logo
14 MAYIS 2026

Nets konferans yarı finaline iyi başladı

NBA'de Bucks'ı mağlup eden Nets, konferans yarı finaline galibiyetle başladı

06.06.2021 10:11:00
Nets konferans yarı finaline iyi başladı
Nets konferans yarı finaline iyi başladı

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) play-off'larında Milwaukee Bucks'ı 115-107 yenen Brooklyn Nets, konferans yarı final serisinde 1-0 öne geçti.

NBA play-off'larına bir maçla devam edildi. Doğu Konferansı yarı final serisi ilk maçında Nets, Barclays Center'da Bucks'ı ağırladı. Bucks, karşılaşmanın ilk çeyreğini 32-30 önde geçse de devre arasına üstün giren taraf 63-61'lik skorla Nets oldu. Ev sahibi ekip, üçüncü çeyrekte ortaya koyduğu etkili performansla sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı. Nets, üçüncü periyodunu 98-84 üstün bitirdiği mücadeleyi 115-107 kazandı.

Bu arada Nets'in yıldız isimlerinden James Harden, karşılaşmanın ilk dakikasında sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Kevin Durant 29 sayı, 10 ribaunt, Kyrie Irving 25 sayı, 8 asist, Joe Harris 19 sayı, Blake Griffin 18 sayı, 14 ribauntluk performanslarıyla Nets'in galibiyetinde ön plana çıktı.

Konuk takımda Giannis Antetokounmpo 34 sayı, 11 ribaunt, Brook Lopez 19 sayı, Jrue Holiday 17 sayı, 9 ribaunt ve Khris Middleton 13 sayı, 13 ribauntla oynadı. AA

Trabzonspor son 3 sezonda 3’cu kez finalde

13 Mayıs 2026 tarihinde Ankara Eryaman Stadyumu'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde Trabzonspor, deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup ederek adını finale yazdırdı

13.05.2026 22:50:00 / Güncelleme: 13.05.2026 22:56:43
Haber Merkezi
Trabzonspor son 3 sezonda 3’cu kez finalde
Trabzonspor son 3 sezonda 3’cu kez finalde
13 Mayıs 2026 tarihinde Ankara Eryaman Stadyumu'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde Trabzonspor, deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Tek maç eleme usulüne göre oynanan ve baştan sona büyük bir heyecana sahne olan karşılaşmada bordo-mavililer, geriye düşmesine rağmen pes etmeyerek üst üste üçüncü kez kupada final oynama hakkı kazandı.







İlk yarıda dengeli oyun ve sert mücadele

Karşılaşmaya iki takım da kontrollü bir oyunla başladı. Final biletini hedefleyen Gençlerbirliği, savunma güvenliğini ön planda tutarak hızlı hücumlarla etkili olmaya çalıştı.

Teknik direktör Fatih Tekke yönetimindeki Trabzonspor ise topa daha fazla sahip olan taraftı. İlk 45 dakikada bordo-mavili ekipte Ernest Muçi ve Anthony Nwakaeme ile yakalanan pozisyonlarda Gençlerbirliği kalecisi Erhan Erentürk başarılı kurtarışlara imza attı. İlk yarı, iki takımın da karşılıklı ataklarına rağmen golsüz eşitlikle sona erdi.







Goller arka arkaya geldi

İkinci yarıya daha arzulu başlayan ev sahibi Gençlerbirliği, aradığı golü kontraatak organizasyonu ile buldu:

62. Dakika: Gelişen hızlı Başkent atağında topla buluşan Erk Arda Aslan, ceza sahası içinden yaptığı şık vuruşla kaleci André Onana'yı mağlup etti ve takımını 1-0 öne geçirdi.

78. Dakika: Yediği golden sonra baskısını hat safhaya çıkaran Trabzonspor'un kazandığı duran top organizasyonunda ceza sahası karıştı. Karadeniz ekibinin baskısında şanssız bir an yaşayan Gençlerbirliği savunma oyuncusu Arda Çağan Çelik, topu kendi ağlarına göndererek skora dengeyi getirdi: 1-1.

Son sözü uzatmalarda Muçi söyledi

Maçın bu skorla uzatmalara gitmesi beklenirken 90+2. Dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Ernest Muçi, uzak çaprazdan mükemmel bir şut çıkararak topu köşeden ağlarla buluşturdu ve Trabzonspor'u 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

Kalan kısa sürede skoru korumayı başaran Fırtına, hakemin bitiş düdüğüyle birlikte saha içinde büyük bir sevinç yaşadı.







Tarihi Başarı: Kulüp Tarihinde 18. Final!

Bu galibiyetle birlikte Trabzonspor, Türkiye Kupası tarihindeki 18. finaline yükseldi. Bugüne kadar kupayı 9 kez müzesine götüren Karadeniz ekibi, son iki sezondur finalde kaybetme şanssızlığını bu yıl kırarak 10. şampiyonluğuna ulaşmak istiyor. Ayrıca teknik direktör Fatih Tekke de bordo-mavili takımın başındaki kariyerinde ilk büyük kupasını kazanmaya çok yaklaştı.

Finalin Adı: Trabzonspor - Konyaspor!

Yarı finalde Beşiktaş'ı elemeyi başaran TÜMOSAN Konyaspor, finalde Trabzonspor'un rakibi oldu. İki ekip, Türkiye Kupası'nı kazanabilmek için 22 Mayıs Cuma günü saat 20:45'te Antalya Corendon Airlines Park'ta kozlarını paylaşacak.

Trabzonspor'un Son 3 Sezondaki Kupa Finalleri
 
2023 - 2024 Sezonu: Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan gol düellosu şeklindeki final maçında Beşiktaş'a 3-2 mağlup olarak kupayı ikincilikle tamamladı.
 
2024 - 2025 Sezonu: Bir önceki sezonun şanssızlığını kırmak için tekrar finale yükselen bordo-mavililer, bu kez Galatasaray'a 3-0 yenilerek üst üste ikinci kez finalde kupayı kaybetti.
 
2025 - 2026 Sezonu (Güncel): Gençlerbirliği'ni eleyerek üst üste üçüncü final biletini kapan fırtına, 22 Mayıs Cuma günü TÜMOSAN Konyaspor ile şampiyonluk mücadelesi verecek.

UEFA Fenerbahçe'yi köşeye sıkıştırdı

Fenerbahçe'de camia yeni başkandan Rafael Leao'yu bekliyor ancak UEFA’nın kapıda bekleyen cezası yeni başkan kim olursa olsun elini kolunu bağlayacak gibi duruyor

13.05.2026 12:50:00
Haber Merkezi
UEFA Fenerbahçe'yi köşeye sıkıştırdı
UEFA Fenerbahçe'yi köşeye sıkıştırdı
Fenerbahçe'de camia yeni başkandan Rafael Leao'yu bekliyor ancak UEFA'nın kapıda bekleyen 15 milyon Euro'luk cezası yeni başkan kim olursa olsun elini kolunu bağlayacak gibi duruyor. Kulüp sponsorluklar ve gayrimenkullerle 100 milyon Euro seviyesinde bir nakit gücüne ulaşsa da, harcama limitleri ve UEFA'nın kısıtlamaları ancak 40-55 milyon euro arasında (bonservis, maaş, vergi, menajerlik ücreti) bir transfer bütçesine izin verecek.






Ortalık yanıyor... Hakan Safi'nin Rafael Leao'ya gittiği, 50 milyon euro bonservis teklif ettiği iddia ediliyor. Aziz Yıldırım'ın dünya yıldızları için nabız yokladığı konuşuluyor. En son 2013-14 sezonunda şampiyonluk yaşayan Fenerbahçe taraftarı için tüm bunlar "güzel hayaller" tadında... ancak bir de "hayatlar" yani gerçekler var.






UEFA BU CEZAYI NEDEN KESMİŞ OLABİLİR?

İddialara göre (henüz resmileşen bir durum yok), UEFA kestiği/keseceği 15 milyon euro'luk cezayı Haziran ayının ilk haftasında resmileştirecek.

UEFA'nın bu cezayı; kadro maliyeti, maaş bütçesi ve transfer harcamalarının, UEFA'nın "Finansal Sürdürülebilirlik kurallarındaki gelir/gider oranı aşıldığı için kesebilir ancak. Bu rakam yeni gelecek başkanın transfer bütçesi üzerinde doğrudan bir baskı yaratacak.






HARCAMA LİMİTLERİ SIKINTI OLACAK

Aziz Yıldırım da seçilse, Hakan Safi de başkan olsa Fenerbahçe 2026-27 sezonu için "nakit zengini ama limit fakiri" olarak ortada dolanacak.

Kulübün kasasına giren gayrimenkul ve sponsorluk gelirleri sayesinde 100 Milyon Euro seviyelerine kadar bir nakit gücü olsa da, UEFA'nın Harcama Limitleri sıkıntı yaratacak.






LEAO'DAN BAŞKA TRANSER OLMAZ

Gelen bilgilere göre 15 Milyon Euro'luk UEFA cezası kesinleştiği anda mevcut maaş bütçesinin (Kante de dahil) de korunması durumunda Fenerbahçe'nin yeni transferler için bonservis artı maaş toplamında 40 ila 55 Milyon Euro arasında bir "hareket alanı" olabilecek.

Bu da Leao'nun bonservisini karşılamaya bile yetmez. Daha teknik direktör ve santrfor transferi tamamlanmadan Fenerbahçe köşeye sıkışır.






1/3 FENERBAHÇE'NİN BELİNİ BÜKECEK

Bankalar Birliği'nden çıkılması Fenerbahçe'nin elini her ne kadar rahatlatsa da, UEFA cezasının gölgesinde "satmadan almak" imkansız gibi olacak. Bu durumda Asensio, Nene, Oosterwolde gibi isimlerin satışları belki de zorunlu olacak. Ancak satış gelirinin limite katkısı ancak 1/3 olacak. Yani Oosterwolde 30 milyon euro'ya satılsa bile limit 10 milyon euro açılacak.

Aziz Yıldırım seçilirse sponsor değişebilir

Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'ye başkan seçilmesi durumunda Otokoç, Medicana ve Hamdi Ulukaya'nın stat sponsorluğundan çekilmesi gündeme gelebilir 
 

13.05.2026 12:30:00 / Güncelleme: 13.05.2026 12:33:45
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım seçilirse sponsor değişebilir
Aziz Yıldırım seçilirse sponsor değişebilir
Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'ye başkan seçilmesi durumunda ezeli rakibi Ali Koç'un forma sponsorluğudan (Otokoç), yöneticisi Dr. Hüseyin Bozkurt'un sağlık sponsorluğundan (Medicana) ve "Ali Koç aramasaydı, bugün burada olmazdık" diyen Hamdi Ulukaya'nın stat sponsorluğundan çekilmesi gündeme gelebilir. Bu da "tek hedef şampiyonluk" mottosu ile seçime hazırlanan Aziz Yıldırım'a büyük darbe olur.






Fenerbahçe'yi 6-7 Haziran tarihlerinde zorlu bir seçim yarışı bekliyor. Aziz Yıldırım favori aday. Hakan Safi ise tüm kozlarını oynuyor.






Seçimi kazanmak ise Aziz Yıldırım'a yetmeyecek. Çünkü sarı-lacivertli kulübün başına geçtikten sonra yüksek ihtimalle sponsorlar nezdinde ciddi mücadeleler vermek zorunda kalacak. Özellikle rakibi Ali Koç'un verdiği sponsorluklara devam edip etmeyeceği, Ali Koç yönetiminde olan iş adamlarının ya da Ali Koç istediği için sponsor olanların nasıl kararlar alacağı kritik olacak.






- Stadyum İsim Sponsoru: Chobani

Hamdi Ulukaya sponsorlukla ilgili, "Ali Koç eğer bizi aramasaydı, bizi ikna etmeseydi, biz bugün burada olmazdık" demişti.

- Forma Göğüs Sponsoru (Lig): Otokoç

İş birliği 2026-2027 sezonu sonuna kadar uzatıldı. Aziz Yıldırım seçilirse devam edilir mi? Soru işareti.






- Forma Sırt Sponsoru:

Ülker grubu adına Ahmet Özokur'un da yönetim listesine girmesiyle Yıldız Grup'la anlaşmanın daha uzun olması bekleniyor.

- Forma Kol Sponsoru:

Nesine ile devam edilebilir. Alpet, 2025 yılının son çeyreğinde Nakkaş Holding tarafından devralındı. Sponsorluk devam etmeyebilir.






- Şort Sponsoru:

Pasha Group yöneticisi Vedat Erbaş, Ali Koç'la iyi bir işbirliği içinde olduklarını açıkladı.
Gain'e kayyum atanmasından sonra yeni dönemde iş birliği devam etmeyebilir.

- Konç (Çorap) Sponsoru:

Gedik Yatırım sözleşmeyi 1 yıl daha uzattı. Devam edecek gibi duruyor.

- Sağlık Sponsoru:

Medicana'nın sahibi Dr. Hüseyin Bozkurt, Ali Koç'un başkanlık döneminde Fenerbahçe yönetiminde yer aldı. Aziz Yıldırım'la çalışır mı? Belli değil.

- Lojistik ve Yan Kol Sponsoru:

Safiport zaten Hakan Safi'nin. Eğer seçimi Yıldırım'a kaybederse işler zorlaşabilir.

Fenerbahçe'ye 'deli' kaleci

Fenerbahçe Ederson'u gönderip yerine Dibu Martinez'i getirmek istiyor 
 

13.05.2026 12:10:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'ye 'deli' kaleci
Fenerbahçe'ye 'deli' kaleci
Fenerbahçe 12 milyon euro maaş ödediği Ederson'u gönderip yerine Aston Villa'da 9.3 milyon euro kazanan Dibu Martinez'i getirmek istiyor. Ancak iki kapı gibi dert var: Birincisi; Ederson'un yazıldığı Al-Nassr'ın kalesinde Brezilya'nın 1. kalecisi Bento var. İkincisi de; İngiliz ekibi 2029'a kadar sözleşmesi olan Arjantinli kaleci için ne kadar bonservis isteyecek?






Aziz Yıldırım seçilir seçilmez ilk işi Ederson'u göndermek olacak. Buna kesin gözüyle bakılıyor çünkü Aziz Başkanı tanıyan herkes, 12 milyon Euro yıllık maaş verip de bu kadar büyük hatalar yapan ve isteksiz oynayan bir ismi asla kulüpte  tutmayacağını düşünüyor. Yıldırım'a göre Brezilyalı sadece saygısız değil aynı zamanda "çok da pahalı" bir kaleci. Aldığı maaşı hakketmiyor.






Gelen bilgilere göre Aziz Yıldırım'ın futbol yapılanmasını teslim etmeyi düşündüğü ekip transfer operasyonlarını ara vermeden devam ettiriyor. Hedef 8 Haziran sabahı başkan seçilir seçilmez teknik direktör ve en az 2 yıldız transferini açıklamak.






AYNI ZAMANDA LIVAKOVIC DE MENAJERİ

Bu kapsamda Yıldırım'ın transfer ekibi bir taşla iki kuş vurmak için Arjantinli menajer Gustavo Goni ile bir araya geldi. Bu görüşemede Goni'ye, hem "Livakovic'le çalışamayacağız" denildi. Hem de Dibu Martinez'in durumu soruldu.






Hırvat kalecinin Fenerbahçe'ye transferi sürecinde etkin rol oynayan ve sezon başında Girona'ya götüren Arjantinli menajer de Dinamo Zagreb'in Livakovic'le devam etmek istediğini anlattı.  Aziz Yıldırım'ın transfer ekibi de orta yol bulmaya istekli olduklarından bahsetti.






25 MİLYON EURO'LUK BEKLENTİ ZOR

Fenerbahçe'nin 12 milyon Euro kazanan Ederson'u gönderip Aston Villa'da 9.3 milyon euro kazanan Dibu'yu transfer etmesi ciddi bir operasyon gerektiriyor. Çünkü gösterdiği peformans sonrası Ederson için kimsenin sözleşmesinde yazdığı 25 milyon euro'luk serbest kalma bedelini ödemesi beklenmiyor.






AL-NASSR'IN KALESİNDE BENTO VAR

Ayrıca Brezilyalı eldiven için Al-Nassr'dan bahsediliyor. Ancak kalesinde Ederson'u Brezilya Milli Takımı'nda yedeğe iten Bento var. Bir de Inter'in ilgisi var. Ancak İtalyanlar için çok pahalı.

Ayrıca Aston Villa'nın da 2029'a kadar sözleşme verdiği Dibu'yu çok da "ucuza" bırakması beklenmiyor. En kötü ihtimalle 15 milyon euro'luk bir bonservis bedelinden bahsediliyor.

Sergen Yalçın'ın, Necip Uysal ile derdi ne?

Sergen Yalçın kendisine sabır ve güven isterken Beşiktaş'a 11 yaşında katıldığından dem vurdu

13.05.2026 11:34:00 / Güncelleme: 13.05.2026 11:41:33
Haber Merkezi
Sergen Yalçın'ın, Necip Uysal ile derdi ne?
Sergen Yalçın'ın, Necip Uysal ile derdi ne?
Sergen Yalçın kendisine sabır ve güven isterken Beşiktaş'a 11 yaşında katıldığından dem vurdu. Kazandığı kupaları (futbolculuğunda 8 kupa kazandı) gündeme getirdi.

Ancak Beşiktaş teknik direktörü göreve geldiğinde, 13 yaşında kulübün kapısından içeri giren kendisi gibi başka takımlara da gitmeden siyah-beyazlı formayı giyen, kendisinden sadece 1 az kupa kazanan kaptan Necip Uysal'ı kadro dışı bırakmıştı.







Sergen Yalçın istifa etmeyecek. Her ne kadar, "bırak diyorlarsa bırakırız" dese de Beşiktaş teknik direktörü, "planlar yaptık. Bir şeyler yapmaya çalışırken bu durumun yaşanması bir teknik direktör için üzücü" diyerek "istifa" etmeyeceğini ancak Serdal Adalı yönetimi kendisine "bırak" derse itiraz etmeyeceğinin mesajını da verdi.

NECİP 466 SERGEN 298 KEZ

Ancak sözleri arasında en çok dikkat çeken ise; "11 yaşında Beşiktaş'ta oynamaya başladım. Kaç kupada katkım olduğuna bakın. Biraz sabır istedik. Çok fazla bir şey istemedim. Ama sabır ve güven kalmamış" oldu. Yalçın'ın bu açıklamaları ise akıllara kadro dışı bıraktığı Necip Uysal'ı getirdi.

Yalçın 11 yaşında Beşiktaş'ta futbola başlarken Necip de 13 yaşında Beşiktaş'tan içeri girdi. Necip 466 maçta siyah-beyazlı formayı giyerken Sergen 298 maçta Beşiktaş forması terletti.







NECİP 1 KUPA EKSİK KAZANDI

Sergen Yalçın futbolculuğu döneminde Beşktaş ile 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası ve 2 Süper Kupa kazanıken, Necip Uysal ise siyah-beyazlı forma altında 3 şampiyonluk, 3 Türkiye Kupası ve 1 de Süper Kupa kazandı. Sergen Yalçın'dan sadece 1 şampiyonluk az gördü.

Sergen Yalçın, Soskjaer'in yerine takımın başına geçtiğinde 13 yaşında Beşiktaş'a gelen ve kendisinden sadece 1 az kupa kazanan Necip'in önce kaptanlığını aldı. Sonra kadro dışı bıraktı.







NECİP'E VEFA VE SABIR YOK






Özkaynaktan yetişen ve Beşiktaş'ın hafızasını temsil eden iki ismin bu denli keskin bir yol ayrımına gelmesi, camiada 'vefa' tartışmalarını da beraberinde getirdi. Yalçın'ın kendi geçmişi üzerinden talep ettiği 'sabır', ironik bir şekilde benzer bir ömrü siyah-beyazlı renklere adamış olan Necip Uysal'dan esirgemiş görünüyor.






Teknik direktörlük koltuğunda 'planlardan' bahseden Yalçın için Başkan Serdal Adalı yönetiminin kararı ne olursa olsun; 11 yaşında kulübe giren bir efsanenin, 13 yaşında içeri giren bir başka aidiyet sembolünü dışarıda bırakması paradoks olarak kayıtlara geçti.

Trabzonspor'un kaderini belirleyecek maç

Türkiye Kupası’nda Gençlerbirliği sınavına çıkacak Trabzonspor için Ankara’nın ayazlı gecesi sadece tur değil, gelecek sezonun kaderi için de hayati önemde. Gençlerbirliği'nin geçilip finalde Konyaspor'un elinden kupayı almak bordo-mavililer için daha fazla tatil, Avrupa’da kısa yol ve transferde rahatlama demek. Kayıp halinde ise bordo-mavilileri 23 Temmuz’da başlayacak yıpratıcı bir maraton bekliyor

13.05.2026 11:31:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'un kaderini belirleyecek maç
Trabzonspor'un kaderini belirleyecek maç
Trabzonspor için sezonun en kritik maçlarından birisi daha geldi, çattı. Bu akşam Ankara'da Gençlebirliği'ne konuk olacak bordo-mavililer için Türkiye Kupası'nda finale kalmak ve sonrasında Konyaspor'u yenip şampiyon olmak pek çok şeyi etkileyecek...

- UEFA Avrupa Ligi'ndeki takımın kaderi.
- Yeni sezonun ne zaman açılacağı.
- Transfer operasyonunda yapılacak revizyon.






DAHA FAZLA DİNLENME VE TATİL

Trabzonspor, Türkiye Kupası'nı müzesine götürmeyi başarırsa bir taşla birkaç kuş birden vuracak. Bu senaryoda sezonu 20 Ağustos'ta yeni sezon başladığında açacak oyuncular güzel güzel dinlenip, tatil yapıp, kafaları dinç bir şekilde yeni sezona girecek.

UEFA Avrupa Ligi'nde sadece 1 eleme turu oynanacak. Bu yol, aynı zamanda Konferans Ligi'ni garantilemek ve Avrupa'da grup aşaması heyecanını cebe koymak anlamına geliyor.

Olası rakipler ise zorlu: Braga, Olympiakos, Rangers, FC Kopenhag, Ferençvaros, Viktoria Plzen, RB Salzburg, Celtic, Shamrock Rovers, KuPS Kuppo, Hapoel Beer Sheva, FC Drita.






HER DURUMDA ZORLU RAKİPLER

Kupanın kaybedilmesi durumunda ise Trabzonspor'u hem fiziksel hem de zihinsel olarak yıpratıcı bir süreç bekliyor olacak. Sezon 23 Temmuz gibi çok erken bir tarihte açılacak. Bu da hazırlık kampının kısalması ve maç trafiğinin erken yoğunlaşması demek.

Takım ayrıca Avrupa Ligi grupları için tam 3 eleme turunu geçmek zorunda kalacak. Erken açılan sezon ve yoğun maç trafiği, Süper Lig'in başlangıcında takımı fiziksel olarak zorlayacak.






Bu süreçte olası rakipler de yine zorlu olacak: Braga, Olympiakos, FC Kopenhag, Viktoria Plzen, Karabağ, M. Tel Aviv, Anderlecht, Pafos, Ajax.






Galatasaray’ın bütçesi uçtu!

Galatasaray yöneticisi Abdullah Kavukçu "Bizim bu sene 500 milyon euro bütçemiz olacak" dedi, camianın yüreği yerinden hopladı

13.05.2026 11:27:00 / Güncelleme: 13.05.2026 11:31:38
Haber Merkezi
Galatasaray’ın bütçesi uçtu!
Galatasaray’ın bütçesi uçtu!
Galatasaray yöneticisi Abdullah Kavukçu "Bizim bu sene 500 milyon euro bütçemiz olacak" dedi, camianın yüreği yerinden hopladı.

Şampiyonlar Ligi finalisti Arsenal'ın 800 milyon Euro bütçesinin olduğu ortamda Kavukçu'nun bahsettiği yarım milyar Euro sarı-kırmızılıların Avrupa devleriyle aşık atmasına olanak sağlayacak. Peki bu paranın kaç milyon Euro'su transfere harcanabilir?

Şampiyonluğun geldiği Antalyaspor maçından sonra Galatasaray'ın futboldan sorumlu yöneticisi Abdullah Kavukçu'nun yaptığı "bizim bu sene 500 milyon euro bütçemiz olacak" açıklaması sarı-kırmızılı camiaya gönül verenleri çok mutlu etti. Peki, bu açıklama ne anlama geliyor?







Kavukçu'nun sözleri aslında, "gidip 500 milyon euro'ya oyuncu/oyuncular alacağız" demekten ziyade, "biz artık yıllık 500 milyon euro döndürebilen, devasa maaş bütçelerini ve yüksek bonservis risklerini yönetebilen bir finansal güce ulaştık" mesajı veriyor.

ARSENAL'DAN 300 MİLYON EURO EKSİK

Arsenal örneğini (800 milyon euro) vererek Galatasaray'ın finansal ölçeğini Avrupa'nın devleriyle aynı lige çıkarmayı hedeflediklerini vurguluyor. Bahsettiği 500 milyon euro aslında Galatasaray'ın toplam gelir ve gider dengesinde ulaştığı ekonomik hacmin bir göstergesi.

Kulüpler bütçe planlaması yaparken sadece bonservisi değil, oyuncunun kulübe toplam maliyetini (maaş + imza parası + bonservis yayılımı) baz alır. Kavukçu'nun bahsettiği bütçe, kulübün nakit akışındaki toplam hareket alanını temsil ediyor.







YÜZDE 70'İ FUTBOLA AYRILABİLİR

Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) ve UEFA'nın Finansal Sürdürülebilirlik kuralları, kulüplerin gelirlerinin en fazla %70'ini (maaşlar, transferler ve menajerlik ücretleri dahil) "futbol maliyeti"ne ayırmasını şart koşuyor.

Kavukçu'nun bahsettiği 500 milyon euro bir "gelir" hedefiyse, bunun yaklaşık 300-350 milyon euro'su toplam takım maliyetine (mevcut maaşlar + yeni transferler) gidebilir.







100 MİLYON EURO'NUN ÜSTÜNE ÇIKILAMAZ






Bunun içindeki net yeni transfer (bonservis) bütçesi genellikle toplam bütçenin %15-%25'ini geçmez. Bu da 500 milyon içinde yaklaşık 75 ila 125 milyon euro bandında bir hareket alanı anlamına gelebilir.






Bu bütçenin içinden yeni oyuncu alımı için ayrılacak sıcak paranın %20 seviyelerini yani yaklaşık 100 milyon euro'yu aşması Galatasaray'ı Fenerbahçe gibi UEFA nezdinde zor duruma sokabilir.

Aziz Yıldırım, stadı Nihat Özdemir’e yaptıracak

Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'de başkan seçilmesi durumunda futbolun patronluğunu Batuhan Özdemir'e vereceği konusunda ciddi bir gündem oluştu

13.05.2026 11:14:00 / Güncelleme: 13.05.2026 11:19:02
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım, stadı Nihat Özdemir’e yaptıracak
Aziz Yıldırım, stadı Nihat Özdemir’e yaptıracak
Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'de başkan seçilmesi durumunda futbolun patronluğunu Batuhan Özdemir'e vereceği konusunda ciddi bir gündem oluştu. Efsane başkan iddialara göre genç yöneticiye "Harry Kane ya da en az o ayarda bir golcü getir" diyecek.

Ayrıca 2027'deki başkanlık seçimine hazırlayacak. Bununla da yetinmeyecek; babası Nihat Özdemir'den de Saracoğlu stadının 60 bin kapasiteye çıkarılması için çalışmasını isteyecek. İnşaatı bedavaya getirecek. 







Fenerbahçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım, gelecek hafta Pazartesi günü bir basın toplantısı düzenleyecek. Yönetim kurulu üyelerini tanıtacak. Efsane başkanın listesinde en dikkat çeken ismin, kendi döneminin eski Asbaşkanı Nihat Özdemir'in oğlu Batuhan olacağı konuşuluyor.

HARRY KANE'İ BİTİRECEK İSİM

İddialara göre Batuhan Özdemir sadece futbolu yönetmekle kalmayacak... Ayrıca sezon sonunda (2027 yılında) yapılacak seçimde de Yıldırım tarafından başkan adayı olarak parlatılacak. Özdemir bu süreçte özellikle Harry Kane'in adının olduğu yıldız isimlerden birinin transferini bitirecek.







STADI ÖZDEMİR'E BEDAVA YAPTIRACAK

Yıldırım ayrıca şampiyonluğun garantilenmesinin ardından Saracoğlu'nun yenilenmesi için Nihat Özdemir'in öncülüğünde Saracoğlu Stadı'nın yenilenmesi ve kapasitesinin artırılması projesinin startını verecek.

Gelen bilgilere göre 2024'teki seçim projesinde "Burası Kadıköy buradan çıkılmaz diyeceğiz" diyerek ortaya attığı projeyi Özdemir'in şirketi Limak ücretsiz üstlenecek. Proje kapsamında çatı 3 metre yükseltilecek. Kapasite 60 bin kişi olacak.







BARCELONA STADINDAN ÖRNEK

Özdemir ailesinin hayali ise Fenerbahçe'nin lig maçlar oynanırken inşaata başlamak... Nihat Özdemir buna örneği de şirket olarak yapımını üstlendikleri Nou Camp'tan veriyor. Maçlar oynanırken de stadın inşaatının devam edebileceğini savunan Özdemir, "Barcelona maçlarını oynuyor ve inşaat devam ediyor. Hiçbir şey olmuyor" diyerek fikrini savunuyor.







LİSTEDE KADIN ADAY HANDE TİBUK






Bu arada Yıldırım'ın Pazartesi günü açıklayacağı yönetim kurulu listesinde kendisiyle özdeşleşen Mithat Yenigün, Mahmut Uslu, Nihat Özbağı, İlhan Ekşioğlu, Önder Fırat, Selim Kosif gibi isimler yeniden yer alacak. Ayrıca Batuhan Özdemir'in yanı sıra Ülker Grubu'nu temsilen Ahmet Özokur ve genç temsilciler Fatih Öztürk, Hande Tibuk, Emin Selim Akgül ve Emrah Tünay'ın da listede olması bekleniyor.

Okan Buruk efsane olmak istiyor


 
Okan Buruk'un Alex Ferguson gibi efsane olabilmesi için kritik bir karar vermesi gerekiyor: Ya İskoç teknik adamın Beckham, Stam ve Keane'i "zamanları geldi" diyerek gönderdiği gibi Icardi ve Lemina için "zaman doldu" diyecek; ya da 'Galatasaray taraftarı da istiyor, yönetim de istiyor' diyerek herhangi bir risk almadan iki "yaşlı ve sık sakatlanan" oyuncusu ile devam edecek.

12.05.2026 16:39:00
Haber Merkezi
Okan Buruk efsane olmak istiyor
Okan Buruk efsane olmak istiyor

4 sezon üst üste şampiyon olan Galatasaray'da Okan Buruk'un hayali Manchester United efsanesi Alex Ferguson gibi olmak... Galatasaray denince akıllara kendi adının gelmesi. İngiliz devinde efsane olduğu süreçte Ferguson'un yaptıklarını inceleyen Okan Buruk, İskoç teknik adam gibi bir efsane olabilmek için neler yapması gerektiğinin farkında.







Net kararlar almalı

İskoç teknik adam Manchester United için CEO'ydu, menajerdi, çimciydi, futbolcunun yüzüne yüzüne bağıran bir otoriteydi. Buruk ise teknisyen, taktisyen, futbolcuların arkadaşı, abisi.
Ferguson günü dolduğunda Beckham, Stam ve Keane'den bile vazgeçti. Okan Buruk, Ferguson olabilmesi için zamanı dolan Mauro Icardi ve Mario Lemina gibi oyuncularla vedalaşması gerektiğinin farkında.







Tepkilere hazır olmak zorunda

Ancak taraftarın, camianın ve yönetimin Icardi ve Lemina'ya olan bağlılığı Buruk'un elini zayıflatıyor. Alınacak ilk kötü sonuçta ya da Lemina ile Icardi'nin gittikleri yerlerde başarılı olmaları durumunda, "bak işte sen gönderdin" denebileceğinin farkında.
Buruk bu dakikadan sonra "Galatasaray bir teknik direktör takımıdır" diyerek Ferguson'ın hiçbir oyuncunun kendisinden daha büyük olmasına izin vermediği gibi Icardi ve Lemina'yı gönderebilir. Ya da etliye sütlüye dokunmaz... taraftar da istiyor diyerek iki isimle devam eder.







Yenilik şart

Ferguson özellikle yardımcı antrenörlerini sürekli yenileyerek efsane oldu. Okan Buruk ise özellikle yardımcıları konusunda değişikliği sevmiyor. Mesela İrfan Sağıroğlu ile yıllardır beraber. Ancak bir süredir aralarında eski öğrencileri Gael Clichy, Şenol Can, Mehmet Topal gibi isimleri teknik ekibine katmak için çaba gösteriyor.

Galatasaray'da Sacha Boey ve Noa Lang kalacak mı?


 
Galatasaray'da gözler bir yandan şampiyonluk kutlamalarında, diğer yandan transferde... Okan Buruk transfer dönemi başlamadan önce "ayrılmasını" istediği oyuncularla ilgili hazırladığı raporu Başkan Dursun Özbek'le paylaştı. 

12.05.2026 16:31:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da Sacha Boey ve Noa Lang kalacak mı?
Galatasaray'da Sacha Boey ve Noa Lang kalacak mı?

Bu raporda Sacha Boey için 4-5 milyon Euro (opsiyonu 15 milyon Euro) ve Noa Lang için de 7-8 milyon euro (opsiyonu 28 milyon euro) kabul edilirse bonservislerinin alınması yönünde geri dönüş yaptı.







Üst üste 4. toplamda 26. kez şampiyon olan Galatasaray'da, Okan Buruk 5. şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde en az çeyrek final için gaza bastı. Başkan Dursun Özbek'e özellikle "gitmesini istediği" oyuncularla ilgili bir rapor sundu. İçinde ayrıca kiralıktan dönecek oyuncular için de ifadeler yer alıyor. İşte o sözler:







Yönetim karar versin

• Lemina: Yaşlandı ve sık sakatlanıyor. Daha iyisi alınabilirse gitsin. Olmazsa kalsın.
• Mauro Icardi: Lemina ile aynı durumda. Taraftarın da bir hassasiyeti var. Takımda 100'den fazla gölü var!







Kiralıkların bonservisleri tuzlu

• Boey: İstediğimiz şartlara gelirse (4-5 milyon Euro) bonservisini alalım.
Noa Lang: Çok pahalı (28 milyon Euro opsiyonu) istediğimiz şartlara (7-8 milyon Euro) gelmesi imkansız.
• Asprilla: Hayal kırıklığı yarattı.






Yaşlı oyunculara veda

• Ahmed Kutucu: Devre arasındaki rakamı (6-7 milyon Euro) bulursak satalım.
• Günay: İyi bir alternatif (Ersin Destanoğlu) bulursak gidebilir.
• Kaan Ayhan: Eskisi kadar güçlü değil.
• İlkay: Rotasyon oyuncusu olabilir ancak.







Bu isimler dönmesin!

• Frankowski: İstemiyorum.
Zaniolo (fotoğrafta): Gelmesin.
• Cuesta: Satılmasını deneyelim.
• Nelsson: Kampa bile almam
• Jelert: Yeniden kiralansın.
• Eyüp: Takımda yeri yok.
• Halil: Düşünmüyorum.

Rotasyonda değerlendirilebilir

• Kazımcan: Rotasyonda kalmak isterse dönebilir.
• Jankat: Rotasyonda tutalım.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.