logo
08 AĞUSTOS 2026

Ödemeler ne zaman yapılacak?

Emeklilerin bayram ikramiyelerine zam beklentisi suya düştü. 4 bin TL ikramiye ve mart maaşı aynı anda hesaplara yatırılacak. 14 Mart'tan itibaren ödemeler başlıyor, tarihler SGK statüsüne göre değişiyor. Acaba sizin paranız ne zaman yatacak?

12.03.2026 10:52:00 / Güncelleme: 12.03.2026 11:04:04
Haber Merkezi
 
Ödemeler ne zaman yapılacak?
Ödemeler ne zaman yapılacak?
Milyonlarca emeklinin merakla beklediği Ramazan Bayramı ikramiyesi ödemeleri için takvim netleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri öne çekilerek bayram öncesi hesaplara yatırılacak.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamasına göre, Ramazan Bayramı ikramiyeleri (her emekli için 4.000 TL) ile Mart ayı emekli aylıklarının birlikte 14 Mart - 19 Mart 2026 tarihleri arasında banka hesaplarına aktarılması planlanıyor. Bu kapsamda ödemeler SGK statüsüne göre şu şekilde dağılıyor:



SSK (4A) emeklileri:

- Maaş ödeme günü 17-20 olanlar: 14 Mart 2026

- Maaş ödeme günü 21-23 olanlar: 15 Mart 2026

- Maaş ödeme günü 24-26 olanlar: 16 Mart 2026



Bağ-Kur (4B) emeklileri:

- Maaş ödeme günü 25-26 olanlar: 17 Mart 2026

- Maaş ödeme günü 27-28 olanlar: 18 Mart 2026

Emekli Sandığı (4C) emeklileri:

Hem aylık hem de bayram ikramiyesi 19 Mart 2026 tarihinde tek seferde ödenecek.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, "Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini her zaman olduğu gibi bayram öncesinde hesaplara yatırıyoruz. Ayrıca bu ayki emekli maaş ödemelerini de öne çekerek 14 Mart'tan itibaren ödemeye başlıyoruz" dedi. Bu karar, Ramazan Bayramı'nın 20-24 Mart tarihlerinde idrak edileceği dikkate alınarak emeklilere bayram öncesi nakit desteği sağlamak amacıyla alındı.



Emeklinin zam beklentisi suya düştü

İkramiye miktarı 2025'teki gibi 4.000 TL olarak kaldı; zam yapılmadı. Ödemeler, emeklilerin maaş aldıkları banka hesaplarına doğrudan yatırılacak. Emekliler, ödemelerini e-Devlet üzerinden veya SGK'nın resmi kanallarından sorgulayabilir.

Yetkililer, ödemelerin belirtilen tarih aralığında tamamlanacağını, herhangi bir gecikme yaşanmaması için hazırlıkların yapıldığını vurguladı. Bayram öncesi yapılacak bu ödemeler, yaklaşık 16 milyon emekliyi doğrudan ilgilendiriyor.

Büyükçekmece'de toprak kayması: Çalışmalar tamamlandı

Büyükçekmece'de meydana gelen göçükte 2 kişinin toprak altında kaldığı ihtimali üzerine başlatılan arama kurtarma çalışmaları, göçük altında kimsenin bulunmadığının tespit edilmesinin ardından sona erdi

04.08.2026 00:30:00 / Güncelleme: 04.08.2026 06:17:18
İHA
 
Büyükçekmece'de toprak kayması: Çalışmalar tamamlandı
Büyükçekmece'de toprak kayması: Çalışmalar tamamlandı
Mimar Sinan Sahili'nde meydana gelen toprak kaymasının ardından göçük altında 2 kişinin bulunduğu iddiasına ilişkin yürütülen arama kurtarma çalışmaları sona erdi. AFAD, itfaiye, sağlık ve polis ekiplerinin iş makineleri desteğiyle yürüttüğü çalışmalarda herhangi bir kişiye rastlanmadı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından ekipler bölgeden ayrıldı.








Akşam saatlerinde olay yerinde inceleme yaparak bilgi alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Nuri Arslan, "Saat 18.00 civarı, Büyükçekmece Mimar Sinan Mahallesi'nde bir toprak kayması oldu. Olay duyulunca itfaiye, AFAD ekiplerimiz, Büyükçekmece Belediye Başkan Vekilimiz, Kaymakamımız, Valiliğimizle berabere olay yerine geldik. Şu an itibariyle toprak kayması olduğu yerde, toprak kaldırıldı. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yok. Hiçbir can kaybı ile karşı karşıya değiliz, şu an itibariyle de olay yeri temizlenmiş durumda. Burası, kum kaya dediğimiz bir sistem üzerine oturtulmuş ama yukarıda anladığım kadarıyla, tarım yapmış veya yoğun bahçe sulama nedeniyle oluşan bir toprak kayması. İlk ihbar, bir anne ve bir çocuk kaldığı, sonra üç kişi diye bir ihbar geldi ama tüm yetkililerle birlikte bir çalışma yaptık ve olumsuz bir şeye rastlamadık" dedi.








Toprak kayması anında bölgede olduğunu belirten Metin Küçük isimli bir vatandaş, "Buradan geçip sahile giderken bir patırtı koptu. Orada bir aile gördüm. Toprak gelince aile kalktı, oradan çıktılar" diye konuştu.

Olay hakkında konuşan görgü tanığı Çağlayan İşgören ise, "Yıkım anını görmedim ama ambulanslarla itfaiyeyi görünce yangın vardır diye tahmin ettim. Merak edip aşağı indim. Bir anne ile çocuğunun toprak altında kaldığını söylediler ama tam belli değildi. Allah'tan pazar günü olmadı. Yoksa çok insan altında kalırdı. Çünkü pazar günü iğne atsan yere düşmüyor buralarda" şeklinde konuştu.
 
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.