logo
26 NİSAN 2026

Neden sert oynadığını açıkladı

Trabzonspor'un Portekizli oyuncusu Pereira, "Karakterim gereği kaybetmeyi kabullenemiyorum. Bazen hırsım konsantrasyonumun önüne geçiyor. İstemediğim hareketler yapabiliyorum" ifadelerini kullandı

06.11.2018 00:00:00
Neden sert oynadığını açıkladı
Neden sert oynadığını açıkladı
Trabzonspor'un Portekizli futbolcusu Joao Pereria, bordo-mavili kulübün çok büyük, tüm zorlukların üstesinden gelebilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Pereira, Trabzonspor Dergisi'ndeki röportajında, bordo-mavili takımın başarısı için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini belirterek, "Ünal Karaman benim buradaki üçüncü teknik direktörüm. Her hocamızdan bir şeyler öğreniyoruz. Bizden isteklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Yönetimde bir değişiklik oldu. Başkanımız kulübü zor bir durumda devraldı. Geleceğe yönelik olumlu adımlar atılmalı." dedi. Yönetimin de bu yönde çalıştığını bildiklerini ifade eden Portekizli oyuncu, "Umarım gelecekte çok daha iyi durumlara geliriz. Kulübümüz çok büyük, tüm zorlukların üstesinden gelebilecek potansiyele sahip. Bir bütün olarak elimizden geleni yapmamız gerekiyor." diye konuştu.

Pereira, bir önceki sezondan daha iyisini yapmaları gerektiğini kaydederek, "Dolayısıyla geçen sezonu beşinci sırada tamamladığımız için şimdi daha yukarılarda olmamız lazım. Tabii bu kolay değil. Kulübümüz, mazisindeki başarıları dolayısıyla Avrupa'daki herhangi bir organizasyonda olmayı hak ediyor. Bu nedenle oyunumuzu geliştirip, hedefimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Bireysel olarak hedefim ise sürekli oynamak ve takımıma olabildiğince katkıda bulunmak." ifadelerini kullandı.

"Kaybetmeyi kabullenemiyorum"

Bir futbolcu ve insan olarak kendini tanımaya başladığında oturup düşündüğünü, pozitif ve negatif yönlerini çıkarmaya başladığını dile getiren Pereira, şöyle devam etti: "Pozitif yönlerimi asla kendim ifade etmem ama negatif olarak sol ayağımın istediğim seviyede olmadığını gördüm. Hava toplarında da çok iyi değildim. Buna gol vuruşlarımı da ekleyebilirim. Eksi yönlerim böyleyken bir fark yaratmam gerektiğini düşündüm. Her zaman hırslı ve konsantre olmam gerektiğini anladım. Zaten karakterim gereği kaybetmeyi kabullenemiyorum. Bazen hırsım konsantrasyonumun önüne geçiyor. İstemediğim hareketler yapabiliyorum. Kazanmayı çok istiyorum. Her yaptığım hareket bu düşünce yüzünden. Bu nedenle her maça çok yüksek konsantrasyonla çıkıyorum."

Pereria, geride kalan sezona oranla daha sakin bir görüntüsü olduğunun sorulması üzerine, bunun eşiyle ilgili olduğunu vurgulayarak, "Bunun sebebi eşim. Onunla tanışmadan önce farklı biriydim. Eşim, maçlardan sonra eve gittiğimde iyi oynamış olsam bile, 'O tartışmayı yapmana gerek var mıydı?' gibi şeyler söyleyerek bana kızıyor. Ben de fırçaları yememek için sahada daha dikkatli olmaya çalışıyorum. Şunu da söylemem gerekiyor, beni burada izleyip sert bir oyuncu olduğumu düşünüyorsanız, İspanya ve Portekiz'de oynadığım dönemde izleseydiniz neler söylerdiniz bilmiyorum." şeklinde konuştu.

Dünyanın en önemli oyuncularından Cristiano Ronaldo ile birlikte milli formayı giymesine ilişkin Portekizli oyuncu, "Ronaldo, dünyanın en önemli isimlerinden bir tanesi. Onunla aynı takımda oynamak çok özel bir duygu. Her an her şeyi yapabilecek büyük bir oyuncu. Onunlayken biz kendimizi güvende hissediyoruz, rakipler ise korku hissediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Pereira, Braga'daki hocası Jorge Jesus'in kendisine, "Ufaklık" diye seslendiğini ve bu lakabını benimsediğini kaydetti. Portekizli oyuncu, Trabzon'da taraftarlarla diyaloğuna ilişkini ise "Genelde taraftarlarımızla fotoğraf çektirdikten sonra bana Türkçe bir şeyler anlatmaya çalışıyorlar. Ben de Türkçe bilmediğimi anlatmaya çalışıyorum. Bu kez aynı şeyleri daha yüksek bir sesle yeniden anlatıyorlar." açıklamasıda bulundu.

"Çocuğumuz Türk olacak"

Pereira, Hint geleneklerine göre yaptığı düğünle ilgili olarak da şunları kaydetti: "Hint adetlerine göre üç düğün yapmanız gerekiyor. İlki Türkiye'deki nişan gibi. Sonrasında bu nişanı kutlamak için ikinci bir düğün yapılıyor. Bu düğünde gelin ve damadın üzerine türlü yemekler sürülüyor. Adetlerine göre bu şekilde vücutlar ve evlilik sağlama alınıyor ancak biz bunu istemedik. Üçüncüsü ise klasik bir düğün. Kıyafetleri de eşimi mutlu etmek, adetlerini tanımak için giydim. Güzel bir düğün oldu. Eşim Portekizli, anne babası Mozambikli, büyükbaba ve büyükannesi ise Hintli. Bizim çocuğumuz da Türk olacak."



Maratonda tarihi gün


Dünya spor tarihinde bugün tarihi bir gün yaşandı. Maratonda resmi bir yarışta ilk kez 2 saatin altına inildi. Hem de iki atlet birden bu tarihi dereceyi Londra Maratonu'nda elde etti. 

26.04.2026 13:50:00 / Güncelleme: 26.04.2026 21:04:21
MURAT ÇORBACI
Maratonda tarihi gün
Maratonda tarihi gün

Kenyalı atlet Sebastian Sawe, 26 Nisan Pazar günü koşulan Londra Maratonu'nda tarihte ilk defa bir yarışta 2 saatin altına inen atlet oldu. Yarışı 1.59.30 ile tamamlayan Sawe'yi kariyerinde ilk defa maraton koşan Etiyopyalı atlet Yomif Kejelcha takip etti. Kejelcha 1.59.41 ile koşarak yarışı 2 saatin altında tamamladı. Üçüncü sırayı ise 2.00.28 ile yarışı tamamlayan Ugandalı Jacob Kiplimo aldı. Her üç derece de Ekim 2023'te Kenyalı atlet Kelvin Kiptum'un Chicago Maratonu'nda kırdığı 2.00.35'lik dünya rekorundan daha iyi.... Kiptum, Şubat 2024'te ülkesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti. 
 
Kenyalı ünlü atlet Eliud Kipchoge, 2019'da özel bir parkurda tempocu atletlerin eşliğinde 1.59.41 koşmuştu. Bu performans, yarış ortamında elde edilmediği için dünya rekoru olarak tescillenmedi.

Öte yandan erkekler maratonda Londra Maratonu 2002'den bu yana ilk defa dünya rekoruna sahne oldu. Fas doğumlu ABD'li atlet Khalid Khannouchi (Halid Gannuşi), 2.05.38 ile bundan 24 yıl önce Londra'da dünya rekoru kıran isimdi. Bu Khannouchi'nin kariyerindeki en iyi maraton derecesiydi. 



İlk olarak Kiplimo düştü

Yarışın 35. kilometresine kadar Sawe, Kejelcha ve Kiplimo birlikte koştu. Akabinde Kiplimo bir miktar geride kaldı. Son kilometreye Kejelcha ve Sawe önde girdi. Ancak son 2 yıl içinde Valencia, Londra ve Berlin maratonlarını rahat kazanan Sawe, daha diri kaldı. Sawe, son dönemeçlerde atak yaparak yarışı 1.59.30 ile tamamladı. Yarı Maratonda 57.30 ile daha önce dünya rekoru kırmış olan Kejelcha ise 1.59.41 ile ikinci oldu. Bu yıl Mart ayında Lizbon'da 57.20 ile Yarı Maraton dünya rekorunu kıran Kiplimo ise 2.00.28 ile üçüncü sırada yer aldı. 

Tarihi dereceyle sonuçlanan erkekler yarışının teknik analizi
 
Londra Maratonu Erkekler kategorisi, en başından itibaren sanki özel bir şeye hazırlanıyordu. Sawe, Kejelcha, üç kez dünya kros şampiyonu Jacob Kiplimo, Olimpiyat şampiyonu Tamirat Tola, 2022 Londra Maratonu galibi Amos Kipruto ve Deresa Geleta'nın yer aldığı lider grup, ilk kilometreleri kontrollü ama iddialı bir tempoyla katederek 5 km'yi 14.14'te geçti.
Bu ekip; 10 km'yi (28.34) ve 15 km'yi (43.10) birlikte geçerek, yarıya (21.1K) 1.00.29'da ulaştılar.
Lider altılı, sonraki 10 kilometre boyunca birlikte koşmaya devam etti, ancak 30 km'de (1.26.03) dağılmaya başladılar ve sürekli artan tempo etkisini göstermeye başladı.
Belirleyici aşama 30 km ile 35 km arasında geldi. 13.54'lük 5 kilometrelik bir süreyle Sawe ve Kejelcha öne geçti ve Kiplimo'yu geride bıraktı; Kiplimo ise yaklaşık 21 saniye geride üçüncü sırada kaldı. Önde giden ikili daha sonra tekrar hızlanarak sonraki (35-40 kilometre arasını) 5 km'yi 13.42'de tamamladı ve iki saatin altında bitirme olasılığı her geçen adımda arttı. Normalde bir maratonda koşulması en zor kısım 35-40 kilometre arasıdır ancak bu ikili burada tarihi bir hıza ulaştı. Mesela Türkiye'de bu sürede (13 dakika 42 saniye) 5 kilometre koşabilen atlet yok! 
Son şampiyon Sawe, bitişe bir mil kala atağa geçti, sonunda Kejelcha'dan sıyrıldı ve tek başına ilerlemeye devam etti. İkinci yarıyı Sawe 59.01'de, Kejelcha 59.12'de, Kiplimo, 59.59'da tamamladı. Her üç atlet de 'negatif split'le yani ikinci yarıyı ilk yarıdan daha hızlı koştu. 

Londra Maratonu'nda erkeklerde ilk 10 derece
 
1 Sabastian Sawe (KEN) 1:59:30
2 Yomif Kejelcha (ETH) 1:59:41
3 Jacob Kiplimo (UGA) 2:00:28
4 Amos Kipruto (KEN) 2:01:39 (En İyi Derecesi)
5 Tamirat Tola (ETH) 2:02:59 (Son Olimpiyat Şampiyonu, En İyi Derecesi)
6 Deresa Geleta (ETH) 2:03:23
7 Addisu Gobena (ETH) 2:05:23
8 Geoffrey Kamworor (KEN) 2:05:38
9 Peter Lynch (IRL) 2:06:08
10 Mahamed Mahamed (GBR) 2:06:14



Assefa ve Sawe, dünya rekorlarını kırdıkları yarışı Adidas ayakkabılarıyla koştu. 


Bir dünya rekoru da kadınlardan 
 
Etiyopyalı atlet Tigst Assefa da Londra'da üst üste ikinci zaferini elde ederek bitiş çizgisini geçerken büyük bir sevinç çığlığı attı ve 'sadece kadınlar' dünya rekorunu yaklaşık 10 saniye geliştirerek 2.15.41'lik bir süreyle yarışı tamamladı. Kadınların erkeklerle birlikte, erkek tempocu atletlerin desteğiyle koştuğu yarışlarda dünya rekoru 2.09.53 ile Kenyalı Ruth Chepngetich'e ait. Londra'da Hellen Obiri de 2.15.53 ile kişisel en iyi derecesini kırarak ikinci olurken, Joyciline Jepkosgei 2.15.55 ile üçüncü sırada yer aldı.
 

Beşiktaş ile Fatih Karagümrük, 18. randevuda

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yarın sahasında karşılaşacağı Fatih Karagümrük ile 18. kez rakip olacak.

26.04.2026 11:03:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş ile Fatih Karagümrük, 18. randevuda
Beşiktaş ile Fatih Karagümrük, 18. randevuda
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yarın sahasında karşılaşacağı Fatih Karagümrük ile 18. kez rakip olacak.

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş ile Fatih Karagümrük, yarın saat 20.00'de Tüpraş Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Ligde siyah-beyazlılar 16 galibiyet, 7 beraberlik ve 7 mağlubiyetle topladığı 55 puanla 4. sırada bulunuyor. Kırmızı-siyahlılar ise 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 20 mağlubiyetle aldığı 20 puanla son sırada yer alıyor.

Ligde 18. randevu



Beşiktaş ile Fatih Karagümrük, Süper Lig'de 17 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda siyah-beyazlılar 12, kırmızı-siyahlılar ise 2 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. İki takım arasındaki 3 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. Kartal, söz konusu maçlarda 37 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde de 12 gole engel olamadı. Sezonun ilk yarısında Fatih Karagümrük'ün ev sahipliğinde oynanan mücadeleyi Beşiktaş 2-0 kazandı.

Son 7 maçta rakibine mağlup olmuyor



Siyah-beyazlılar, Fatih Karagümrük ile oynadıkları son 7 lig müsabakasında mağlubiyet yaşamadı. Söz konusu süreçte 6 kez galip gelen Kartal, 1 kez de rakibiyle puanları paylaştı. Beşiktaş, bu maçlarda 13 kez rakip fileleri sarsarken kalesinde 2 gol gördü.
Beşiktaş'ın rakibine karşı 2020-2021 sezonunda yaşadığı son mağlubiyette de takımın başında Sergen yalçın bulunuyordu.

Devis Vasquez, ilk kez forma giyecek

Beşiktaş'ın Kolombiyalı kalecisi Devis Vasquez, Fatih Karagümrük karşısında siyah-beyazlı formayla ilk resmi maçına çıkacak. Ara transfer döneminde İtalya Serie A ekiplerinden Roma'dan kiralık olarak kadroya dahil olan Vasquez'in, sarı kart cezalısı Ersin Destanoğlu'nun yerine Fatih Karagümrük müsabakasında 11'de sahaya çıkması bekleniyor.

Kartal'da 3 eksik

Beşiktaş'ta Fatih Karagümrük mücadelesinde Amir Murillo ve Ersin Destanoğlu, sarı kart cezalısı olduğu için forma giyemeyecek. Siyah-beyazlılarda ayak bileğinde bağ yırtığı olan orta saha oyuncusu Kartal Kayra Yılmaz da İstanbul ekibine karşı kadroda yer almayacak.

3 oyuncu sınırda

Siyah-beyazlılarda savunma oyuncusu Emmanuel Agbadou, sol bek Rıdvan Yılmaz ve orta saha oyuncusu Salih Uçan, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Batuhan Kolak düdük çalacak

Beşiktaş - Fatih Karagümrük maçını hakem Batuhan Kolak yönetecek. Kolak'ın yardımcılıklarını Bilal Gölen ile Mehmet Salih Mazlum yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi Ayberk Demirbaş olacak.

Kayserispor’u umutlandıran galibiyet

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Zecorner Kayserispor, konuk ettiği Çaykur Rizespor'u 2-0 yendi

25.04.2026 23:12:00
Haber Merkezi
Kayserispor’u umutlandıran galibiyet
Kayserispor’u umutlandıran galibiyet
Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Zecorner Kayserispor, konuk ettiği Çaykur Rizespor'u 2-0 yendi.

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Zecorner Kayserispor ile Çaykur Rizespor, RHG Enertürk Enerji Stadı'nda karşılaştı.

İlk yarı

2. dakikada orta sahanın sağ tarafından aldığı topla içe kateden Makarov'un pasında ceza sahası içinde topla buluşan Furkan Soyalp'in vuruşunda savunma oyuncularına çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.

15. dakikada Cardoso'nun sol kanattan kullandığı serbest atışta ceza sahası içinde topla buluşan Bennasser'in şutunda meşin yuvarlak, kaleci Fofana'da kaldı.

20. dakikada Cardoso'nun pasında ceza sahası önünde topla buluşan Onugkha'nın sert şutunda, kaleci Fofana meşin yuvarlağa sahip oldu.

26. dakikada sağ çaprazda topla buluşan Mebude'nin uzaktan sert şutunda kaleci Bilal Bayazıt uzanarak meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

34. dakikada Çaykur Rizespor'un attığı gol, VAR incelemesinin ardından iptal oldu. Laçi'den aldığı pasla sağ çaprazdan içe kateden Mihaila'nın şutunda meşin yuvarlak filelere gitti. Gol, VAR incelemesinin ardından faul gerekçesiyle iptal edildi.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

İkinci yarı

70. dakikada Onugkha'nın pasında sağ kanatta aldığı topla içe kateden Makarov'un ceza yayı üzerinden şutunda, meşin yuvarlak auta çıktı.

76. dakikada Benes'in ceza sahası dışından kaleye gönderdiği topu kaleci Fofana çıkardı.

79. dakikada Kayserispor öne geçti. Onugkha'nın ara pasıyla ceza sahasına giren Chalov, kaleci Fofana'yı geçerek topu ağlara gönderdi: 1-0.

88. dakikada ev sahibi ekip, farkı 2'ye çıkardı. Chalov'un pasında topu kontrol eden Benes, ceza sahası çizgisi üzerinden sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-0.

Karşılaşma, Kayserispor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Göztepe, sahasında Antalyaspor'u 2-0 mağlup etti

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Göztepe, sahasında Antalyaspor'u 2-0 mağlup etti.

25.04.2026 23:08:00
İhlas Haber Ajansı
Göztepe, sahasında Antalyaspor'u 2-0 mağlup etti
Göztepe, sahasında Antalyaspor'u 2-0 mağlup etti
Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Göztepe, sahasında Antalyaspor'u 2-0 mağlup etti.

Maçtan Dakikalar (İlk yarı)

1. dakikada Antalyaspor'un santrasının ardından savunmadan seken topu orta alanda Janderson kafayla indirerek sağ kanattaki Antunes'e aktardı. Antunes'in ceza sahahsına ortasında Juan'ın şutunu kaleci Julian çeldi. Dönen topu yeniden kontrol eden Juan, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0
22. dakikada Arda Okan'ın sağ kanattan son çizgiye inerek yaptığı ortada, Juan'ın yaptığı röveşata vuruşu sonrası savunmanın uzaklaştırmak istediği topla buluşan Arda Okan'ın vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 2-0
36. dakikada Saric'in pasında ceza yayı üzerinden Van de Streek'in şutunda kaleci Lis topu kontrol etti.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

47. dakikada rakip sahanın ortalarında aldığı topla çaprazdan ceza alanına giren Arda Okan'ın vuruşunda savunmadan seken meşin yuvarlak kornere çıktı.
55. dakikada Erdoğan'ın ortasında Paal, meşin yuvarlağı kafayla ceza sahası ön çizgisindeki Safuri'ye indirdi. Topu kontrol eden Safuri'nin uzak köşeye yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
80. dakikada Antunes'in sağ kanada attığı topla ceza sahası çaprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Janderson'un vuruşunda kaleci Julian topu kurtardı.
86. dakikada Erdoğan'ın son çizgiden ceza alanına çevirdiği topla penaltı noktası üzerinde buluşan Bünyamin, sol ayağıyla gelişine sert bir vuruş yaptı. Yerden kaleye yönelen meşin yuvarlağı kaleci Lis, gol çizgisi üzerinden çıkardı.


Ezeli rekabette sarı-lacivertlilerin 150'ye 130 üstünlüğü bulunuyor

Galatasaray ile Fenerbahçe yarın oynanacak derbiyle 406. kez rakip olacak. Ezeli rekabette sarı-lacivertlilerin 150'ye 130 üstünlüğü bulunuyor

25.04.2026 11:01:00
İhlas Haber Ajansı
Ezeli rekabette sarı-lacivertlilerin 150'ye 130 üstünlüğü bulunuyor
Ezeli rekabette sarı-lacivertlilerin 150'ye 130 üstünlüğü bulunuyor
Galatasaray ile Fenerbahçe yarın oynanacak derbiyle 406. kez rakip olacak. Ezeli rekabette sarı-lacivertlilerin 150'ye 130 üstünlüğü bulunuyor.

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe yarın saat 20.00'de RAMS Park'ta karşılaşacak. Ligde sarı-kırmızılılar 22 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyetle aldığı 71 puanla liderlik koltuğunda bulunuyor. Sarı-lacivertliler ise 19 galibiyet, 10 beraberlik ve 1 mağlubiyet sonucunda topladığı 67 puanla ikinci sırada yer alıyor.

406. randevu

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 17 Ocak 1909 tarihinde başlayan rekabette iki takım bugüne kadar 405 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu mücadelelerde sarı-lacivertliler 150 kez sahadan galip ayrılırken, sarı-kırmızılılar da 1'i hükmen olmak üzere 130 defa rakibini mağlup etti. İki takım 125 müsabakada ise yenişemedi. Bu maçlarda Kanarya'nın 546 golüne, Aslan 505 golle karşılık verdi.

Ligde 138. maç



İki takım, Süper Lig tarihinde ise 137 kez mücadele etti. Ligde de galibiyet sayılarında sarı-lacivertlilerin üstünlüğü bulunuyor. Kanarya, 53 kez rakibini mağlup etmeyi başardı. Sarı-kırmızılılar da 38 defa 3 puanla ayrılan taraf olurken, 46 maç ise berabere sona erdi. Lig müsabakalarında sarı-lacivertliler 165, sarı-kırmızılılar ise 134 gol attı.

Bu sezonki 3. maç

Galatasaray ile Fenerbahçe, yarın oynayacakları derbiyle birlikte 2025-2026 sezonunda 3. kez rakip olacak. Süper Lig'in ilk yarısında Kadıköy'de oynanan ilk karşılaşma 1-1 sona erdi. Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan Turkcell Süper Kupa finalinde ise sarı-lacivertliler, sarı-kırmızılıları 2-0 mağlup ederek, kupayı kazandı.

Son 10 maçta Galatasaray üstün

Ezeli rakipler arasında 7'si lig, 2's, Süper Kupa ve 1'i de Türkiye Kupası olmak üzere oynanan son 10 karşılaşmada Galatasaray'ın üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 10 maçta sarı-kırmızılılar 1'i hükmen 5 kez sahadan galip ayrılırken, sarı-lacivertliler ise 2 kez kazandı. 3 mücadele de berabere sona erdi.

Yasin Kol düdük çalacak

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbiyi hakem Yasin Kol yönetecek. Kol'un yardımcılıklarını Abdullah Bora Özkara ile Bahtiyar Birinci yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi Çağdaş Altay olacak.

Trabzon bölgesi hakemi olan Yasin Kol kariyerinde ikinci kez bu derbide görev alacak. Kol, ligin ilk yarısında Kadıköy'deki derbide de düdük çaldı. Öte yandan Yasin Kol, bu sezon Galatasaray - Beşiktaş ve Fenerbahçe - Beşiktaş karşılaşmalarında da görev aldı.

Formula 1 heyecanı Türkiye’ye dönüyor

Formula 1, 2027’den itibaren 5 yıl boyunca İstanbul Park’a dönüyor. Türkiye, efsane 8. virajıyla yeniden motor sporlarının kalbi olacak ve dünya gündemine damga vuracak 

24.04.2026 21:00:00
Haber Merkezi
Formula 1 heyecanı Türkiye’ye dönüyor
Formula 1 heyecanı Türkiye’ye dönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Dolmabahçe Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi'nde düzenlenen "Formula 1 Türkiye GP Tanıtım Programı"nda dünyanın en prestijli motor sporları organizasyonu Formula 1'in 2027 yılından itibaren İstanbul Park'a geri döneceğini resmen açıkladı. Anlaşma, en az 5 sezon (2027-2031) sürecek ve Türkiye'yi yeniden F1 haritasının en gözde duraklarından biri haline getirecek.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Türkiye'nin Formula 1 takvimine tekrar dahil edilmesini ülkemizin güçlü organizasyon kabiliyetine, modern spor ve sağlık altyapısına, son yıllarda bölgesinin 'istikrar adası' rolünü perçinlemesine ve elbette Türk milletinin misafirperverliğine duyulan büyük güvenin yeni bir işareti olarak görüyorum. Türkiye olarak bu güveni daha önce olduğu gibi yine boşa çıkarmayacak, her açıdan kusursuz bir organizasyonla yarışlara ev sahipliği yapacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından 2027 Türkiye Grand Prix'i için sembolik start butonuna bastı. Etkinlik sırasında bir Formula 1 aracı, Galataport'tan başlayarak İstanbul'un tarihi yarımadasında tur attı ve Dolmabahçe'ye ulaştı. Bu görsel şov, hem İstanbulluları hem de motor sporları severleri heyecanlandırdı.

İstanbul Park'ın öyküsü

İstanbul Park, daha önce 2005-2011 yılları arasında aralıksız 7 sezon Formula 1'e ev sahipliği yapmış ve "8. viraj"ıyla (bugün hâlâ efsane olarak anılan keskin dönüş) tüm dünyada ün kazanmıştı. Pandemi döneminde 2020 ve 2021'de de takvime dönmüş, ancak 2022'den itibaren listeden çıkmıştı. Yeni anlaşmayla pist, 2027'den itibaren en az 2027-2031 arası tam 5 yıl boyunca her sezon Türkiye Grand Prix'ine ev sahipliği yapacak. Formula 1 İcra Kurulu Başkanı Stefano Domenicali ve Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) Başkanı Mohammed Ben Sulayem'in de katıldığı törende, anlaşmanın uzun vadeli iş birliğinin başlangıcı olduğu vurgulandı.

Ekonomik ve turizm açısından

F1'in dönüşü, Türkiye için yalnızca spor açısından değil, ekonomi ve turizm bakımından da kritik öneme sahip. Her Grand Prix hafta sonu yaklaşık 100-150 bin yerli ve yabancı seyirciyi ağırlayan İstanbul Park, otel doluluklarını rekor seviyeye çıkarıyor, havayolu ve restoran sektörlerini canlandırıyor. Uluslararası yayınlarla 500 milyondan fazla kişiye ulaşan organizasyon, Türkiye'nin global imajına da önemli katkı sağlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Formula 1'e dönmemiz şampiyonaya çok büyük değer katacak" diyerek, Türkiye'nin organizasyon kalitesinin ve istikrarının bu kararın arkasındaki en önemli etken olduğunu belirtti. Anlaşmanın detayları (bilet fiyatları, pist iyileştirmeleri, güvenlik önlemleri) önümüzdeki günlerde Formula 1 yönetimi ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından açıklanacak.

Motor sporları tutkunları ve gençler için yeni dönem

F1'in dönüşü, Türkiye'deki motor sporları altyapısını da güçlendirecek. beIN Sports'un yayın haklarıyla birlikte milyonlarca Türk taraftarın ekran başına kilitleneceği organizasyon, genç pilotların yetişmesi için de yeni fırsatlar yaratacak. Geçmiş yıllarda İstanbul Park'ta kazanan isimler arasında Felipe Massa, Lewis Hamilton ve Sebastian Vettel gibi efsaneler yer almıştı; şimdi yeni nesil yıldızlar aynı pistte mücadele edecek.

Türkiye'nin F1'e dönüşü, sadece bir spor etkinliği değil; aynı zamanda ülkenin uluslararası arenadaki gücünün ve cazibesinin somut bir yansıması olarak değerlendiriliyor. 2027'de başlayacak heyecan şimdiden başladı!

PFDK'dan şampiyon Bursaspor'a ceza yağdı

24.04.2026 14:30:00
İhlas Haber Ajansı
PFDK'dan şampiyon Bursaspor'a ceza yağdı
PFDK'dan şampiyon Bursaspor'a ceza yağdı
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Bursaspor-Somaspor maçının ardından yeşil-beyazlı kulübe üç ayrı maddeden toplamda 446 bin TL para cezası verdi.



Nesine 2. Lig Kırmızı Grup'ta şampiyonluğunu ilan ettiği Somaspor müsabakasının ardından Bursaspor'a disiplin kurulundan kötü haber geldi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açıklanan PFDK kararlarına göre, yeşil-beyazlı kulüp saha olayları ve usulsüzlükler nedeniyle ağır para cezalarıyla karşı karşıya kaldı.

İhlaller ve Ceza Detayları



Kurul, Bursaspor Kulübü'ne üç farklı başlık altında ceza kesti. İşte PFDK tarafından açıklanan o kararlar:

"Merdiven Boşlukları: Merdiven boşluklarının boş bırakılmaması eyleminin aynı sezon içinde 13. kez tekrarlanması nedeniyle 211 bin TL,

Saha Olayları: Taraftarların neden olduğu saha olayları gerekçesiyle 110 bin TL,

Usulsüz Seyirci: Stadyuma usulsüz seyirci alınmasından dolayı ise 125 bin TL para cezası verilmesine hükmedildi."

Derbide gözler kalecilerde

Bu sezon Trendyol Süper Lig'de Galatasaray'ın kalecisi Uğurcan Çakır 23 maçta 19 gol yerken, Fenerbahçe'nin file bekçisi Ederson ise görev aldığı 23 müsabakada kalesinde 23 gol gördü

24.04.2026 10:47:00
İhlas Haber Ajansı
Derbide gözler kalecilerde
Derbide gözler kalecilerde
Bu sezon Trendyol Süper Lig'de Galatasaray'ın kalecisi Uğurcan Çakır 23 maçta 19 gol yerken, Fenerbahçe'nin file bekçisi Ederson ise görev aldığı 23 müsabakada kalesinde 23 gol gördü.

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray pazar günü Fenerbahçe'yi konuk edecek. Bu derbiyle birlikte ligin en az gol yiyen takımları karşı karşıya gelecek.



Sarı-kırmızılılar, kalesinde gördüğü 23 golle bu alanda ilk sırada yer alırken, sarı-lacivertliler ise 30 golle üçüncü sırada bulunuyor. Ligde söz konusu müsabakalarda Aslan 11, Kanarya da 10 maçı gol yemeden tamamladı.

Derbide gözler aynı zamanda kalecilerde olacak. Ligde geride kalan 30 haftada sarı-kırmızılılarda Uğurcan Çakır 23, Günay Güvenç de 7 mücadelede görev aldı. Sarı-lacivertlilerde ise Ederson 23, İrfan Can Eğribayat 3, Tarık Çetin 2, Mert Günok ve şu an kadroda olmayan Dominik Livakovic 1'er müsabakada oynadı.

Ligdeki 30 karşılaşmada Uğurcan 19 gol yerken, 7 maçta da kalesini gole kapadı. Ederson ise kalesinde 23 gol görürken, 8 mücadeleyi gol yemeden tamamladı.

Domenico Tedesco neden elendiklerini açıkladı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, Konyaspor'a mağlup oldukları maçın ardından, "Böylesine bir eleme maçında eğer gol atamazsanız bir sonraki tura gitmeniz çok zor olur" dedi

22.04.2026 10:46:00
İhlas Haber Ajansı
Domenico Tedesco neden elendiklerini açıkladı
Domenico Tedesco neden elendiklerini açıkladı
Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, Konyaspor'a mağlup oldukları maçın ardından, "Böylesine bir eleme maçında eğer gol atamazsanız bir sonraki tura gitmeniz çok zor olur" dedi.

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde deplasmanda Konyaspor'a 1-0 mağlup oldu. Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, "Çaykur Rizespor maçında 2-2'ye getiren golü yemiş olmak bizim için büyük bir darbe, büyük bir yumruk gibiydi.

Bugün maçın ilk dakikalarında da bunu hissedebildik. Takım maça yavaş bir başlangıç yaptı. İstediğimiz şeyleri sahaya yansıtamadık. Süre geçtikçe, dakikalar geçtikçe takım daha iyi bir görüntü sergiledi. Bana göre en iyi oynadığımız periyot uzatmaların ilk yarısıydı. Uzatmaların ilk yarısındaki 15 dakikalık periyotta dominant bir oyun sergiledik. Rakibi geriye gömdük, topu çevirmeyi başardık, yön değiştirdik, Pozisyonlara girdik. Çok net girmiş olduğumuz pozisyonlar vardı.

Böylesine bir eleme maçında eğer gol atamazsanız bir sonraki tura gitmeniz çok zor olur. Bir üst tura çıkmanız çok zor olur. Çünkü 120 dakika oynanıyor maç ve dolayısıyla siz gol atamadıktan sonra tabii ki bir penaltıdan veya bir kontrataktan veya bir duran toptan gol yiyebiliyorsunuz. Benim için bugün takımın problemi belki 5 tane net pozisyonu değerlendiremememizdi" şeklinde konuştu.

Bugünkü oyun sisteminin 4-3-3 olduğunu, İsmail Yüksek'in de süre almasını istediklerini ifade eden Tedesco, "Maç ritmi yoktu, artık ağrı da hissetmiyor. Onu birazcık tekrar aktif hale getirmek istedik derbi maçı öncesi. Çünkü derbi maçı öncesinde bunu yapmasaydık ona hiç süre vermeden derbide ona süre vermek riskli olabilirdi. Guendouzi'nin aslında ofansif bir yaklaşımı da var. Kendisini '8,5' diye nitelendirebiliriz. Hatta zaman zaman '10' bile oynayabilir" diye konuştu.

Gaziantep Burak Yılmaz'ın yerine Mirel Radoi ile anlaştı

Gaziantep Futbol Kulübü, Burak Yılmaz ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük için Rumen çalıştırıcı Mirel Radoi ile prensip anlaşmasına vardı

21.04.2026 22:50:00
İhlas Haber Ajansı
Gaziantep Burak Yılmaz'ın yerine Mirel Radoi ile anlaştı
Gaziantep Burak Yılmaz'ın yerine Mirel Radoi ile anlaştı
Gaziantep Futbol Kulübü, Burak Yılmaz ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük için Rumen çalıştırıcı Mirel Radoi ile prensip anlaşmasına vardı.

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Gaziantep Futbol Kulübü'nde yeni teknik direktör belli oldu. Geçtiğimiz hafta genç çalıştırıcı Burak Yılmaz ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayıran Gaziantep ekibi, 45 yaşındaki Rumen teknik direktör Mirel Radoi ile prensip anlaşmasına vardı. Rumen hoca, sözleşme imzalamak için kente davet edildi.

Konu ile ilgili Gaziantep FK'dan yapılan açıklamada, "Gaziantep Futbol Kulübümüz, teknik direktörlük görevi için Romanya Milli Takımı'nın geçmiş dönem teknik direktörlerinden Mirel Radoi ile prensip anlaşmasına varmıştır. Mirel Radoi ve ekibi, yönetimimizle ileri görüşmeleri tamamlamak üzere şehrimize davet edilmiştir" ifadelerine yer verildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.