logo
05 EYLÜL 2025


Musa'nın tercihi Türkiye olacak

Konyaspor'un Türk asıllı İsviçreli oyuncusu Musa, "Türkiye'de futbol ortamı çok iyi. Teklif gelmesi halinde A Milli Takım'a 'hayır' demem çok zor" ifadelerini kullandı

06.01.2018 00:00:00
Atiker Konyasporlu futbolcu Musa Araz, İsviçre Milli Takımı ile A Milli Futbol Takımı arasında tercih yapma durumunda Türkiye'yi seçeceğini söyledi.

Bu sezon Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde forma giydiği toplam 22 maçta 3 gol kaydeden Türk asıllı İsviçreli futbolcu, yeşil-beyazlıların Antalya'daki Belek Turizm Merkezi'nde kamp yaptığı otelde sorularını yanıtladı. Zor bir ilk yarı geçirdiklerini belirten 23 yaşındaki orta saha oyuncusu, "Turkcell Süper Kupa'yı kazandık. Sezonun ilk maçlarında iyi oynadık ama daha sonraki karşılaşmalarda istediğimiz sonuçları alamadık. Hiç kimse bu durumda olmamızı beklemiyordu. Artık arkamıza bakmayacağız. Önümüzdeki karşılaşmalara odaklanacağız." diye konuştu.

Musa Araz, Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek'in eski futbolcu olmasından dolayı kendilerini daha iyi anlayabildiğini ve ikinci yarıda daha başarılı olacaklarına inandıklarını aktardı. 2010'dan bu yana İsviçre Milli Takımı'nın alt yaş kategorilerinde forma giyen Musa, İsviçre ve Türkiye arasında A takım tercihi yapma durumunda kararının ne olacağı sorusuna, "6 aydır Türkiye'de oynuyorum. Türkiye'de futbol ortamı çok iyi. Teklif gelmesi halinde A Milli Takım'a 'hayır' demem çok zor. İki ülkenin de çağırması durumunda tercihimi Türkiye'den yana kullanacağım." cevabını verdi.

"Daha agresif oynamayı öğrenmeliyim"

İsviçre ekibi Basel'in altyapısından yetişen Musa Araz, daha agresif oynaması gerektiğini belirtti. Musa, İsviçre'de daha çok orta sahanın gerisinde görev yaptığını ama sezon başında Atiker Konyaspor'a transfer olmasının ardından ofansif oynamaya da başladığını vurgulayarak, "Bu, benim için iyi oldu. Henüz genç bir oyuncuyum ve kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Süper Lig'de sert bir futbol oynanıyor. Daha agresif oynamayı öğrenmeliyim." ifadelerini kullandı.

"Zidane ve Hagi'yi örnek alıyorum"

Musa Araz, futbolcu olarak Zinedine Zidane ve Gheorghe Hagi'yi örnek aldığını ifade etti. Şu an İspanyol ekibi Real Madrid'in teknik direktörlüğünü yapan Zidane'ın futbolculuğu dönemindeki videolarını sürekli izlediğini söyleyen Musa, "Dünya futbolunda Zidane ve Hagi'yi örnek alıyorum. Küçükken Hagi'yi de çok izlerdim. Ailece onu çok severdik. Türkiye'de de Emre Belözoğlu ilerlemiş yaşına rağmen çok iyi oynuyor. Ona karşı oynamak çok özel." şeklinde görüş belirtti.

"İsviçre'de altyapıya çok önem veriyorlar"

Basel'in altyapısında oynarken mavi-kırmızılıların o dönemdeki teknik direktörü Murat Yakın tarafından beğenilerek A takıma alınan Musa, İsviçre'de altyapının işleyişine ilişkin ise şu ifadeleri kullandı: "İsviçre'de altyapıya çok önem veriyorlar. Eğitim çok önemli. Basel altyapısında oynamaya başladıktan sonra Almanca öğrendim. Teknik direktör ve antrenörler, genç takımlardaki oyuncuları sürekli takip ediyorlar. İsviçre'de altyapıda oynayan bir oyuncu iyi bir performans gösterdiğinde muhakkak antrenörler tarafından fark edileceğini biliyor ama Türkiye'de böyle değil. Türkiye'de genç oyuncular A takıma çıkıyor ama yeterli fırsatı bulamıyorlar. Yabancı oyuncu sayısının fazla olması da onlar için olumsuz bir durum."

"Şampiyonluk yarışında Medipol Başakşehir ve Beşiktaş önde"

Musa Araz, Süper Lig'de ilk yarıyı lider tamamlayan Medipol Başakşehir ve 4. sıradaki Beşiktaş'ı şampiyonluk yolunda avantajlı gördüğünü kaydetti. Ligde büyük takımların bulunduğuna dikkati çeken Musa, "İlk yarıda Medipol Başakşehir çok iyi oynadı. Beşiktaş ise bireysel olarak daha iyi oyunculara sahip. Şampiyonluk yarışında Medipol Başakşehir ve Beşiktaş'ın önde olduğunu düşünüyorum." yorumunu yaptı.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Alaattin Köseler serbest bırakıldı
Beykoz Belediyesi davasında kritik karar
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
Herkes yaptığının cezasını bulacak
3 puan 3 golle geldi
Gürcistan deplasmanında kritik galibiyet
Ne görüştüler?
Erdoğan Bahçeli'yi ziyaret etti
Kritik görüşme gerçekleşti
Dervişoğlu'ndan Özel'e ziyaret
O ülkede ilginç eylem
Meclis önünde savaş tepkisi
İran'da dikkat çeken atama
Karargahın başına o isim getirildi
Fındık ihracatı göz doldurdu
Gelir 2,5 milyar doları aştı
Kritik davada karar
Hüseyin Baş'tan ilk açıklama
"Yapay zeka ürünü..'
MSB'den Anıtkabir açıklaması
UNRWA: Gazze'ye 6 aydır yardım ulaştıramıyoruz
Aileler temel ihtiyaçlardan yoksun bırakıldı
Çelik üreticilerinden ithalata karşı önlem talebi
"Haksız rekabete neden oluyor"
CHP lideri Özel'den Gürsel Tekin ile ilgili açıklama
"Biz tedbirli olarak disipline verdik"
'Acımasız savaşçılar oluruz'
Maduro'dan ABD'ye rest
Husiler İsrail hedefini hipersonik füzeyle vurdu
"Operasyon başarıyla sonuçlandı"
Alaattin Köseler serbest bırakıldı
Beykoz Belediyesi davasında kritik karar
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
Herkes yaptığının cezasını bulacak
3 puan 3 golle geldi
Gürcistan deplasmanında kritik galibiyet
Ne görüştüler?
Erdoğan Bahçeli'yi ziyaret etti
Kritik görüşme gerçekleşti
Dervişoğlu'ndan Özel'e ziyaret
O ülkede ilginç eylem
Meclis önünde savaş tepkisi
İran'da dikkat çeken atama
Karargahın başına o isim getirildi
Fındık ihracatı göz doldurdu
Gelir 2,5 milyar doları aştı
Kritik davada karar
Hüseyin Baş'tan ilk açıklama
"Yapay zeka ürünü..'
MSB'den Anıtkabir açıklaması
UNRWA: Gazze'ye 6 aydır yardım ulaştıramıyoruz
Aileler temel ihtiyaçlardan yoksun bırakıldı
Çelik üreticilerinden ithalata karşı önlem talebi
"Haksız rekabete neden oluyor"
CHP lideri Özel'den Gürsel Tekin ile ilgili açıklama
"Biz tedbirli olarak disipline verdik"
'Acımasız savaşçılar oluruz'
Maduro'dan ABD'ye rest
Husiler İsrail hedefini hipersonik füzeyle vurdu
"Operasyon başarıyla sonuçlandı"
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.