logo
14 MAYIS 2026

NBA'de yeni sezon sönük başlıyor

Pandemi yüzünden başlangıç tarihi 2 ay sarkan NBA'in 2020-21 normal sezonunda, 82 yerine 72 maç oynanacak

21.12.2020 10:18:00
NBA'de yeni sezon sönük başlıyor
NBA'de yeni sezon sönük başlıyor
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle normal sezon formatında değişiklikler yapılan Amerikan Basketbol Ligi (NBA) 2020-21 sezonu, 23 Aralık Çarşamba günü sabaha karşı başlayacak.

Amerika Basketbol Birliği (BAA) adıyla 1946'da başlayan NBA'in 75. sezonunun açılış gününde, 2 maç oynanacak. Yeni sezonun ilk maçı, geçen yıl sakatlıklarından dolayı sahalardan uzak kalan Golden State Warriors'tan eski takım arkadaşları Kevin Durant ile Stephen Curry'yi karşı karşıya getirecek.

Aşil tendonunun koptuğu 2019 final serisinin 5. karşılaşmasından beri hiçbir resmi maçta oynamayan Durant'in takımı Brooklyn Nets, eli ve bileğindeki kırık sebebiyle geçen sezon yalnızca 5 maça çıkan Curry'nin forma giydiği Warriors'ı ağırlayacak.

Kariyerinde 4 kez sayı kralı olan, bir kez normal sezonun, 2 kez de final serisinin en değerli oyuncusu (MVP) seçilen Durant, 2019 yazında anlaştığı Nets'in formasını da ilk defa giyecek.

Eylül ayında Nets'te göreve başlayan eski all-star basketbolcu Steve Nash ise başantrenörlük kariyerinin ilk deneyimini yaşayacak.

Aynı gün ayrıca Los Angeles kenti takımları da karşılaşacak. LeBron James-Anthony Davis ikilisinin sürüklediği son şampiyon Lakers, Kawhi Leonard ve Paul George'un forma giydiği Clippers'ı konuk edecek.

NBA'deki milli basketbolcuların sayısı 2'ye düştü

Milwaukee Bucks, 12 yıllık NBA kariyerinde maç başına 10,3 sayı ve 5,7 ribaunt üreten Ersan İlyasova'yı serbest bıraktı. Böylece ligde, Türkiye Milli Takımı oyuncularından Cedi Osman ve Furkan Korkmaz kaldı.

Son 2 sezondur çift haneli sayı ortalaması bulunan Cedi ve geçen sezon 9,8 sayıyla kariyerinin en yüksek ortalamasına ulaşan Furkan'ın, NBA'deki 4. yılları olacak.

Cedi'nin formasını giydiği Cleveland Cavaliers ve Furkan'ın oynadığı Philadelphia 76ers, ligin ikinci gününde sahaya çıkacak. Cavaliers, Charlotte Hornets'ı, 76ers ise Washington Wizards'ı ağırlayacak.

13 maçın yapılacağı ikinci gün ayrıca Minnesota Timberwolves'un 2020 draftında ilk sıradan seçtiği Anthony Edwards da profesyonel kariyerine, Detroit Pistons karşısında adım atacak.

Takımlar, normal sezonda 10 maç az oynayacak

Geçen sezonun pandemi yüzünden geç bitmesi, yeni sezonun ekim yerine aralık ayında başlamasına sebep oldu. NBA yönetiminin bundan dolayı formatında değişikliğe gittiği 2020-21 normal sezonunda, 82 yerine 72 maç oynanacak. Play-off'lara katılacak son 4 takım, kendi konferanslarında 7, 8, 9 ve 10'uncu sırayı alanlar arasındaki play-in turnuvasıyla belirlenecek.

Buna göre, Doğu ve Batı konferanslarında normal sezonu 7 ile 8'inci sırada bitiren takımlar arasındaki maçın galibi, 7. olarak play-off'lara yükselecek. Mağlup olan ekip ise 9 ile 10'uncu arasındaki mücadelenin galibiyle karşılaşacak. Bu eşleşmeyi kazanan takımlar da 8. sıradan play-off bileti alacak.

Geçen sezon lige verilen ara sonrası maçlar, Orlando kentindeki ESPN Wide World Spor Kompleksi'nde yapılmıştı. Fakat bu sezon takımlar, karşılaşmalara kendi sahalarında çıkacak. Takımlar, bulundukları eyaletlerdeki Kovid-19 protokelleri doğrultusunda salona sınırlı sayıda seyirci alabilecek.

2019'da tarihinin ilk şampiyonluğuna ulaşan NBA'deki tek Kanada takımı Toronto Raptors ise ülkedeki kısıtlamalar nedeniyle maçlarını, ABD'nin Tampa kentinde oynayacak.

All-Star maçıyla ilgili belirsizlik sürüyor

Indiana Pacers'ın sahasında, 13-15 Şubat 2021 tarihlerinde düzenlenmesi planlanan NBA All-Star Hafta Sonu, Kovid-19 kaynaklı endişeler nedeniyle 3 yıl ertelendi. Indianapolis kentinin organizasyona, 17-19 Şubat 2024 tarihlerinde ev sahipliği yapması kararlaştırıldı. Normal sezona 6-11 Mart tarihlerinde ara verilecek. 2021 NBA All-Star Hafta Sonu'nun başka bir şehirde düzenlenip düzenlenmeyeceğiyle ilgili karar ise ileri bir tarihte duyurulacak.

12 Mart'ta devam edecek normal sezon, 17 Mayıs'ta tamamlanacak. Play-in turnuvası 19-22 Mayıs tarihlerinde yapılacak. 16 takımın katılacağı play-off'lar 23 Mayıs, 2021 NBA final serisi ise 9 Temmuz'da başlayacak.

Şampiyon Lakers, kadrosunu daha da güçlendirdi

2016-17 sezonu öncesindeki yayın hakları anlaşmasıyla rekor seviyeye ulaşan "salary cap" (ücret tavanı), bu yıl değişmedi ve 109,14 milyon dolarda kaldı. Yıldız oyuncular LeBron James ve Anthony Davis'in de aralarında bulunduğu derin kadrosuyla geçen sezon şampiyonluğa uzanan Los Angeles Lakers için 2020 yazı da hareketli geçti.

James ve Davis'in yanı sıra Markieff Morris, Kentavious Caldwell-Pope, Quinn Cook gibi rol oyuncularıyla da sözleşme yenileyen Lakers, geçen yılın en iyi 6. adamı seçilen Montrezl Harrell, all-star pivot Marc Gasol, Wesley Matthews ve Dennis Schröder'i de renklerine bağladı.

Geçen yıl normal sezonu lider bitiren ancak Doğu Konferansı yarı finalinde elenen Milwaukee Bucks, yıldız oyuncusu Giannis Antetokounmpo'nun kontratını, 228,2 milyon dolar karşılığında 5 yıllığına uzattı. Son 2 yıldır normal sezonun MVP'si seçilen Yunan basketbolcu, lig tarihindeki en yüksek ücretli sözleşmeye imza attı.

Bucks gibi konferans yarı finalinde elenerek hayal kırıklığı yaratan Los Angeles Clippers da all-star oyuncusu Paul George ile 190 milyon dolar karşılığında 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Yazın en dikkati çeken transfer hamlesi ise all-star oyun kurucular Russell Westbrook ile John Wall'un yer değiştirdiği takas oldu. Washington Wizards, 2017'de normal sezonun MVP'si olan Westbrook'u, John Wall ve birinci tur draft hakkı karşılığında Houston Rockets'tan aldı.

Üst üste 5 kez all-star seçildikten sonra sol ayak aşil tendonu ve topuğundaki sakatlıklardan ötürü 2 yıldır sahaya çıkmayan Wall'un, Rockets'ta sergileyeceği performans merak konusu.

Wall gibi son yıllarda ciddi sakatlıklar yaşayan all-star oyuncular DeMarcus Cousins (Rockets), Blake Griffin (Detroit Pistons) ve Victor Oladipo (Indiana Pacers) da lige sağlıklı şekilde dönmeyi umuyor.

Geçen sezondan akılda kalanlar

Draft 1 numarası: Zion Williamson (New Orleans Pelicans)

Normal sezon lideri: Milwaukee Bucks (56 galibiyet, 17 mağlubiyet)

Normal sezonun en değerli oyuncusu: Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks)

Normal sezonun sayı kralı: James Harden (Houston Rockets) - 34,3 sayı

Şampiyon: Los Angeles Lakers (Miami Heat'i 4-2 yendi)

Final serisinin en değerli oyuncusu: LeBron James (Los Angeles Lakers)

Normal sezondaki takım rekorları

En fazla galibiyet: Golden State Warriors (2015-16) - 73

En fazla mağlubiyet: Philadelphia 76ers (1972-73) - 73

En iyi galibiyet yüzdesi: Golden State Warriors (2015-16) 73-9 (yüzde 89)

En kötü galibiyet yüzdesi: Charlotte Bobcats (2011-12) 7-59 (yüzde 10,6)

En fazla sayı atılan maç: 370 sayı - Detroit Pistons: 186-Denver Nuggets: 184 (1983'te 3 kez uzatmaya giden karşılaşma, aynı zamanda bir takımın en çok sayı (186) attığı maç olarak da NBA tarihine geçti)

En az sayı atılan maç: 119 sayı - Milwaukee Hawks: 57-Boston Celtics: 62 (1955)

FIFA tehlikesi kapımızda! TFF önlem almazsa işimiz zor

AYM'nin TFF'nin hukuk kurullarıyla ilgili verdiği iptal kararı, Türk futbolunda "bağımsızlık" yangının üzerine benzin döktü. TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, FIFA ve UEFA'nın en hassas olduğu "özerklik" kuralının ihlal edildiğini söyledi. Türk Milli Takımının Dünya Kupası'ndan men edilmesinden, kulüplerin Avrupa kupalarından ihracına, hatta transfer sisteminin kapatılmasına kadar bir felaketle karşı karşıya olduğumuzu itiraf etti

14.05.2026 12:58:00 / Güncelleme: 14.05.2026 13:03:45
Haber Merkezi
FIFA tehlikesi kapımızda! TFF önlem almazsa işimiz zor
FIFA tehlikesi kapımızda! TFF önlem almazsa işimiz zor
TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Türkiye Futbol Federasyonu kurullarına dair verdiği iptal kararının gerekçeli raporundaki detaylara dikkat çekti. Futbol kamuoyunun "kalbine indirecek" uyarılarda bulundu.






Hacıosmanoğlu, raporda yer alan bazı atıfların "özerklik" ilkesine zarar verdiğini ve bu durumun UEFA ile FIFA nezdinde Türkiye'yi ağır yaptırımlarla karşı karşıya bırakabileceğini savundu.






TBMM'YE 9 AYLIK SÜRE TANINDI

Anayasa Mahkemesi, geçtiğimiz Nisan ayında TFF Kanunu'nda yer alan ve hukuk kurullarının (Tahkim, PFDK, UÇK) atanma yöntemlerini düzenleyen maddeleri Anayasa'ya aykırı buldu. İptal etti.

Mahkeme, bu kurulların üyelerinin TFF Yönetim Kurulu tarafından atanmasını "bağımsızlık ve tarafsızlık" ilkelerine aykırı buldu. Yasal düzenleme yapılması için TBMM'ye 9 ay süre tanıdı.






AA'YA AÇIKLAMALARI ÇOK KRİTİK

Konuyla ilgili AYM Başkanı ile bir görüşme gerçekleştiren Hacıosmanoğlu, yayımlanan gerekçeli rapordaki teknik ifadelerin Türk futbolu için büyük bir risk taşıdığını AA'ya açıkladı: 

- Anayasa Mahkemesi'nin başkanı ile görüştüm. Tabii orada raporda çok atıflar var. Onlardan UEFA ve FIFA'nın haberi olursa bizi uzun süre askıya alırlar. O kadar fazla içine girmeyeceksin. TFF özerktir, UEFA ve FIFA'ya bağlıdır.






TFF ADETA KAMU KURULUŞU GİBİ

Hacıosmanoğlu'nun temel endişesi, raporda TFF'nin işleyişine dair yapılan tanımların federasyonu bir "kamu kuruluşu" gibi gösterilmesi. FIFA ve UEFA statülerine göre, ulusal federasyonların devletten ve yargıdan bağımsız, tam özerk olması şart.

Uluslararası futbol hukukuna göre, "üçüncü taraf müdahalesi" veya "özerkliğin kaybı" durumunda FIFA ve UEFA'nın uygulayabileceği yaptırımlar çok sert ve can acıtıcı.






İŞTE MUHTEMEL CEZALAR

- Üyeliğin Askıya Alınması: En ağır yaptırım olan bu kararla, A Milli Takım ve alt yaş kategorileri tüm uluslararası turnuvalardan (EURO 2028, Dünya Kupası vb.) men edilir.

- Kulüplerin İhracı: Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi Avrupa kupalarında mücadele eden kulüplerin organizasyon dışı bırakılması.

- Transfer Blokajı: Uluslararası transfer sisteminin (TMS) kapatılmasıyla kulüplerin yurtdışından oyuncu getirmesinin engellenmesi.

- Mali Fonların Kesilmesi: FIFA ve UEFA'dan gelen yıllık milyonlarca Euro'luk kalkınma yardımlarının durdurulması.






HAZİRAN'DA MALİ GENEL KURUL VAR

Hacıosmanoğlu, AYM'nin işaret ettiği "bağımsız kurul" yapısını yeniden tesis etmek ve özerkliği korumak adına Haziran ayında yapılacak olan Mali Genel Kurul'da tüzük değişikliğine gidileceğinin sinyalini verdi. TFF yönetimi, kurulların atamayla değil, seçimle göreve gelmesi üzerinde durarak FIFA'nın "dış müdahale" argümanını boşa çıkarmayı hedefliyor.

Amedspor hoca transferinde çıtayı zirveye koydu

Amedspor yönetiminden dünya çapında ses getirecek bir hamle geldi. Tarihinde ilk kez Süper Lig’e yükselen Diyarbakır temsilcisi teknik direktörlük koltuğu için çıtayı zirveye koydu 

14.05.2026 12:50:00
Haber Merkezi
Amedspor hoca transferinde çıtayı zirveye koydu
Amedspor hoca transferinde çıtayı zirveye koydu
Amedspor yönetiminden dünya çapında ses getirecek bir hamle geldi. Tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselen Diyarbakır temsilcisi teknik direktörlük koltuğu için çıtayı zirveye koydu. Chelsea ve Bayern Münih'te Tuchel'in 'beyni' olarak tanınan Zsolt Löw için operasyon başladı. Almanya'ya gidecek yöneticiler, Macar teknik adamla bir araya gelip operasyonun düğmesine basacak.






Tarihi bir başarıyla Süper Lig'e yükselen Amedspor, transfer dönemine bomba bir hamleyle girmeye hazırlanıyor. Sertaç Küçükbayrak ile geçiş sürecini başarıyla tamamlayan Diyarbakır temsilcisi, Süper Lig'deki ilk sezonunda çıtayı en tepeye koydu. Bu yüzden Galatasaray'la sözleşme imzalayıp imzalamayacakları henüz belli olmayan Mauro Icardi ve Mario Lemina'nın durumu yakından takip ediliyor.






LEIPZIG'IN BAŞINDA KISA SÜRE KALDI

Chelsea ile Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran, PSG ve Bayern Münih'te dünyanın en büyük yıldızlarını yöneten teknik ekibin kilit ismi Zsolt Löw, Amedspor'un "vizyon projesi" olarak listenin ilk sırasına yerleşti.






RB Leipzig'in başında kısa süreliğine (8 maç) "birinci adam" olarak görünen Macar teknik adamın, Diyarbakır ekibinin sunduğu uzun vadeli projeye sıcak baktığı iddialar arasında.






HER ŞEYİN BAŞINDA OLACAK İSİM

Amedspor yönetimi, sadece bir teknik direktör değil, aynı zamanda kulübün futbol akademisini ve taktiksel kimliğini en baştan inşa edecek bir "modern futbol mimarı" arıyor. Löw'un RB Leipzig ekolünden gelmesi, genç yetenekleri parlatma becerisi ve en üst düzey taktik disiplini, bu tercihin en büyük nedenleri arasında.

Yönetimin bu hafta içinde Almanya'ya çıkarma yaparak Macar hoca ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştireceği sürecin bu görüşmenin ardından şekilleneceği bildirildi.






ÇOK BÜYÜK AVANTAJLARI VAR

Yardımcı antrenör olarak Şampiyonlar Ligi (2021), Bundesliga (2023), Ligue 1 (2019, 2020) ve Avusturya Bundesliga (2015) şampiyonlukları bulunan Löw için taktik dehası deniyor.

Özellikle oyuncularla kurduğu iletişim ve taktiksel analiz yeteneğiyle tanınan Macar hoca futbol otoriteleri tarafından "geleceğin üst düzey teknik direktörlerinden biri" olarak gösteriliyor.

Trabzonspor bütün transfer bütçesini tek bir isme yığacak

Trabzonspor transferde taşları yerinden oynatacak! Fatih Tekke, "geleceğin dünya starı" dediği Gustavo Sá için Başkan Ertuğrul Doğan'dan "dev bütçe" sözü aldı

14.05.2026 12:45:00
Haber Merkezi
Trabzonspor bütün transfer bütçesini tek bir isme yığacak
Trabzonspor bütün transfer bütçesini tek bir isme yığacak
Trabzonspor transferde taşları yerinden oynatacak! Fatih Tekke, "geleceğin dünya starı" dediği Gustavo Sá için Başkan Ertuğrul Doğan'dan "dev bütçe" sözü aldı. Ernest Muçi ve Szymanski gibi ligin marka isimlerine harcanacak kaynağın Gustavo Sa'ya kanalize edilmesi için tüm riskleri aldı. Talisca'dan daha iyi dediği Portekizli için 3-4 yıl sonra 50 milyon Euro'ya satacakları sözünü verdi.






Bu sezon uzun süre şampiyonluk hayalleri kuran ve dün gece Gençlerbirliğini yenerek Türkiye Kupası'nda finale kalan Trabzonspor, Fatih Tekke'nin talebi ve Ertuğrul Doğan'ın onayıyla tarihi bir transfer hamlesi yapmak için gaza bastı. Scout ekibinin öve öve bititmediği Famalicão'nun genç yıldızı Gustavo Sá için Tekke bizzat sorumluluk alarak Başkan Ertuğrul Doğan'dan "dev" bir bütçe için onay aldı.






TALISCA'NIN GENCİ VE YETENEKLİSİ

Tekke; Ernest Muçi ve Szymanski gibi isimlere harcanacak bütçenin tek bir isme, Portekizli dahi çocuk Gustavo Sá'ya yatırılması için Başkan Ertuğrul Doğan'dan tam yetki aldı.

Genç teknik adamın, 1.89'luk devi "Talisca'nın çok daha genci, fiziksel olarak daha güçlüsü ve potansiyel olarak çok daha iyisi" olarak tanımladığı öğrenildi.






TERCİH NEDENİ BİLE ÇOK HAVALI

Tekke, Başkan Doğan'a verdiği sözde, "Bu çocuk bugün 20 milyon Euro eder ama 3-4 sezon sonra onu 50 milyon Euro'dan aşağıya satmayız. Geleceğin dünya starını Trabzonspor formasıyla izletebiliriz" ifadelerini kullandı.

Başkan Ertuğrul Doğan, Fatih Tekke'nin bu vizyoner yaklaşımı karşısında kesenin ağzını sonuna kadar açtı. Muci ve Szymanski için belirlediği 20 milyon euro'lu toplam bütçeyi Gustavo Sa'ya yatırmak için onay verdi.

Modern 10 numara tanımını yeniden yazan, hem skor üreten hem de oyunu yönlendiren Gustavo Sa,
Avrupa'nın devleri peşindeyken Trabzonspor'u tercih ederse bu bile ayrı bir hikaye olur.

Beşiktaş'ın Jhon Duran işi ciddiye bindi

Jhon Duran'ın İstanbul’da 48 saat süren sır trafiğinin şifreleri çözülmeye devam ediyor

14.05.2026 10:47:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ın Jhon Duran işi ciddiye bindi
Beşiktaş'ın Jhon Duran işi ciddiye bindi
Jhon Duran'ın İstanbul'da 48 saat süren sır trafiğinin şifreleri çözülmeye devam ediyor! Galatasaray ile sadece "alacak-verecek" mesaisine imza atan Jhon Duran'ın menajeri Jon Herrera, asıl bombayı Başkan Serdal Adalı'nın masasına bıraktı. 






Serkan Reçber'in "Şampiyon yapar", Sergen Yalçın'ın ise "Bize delisi lazım" dediği Kolombiyalı yıldız için Beşiktaş'ta sessiz sedasız bir operasyon başladı.

Galatasaray ile anılıyordu, ancak gerçek siyah-beyaz çıktı... 2 gündür İstanbul'da gizemli bir trafik yürüten Jhon Duran ve menajeri Jon Herrera, sessiz sedasız şehri-İstanbul'dan ayrıldı. Bu sehayatin perde arkasından da "Beşiktaş" çıktı.







GALATASARAY'LA ASPRILLA İÇİN GÖRÜŞME

Gelen bilgilere göre Jhon Duran'ın temsilcisi Jonathan Herrera, İstanbul'da geçirdikleri 2 günlük süreçte Galatasaraylı yöneticilerle masaya oturdu. Ancak bu görüşmenin sanılanın aksine Duran'la alakası yoktu. Taraflar, sadece sarı-kırmızılılar ile kiralık sözleşmesi biten Asprilla'nın ayrılık süreci ve kalan alacaklarının tahsili konusunu görüştü.







ADALI, MENAJERİ TARAFINDAN İKNA EDİLDİ

Galatasaray cephesinden Jhon Duran transferine dair somut bir hamle gelmedi. Duran'ın menajeri Jon Herrera'nın İstanbul mesaisinin asıl hedefi Beşiktaş'tı.

Kolombiyalı menajer, Galatasaray ile yaptığı "alacak-verecek" görüşmesinin ardından Başkan Serdal Adalı'yla masaya oturdu. Menajer Herrera'nın, Başkan Adalı'ya "onun (Duran) kendisini göstermek ve patlama yapmak için son şansı, Beşiktaş'ta oynamayı çok istiyor" diyerek oyuncunun istekliliğini vurgulaması işin rengini değiştirdi.







HEM REÇBER HEM DE YALÇIN İSTİYOR

İlk etapta bu isme mesafeli yaklaşan Serdal Adalı, oyuncunun menajerinin tutumu sonrası tavrını yumuşattı. Şartları değerlendirmeye aldığı da ulaşılan bilgiler arasında.







Bilindiği gibi Jhon Duran için Serkan Reçber'in, "adam olursa şampiyon yapar" deyip üstüne Sergen Yalçın'ın da, "bize futbolcunun delisi lazım" sözleriyle Kolombiyalının Beşiktaşlı olma süreci başlatıldı.

Trabzonspor son 3 sezonda 3’cu kez finalde

13 Mayıs 2026 tarihinde Ankara Eryaman Stadyumu'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde Trabzonspor, deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup ederek adını finale yazdırdı

13.05.2026 22:50:00 / Güncelleme: 14.05.2026 07:29:44
Haber Merkezi
Trabzonspor son 3 sezonda 3’cu kez finalde
Trabzonspor son 3 sezonda 3’cu kez finalde
13 Mayıs 2026 tarihinde Ankara Eryaman Stadyumu'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde Trabzonspor, deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Tek maç eleme usulüne göre oynanan ve baştan sona büyük bir heyecana sahne olan karşılaşmada bordo-mavililer, geriye düşmesine rağmen pes etmeyerek üst üste üçüncü kez kupada final oynama hakkı kazandı.







İlk yarıda dengeli oyun ve sert mücadele

Karşılaşmaya iki takım da kontrollü bir oyunla başladı. Final biletini hedefleyen Gençlerbirliği, savunma güvenliğini ön planda tutarak hızlı hücumlarla etkili olmaya çalıştı.

Teknik direktör Fatih Tekke yönetimindeki Trabzonspor ise topa daha fazla sahip olan taraftı. İlk 45 dakikada bordo-mavili ekipte Ernest Muçi ve Anthony Nwakaeme ile yakalanan pozisyonlarda Gençlerbirliği kalecisi Erhan Erentürk başarılı kurtarışlara imza attı. İlk yarı, iki takımın da karşılıklı ataklarına rağmen golsüz eşitlikle sona erdi.







Goller arka arkaya geldi

İkinci yarıya daha arzulu başlayan ev sahibi Gençlerbirliği, aradığı golü kontraatak organizasyonu ile buldu:

62. Dakika: Gelişen hızlı Başkent atağında topla buluşan Erk Arda Aslan, ceza sahası içinden yaptığı şık vuruşla kaleci André Onana'yı mağlup etti ve takımını 1-0 öne geçirdi.

78. Dakika: Yediği golden sonra baskısını hat safhaya çıkaran Trabzonspor'un kazandığı duran top organizasyonunda ceza sahası karıştı. Karadeniz ekibinin baskısında şanssız bir an yaşayan Gençlerbirliği savunma oyuncusu Arda Çağan Çelik, topu kendi ağlarına göndererek skora dengeyi getirdi: 1-1.

Son sözü uzatmalarda Muçi söyledi

Maçın bu skorla uzatmalara gitmesi beklenirken 90+2. Dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Ernest Muçi, uzak çaprazdan mükemmel bir şut çıkararak topu köşeden ağlarla buluşturdu ve Trabzonspor'u 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

Kalan kısa sürede skoru korumayı başaran Fırtına, hakemin bitiş düdüğüyle birlikte saha içinde büyük bir sevinç yaşadı.







Tarihi Başarı: Kulüp Tarihinde 18. Final!

Bu galibiyetle birlikte Trabzonspor, Türkiye Kupası tarihindeki 18. finaline yükseldi. Bugüne kadar kupayı 9 kez müzesine götüren Karadeniz ekibi, son iki sezondur finalde kaybetme şanssızlığını bu yıl kırarak 10. şampiyonluğuna ulaşmak istiyor. Ayrıca teknik direktör Fatih Tekke de bordo-mavili takımın başındaki kariyerinde ilk büyük kupasını kazanmaya çok yaklaştı.

Finalin Adı: Trabzonspor - Konyaspor!

Yarı finalde Beşiktaş'ı elemeyi başaran TÜMOSAN Konyaspor, finalde Trabzonspor'un rakibi oldu. İki ekip, Türkiye Kupası'nı kazanabilmek için 22 Mayıs Cuma günü saat 20:45'te Antalya Corendon Airlines Park'ta kozlarını paylaşacak.

Trabzonspor'un Son 3 Sezondaki Kupa Finalleri
 
2023 - 2024 Sezonu: Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan gol düellosu şeklindeki final maçında Beşiktaş'a 3-2 mağlup olarak kupayı ikincilikle tamamladı.
 
2024 - 2025 Sezonu: Bir önceki sezonun şanssızlığını kırmak için tekrar finale yükselen bordo-mavililer, bu kez Galatasaray'a 3-0 yenilerek üst üste ikinci kez finalde kupayı kaybetti.
 
2025 - 2026 Sezonu (Güncel): Gençlerbirliği'ni eleyerek üst üste üçüncü final biletini kapan fırtına, 22 Mayıs Cuma günü TÜMOSAN Konyaspor ile şampiyonluk mücadelesi verecek.

Kerem Aktürkoğlu Beşiktaş yolunda

Sezon başında Fenerbahçe'ye gitmeden önce Kerem Aktürkoğlu'nu arayıp Beşiktaş'a davet etti. Lig devam ederken milli futbolcuyla bağlantılarını kesmedi

13.05.2026 15:43:00
Haber Merkezi
Kerem Aktürkoğlu Beşiktaş yolunda
Kerem Aktürkoğlu Beşiktaş yolunda
Sezon başında Fenerbahçe'ye gitmeden önce Kerem Aktürkoğlu'nu arayıp Beşiktaş'a davet etti. Lig devam ederken milli futbolcuyla bağlantılarını kesmedi. Aziz Yıldırım'ın başkan seçilmesi durumunda ilk gidecekler arasına kendisini yazacağından korktğunu bildiği Kerem'i yine aradı. Orkun Kökçü, Beşiktaş için her şeyi yapıyor. İşte transfer pazarından sızanlar...






Aziz Yıldırım'ın başkan seçilmesi durumunda kendisi ile devam etmeyeceğini düşünen Kerem Aktürkoğlu'nun Benfica'dan eski takım arkadaşı Orkun Kökçü üzerinden Beşiktaş'a transferi için yol yapmaya başladığı iddiası gündemdeki yerini koruyor. Hem kızı Yaz Yıldırım'ın "Kerem iyi futbolcu değil. Fenerbahçe'ye yakışmaz" sözünün Aziz Yıldırım'a ait olduğuna inanan Kerem'in hem de maaşının Yıldırım'ın karşısına başkan adayı olarak çıkacak Hakan Safi tarafından ödendiği için Fenerbahçe'de daha fazla barınamayacağına inandığı söyleniyor.






FENERBAHÇE YÜZÜNDEN İSTAN ETMİŞTİ

Kerem için Benfica ile ilk temas kuran aslında Beşiktaş'tı. Hatta Başkan Serdal Adalı, "Benfica başkanı Kerem'in oynamak istediği takımın Beşiktaş olduğunu biliyor" açıklamasını bile yaptı.

Fenerbahçe'de yaşadığı baskının altından kalkmakta zorlanan Kerem bir ara, Orkun Kökçü ile konuşmasında tarihi bir itirafta bulunduğu iddia edilmişti: Beşiktaş'a gelseydim bunlar olmazdı.






HENÜZ ORTADA BİR GÖRÜŞME YOK

Orkun daha Fenerbahçe'ye gitmeden önce de Kerem Aktürkoğlu'nu arayarak Beşiktaş'ı tercih etmesini tavsiye ettiği haberleri de basında yer almıştı:

- Galatasaray'dan neden kaçtığını biliyorum. Fenerbahçe'ye gidince farklı mı olacak sanıyorsun. Bana dert yandığın adamlar sana Fenerbahçe'de rahat verecek mi sanıyorsun. Huzur Beşiktaş'ta.

Beşiktaş'ın şu an için ortada resmi bir teklifi yok... ancak satış konusu gündeme gelirse çok sürpriz rakamların ortaya çıkabileceği konuşuluyor.

Alli, Ox ve Kent dönüyor!

Aston Villa'nın sahibi olan V Sports'un Türkiye'den bir takımı bünyesine katmak için kolları sıvadığı iddia edildi. İlk etapta Pendikspor, Ümraniyespor, Vanspor ve Boluspor'la ilgili araştırmalar başlatıldı. İngiliz menşeli şirketin bu hamlesinin gerçekleşmesi durumunda Ryan Kent, Ox Chamberlain ve Dele Alli'yi, Türkiye'ye getirerek iddialı bir giriş yapacağı iddia edildi.
 

13.05.2026 15:40:00
Haber Merkezi
Alli, Ox ve Kent dönüyor!
Alli, Ox ve Kent dönüyor!
Aston Villa'nın sahibi olan V Sports'un (sahipleri Nassef Sawiris ve Wes Edens) Portekiz'den Vitoria SC'den sonra Türkiye'den de bir takımı bünyesine katarak bir ağ oluşturmayı amaçladığı iddia edildi.






VANSPOR VE BOLUSPOR DA LİSTEDE

Türk futbolunun oyuncu ihraç potansiyelinin bu grubun radarında olduğu Pendikspor ve Ümraniyespor gibi zaten AŞ olan takımların yanı sıra Vanspor, Boluspor gibi henüz bu statüde olmayan ancak ciddi potansiyeli olan şehir takımlarını incelemeye aldıkları iddia edildi.






BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE'DE OYNADILAR

V Sports'un bu yapılanma kapsamında bazı görüşmeler yaptığı ve alacakları Türk takımına Ryan Kent, Ox Chamberlain ve Dele Alli gibi Süper Lig maceraları olan yıldızları getirerek sükseli bir giriş yapmak istedikleri iddia edildi.

2026 Mayıs ayı itibarıyla Pendikspor'un FIFA'dan 3 dönem transfer yasağı alması, mevcut yönetimin bir "çıkış stratejisi" olarak kulübü yabancı bir fona devretme ihtimalini güçlendiriyor.

Pendikspor'un stratejisi ve İstanbul gibi lojistik avantajı yüksek bir merkezde bulunması da çoklu kulüp sahipliği modeline uygun. Hali hazırda A.Ş. olması da satışı hukuken çok kolaylaştırıyor.






VAN ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEHİR

Van, yaklaşık 1.1 milyon nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık şehirlerinden biri. Vanspor sadece şehir merkezine değil, çevre illere ve bölge geneline hitap eden bir "bölge takımı" kimliği taşıyor.

Ayrıca Bolu'nun nüfusu da yaklaşık 330 bin civarında. Bolu daha butik, sanayi ve turizm odaklı bir şehir yapısına sahip. Ancak hem İstanbul'a hem de Ankara'ya yakın. Ayrıca çevre illerden de ciddi bir potansiyele sahip.

Icardi'nin yerine En-Nesyri!

Mauro Icardi konusunda Okan Buruk kararını verdi... Alex Ferguson olabilmek için zamanında "ayrılık" dedi. Ancak top yönetimde

13.05.2026 15:27:00
Haber Merkezi
Icardi'nin yerine En-Nesyri!
Icardi'nin yerine En-Nesyri!
Mauro Icardi konusunda Okan Buruk kararını verdi... Alex Ferguson olabilmek için zamanında "ayrılık" dedi. Ancak top yönetimde. Buruk ise B Planı üzerinde çalışıyor. Galatasaray'ın şampiyon hocasının ilk tercihi Vedat Muriqi'ydi… ancak menajerinin masaya getirdiği Youssef En-Nesyri için de "bizim şartlarımızda olursa tabii ki" raporuyla operasyonu başlattı.






Galatasaray yönetiminden herkesi hayrete düşürecek bir transfer hamlesi geldi. Mauro Icardi'nin yerine Okan Buruk'un istediği Vedat Muriqi ile görüşmelere start veren sarı-kırmızılı yönetim menajerlerin gündeme getirdiği Youssef En-Nesyri için de zemin yoklamaya karar verdi.






Süreç ise çok ilginç şekilde gelişti: Kısa süre önce yönetim Davinson Sanchez'in son dönemdeki performansıyla ilgili menajeriyle bir görüşme yapmak için kulübe davet etti. Davete Kolombiyalı oyuncunun Türkiye haklarını elinde bulunduran Mirza Binic katıldı.






DAVINSON İÇİN GELDİ EN-NESYRİ KONUŞULDU

Binic'e, Davinson'un sevilen bir karakter olduğu ancak son dönemde beklentilerin altında kaldığı anlatıldı. Binic de bu konuda gerekenleri yapma sözü verdi. Ancak aynı görüşmede Binic, Fenerbahçe'nin ocak ayında Al-Ittihad'a gönderdiği Youssef En-Nesyri'nin menajeri Anass Ouzifi'nin Süper Lig'den takım aradığını anlatı. Hatta Beşiktaş'la bir ön görüşme olduğunu iddia etti.






AL-ITTIHAD YERİNE GOLCÜ ALACAK

Ouzifi'nin kendilerinin kapısını Mauro Icardi yüzünden çalmadığını söyledi. En-Nesyri'nin imkan olursa Türkiye'ye dönmek istediğini çünkü Al-Ittihad'ın üzerine santrfor alarak gelecek sezon kendisini kulübeye göndereceğinin bilgisini verdiği söyledi.

O görüşmeye Galatasaray adına katılan Abdullah Kavukçu ise, "bizim istediğimiz şartlarda gelir ve Osimhen'in yedeği olmayı kabul ederse biz de düşünebiliriz. Okan hocaya sormak gerek" dedi.






GALATASARAY'IN İSTEDİĞİ GİBİ OLURSA

Süreç o görüşmeyle başladı. Okan Buruk aynen Muriqi gibi Süper Ligi tanıması ve Osimhen'le çift forvette de kullanabileceği ve Kosovalı golcüden 4 yaş daha genç olan Faslı golcüye de onay verdi.

Eğer Galatasaray'ın istediği şartlarda (5-6 milyon Euro bonservis ve 3-4 milyon Euro maaş) bir anlaşma imkanı olursa En-Nesyri gelecek sezon parçalıyı giyebilir.

Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç'u ikna etmek zorunda

Fenerbahçe'de yeni seçilecek başkanın işi sadece para koymak değil, bu parayı UEFA'nın "yasal" kabul edeceği kanallardan içeri sokmak da olacak 

13.05.2026 13:10:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç'u ikna etmek zorunda
Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç'u ikna etmek zorunda
Fenerbahçe'de yeni seçilecek başkanın işi sadece para koymak değil; bu parayı UEFA'nın "yasal" kabul edeceği kanallardan içeri sokmak da olacak. Bunun için en kısa yol zamanında "muhtacız" besteleri yüzünden belki de seçimi kaybeden Ali Koç'un kapısına gitmek... eğer Ali Koç ve Ali Koç'un ikna ettiği Hamdi Ulukaya ile sponsorlukları revize konusunda anlaşamazsa yeni başkanın işi çok zor.






Ali Koç'un Sadettin Saran'a seçim kaybetmesine neden olanlardan birisinin de "muhtaç" bestesi olduğu iddia edilir. O gün o besteyi söyleyen kongre üyeleri adeta "hain" ilan edildi. Bugün ise adeta Fenerbahçe'nin yeni başkanı daha belli olmadan Ali Koç'la konuşmak zorunda kaldı.






Fenerbahçe'nin yeni başkanı yönetim kuruluna güvenen Aziz Yıldırım da olsa, kendi cebine güvenen Hakan Safi da olsa, önündeki bu "UEFA sıkıntısını" aşmak için cüzdanından çok finansal mühendislik harikası bir iş çıkarması gerekecek. Bir de Ali Koç'u ikna etmesi.






SPONSORLUKLARIN REVİZESİ ÇOK ÖNEMLİ

Çünkü Ali Koç döneminde alınan sponsorluklar ve projelerden kasaya girecek 100 milyon Euro'luk nakit güce rağmen UEFA'nın muhtemel cezası yeni başkana "transfer yasağı" gibi gelecek.

Yeni başkan her ne olursa sahip olduğu mali gücü limit gücüne dönüştürmek zorunda. Bunun en kısa ve etkin yolu gelir kalemlerini "futbol dışı" alandan "futbol içine" yasal yolla çekmek olacak.

Stat ve göğüs sponsorluklarında devam eden mevcut anlaşmalar piyasa değerinin çok üzerinde (ancak UEFA'nın "adil değer" incelemesine takılmayacak şekilde) revize edilmek zorunda.






FAHİŞ REKLAM SIKINTI YARATABİLİR

Hakan Safi'nin de Aziz Yıldırım'ın da forma sponsoru Otokoç (Ali Koç'un bağlı olduğu holdingin iştiraki) ve Ali Koç'un ikna ettiği Hamdi Ulukaya'yla yeniden masaya oturması gerekecek.

Çünkü Hakan Safi'nin ya da Aziz Yıldırım'ın yönetimine alacağı üyelerin sahip oldukları dev şirketlerin kulübe fahiş rakamlarla reklam vermesi (Manchester City modeli) sorun yaratabilir.






BİR DE İŞİN TRANSFER KISMI VAR

Bir de işin transfer kısmı var. Rafael Leao ya da o ayarda alınacak yıldızlar için garanti ücreti düşük tutulmak zorunda. Şampiyonlar Ligi katılımı, şampiyonluk veya gol sayısı gibi "şarta bağlı" ödemelerle limitin etrafından dolanılmaya çalışılacağı kesin.

Ayrıca yıldızlara ödenecek maaşın bir kısmı kulüp maaş bordrosu yerine, imaj hakları, sadakat bonusu ile oyuncuların kuracakları şirketlere ödenebilir. Bu da avantaj yaratacak.






TRANSFERDE TAKAS OPSİYONU

Yüksek bonservisli oyuncuları, zorunlu satın alma opsiyonuyla (ödemeyi bir sonraki yıla yayarak) kiralamak da bir çare. Limitleri doğrudan etkilemeden kadro kalitesini artırmak için eldeki değerli oyuncuları (Oosterwolde, Nene, Asensio) hedeflenen yıldızlarla kafa kafaya takas etme yoluna gitmek de işe yarayabilir.






YENİ BİR ERTUĞRUL OLABİLİR

Ayrıca UEFA kurallarında altyapıdan yetişen oyuncuların satışından elde edilen gelirler, maliyetleri sıfır olduğu için "saf kar" kabul ediliyor. Limit açmada çok etkili. Arda Güler de olduğu gibi, özkaynak oyuncularının yüksek bedelle satışı manevra alanını genişletebilir. Belki de yeni bir Ertuğrul (Fenerbahçe 2017-2018 sezonu başında limit açmak için kaleci Ertuğrul Taşkıran'ı Boluspor'a 1 milyon euro bonservis bedeliyle sattı) satışı görebiliriz.

Fenerbahçe'ye 'deli' kaleci

Fenerbahçe Ederson'u gönderip yerine Dibu Martinez'i getirmek istiyor 
 

13.05.2026 12:10:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'ye 'deli' kaleci
Fenerbahçe'ye 'deli' kaleci
Fenerbahçe 12 milyon euro maaş ödediği Ederson'u gönderip yerine Aston Villa'da 9.3 milyon euro kazanan Dibu Martinez'i getirmek istiyor. Ancak iki kapı gibi dert var: Birincisi; Ederson'un yazıldığı Al-Nassr'ın kalesinde Brezilya'nın 1. kalecisi Bento var. İkincisi de; İngiliz ekibi 2029'a kadar sözleşmesi olan Arjantinli kaleci için ne kadar bonservis isteyecek?






Aziz Yıldırım seçilir seçilmez ilk işi Ederson'u göndermek olacak. Buna kesin gözüyle bakılıyor çünkü Aziz Başkanı tanıyan herkes, 12 milyon Euro yıllık maaş verip de bu kadar büyük hatalar yapan ve isteksiz oynayan bir ismi asla kulüpte  tutmayacağını düşünüyor. Yıldırım'a göre Brezilyalı sadece saygısız değil aynı zamanda "çok da pahalı" bir kaleci. Aldığı maaşı hakketmiyor.






Gelen bilgilere göre Aziz Yıldırım'ın futbol yapılanmasını teslim etmeyi düşündüğü ekip transfer operasyonlarını ara vermeden devam ettiriyor. Hedef 8 Haziran sabahı başkan seçilir seçilmez teknik direktör ve en az 2 yıldız transferini açıklamak.






AYNI ZAMANDA LIVAKOVIC DE MENAJERİ

Bu kapsamda Yıldırım'ın transfer ekibi bir taşla iki kuş vurmak için Arjantinli menajer Gustavo Goni ile bir araya geldi. Bu görüşemede Goni'ye, hem "Livakovic'le çalışamayacağız" denildi. Hem de Dibu Martinez'in durumu soruldu.






Hırvat kalecinin Fenerbahçe'ye transferi sürecinde etkin rol oynayan ve sezon başında Girona'ya götüren Arjantinli menajer de Dinamo Zagreb'in Livakovic'le devam etmek istediğini anlattı.  Aziz Yıldırım'ın transfer ekibi de orta yol bulmaya istekli olduklarından bahsetti.






25 MİLYON EURO'LUK BEKLENTİ ZOR

Fenerbahçe'nin 12 milyon Euro kazanan Ederson'u gönderip Aston Villa'da 9.3 milyon euro kazanan Dibu'yu transfer etmesi ciddi bir operasyon gerektiriyor. Çünkü gösterdiği peformans sonrası Ederson için kimsenin sözleşmesinde yazdığı 25 milyon euro'luk serbest kalma bedelini ödemesi beklenmiyor.






AL-NASSR'IN KALESİNDE BENTO VAR

Ayrıca Brezilyalı eldiven için Al-Nassr'dan bahsediliyor. Ancak kalesinde Ederson'u Brezilya Milli Takımı'nda yedeğe iten Bento var. Bir de Inter'in ilgisi var. Ancak İtalyanlar için çok pahalı.

Ayrıca Aston Villa'nın da 2029'a kadar sözleşme verdiği Dibu'yu çok da "ucuza" bırakması beklenmiyor. En kötü ihtimalle 15 milyon euro'luk bir bonservis bedelinden bahsediliyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.