cezası keseceği iddia edildi.






İddiaya göre UEFA, Fenerbahçe'nin son mali dönemdeki "finansal başabaş" kriterlerini ve harcama limitlerini aştığını tespit etti. Haziran ayının ilk haftasında resmiyet kazanması beklenen ceza miktarının 15 milyon euro civarında olacağı dedikodusu yayıldı.






4 YILLIK BİR SÜRECİN DEVAMI

UEFA ile Fenerbahçe arasında Ağustos 2022'de imzalanan "Yapılandırma Anlaşması" kulübün finansal sürdürülebilirliğini sağlamak ve yeni mali kurallara geçişini yönetmek için kurgulanmış 4 yıllık bir yol haritasıydı. Anlaşma 4 raporlama dönemini ve 4 futbol sezonunu kapsıyordu. Bu; 2022, 2023, 2024 ve 2025 yıllarının sonuna kadar olan mali dönemleri ve 2022/23 sezonundan başlayıp, içinde bulunduğumuz 2025/26 sezonunun sonuna kadar devam eden dönem.






TFF DE CEZA VEREBİLİR

UEFA'nın vereceği cezanın netleşmesinden sonra TFF'nin de Fenerbahçe'ye bir ceza kesmesi söz konusu olabilir. İddialara göre TFF Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı gereğince, UEFA'nın finansal kriterlerini ihlal eden sarı-lacivertliler, Süper Lig'de de benzer bir yaptırımlarla karşılaşabilir.

TFF her sezon başında belirlediği "Takım Harcama Limitleri"nin aşıldığına kanaat getirirse UEFA'dan bağımsız olarak Fenerbahçe'ye yaptırım uygulayabilir.

Okan Buruk bu seviyeye kolay gelmedi

4'te 4 yapan Galatasaray'ın saha içindeki mimarı Okan Buruk bu süreçte oyuncularına "robot" değil "insan" gibi davrandı... onların özel alanlarına ve hassasiyetlerine değer verdi. Bunun karşılığında sahada %100'lerini veren duygusal bir takım buldu. Icardi'nin tatilden mutlu dönmesi, Barış Alper'in 5 farklı mevkide "gık demeden" oynaması hep bir yansıma oldu

11.05.2026 12:53:00
Haber Merkezi
Okan Buruk bu seviyeye kolay gelmedi
Okan Buruk bu seviyeye kolay gelmedi
Galatasaray, Okan Buruk'la üst üste 4. kez şampiyonluğa ulaştı. Bu süreçte hiç bir rakibi yanına bile yaklaştırmayan sarı-kırmızılılar, Türk futbolunda örneğine az rastlanır bir dominasyon kurdu.






Bu 4 yılın en kritik başarısı yüksek profilli oyuncuları (Icardi, Osimhen, Mertens, Torreira) ortak bir hedefe ikna etmesi oldu. Sacha Boey, Gabriel Sara ve Barış Alper Yılmaz gibi oyuncularını piyasa değerlerini katlayarak Avrupa'ya pazarlanmasında başrol oynadı.

2025 yılında oynanan 54 resmi maçta 37 galibiyet alınması, ekibinin oyuncu yorgunluğunu ve rotasyonu ne kadar doğru yönettiğini gösteriyor.






Icardi'nin ailevi meselelerinde veya Arjantin'e gitmesi gereken durumlarda, Buruk hiçbir zaman katı bir disiplin figürü gibi davranmadı. Birçok hocanın "takım disiplini bozulur" diye korktuğu ekstra izinleri gözü kapalı verdi.

Okan Buruk, oyuncusu hata yaptığında veya medya tarafından hedef tahtasına konulduğunda asla geri adım atmadı. Basın toplantılarında tüm suçu üzerine aldı. "Hata benim taktiğimden kaynaklandı" diyerek oyuncusunun üzerindeki baskıyı emdi.






Performansları düştüğü dönemlerde oyuncuları kesmek yerine güvendiğini hissettirmek adına formunu kazanmasını sağladı. Oyuncular onun için "Hocamız bizim arkamızda durur" dedirtti.

Sadece ilk 11'i değil, oynamayan oyuncuları da (örneğin kupa maçlarını bekleyen gençleri veya yedek kalecileri) ekibin değerli bir parçası olduğuna ikna etti.






Kendisi de eski bir büyük futbolcu olmasına rağmen, oyuncularına asla "Benim zamanımda şöyleydi" diye ders vermedi.

Bir oyuncu sakatlandığında onu sadece bir "eksik" olarak görmedi. Rehabilitasyon süreçlerini bizzat takip etti, oyuncunun mental olarak düşmesine izin vermedi.

Galibiyetlerden sonra hiçbir zaman "Ben kazandım" demedi. Her zaman "Oyuncularım sahada karakter koydu" diyerek mütevazılığı elden bırakmadı.

Galatasaray'ın kupasını kim verecek?

Galatasaray yönetimi derbiye Yasin Kol atandığı günden bu yana TFF ile temaslarını kesti. Bu yüzden sarı-kırmızılılar 26. şampiyonluk kupasını vermesi için TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nu kutlamalara davet etmeyecek

11.05.2026 11:46:00
Haber Merkezi
Galatasaray'ın kupasını kim verecek?
Galatasaray'ın kupasını kim verecek?
Galatasaray yönetimi derbiye Yasin Kol atandığı günden bu yana TFF ile temaslarını kesti. Bu yüzden sarı-kırmızılılar 26. şampiyonluk kupasını vermesi için TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nu kutlamalara davet etmeyecek.

Hacıosmanoğlu'nun katılmaması durumunda geçen sezon olduğu gibi Galatasaray'a şampiyonluk kupasını Fenerbahçe Kongre Üyesi Mecnun Otyakmaz verebilir.

Fenerbahçe derbisine Yasin Kol'u atadığı için Galatasaray yönetimi zaten gergin olduğu TFF ile tüm ilişkilerini askıya aldı. Bu yüzden sarı-kırmızılı yönetim muhtemelen Çarşamba akşamı yapılacak kupa törenine İbrahim Hacıosmanoğlu'nu davet etmeyecek.







GALATASARAY'IN HAKKI YOK

Galatasaray yönetiminin Hacıosmanoğlu'nu "davet etmeme" kararı sembolik bir tavır. Bu durum, TFF Başkanı'na "Burada istenmiyorsunuz" mesajı verir ancak stadyuma girişini hukuken engelleyemez.

Kupa törenlerini düzenleme yetkisi tamamen TFF'ye aittir. Kupa statüsünde genellikle "Kupa, TFF Başkanı veya görevlendireceği bir yönetim kurulu üyesi tarafından verilir" ibaresi yer alır.







GEÇEN SEZON DA OTYAKMAZ VERDİ

Hacıosmanoğlu'na en yakın isim, ikinci başkan ve Fenerbahçe Kongre Üyesi olan aynı zamanda Sivasspor eski başkanı Mecnur Otyakmaz. Geçen sezon 26 Mayıs 2025 tarihinde Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen şampiyonluk kutlamalarında, Galatasaray'a kupasını Otyakmaz ile Başkan Vekili Fuat Göktaş verdi. Otyakmaz bir Fenerbahçeli olarak belki de üst üste ikinci kez Galatasaray'a şampiyonluk kupası verebilir. 







KÖPEKSİZ KÖYLE BAŞLAYAN SÜREÇ

Gerilimin zirve yaptığı noktalardan biri, Hacıosmanoğlu'nun bir maç sonrası kullandığı "Bunlar köpeksiz köy bulmuşlar, çomaksız dolaşıyorlar. Döner dönmez herkesle hesaplaşacağım" ifadeleri oldu. Galatasaray Başkanı bu sözlere sert tepki göstererek; "Köpek kim, çomaksız gezen kim? Bir federasyon başkanı bu jargonu kullanamaz. Bizi kuzu gibi dinlediler diyerek kimi kastediyorsun?" şeklinde bir çıkış yaptı ve TFF'nin Galatasaray nefretiyle yönetildiğini iddia etti.

Galatasaray'la Fenerbahçe arasındaki yıldız savaşlarında neler olacak?

26. şampiyonluğunu kutlayan Galatasaray yüzde 39'luk dominasyonuna devam eder ve her 2.5 yılda şampiyon olmayı sürdürürse 2050'de Fenerbahçe daha yeni 5. yıldızı, Beşiktaş 4. yıldızı takmaya uğraşırken, 7. yıldızı takıyor olabilir

11.05.2026 11:42:00
Haber Merkezi
Galatasaray'la Fenerbahçe arasındaki yıldız savaşlarında neler olacak?
Galatasaray'la Fenerbahçe arasındaki yıldız savaşlarında neler olacak?
26. şampiyonluğunu kutlayan Galatasaray yüzde 39'luk dominasyonuna devam eder ve her 2.5 yılda şampiyon olmayı sürdürürse 2050'de Fenerbahçe daha yeni 5. yıldızı, Beşiktaş 4. yıldızı takmaya uğraşırken, 7. yıldızı takıyor olabilir.

Galatasaray, TFF'nin kabul ettiği 1959'dan bu yana 26. şampiyonluğuna ulaştı. Yani ligin yaklaşık %39'unu domine etti. Eğer sarı-kırmızılılar bu tempoyu (yaklaşık her 2,5 sezonda 1 şampiyonluk) 2050 yılına kadar sürdürürse önümüzdeki 24 sezonda (2026-2050 arası)10 şampiyonluk daha elde edebilir.







Galatasaray   26    36    +10
Fenerbahçe  19    26    +6
Beşiktaş      16    21    +5
Trabzonspor   7     9     +2
Diğer takımlar 2     3     +1







2050'ye kadar süreç böyle devam ederse Galatasaray 6 ve 7. yıldızı takan ilk takım olacak. 2050 yılında Galatasaray muhtemelen 7. yıldız mücadelesi verirken, Fenerbahçe 5. yıldızı yeni takmış, Beşiktaş ise 4. yıldızın son adımlarında olabilir.






İdari krizler, ekonomik değişimler veya yeni bir "Bursaspor/Başakşehir vakası" gibi sürprizler bu sayıları tabii ki değiştirebilir.

Galatasaray'ı şampiyonluğa götüren kırılma anları

Galatasaray döndüğü zorlu dönemeçlerle 26. şampiyonluk ve üst üste 4. şampiyonluğa ulaştı. İşte dönülen o zorlu dönemeçler...
 

11.05.2026 11:40:00
Haber Merkezi
Galatasaray'ı şampiyonluğa götüren kırılma anları
Galatasaray'ı şampiyonluğa götüren kırılma anları
Galatasaray 26. şampiyonluğu ve üst üste 4. şampiyonluğu kutluyor. Sarı-kırmızılıların 2025-26 sezonunda kazandığı zafer hiç de kolay olmadı. Pek çok zorlu dönemeç dönüldü.






- Osimhen'in bonservisi 75 milyon Euro'ya alındı. Aldığı parayı haketti. Son Fenerbahçe derbisinde kırık koluna aldırmadan oynadı.

- Barış Alper Yılmaz zorlu geçen bir sürecin ardından takımda tutuldu. NEOM SC'ye tarihe geçecek bir rakama satılabilirdi.

- Muslera'nın yerine gelen Uğurcan Çakır beklentilerin de üzerine çıktı.

- Mertens veda etti. Sane ilk geldiğinde çok eleştirildi. Ancak sonunda problemi çözdü.






- Sezona Frankfurt deplasmanındaki ağır yenilgiyle (5-1) başlayan Galatasaray, RAMS Park'ta Liverpool'u 1-0 yenerek Avrupa'da da önemli bir dönemeci döndü.

- Kemerburgaz Tesisleri'ne resmi geçiş tamamlandı. Takım daha da rahatladı.






- Takvim sıkışıklığının en üst seviyeye çıktığı dönemde Galatasaray, Trabzonspor'u yenerek ligdeki iddiasını perçinledi. Kadıköy'de Fenerbahçe'den puan alarak zirve yarışındaki dengeyi korudu.

- Juventus karşısında alınan 5-2'lik tarihi skor rakiplerin umutlarını kırdı.






- Beşiktaş deplasmanında alınan kritik galibiyet şampiyonluk yolunu açtı.

- Aslantepe projesinin temeli atıldı.






- Samsunspor maçında yenilgi gelince herkesin keyfi bir anda kaçtı.

- Antalyaspor 2 kez önce geçti. Galatasaray geldi. 4-2 kazandı. Şampiyon oldu.

Fenerbahçe, Galatasaray'ı ne zaman yakalayacak?

26'ncı şampiyonluğu yakalayan Galatasaray, "Çok Değişkenli Simülasyon" modeline göre 80 yıl boyunca Fenerbahçe'nin önünde yer alacak

11.05.2026 11:09:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe, Galatasaray'ı ne zaman yakalayacak?
Fenerbahçe, Galatasaray'ı ne zaman yakalayacak?
26'ncı şampiyonluğu yakalayan Galatasaray, "Çok Değişkenli Simülasyon" modeline göre 80 yıl boyunca Fenerbahçe'nin önünde yer alacak.

Galatasaray'ın şampiyonluk kazanma oranı tarihsel ortalamasının %50 altına düşerse Fenerbahçe de her 3 sezondan en az 1'ini şampiyon olursa 7 şampiyonluk fark 2106'da kapanacak.







Galatasaray, Antalyaspor'u yenerek 26. şampiyonluğunu ilan etti. Hazırlanan bir rapor ise Fenerbahçe taraftarlarına "ya sabır" diyecekleri bir sürece davet etti.

Uygulamalı Matematik ve Veri Analitiği Uzmanı Murat Şanlı, Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı şampiyonluk sayısında yakalaması için en erken tarihi verdi: 2106.







1.87 NEREDE 4.2 NEREDE

Galatasaray 26 şampiyonluğa ulaştı. Fenerbahçe 19 şampiyonlukta kaldı. Fark artık 7 şampiyonluk. Şanlı'ya göre farkın mevcut dinamikler içinde kapanmasının önünde büyük engeller var.







Beşiktaş ve Trabzonspor'un pastadan düzenli olarak pay alması (ortalama her 5 yılda 2 şampiyonluk), Fenerbahçe'nin farkı kapatmasını imkansız hale getirebilir.

Son 30 yılın verilerine göre Galatasaray, her 1.87 yılda bir şampiyonluk görürken; Fenerbahçe'de bu oran son dönemde 4.2 yıla kadar çıktı.







GAZETEMİZ UZMANI DEĞERLENDİRDİ

Şanlı'nın hazırladığı "Çok Değişkenli Simülasyon" modeline göre, Fenerbahçe'nin Galatasaray' yakalayabilmesi için önümüzdeki 80 yıl boyunca olağanüstü şartlar oluşmalı.







- Galatasaray'ın şampiyonluk kazanma oranının tarihsel ortalamasının %50 altına düşmeli.
- Fenerbahçe her 3 sezondan en az 1'ini şampiyon olmalı.
- Beşiktaş ve diğer takımların şampiyonlukları Galatasaray'dan "çalması" ancak Fenerbahçe'nin bu süreçte yara almaması.







İŞTE OLASI SENARYO

Yıl   GS    FB    FARK
2026  26    19    7
2050  31    25    6
2080  35    32    3
2106  38    38    0 (Eşitlik)







80 YIL LAZIM

2106 sezonunu "Diferansiyel Beklenen Değer" denklemi ortaya çıkarıyor. En basit anlatımıyla Fenerbahçe'nin 8 sezon sonra öne geçememesinin sebebi, kendisinin yavaş ilerlemesi olmayacak. Galatasaray'ın da tırmanmaya devam etmesi olacak. Bunun yanı sıra Beşiktaş ve Trabzonspor ya da ortaya çıkacak sürpriz takımların da yolu kapatması olacak.

Bugün 11 Mayıs 2026... Fenerbahçe'nin bu şartlarda 80 yıl boyunca sabırla tırmanması gerekecek. Ancak takvimler 2106'yı gösterdiğinde Galatasaray'ı yakalayabilecek.

Süper Lig'de son haftanın programı belli oldu

Trendyol Süper Lig'de 34. ve son hafta oynanacak müsabakaların programı belli oldu.

10.05.2026 17:37:00
AA
Süper Lig'de son haftanın programı belli oldu
Süper Lig'de son haftanın programı belli oldu
Trendyol Süper Lig'de 34. ve son hafta oynanacak müsabakaların programı belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre ligde son haftanın programı şu şekilde:

15 Mayıs Cuma:

20.00 Çaykur Rizespor-Beşiktaş (Çaykur Didi)

16 Mayıs Cumartesi:

17.00 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük-Corendon Alanyaspor (Atatürk Olimpiyat)

20.00 Gaziantep FK-RAMS Başakşehir (Gaziantep)

20.00 Samsunspor-Göztepe (Samsun Yeni 19 Mayıs)

17 Mayıs Pazar:

17.00 Zecorner Kayserispor-TÜMOSAN Konyaspor (RHG Enertürk Enerji)

20.00 Fenerbahçe-ikas Eyüpspor (Chobani)

20.00 Kasımpaşa-Galatasaray (Recep Tayyip Erdoğan)

20.00 Hesap.com Antalyaspor-Kocaelispor (Corendon Airlines Park Antalya)

20.00 Trabzonspor-Natura Dünyası Gençlerbirliği (Papara)

Fenerbahçe ilk şampiyonluğunu ilan etti

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nin 28. haftasında deplasmanda karşılaştığı Prolift Giresun Sanayispor'u 7-0 yenen Fenerbahçe ArsaVev, ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti

10.05.2026 17:34:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe ilk şampiyonluğunu ilan etti
Fenerbahçe ilk şampiyonluğunu ilan etti
Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nin 28. haftasında deplasmanda karşılaştığı Prolift Giresun Sanayispor'u 7-0 yenen Fenerbahçe ArsaVev, ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Giresun Çotanak Spor Kompleksi'nde oynanan maçın ilk yarısını sarı-lacivertliler, 6 ve 35. dakikalarda Peritan Bozdağ, 18. dakikada Alvez, 28 ile 45+1. dakikada Staskova'nın golleriyle 5-0 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında konuk ekip, 54. dakikada İpek Kaya ve 58. dakikada Zeynep Kerimoğlu'nun golleriyle sahadan 7-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçla puanını 77'ye yükselten ve Trabzonspor ile farkı 7'ye çıkaran Fenerbahçe ArsaVev, 2025-2026 sezonunu şampiyon olarak tamamladı.



Tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaşan sarı-lacivertli takım, gelecek sezon UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek.

Karşılaşmanın ardından şampiyonluk tişörtlerini giyen Fenerbahçeli futbolcular, şampiyonluğu taraftarlarıyla beraber kutladı.

Bakan Bak, Kadın Futbol Süper Ligi şampiyonu Fenerbahçe ArsaVev'i tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi 2025-26 sezonunda şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe ArsaVev'i kutladı.

Bakan Bak, yayımladığı tebrik mesajında, "Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi 2025-2026 sezonu şampiyonu Fenerbahçe ArsaVev'i tebrik ediyorum. Sezonun bitimine iki hafta kala mutlu sona ulaşan sarı lacivertli ekibe başarılar diliyorum." ifadelerine yer verdi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.