logo
28 EYLÜL 2026

"Nwakaeme'ye en yüksek teklifi verdik"

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, yaklaşık 9 aydır sözleşme yenileme görüşmelerini sürdürdükleri Anthony Nwakaeme'ye imkanlar dahilinde en yüksek ücreti teklif ettiklerini söyledi

01.06.2022 14:40:00
 
"Nwakaeme'ye en yüksek teklifi verdik"
"Nwakaeme'ye en yüksek teklifi verdik"
Sözleşmesi biten oyuncuların durumu hakkında bilgi veren Ağaoğlu, "Nwakaeme ile resmi olarak ilk sözleşme uzatma görüşmesine geçen sene 19 Eylül'de başladık. En son kendisine kulübün verebileceği imkanlar dahilinde en yüksek ücreti teklif ettik. Neredeyse 9 aya yakın bir süre geçti. Biraz uzun sürdü. Zaman zaman 'Parayı sorun etmem, Trabzonspor'u seviyorum.' ifadeleri de var. Bize de söyledi bunu. Sadece medyaya değil. Şu anda kendisinden cevap bekliyoruz. Son görüşmeyi de geçen hafta menajerleriyle yaptık." ifadelerini kullandı. Amaçlarının kadroyu korumak olduğunu belirten Ahmet Ağaoğlu, "Kulübün finansal imkanları ve disiplinli şekilde uyguladığımız model dahilinde sözleşme imzalayıp, devam etmeyi düşündüğümüz 2-3 oyuncumuz var. Ayrılması muhtemel oyuncular da var. Onlarla alakalı oluşturduğumuz plan var. Yerine kadroya ilave edeceğimiz oyuncuların çalışmasını yapıyoruz." şeklinde konuştu.

"Portföyde 100'e yakın oyuncu var"

Transfer konusunda yoğun bir çalışma içinde bulunduklarını kaydeden Ahmet Ağaoğlu, takip ettikleri oyuncu sayısının 100'e yakın olduğunu dile getirdi. İzledikleri oyuncuların medyada konuşulan isimler olmadığını aktaran Trabzonspor Kulübü Başkanı, "İzleme ekibi ve hocamız sadece belirli mevkide oyuncuya ihtiyacımız olur diye çalışma yapmıyor. Bütün mevkiler için sezon içerisinde oluşturduğumuz portföyde 100'e yakın oyuncu var. Belki 3-4 isim medyada konuşuluyordur. Hocanın oyuncu sistemi, oyuncu performansı, kulübün finansal imkanları önemli. 10-15 milyon avro bonservis, 3-5 milyon avro net maaş, 5-10 milyon avro imza parası talebiyle bir oyuncu listesi hoca tarafından yönetimin önüne getirilmedi. Stefano Denswil ile görüşmeler devam ediyor. Herhangi bir aksilik olmazsa gerçekleşecek. İmza atılmadan hiçbir transferin veya sözleşmenin gerçekleştiğinden yüzde yüz emin olan bir insan değilim." diye konuştu.

"Anlaştığımız oyuncu arayıp gelmek istemediğini söyledi"

Geçen yıl imza aşamasına geldikleri bir oyuncunun son anda vazgeçtiğini belirten Ahmet Ağaoğlu, "Öyle şeyler gördük ki futbol dünyasında. Geçen sene uçak bileti dahil bütün şartlarda anlaştığımız, ertesi sabah geleceğini beklediğimiz Fransa liginden bir oyuncu, gece yarısı telefon açıp özür dileyerek Ligue'1de kalma yönünde karar aldığını iletti. Normalde 12 saat sonra gerçekleşecek bir transferdi. Bütün bunlar insana dayalı şeyler. Oyuncuların o tavırlarını da yadırgamıyorum. Göz önünde bulunduracakları onlarca kriter var. Soru işaretlerini çözemediğiniz zaman, vazgeçebilirsiniz." yorumunu yaptı. Transfer çalışmalarını erkenden bitirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Ağaoğlu, "1-2 futbolcu kamp döneminin içine sarkabilir ama kadronun iskeletini oluşturan oyuncuların tamamı 26-27 Haziran veya 1 Temmuz itibarıyla bitmiş olacak. Diğer liglerin durumunu da göz önünde bulunduracağız ama geçen senenin aynısını yapma düşüncesindeyiz. Kulüpler bunu yapamadıklarında, yaşadıkları sıkıntılar ortada. Ligimizdeki birkaç kulübümüz, bunun sıkıntısını ciddi anlamda yaşadı." değerlendirmesinde bulundu.

"Sörloth için ilk Trabzonspor'a sorulacak"

Norveçli golcü Alexander Sörloth konusunun çok net olduğunu kaydeden Ahmet Ağaoğlu, "Herhangi bir takım teklif götürdüğü zaman Leipzig bize dönmek zorunda. Aynı parayı verdiğimiz takdirde oyuncuyla anlaşma şansı Trabzonspor Kulübünde. Sürekli sorulmasını da anlamlı bulmuyorum. İster miyiz, istemez miyiz? Bu farklı bir şey ama ilk yapılan teklif Trabzonspor'a sorulacak." dedi.

"Ahmetcan'a teklif geldi"

"Trabzonspor'a resmi olarak ulaşan tek teklif, Ahmetcan Kaplan'a gelen teklif." diyen bordo-mavili kulübün başkanı, "Diğer oyuncularla alakalı sadece telefonda yoklama, sorma olarak diyelim... Ona benzer şeyler. Çok iyi bir rakam gelmedikten sonra Uğurcan Çakır'ın gitmesine de müsaade etmeyi düşünmüyorum." şeklinde konuştu.

"Hocayla sözleşme konusunda bir sıkıntı yok"

Takımın teknik direktörü Abdullah Avcı ile sözleşme yenileme konusuna değinen Ahmet Ağaoğlu, "Hocayla görüştük. Sözleşme yenileme konusunda bir sıkıntı yok. Biz niye hocayı bırakalım, hoca bizi niye bıraksın? Başarının akabinde bunların konuşulması doğru değil. Herkesi rahatlatmak için söylüyorum. 4-5 ay önce hocayla bunu konuştuk. Bu konu toplantımızda gündeme gelmişti. 'Başkanım benden yana hiçbir sıkıntı yok.' cevabını verdi. Herhalde en son konuşacağımız konu bu." şeklinde görüş belirtti.

Şampiyonlar Ligi gelirlerinin büyüklüğünden bahseden Ahmet Ağaoğlu, "Geçen 4 yılda nasıl politika izlediysek, aynı politikaya devam edeceğiz. Temmuz-ağustos ayında 200 milyon lira borç ödeyeceğiz. O borcu nereden ödeyeceğiz? Şampiyonlar Ligi'ne gittiğinizde bir galibiyetin karşılığı 2 milyon 900 bin avro. Beraberlik 1 milyon 200 bin avro civarında. Kendi ligimizde üç puan karşılığındaki parayla kıyaslayınca, Süper Lig'de 13 galibiyete denk geliyor. Bu açıdan insanın iştahını kabartıyor. Oradaki takımların kadroları, bütçeleri, verdikleri maaşlar ve bonservislere bakın. 1 veya 1,5 milyar avro piyasa değeri olan bir kulüple 100-120 milyon avro piyasa değeri olan Trabzonspor Kulübünün oraya körlemesine girmesi mantıklı değil." ifadelerini kullandı.

Zemin çalışmalarını bitirmeye yakın olduklarını da belirten Ağaoğlu, "Akyazı Stadı ile aynı hibrit çimden oluşan 4 numaralı sahamız aynı anda başladı. 4 numaralı saha da 2-3 hafta içerisinde üzerinde oynamaya elverişli hale gelecek. Çim bizim işimiz. 21 sene Türkiye Golf Federasyonu başkanlığı yaptım. Çok iyi bir ekiple çalışıyoruz. Çim konusunda özel bir hassasiyetim var. Yeni yapılan birkaç stadımızın zeminini de beğendim ama 5 yıllık yıpranmaya rağmen en iyisi bizimkiydi." yorumunda bulundu.

"Sistemdeki sancılar belli, 10 MHK değişseniz de bir şey olmuyor"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, tüm kulüplerin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetiminden şikayetçi olduğunu söyledi. Mevcut yapı konusunda sadece kendilerinin sıkıntı yaşamadığını vurgulayan Ağaoğlu, "Mevcut yapıyla sıkıntısı olan, mevcut yapıdan şikayetçi olan sadece biz değiliz. Hangi kulüple konuşursanız ciddi sıkıntıları var. Bu sıkıntılar dönüyor dolaşıyor 5-6 noktada ortak sıkıntı olarak önümüze geliyor. Bunlardan biri kurumların yapısı, diğeri kurullarda görev alan kişilerin yeterliliği. Sürekli olarak tartışılan bir MHK (Merkez Hakem Kurulu) var. 6 ay içinde 3 MHK değişiyor. Birileri gidip birileri geliyor, bir işe yaramıyor. Sistemdeki sancılar belli, onların üzerine gidilmediği sürece ayda 10 MHK değişseniz de bir şey olmuyor." dedi.

"TFF'nin bakış açısı doğru değil"

Kulüplerin yaşadığı problemlere yönelik TFF'nin bakış açısının doğru olmadığını belirten Ağaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "17 Haziran'da transfer sezonu açılıyor. 8+3 mü, 7+4 mü? 8+3'te 14 yabancı bulunduruyorsunuz, 7+4'te 12'ye düşüyor. 15-16 yabancısı olan kulüpler var. Bir senedir bunu telaffuz ediyoruz ama hala belli değil. Fenerbahçe'nin haziranın 3. haftası ve sonunda ön eleme maçı olacak. 15-16 Haziran'da Fenerbahçe çalışmalara başlıyor ama neyle başlayacak? Federasyon seçimi akabinde yeni yönetim gelecek, o da en iyi şartlarda 1-2 hafta içinde kararı alacak. O zaman da temmuz başına geldik. Fenerbahçe kaç yabancıyla ön elemeye çıkacak" Yabancı oyuncu sayısı konusundaki eleştirilerini sürdüren Ağaoğlu, "Ülke futbolu, ülke puanı diyoruz ama siz de üzerine düşen sorumluluğun gereğini yerine getirmek zorundasınız. Yerli oyuncudan çıktı diyorsunuz. Yerli yetiştirmek için bir program var mı? Yoktu, biz verdik. 'Rezerv lig kuralım' dedik, 'B takım uygulaması yapalım' dedik. '19 yaş altı yeterli' dediler. Şunu bilmekten acizler. Oradaki yapının çarpıklığını en net ortaya koyan fotoğraf belki de bu. 19 yaşındaki oyuncu 19 yaşındaki oyuncuyla mücadele edince gelişme ihtimali var mı? Mümkün değil. Gelişim için mücadele seviyesine artması lazım." diye konuştu.

Rekabet ortamı oluşturulmadığı sürece yabancı sayısının düşmesinin doğru olmayacağının altını çizen Ağaoğlu, "Geçen sene Trabzonspor 19 yaş altında şampiyondu. A takım kadrosundaki tek oyuncu Ahmetcan oldu. Bu yapı içinde Ahmetcan çıkıyor, Fenerbahçe'de Arda, Beşiktaş'ta Emirhan çıkıyor." ifadelerini kullandı. "Altyapısında 400-500 oyuncu barındıran kulüpler A takımda 5-10 dakika süre alacak oyuncu yetiştirmek için mi bu uygulamayı yapıyor." diyen Ağaoğlu, şunları söyledi: "Pilot takım diyorlar ama o bana bağlı. '2. ve 3. ligde oynasın' dediğiniz zaman o takımın imkanları benim sağladığımla aynı değil. Bu 4-5 kulübün talebiydi, diğerleri hazır değildi. 3. ligde yer alalım en fazla 2'ye çıkalım dedik. Bu 19 yaşındaki oyuncular gitsin orada 25-30 yaşındaki oyuncularla savaşarak, acıyı görerek, mücadele ederek gelişim göstersinler. Buna da 'hayır' dediler. Gelişimle alakalı tek şey söyleyemezler. Bunların hiçbirini sağlamadılar. 'Yabancı sayısını düşürelim' dediler. Sınırlı sayıdaki yerlilerin fiyatları da avro bazında 2 katına çıktı. Rekabet ortamını oluşturman lazım. Yerli oyuncu kaliteli yabancı oyuncuyla rekabet edebildiği düzeyde gelişim sağlar. Onu ortadan kaldırıyoruz. Biraz daha konuyu ileriye taşırsak bu işin önünde engel olarak görülen insanların isimlerini vermek zorunda kalacağım, bu da hoş değil. Onun mücadelesini zaten yapıyoruz, başarılı olamadık çünkü bırakıp gidiyorlar."

"Maç yayını belirsizliği sürüyor"

Ağaoğlu, Nihat Özdemir'in bu sıkıntılı süreçte 2-3 yöneticisiyle istifa ettiğini hatırlatarak, "Olağanüstü genel kurul kararı alındı. Büyük sıkıntılar yaşadığımız konularla alakalı hiçbir karar alınmadı. Mevcut başkan vekaleten olduğundan bu sorumluluğu almak istemiyor. 16 Haziran'da gelecek yönetim bir yıllık olacak. İnşallah sağlıklı şekilde bütün bu sıkıntılara sağlıklı çözüm getirirler." değerlendirmesinde bulundu. Maçların yayını konusunda belirsizliğin sürdüğünü Ağaoğlu, "Yayıncı da şikayetçi. Sezon başlayacak sözleşme imzalanmadı. İmzalanmayınca dekoder satması mümkün değil. 50'nin üzerinde ülkeye yurt dışı yayın haklarını pazarlayacak ama sözleşme elinde yok. Bunu yapma şansı da ortadan kalkıyor. Bunların hepsi finansal olarak ligin değerine negatif yansıyor." ifadelerini kullandı.

"Açığımızı çalışarak kapatacağız"

Ahmet Ağaoğlu, Avrupa kupalarındaki kulüplerle bütçe açısından yarışmalarının mümkün olmadığını söyledi. Türk kulüplerinin, Avrupa'daki takımların gelirlerinin 10'da 1'ine sahip olduklarını kaydeden Ağaoğlu, "Bugünkü rakamlardan yola çıkarsak ortama Anadolu kulübünün eline geçecek para 4-5 milyon avro. İtalya'ya bakarsak aynı pozisyondaki kulüpler 45-50 milyon avro alıyor. 1'e 10. Nasıl kadro oluşturalım? Şampiyonlar Ligi'nde benim Milan ile mücadele edecek kadroyu oluşturma gibi bir şansım zaten finansal olarak ortadan kalkıyor. Çok çalışacağız bu defa. O açığı çalışarak kapatacağız." diye konuştu.

Trabzonspor'un çok acı çekerek bu noktaya geldiğine vurgu yapan Ağaoğlu, "VAR sisteminin de uygulamaya girmesiyle bizim verdiğimiz mücadeleye paralel mücadele veren kulüpler oldu. Konya son haftalara kadar şampiyonluk yarışındaydı. 12 milyon avroluk kadroyla. Çok önemli bir oyuncularını kaybettiler, bu onları performans ve psikolojik olarak olumsuz yönde etkilemesine rağmen. Antalya, Kasımpaşa, Karagümrük 'seneye yarıştayım' diyor. Sivas yıllardır aynı çizgide ve kupayı aldı." değerlendirmesinde bulundu.

"Gelecek sezon lig farklı olacak"

Gelecek sezon ligin farklı olacağını anlatan Ağaoğlu, şunları kaydetti: "Bu farklılık ve Anadolu takımlarının bu performansı çok sayıda takımın yarışta olacağını gösteriyor. Önümüzdeki sene oluşacak mücadele seviyesinin Türk futbolunun kalitesini artıracağını düşünüyorum. Parayla çözülmüyor bu sorunlar, akılla çözülüyor. Ülke futbolu olarak çok çalışmak zorundayız, aramızdaki mesafeyi ancak öyle kapatabiliriz. Geçen sene en önemli avantajımız oydu. Planlamayı erken yaptık, çalışmalara önceden başladık. Şampiyonluk rakiplerimizin birkaç adım önünde başladık. Beklenmedik şekilde gitmesi muhtemel isimlerin yerine alınacak oyuncuları planladık. Bunu yapmak zorundasınız, yapmazsanız sıkıntı yaşıyorsunuz. Kampta ya da kısa süre kala transfer ettiğiniz oyuncu uyum sağlayamazsa önünüzde onu telafi edecek süre kalmıyor."

"Trabzonspor bugün şampiyon olduysa, sabır ve destek sayesinde oldu"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bordo-mavili kulübün transfer piyasasında önemli bir aktör olduğunu söyledi. Transfer çalışmalarıyla ilgili soruyu yanıtlayan Ağaoğlu, Alman futbolcu Jerome Boateng ile ilgilendiklerine yönelik iddiaları gazetelerden okuduğunu dile getirdi. Gündemlerinde olduğu yönünde haberlerin çıktığı Atiker Konyasporlu futbolcu Abdülkerim Bardakcı ile ilgili soruya da yanıt veren Ağaoğlu, şunları söyledi: "Hala ülke futbolu bunları konuşuyorsa ve biz bunlara cevap vermek zorunda kalıyorsak emin olun yapılacak çok işimiz var. Ben Konya'ya Ahmet Çalık'ın ailesini ziyaret etmek için gittim. Ahmet Çalık sezonunda kazanılmış bir kupa var. Benim de çok sevdiğim, çok değer verdiğim bir sporcuydu. Hep birlikte büyük bir acı yaşadık. Allah da bize Ahmet Çalık sezonunda şampiyonluğu nasip etti. Bütün takım arkadaşlarımız forma imzaladılar. Ben aileye zaten taziyeye gidememiştim, içimde ukdeydi. Rahmetlinin evine gittik. Babası, kardeşi ve annesiyle bir arada olduk. Akşam da uçağa bindik, İstanbul'a döndüm. Gittik ya oraya. Zaten yapılabilecek en büyük saygısızlıklardan birisidir. O amaçla gidiyorsunuz oraya, ondan sonra 'Başkanım şu oyuncu...' Ne alaka. Gidiş amacım belli, şeklim belli."

Trabzonspor'un son dönemde her konuda önemli ilerlemeler kaydettiğini aktaran Ağaoğlu, "Trabzonspor transfer piyasasında önemli bir kulüp. Mesela futbolcu olsan Trabzonspor'da oynamak istemez misin? Öyle bir şey olsa arkama bakmadan gelirim." dedi. Şampiyonluk yaşayan Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağını ve son 4 sene içinde yükselen bir grafiğe sahip olduğunu anlatan Ağaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üç senede üç kupa kazanmış, dördüncü kupanın da finalisti. Rayına oturmuş bir ekonomik yapısı var. Maaşlar ve primler sorunsuz ödeniyor. Bir de şampiyonluk kutlamaları... 'Küllerinden doğdu.' deniyor ya biz küllerimizden doğmadık. Bu ateş hiç sönmemişti. Herkesi bu şaşırttı, insanların ayarlarını bu bozdu. Dışarda olsam benim de ayarım bozulurdu, kıskanırdım. Trabzonspor'un yaptığını herkes yapmak ister. Dört sene öncesine gidelim. Özellikle yabancı bir oyuncuya teklif yaptığınız zaman ödemelerle alakalı banka teminat mektubu istediğini söylerdi. Buraya gelmekten imtina ediyordu."

"Haziran ayı bitmeden yeni sponsor belli olur"

Ahmet Ağaoğlu, statlarının isim ve formalarının sırt sponsorluğunun bittiğini hatırlatarak, "Haziran ayı bitmeden yeni sponsor belli olur. Bunlar önemli gelir kalemleri. Niyetiniz halis olunca Allah da yardım ediyor. Yani bundan bir sene önce bitseydi, bugün satacağınız fiyata satamazdınız. Şampiyon oluyorsunuz ve o arada üç önemli sponsorluk sözleşmeniz bitiyor. O zaman masaya biraz daha farklı oturuyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Başarı için sürdürülebilirliğin çok önemli olduğuna dikkati çeken Ağaoğlu, "Ekonomik, sportif ve idari yapınızı bir zemine oturtmak zorundasınız. Planlı programlı gitmek zorundasınız. Başarıyı kişi ve kişiler üzerinden okursak, en büyük hatayı yapmış oluruz. Trabzonspor bugün şampiyon olduysa, özellikle son 2-3 sene içerisinde camianın, taraftarın ve bütün birimlerin göstermiş olduğu sabır ve destek sayesinde oldu. O sayede bu noktaya geldi. Bundan sonra yoluna devam edecekse aynı sabır, destek ve mücadele arzusunu sürdürebilmesi lazım. Biz bir duvar ördük. Başkan olarak ben bu duvardaki sadece bir tuğlayım." değerlendirmesinde bulundu.

Trabzonspor Kulübünde 61 yaşında başkanlık koltuğuna oturduğunu vurgulayan Ağaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Uzun bir süre sonra müzesine giren ilk kupada başkanlık pozisyonunda olmam 'Ben geldim, yaptım.' anlamı çıkmaz. Eğer bu kalibredeki kulüplerde birileri 'Ben geldim yaptım ya da ben geldim yapacağım.' diye yola çıkıyorsa orada başarıyı beklemek çok büyük hayalcilik olur. Bizim 10 milyon taraftarımız varsa başarıdaki payım 10 milyonda birdir. Biz gücümüzü camiamızdan, taraftarımızdan alıyoruz. Dünyanın her yerinden gelen taraftarımız var. Son 4 maçta günübirlik gelip maçı izleyip gittiler. Biz buralarda kazandık. İnsanların göz ardı ettiği veya anlamak istemediği, ondan sonra üzerinde algı yaratmaya uğraştıkları şeyin altında yatan gerçek bu. Kaldırıp bu gerçeği görürlerse kendilerinin adına da hayırlı bir şey yapmış olurlar."

Futbolun zirvesinden mali krize

Fenerbahçe'nin eski yıldızı, futboldan kazandığı paranın yüzde 99'unu kaybettiğini açıkladı

26.09.2026 20:09:00
Haber Merkezi
 
Futbolun zirvesinden mali krize
Futbolun zirvesinden mali krize
Brezilya futbolunun efsane isimlerinden ve bir dönem Fenerbahçe forması giyen Roberto Carlos, futbolculuk kariyerinde kazandığı servetin yüzde 99'unu kaybettiğini açıkladı.

53 yaşındaki eski futbolcu, çarpıcı açıklamaları Portugal Football Summit etkinliğinde, futbolcuların kariyer sonrası yaşamı ve finansal yönetimi üzerine düzenlenen panelde yaptı.

"HESABIMI SIFIRLAYAN İNSANLARLA SORUN YAŞADIM"

Roberto Carlos, servetindeki büyük kaybın tek bir nedenden kaynaklanmadığını söyledi. Eski menajeriyle yaşadığı ciddi bir problem ile ailevi meselelerin finansal çöküşünde etkili olduğunu belirtti.

Carlos'un anlatımına göre olay oldukça ani gelişti. Bir gece hiçbir şeyden habersiz uyuduğunu, ertesi gün ise daha önce varlığından haberdar olmadığı çok sayıda belgeyle karşılaştığını söyledi.

"Eski menajerimle ciddi bir problem yaşadım. Çok ciddi bir ailevi problem yaşadım. Perşembe günü gece yarısı uyudum, cuma günü varlığından bile haberdar olmadığım bir sürü belge aldım. Orada bütün hikâyemi kaybettim."

KAYBIN NEDENİNİ AÇIKLADI

Carlos, yaşadıklarını anlatırken özellikle menajerler ve ailevi sorunlara dikkat çekti.

"Menajerler ve ailevi meseleler yüzünden futboldan kazandığım her şeyin yüzde 99'unu kaybettim. Hatalar yaptım."

Eski yıldız, yaşadıklarının başka futbolcular için ders olması gerektiğini belirterek genç oyunculara da uyarıda bulundu.

Burada önemli bir ayrıntı var: Roberto Carlos, parasının hangi kişi tarafından, hangi işlemle veya hangi miktarda kaybedildiğini ayrıntılı biçimde açıklamadı. Kamuoyuna yansıyan açıklamalarında eski menajeri ve ailevi sorunlardan söz etti ancak belirli kişileri isim vererek suçlamadı.

"POST-KARİYERİMİ DÜŞÜNMÜŞTÜM"

Roberto Carlos, aslında futbolu bırakmadan önce geleceğini planladığını da anlattı.

Futbolculuk döneminde kariyer sonrasına hazırlandığını, sportif direktörlük lisansı aldığını ve çeşitli markalarla çalıştığını belirten Brezilyalı yıldız, buna rağmen yaşadığı sorunların mali durumunu ağır biçimde etkilediğini söyledi.

HAYATINI YENİDEN DÜZENLEDİ

Carlos, yaşadığı finansal krizin ardından hayatını yeniden yapılandırdığını da açıkladı.

İş ortağı Paul Brighten ve Entourage Sport & Entertainment ile çalışmasının ardından finansal ve ailevi hayatını yeniden düzenlediğini belirtti.

175 MİLYON DOLAR İDDİASI

Bazı haberlerde Roberto Carlos'un futbol kariyerinden yaklaşık 175 milyon dolar kazandığı yönünde rakamlar yer alsa da, son açıklamalarında Carlos'un kendisi bu rakamı doğrulamadı. Güvenilir kaynakların aktardığı kesin ifade, onun futboldan kazandığı paranın yüzde 99'unu kaybettiği yönünde.

Bu nedenle ortaya çıkan tablo, "175 milyon doların tamamını kaybetti" şeklinde kesin bir hesaplamadan ziyade, Roberto Carlos'un kendi beyanına göre futbolculuk döneminde elde ettiği servetin neredeyse tamamını kaybettiği şeklinde aktarılmalı.

FUTBOLUN ZİRVESİNDEN MALİ KRİZE

Real Madrid ve Brezilya Milli Takımı'nın unutulmaz sol beki olan Roberto Carlos, kariyeri boyunca dünyanın en yüksek gelir elde eden futbolcularından biri haline geldi. Ancak kendi anlatımına göre menajerlik ilişkileri, ailevi problemler ve kendi yaptığı hatalar, futbol sonrasında ciddi bir finansal kayba yol açtı.

Carlos bugün yaşadığı süreci genç futbolculara yönelik bir uyarı olarak anlatıyor: "Başıma gelen kötü şeyleri gençlere anlatıyorum ki benim yaptığım hataları yapmasınlar."

Asya Oyunları'nda 100 metrede çifte rekor


 
Taylandlı atlet Puripol Boonson, erkekler 100 metre kategorisinde 9.90'lık derecesiyle Japonya'da düzenlenen şampiyonada Asya Oyunları rekoru kırdı.
 

26.09.2026 07:06:00 / Güncelleme: 26.09.2026 07:14:52
Yaşar Cebesoy
 
Asya Oyunları'nda 100 metrede çifte rekor
Asya Oyunları'nda 100 metrede çifte rekor

Japonya'nın Aiçi eyaleti ile Nagoya kentinin ev sahipliğinde düzenlenen 20. Asya Oyunları devam ediyor. Organizasyonun altıncı gününde Nagoya City Mizuho Park Atletizm Stadı'nda erkekler ve kadınlar 100 metre finalleri gerçekleştirildi. Final yarışında Taylandlı atlet Puripol Boonson ile Çinli atlet Yucie Çen, Asya Oyunları rekoru kırarak altın madalya kazandı. Boonson 9.90, en 11.06 koştu.

Asya'daki en iyi derece

Boonson, yarı finade de 9.91 koşmuştu. 9.90'lık derece aynı zamanda bir Asyalı tarafından elde edilen en hızlı ikinci 100 metre derecesi... Çinli Su Bingtian, 2021'de düzenlenen Tokyo Olimpiyatları'nda 9.83'lük dereceyle Asya rekoru kırmıştı. Aynı yarışta olimpiyat şampiyonu olan İtalyan atlet Marcell Jacobs da 9.80 ile Avrupa rekoru kırmıştı. Afrika rekoru ise 9.77 ile Kenyalı atlet Omanyala'ya ait... Kırılış tarihi yine 2021... Dünya rekoru ise 9.58 ile Usain Bolt'a ait... Bolt, bu efsanevi dereceyi 2009'da Berlin'de yapmıştı.

İkincilik ve üçüncülük Ummanlı kardeşlerin

Asya Oyunları'nda 100 metre erkeklerde Ummanlı kardeşler Ali El Beluşi ve Melham El Beluşi, sırasıyla ikinci ve üçüncü olarak kişisel en iyi derecelerini elde ederek dikkat çekici bir aile zaferine imza attı. Ali, 10.04; Melham, 10.11 koştu.

Pazartesi işimiz zor! İtalya da yenildi

A Milli Takım'ın UEFA Uluslar Ligi'ndeki mücadelesi kötü başladı

26.09.2026 00:53:00 / Güncelleme: 26.09.2026 00:58:24
Haber Merkezi
 
Pazartesi işimiz zor! İtalya da yenildi
Pazartesi işimiz zor! İtalya da yenildi
A Milli Takım'ın UEFA Uluslar Ligi'ndeki mücadelesi kötü başladı. Türkiye, ilk maçında Fransa'ya 1-0 mağlup olurken, grubun diğer karşılaşmasında İtalya da sahasında Belçika'ya 2-0 yenildi.

Bu sonuçla birlikte Türkiye ve İtalya ilk maçlarını puansız tamamladı. Fransa ile Belçika ise 3'er puan aldı.

Türkiye, 28 Eylül Pazartesi günü İtalya'yı konuk edecek. İki takım açısından da karşılaşma kritik hale gelirken, kaybeden tarafın gruptaki işi daha da zorlaşacak. UEFA'nın resmi fikstüründe de Türkiye-İtalya karşılaşması 28 Eylül olarak yer alıyor.

GRUPTA SON DURUM

Belçika – 3 puan
Fransa – 3 puan
Türkiye – 0 puan
İtalya – 0 puan

Türkiye'nin Fransa karşısındaki 1-0'lık yenilgisinin ardından şimdi gözler İtalya maçına çevrildi. İtalya da Belçika'ya 2-0 kaybederek Türkiye karşısına puansız çıkacak.

Pazartesi günü oynanacak mücadele, iki takım için de "ya tamam ya devam" niteliğinde erken bir kritik sınav olacak.

Fenerbahçe, Euroleague'e galibiyetle başladı

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Euroleague'in ilk haftasında sahasında İtalyan ekibi Virtus Bologna'yı 78-68 mağlup ederek, sezona galibiyetle başladı.

26.09.2026 00:20:00
İhlas Haber Ajansı
 
Fenerbahçe, Euroleague'e galibiyetle başladı
Fenerbahçe, Euroleague'e galibiyetle başladı
Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Euroleague'in ilk haftasında sahasında İtalyan ekibi Virtus Bologna'yı 78-68 mağlup ederek, sezona galibiyetle başladı.

Fenerbahçe Tarfin: Forrest 4, Horton-Tucker 13, Shields 12, Key 11, Sertaç Şanlı 5, Baldwin 12, Melli 4, Silva 3, Clyburn 8, Sargiunas 6



1. Periyot: 23-17

Devre: 39-38

3. Periyot: 59-55


Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası, yarın İstanbul'da düzenlenecek

Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası organizasyonu, yarın İstanbul'da düzenlenecek

 

25.09.2026 10:40:00
Anadolu Ajansı
 
Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası, yarın İstanbul'da düzenlenecek
Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası, yarın İstanbul'da düzenlenecek

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenecek kupa, 57 yıl aradan sonra ilk kez yapılacak. Organizasyonda, 8 başpehlivan ve 84 pehlivan mücadele edecek. Saat 08.00'deki kura çekimiyle başlayacak organizasyon, saat 17.00'de yapılması planlanan başpehlivanlık final maçıyla sona erecek.

Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı vatandaşlar yerinde ücretsiz şekilde izleyebilecek.

Organizasyona katılacak başpehlivanlar şöyle:

Erkan Taş, Feyzullah Aktürk, Seçkin Duman, Mustafa Taş, Ali Gürbüz, Orhan Okulu, Sinan Yıldız, Yusuf İslam Taş. 

11 günde 4 milli maç

Ay-Yıldızlılar tarihinde ilk kez UEFA Uluslar Ligi A Ligi'nde mücadele edecek. Türkiye'nin ilk sınavı 25 Eylül'de Fransa karşısında. Grupta Fransa, İtalya ve Belçika bulunuyor

21.09.2026 22:20:00
Haber Merkezi
 
11 günde 4 milli maç
11 günde 4 milli maç
Ay-Yıldızlılar tarihinde ilk kez UEFA Uluslar Ligi A Ligi'nde mücadele edecek. Türkiye'nin ilk sınavı 25 Eylül'de Fransa karşısında. Grupta Fransa, İtalya ve Belçika bulunuyor.

A Milli Futbol Takımı için yeni milli mesai başlıyor. Türkiye, 2026-27 UEFA Uluslar Ligi A Ligi 1. Grup'taki ilk maçında Fransa'yı ağırlayacak. Karşılaşma 25 Eylül Cuma günü saat 21.45'te Kocaeli Stadyumu'nda oynanacak.

TÜRKİYE İLK KEZ A LİGİ'NDE

Ay-Yıldızlı ekip, UEFA Uluslar Ligi tarihinde ilk kez A Ligi'nde mücadele edecek. Türkiye'nin grubunda Avrupa futbolunun önemli ekiplerinden Fransa, İtalya ve Belçika yer alıyor.

Türkiye'nin bulunduğu A Ligi 1. Grup'ta şu anda tüm takımlar 0 puanda. Dolayısıyla Fransa karşılaşması, grubun ilk puan mücadelesi olacak.

İLK İKİ MAÇ TÜRKİYE'DE

Milli Takım, gruptaki ilk iki karşılaşmasını kendi sahasında oynayacak:

25 Eylül Cuma

Türkiye – Fransa
21.45 | Kocaeli Stadyumu

28 Eylül Pazartesi

Türkiye – İtalya
21.45 | Bursa Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu

Ardından milliler peş peşe iki deplasmana çıkacak. 2 Ekim'de Belçika, 5 Ekim'de ise İtalya ile deplasmanda karşılaşacak.

SON İKİ MAÇ KASIMDA

Türkiye'nin grup aşamasındaki son iki maçı ise kasım ayında oynanacak. Ay-Yıldızlılar 12 Kasım'da Belçika'yı İzmir'de, 15 Kasım'da ise Fransa'yı deplasmanda karşılayacak.

Mourınho’nun mazeretleri bitmiyor

Madrid derbisinde yenilgi geldi, Portekizli teknik adam yine hakemi işaret etti

21.09.2026 13:25:00 / Güncelleme: 21.09.2026 13:28:13
Haber Merkezi
 
Mourınho’nun mazeretleri bitmiyor
Mourınho’nun mazeretleri bitmiyor
Real Madrid, LaLiga'nın 7. haftasında deplasmanda Atletico Madrid'e 2-1 mağlup olurken, teknik direktör Jose Mourinho karşılaşmanın ardından yine hakem kararlarını gündeme taşıdı.

Atletico Madrid'in gollerini 53. dakikada Grimaldo, 59. dakikada David kaydederken, Real Madrid'in tek golü 89. dakikada Rüdiger'den geldi. Real Madrid'de Dean Huijsen'in 52. dakikada kırmızı kart görmesi ise karşılaşmanın kırılma noktalarından biri oldu.

YENİLGİNİN FATURASI HAKEME

Maçın ardından basın toplantısına tartışmalı pozisyonların fotoğraflarıyla gelen Mourinho, hakem Ortiz Arias'a sert tepki gösterdi.

Portekizli teknik adam, "İki tane açık kırmızı kart var" diyerek hakem kararlarının maçın sonucunu etkilediğini savundu.

Mourinho, takımının uzun süre eksik oynamasının zorluğuna dikkat çekerek oyuncularını ise gösterdikleri mücadele nedeniyle övdü.

Ancak Mourinho'nun açıklamalarında dikkat çeken yine aynı noktaydı:

Yenilgi geldi, suçlu yine hakem oldu.

HER MAÇIN ARDINDAN AYNI SENARYO

Mourinho kariyeri boyunca tartışmalı hakem kararları, federasyonlar ve futbol otoriteleriyle yaşadığı polemiklerle sık sık gündeme geldi. Madrid derbisinin ardından yaptığı açıklamalar da bu tartışmaların yeni bir halkası oldu.

Real Madrid'in sahadaki 2-1'lik yenilgisi bir yana, Mourinho'nun basın toplantısında maçın taktik ve futbol boyutundan çok hakem kararlarını öne çıkarması dikkat çekti.

Mourinho için sonuç değişti ama senaryo değişmedi: Yenilgi, ardından hakem.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.