logo
13 HAZİRAN 2026

Okan Buruk: 'Ne olursa olsun kazanmak zorundaydık'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Konyaspor maçının ardından, "Golü vermeseler, daha farklı şeyler de yapsalar, ne olursa olsun Galatasaray takımı ağırlığını koyup maçı kazanmak zorundaydı" dedi

22.02.2026 00:13:00
İhlas Haber Ajansı
Okan Buruk: 'Ne olursa olsun kazanmak zorundaydık'
Okan Buruk: 'Ne olursa olsun kazanmak zorundaydık'
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Konyaspor maçının ardından, "Golü vermeseler, daha farklı şeyler de yapsalar, ne olursa olsun Galatasaray takımı ağırlığını koyup maçı kazanmak zorundaydı" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Konyaspor'a 2-0 mağlup oldu. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Rakibimizin aldığı 3 puandan dolayı hem bir hocayı hem Konyaspor oyuncularını hem de Konyaspor taraftarlarını tebrik ediyorum. Burada güzel bir atmosfer oluşturdular. Burada galibiyette onların önemli bir rolü var.

İlk yarı biraz daha çok pozisyon üretmesek de 3-4 tane pozisyonumuz oldu. Biraz daha net pozisyona yaklaştığımız ama rakibimize hiç pozisyon vermediğimiz bir ilk yarıydı. İkinci yarıya baktığımızda aslında ikinci yarıya iyi başladık. Attığımız gole kadar oyunumuz iyiydi. Bence çok temiz bir gol bugün iptal edildi. Hem var hakeminin tavsiyesi hem Atilla Hoca'nın seyretmesiyle benim görüşüme göre çok temiz bir gol. Hakemler tarafından iptal edildi.



Bu mağlubiyetin nedeni bu gol değil tabii ki. Yani golü de vermeseler, daha farklı şeyler de yapsalar, ne olursa olsun Galatasaray takımı ağırlığını koyup maçı kazanmak zorundaydı. Kornerden yediğimiz gol ve onun devamında rakibimiz coşkulu oynadı. Hak ettikleri bir galibiyet aldılar devamında. Ama çok kritik bir dakikada öne geçtiğimiz belki maçı kazanacağımız, rahat kazanmaya götürebilecek bir gol.

Bir hakem hatasıyla, pardon iki hakem hatasıyla iptal oldu. Bununla ilgili federasyon başkanımızın her zaman açıklaması var, bu tür hataları asla affetmeyeceğim diye. Kendisinin de bu maçtaki verilmeyen gol için belki 1990 yılında olsaydı bu gol ofsayt nedeniyle iptal edilebilirdi ama şu an 2026'dayız. 2026 yılında böyle bir pozisyonda gol iptali gerçekten sadece Türkiye'de olabilecek bir şeydir diye düşünüyorum. Yeni bir şeye daha imza attık. Burada da bugünkü hakemlerimizi tebrik etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Maça iğneyle çıktı ama dediğim gibi belki biraz daha oyun içerisinde kalabilirdi"

Icardi'nin çıkma sebebinin sorulması üzerine Okan Buruk, "Icardi'nin sırtında tutulma vardı. Yani bugün maç saatine kadar bekledik aslında. Kendini iyi hissettiğini söyleyince onunla ilk 11 başladık. Ama oyun içerisinde tabii ki ilk yarının sonlarına doğru biraz daha takım olarak da topu rakibe verdiğimiz, arkaya yaslandığımız, baskılara tam gidemediğimiz, üretemediğimiz bir yerde rakibin de savunma olarak öne çıktığı bir yerde ikinci yarıda Barış'ın hem ön alan baskıları hem savunma arkası şartlarını hayal etmiştik. Ama günün sonunda bunlar gerçekleşmedi. Maça iğneyle çıktı ama dediğim gibi belki biraz daha oyun içerisinde kalabilirdi" şeklinde konuştu.

Çalhanoğlu: Sıcaklık bahanesine sığınmak yok, maça hazırız


 
A Milli Futbol Takımının kaptanı Hakan Çalhanoğlu, herkesin beklediği anın geldiğini ve 2026 FIFA Dünya Kupası'nda ilk oynayacakları Avustralya maçına hazır olduklarını söyledi.
 

13.06.2026 06:52:00
AA
Çalhanoğlu: Sıcaklık bahanesine sığınmak yok, maça hazırız
Çalhanoğlu: Sıcaklık bahanesine sığınmak yok, maça hazırız

Hakan Çalhanoğlu, ay-yıldızlı ekibin, Killarney Park'taki antrenmanı öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı.
"Evet, herkesin beklediği an tabii ki, özellikle bizim. O günü çok bekledik. Artık yarın başlıyoruz inşallah" ifadelerini kullanan Çalhanoğlu, hazırlık sürecinin iyi geçtiğini, dört gözle maçı beklediklerini dile getirdi. Çalhanoğlu​​​​​​​, Arizona'dan sonra Vancouver'daki havaya da çabuk alıştıklarını belirterek, "Tabii ki sıcaklık var, buna alıştık. Hiç bahane bulmadan biz oyunumuzu oynamak istiyoruz. Sonuçta her ülke bu sıcaklıkta oynayacak, adapte olması gerekiyor. Biz de en iyi şekilde bu maç için hazırlandık. O yüzden bahane bulmadan kendi oyunumuzu oynayıp inşallah maçı kazanacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Hedef elbette final

Çalhanoğlu, "Avustralya takımından Aziz Eraltay'ın 'Biz Türkiye'ye göre daha deneyimli bir takımız ve bu avantajımız' yönünde açıklaması oldu. Bu açıklamayı gördünüz mü? Yorumunuz nedir?" sorusuna, "Evet, onu gördüm. Tabii ki bizim takım hem yetenekli hem de tecrübeli oyuncuları var. Bizim takımda üst seviyede oynayan futbolcular var. Dediğim gibi hiçbir rakibi küçümsemiyoruz. Biz yarın maça yüzde yüz hazır çıkacağız. Tabii ki kulağımıza geldi o röportajlar. Bizim için daha iyi öyle olması, zaten takım hırslı" cevabını verdi.
"Dünya Kupası'nda kaç maç oynarız?" sorusu üzerine Çalhanoğlu, "İnşallah finale kadar. Hedefimiz o" dedi.

Avustralya'ya karşı mücadele eden Inter'den takım arkadaşı Akanji ile görüştüğünü belirten Çalhanoğlu, Akanji'den Avustralya hakkında bazı bilgiler aldığını dile getirdi.
Avustralya'nın fizik gücü yüksek bir takım olduğunu vurgulayan Çalhanoğlu, "Sonuçta zor olacak, zor bir maç olacak. Bunun farkındayız ama biz kendi yeteneğimizi, kendi gücümüzü ortaya koymamız gerekiyor. Bu ben olayım, Arda olsun hiç fark etmez. Sonuçta tüm takım arkadaşlarımın hepsi iyi ve hazır. O bizim için daha iyi çünkü biz takım olarak buralara kadar geldik. O yüzden ön planda hep takımdır" şeklinde konuştu.

ABD, Paraguay'ı rahat geçti


 
ABD, FIFA 2026 Dünya Kupası'nda Türkiye'nin de yer aldığı D Grubu ilk maçında Paraguay'ı zorlanmadan geçti. Ev sahibi takım, baştan sona üstün olduğu maçı 4-1 kazandı.

13.06.2026 06:00:00 / Güncelleme: 13.06.2026 06:33:40
Haber Merkezi
 ABD, Paraguay'ı rahat geçti
 ABD, Paraguay'ı rahat geçti

FIFA 2026 Dünya Kupası'nda Türkiye'nin de yer aldığı D Grubu ilk maçında ABD ve Paraguay takımları, ABD'nin California eyaletindeki Los Angeles Stadyumu'nda (SoFi Stadyumu) karşı karşıya geldi. ABD karşılaşmayı 4-1 kazandı.



Maçta oldukça üstün oynayan ABD'nin gollerini 7. dakikada Damian Bobadilla kendi kalesine, 31. ve 45. dakikalarda Folarin Balogun, 90+8'de Giovanni Reyna kaydetti. Paraguay'ın golü ise 73. dakikada Prado'dan geldi.

Maçtan dakikalar
 
İki ekip de karşılıklı ataklarla maça başlarken ABD 7. dakikada öne geçti. Pulisic 2 rakibinden sıyrılıp soldan ceza sahasına girerek McKennie'ye pasını aktardı. Bu futbolcunun kale sahasına gönderdiği ortada Bobadilla ters bir vuruş yaparak topu kendi ağlarına yolladı: 1-0.
 
ABD öne geçmesinin ardından baskılarını daha da artırdı. 31. dakikada soldan savunmanın arkasına sarkan Pulisic, penaltı noktasına hareketlenen Balogun'a pasını aktardı. Bu futbolcu ayak içiyle meşin yuvarlağı kalecinin solundan ağlara gönderdi: 2-0.
 
ABD, 45+5. dakikada farkı 3'e çıkardı. Tillman'ın uzun pasına hareketlenen Balogun, 2 rakibinden sıyrılıp ceza sahası içinden sert bir şutla topu filelere yolladı: 3-0.
 
İlk yarı ABD'nin 3-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.
 
İkinci yarı karşılıklı ataklarla başladı. ABD oyunu yavaşlatırken, Paraguay 73. dakikada golü buldu. Enciso'nun pasında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Mauricio, yerden vuruşla topu ağlara yolladı: 3-1.
 
Karşılaşmada son sözü Reyna söyledi. 90+8. dakikada topla buluşan futbolcu, ceza sahası içi sağ çaprazından ayağının dışıyla kalecinin sağından topu filelerle buluşturdu: 4-1.
 
Kadrolar
 
Hakemler: Danny Makkelie, Hessel Steegstra, Jan de Vries (Hollanda)
 
ABD: Freese, Freeman, Ream, Richards, Robinson, Dest (Dk. 72 Weah), Adams, Tillman (Dk. 82 Reyna), McKennie, Pulisic (Dk. 46 Berhalter), Balogun (Dk. 72 Pepi)
 
Paraguay: Gill, Caceres (Dk. 80 Velazquez), Gustavo Gomez, Alderete, Alonso, Diego Gomez (Dk. 80 Gamarra), Cubas, Bobadilla (Dk. 46 Mauricio), Almiron (Dk. 80 Sosa), Sanabria (Dk. 62 Arce), Enciso

Dünya Kupası sönük başladı


 
Dünya Kupası'nda 13 Haziran saat 01.00 itibariyle 3 maç geride kaldı. Meksika-Güney Afrika maçı 80 bin kişinin önünde oynanmasına rağmen tatsızdı. Güney Kore-Çekya maçı vasattı. Kanada-Bosna Hersek maçı da öyle... Haliyle gözler adam gibi takım görmek istiyor. İşte Brezilya-Fas maçı bu zevki yaşatabilir.
 

13.06.2026 01:32:00
MURAT ÇORBACI
Dünya Kupası sönük başladı
Dünya Kupası sönük başladı

Futbolseverler, 14 Haziran'da saat 01.00'da başlayacak Brezilya-Fas maçını bekliyor. Maç, New York saatiyle 13 Haziran'da 18.00'da başlayacak. Dolayısıyla gündüz oynanacak.  Maç saatinde hava sıcaklığı 31 derece olacak! Bu durum elbette oyuncuları zorlayacak…
Fas, 2022'de yarı finale uzanmıştı. Üstelik son 16 turunda 0-0 biten uzatmalar sonrasında atılan penaltılarla İspanya'yı 3-0, çeyrek finalde ise Portekiz'i normal sürede 1-0 mağlup etmişti. Yarı finalde ise Fransa'ya 2-0 kaybetmişti. Üçüncülük maçında ise yine Hırvatistan'a 2-1 mağlup olmuştu. Fas, F Grubu'nu da 7 puanla lider kapatmıştı!







2026'ya zorlu maçla başlıyorlar

2026'da Fas, önce Brezilya ile akabinde İskoçya ve Haiti ile oynayacak. Dananın kuyruğu da Brezilya maçıyla kopacak.
Brezilya, son dünya kupası zaferini yarı finalde Türkiye'yi 1-0 yenerek 2002'de elde etmişti. O zamandan bu yana finale bile çıkamadılar. Kupa 2014'te Brezilya'da düzenlenmişti. Yarı finalde Almanya'ya 7-1 kaybettiler. Brezilya tarihindeki en ağır yenilgiydi bu! Oysa o maça kadar 62 maçtır sahalarında yenilmemişlerdi. Daha net konuşursak 1975'te Copa Amerika'da Peru'ya 3-1 kaybetmişler... 39 yıl sonra gelen bir yenilgiydi bu! Benzer ağır bir yenilgiyi 1920'de Uruguay karşısında 6-0 ile almışlar!







2022'de ve öncesinde Brezilya ne yaptı?

Brezilya, Katar'daki Dünya Kupası'nda G Grubu'nda mücadele etti. Sırbistan'ı 2-0, İsviçre'yi 1-0 yendiler. Grup liderliğini garantiledikten sonra Kamerun'a 1-0 kaybettiler. Ancak Kamerun son 16'ya kalamadı. Son 16 turunda Güney Kore'yi 4-1 ile geçtiler. Çeyrek finalde 2018'in finalisti Hırvatistan'a normal süresi 1-1 biten maçı penaltılarda 4-2 kaybettiler. Brezilya, 2018 Dünya Kupası'nda ise yine çeyrek finalde Belçika'ya 2-1 yenilmişti. İlginçtir Güney Afrika'da düzenlenen 2010 Dünya Kupası'nda da Hollanda'ya yine çeyrek finalde 2-1 yenilmişler! Almanya'da düzenlenen 2006'daki Dünya Kupası'nda ise yine çeyrek finalde Fransa'ya 1-0 yenildiler.







Ancelotti: Harika maç olacak

12 Haziran'da New York New Jersey Stadı'nda basın toplantısı düzenleyen Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, 2026 FIFA Dünya Kupası C Grubu'nda Fas ile yapacakları maça ilişkin, Afrika'nın en iyi takımlarından biriyle karşılaşacaklarını belirterek "Harika bir maç olacağını düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı. Turnuvada her takımla mücadele edebilecek durumda olduklarını belirten Ancelotti, "Brezilya'yı temsil ettiğim için çok mutluyum ve başarılı olmak zorundayım" dedi. Takımın sakatlıklarla mücadele eden yıldız oyuncusu Neymar hakkında bilgi veren İtalyan teknik adam, "Neymar hazır olmak için çok çalışıyor ama gelecek hafta hazır olabilir. Onu sadece oynaması için değil genç oyunculara örnek olması için de milli takıma davet ettik" diye konuştu.
Ancelotti, "Dünya Kupası'nı kazanacağımızı söylemek iddialı olur ama iyi mücadele edeceğiz ve amacımıza ulaşma yolunda iyi hisler besliyoruz" ifadesini kullandı. Takımın yıldız oyuncularından Vinicius Junior ise "Hayalini kurduğum yerdeyim ve bu fırsatı değerlendirerek şampiyon olmak istiyoruz" diye konuştu.







Fas da şampiyon olmayı hedefliyor

Fas Milli Takımı Teknik Direktörü Muhammed Vehbi de  2026 FIFA Dünya Kupası C Grubu'nda karşılaşacakları Brezilya'ya saygı duyduklarını belirterek, turnuvada şampiyon olmayı hedeflediklerini söyledi. PSG ile son 2 yıldır Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Fas'ın yıldız oyuncularından Eşref Hakimi ise "Çok dengeli bir maç olacak. Her fırsatı değerlendireceğiz ama bence maçın favorisi yok" diye konuştu. Katar'daki 2022 Dünya Kupası'nda Fas'ın yarı final başarısını hatırlatan Hakimi, "Son Dünya Kupası'nı nerede bitireceğimizi tahmin edemiyorduk. 2026 Dünya Kupası'nda da maç maç giderek nereye ulaşacağımızı göreceğiz" şeklinde konuştu.

Dünya Kupası heyecanı yarın 2 maçla devam edecek

2026 FIFA Dünya Kupası heyecanı D ve B Grubu'nda yarın oynanacak 2 maçla sürecek.

12.06.2026 11:44:00
AA
Dünya Kupası heyecanı yarın 2 maçla devam edecek
Dünya Kupası heyecanı yarın 2 maçla devam edecek
2026 FIFA Dünya Kupası heyecanı D ve B Grubu'nda yarın oynanacak 2 maçla sürecek.

ABD, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliği yaptığı turnuvada, A Milli Futbol Takımı'nın da bulunduğu D Grubu'nda ABD ile Paraguay, turnuvadaki ilk maçlarında Los Angeles Stadı'nda TSİ 04.00'te karşı karşıya gelecek.

B Grubu'nda ise Katar ile İsviçre, San Francisco Bay Area Stadı'nda TSİ 22.00'de karşılaşacak.

Milli Takım, Arizona'daki son çalışmasını yaptı

2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki ilk maçında Kanada'nın Vancouver kentinde 14 Haziran'da Avustralya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, müsabaka öncesinde Arizona'daki kamp merkezindeki son çalışmasını yaptı

12.06.2026 10:50:00
İhlas Haber Ajansı
Milli Takım, Arizona'daki son çalışmasını yaptı
Milli Takım, Arizona'daki son çalışmasını yaptı
2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki ilk maçında Kanada'nın Vancouver kentinde 14 Haziran'da Avustralya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, müsabaka öncesinde Arizona'daki kamp merkezindeki son çalışmasını yaptı.

Teknik Direktör Vincenzo Montella yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanın ilk bölümünde futbolcular, fitness salonunda ısınma ve bireysel program dâhilinde çalıştı. Milliler daha sonra sahada sürat ve taktik çalışmaları yaptı.



Kenan Yıldız bireysel idmanlara devam ederken; son bölümde de çift kale maç oynandı. Ay-yıldızlıların akşamki çalışmasını TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ve Genel Sekreter Abdullah Ayaz da izledi.

Ay-yıldızlılar, yarın yerel saatle 10.00'da Arizona'dan Vancouver'a yolculuk edecek.

A Milli Takım, Vancouver'daki Killarney Park'ta yerel saatle 18.30'da yapacağı antrenmanla Avustralya maçının hazırlıklarına devam edecek.

Ev sahibi Dünya Kupası’na zaferle başladı!

Meksika, 2026 FIFA Dünya Kupası'nın tarihi açılış maçında Güney Afrika'yı 2-0 mağlup ederek turnuvaya muhteşem bir başlangıç yaptı

12.06.2026 00:21:00
Haber Merkezi
Ev sahibi Dünya Kupası’na zaferle başladı!
Ev sahibi Dünya Kupası’na zaferle başladı!
Meksika, 2026 FIFA Dünya Kupası'nın tarihi açılış maçında Güney Afrika'yı 2-0 mağlup ederek turnuvaya muhteşem bir başlangıç yaptı.

Mexico City'deki kapalı gişe Estadio Azteca'da oynanan bu dev randevu, Dünya Kupası tarihinin en hararetli açılışlarından birine sahne oldu.

Karşılaşmaya ev sahibi avantajıyla baskılı başlayan Meksika, aradığı golü henüz maçın başında buldu. 8. dakikada Güney Afrika savunmasının hatasını çok iyi değerlendiren Julián Quiñones, araya girerek topu kaptı ve düzgün bir vuruşla turnuvanın ilk golünü kaydetti.



İkinci yarıda da ataklarını sürdüren Meksika, 66. dakikada sağ kanattan yapılan şık ortaya iyi yükselen tecrübeli santrforu Raúl Jiménez'in kafa golüyle farkı ikiye çıkararak rahat bir nefes aldı.

Mücadele, Dünya Kupası tarihinin 3 kırmızı kart çıkan ilk açılış maçı olarak kayıtlara geçti. Güney Afrika'da 49. dakikada Sphephelo Sithole ve 83. dakikada VAR incelemesi sonrasında Themba Zwane kırmızı kart görerek takımlarını 9 kişi bıraktı.



Meksika'da ise uzatma dakikalarında César Montes doğrudan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

A Grubu'na 3 puanla lider başlayan Meksika bir sonraki maçında Güney Kore ile karşılaşırken, Güney Afrika ise Çekya karşısında şansını arayacak.

Dünya Kupası yeni kurallarla başlıyor

ABD, Kanada ve Meksika'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2026 FIFA Dünya Kupası, sadece 48 takımlı devasa formatıyla değil, futbol kurallarında yapılan tarihi reformlarla da sahne alıyor. Zamandan çalmayı imkansız hale getiren süre sınırlarından, tartışma anında ağız kapatmaya kırmızı karta kadar işte yeşil sahaların yeni anayasası

11.06.2026 21:30:00
Haber Merkezi
Dünya Kupası yeni kurallarla başlıyor
Dünya Kupası yeni kurallarla başlıyor
Futbol dünyasının kalbi ABD, Kanada ve Meksika'da atmaya başlarken, 2026 FIFA Dünya Kupası sadece genişleyen takım kadrolarıyla değil, futbolun çehresini kökten değiştirecek yeni kurallarıyla da tarihe geçiyor.

FIFA Hakem Komitesi ve IFAB, son yıllarda oyunun akışını bozan taktikleri ve centilmenlik dışı hareketleri bitirmek için çok sert kararları uygulamaya koydu. Turnuvadaki 104 maçın tamamında geçerli olacak ve futbol dünyasında yeni bir dönem inşa edecek o radikal değişiklikler şunlar:

Zaman geçirene af yok: 5 ve 10 saniye kuralları

Yeni düzenlemelerin en çok dikkat çeken kısmı, maçlardaki ölü zamanı azaltmayı hedefleyen süre sınırları oldu:

Taç ve Aut Atışlarında 5 Saniye Sınırı: Hakem, oyuncunun oyunu bilerek yavaşlattığını hissettiği an elini kaldırarak 5 saniyelik geri sayımı başlatacak. Süre dolduğunda taç atışı rakip takıma geçecek; kale vuruşunun (aut) gecikmesi durumunda ise rakip takım doğrudan korner kazanacak.

Hızlı Oyuncu Değişikliği (10 Saniye): Oyundan çıkan futbolcu, tabela kalktıktan sonra en fazla 10 saniye içinde sahayı (en yakın çizgiden) terk etmek zorunda. Eğer bu süreyi aşarsa, yerine girecek oyuncu en az 1 dakika boyunca oyuna giremeyecek ve takımı o esnada sahada 10 kişi mücadele etmek zorunda kalacak.

Ağız kapatarak tartışmaya doğrudan kırmızı kart!

Saha içi disiplinde en çok konuşulacak kural ise gizli diyalogların engellenmesi oldu. Bir futbolcu, rakibiyle yaşadığı bir tartışma ya da gerginlik esnasında eliyle, koluyla veya formasıyla ağzını kapatarak konuşursa hakem tarafından doğrudan kırmızı kartla cezalandırılabilecek. Bu kural, oyuncuların kameralardan ve hakemlerden hakaret içerikli ya da ayrımcı ifadeleri gizlemesini tamamen önlemeyi amaçlıyor.

Sakatlık numaralarına 1 dakika cezası ve "taktik mola" yasağı

Hafif sakatlıkları bahane ederek tempoyu düşüren takımlara karşı da yeni önlemler alındı.

Sahada sağlık ekibi tarafından tedavi edilen herhangi bir oyuncu, oyun yeniden başladıktan sonra en az 1 dakika boyunca saha dışında beklemek zorunda kalacak.

Özellikle kaleci sakatlıklarında tüm takımın kulübeye gidip teknik direktörden taktik alması (taktik mola) tamamen yasaklandı. Kaleci tedavi edilirken diğer tüm oyuncular saha içinde bekleyecek ve teknik alana yaklaşamayacak.

VAR'ın yetki alanı genişletildi

Video Yardımcı Hakem (VAR) artık oyuna daha fazla müdahil olabilecek. Yeni kurallara göre VAR odası; hatalı korner kararlarına, açıkça yanlış verilen ikinci sarı kartlara (kırmızı kartla sonuçlanan) ve kart gösterilirken yapılan oyuncu karıştırılması (yanlış kimlik) durumlarına doğrudan müdahale edip hakemi uyarabilecek.

Hakeme protesto ve sahayı terk etmenin bedeli ağır

Hakem kararlarına tepki göstererek sahayı terk eden ya da oyuncularını buna teşvik eden teknik ekip üyeleri doğrudan kırmızı kart görecek. Eğer bir takım protesto amacıyla sahayı tamamen terk eder ve maçın iptal olmasına neden olursa, doğrudan hükmen mağlup (hükmen yenik) sayılacak. Ayrıca maç esnasında hakemin etrafını sadece takım kaptanı sarabilecek, diğer oyuncuların itiraza gelmesi sarı kartla cezalandırılacak.

Kuzey Amerika kıtasındaki bu görkemli futbol şöleni, sadece golleri ve yıldızlarıyla değil, futbolu bambaşka bir hıza kavuşturacak bu "yeni dünya" düzeniyle de hafızalara kazınacak.

Aykut Kocaman'la yepyeni Fenerbahçe

Fenerbahçe'de yeniden göreve gelecek olan Aykut Kocaman, geçen sezonun röntgenini çekti... takımda radikal bir "verimlilik" devrimi başlatıyor. Maç başına yapılan 122.9 top kaybını ve ceza sahası dışından atılan 242 verimsiz şutu tamamen hafızasından silmek isteyen deneyimli teknik adam, "organizasyonel sadakat" isteyecek. Sıfır risk felsefesiyle savunmadaki basit hatalara neşter vuracak... duran top zafiyetini bitirecek... Kadıköy'de ezbere oynayan, sabırlı ve her şutu net pozisyona dönüşen yepyeni bir şampiyonluk takımı inşa edecek.

11.06.2026 16:41:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman'la yepyeni Fenerbahçe
Aykut Kocaman'la yepyeni Fenerbahçe
Aziz Yıldırım'ın yeniden Fenerbahçe'de başkan seçilmesiyle takımın başına geçmesine kesin gözüyle bakılan Aykut Kocaman, 2025-26 sezonunun verilerini analiz ederek radikal bir değişim için düğmeye bastı. Geçen sezonun coşkulu ama dağınık ve verimsiz futbolu, yerini "organizasyonel sadakate" ve yüksek verimliliğe bırakıyor.






BASİT HATALARA SON

Geçen sezon maç başına yapılan 122.9 top kaybı ile şuta/gole neden olan toplam 13 bireysel hata Kocaman'ın ilk hedefi. Deneyimli hoca, "minimum risk" felsefesiyle top kayıplarını azaltıp, 11 maçlık gol yememe serisini 18-20 maç seviyesine çekerek savunmayı kilitleyecek.






ŞUT FETİŞİZMİ BİTİYOR

Maç başına 17.2 şut atılmasına rağmen isabetin 6.3'te kalması ve ceza sahası dışından savrulan 242 şuttan sadece 11 gol çıkması "verimsizliğin" kanıtı. Kocaman rastgele şutları yasaklayacak. Şut sayısı 13-14'e düşecek ama sabırlı set hücumlarıyla net pozisyon kalitesi ve isabet oranı artacak.






GEÇİŞ OYUN KALİTESİ ARTACAK

Takım maç başına 46.8 top geri kazanmasına rağmen koca sezon sadece 51 kontratak geliştirebildi. Yeni sezonda kapılan toplar dağınık kayıplarla harcanmayacak; rakip eksik yakalandığı an daha organize ve keskin geçiş hücumlarıyla cezalandırılacak.






DURAN TOPLAR İŞE YARAYACAK

Maç başına 6.9 korner ve sezon boyu kullanılan serbest vuruşlardan sadece 1 gol çıkması, %20'lik orta isabetiyle birleşince tam bir hayal kırıklığı yaratmıştı. Kocaman ve Oğuz Çetin liderliğindeki teknik ekip, Samandıra'da özel duran top setleri çalıştırarak bu oranı yukarı çekecek.






HÜCUM DAHA SİMETRİK OLACAK

Hücumda Simetri Devrimi: Geçen sezon 41 sol ayak golüne karşılık sadece 24 sağ ayak ve 10 kafa golü atıldı. Sol kanada ve bireysel solak oyunculara bağımlı bu asimetrik yapıyı yıkacak olan Kocaman, sağ kanat etkinliğini artıracak ve merkez santraforu besleyerek kafa golü sayısını katlayacak.

Guirassy için kritik zirve

Fenerbahçe’de Aziz Yıldırım döneminin transfer listesinde olduğu iddia edilen Borussia Dortmund’un yıldızı Serhou Guirassy için Almanya’da kritik bir gelecek zirvesi gerçekleştirildi. Dortmund yönetiminin tam kadro katıldığı toplantıda, Gineli golcüye takımdaki yeni rolü ve taktiksel değişim detaylı bir sunumla aktarıldı.
 

11.06.2026 13:02:00
Haber Merkezi
Guirassy için kritik zirve
Guirassy için kritik zirve
Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım yönetiminin ilk transfer hamlesi olacağı iddialarıyla gündeme gelen Dortmund'un golcü oyuncusu Serhou Guirassy için Almanya'da kritik bir zirve gerçekleştirildi.

Alman gazeteci Patrick Berger'in Sky transfer güncellemesinde paylaştığı detaylara göre; tatile çıkmadan hemen önce Dortmund'da bir araya gelen taraflar, oyuncunun kulüpteki geleceğini masaya yatırdı. Toplantıda Dortmund CEO'su Lars Ricken, sportif direktör Ole Book ve teknik direktör Niko Kovac da hazır bulundu.






DORTMUND YÖNETİMİ TUTMAK İSTİYOR

Yönetim ve teknik heyet, 30 yaşındaki golcü oyuncuyu takımda tutma konusundaki güçlü isteklerini yineledi. Dortmund'un yeni sezon transfer planlamasında Guirassy'yi merkeze koyduğu ve oyun planını tamamen Gineli yıldıza daha uyumlu hale getirmeyi hedeflediği anlatıldı. Toplantıda, oyuncuya takımın gelecekteki taktiksel değişimi ve kendisine nasıl alanlar yaratılacağı detaylı bir sunumla aktarıldı.






NET BİR KARAR ALINMIŞ DEĞİL

Dortmund cephesinin bu hamlesine rağmen yapılan kritik görüşme henüz kesin bir nihayete bağlanmış değil. İddialara göre, Guirassy transferinde net kararların verilmesi için önümüzdeki haftaların ve Dünya Kupası sürecinin beklenmesi gerekecek. Tüm taraflar, piyasa koşullarına ve önümüzdeki dönemin getireceği şartlara göre durumun netleşeceği fikrinde birleşti.






FENERBAHÇE HABERLERİ SÖYLENTİ İDDİASI

Oyuncunun adı sarı-lacivertlilerin başkanlık seçim süreciyle yoğun bir şekilde anılmıştı. Ancak Dortmund kaynakları, bu iddiaların kampanya döneminin getirdiği bir hareketlilikten ibaret olabileceğini belirterek söylentilere temkinli yaklaştı.






TOTTENHAM VE ASTON VILLA DA VAR

9 numara arayışında olan Tottenham ve Aston Villa gibi Premier League ekiplerinin de Guirassy'nin durumu hakkında kulübüyle ön görüşmelerde bulunduğu biliniyor. Yıldız golcü için Suudi Arabistan kulüplerinden ciddi bir ilgi ve teklifler olsa da Guirassy kariyerine bu bölgede devam etmeyi kesin bir dille reddetti.






ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA DA KONUŞULACAK

Şu an için Borussia Dortmund cephesi oyuncusunu bırakmak istemediğini net bir şekilde göstererek temkinli bir nefes alsa da, dev kulüplerin radarında olan Guirassy'nin geleceği önümüzdeki haftalarda da futbol gündemini meşgul etmeye devam edecek.

Okan Buruk'tan Felipe Melo kararı

Ülkesinde lisansını alıp Galatasaray'da Okan Buruk’un yardımcısı olmak isteyen Felipe Melo’ya tecrübeli hocadan şok bir "veto" geldi. Mauro Icardi gibi star isimleri saha içinde yönetmekte sorun yaşamayan ancak saha kenarında huzuru bozacak agresif bir profile sıcak bakmayan Buruk'un, hiyerarşiyi korumak adına Brezilyalı efsane yerine Dries Mertens ismine onay verdiği öğrenildi.

11.06.2026 12:59:00
Haber Merkezi
Okan Buruk'tan Felipe Melo kararı
Okan Buruk'tan Felipe Melo kararı
Ülkesinde antrenörlük lisansını aldıktan sonra kariyerine Türkiye'de başlamak isteyen Felipe Melo, iddialara göre gözünü eski aşkı Galatasaray'a dikti. İş başı yapmak için kulüp arayışında olan Brezilyalı ismin, Okan Buruk'la görüşerek teknik ekibe katılmaya hazır olduğunu ilettiği belirtildi. Kemerburgaz'da yardımcı antrenörlük görevine sıcak bakan Melo'nun bu hamlesi Okan Buruk engeline takıldı.






AGRESİF YAPIDA YARDIMCI İSTEMİYOR

Buruk'un, Felipe Melo'nun bu talebini net bir dille veto ettiği öğrenildi. Başarılı çalıştırıcının, takım içi dengeleri ve tesislerdeki huzur ortamını korumak adına bu kararı aldığı iddia ediliyor.

Sızan bilgilere göre Buruk'un kararına gerekçe olarak şu ifadeler öne çıkıyor. Okan Buruk'un, Mauro Icardi gibi saha içinde ve dışında "çılgın" olarak nitelendirilebilecek star oyuncuları yönetmekte ve onlara müsamaha göstermekte bir problemi yok.

Ancak deneyimli hocanın, saha kenarında ve teknik kadro içerisinde huzursuzluk veya aşırı agresiflik yaratabilecek, odak noktasını dağıtacak profilde bir ismi kesinlikle istemediği bildirildi.






MELO'YU DEĞİL DE MERTENS'İ İSTİYOR

Okan Buruk'un teknik ekibini şekillendirme konusundaki kriterleri, Dries Mertens örneğiyle daha da netleşti. Yönetimin, futbolu bırakmasının ardından Mertens'i teknik kadroya dahil etme önerisine Buruk'un son derece sıcak baktığı biliniyor.

Buruk, takım dinamiklerine uyum sağlayan ve sakin yapısıyla bilinen Dries Mertens'i ekibine katma konusunda hiçbir sorun yaşamazken; Felipe Melo gibi güçlü ve sert bir karakterin Florya'daki mevcut hiyerarşiyi zorlayabileceğini düşünüyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.