logo
09 EKİM 2025


Okan Buruk Avrupa kupası istiyor

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, takımdan beklentisinin yüksek olduğunu belirterek, "Galatasaray armasını bir kupayla taçlandırmak istiyoruz." dedi

14.02.2024 18:04:00 / Güncelleme: 14.02.2024 18:10:41
Anadolu Ajansı
Okan Buruk Avrupa kupası istiyor
Okan Buruk Avrupa kupası istiyor

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Çekya'nın Sparta Prag takımıyla yapacakları UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçından avantajlı bir skorla ayrılmak istediklerini söyledi.

Buruk, yarın RAMS Park'ta yapılacak maç öncesinde Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edip, UEFA Avrupa Ligi'nde yollarına devam ettiklerini hatırlatan Buruk, "Avrupa bizim için çok değerli. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynadık ve buradan UEFA Avrupa Ligi'ne geçtik. Bu kulvardaki hedeflerimize ulaşmak için çok önemli bir karşılaşmaya çıkacağız. Maç maç düşüneceğiz. İlk maçı sahamızda oynuyoruz. Deplasmandaki gol avantajının ortadan kalktığı, iki sahada da gollerin eşit olduğu bir maç olacak. Bu da bu tür maçların önemi ve zevkini biraz daha artırdı. Kendi sahamızda kazanarak devam etmek istiyoruz. Sahamızda taraftarımızla birleşince neler yapabileceğimizi bu zamana kadar gösterdik. Amacımız bu maçı kazanarak rövanş öncesi avantaj yakalamak." diye konuştu.

İyi bir takımla karşılaşacaklarını dile getiren 50 yaşındaki teknik adam, "Sparta Prag, kendi liginde geçen sezonun şampiyonu. Bu sezon da lider durumdalar. Liglerinde uzun bir aradan çıktılar. Bu avantaj mı, dezavantaj mı bilemiyorum. Bizim de yüksek tempo ve yoğun fikstür dönemimize denk geldi. Bu maç öncesi hem dinlenme hem de çalışma şansımız oldu. Yüzde 100'ümüzle bu maça hazırız. Kazanmak için her şeyi yapacağız. Umarım ilk maçı kazanarak avantajlı bir şekilde ayrılırız. İyi ve zor bir rakip. İyi başlayıp maçın sonuna kadar devam etmek zorundayız. Burada da sabra ihtiyacımız var. Taraftarımıza ve Galatasaray'a yakışır bir oyun ortaya çıkacağından şüphem yok. Oyuncularıma güveniyorum." ifadelerini kullandı.

"Oyun olarak güçlü bir takıma karşı oynayacağız"

Okan Buruk, Sparta Prag'ın güçlü bir takım olduğunu dile getirdi. Çekya temsilcisinin UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde sonradan kendi gruplarına düşen Kopenhag'a elendiğini hatırlatan Buruk, "Kopenhag'ı kimse tanımıyor ama kolay olarak görüyor. Ne Kopenhag'ı seyretmiş ne de oyuncusunu biliyor ama herkes 'Kopenhag kolay takım' diyor. Kopenhag ile ilk maçta 2-2 berabere kaldıktan sonra çok büyük eleştiri aldık. Avrupa'da özellikle Şampiyonlar Ligi'nde kolay bir rakip yok. Sparta Prag da sezon başında Kopenhag'a elenerek UEFA Avrupa Ligi'ne geldi. İki maçta berabere kaldı ve penaltılarda elendi. İyi bir takım. Oyun olarak güçlü bir takıma karşı oynayacağız. Kaliteli oyunculara sahipler. Biz de büyük maçları çok daha iyi oynuyoruz. Bu maçı önemsiyoruz. Karşımızda oynamak isteyen bir takım olacak. Yarınki hedefimiz ilk maçta galip gelmek." şeklinde görüş belirtti.

"Galatasaray armasını bir kupayla taçlandırmak istiyoruz"

Okan Buruk, bu sezon mücadele ettikleri dört kulvarda da şampiyonluk hedeflediklerini söyledi. Galatasaray camiasının birlik olduğunda başarıların yakaladığına aktaran Buruk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir takım oyunu içindeyiz. Ben başında olsam da oyuncularım, çalışanlarımız ve yönetimimizle performans sergiliyoruz. Bu performansta inişler ve çıkışlar olabiliyor ama ana amacımız Galatasaray'ın başarısı. Camia olarak bir birliktelik sergiliyoruz. Son 1,5 senede bu artarak ilerliyor. Bu birliktelik bize galibiyetler ve başarılar getiriyor. Geçen sezon bir şampiyonluk getirdi. Bu sezon önümüzde daha fazla hedef var. Birincisi Süper Lig'deki hedefimiz. Ziraat Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Kupa oynayacağız. Avrupa Ligi de hedeflerimizden biri. Dört kupayı kazanma hedefimiz var. Bunu gerçekleştirmek için bu birlikteliğe ihtiyacımız var. Bu birlikteliği sağladığımızda Galatasaray'ın büyüklüğünü ortaya koyuyoruz. Bu birliktelik için etkili bir oyun ortaya koymak lazım. Stada gelen herkesin oyunumuza katılmasını istiyorum. Futbolun içinde farklı hikayeler ve maçlar var. Bazen sabırlı olmak gerekiyor. Hedefimiz her maçı kazanmak. Bunu oyun ve duruş olarak Şampiyonlar Ligi'nde gösterdik. Sırada Avrupa Ligi ve Süper Lig var. Buralarda başarılı olmak ve Galatasaray armasını bir kupayla taçlandırmak istiyoruz. En büyük hedefimiz bu. Kazandıkça rekorlar geliyor ama kazanan her zaman Galatasaray oluyor."

"Takımımdan beklentim yüksek"

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, takımından beklentilerinin yüksek olduğunu dile getirdi. Ara transfer döneminde Sacha Boey'in ayrıldığının hatırlatılması üzerine Buruk, takım olmanın önemine değinerek şunları kaydetti: "Ara transfer dönemi zor geçiyor. Bu dönemi güzel bir şekilde tamamladık. Serge de bugün geldi, bizimle beraber olacak. Kadromuzu geliştirmeye çalışıyoruz. Başkanımız ve yönetim kurulumuz istediğimiz takviyeleri yaptı. Derrick Köhn'ün transferini daha erken bitirebilseydik farklı olabilirdi ama elimizdeki oyuncularla en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bunu da zorlu iki maçı kazanarak gösterdik. Takım olduğunuz sürece hiçbir oyuncunun eksikliğini aramazsınız. Ancak takım olgusunu yakalamak lazım. Son iki maçta takım olgusunu yakaladık. Kimin olup olmadığı değil oyun önemli. Geniş bir kadroya sahibiz. Bu kadroyla 4 kulvarda mücadele edeceğiz. Sacha bizim için önemli bir oyuncuydu ama yerine oynayacak her futbolcu elinden geleni yapmaya çalışacak. Elimdeki oyunculara güvenerek yarınki maça çıkacağız. Takımımdan beklentim yüksek. İyi performans bekliyorum."

Okan Buruk, sakatlığı geçen Abdülkerim Bardakcı'nın durumuyla ilgili, "Abdülkerim, 2 gün takımla antrenmanlara çıktı. Şu anda oynayabilecek durumda." dedi. Buruk, sadece Hakim Ziyech'in sakatlığının devam ettiğini dile getirdi.

Eryaman Stadı'ndaki zemin tartışmaları

Okan Buruk, Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında MKE Ankaragücü ile yapacakları maçın oynanacağı Eryaman Stadı'nın zeminiyle ilgili de konuştu. Stat zeminiyle ilgili tartışmalar hatırlatılarak, Sparta Prag maçındaki tercihlerinin etkilenip etkilenmeyeceğinin sorulması üzerine Buruk, "Bakım çalışmalarının ne sonuç verdiğini bilmiyoruz. Gittiğimizde göreceğiz. Bu, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) sorumluluğunda olan bir durum. Demek ki oynanmasını uygun gördüler. Maça çıktığımızda federasyonun doğru karar verip vermediğini net bir şekilde göreceğiz. Bence bütün sorumluluk TFF'nin. Biz sahayı düşünmeden gidip oynayacağız. Kumda da oynasak kazanmak için mücadele edeceğiz. Benim zamanımda toprak sahalar vardı. Ben alışığım ama oyuncularımı hazırlayacağım. Ancak 10 günlük bakım süresinde sahanın düzeleceğini düşünüyorum. Tüm sorumluluk TFF'nin. Olumsuz şeyler de TFF'nin hatalarından biri olacak." değerlendirmesinde bulundu. AA

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Öldürülen Serdar Öktem son yolculuğuna uğurlandı
MHP'den katılım olmaması dikkat çekti
'Çökertilen suç çetesi sayısı yüzde 27 arttı'
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı
Erdoğan, Azerbaycan dönüşü soruları yanıtladı
'Trump'ın isteğiyle Hamas'ı biz ikna ettik'
Büyük tehdit Kilis'te anlatıldı
BTP tüm Türkiye'de seferberlik başlattı
Van Gölü'nde kuraklık alarmı
Suyun çekilmesi endişe veriyor
Ortahisar Belediyesi’nden anlamlı vefa
Prof. Dr. Haydar Baş'ın adı yaşatılacak
Meloni şokta!
Soykırıma ortaklık suçlamasıyla UCM'ye şikayet edildi
Soykırımcılar yine saldırdı
Yine bir Gazze filosu hedef oldu
Yeni rekor geldi
Ons altın ilk kez 4 bin doları aştı
Ünlü isimlere uyuşturucu soruşturması
İfadeleri ve kan örnekleri alınacak
İsrail, müzakereler devam ederken katliamını sürdürüyor
Gazze'de 4 günde 118 Filistinliyi öldürdü
TGSD Başkanı'ndan son çağrı
'Hazır giyim sektörü feda edilemez'
Kim bu hain veya hainler?
Şehidin hayrına yapılan çeşme 3'üncü defa tahrip edildi
İhalesi 2019 yılında yapılmıştı
Yapımı yılan hikayesine dönen yurtta öğrenciler perişan
TÜİK, 'Kadına şiddet' araştırmasının sonuçlarını paylaştı
Türkiye'de fiziksel şiddete uğramış kadınların oranı yüzde 12.8 oldu
Öldürülen Serdar Öktem son yolculuğuna uğurlandı
MHP'den katılım olmaması dikkat çekti
'Çökertilen suç çetesi sayısı yüzde 27 arttı'
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı
Erdoğan, Azerbaycan dönüşü soruları yanıtladı
'Trump'ın isteğiyle Hamas'ı biz ikna ettik'
Büyük tehdit Kilis'te anlatıldı
BTP tüm Türkiye'de seferberlik başlattı
Van Gölü'nde kuraklık alarmı
Suyun çekilmesi endişe veriyor
Ortahisar Belediyesi’nden anlamlı vefa
Prof. Dr. Haydar Baş'ın adı yaşatılacak
Meloni şokta!
Soykırıma ortaklık suçlamasıyla UCM'ye şikayet edildi
Soykırımcılar yine saldırdı
Yine bir Gazze filosu hedef oldu
Yeni rekor geldi
Ons altın ilk kez 4 bin doları aştı
Ünlü isimlere uyuşturucu soruşturması
İfadeleri ve kan örnekleri alınacak
İsrail, müzakereler devam ederken katliamını sürdürüyor
Gazze'de 4 günde 118 Filistinliyi öldürdü
TGSD Başkanı'ndan son çağrı
'Hazır giyim sektörü feda edilemez'
Kim bu hain veya hainler?
Şehidin hayrına yapılan çeşme 3'üncü defa tahrip edildi
İhalesi 2019 yılında yapılmıştı
Yapımı yılan hikayesine dönen yurtta öğrenciler perişan
TÜİK, 'Kadına şiddet' araştırmasının sonuçlarını paylaştı
Türkiye'de fiziksel şiddete uğramış kadınların oranı yüzde 12.8 oldu
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.