logo
06 ŞUBAT 2026

Okan Buruk: 'Çok çekişmeli bir maç bizi bekliyor'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Turkcell Süper Kupa finalinde Fenerbahçe oynayacakları maçın çok çekişmeli olacağını söyledi

10.01.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Okan Buruk: 'Çok çekişmeli bir maç bizi bekliyor'
Okan Buruk: 'Çok çekişmeli bir maç bizi bekliyor'
 
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Turkcell Süper Kupa finalinde Fenerbahçe oynayacakları maçın çok çekişmeli olacağını söyledi.

Turkcell Süper Kupa finalinde Galatasaray yarın saat 18.45'te Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda Fenerbahçe ile karşılaşacak. Bu müsabaka öncesinde Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'da bulunan Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe ile birlikte bu toplantıyı yaptıkları için mutlu olduğunu söyleyen Buruk, "Bir önceki Süper Kupa finalinde bir arada olamamıştık. Geçekten şu anda bir arada olduğumuz için Fenerbahçe yönetimine, teknik direktörüne ve oyuncusuna teşekkür ederim. Vereceğimiz mesajlar çok önemli. Sadece bir final oynamıyoruz. Bu sene sahadaki rekabetin çok yüksek olduğu ama dışarıdaki dostluk, birliktelikle vereceğimiz mesajların önemli olduğu bir yoldan geçiyoruz.

Dışarıdaki insanların tepkilerine çok fazla yol açmadan bu rekabetin saha içinde devam etmesi en büyük dileğim. Yarın da böyle bir maç olacak. İnşallah güzel bir maç olsun. Yarı finallerde bunu gördük. İki finali hak eden takım karşı karşıya gelecek. Bu maçı kazanan olan sadece kupa kazanacak. Ligdeki yarışımız sürüyor. Psikolojik anlamda avantaj olarak faydasını görüyorsunuz. Burada dostluk içerisinde Olimpiyat Stadyumu'nda güzel bir gece olsun. En büyük dileğim bu" şeklinde konuştu.

Maçın oynanacağı stadyumla ilgili sorulan soruya deneyimli teknik adam, "Bu saatten sonra bunu konuşacak durumda değiliz. Yarın bu statta oynayacağız. İki takım buna olarak hazır. Psikolojik ve fiziksel anlamda hazırız" diye cevap verdi.

"Çok çekişmeli bir maç bizi bekliyor"



İki takımın da yarı final maçlarında Süper Kupa'yı ne kadar çok istediğini sergilediği oyunla gösterdiğini ifade eden Okan Buruk, sözlerine şöyle devam etti:

"Her takım kazanmak için sahaya çıkıyor, berabere kalmak için, zevksiz bir futbol için sahaya çıkmıyor. Maç içerisinde sizin planlarınız dışında, oyuncuların da kaybetmemeye odaklandığı birçok maç gördük. Yarın bu anlamda iki takım da oyuna odaklanacak, kazanamaya odaklanacak. Çok çekişmeli bir maç bizi bekliyor. Yarı finale baktığımızda yarınki seyir zevkinin daha yüksek olacağını bekliyorum."

Çok iyi bir oyuncu grubuna sahip olduklarını hatırlatan Buruk, "Yarın maça başlayacağımız, devam edeceğimiz önemli oyuncularımız var. Bu dönemler eksiklerimiz, Afrika Kupası'nda Osimhen ve Jakobs var. Onun dışında Singo olmayacak. Diğer oyuncularımız derbiyi oynamak için hazırlar" ifadelerini kullandı.

"Doğru zamanda doğru oyuncuları takımımıza getireceğiz"

Transfer çalışmalarının devam ettiğini belirten sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Transfer sadece sizin isteğinizle olmuyor. Ya çok yüksek paralar vereceksiniz ya da burada sözleşmeyle ilgili daha kolay çıkabilecek oyuncuları tercih etmek zorundasınız. Bu oyuncuları, Şampiyonlar Ligi'nde oynatamayacağımız için biraz daha istediğimiz oyuncular için zamana ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Doğru zamanda doğru oyuncuları takımımıza getireceğiz. Bununla ilgili çalışma yapıyoruz. Devamlı oyuncu izliyoruz. Başkanımız, yönetim kurulumuz, futboldan sorumlu Abdullah Kavukcu bu anlamda önemli çalışma içerisinde. En kısa zamanda istediğimiz oyuncuları kadromuza katacağız. Bu konuda kimsenin soru işareti olmasın" değerlendirmesinde bulundu.

"Derbileri seven, derbilerde iyi oynayan bir takıma sahibim"

Derbileri seven ve iyi oynayan bir takıma sahip olduğunu aktaran Okan Buruk, "Planlarımız var. Planlarımızı uygulamaya çalışıyoruz. Bunu da oynayacak iyi oyuncu grubuna sahibim. Odaklandığımız, daha fazla önemsediğimiz maçlar da oluyor. Planlarımızı yapıyoruz ama oyuncu kalitemiz, profilimiz bu derbileri oynamaya çok müsait. İyi oyuncular sayesinde bu derbileri kazanıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Sergen Yalçın: 'Maç 1-1 bitmiş... Kimin haklı olduğunun önemi var mı?

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Kocaelispor maçının ardından "Çok iyi oynadığımızı söylemek zor. 1-1'lik skor adaletli gibi duruyor. Grup liderliğimiz devam ediyor" dedi

06.02.2026 00:57:00
İhlas Haber Ajansı
Sergen Yalçın: 'Maç 1-1 bitmiş... Kimin haklı olduğunun önemi var mı?
Sergen Yalçın: 'Maç 1-1 bitmiş... Kimin haklı olduğunun önemi var mı?
 
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Kocaelispor maçının ardından "Çok iyi oynadığımızı söylemek zor. 1-1'lik skor adaletli gibi duruyor. Grup liderliğimiz devam ediyor" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 3. maçında Beşiktaş, deplasmanda Kocaelispor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, açıklamalarda bulundu.

Yalçın, "Kupa maçları gerçekten zor oluyor. Özellikle Kocaeli deplasmanı zor. İç saha oyununu iyi oynayan, iyi mücadele eden bir ekip. Bizim için bugün zor oyun oldu. Sonucunda gruptaki liderliğimiz devam ediyor.

Türkiye kupası ana hedeflerimizden biri bu sezon, gidebildiğimiz kadar gitmeyi planlıyoruz. Umarım bu yolda başarılı olabiliriz. Çok iyi oynadığımızı söylemek zor. Ama iyi mücadele ettik. Farklı oyuncularla oynadık, oyunun devamında oyunu değiştirmek için hamleler yaptık. 1-1'lik skor biraz adaletli gibi duruyor. Kaybedebilirdik de. Erken penaltı olmasa öne de geçebilirdik. İyi başlamıştık maça. Hafta sonu oynayacağımız maça odaklanacağız" diye konuştu.

"Kimin haklı olduğunun önemi var mı' Maç 1-1 bitmiş"

Penaltı pozisyonlarıyla ilgili olarak Yalçın, "Kocaelispor'un penaltısında Ndidi'nin eline çarptı, penaltı gibi duruyor. Bizim penaltı pozisyonu çok uzaktı. Göremedik. Herhalde orada bindirme var. Televizyondan daha iyi izlersiniz. Benim yorum yapmam ne kadar doğru olur bilemiyorum ama sezon başından beri derbilerde atılan oyuncularımız, verilmeyen kartlar, verilmeyen penaltıları hiçbir zaman bağıra bağıra dile getirmiyoruz.

Ama siz bir tane penaltıyı dile getiriyorsunuz bir kupa maçında. Burada kimin haklı olduğunun bir önemi var mı ya! Maç bitmiş. Kocaelispor iyi oynamış, bunları söylemenin kime ne faydası var ki. Kocaelispor iyi bir takım. İçeride iyi oynuyorlar. İyi kadro kurmuşlar. Ligde olması gereken camialardan bir tanesi. Taraftarı, stat, her şey çok güzel. Bunları söylememi istiyorsanız, söyledim" açıklamasında bulundu.

"Kocaelispor'un oyuncularıyla ilgilenmiyorum"



Kocaelispor'dan Habip Ali Keita ile ilgilendikleri yönündeki haberlerle ilgili olarak net yanıt veren Sergen Yalçın, "Kesinlikle Kocaelispor'un hiçbir futbolcusuyla ilgilenmiyoruz" dedi.

"Tansiyonun bu kadar yükselmesi bana garip geldi"

Maçtaki tansiyonun yüksekliğiyle ilgili olarak Sergen Yalçın, "Bende çok anlamadım bu kadar tansiyonun yükselmesini. Taraftarın oyunun içine girmesi güzel. Tabii ki Kocaelispor taraftarı, takımını desteliyor, onu anlayabilirim ama rakip kulübenin saha kenarındaki davranışlarını anlamak mümkün değil.

Birbirimize saygılı olmak zorundayız. Takım yönetiyoruz, maç oynuyoruz. Hakem lehte ya da aleyhte kararlar verebiliyor. Bunu daha önce de çok gördük. Herkesin başına gelebiliyor. Onlara da geliyor, bize de gelebiliyor. Birçok takım serzenişte bulunabiliyor bunlarla ilgili. Tansiyonun bu kadar yükselmesi bana garip geldi. Kupa maçı oynuyoruz.

Lig maçı da oynamıyoruz. Kocaelispor'un ligde sıkıntısı da yok. İyi kadroları da var. Başarılı olacaklarını da düşünüyorum. Demek ki böyle olması gerekiyormuş" sözlerini kaydetti.

Konyaspor, Kazeem Olaigbe ve Rayyan Baniya'yı açıkladı

Konyaspor, Belçikalı kanat oyuncusu Kazeem Olaigbe ile satın alma opsiyonuyla birlikte 2025-26 sezonu sonuna kadar kiralık sözleşme imzaladı

06.02.2026 00:50:00
İhlas Haber Ajansı
Konyaspor, Kazeem Olaigbe ve Rayyan Baniya'yı açıkladı
Konyaspor, Kazeem Olaigbe ve Rayyan Baniya'yı açıkladı
 
Konyaspor, Belçikalı kanat oyuncusu Kazeem Olaigbe ile satın alma opsiyonuyla birlikte 2025-26 sezonu sonuna kadar kiralık sözleşme imzaladı.

Konyaspor, kadrosunu güçlendirmek adına transfer çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede Konyaspor, 23 yaşındaki kanat oyuncusu Kazeem Olaigbe ile satın alma opsiyonuyla birlikte 2025-26 sezonu sonuna kadar kiralık sözleşme imzaladı. Konyaspor'dan yapılan açıklamada, "Kazeem Olaigbe'ye hoş geldin diyor, yeşil-beyazlı formamız altında başarılar diliyoruz" denildi.

Anderlecht Akademi'de futbol hayatına başlayan Olaigbe; Southampton, Ross County, Harrogate Town, Cercle, Rennes ve son olarak ülkemizde Trabzonspor forması giydi. Olaigbe, yeşil-beyazlı ekipte 70 numaralı formayı giyecek.

Konyaspor, Rayyan Baniya transferini açıkladı



Konyaspor, defans oyuncusu Rayyan Baniya ile 4.5 yıllık sözleşme imzaladı.

Konyaspor, 26 yaşındaki defans oyuncusu Rayyan Baniya ile 4.5 yıllık sözleşme imzaladı. Konyaspor'dan yapılan açıklamada, "Rayyan Baniya'ya hoş geldin diyor, yeşil-beyazlı formamız altında başarılar diliyoruz" denildi.

Modena Akademi'de futbol hayatına başlayan Baniya; Verona, Mantova, Renate, F. Karagümrük, Palermo ve son olarak Trabzonspor forması giydi. Baniya, yeşil-beyazlı ekipte 22 numaralı formayı giyecek.

Ara transfer döneminde 2 milyar dolar harcandı

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), 2026 kış transfer döneminde kulüplerin yaklaşık 2 milyar dolar para harcadığını açıkladı

06.02.2026 00:28:00
AA
Ara transfer döneminde 2 milyar dolar harcandı
Ara transfer döneminde 2 milyar dolar harcandı
 
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), 2026 kış transfer döneminde kulüplerin yaklaşık 2 milyar dolar para harcadığını açıkladı.

FIFA'nın hazırladığı rapora göre, dünya futbolunda 2026 kış transfer döneminde 5 bin 900'ün üzerinde uluslararası transfer gerçekleşti. Futbol kulüpleri bu transferlere, 1 milyar 900 milyon dolardan fazla harcama yaptı.



İngiliz futbol takımları, 360 milyon doları aşan transfer ücreti harcamasıyla İtalya, Brezilya, Almanya ve Fransa kulüplerinin önünde ilk sırada yer aldı. Fransız kulüpler futbolcu satışlarından 215 milyon dolar gelir elde ederken, Fransa'yı, İtalya, Brezilya, İngiltere ve İspanya takımları takip etti.

Erkek futbolunda Ocak 2025'e kıyasla harcamalarda yaklaşık yüzde 18'lik bir düşüş yaşanırken, kadın futbolunda ise yeni bir rekor kırıldı. Rapora göre, kadın futbolunda kulüpler, kış transfer döneminde ilk kez 10 milyon dolardan fazla transfer ücreti ödedi.



Öte yandan, İngiltere'deki kulüpler, kadın futbolunda da transfere 5 milyon dolar harcayarak bu alanda ilk sırayı alan takımlar oldu.

Şenol Güneş, Milli Takım hakkında konuştu

Türk futbolunun efsane teknik direktörlerinden Şenol Güneş, A Milli Futbol Takımı'nın FIFA Dünya Kupası'na katılma yolunda büyük bir şansa sahip olduğunu söyledi

06.02.2026 00:18:00
AA
Şenol Güneş, Milli Takım hakkında konuştu
Şenol Güneş, Milli Takım hakkında konuştu
 
Türk futbolunun efsane teknik direktörlerinden Şenol Güneş, A Milli Futbol Takımı'nın FIFA Dünya Kupası'na katılma yolunda büyük bir şansa sahip olduğunu söyledi.

Tecrübeli teknik adam, Kadıköy'de katıldığı bir etkinliğin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Yaklaşık bir senedir takım çalıştırmadığını anlatan Güneş, "Teknik direktörlüğe devam eder miyim, bilmiyorum. Onunla ilgili kararım yok. Beklentim de yok. Yapay zekaya soruyorum. İtibarımı zedelemeyecek bir iş yapmalıyım. Ben şu anda dinlenmeden yanayım. Futbol hayatımla ilgili kitap ve belgesel hazırlıyorum. Teknik direktörlükle ilgili henüz net bir kararım yok." ifadelerini kullandı.



Galatasaray, Fenerbahçe ve Samsunspor'un Avrupa kupalarındaki performanslarına değinen Güneş, "Avrupa kupalarında mart ayını görüyoruz. Bu çok güzel. Yatırımlar çok büyük. Daha da iyi sonuçlar bekliyoruz. Samsunspor'un başarısını tebrik ediyorum. Tecrübeleri yok ama gayet iyi gidiyorlar. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin tecrübeleri var. Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde şansı var. Lig aşamasında biraz aşağıda kaldı ama tekrar yukarıya çıkabilir. Juventus maçının iyi geçeceğini düşünüyorum. Fenerbahçe'nin de UEFA Avrupa Ligi'nde iyi işler çıkartabileceğini düşünüyorum. Bütün takımlara başarılar diliyorum." diye konuştu.

A Milli Futbol Takımı ile ilgili soruyu da yanıtlayan tecrübeli çalıştırıcı, "Dünya Kupası için genel olarak çok büyük şansımız var. 'Garanti' demek doğru değil. Kağıt üzerinde Romanya, Slovakya ve Kosova'yı geçebiliriz. Takımın iyi bir ambiyansı var. İyi bir hocamız var. Yönetim ve Türkiye çok heyecanlı. Bizim dönemimizde yarım asır sonra Dünya Kupası'na katılmıştık. Şimdi de çeyrek asır sonra katılma şansımız var. İnşallah Dünya Kupası'na katılırız." değerlendirmesinde bulundu.

Şenol Güneş, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışıyla ilgili de şunları kaydetti:

"Kağıt üzerinde Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un ligde iddiası var. Galatasaray-Fenerbahçe rekabeti, biraz ön plana çıkıyor. Bu hem Galatasaray'a hem de Fenerbahçe'ye zarar veriyor. Zirvede 5-6 takım mücadele etse futbolda daha adaletli bir yarışma olur. Takım sayısı azaldıkça iki kulüp arasındaki rekabet, kavgaya dönüşüyor. Hak edenin kazanacağı bir yarış olması için kaybettiğin zaman karşı tarafa saygı duymalısınız. Şu anda böyle olmuyor. Kazanmak için hakem ve federasyon suçlanıyor. Bu dört takım, Türkiye'nin lokomotifi. Diğer takımlar da bu kulüpleri örnek alıyor. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor, diğer takımlara örnek olmalılar."

Fenerbahçe ikinci yarıda bulduğu gollerle 3 puana uzandı

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu üçüncü maçında Erzurumspor FK'yi ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-1 mağlup eden Fenerbahçe, puanını 6'ya çıkardı

05.02.2026 22:46:00
AA
Fenerbahçe ikinci yarıda bulduğu gollerle 3 puana uzandı
Fenerbahçe ikinci yarıda bulduğu gollerle 3 puana uzandı
 
Ziraat Türkiye Kupası C Grubu üçüncü maçında Erzurumspor FK'yi ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-1 mağlup eden Fenerbahçe, puanını 6'ya çıkardı.

13. dakikada ani gelişen atakta Nene'nin ara pasıyla sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Fred, kaleciden sıyrılmak istedi. Kalecinin müdahalesinin ardından meşin yuvarlak Nene'nin önünde kaldı. Bu oyuncunun boş kaleye şutunda savunma topu çizgiden çıkardı.

40. dakikada Erzurumspor FK öne geçti. Mert Günok'un uzaklaştırmak istediği top savunmaya çarpıp ceza sahası dışı sağ çaprazında Mustafa Fettahoğlu'nun önünde kaldı. Bu futbolcu, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 0-1.

53. dakikada Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Sağdan Yiğit Efe'nin pasında ceza sahası içi sağ çağrazda rakibinden sıyrılan ve sıfıra inen Nene'nin yerden pasında altıpas önünden Asensio'nun şutunda top filelere gitti: 1-1.



70. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Soldan topla hareketlenen Kerem Aktürkoğlu, ceza sahasına koşu yapan Talisca'yı gördü. Brezilyalı oyuncunun sol çaprazdan karşı karşıya durumda kalecinin üzerinden şık aşırtmasında top ağlarla buluştu: 2-1.

76. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Mert Müldür'ün pasında ceza sahası içinde topla buluşan Talisca, rakibinden sıyrılırken Ömer Arda Kara'nın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Ömer Faruk Turtay, beyaz noktayı gösterdi.

78. dakikada sarı-lacivertliler farkı 2'ye çıkardı. Penaltı atışı için topun başına geçen Talisca, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 3-1.

90. dakikada sağdan Mert Müldür'ün ortasında altıpasın solunda Kerem Aktürkoğlu'nun kafa vuruşunda kaleci meşin yuvarlağı çizgi üzerinden son anda çıkardı.

İkinci yarıda bulduğu gollerle rakibini 3-1 yenen sarı-lacivertliler, grupta ikinci galibiyetini alıp puanını 6'ya çıkardı.

Fenerbahçe, gruptaki son maçında Gaziantep FK ile deplasmanda karşılaşacak.

Değişiklikler galibiyeti getirdi




İlk yarıda rakibine birçok pozisyon veren Fenerbahçe, ikinci yarıda maça ağırlığını koydu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, ikinci yarıya 4 değişiklik yaparak başladı. Edson Alvarez, Anthony Musaba, Oğuz Aydın ve İsmail Yüksek kenara gelirken bu isimlerin yerine Matteo Guendouzi, Marco Asensio, Mert Müldür ve Anderson Talisca dahil oldu.

Sarı-lacivertliler 52. dakikada Asensio'yla eşitliği yakalarken, 70. dakikada ise Anderson Talisca'yla öne geçti.

Anderson Talisca, 19. golünü attı



Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Anderson Talisca, Erzurumspor FK karşısında kaydettiği 2 golle bu sezonki gol sayısını 19'a yükseltti.

Ziraat Türkiye Kupası'nda ikinci maçına çıkan Talisca, iki maçta 3 kez fileleri havalandırmayı başardı. Ligde 11, UEFA Şampiyonlar Ligi Elemeleri'nde 1, UEFA Avrupa Ligi'nde 4, Turkcell Süper Kupa'da da 1 golü bulunan 32 yaşındaki futbolcu, bu sezon forma giydiği 33'üncü resmi maçta 19 kez fileleri havalandırdı.

Asensio, kupada ikinci kez golle buluştu

Erzurumspor FK karşısında beraberliği getiren golü kaydeden İspanyol futbolcu Marco Asensio, Ziraat Türkiye Kupası'nda ikinci gol sevincini yaşadı.

Kupada ilk maçta Beşiktaş karşısında penaltıdan fileleri havalandıran Asensio, Beyoğlu Yeni Çarşı'yla oynanan mücadelede kadroda yer almamıştı.

Asensio, Süper Lig'de forma giydiği 16 maçta ise 9 gol kaydederken bu sezon resmi maçlarda 11 gole ulaştı.

Galatasaray, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başladı

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarına yaptığı antrenmanla başladı. Sarı-kırmızılılarda yeni transfer Renato Nhaga da takımla birlikte idmanına çıktı

05.02.2026 15:16:00 / Güncelleme: 05.02.2026 15:19:21
İHA
Galatasaray, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başladı
Galatasaray, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başladı
 
Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri'nde Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde dinamik ısınmayla başlayan antrenman topa sahip olma çalışmasıyla devam etti.



Antrenman, savunma ve hücum çalışmasının ardından çift kale maçla sona erdi.



Sarı-kırmızılılar yarın saat 11.00'de yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.





Galatasaray, Yusuf Demir ile yollarını ayırdı

Galatasaray, Yusuf Demir ile yollarını ayırdı

05.02.2026 11:36:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray, Yusuf Demir ile yollarını ayırdı
Galatasaray, Yusuf Demir ile yollarını ayırdı
 
Galatasaray, Yusuf Demir ile yollarını ayırdı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Galatasaray formasıyla vermiş olduğu emek ve katkılardan dolayı Yusuf Demir'e teşekkür ediyor, bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyoruz!" denildi.

Yusuf Demir, Galatasaray formasıyla bu sezon ligde bir maçta şans bulurken, Ziraat Türkiye Kupası'nda da 2 karşılaşmada forma giydi.

Beşiktaş'ın ilk Güney Koreli futbolcusu 'Oh'

Beşiktaş'ın, Belçika ekibi Genk'ten kadrosuna kattığı Hyeon-Gyu Oh, siyah-beyazlıların tarihindeki ilk Güney Koreli futbolcu oldu

05.02.2026 10:57:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş'ın ilk Güney Koreli futbolcusu 'Oh'
Beşiktaş'ın ilk Güney Koreli futbolcusu 'Oh'
 
Beşiktaş'ın, Belçika ekibi Genk'ten kadrosuna kattığı Hyeon-Gyu Oh, siyah-beyazlıların tarihindeki ilk Güney Koreli futbolcu oldu.

Beşiktaş, Belçika takımı Genk'in 24 yaşındaki futbolcusu Hyeon-Gyu Oh'u renklerine bağladı. Siyah-beyazlılar şimdiye kadar 56 farklı ülkeden 196 yabancı futbolcuyla sözleşme imzalamıştı. Hyeon-Gyu Oh da Kartal'ın 197. yabancı oyuncusu oldu.

Beşiktaş, Güney Koreli golcü oyuncu Hyeongyu Oh ile 3,5 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı.

Siyah-beyazlı kulüpten transferle ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Hyeongyu Oh'un transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. KRC Genk kulübüne toplam transfer bedeli olarak 14.000.000 Euro ödenecektir.

Oyuncu ile 2028-2029 sezonu sonuna kadar 3,5 sezon için anlaşmaya varılmıştır" denildi.

Aynı zamanda Hyeon-Gyu Oh ile birlikte Beşiktaş'ta ilk kez bir Güney Koreli futbolcu forma giymiş olacak.

Futbola ülkesinde başladı



Profesyonel futbol hayatına ülkesinde adım atan Oh; Suwon Bluewings, Sangju Sangmu ve Gimcheon Sangmu takımlarında oynadıktan sonra 2022-2023 sezonunda İskoç ekibi Celtic'e transfer oldu. Celtic takımıyla 47 müsabaka çıkıp 12 gol kaydeden Güney Koreli oyuncu, 2024-2025 sezonunda ise Belçika'nın yolunu tuttu. Genk ile 73 mücadelede top koşturan Hyeon-Gyu Oh, 22 gol ve 6 asistlik performans sergiledi.

Güney Kore Milli Takımı'nda 24 maça çıktı

Hyeon-Gyu Oh, Güney Kore Milli Takımı'nın formasını 24 kez giydi. 2022 yılından bu yana milli takımı için ter döken Oh, 6 gol ve 2 asistle Güney Kore'ye katkı sağladı.

Kış transfer döneminin dördüncü transferi

Hyeon-Gyu Oh, ikinci transfer döneminde Beşiktaş'ın dördüncü transferi oldu. Siyah-beyazlıların ilk transferini Aston Villa'dan 19 yaşındaki stoper Yasin Özcan ile gerçekleştirmişti. Kara Kartal, bu transferin ardından da Inter'den kiralık olarak Kristjan Asllani'yi renklerine bağladı. Siyah-beyazlı ekip, son olarak da Göztepe'den Junior Olaitan'la sözleşme imzalamıştı.

Wilfrid Singo 74 gün sonra sahada

Galatasaray'ın Fildişi Sahilli futbolcusu Wilfried Singo, sakatlığının ardından 74 gün sonra İstanbulspor maçıyla sahalara döndü

05.02.2026 00:25:00
İhlas Haber Ajansı
Wilfrid Singo 74 gün sonra sahada
Wilfrid Singo 74 gün sonra sahada
 
Galatasaray'ın Fildişi Sahilli futbolcusu Wilfried Singo, sakatlığının ardından 74 gün sonra İstanbulspor maçıyla sahalara döndü.

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 3. haftasında Galatasaray sahasında İstanbulspor ile mücadele ederken, sarı-kırmızılılarda Fildişi Sahilli futbolcu sakatlığının ardından uzun bir süre ilk kez forma giydi. Müsabakaya yedek başlayan Singo, 75. dakikada Mario Lemina'nın yerine oyuna dahil oldu.

Son olarak 22 Kasım 2025 tarihinde Tredyol Süper Lig'in 13. haftasında RAMS Park'ta oynanan Gençlerbirliği karşılaşmasında görev alan 25 yaşındaki futbolcu böylece 74 gün sonra sahalara döndü.

Bu sezon Fransız ekibi Monaco'dan transfer edilen Wilfried Singo, Süper Lig'de 7, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3 ve Türkiye Kupası'nda da 1 olmak üzere 11 maçta görev aldı.

Konyaspor'da, Çağdaş Atan ile yollar ayrıldı

Konyaspor Teknik Direktör Çağdaş Atan ile yollarını ayırdı

04.02.2026 23:22:00
İhlas Haber Ajansı
Konyaspor'da, Çağdaş Atan ile yollar ayrıldı
Konyaspor'da, Çağdaş Atan ile yollar ayrıldı
 
Konyaspor Teknik Direktör Çağdaş Atan ile yollarını ayırdı.

Trendyol Süper Lig'de bu sezon aldığı kötü sonuçlarla alt sıralarda yer alan Konyaspor'da bir ayrılık yaşandı.

Ligde son oynanan maçta Beşiktaş'a 2-1 mağlup olan yeşil-beyazlılar, Teknik Direktör Çağdaş Atan ile yolların ayrılması kararı aldı.

Çağdaş Atan, Süper Lig'de Konyaspor'un başında çıktığı 9 maçta 5 beraberlik, 4 mağlubiyet aldı. Konyaspor bu maçlarda 6 gol atarken, kalesinde ise 15 gol gördü.

Çağdaş Atan'ın Konyaspor'u Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında Muş Spor'u 4-1 mağlup etti. Grup maçlarında ise Antalyaspor'u 1-0, Bodrum FK'yı da 2-1 mağlup etti.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.