logo
22 MART 2026


Mourinho'dan sonra Tedesco da kovulabilir mi?


 
Mourinho’nun tazminat yükünü atamayan Fenerbahçe bir de üstüne Tedesco’yu kovarsa UEFA ile karşı karşıya kalabilir. Mart ayındaki kritik FFP denetimi öncesi yönetim, 'zarar' limitini aşmamak için Alman teknik adamı kovmadan farklı bir planı devreye sokabilir.

14.03.2026 12:27:00
MURAT ÇORBACI
Mourinho'dan sonra Tedesco da kovulabilir mi?
Mourinho'dan sonra Tedesco da kovulabilir mi?

Fenerbahçe'de Domenico Tedesco'ya gitti gözüyle bakılıyor... Ancak kulübün önündeki finansal engeller 'ayrılık' ihtimalini rafa kaldırabilir. Mourinho döneminden kalan mali yük ve UEFA'nın kapıdaki denetimi, yönetimin elini kolunu bağladı.







Sarı-lacivertliler hali hazırda sezon sonuna kadar 10.5 milyon Euro maaş hak edişi bulunan Jose Mourinho'ya aylık ödemeler yapıyor. Ali Koç yönetiminin seçime kısa bir süre kala 2 yıllık sözleşme imzaladığı Tedesco'nun maliyeti de eklenince rakamlar çıldırıyor.







Alman kaynaklarına göre yıllık 2.5 milyon Euro kazanan Tedesco'nun görevine son verilmesi durumunda, kulübün kasasından bu yılın sonuna kadar olan maaş hak edişi ve gelecek yılın 2.5 milyon Euro tutarındaki garanti ücreti tazminat olarak çıkacak.







Fenerbahçe için asıl tehlike ise Mart ayında gerçekleşecek kritik UEFA denetimi. Kulübün UEFA nezdindeki harcama limitlerinin tamamen dolu. Olası bir Tedesco ayrılığı ödenecek tazminatın bilançoya "zarar" olarak yansımasına neden olacak. Tazminat giderleri kulübün zarar limitlerini aşmasına neden olacağı için Fenerbahçe FFP kapsamında ağır yaptırımlarla karşılaşabilir.







Mart ayındaki denetim sürecinde bilançonun sarsılmasını istemeyen yönetim, Tedesco ile yolları ayırmaktan geri durabilir.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.